- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
Aktív témák
-
-
válasz
Szatesz #3779 üzenetére
Az nv nem 9800-at , mondott, hanem a 8800GTX-hez képest lesz 2x olyan erős(nemmindegy) ki se jöttek a kártyák , de máris mindenki leírja őket........480sp meg 800 sp , 10.1 ben lenne érdekes, az nv kb sírva rohanna haza. ittvan pár eredmény, mégmielőtt ott tartanátok hogy a 7100gs-oc-t talán megfogja verni : 3dmark 06 : 4850 14254 pont , GTX 280 15-16k , 9800GTX 14014 pont.
-
Szatesz
őstag
válasz
laci666 #3787 üzenetére
Hát okosan gondolkozik az ATI nem a legerösebb karit akarja eröltetni hanem kisebbet de qrva olcson... és ezeket pikk pakk lehet cf be rakni a legtöbb lap tud cf et..és akkor mar ott is van mint az nv legerösebb karija...Olvastam még az XS en hogy 4850CF ugyan ugy fog menni mint a GTX280 ott az XS en meg mar pár srácnak van..
Tehát 90k bol ottvan mint a gtx280..De 90k bol már siman veszel 9800gx2 t is......Tehát annyira nem best..
-
laci666
senior tag
válasz
Szatesz #3781 üzenetére
Van egy olyan érzésem hogy az AMD/ATI az Intel bácsi érkezéséig minél nagyobb szeletett akar magának a VGA piacon.De ez csak tipp.
És ezt az alacsony árakkal tudja elérni,hogy növelje a piaci részesedést.És mire jön az Intel addigra 45-50%-ott akar elérni vagy még többet
Ha már csak az árpolitikát nézzük abból is ez sejthető.
pl:a 3870 55K- 4850 43K körül van/lesz és ez házon belül az 3870X2-től már csak a felépítéséből sejthető(800sp és többi persze ha igazak a hierk) hogy minimum dupla teljesítményű lesz maximum meg a 9800GX2 fölötli teljesítménnyel kell,hogy rendelkezzen, és a 3870X2 meg 60-70K szal 15-20K-val drágább a 9800GX2 meg 80-90K az meg 30-40K-val drágább.
És ha 4870 9800GX2 körüli teljesítményt ígér ami reális akkor a 260GTX verve van és a 280GTX meg szorongatva van harmad áron és ez a nem mindegy. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Szatesz #3785 üzenetére
Akkor az ATI nem sokkal lesz lemaradva a GTX280-tól, ha driver nélkül így muzsikál, ugye azért itt volt ám egy nagy változás a felépítésben(GDDR5 VRAM stb...) és az előző driver 8.5 nem igazán passzol ehhez. Akkor lehet még jobb is lesz a gtx-től egy kicsit.
A 4870-es drivere a 8.6-os lesz, ami még nem jelent meg. -
Szatesz
őstag
Crysis Very High 1920 x 1200
GTX 280 34.2 fps, HD4870 26.9 fps
Lost Planet 1920 x 1200 4 x AA
GTX 280 38.7fps, HD4870 29.86 fps
ezt talaltam xs en... lehet mar valakinek van iylen csodaja ott -
mokus1
addikt
válasz
laci666 #3780 üzenetére
El sem hiszem ti oltotok h nvidia-ask vagyunk olvassátok már el a hsz-eket amit irtam pl.
