Hirdetés
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- DUNE médialejátszók topicja
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Charger69
csendes tag
válasz
puttputt
üzenetére
Még most is a kettes szorzón mennek...
a proci feszt basztattam, meg adtam még feszt a ramok-nak is.
Amúgy lehet változni fognak a beállitások, mert ezelőtt 1x 2gb samsung volt benne, 800mhz es és nemtudtam még ennyit sem kicsikarni belölle. jóval kevesebbet bírt, de ahhogy kicseréltem, bődületes változásokat értem el, itt a példa
de szerintem ha kihasználom a quadot, még ennél is komolyabb eredménye lesz..A procin gondolkodok még, h vami hasonlóan tuningolhatót épitek bele, hátha többet tok húzni azon is. jólenne quadot abbol is.
-
puttputt
őstag
válasz
Charger69
üzenetére
Nem tudom, mennyit fog változtatni, ha növeled a mennyiséget, max. gyorsabb lesz, de az állítást nem könnyíti meg. Higgy nekem, a Wintec-et és ezt sem volt egyszerűbb beállítani, s ráadásul ezek 2x2-k...
Attól független, nem elvetendő a bővítés, csak jó lehet.
Látszik, azért megy fölfele, így is, szépen
Mit tettél vele? Mégis csak a 2-es szorzó volt a ludas?Annak a Realtek-nek se "színe, se bűze" nem volt... jó volt látni azt a szép barna nyákot, meg azt a vagy 10 felé elosztott 512KB memóriát rajta

-
KO.zmahov
tag
Sziasztok! Szeretném mindenkinek a figyelmébe ajánlani az alábbi linket!
The [link]! -
puttputt
őstag
válasz
PH-User
üzenetére
Na, nálam aztán járt mindenféle kártya
- Az "ősidőkben" kezdtem egy Realtek 512Kb(!)-os kártyával (most a beépített hangvezérlő ilyen típus...) + Hercules Monochrome monitor + fekvő ház+286/XT/20mhz+ DOS + 16Mb Winchester+4Mb RAM + DOS - Rulez!
/Akkoriban - kb. 12-15 éve az fdisk-kel és a Bios-szal játszadoztam leginkább /más nem vót
/, egyszer olyannyira sikerült, hogy a szerelő majdnem éjfélig maradt, meg belerúgott a gépbe is, ti. akkor még 4-5 karakteres, számkódos bios-paraméterek voltak..., nem betűvel kiírtak, pechjére.../
486-os szériából DX-40-es volt... irigykedtem is a 133-asokra
- Aztán jött egy "ilyen" (Trio) és egy "ilyen" (Savage 3D-t tessék nézni)
[link]
/Hogy irigyeltem a havert, akinek Savage 4-e volt
/
- A köv. egy Diamond Monster 3D (3Dfx Voodoo 2-es v. 1-es alapokon...) - Ki is ütöttem szépen egyszer, tuninggal...
- Majd egy Ati 64Mb-os kártya, aminek a típusára nem emléxem... azt hiszem, hogy a 7000-es szériából...talán.
- Aztán egy közelebbi, ATI 3650-es AGP-s 512Mb-os kártya, itt a PH-n adtam túl rajta..., gyorsan, de biztosan.
- Majd, a mostani.Úgyhogy, szép kis evolúció...
-
puttputt
őstag
Prime-oltam 2x1 órát, hiba nélkül... igaz, előtte szenvedtem félórát a bios-szal, hogy végül ez összejöjjön..., most várom, hogy arra az oldalra validálva felkerüljön az egész cucc (névvel, mindennel ellátva), azt már lehet mutogatni, mert most, a kép még kicsit "meztelen"
Aztán, ha túl finnyás a laptulaj, akkor jön úgy, megkapjátok!
Küldtem Privit PH-User! (Sajna, amit mondtam, pendrive-on tároltam annó, ami most Debrecenbe utazott darabjaiban, javításra, nemtom, visszatér-e még egyáltalán fizikális valójában
) - Netről viszont talán elő tudom kaparni neked, de ahhoz az kell, hogy megmondd, pontosan milyen OP-ról is van szó.Ilyet, Bios-reset (resetnél leáll, újraindul, leáll... szokott nekem is csinálni régebben..., már Abitnál megszoktam, hogy mindig kikapcsol új beállításnál, meg néha hasracsapva CMOS-cleart csinált magának...ez nem egészséges, meg az sem, hogy a rengeteg állítgatástól (ki-bekapcs) 30 percen belül 38-ról 65 lett az üzemi hőmérséklet hirtelen
)Amúgy, a Prime nem olyan vészes, mint gondoltam, 63 fokig ment maximum a teszt közben, úgy, hogy előtte azért gyilkoltam a gépet bios-állítással, most 40 fokos...
Darál! Neked küldöm majd külön a képet, a másik oldalhoz..., privátban egyelőre. (Ugye oda kell a hűtés-milyensége is? - Bár, az rajta van az Adatlapon...)Persze, ez még nem a vége a tuningnak, csak "mérföldkő"... 4,5-5,0-ig még bármi
elképzelhető, ahogy ramoknál 1100-1200-ig is...
(Viszont, a hő és a felesleges terhelés (+0,4ghz) miatt egyelőre hagyom...pl. holnapig 
Bár, ott már nemigen fogok prime-olni...
Amúgy... boldog Április 1.-jét!
-
darál0w
Jómunkásember
most nézem...eddig fel se tűnt.
a procim hőfoka alapon, ami nálam 1,15V idle, terhelve 1.11V szinte 0 különbséget mutat attol, amin használom

