Új hozzászólás Aktív témák
-
twine
veterán
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #7150 üzenetére
Grat!
Nem hittem volna, hogy 6300-ig felkapaszkodsz.
1.75V felett én sem értem semmit, bár véletlen feltoltam 1.9V-ig is.
Sajnos nekem az 1.75V csak 940MHz-et jelentett, elég gyenge GPU-t sikerült kifognom.
A memóriáról korábban írtam és látszik az eredményeden, hogy igaz, ebben a tartományban szinte többet számít a tuningja, mint a GPU-nak.
A GPU rovására kellett nekem is a memóriát feltolni, mert többet számított.
Remekül ki lehetne tesztelni a GPU mem. sávszél. igényét, láthatóan 1000MHznél a 34GB/s kevés neki.
A memóriám jobb egy hajszálnyival, lehet, hogy 2.25V-on elérném az 1100MHz-et, de félő hogy ezután mehetne a kukába.
Örülök, ez a tesztsorozat is bizonyitotta, hogy a 2600 különösen, ha Qimonda mem.chip-pel szerelik remek hardver, sokra képes ha kihasználják képességeit.gbors:örülnek, hogy élnek!
-
válasz
barnam_ #7150 üzenetére
Aggregátor, KrenAtesz: nincs kedvetek játéktesztet is futtatni ezekkel a megkergetett kártyákkal?
Kíváncsi lennék, pl. a FEAR-ben mennyit hoz a konyhára ez a 25%/50% emelés, az a játék kellően CPU-független.
hunter2006: ami ötletem van még:
- nézd meg, forog-e a kártyán a ventillátor, ill. próbáld ki nyitott ház mellett - elégtelen hűtés is okozhat ilyen tüneteket
- miután AGP-s a kártya, érdemes az alaplaphoz egy friss chipset driver csomagot feltelepíteni
- ... és persze lehet HW hiba is, ha semmi nem segít, vidd vissza garanciában -
KrAt
veterán
válasz
barnam_ #7123 üzenetére
Igazából nem egy helyen akadt meg, azt szoktam figyelni, hogy pl az első teszt végén 1470 fps szokott lenni, most alig volt 1430..
Szóval mindenhol kevesebb volt, talán az utcsó 2 tesztnél (HDR) volt minimálisan több (tényleg csak egy hangyaf@sznyival)
Tapasztalatod meg se kérdőjelezem (tudom, nem nekem szólt, de akkoris
-
Zolee11
senior tag
válasz
barnam_ #7116 üzenetére
"Szerintem kevés a fesz, amiatt lassabb. Bár többször meg kellene ismételni a tesztet, hogy biztos legyen."
Ezt hogy érted? Tudtommal nincs automatikus órajel csökkentés ha hibázik a GPU. Ha hibázik akkor se veszed észre (csak ha már rengeteg a hiba), és emiatt nem fogsz kisebb pontszámot kapni. Nem értem mire érted, hogy kicsi a feszültség. A voltmod-al meg ne nagyon játszatok, ha nem értetek hozzá profi szinten, mert hamar döglött GPU lesz az eredmény
-
-
VW_Beetle
tag
válasz
barnam_ #7049 üzenetére
Szép nagyon.... na és egy érdekesség minden simán ment erre ma ugy 16 körül videokari eléggé furákat mmávelt ki-majd bekapcsolom ugy 2 óra külömbséggel erre belép és pár másodperc mulva összeeset a kép.. jó okés ezt 4x eljátszotta begurultam kivittem lehűteni... betettem a fagyasztóba
aztán BIOS reset... na hát semmi ujraraktam a Winfost erre most jó wááá és emiatt odalett 3 filmem ez mitől lehetett kérdem én
??
-
válasz
barnam_ #7053 üzenetére
nagyon leegyszerűsítve, a 2600XT-t főleg a kevés textúrázó fogja vissza (ill. AA-val a ROP-ok, de azzal felesleges is foglalkozni, ez a kártya nem alkalmas AA-ra), a 8600GT meg még a belét is kitapossa a 32 (ill. az órajellel normalizálva inkább 64) SP-nek.
és akkor még ott van a TWIMTBP... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #7046 üzenetére
Nem tudom már magam sem, hogy melyik a jobb!