Nézd meg játékban a karikat utánna beszélj egyenlőre még a 8800GT is veri a legerősebb 1 gpu-s atit.pedig már elég olcsó.Nem új technika igazad van.És?Ha gyors a játékban nem azt fogod számolgatni.Viszont mikor beszaggat a 385ed vagy 70ed amit szépen visz a GT akkor nvidia-ra irják a játékokat.a válasz.kérdés?Akkor minek veszel ati-t ha tudod h nvidia-ra irják.Homály.Nekem is volt Hd 2900em nagyon jó volt gyors kicsit hangos de megvoltam elégedve vele.1 napig volt nálam egy 512es 3850.És nem volt érzésre olyan jó mint a huzott 2900pro.De mg huzással előrébb járt az az előtti széria.És én egyáltalán nem vagyok nV fan csak leirom amit látok.És ezt egyáltalán nem ugy kedztem mint ha szar az ati csak hogy most az nV megint elfog szállni miatta az árakkal.Ami nem az ATI hibája csak akkor ne minket szidjatok h nv fan és szar van a vödörben.Amikor nincs mert olyan karit dobott piacra amit a ati 2GPu-s állatja se biztos h le tudja vadászni.Ti most meg csak hogy visszatérjek az 1 sorhoz szaroztok minket meg az nV-t közben ha jobban elolvasod a dolgokat mi tömény tényeket irtunk le/és még az ati mellett is szoltunk reményedünk/ti meg szar az nv stb kiscit fordulj már magadba.először várjuk meg a teszteket és utánna nyilatkozz mennyire szar is a 260 vagy 280.Nektek kéne rimánkodni atisoknak inkább.
Amugy meg akinek egy 3870e vagy 8800GT-je van hova vesz most uj karit még?Visz mindent még a Crysis-t is.180ba very high be.Az élsim miatt??az akkor egy nem olyan okos döntés. -
Szatesz
őstag
-
Kelvin
őstag
Pontosan rád értettem
'ATI ugy néz ki nem ad ki megint jó karit.'
Nem mi:
hd38×× is jó lett főleg a 8.5-ös driver-el.
Teljesen mást képvisel az ati, inkább azt vettem mint 8800gt-t és elégedett is vagyok és újra ezt venném....az nv csak a fejlődés útjában áll az agyonhajtott régi technikájával.......és a pénzével próbál versenyben maradni. Nekem volt új nv és ati kari is a gépemben és egész más érzést adott az ati. (az nv meg csak verje a tesztekre, hisz neki írják őket) -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Szatesz #3769 üzenetére
Az meg nem kérdés, hogy az X2 lezúzza a GX2-t, na meg a GTX280-at. Ezen miért kell még mindíg lovagolni.
Szatesz: Most nyugtatod magad? " az nv karik jobban kezelik majd a játékokat, stb..."
Azt vedd, amelyik jobban megéri számodra, azt ennyi, a 90K-os GX2-től lehet hogy jobb választás a 4850 CF, csak annyi ez utóbbi modernebb felállás.
-
tzsolesz
nagyúr
Haggyátok már szegény ősrégi 3DMark06-ot, nem hiszem kihasználná a 4870-ben rejlő lehetőségeket, esetleg vantage tesztet várjátok, meg, vagy mégjobbat mondok, játékteszteket kell megvárni. Gondoljatok már bele a 4870 azért sokkal gyorsabb lesz mint a 3870-es, ebből kell kiindulni.
-
Kelvin
őstag
Látom nv-(sek)nél savanyú a szőlő
-
Szatesz
őstag
Azt viszont érdemes lessz venni 4870x2 t mert az fog tudni annyit mint a 280gtx és jóval olcsobb lessz...És ha ezek az árak maradnak is akkor is nvidias játékok töbségben vannak jobban kezelik majd az nvidia karik.....88gt meg mar ujonnan is 32k ..és ár érték arányban nemfogja tudni megverni az ATI biztos vagyok benne...Vagy ha igen akkor a 4850 esnek megkell vernie a 9800gtx et 15% al...Azt meg kizártnak tartom..esetleg 1-2 régi játékban...
-
mokus1
addikt
válasz
Szatesz #3764 üzenetére
igen sajnos.pedig biztattoa volt a 480stream.fura h annyi kell h legyőzzőn 128at
De szerintem ez se sikerült.Én szerintem a 4850 8800GT szint míg a 4870 kb 8800GTS 512 v 8800 ultra.de majd kiderül nem nyernek sokat a ddr5el.