ki érti ezt

-
PH-User
addikt
válasz
lizakattila
üzenetére
Most cserélek VGA-t, 8800GT-m van, azt cserélem egy XFX 4830-ra. Aztán veszek két 2GB 1066-os Kingmaxot és egy jó ideig nem lesz a géphez nyúlva.
(Gondolom Nyíregyháza) Most lépek, holnap leszek... Üdv. mindenkinek és kösz a segítségeket!

-
lizakattila
senior tag
válasz
PH-User
üzenetére
Akkor már csak anyi ötletem van, hogy esetleg nem-e valamelyik más hardver csinája (lehet, hogy nem is a lap a ludas)
Annyit még megér, hogy megpróbálod egyenként lehúzogatni, ami nem kell (vinyó, DVD), illetve ha több ram modulod van, akkor egyenként kipróbálni.
Ha ez sem segít, így hirtelen nem jut más eszembe.
(Jééé... Most nézem, hogy nem is vagy olyan messze tőlem. ~50km.)Nah én nyugovóra térek. Majd jelezz hogy alakult.
-
PH-User
addikt
válasz
lizakattila
üzenetére
Ha fullra alapbeállításra teszek mindent, akkor is így resetel. Mindíg.
-
lizakattila
senior tag
válasz
PH-User
üzenetére
Ezt a resetes dolgot nekem akkor csinálja, ha nem tetszik neki valamelyik beállítás.
Olyankor nekem is kikapcsol, aztán vagy kétszer nekifut bootolni, aztán betölt alap beállításokkal. Szerintem ez "normáli" ennél a lapnál, ha valamelyik beállítás nem megfelelő. Egyfajta védelmi mechanizmus, gondolom.
Ez a Vcore dolog érdekes.
Ilyet még én sem láttam.
Úgy próbáltad már, hogy mindent alap beállításon hagysz, de manuálisan adod meg a beállításokat (FSB, feszek, ram időzítések) és letiltod a C2E, EIST Virtualisation... funkciókat?
Úgy sem indul el normál módban?
(Bár most jut eszembe, hogy a multkor egy Abit lappal szenvedtem. Csak vagy minden 20-adik nekifutásra töltött be a vista. Addig kínlódtam a beállításokkal, míg végül kiderült, hogy a rendszer omlott össze, azért nem indult.)mod: nah közben csak elindult valahogy...
-
-
PH-User
addikt
-
PH-User
addikt
válasz
lizakattila
üzenetére
Elemes dolog, nullázás megvolt, fagy ha belép az XP normális módban. Azt meg tudod nekem mondani, hogy mikor megnyomom a reset gombot, akkor miért nem resetel, miért kapcsol ki és utána kapcsol be alap beállításokkal a gép??? Meg minek ír nekem a lap FAIL-t a Vcore-ra? [link]

-
lizakattila
senior tag
válasz
PH-User
üzenetére
Én sose Win alól frissítek biost. (Egyszer sikerült elcs...ni valamit, nem is indult a lap, de dos alatt helyrejött.) Elég elavult módszer, de még mindig jobban bízom benne, ha dos alól floppyról csinálom.
(Csak ilyen célra van itthon egy floppy meghajtóm és 2 lemezem.) Esetleg így nem tudud?
Illetve biosban van Q-fash. Esetleg pendrive-ról nem lehet megoldani vele, ha nincs esetleg más mód? (Pendrive-ról még nem póbáltam.) -
PH-User
addikt
válasz
lizakattila
üzenetére
Csökkentett módban nem merek BIOS-t frissíteni...

