Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
puttputt
őstag
Majd holnap de. küldök egy memset+memteszt+Everest memtest+CPUz+Sisoft Ram Voltage képet..., megpróbálom összevagdalni szépre, egy képre
Most kicsit még "játszadoztam" az időzítésekkel, szűkítettem itt-ott, ahol még lehetett, (köszönöm laragirl83-nak a cikket, jó hasznát vettem benne) s itt ellent kell mondanom kicsit lipi, észrevehetően gyorsult a boot, gyorsabban tölt be minden, látványosan száguld a betöltése egyes régebbi programoknak is. -
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Kicsit elbeszélünk egymás mellett, de azért odaér
10 alatt nem bootol, viszont utánaolvastam, azok a plusz opciók amiket engedélyeztem a Perf.lev beállítás alatt ("Pull in"), eggyel csökkentik a beállított értéket (tehát 10, de lehetne 13 is) effektív órajelre (9, de lehetne 12).
Így fut most 9-en effektív a 10-es beállított. -
puttputt
őstag
Mellesleg, Everest Memtest összevissza mér... 8-10-12-es változatokban, a 12-es szerinte a leggyorsabb...
-
lipi67
nagyúr
válasz
laragirl83
üzenetére
Ezt imádom benned! Mindíg utánajársz a dolgoknak.
(#10179) puttputt: Szép értékek, már csak valami memteszt kellene a képre, hogy bírja-e.
Belebonyolódtál a ramokba rendesen. Az időzítés..jó dolog, de nincs akkora jelentősége, hogy ilyen nüánszokban belemerülj. Menjen jó alacsony PL-en, s döngessen mellette a proci. Kis eltéréseket a hétköznapokban sose veszel észre. 
-
puttputt
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Mi a helyzet az enyémmel? 1006Mhz+CL5
- Gondolom, ez inkább tweak kat. -
puttputt
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Mi lehet a diff. az OC és a Tweak között?
-
laragirl83
őstag
válasz
puttputt
üzenetére
10 még ok, de kevesebb már nem javasolt.
Épp most keresem btw cikket erről neten.Báhh meg is van, Asus VIP fórum:
RAS: Small influence on stability / Small influence on bandwidth
tRAS seems to act differently on integer/float results. Integer, going from 15 to 10 changes by ~5mb/s. Float doesnt change.
tRAS is an "end-timing", so dont go to high. And not lower than what tCL+tRCD equals. Recommendation: 12 for oc/normal usage. 15 if you want to push mhz. Tweaked: 8A vastagított részből gyakorlatilag minden kiderül!
[link] -
puttputt
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Most CL5-5-5-5-ön fut..., valóban nem jobb, a teszt szerint. Visszateszem CL5-5-5-12-re.
Akkor, a -10 már nem megfelelő, vagy éppen? -
laragirl83
őstag
válasz
puttputt
üzenetére
A szabály szerint a 4 alfa timing közül az uccsó' időzítés értéke minimum egyenlőnek kell lenni az első 2 érték összegével, vagyis ha CL5-5-5 az első 3, akkor az uccsó' minimum 10 kell, hogy legyen. (alapból első 2 érték összege +2, vagyis legjobb esetben is 5-5-5-12!)
Nem véletlenül van ez így, Ősember tudná megmondani pontosan, de lényeg, direkt így van kitalálva, ha een érték alá mész, max hibázni fog ram, gyorsabb nem lesz!
Amúgy gyakorlatban, hogy te azt 15-ön vagy 12-őn használod tökkkéletesen' mind1, semmit nem veszel észre belőle.
Annó 1066+ A-DATA micronos ramokkal néztem 1GHz-et 4-4-4-6-ban meg 8-ban, semmivel nem volt jobb, mint 10 v 12. -
puttputt
őstag
A legszűkebb, amin elindult CL5-5-5-5.
Gyakorlatilag ugyanolyan gyors (ha nem lassabb), mint CL5-5-5-12.
Biztos, hogy az utolsó értéknél is annál jobb, minél kisebb?
("Egészséges" beállítás ez így?) -
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Egy apró kérdés:
BTW... ramokat mire érdemes? CL5-ben:
CL5-5-5-15 v. CL5-5-5-14 v. CL5-5-5-12...?
CL5-5-5-13-at javasolja 333-hoz (most itt van) 533-hoz CL5-5-5-15-14-et -
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
1xü! Nem asus..
(nem én, a lap teszi, ill. a Tiéd nem. Ős is ezért cserélte le az Asust, zavarta, h nem írja ki)"25c-s levegővel 20c-re hűteni egy procit?hhhmmmm" -Miért? akkor minek a szobaventi? Az se hűt csak pörög ott nekem a sarokban?
.Sztem lehet. nagy huzat kell, jó ventik és ZÁRT ház. Elméletben nálam működik
-
lipi67
nagyúr
válasz
laragirl83
üzenetére
Szép! Ilyennel én is próbálkoztam, de unalmas, nem?(Én hamar meguntam..
)Ha 3GHz-et akarok, veszek egy 2180-at, felnyomom 3,4-re s uott vok vele, sőt..
(persze, ha nem kell a szufla, akkor jó,s játéknak sem rossz, félre ne érts! 1xüen nem értem, hogy sokan miért vesznek 50k-s procit, ha utána alulfeszelgetik stb..Arra van olcsóbb megoldás. (én is alulfeszelem, de tuningolva,azért, mert1v alatt nem játszok,1,25-ös vidhez valós 1,2v ok, azon meg 4GHz-en vok.Akkor meg miért ne?
Mint mondtam, nem Rólad beszéltem, ne szidj-hisztizz majd légyszi
Az viszont bejövős, hogy a reaperek (2,1v 5-5-5),1,82v-on 5-5-4-14 -en 1120-on vannak.
[link]
[link]
[link] -
Johni5
őstag
válasz
PH-User
üzenetére
Emelj a feszen,hogy kevesebb ampert zabáljon a kocka.Nekem is ilyen "meleg volt"
Azért jó kérdés/Klímás vagyok/LÉGHŰTÉSSEL hogy a picsába csinálna bárki 20 celziuszfokos procit,ha a levegő hőmérséklete 25c????????
25c-s levegővel 20c-re hűteni egy procit?hhhmmmm
Akkor én itthon jéggel fűtök.
Szándékosan nem használtam
jeleket.
Nem gúnyolódni akarok. -
puttputt
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Az nem rossz! (Lehet, én is próbálok egy ilyen min.-t is...)
Azért, az 1.2V 3,5Ghz is szép eredmény! (Nagyon kíméled a gépet..., persze, jön a nyár!
)
Mennyi a legtöbb tuningban nálad? Milyen értékek? Milyen feszek? -
laragirl83
őstag
Mivel mostanában nem nagyon hajszolom PC-t, gondoltam megnézem alapfrekin mi az a legkisebb fesz amin elketyeg