Viszont rá se merek igy nézni az nvidia árcédullájára.Biztos nem fogják olcsón adni hacsak CF-en a 4870 nincs azon a szinten. -
gergobaby
aktív tag
Nem akar valaki Shappire 4850-et venni?
Kíváncsi lennék az eredményekre, Hammon-nál van 200db elvileg ( az árlistában ez áll )...
-
rollins
őstag
Elég jó árak: [link] Habár ez volt a 38xx-nál is, idehaza meg jó drága lett. Ipon-on meg 269$-ról írtak. Megint madárnak nézik az embert.
-
-
leviske
veterán
válasz
Dare2Live #3755 üzenetére
Egyértelmű, hogy 25.-ére már csak a driver miatt tolták.
Már júni.18. van, de még sehol a catalyst 8.6....
Arra is nagyon kíváncsi leszek, hogy a8.6 is hoz-e gyorsulást, vagy a 8.5-tel kifújtak?
A PH! tesztre meg már csak azért is kíváncsi leszek, mert feltételezem a 8800GT és a HD3870 is szerepet kapnak... még nem láttam őket kűzdeni az új driverek alatt.
(#3756) cizoe : Mondjuk, ha a 8800GT/GTS ellen is van irányozva (grafikon), akkor szerintem illendő 40-50k környékén árulniuk.
-
Dare2Live
félisten
lev: Ez mekkora lol NDA még nem járt le de nagykrekbe már "1hete" érkezik az áru?
hihi van egy olyan gyanum ATI nem készült el a final driverrel., illetve a jelenlegi driver még nem hoz ki mindent a kariból..... Mondjuk ez elég általános dolog, nemtudom mit csodálkozok, mondjuk ilyenkor késni szoktak a dobozok is....
-
MaSzKa
senior tag
+ - pár Ft
-
cizoe
őstag
Na mentem aludni, holnap meló - valamiből meg kell venni ezeket a kicsikéket...
Sapphire HD4870 512M GDDR5 55.500Ft
-
MaSzKa
senior tag
úgy néz ki lesz Brekk-nél is majd
Sapphire HD4850 512MB GDDR3 42.000Ft
Sapphire HD4870 512MB GDDR5 54.000Ft -
syckaloz
aktív tag
Jól alakulnak az árak
-
Dashes
őstag
Érdemes benézni Hammon bazárjába.
-
cizoe
őstag
-
leviske
veterán
válasz
Dare2Live #3742 üzenetére
Június 1. óta szállatják a HD4850-esekt a nagykerekbe... ezért van ennyi teszt róluk és ezért tudja a legtöbb bolt kiírni az ára. Bár az árak eleinte nem hinném, hogy 40k környékén lesznek.
88GT féle hiány valószinűleg csak a 70-es esetében lesz, viszont az egyértelmű...
(#3743) cizoe: attól én még elfogadnék mondjuk egy atomic-ot...
És kétlem, hogy ezzel egyedül volnék....
-
cizoe
őstag
Iceq- Kellene , csak nem a turbó. (Felár feleslegesen, ugyanazok az alkatrészek , majd húzom én ha akarom)
Ultimate - Nem csak passzív ultimate van, a passzív nekem sem kéne, előzetes hírek szerint azért nem annyira hűvös a 770..
Toxic - Egyslotos nem kell.Főleg nem annyiért.
Dare2Live - Szerencse kérdése lesz az első napokban az biztos. De reméljük nem lesz olyan hiány mint 88gt-vel. -
Dare2Live
félisten
válasz
janos666 #3738 üzenetére
Szerintem tök egyértelmű, hogy 4870ből, de 4850ből is hiány lesz az első pár héten.