-
lizakattila
senior tag
válasz
PH-User
üzenetére
Van már valami változás?
Nekem F13-as bios van fenn, és abban is van ilyen a display init first-nél, hogy integrated VGA. De semmi baj nincs vele. A tuning is működik. -
PH-User
addikt
Kihalt a topic...

-
pincehely
addikt
Helló!
A következő lenne a problémám:
Nem tudom az fsb-t tovább húzni 420-nál.
Adtam plusz feszt a lapnak, de a procinak nem tudok, illetve tudok, de hiába, mert akkor is automatikus értéket ad neki a lap, akármennyit is állítok be.---CPU z szerint.
Tehát beállítok mondjuk 1.25 voltot, de a fent nevezett program, és everest szerint is csak 1.124-et kap mondjuk(terhelve).
Hol tudom állítani a biosban, h ne legyen ilyen automatizmus?
Mert gondolom, h ha alapfeszen a proc elment 3400 ig, akkor feszemeléssel, még mehet egy darabig.
Config:
asus p5ql-pro
c2d e 8200
cm hyper 212
geil ultra
sapphire 4850
Jah és ha a pci express sebességét nem hagyom auton, hanem fixálom 100mhz-re akkor sehogy nem éled a gép. -
puttputt
őstag
válasz
PH-User
üzenetére
Chargernek sem a beta-t javasoltam, inkább a kicsivel korábbit, de véglegeset...
A moddolt bioszokról kérdeznék: Olvastam, hogy jobb velük a tuning, de veszélyesebb...igaz ez így? Megéri feltenni? Meg azt, hogy ezekkel 4,7Ghz az én lapomban simán kijöhet, meg a régebbi bios megbízhatóbb...blablabla...
-
PH-User
addikt
Az nem gond, hogy béta BIOS van a lapon? F14B

Azt sem tudom, hogy a procim mi a fenének melegszik fel annyira... TX2 van rajta. Amikor rátettem először, a hűtő nem is érte a procit, muszáj voltam két alátétet tenni a csavarok alá, hogy rátapadjon a procira a hűtő. Lehet ehhez valami házi stabil lefogatót készíteni?
-
lizakattila
senior tag
válasz
PH-User
üzenetére
Hi!
Esetleg nem maradhatott valami bug a bios-ban. Valahol olvastam, hogy ennél a lapnál előfordulhat ilyesmi (nekem, is ilyen van).
Esetleg próbáld ki:
Gép kikapcs, táp lekapcsolva
Bios reset jumper fel
Elemet kiveszed
Az elem érintkezőit 2-3 másodpercre összezárod
Ezután elem vissza, jumper le és indítod a gépet. És természetesen megadod újra az összes beállítást. (Vagy ha előtte mentetted, akkor csak betöltöd - én így szoktam.) -
PH-User
addikt
Kész fiúk elegem van... Most már bármit csinálok ezzel a kib@szott géppel, akármelyik indításnál teszi visszafelé alapra a beállításokat... Lap gyanús ez már nekem, de nagyon!

-
puttputt
őstag
válasz
Charger69
üzenetére
Akkor, ha 1:1-ben vagy, nem? Én most tudtam elszakadni a proci állítástól (már egekben lenne a fesz és 4,6 körül a proci...), hogy nem 1:1-ezek, így meg 1100-at.
Tényleg, próbáld meg vhogy. CL5-ben!
(Azzal a 2-es módosítással sem megy?)(Everest csak CL5-ig ír, CL6-ot már nem is ismeri
) -
Charger69
csendes tag
vajon 3-3-3-9 ?