Jelenleg itt tartok:
9*333MHz@3.0GHZ ~ 0.992V terhelés alatt, idle 1.008V
-
zoo8800
veterán
válasz
PH-User
üzenetére
egyik se az igazi.
neked 40 alatt kéne lennie, cimbidnek meg szintén 35-40 környékén
hacsak nem hűtőházban lakik
lehetnek a szenzorok is rosszak, vagy rosszul van beállítva a progi. Bár a rossz szenzorok a wolfokra jellemzőek.az, hogy kidob a játék, mint mondtam, más miatt is lehet
Bizony amiatt.kriszbon
ez a PC ház-frigó-kombó gondolat #10156 nem is rossz. Csak én megbütykölöm, és abban tartom majd a sört
Messze van a konyha 
-
lipi67
nagyúr
Tegnap kicsit elment az idő a törpékkel, olvasok...
(#10129) puttputt : Olyan nincs. Valamit nagyon benéz. 2 gép volt, pár utcával innen, 2 .."szarból várat". ..Mindenki szuperbrutaljajdejót akar,de ne kerüljön sokba, kb 1 486-os árába..

-
puttputt
őstag
válasz
kriszbon
üzenetére
Neem... konkrétan, a mi hűtőszekrényünkre pl., de persze csak elviekben..., várom, hogy lipi megalkossa a prototípust! Mégiscsak a "törppapának..."
A "jog" természetesen az enyém marad

Köszi a linket! - darál- Amúgy, leszedtem a legújabb Memset 4.0 Final-t..., csak annyival tud többet, hogy a jelenlegi ram-sebességet pörgeti ki (a megajánlott "stabil" helyett), de a feszeket még nem tudja rendesen kiírni...

-
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Miért ne? Vagy... a gépházat simán bepasszintani a frigóba (esetleg hátulján pár lyukat fúrni, hogy ne legyen gond a kábelekkel (elölről be is lehet zárni), aztán megnézném a hőfokokat
Kérjük meg lipit, hogy készítse el a prototípust
Bár... ez "asszonynépség"-mentes helyen lenne alkalmazható, mert ők biztos szörnyülködnének
-
PH-User
addikt
Most fejeztem be...
Az előbb játszottam egy 5 percet, gép újraindul... Nagyon örülök neki.
Játékot elindítom a xyz.exe hibát észlel, ezért leáll, blabla... Jól van csak nem bírja a 3.6-ot mondom én...
Visszateszem 3.2-re alapfesszel mindent. (Azt nem értem minek fő felfelé? Alapon 2,66 45 fok terhelés nélkül a CM HTX2-vel, havernak alapon 18-20 fok a gyári hűtővel) Játék elindít ugyan az.
Most már végleg felb@szta az agyam srácok. Nem tudom lesz-e még valaha az én gépemen tuning...

