Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• carl18

addikt

válasz Aprósólyom #20593 üzenetére

Megnéztem a youtubon hogy is építenek be egy ablakot, aztán gondolkodtam. És úgy álltam hozzá ezt én is megtudom csinálni, mert sajnos nem azt mondom minden munkás kokler de sokszor összecsapott munkát csinálni.
    Aztán én elsőnek csak hőszígetelés miatt akartam az ablakot, de mikor bluetooth hangszórós tesztnél kiderült "Brutális hangszigetelést" végez. Akkor nagyon láttom az előnyét hogy ez duplán win, mert sokkal kevésbé fázik a ember, a másik hogy zenehallgatás esetén se kell tartani attól hogy a sok hang kijut! :K
    Ez egy vályog ház amúgy is nem 50 hanem inkább 100 éves talán. :C

Mert ezért érdekes tesómnak "Szakemberek" Rakták be a ablakot és a ajtót".
    Aztán mondja hogy jön a ajtónál a hideg, és nem érzi hogy az ajtó szigetel.
    Az ajtó keret és a fal találkozásánál megfogtam a peremet és jéghideg volt. :DDD

És ilyenkor gondolkodtam el hogy ha egy magam fajta (Nem szakmabeli) Magának jobban megcsinálja mint a sok (munkás aki folyton ezt csinálja) Akkor hol a hiba?

Remélem ennyi off topik belefér a bluetooth hangszóró topikba?

De lassan azt láttom sokszor az esetek nagy részébe úgy jövők ki jól ha magam csinálom.
    Kémény bádog szintén (Korábbi szaki) a fő kéményt és a bádogot 100-as szeggel ütötte fel. Aztán (ahol ázott) Kifujta purhabbal....... :DDD
    Én meg nézzek, hogy ha én 5-10 perc google után láttom mi a szakszerű beépítés, másnak miért nem sikerült.

Én magam bádogoztam újra a kéményt, ( A régi munka bontása egy kész horror volt)
    Új bádogot felraktam, önmetsző csavarral rögzitettem és ecetsavas szilikonnal körbe lett kenve hogy a bádos és tégla találkozásnál se menjen be a víz.
    Életembe előszőr csináltam ilyent még is sikerült, szóval ezért érdekes aki évek óta csinálja ( Talán részegen) azért nem is megy.

Csak néha láttom a kokler szakemberek is kérnek olyan árakat, egy brigád 2-3 milliót is egy kér egy komplett projektér. :DDD
    Csak arra vagyok kíváncsi hogy tesóm esetébe (Ahol a 150cm hosszú ablakot) Közvetlen feltolták a áthídaló alá és nincs közötte diletációs réteg (Azaz Purhab).
    ott ha a áthídaló kicsit is ereszkedik fix ablak esetén garantált a repedés.
    De mivel a áthídaló és ablak között nincs purhab ez minimum hőhíd.
    Írok egy példát a 2000 wattos radiátor, amit a kondenzációs kazán melegít a régi ablakkal 20,5C tudott kifűteni. Miután beraktam az új ablakot 24-25C volt amire képes volt, ha a Kandallóba elégettek 2-3kg-fát is akkor 28Celcius lesz de az szó szerint kínzás minden bajom van. :C

Így már van egom belekezdeni javításokba, csak látni kell hol a hiba és mi a megoldása.
    Így ha a idő engedi vagy valami fontos akkor azt házilag le tudom.
    Mert ha el is baszom tudom hogy én csináltam, de mivel magamnak csinálok nem fogom hanyagul elvégezni. :K Tudom egy ilyen beépítés nem 5-10 évre szól.

Aztán azért is fogom a fejem mert néha repkednek a 40-50 milliós ingatlan árak.
    Vályog ház nemes vakolat és társai, új tető a ház szép és esztétikus.
    Aztán láttom (Régi 20-25 éves fa ablak) Törött kilincsek és szintén érezni a fal és keret találkozásnál hogy jéghideg a pont.
    Ismerek városomba nagy 2 szintes házat, szép festés és a ház is esztétikus de a tulaj és élet társa nem tudja lakni mert nem bírják fűteni.
    Így hátul egy mellék épületbe laknak, ilyenkor láttam a külső nem minden. :DDD

Dockin D fine hangszóró ha az akku véletlen megadja magát (2017-es Fery) Edition. :K
    Ott majd kap egy új akkut 18650 11.1V 3500 Mah és arra kell majd csak át forrasztani a BMS áramkört.

Új hozzászólás Aktív témák