egyébként sokat számít az, hogy 4-4-4-11 vagy 4-4-4-10
-
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Pont nem a magas feszekhez kell? Vagy ott érdemes levenni?
Tuti lenne jobb is, ha emelném megint a proci-feszt meg az fsb-t, de nincs kedvem az instabilitás ellen küzdeni... úgy nem lenne meg a prime
(Esetleg bepróbálhatom, hogy aszinkronban veszem a köv. értékét a ramnak, ha elindul..., az úgyis prociseb. független. Akkor sztem. már produkálna 1200 körül
)Mennyivel jobbra? Hogy lehetne jobbra?
Esetleg CL6?
- Amúgy, nem látok sok diff.-et 4,5ghz (ramok 1066) és a mostani között... sőt, ez most szebben fut.
-
Lacpac
őstag
Hát nem ma, az biztos, arra nincs időm, hogy levegőt vegyek, hogy mi a fasz van ebben a világban!!????
Még a táblázatba is kell egy eredményt publikálni, pedig próbáltam, el is ment rá vagy 4 órám, aztán az oprendszer (kettő, xp-vista) beadta a kulcsot (tuning miatt), 5 napig csak livecdről volt winem.
Megyek mert gyermekpancsi van, olvasgattam egy kicsit. Alig találtam megy a hsz-em, pörög a topik -
darál0w
Jómunkásember
válasz
puttputt
üzenetére
én azt tapasztaltam, h magasabb orajel lazább időzítés jobban hasít. itt volt a példa rá.
geileim lassabbak voltak CL4 880on, mint a trogertec 960CL6ban. de nyilván az a nyerő megoldás, ha yo az időzítés és magas az orajel
láttam zoo. ez ilyen "tavaszi nagytakarítás" volt
putt az OFF az nem yo
-
puttputt
őstag
"Parancs'"...pill...
Erre gondoltál?(Azt hittem, az OFF az jóóó... Mármint, ha az off-ot offba teszed... vagy ezzel is takarékoskodni kell?
) -
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Okés..., remélem, a [link]-nak is elég lesz a félóra..., gondolom, ez azért lehet (45nm), mert 65nm-eseknek van "kitalálva" az 1h..., nem?
Bizony.. papíron ez is tudja 2,1-en az 1066-ot... akkor az 1100-at miért nem? Lipi írta, hogy kell tudnia
(Mondjuk, lehet, hogy párhuzamosan vissza kéne vennem a NB-t 1,36-ról kb. 0,1V-t, vagy 1,28-ig legalább... nemtom.A CL4 800 azon a feszen mennyinek felel meg CL5-ben? Ha van egyáltalán ilyen öh. alap...
-
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Igen, azt már említettem, a "2"-est feljebb lehetne még pakolni...
Szerintem is... nem fog az feljebb menni, ha ez sem válik be (2-es emelése)..., akkor marad a CL6-6-6-18,esetleg...
/Holnap művelek "egy óra prájm-ot", hogy felkerülhessek a tuning-oldalra
a kis CL5 1100-zal
ilyen "kemény" kritériumok vannak
/ -
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
puttputt
üzenetére
2,2V bőven belefér. nekem a geilek is annyit kaptak, igaz 2,1V az ajánlotT nekik 800on cl4ben. de nekem 900on mentek

szal ha a kaszásnak alapon 2,1V kell akkor szvsz huzva kicsit több kell neki a stabilitáshoz.

a mushkinrol meg annyit, h mennek annyin

és ha cl4ben viszi a 800at sőt akár 900at is mint a geileim, akkor cl5ben képesek lesznek egy yo 1000mhzre. legalábbis remélem

-
puttputt
őstag
Cikk, hogy mit is töltesz le:
-
puttputt
őstag
Talán ezzel:
-
puttputt
őstag
válasz
Charger69
üzenetére
Az értékeid abszolút jónak tűnnek...
Így külön, nem olvastam bele, hogy mit tudnak a bios-ok, de ennél csak jobb lehet... a ramjaid akkor hivatalosan 1066-osak? Próbáld meg lazítani a CL-eket, hátha..., azzal lehet feljebb menni, aztán prime-olni. Ott kiderül, érdemes-e CL4-en hagyni.
Igen, benne kell, hogy legyen az összes eddigi javítás.
Az Asusnál rendszerint csinálnak ilyen "csodabioszokat"...
Egyszerű. Kell lennie Gigabyte bios-frissítőnek (Awdflash, ilyesmi...), akár a gyári CD-n is. Azzal a progival kell a kicsomagolt fájlt felflash-elni, közben nem nyúlni a géphez..., utána komplett Reset a CMOS-nak, újra beállítod a biost és kész is.
-
Charger69
csendes tag
óriási kérdés...
ott van a bios firssités... kivan csomizva... de hogyan frissitem? ilyet még nem csináltam...