-
puttputt
őstag
válasz
creedszl
üzenetére
Nekem ugyanez volt, itt volt stabil, felette már nem..., szóval én igennel szavazok.

(Annyi diff., hogy Abit Quad GT AB9 - I965 chip + gyári hűtő...)
A proci 7300 volt.
A Vfesz is kiváló. (Az akkori, enyémhez képes.)Vitte nálam a 3,8-at is, de ott már "szórakozott"... a 3,5-3,6 is jó volt...
-
creedszl
senior tag
üdv
szerintetek mehet simán egy E7300-as a kövi beállitásokkkal 24/7-ben:
3,6Ghz
1,23V
idle temp:44
Load temp:max 62
ezeket a hőm értékeket a realtemp sensor testjével néztem meg..
szóval,mit gondoltok? -
-
zoo8800
veterán
válasz
puttputt
üzenetére
1, Ezt tudom én is, ki is van szedve a pipa
2, a linkelt progi szoftveres nyüanc esetén kiírja, melyik fájllal volt a gond. Nekem fura, hogy játék alatt megy a gép, Prime közben meg fagy. Kapásból pirosat kéne dobnia. De még nem tudok biztosat, az is lehet, hogy nem kékhalál
, csak simán újraindul -
puttputt
őstag
válasz
zoo8800
üzenetére
Amúgy, meg "le lehet fagyasztani", s akkor elolvasható, mert nem resetel...
Nekem is úgy van. Hibakeresési opciók a sajátgép-rendszer-(ott ahol az eszközkezelő, meg a virt. mem. van, arrafele)..., pipa ki az "újraindulásnál"Bár... nekem sosem jött be, hogy megtudjam, mit ír pontosan, mert annyiféle variáció van...
Mondjuk, ha E-s hiba, akkor RAM, ha C-s, akkor vinyó, ha x00000124, akkor tuning-gond, ezeket biztosra tudom. -
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
Lehet az előjelet lehagyta és minusz 2,45v-on indul, de akkor lükvercben...
-ha igaz..akkor meg gari-
Sajna, nemtok írni, gépet csinálok idegenbe...,s fél órája nem haladtam..
Majd jövök.
(#10126) puttputt : Miért is ragadtunk le a memóriáknál? én már komolyan nem emlékszem.
.Memtest..cd-ről az igazi..én mikor ramot veszek akkor úgy megnézem,de utána win alól simán, vagy blend. Nekem elég. Ha Ős kér linket,kicsit jobban odafigyelek.
Ja!!! Kben win alól is dobott már el 200% felett, jobb a 300.
Még valami.Ha elindítod, s nem pörög a %,akkor közel a vég.(lassan megy)Ezt arra mondom, ha tesztelsz, s megy mint az ágybaszarás, emelhetsz rajta, vagy csökkentheted a feszt. Soknak tűnik másfél óra 200-280 % -nál, de lehet csak az időérzékem szar (nem mértem)
kvra agyonütnek, dóógozom kicsit..-hali- -
puttputt
őstag
Ezt figyelmetekbe ajánlom... (lipi), azért vannak itt még "merész" emberek...
:Ez melyik "revision" sajátja?

-
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
Ejnye-bejnye
1000 bocsánat! 
Vicc volt, ne vedd komolyan!!!
Tudom már mi a baj!!Hogy nem tudod, hogy mit látsz!!!!
ki nem szarja le , hogy ez itt 2,2v???
Tudod mit nézegetsz? A progi ezt olvassa ki a ramjaidbók kb. A gyártó szerint 2,2v kell a stabil működéséhez.Beony. köze nincs a biosban beállított értékeknek. Ezért kell az everest..Szép napot!