A GT hardveresen nem a legszerencsésebb szerkezet, zavaros ez a külön órajeles shader egység megoldás, több márka igencsak melegszik, alapon 60°C felett vannak, aktív hűtéssel!
A PRO-m meg remek egy szerkezet, de pocsék szoftverekkel.Ügyesen megcsináltad!
-
Lazax
csendes tag
válasz
barnam_ #7005 üzenetére
Kösz, ez volt a gond - 0.26-os volt fenn.
AtiTool 0.27 beta 4-et találtam, azzal már megy a tuningolás.Amikor a GPU hőmérséklete 70 fok felé is felkúszott, akkor megnyomtam az Abort-ot. Meddig bírja ez a chip?
Meg van ott egy "Temperature of Temp. chip" nevü doboz. Ez teszt közben 99 fokra ment fel. Ez vajon mit mér? Alaphelyzetben 0 fokot mutat.
-
Lazax
csendes tag
válasz
barnam_ #7000 üzenetére
Átolvastam. 3DMark probléma nincs, nem Vista az Oprencer (XP SP2), a .dll file törlése sem változtatott semmit és a RivaTuner sem tudja változtatni az órajeleket. Sőt panaszkodik, hogy nem a legújabb driver van fenn, pedig de, 8.1.Egy picit specifikusabban kifejtenéd a "User error" mibenlétét?
-
DRB
senior tag
válasz
barnam_ #6959 üzenetére
Igyekszem majd jó minőségü képeket csinálni.
A hűtésel meg majd kisérletezek, szerintem leszedem azt a rózsaszin izét a Rialto-ról és ráteszek valami hasonló bordát mint sube. Amúgy ahogy elnézem sube kártyája is más, pedig 512-es, de ha jól látom "csak" DDR2.
Más:
Valami szemet szúrt nekem, r9550 a #6946-ban ezt írta: "...ha hd-zni is akarsz vele akkor ne sapphire-t vegyél mer valami olyat mondtak hogy annak a biosábol kifelejtették vagy valami ilyesmi..." Ez most komoly? -
Tuja1
aktív tag
válasz
barnam_ #6170 üzenetére
Sziasztok! Nekem még a 9600xt-m ről maradt rám egy ilyen átalakító.Bele is dugtam a karimba (asus 2600pro) majd rca kábelen a tv-be de nem akarja a ccc felismerni a tv-t. A 9600-asommal nem volt ilyen gondom. Van valami tippetek? Jó lenne a tv-n nézni a filmjeimet
Köszi!
-
válasz
barnam_ #6757 üzenetére
hát, igaz, hogy a 2900Pro-nak közel duplaakkora a memória-sávszélje meg a memóriája, viszont a 3850-nek az alapórajele 10%-kal több, szerintem az esetek többségében az a limitáló tényező (konkrétan a textúraszűrők). ill. ott vannak még az AA optimalizálások, amik szintén a 3850 mellett szólnak. egyedül a gyári hűtés zűrös, és persze ha custom cooler-est veszel, akkor már drágább...
-
csaszinho
csendes tag
-
r9550
senior tag
válasz
barnam_ #6679 üzenetére
cpu limit volt megnéztem belőttem a proccot 10,5X240-re a vga-t meg 850/950-re és 10XXX-et dobott csak az a gond hogy a procit vissza akartam állítani gyorsba def-re oszt görgőztem az egérrel közbe oszt betolta a 10,5X300-at
kifagyott oszt nem mentettem le a képet
MOD:asszem 10162 volt sztem még messze nem a végekövibe merész leszek procc 10,5X250 vga:880/1000
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6654 üzenetére
Üdv!
Rendben megy a 2D/3D az ATiTool-lal, de dobolan-nak igaza van a COD4 alapon megy. Nálam a többi demó és játék, a régebbiek is tudják a váltást, de biztos lehet találni egy-kettőt amelyek a 2D órajelen mennek.
Ezért én bizony meghagytam az AGCT.exe-ben a 904/970-es órajeleket, mert ha COD4-et használom, akkor az AGCT kell, vagy kézzel kell beállítani az ATiTool-t -
r9550
senior tag
-
Lacpac
őstag
válasz
barnam_ #6603 üzenetére
Hát ráfizetni nem szeretnék. Igaz hogy erre nincs gari, de tuningban 710/1500 és akkor még az 1900xt magfeszültségét nem léptem át. Ő az
A Rev1-es GT-t az x1950pro-tol, csak a memória sebessége különbözteti meg. És persze tuningolhatóbb. Ebben meg van még a szoftveres feszültségállítás lehetősége.