-
Charger69
csendes tag
-
puttputt
őstag
válasz
Charger69
üzenetére
Miből? A listából? Csak annyit jelez, hogy nem mennek nálad az 1066-osok, de ezt a problémát, bios-okkal rendszerint már feloldják. (Ahogy az 1066-1333fsb-s proci-kérdést is.)
...
2,1-en "fagyit kapott", szal vissza 2,2-re... "that's all folks"... 1100-on, úgy látszik, már kell neki.
Mennyi hőt mér a proci? Ajánlom hozzá a Real Temp-et.
(Miért van az, hogy ha magasabb feszeket adok, csökken a hő? Enyhe paradoxon...)
Ezt javaslom letöltésre, nem a legutolsót, mert az "béta"...:
-
puttputt
őstag
válasz
Charger69
üzenetére
Tényleg... 1,42-nek olvastam, "nemtom mért"...
Bios-frissítés??? Csak tudnia kéne annak a jó kis lapnak a 667 felettieket is kezelni...
Igen, de szerintem 4ghz-ig az még jó (hűtés)..., így hallomásra biztosan.Erre most leltem rá: [link]
Érdemes átolvasni, lehet, hogy itt a "dög elásva"...
Magyarán, gondolom, hogy bios frissítés nélkül nem tudsz vele 1066-ot futtatni, úgy tűnik, csak kisebb sebességeken.
- Talán CL5-ben, ha felmegy 800-1066-ig.
Az OCZ mellesleg rajta sincs a listán, de lehet, hogy ez nem számít semmit...
-
Charger69
csendes tag
-
puttputt
őstag
Mit gondoltok? A 2,2 nem sok a ramjaimnak 1100-on? 2,1 jobb lenne, vagy instabilabb?
-
puttputt
őstag
válasz
Charger69
üzenetére
Ahha.. Szóval akkor, "magyarul" C1E. Mindegy is.
Igen, tudom, hogy szorosabban gyorsabb, tul.képp, maradhat, csak akkor ugye az órajel lesz alacsonyabb, de ez független a prime-tól.
Mondjuk... nem tudom, meddig lehet a te procidat, arra emléxem, hogy az E7300-amat ugyaneddig, esetleg 3,8-ig tudtam (inkább 3,6) húzni, hogy még ne hibázzon. Nos, ez egy "alsóbb" példány, szóval el tudom képzelni, hogy emiatt... csak az összevetés végett gondolom.
Esetleg adhatsz neki még feszt 1,45-ig, lehet, hogy ez elbírja, tekintve a tényleg magas (1,34) VID-et...(bár, nem akarom, hogy "odaégesd"
)Milyen a hűtésed?
-
Charger69
csendes tag
-
puttputt
őstag
válasz
Charger69
üzenetére
Javaslataim, bár nem vagyok annyira profi....:
A memory multipliert próbáld növelni, egész addig, míg nem változik 667-ről, ha egyáltalán...
Dram timing-ot mindenképp (akár auto-ra) akár manual CL5-5-5-15-re, ha akarsz magasabb szorzójú ram-működést
Azt az "overvoltage"-ot szedd ki szerintem, mert meg is színezte, mint látszik...
A PCI-express overvoltage-ot mindenképp, mert ugye erről beszéltük darál0w-vel az előbb..., milyen bajok lehetnek ebből...
Amennyiben csökkented a VCore-t, nagyon le kell szedni a proci-sebességet? (Ez a VCore is elég magasnak tűnik, bár a VID-hez képest még nem olyan sok..., ez a proci többet elbír, mint az enyém)Mi az a C.I.A? Lopott a cucc?

Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- Milyen autót vegyek?
- iPhone topik
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- BestBuy ruhás topik
- Windows 10
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2020 64GB független, fekete
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
de szerintem ha kihasználom a quadot, még ennél is komolyabb eredménye lesz..
Mit tettél vele? Mégis csak a 2-es szorzó volt a ludas?
Én szerencsére kimaradtam az ilyen vigazságokból, én P2-vel és 2MB-os integrálttal kezdtem. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ilyet még én sem láttam.

ilyen "kemény" kritériumok vannak