-
puttputt
őstag
Ezek sem voltak azok. Mindkettő dobozos, bontatlan zacsik...
A 965-öst vettem meg, (43-as helyett a mostani...) origi újonnan.
Érdemes ám keresgélni, lehet "kincsekre" lelni.
Tudom, hogy az következik 965 után, aztán 43..., de akkor is... miért bírt a 965 445fsb-t? (Lehet, ment volna több is, csak más szorzóval...) Igaz, az Abit volt, azért az is egy kategória. -
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
Amúgy, hülyeségeket ír voltagera mind az everest, mind a memset: 2.2V, holott 1,8V van biosban, Manualon, szóval tök értelmetlen azt beraknom, láthatóvá tennem, csak rontja a "minőséget", feleslegesen és tévesen.
Feladom! Hol a fenébe ír ki neked feszt a memset ???
ha nem kell annyira precízen venni a dolgokat, hanem csak az "észérvekre"-eredményekre, látható képre alapozunk és nem "vagyunk" vaskalaposak
Így kezdtük el, szerintem jól, módosítás nem lesz.idd el, minden opciónak volt"oka", most nem részletezném..
Az, hogy biosban mennyi az annyi..egy dolog. Pont az Asus produkált olyan túlfeszeléseket..kérdezd csak meg Jómunkástól!Lapott kelett volna venni ecsém, nem letünt márkanevet..(vagy..plusz 10k-kat kőteni rá(ja
) és nagyobbat venni

-ne morogj, olyan kis anarchista vagy!-
-
-
zoo8800
veterán
válasz
darál0w
üzenetére
képes többre is.
csak mi olyat fogtunk ki, ami "letilt". Jópár emberkének(és lapnak) nincs ilyen baja, mint nekünk. 400 felett van a vége azoknak, amik nem tiltanak le 340-nél.én még néha tesztelgetek, igaz, lefelé
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
puttputt
"gány" - öcsém, ez a lap 12-15K, és nem 30K
ha ez a nyüanc nem lenne, akkor kb. annyit tudna, mint a 20+K P43 -
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Igazad lehet... 3500mhz-t megy, az valóban elegendő, főleg ilyen rampárosítással.
Azt hittem, a P35-ből is kijön több..., a 965-ösöm 445-449-et is tudott.
Akkor, vége a tuningnak? Nem hiszem
Szorzónöveléssel is ugyanez, gondolom.
A 333 és 340 közt aztán végképp nincs differencia...
Majd megnézem a listát
-
puttputt
őstag
Küldd el a biosbeállításokat! (Akár priviben) Hátha lesz valami tippem..., már annyit teszteltem jobbra-balra a napokban, hogy előfordulhat
- nem nagyképűségből mondom, de egy próbát talán megér.
Én meg a Memset miatt csodálkozom. Ott 2,2V-ot ír, holott nem annyi - 1.8.
(Ha Auto-n lenne, még érteném is.) -
darál0w
Jómunkásember
-
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Ezt nem értem... mi van a memtesztnél?
Miért kéne, hogy "virtuálisan leharcoljalak"? Ilyet úgysem tennék...
Se veled, se mással.
A link, a leírással még 1x: [link]
Amit írtam, komolyan írtam, de persze, én is tudok várni, nem arról van szó, de amint látszik, egyesek szó nélkül felkerülnek, nekem meg már legalább 3x kellett ismételnem teszteket, holott már a 2. is átment volna a rostán, ha nem kell annyira precízen venni a dolgokat, hanem csak az "észérvekre"-eredményekre, látható képre alapozunk és nem "vagyunk" vaskalaposak, a 3. meg végképp, kopírja a mintának, ezért az "értetlenkedés", de mind1, már elmúlt
Az alaplapi Everest voltage ugyanannyit mutat, mint a Prime teszt-képen, ami fel fog kerülni remélhetőleg, de addig nem linkelem, hadd szenvedjetek
Nem, jól látod, nem fogok új memtesztet csinálni ezért
Amúgy, hülyeségeket ír voltagera mind az everest, mind a memset: 2.2V, holott 1,8V van biosban, Manualon, szóval tök értelmetlen azt beraknom, láthatóvá tennem, csak rontja a "minőséget", feleslegesen és tévesen.
A betegeknek egészséget
, "nemzetednek dicsőséget"!
Esetleg ajánlhatom a Super Antispyware-t, én is tegnap töltöttem le... egyelőre csak gépre...
, add be USB-n - kúp formában még nem kapható -..., hátha
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Lightyear - befektetési app
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Spórolós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Építő/felújító topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Green- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4200
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG EVGA 850W
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Belebonyolódtál a ramokba rendesen. Az időzítés..jó dolog, de nincs akkora jelentősége, hogy ilyen nüánszokban belemerülj. Menjen jó alacsony PL-en, s döngessen mellette a proci. Kis eltéréseket a hétköznapokban sose veszel észre. 
választ kaptam. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

jeleket.
)

Az előbb játszottam egy 5 percet, gép újraindul... Nagyon örülök neki.