És ezzel a hütéssel még nem is melegszik (70°C környékén megáll tuningban)
Igazából csak a kíváncsiság miatt cserélnék. -
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6621 üzenetére
Üdv!
Kipróbáltam az ATiTool-t már sokadszorra, és a legutóbbi verzíó a b4, tudja a 2D/3D-t.
Mind a GPU-t. mind a memóriát visszateszi alapra 2D-ben, de a GPU-t nem lehet 855MHz fölé vinni, a memória korlátlan. Így 850/1000MHz-en megy, és tökéletesen elég.Zsolt1982: lehet, hogy bekaptál egy vírust, a VGA-nak semmi baja, ha a 3D-ben jó.
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6540 üzenetére
A Riva-ban én sem tudtam, de hamar feladtam és rátettem a VF900-at.
Nekem alapon, 700MHz 2D-ben legtöbbször áll, 0%. 42°C- nál elindul visszamegy 36°C-ra megáll és így tovább.... Emelt órajellel állandóan forog, de nem hallani csak kézzel érezni.Kíváncsi voltam, hogy az állandóan, a játékokban használt órajelekkel hogyan teljesít a kártya.
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6538 üzenetére
Örülök, hogy a panel venticsatijához tetted, mert így érvényesűl a hőmérséklettől függő szabályozás, ami ennek a VGA-nak az egyik előnye, nálam. Több már nincs.
3DM05-ben a Te GPU frekidet használtam / lista / a memóriát nem emeltem meg.
Idáig együttfutnak a kártyák, ez látszik az eredményen, de egy vmoddolt XT-vel szemben nem tudok tenni semmit! -
Meekrob
tag
válasz
barnam_ #6517 üzenetére
Köszi, szuper, tény most még nekem is egymagos proci van benne, de naon tervezem a kártya vásárlással egybekötve egy2magos proci behelyezését is, 12ért asszem elég olcsó egy 2ghzs 2 magos amd, és socket 939, úgyhogy elméletileg passzol is az alaplapba, de utánanézek még kicsit bővebben is, nehogy gond legyen. Mégegyszer köszi.
-
Meekrob
tag
válasz
barnam_ #6515 üzenetére
Jaja, azért akarok sapphire-st mert oat láttam, illetve szépet hallottam róla
. Nem aza alapján akarok dönteni, hanem érdekelt h kb mennyit kapott, érdekel kbre a teljesítménye, ezért kérdeztm. De ha valakinek vannak konkrét fps adatai, az is érdekelne, Cod4-el,ilyesmivel. Köszi
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6467 üzenetére
Igen, úgy kezdtem, hogy kipipáltam, mert tudtam, hogy innen nem lehet húzni.
Közben kiderült, hogy a nyavalyás az órajeleimet sem ismeri!
Megnéztem a leírást is, de ettől sem lettem okosabb.
Kár, mert ez jobban tetszik így holtában is mint a CCC!VaniliásRönk: valószínű ezt csinálom én is, feladom a harcot és visszateszem a CCC-t.
Megpróbálom még a legújabb ATi Tray Tools-t leszedni, bár lehet, hogy ez az! -
grunge
addikt
válasz
barnam_ #6463 üzenetére
én ugy csináltam 1 honapja anno mikor megvetem a karit, de ezen a piros "üdvözöljük" árnyékon kivül még a tv-re kötve jött elö egy kis szintévesztés. 7.11-el az is megoldodott. vistát meg nem akarok felrakni
indianka: nekem passziv MSI van, nem melegszik...sztem az ultimate-t nyugodtan be lehetne vállalni, pláne huzatos házban
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6447 üzenetére
Igen biztos ez lesz az oka, mert sokunknak változatlan maradt ez a hiba és igazad lehet, hogy mi szerencsétlenek XP-t használunk és az ATI-nál büntetve vagyunk.
levill: lehetőleg csak a legjobb eredményedet tedd fel a listára, mert ha mindennap felraksz egyet Rover623 nem fogja díjazni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vicces képek
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- DOOM - The Dark Ages
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Spórolós topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged