- A Synology visszatáncolt a saját márkás HDD-k megköveteléséből
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
- Házimozi belépő szinten
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
Aktív témák
-
c41r0^
őstag
a szitu a köv. volt:
bekapcsoltam a gépet, kb. 5-6 órát ment és közben 2-3 órára CS 1.6oztam (nem vmi VGA terhelő alkalmazás...), majd indítottam CS: Sourceot és csíkozott a kép...rögtön megnéztem a CCC panelben a hőfokot és 93 fokot mutatott (eddig normal idle 41 fok, terhelés alatt 62 ), ezután működés közben benyúltam a gépházba és ujjal megnéztem forog-e a venti. nem forgott. ekkor gép lekapcs, ventikábelét megmozgattam, bekapcsoltam a gépet és ment a ventije...szvsz csak kontakthiba volt, vagy megtört vezeték
azóta csíkoz 3Dben a kártya, de a hőfokok mostmár jók -
gg72
veterán
-
-
Kicsimix
őstag
milyen hatást szeretnel látni? 100 hz felett már szinte semmi vibrálás nincsen....
általában új videókarinál van úgy ,hogy hozzá kell állitani a monitort ,képet nyújtani , szélesiteni , középre állítani...Ezután már nemlessz probléma azokon a beállításokon amiket beállítottál az új videokaridhoz...
Gondolom crt monitorod van...lcd-nél más a helyzet kicsit...
teljesen normális amit írtál..
nemmelesleg a videókártyád driverében is lehet állítani a megjelenéssel kapcsolatos dolgokat...
[Szerkesztve] -
horvathkrisz
addikt
igen, először leteszteltem őket, mit bírnak stabilan, majd NiBitorral (nVidiaBiosEditor) kiolvastam az eredeti Bios-t, átírtam az órajeleket, ventillátorford.szám értékét, mind 2D-ben mind pedig 3Dben más-más értékekre, floppyra mentettem majd visszaflesseltem a kártyába a módosított biost.
Természetesen itt is jártam úgy, hogy a rengeteg teszt ellenére még néha hibáztak a kártyák, olyankor visszavettem pl. 10MHz-et a GPU órajeléből, ugyanezzel a módszerrel.
6800Ultra esetében még az is nagyon jó dolog volt, hogy a feszültséget is külön lehetett állítani biosban (7600GTnél már nem volt erre lehetőség), így 2Dben 1.0V-ot, 3Dben pedig 1.4V-ot adtam neki, természetesen 3Dben magas órajelekkel.
tulajdonképpen veszélytelen a dolog, mert ha el is rontod a kártyát, fel kell készülni arra, hogy csinálsz egy olyan floppyt, ami bootol, írsz egy olyan autoexec.bat fájlt, ami szépen a túlhúzott, sötét(no picture) kártya esetén is visszasüti az eredeti biost. -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na azt énis szeretném tudni. Egy kihagyhatatlan árú laptopvásárlás miatt elment a lóvém jó része, de jön szülinap, meg még melózok szeptember elején is, szóval szerintem szeptember környékére már lesz valami. Legalább addig elterjednek az xpertvision cuccai a boltokba...
horvatkirsz: kari nélkül nemtud mire rábeszélni. Ha kapnék KÉPEKET, akkor lehetne tovább agyalni, hogy egyáltalán hogyan vannak a dolgok...
[Szerkesztve] -
horvathkrisz
addikt
24ezer Ft-ért a z XpertVision a viszonylag jó gyári hűtőjével, a kis 65 nanométerével, nem melegedős fejével igenis nagyon jó vételnek számít.legalábbis szerintem. engem meggyőztek a fórumtársak itt a topikban, és azért azt fogok venni.
azt a pár +fps-t meg leszarom amivel jobb a 8600GT, de tényleg ne menjünk bele megint óvodás szinten hogy bebeee ez azért jobb az meg azért jobb... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hiába csak 1 maradhat.. -szerencsére nem kelett lecsapni egy fejet sem. (nem abban volt az erő)
Tudtommal a ram mennyísége a használt textúrák mennyíségétől és tulajdonságaitól függ, azok meg a felbontástól. Ezeket a karikat itt többnyire 1024*768, 1280*1024 -es felbontásra veszik, ott még elég szokott lenni a 256Mb, persze lehetnek ezalól kivételek, állítólag CoH nagyon megérezte a plusz ramot, de ezt még nem igazolta vissza tudtommal senki.
A szűk keresztmetszet szöveg meg nagy felbontásra érthető, ahol már a kari semennyi rammal nemtud játszható sebességet elérni.
FTC: holnap megnézem mire jutok, majd betolom ide az első vázlatot. -
m4rc!
őstag
Esetleg erre a hsz.-emre vki vmit?
Pár óra teszt nézegetés után kezd bennem körvonalazódni mire lenne szükségem, az már vili, hogy elég a 256-os nade GDDR3 vagy 4 a jobb, mert a 4 az mondjuk 2000MHz-től indul a 3-mal jó esetben is csak olyan 1900ig lehet jutni.
szerk: pontosabban 2200Mhz-et mennek a GDDR4-esek
[Szerkesztve] -
AA nélkül szépen fog menni minden (ill. HDR-t nem tudom, én nem foglalkozom vele, arról nyilatkozzon valaki), AA-val kissé nyögvenyelősen.
Szerintem egy jó ár/érték arányú kártya, ha az AA nem érdekes, akkor számottevően jobb teljesítményhez már egy 8800GTS kell.
GuMipOkE: hány fokos szobában mérted az 54-55 fokot? Ill. emlékszel, hogy a gyári hűtővel mennyi volt?
Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A Synology visszatáncolt a saját márkás HDD-k megköveteléséből
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Minden, ami hőszivattyú
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Konteó topic
- Sweet.tv - internetes TV
- Futás, futópályák
- Bluetooth-headsetekről általában
- További aktív témák...
- 0% THM 6 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB GDDR6X (24G-P5-3987-KR) Videokártya!
- Gigabyte GeForce RTX 2060 6GB Garanciával!
- GeForce RTX 3080 Ti VENTUS 3X 12G OC
- Sapphire Nitro+ 6700XT 12G - 6 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- Lenovo A485 Ryzen 5 pro 2500U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Samsung Galaxy S25 Blueblack 120 Hz AMOLED, AI-kamera, erős teljesítmény 12/128 GB Új
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest