Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• carl18

addikt

válasz Pixx96 #20527 üzenetére

Igen, vészhelyzet esetén én is gondoltam ilyesmire. De a Dockin D fine esetén még nincs ilyen hiba így csak majd akkut kell cserélni.

#20528bwoay
    Igen, szerintem itt azt is meg kell értenie sok embernek hogy a végtelen nővekedés nem tartható fent örökké. Már a JBL is újra hasznosított műanyagot használ a új hangszóróknál. Mert mondhatni a műanyag nem bomlik le 1000 év alatt se.
    Láttam filmet hogy a 80-as évekbe használt CRT monitorok java része hová került? ( "AFRIKA".

De láttam arról is filmet hogy talán a 70-es évekbe nem tudtam mit csinálni a sok gumihulladékkal. Valami okos ki találta dobjuk a Oceán mélyére.... :DDD
    Abba biztos vagyok szemét van bőven, de ahogy írod nem mindegy hogy egy komplett termék kerül-e hulladékba csak a hibás komponens Adott esetbe Woofer.
    Mondjuk én esetembe a Dockin D Fine régi woofere is el lett dobozolva. Mert csaka Mebrán szélet kell cserélni, utána még simán használható. :K
    Még pár éve akart a "EU/Unió" valami olyasmit hogy egy adott termékre a gyártó írja rá a várható élet tartalmat órába. Ez már Informatikába jelen van a MFTB (Várható élet tartalom egy ventilátor vagy Tápegység esetén oda van írva hogy 25.000 vagy 50.000 óra.

Utoljára ezt a Kádár rendszerbe láttam egy Dokumentumfilmbe szintén hogy akkori hűtő és fagyasztó ládától a 25 év élet tartalom terveztek.
    Nekünk volt is egy lehet fagyasztó 1990-es évekbeli, 30 év után lett cserélve mikor jött a energia válság és kiderült sokat eszik.
    Egy lehet fagyasztó volt, nyáron éjjel nappal ment a fagyasztó és durva ha nem emelkednek a energia árak ez még mindig működne. :K

A Másik mikor vásároltam egy 1978-as Phillips "Ősi" boomboxot. Aztán neki adtam apámnak, minden fajta javítás nélkül mai napig működik úgy hogy én is úgy vettem próba gyanánt. Nyilván mai világba ez nem Jó hangminőség, de hogy majd 50 év után is működik elég meglepő.

Még a THEVR Csatornán is volt egy Podcast ahol Jani és Pisti pont arról beszéltek volt egy cég aki olyan "Hifit/Erősitőt gyártott ami sose ment tönkre" De még is tönkre mentek, mert a szabályok szerint muszáj volt raktárat bérelni a garanciális javításokra.

Azért most ha lenne egy hatóság és kalap kabát rá lenne írva hogy a 10.000 forintos termék 1000 órát bír, ezzel szembe a 20.000 forintos termék 10.000 órát nyilván mindenki a drágábbat venné. Csak néha ez zavar hogy sokan csak azt nézik a adott termék olcsó legyen, de én azzal is számolok meddig fogja bírni. :))

Új hozzászólás Aktív témák