Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• carl18

addikt

válasz Pixx96 #20520 üzenetére

Na írok én csak mostanság megborult egy kicsit a élet....

Szóval a új Dockin D Fine (NEO) Legyen ez a neve.
    Egyszer Oluv írta Patreon oldalon hogy kell egy jó hardver és azt lehet jól hangolni, és úgy lesz igazán jó a hangolás és így lesz értelme is.
    (Úgy látszik a új Driver óta nem Bommy többet a Dockin hangja) :K

Néha-néha láttam amazon vélemények alatt hogy "támadták a Dockint a néha túltolt basszus miatt. Most a Új driver után a hangszóró hangja sokkal nyitotabb és szerintem ez már szebben is szól, ha Audiófil fülel mérjük akkor bátren merem állítani jobb a hangja.

Bár a hangszóró még a gyári "DSP"-t használja ami a régi Wooferek alapján hangoltak.
    De így is komoly a különbség, itt már csak az Kéne hogy Oluv a hallása alapján be hangolja. És szerintem egy Vifa Helsinki nyomába érhetne. :K
    Csak ilyenkor valahogy feljön bennem a kérdés ha 2 Random 65mm Full Range Driver házilag beépíthető Aliexpressről és "Így javul a termék hangzása" akkor a gyártó miért nem csinált ezt meg maga. Még másik érdeksség hogy a új Neodimium mágnes miatt sokkal több hely maradt a hangszóróba így lazán beleférne már a 3X21700 Cella is a 18650-es helyet.

Szóval jogos gondolat a Dockin D Fine az új Aliexpress Sotami Drivereket mellet már komolyan előrelépet. Ezek mellé jöhetne egy 5.0 Bluetooth és egy APTX Kodek például, és mellé még ha Oluv úgy meghangolná mint a Uboom X-t akkor ez egy elég erős piaci termék lehetne. Még azt hallom, hiába váltom a Uboom X-en a Oluv EQ-t egyik mellet se lesz olyan jó a magas tartomány mint a Dockin D Fine ("Modding mellet") :U

Persze itt lehet fantáziálni, de már láttom ha valamit akar az ember megcsinálja házilag.
    A nagy cégek az olcsó gyártásra mennek, mert mondjuk gyártanak belőle 10.000 darabot.

De érdekes a új hangszóró súlyának vége 1280 gramm elég komoly súly csökkentést értem el. Ez már Majd nem a Soundcore Motion Plus súlya (1100 gramm) :K

Nem is túl rég írt egy tag hogy vett egy T6 Maxot amit ő is házilag változtatott. A Borzalmas full range Drivert cserélte "Valódi magas sugárzóra" és ő is írta ég és föld a különbég a gyárihoz képest. Szóval részbe láttom a házi változtatásnak van értelme.
    Persze az alapból rossznak láttom ha egy új hangszóró esetén azzal kell nyitnod hogy "szét szeded". :DDD
    Ami nálam van D Fine 8 éves így már nem féltem szét szedni. :C

Új hozzászólás Aktív témák