- Olcsó vs. drága egér: melyiknél érzed meg igazán a különbséget?
- Itt a Microsoft szörnyprocesszora, ami 132 maggal tarolhatja le a felhőt
- Az Inteltől – nem csak az Intelnek
- Alice Recoque-kal mutatná meg Európa hogyan kell szuperszámítógépet építeni
- Pokolian jól elrejtette egyik leghasznosabb hardverét az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz
üzenetére
Kösz!
Nem, a 2600-as remekül megvan az 512MB nélkül is, a CoD4 játszható 256MB-tal és nem csinál problémát a 2600-as ha a textúrázást felteszem extra-ra. A sebessége alig csökken, de a 256MB feletti részt hozzálapátolja a RAMhoz, ennyivel megnövelve annak kihasználtságát.Egyébként valóban 2008-ban találkoztam az első olyan játékkal, RaceDriver GRiD, amely 12x10-es felbontásnál jól játszható FPS-szel 500MB felett felett volt.
-
válasz
tzsolesz
üzenetére
Hatalmas textúráknál és memóriaigényes dolgok felhúzúsa esetén nem árt az 512 MB, ez igaz. De megy annyira jól 2600 alatt a Cod4, hogy feltegye az ember 1600x1200 fölé? /Nem játszottam vele./
Nekem eddig elég volt a 256 MB, kb. 1440-ben játszok mindent.
Tényleg érdekes, mert eddig szinte kánonnak számított, hogy ebben a kategóriában, ahol a HD2600 van, még nem kell 512 MB, de ez mégis megdől?

-
válasz
tzsolesz
üzenetére
Nálam a 96GT alig 8-10 wattal fogyaszt többet, mint a 2600XT - a 88GT meg talán még ennyivel eszik többet. nem olyan vészes a dolog.
A 3850 VS 96GT különbség sem olyan drámai - AA-val határozottan jobb a 96GT, anélkül viszont vegyes a helyzet - a legtöbb UE3 játékban DX9 alatt a 3850 nyer (tehát nem a 3870-ről beszélünk!). Amikor én vettem, akkor egy árban volt a két kártya, de ha 3-4e FT különbség van közöttük, akkor simán érdemes elgondolkodni a Radeonon is.
Viszont, ha elégedett vagy a 2600XT-vel, akkor várd meg, milyen hatása lesz az új generációknak az árakra

-
bolcsodal
addikt
válasz
tzsolesz
üzenetére
Az elő szokott fordulni, hogy azt hiszed 85Hz-en megy közben nem is (ilyenkor általában az adott felbontáshoz tartozó max frissítést állítja be magának, ami csak az OSD menüben látszik utána...). Hány KHz-es a monitor egyébiránt ? Abból könnyű kiszámolni, hogy mennyit bír 1280/1024-ben...ami teszem hozzá 5:4-es képarányú a hagyományos 4:3-as CRT képarányhoz képest is...

De végülis mind1...
-
válasz
tzsolesz
üzenetére
Szerintem nem tudsz venni olyan hardvert, aminek nem csökken az értéke egy idő után; vga-ban biztos nem. Azért érdemes középkategóriás vga-t venni, 30k körül, így kevesebbet buksz. Én most 512MB-s 8800GT-t vennék; ahogy néztem korábban, a HD4xxx nem lesz olcsó.
BukottHangya: Ha XP-d van, a CCC-ben betudod állítani a képfrissítés felülbírálását, ha Vista-d, ott nem, mert egyszerűen nincs benne a CCC-ben. ATi Tray Tools-al belehet állítani a képfrissítést. Egyébként Vista-n szinte minden játék 60Hz-en megy (ATT nélkül), XP-n jó, de ha AA-t állítok be, akkor is átvált 60 Hz-re.
-
válasz
tzsolesz
üzenetére
a 96GT ára most stagnálni tűnik (majdnem eltaláltam, mikor kell venni - de csak majdnem
), a 3850 még az utóbbi hetekben is kúszott lassan lefelé. szerintem ez a két kártya többé-kevésbé elég lesz 12x10-es felbontásig bezárólag még egy darabig, max. egy adott ponton elhagyja az ember az élsimítást.a 2600XT szerintem nagyon jó vásár volt, ha az ember tudja, mire akarja használni (és most is az, ha nincs extra 10-12e egy dupla olyan erős kártyára) - én pl. elég nagy részben az UE3 engine-es játékok dömpingje miatt vettem. Oszt' jó volt

-
psyho85
aktív tag
válasz
tzsolesz
üzenetére
Nem tudom, nem néztem utána, de a gddr3/4 RAM az XT-ken, az már nem 256bit-es
? Mert ugye a pro-n lévő DDR az csak 128-as, ami azért nem mindegy
. Azért mertem a memóriára hivatkozni, mert tudtommal az kell jobban/nagyobrészt/akármi az AA-hoz - tehát azt "eszi jobban". Tágítsátok tudatom, bizonytalan vagyok
. -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz
üzenetére
Ennyiért meg különösen vivát neki, mert a mostani játékokban nyújtott teljesítményéért ez az ár nagyon jó.
Éppen a duplájáért vettem tavaly márciusban a 7600GS GDDR3-as karit, és csak feleannyit tud a régebbi játékokban, a maiaknál meg nagyobb a különbség.
psyho85: az XT-nek pontosan ugyanennyi gondja van az AA-val 850/1100-on.
A PRO és az XT csak az órajelekben különböznek, azonos órajellel ugyanazt a teljesítményt nyújtják. -
bolcsodal
addikt
válasz
tzsolesz
üzenetére
1024/768-ban elég sokmindenhez elég. Mondjuk Full AA/AF 1024/768-ban Teljes object details mellett 30FPS alatt teljesítl Dungeon Siege II-ben. Ami elég ótvar....

Direct3D DirectX 9,0c-ben. Gondolom a proci nem fogja vissza, mert elég jól belendül, ha kikapcsolom az AA/AF-et.
-
bolcsodal
addikt
válasz
tzsolesz
üzenetére
Akkor fűzzük össze. A HD2600XT-t egymagos procival nem lehet szinte kihajtani játékokban. A HT pedig egy vicc, egyáltalán nem összevethető a két fizikai mag előnyeivel. Az összehasonlítás nem volt a legjobb, mivel a 805-ös a leggyengébb Pentium D...
Még úgy is gyengébb az egymagos Prescott, hogy 2MB cache-t heggesztettek hozzá...
-
bolcsodal
addikt
válasz
tzsolesz
üzenetére
"P4 3Ghz HT 2Mb L2 cache " ilyen proci csak Pentium D szériában van, ami eleve két prescott magot tartalmaz.
Egymagos procival nehéz kihajtani ezt a kártyát..persze nem lehetetelen. Egy szorzolock mentes 3GHz-es Northwood-ot fel lehet tolni 4GHz-re..azzal talán elszaladgál....
-
BabLeWeS
csendes tag
válasz
tzsolesz
üzenetére
nem szószerint kóstolta meg
hanem nem tudom kifejezni magam
sztem túlhajtotta vagy nem tudom de az alaplapra mászott rá a vírus és a csávó nem mekk mester mer programozó
de a vinyóm már amugy is haldoklott 160GB-ből látott friss xp-vel 126GB-t mondjuk volt ugy hogy 1 nap alatt látott a vinyó 4x vista-t (2x home 1x ultimate 1x basic) meg 5x xp
de hát már az is 5 éves vinyó volt... de szerintem ne találkozzál virusokkal
nem éri meg... -
Tuja1
aktív tag
válasz
tzsolesz
üzenetére
hajajjj . Last Ninja, wizadr of war, barbarians ahol már volt lefejezés

játék élmény nem csak a grafikán múlik, sőőőőttt.....

ma ha felrakom a rendszerem egy játék kap helyet mielőtt ghostolnám a rendszer winyót.
Az IL-2 sturmowik 1946.
A többi csak két rendszer visszaállítás közti 30-40 napig kap esélyt.Azalatt meg végig viszem és minek koszolja a winyót

-
BabLeWeS
csendes tag
válasz
tzsolesz
üzenetére
hát igen beanyaltuk rendesen tzsolesz...
de hát nem baj... én csak amiatt vettem meg a karit mer haveromnak is ilyan volt meg másik szaki is mondta h neki galaxi nV.je van csak neki 128gddr3 és veri a többi karit... de úgy volt h asus eah8800gt-t veszek aszem de én nem bántam meg
hiába többet fizettem(ünk) érte majd kap egy év múlva jobbat 
-
válasz
tzsolesz
üzenetére
mit jelent a jobb? 2600XT valamivel gyorsabb, 3650-ben meg ott a DX10.1 és a PowerPlay, és 55nm-en készült.
amúgy itt lassan a 9600GT nem számít offnak, helyből 3 arcot tudok mondani a topicban, akinek az van
Gyuri: ezzel a gondolatmenettel azt is össze lehet rakni, hogy nincs szükség 100%-kal gyorsabb kártyára

-
Gyuri27
félisten
válasz
tzsolesz
üzenetére
Ha a teljesitményt nézed akkor kb 10% a 2600 javára. De az 30 fsp-nél nem érdekes. Mert nem segít. 60-70 fsp-nél nincs rá szükség.
Viszont nem melegszik annyira és a pp miatt 2d-ben alig forog a venti, így nincs hangja.
Nekem volt 2600 xt-m, de nem cserélném vissza a 3650-t rá.
-
válasz
tzsolesz
üzenetére
sztem csak jövőre - az első kísérlet az Assassin's Creedben volt, de abból is kiveszi az Ubisoft "bizonyos" okokból.
a HD2000-esek az AA mellett az int16-os formátumú textúrákat rühellik - ettől ilyen lassú a Lost Planet, ill. DX10-ben a Bioshock. kész csoda, hogy ezen driverből tudnak javítani, bele se merek gondolni, mit művelhetnek
amit jobban szeretnek, az a Bioshock DX9 (8600GT-n szerintem nem lehet vele normálisan játszani max. beállításokkal, 2600XT-n meg süvít), meg a Rainbow Six: Vegas (a 3850 úgy otthagyja benne a 9600GT-t, mint eb a szaharát).
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz
üzenetére
Kösz, jól.
Az max-on a bench-ben 36 pontot kap snow-ban.
Az órajeleiden járó XT-t szorozd be legkevesebb kettővel, ez a különbség, azonos beállításon. A pontos szorzó játéktól függ.Nem, ott ennyire nem érezhető, mint az ATi-nál, de az sem fenékig tejfel!
Pl. a DiRT-öt nem tudtam telepíteni a WHQL-es driverrel, de az utánna kijött béta simán lerendezte. A megjelenítésben meg változatlanul az ATi a király. Régebben is így volt, most is így van. Művi úton, Digital Vibrance beállítással lehet hasonló képminőséget hozni, ami az ATi kártyáknak alapból megvan. -
Ste
addikt
válasz
tzsolesz
üzenetére
szerencsére másnál nem csinál ilyet (csak játék)
korábbi Catalystokkal szörnyű teljesítmény produkált, így előre menekülök inkább, mint hátra
első körben én is a driver javára írnám, de nem vagyok ebben annyira biztos
lehet kipróbálok egy omega vagy egyéb third party drivertmondjuk a CCC gyorsbeállítási előnyeit annyira úgysem használom
-
twine
veterán
válasz
tzsolesz
üzenetére
Köszönöm a segitséget, de az "egyéb segédprogramok" használatát ha lehet mostanában kerülöm,,,annyira minimalista lettem az utóbbi időben szoftveresen, hogy még az ATI CC-t sem tettem fel, pusztán a nyers drivert...
Hétvégére hazaviszem a gépet, és ha tudom "rá-moddingolom" az otthon található Zalmi hűtőt, 'oszt bek@phatja az érzékelő
De segitő szándékot tényleg köszönöm...
-
válasz
tzsolesz
üzenetére
nagyon a szívemhez nőtt mind a 7300GT anno, mind a 2600XT - leginkább azért, mert kiválóan hozták azt, amit vártam tőlük, amikor megvettem őket. az ár/érték mániám nem a pénztárcám függvénye, hanem belső indíttatás - idegesít, ha valamiért többet fizetek, mint amennyit ér. (VaniliásRönk, ez most magas labda Neked
)fagy53: amilyen tempóban az ATI tolja ki az új generációkat, lesz ez 5850 is
amúgy pont most dolgozom (ill. a gép dolgozik
) egy adag teszten, ami a 96GT CPU-éhségét hivatott megmutatni. ha valaha kész lesz, megy a logoutra. -
válasz
tzsolesz
üzenetére
az nVidia nagyon sok pénzt és energiát tett abba, hogy jelen legyen a játékok fejlesztésénél, és a játékokba olyan megoldások kerüljenek, amelyek jól futnak a hardware-ükön. emellett üzemeltetnek egy (több?) irdatlan tesztközpontot, ahol a játékok számtalan nV hardware-en tesztelhetők.
ezek nagyon jó dolgok, mert ha ezek nem lennének, akkor nem csak az ATI HW-ein futna szarul egy csomó játék (ld. inkompetens fejlesztők és / vagy lehetetlen időnyomás a kiadó részéről), hanem a Geforce-okon is.légy a levesben, hogy az így szerzett befolyást az nVidia arra is felhasználja, hogy a konkurencia kártyáin szarul fussanak egyes játékok (ld. pl. Bioshock és Lost Planet textúraformátum-ügy), lassítja az ALU:TEX arány elmozdulást annak érdekében, hogy a főleg textúrázásban erős kártyái előnyben maradjanak, ill. igyekszik az ATI-t kiszorítani a játékok fejlesztéséből, ahol teheti.
erről megvan a jól szabott véleményem (konkrétan: büdös nagy köcsögök), de ettől még az egész TWIMTBP program egy remek kezdeményezés.olyat viszont nemigen láttam mostanában, hogy az azonos kategóriájú ATI kártyák halálra gyaláznák az nVidia megoldásait. sajnos.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz
üzenetére
Hmmm. 68cm-es TV-m nem nevezhető kicsinek.
1280*720-ban használom, így max az égből nem látok annyit, cserébe sokkal életszerűbb a látvány, mint egy kockán. Arról nem beszélve, hogy ez a 720p felbontás, ami bazi nagy előny HD filmek esetén, igaz ilyen tv-n meg a 4:3-os filmek szélén van csík, de azok úgyis ritkák már. Szóval némi eget nem látok max, cserébe több fps. lesz elvileg. Aztán meg ottvan az az internetes teszt, ahol lefényklpezték a játékok képét, és az arányok eltérése miatt oldalra többet lát az ember széles monitoron. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz
üzenetére
75 Hz alatt fél óra után fejfájás garantált. 75Hz a villódzást jobban tűrőknek 1-2 óra folyamatos játékot tesz lehetővé, szal érdemes magasan tartani a képfrissítést.
Gratechaos: egyetértek, én sem ülnék vissza kocka monitor elé. (így tuti nem lehet az ember "kocka"
) Főleg crt monitor elé nem. -
válasz
tzsolesz
üzenetére
Értem, ennek az lehet oka, hogy az AMD GPU Clock egyből arra rakja, és így megkerüli a bűvös 857-et? Vagy módosít még valamit, amit a ATT nem?
Az AGCT valahogy a bios-t kerüli meg, mert a bios miatt lehet csak 857 MHz-ig húzni. Ha rákeresel a topicban, bővebb magyarázatot is találsz. Ha 860-ra állítod, 857 Mhz lesz, de ha pl. 880-ra (ATT-ben, vagy akármelyikben), akkor tizen valahány mhz lesz.
Szerk.: itt most a vga bios-ról van szó, nem az alaplap bios-ról.
-
válasz
tzsolesz
üzenetére
Vmod-ot csak 3DM miatt csináltam, amúgy vmod nélkül használom, mert amivel játszok, arra így is tökéletes.
850Mhz fölé Amd Gpu Clock Tool 0.7-el (AGCT) tudod tuningolni. Nem titok, ez (+ link) benne van az első hsz-ben.Illete 850 Mhz-es GPU freki melett érdemes fölhúzni 850Mhz fölé a memókat, vagy nem ér meg 1 esetleg 2 fps-t?
Ha bírja a memória, akkor igen, amúgy nem. Korábban fagy53 készített egy kis tesztet Crysis-al, ott az jött ki, hogy jó ha szinkronban megy a gpu és a memória.
-
válasz
tzsolesz
üzenetére
Nem vagy láma, csak én voltam lusta bővebben kifejteni
900 Mhz feletti gpu-nál (de főleg 1Ghz közelében) már sokat számít a memória sebessége, mert ha lassú, akkor csak vár a gpu
Pl. amikor 1Ghz közelében volt nálam a gpu, több pontot értem el úgy, hogy növeltem a mem órajelet, de csökkentettem a gpu-t. Holott alapesetben a gpu tuning-al jobban gyorsul. -
KMT
addikt
válasz
tzsolesz
üzenetére
Úgy kell járnia, hogy ne legyen melegebb egy bizonyos hőmérsékletnél.
Használj ATT-t, azzal jó be lehet állítani.
Én 2D-ben megadtam kb 13%-os fordulatszámot, ezzel 42-46 fok közt változik a hőmérséklete. Beállítod, hogy 75-80 foknál már pörögjön rendesen a venti, baja nem lehet.Nekem ez a beállítás bejött. Sose megy 70 fok fölé, bár ebben benne lehet az is, hogy proci limit van.
850/850 meg nem túl kevés egy xt-től?
-
grunge
addikt
válasz
tzsolesz
üzenetére
kérdezd ki alaposan az eladot, nomeg gari sem utolso szempont. mondjuk én is használtan vettem 6600osomat és nem volt zsákbamacsek
meg pofátlanul egyszerü a tuning is, alapfeszen megy 9*333at, vagy 8*400at, de alapon is böven kihajtja a karit, szoval nem tuningolok
a cache hiánya nem befolyásolja játékok alatti teljesitményt, pláne tuning esetén.lapom totyikjában ezt átbeszéltük/kiprobáltuk
-
válasz
tzsolesz
üzenetére
1 bazdmeg még elmegy, több már nem
Egyébként már régóta 20k alatt van a 2600XT ára, DDR3-as Sapphire-t már 17k-ért lehet venni. Azon meg ne idegeskedj, hogy vehettél volna DDR4-eset, mert alig gyorsabb, ráadásul a DDR3-asokon általában jól húzható ramok vannak.
Nyiscsák: Az még jobb

-
7600GT
senior tag
válasz
tzsolesz
üzenetére
Ebből a stílusból lécives vegyél vissza. Elhiszem, hogy ideges vagy, de akkor is legaláb a hejjesírásra figyelj! Az nem bazdmeg, hanem baszdmeg!
Tudod, a basz a szótő.
Nah befejezem, mert kivágnak. 
Szerk.: Várom az ötleteket, hogy miért olyan tetü lassú nekem a cod4! Próbáljak meg új drivert?
-
válasz
tzsolesz
üzenetére
1280x1024 ben közepes beállításokon(35-38 fps), vagy 1024x768 ban magas beállításokon(tehát minden magas)Még 1600x1200 ban is lehetett vele játszani, igaz itt már érezhető lassulás volt, de 17-22 fps még itt is megvolt.
Ezeket a beépített benchmark-al mérted, vagy a játék közben ennyi fps? Csak mert a játékban néha 10 fps-el lassabban megy, mint a gpu_bench átlag fps-e... Arról nem is beszélve hogy egy 2600XT nem képes így futtatni a Crysis-t (1280x1024-medium, 1024x768-high).
-
sereeff
aktív tag
válasz
tzsolesz
üzenetére
Yess! Ahoz képest, hogy ezt a prociz a gyerekeknek vettem sims 2-őzni, mert olyan olcsó volt.... Köszi a válaszokat! Ha van tapasztalat leírom!
FAGY!: Gondolom lehet húzni mindenhol azt olvastam, csak én nem értek hozzá, s nem merem buherálni... De majd jön a lányom pasija, ő informatikai mérnök ( lesz ) és megkérem hogy segítsen! :-)) Hali!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB + 32SSD I Radeon I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 11.15
- Huawei P20 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÚJ Parkside 10000 mAh powerbank 3 év garanciával.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Azért már megveszem.

de én szeretem ezt a karit 

. Azért mertem a memóriára hivatkozni, mert tudtommal az kell jobban/nagyobrészt/akármi az AA-hoz - tehát azt "eszi jobban". Tágítsátok tudatom, bizonytalan vagyok
de a vinyóm már amugy is haldoklott 160GB-ből látott friss xp-vel 126GB-t mondjuk volt ugy hogy 1 nap alatt látott a vinyó 4x vista-t (2x home 1x ultimate 1x basic) meg 5x xp

de remélem h mi hamarabb töbják már az ATI ra is a game-t...
(