Ugyanígy volt az első pár hónapban a 8800al az első pár hétben a 38x0el.... és korábban is.De ez nem csak vgara igaz, sött még a legnagyobb az intelnek is rendszeresen beszerezhetetlenek, "hiány" van az új cuccaiból. Ez a mainstream.
Ha feljebb lépünk akkor a QXből már nem, vagy sokkal kevésbé szokott hiány lenni. -
leviske
veterán
Én annak örülnék a legjobban, ha a Sapphire már kezdéskor kijönne egy VaporX-es megoldással és egy Ultimate-féle megoldással 50-esre.
Vagy a HD4850 Toxic és a HD4850 Ultimate elvetélt ötlet?
Vajon hány Toxic tulaj adná el 15k alatt a hűtőt a karijáról?
MOD: esetleg HIS IceQ tulajok?
MOD2: Tényleg! Mikor is jönnek a IceQ HD4850-esek?
-
Itt a rémhír magyar verziója: Késik a Radeon 4870?
Bár nem értem se ebben, se az eredeti cikkben hogy értik ezt:
Az AMD állítása szerint nem lesz hiánycikk a kártya a június 25-i megjelenés után, szakértők szerint bizony az első héten nem fog tudni eleget szállítani a cég. Belső információk szerint azonban ez átmeneti állapot lesz, és az AMD ígérete szerint jövő héttől normalizálódik a helyzet és elég kártya lesz a piacon az igények kielégítéséhez.
Most az AMD szerint lesz elég 4870 25.-éig, a "szakértők" szerint ha holnap reggel elkezdenék kipakolni a cuccot már akkor se lenne raktáron elég. Aztán meg úgy felyezik be hogy a következő héten normalizálódik a helyzet?
De melyik következő héten? 25.-ét követő héten? Vagy jövő hétfő reggel kiküldik a forgalmazóknak, kedden délután meg már megvásárolható lesz kiskerben? -
Fúbasszameg, kösz a képet, most ébredtem rá hogy ha ezen a kártyán hátrafelé néznek a tápcsatik, nem felfelé, akkor arrébb kell tennem a vinyókat, de akkor a sata csatik fölé fognak lógni.
Vagyis venni kell mellé 90°-al hajlított sata csatit, mert különben nem indul a gép míg nincs bedugva a RAID0 tömb mindkét winyója. -
-
cizoe
őstag
sapphireok már elvileg itt vannak, több árlistán már cikkszámuk is van, de ár nincs pl..
-
Raymond
titán
Lehetne lassan jovo het szerda
-
válasz
Raymond #3722 üzenetére
Ezt a részét is olvastad?
"The RV770 includes all the bells and whistles of the RV670 launched in November 2007: Shader Model 4.0, OpenGL 2.0, and DirectX 10.1. The only major extension addition appears to be the addition of "Game Physics processing" -- indicating a potential platform for AMD's recent partnership with Havok."
Ez lesz az első SM4.0-ás DX10.1-es kártya?
-
-
leviske
veterán
Nem tudja senki, hogy a Sapphire és az ASUS kártyája hogy fog kinézni?
Bár az ASUS-ról rémlik valami... aszem a szokásos tünde csaj + háttérben rózsaszín virágok.
-
cizoe
őstag
válasz
Raymond #3722 üzenetére
Szerintem senki sem tudja mivan... Az alap ugye a 480 volt. Aztán jött a hype a 800ról, de senki nem meri még most sem 100%ra bizonyítani. Hivatalos spec nincs, szóval a Dailytech is akármit ír, nem veszem szentírásnak. Ilyen mhz-ek mellett nem jön ki a TFLOP sehogy sem 480 sp-vel. Legalábbis szerintem.
janos666: Van az országban 4850, csak vissza van tartva. -
Írtam nekik egy mailt, de még nem válaszoltak, holnap felhívom őket, de valahogy nem fűzök hozzá sok rémenyt. Szivesebben csípnék meg egy ph-s apróhirdetést ahol fel lehet íratkozni egy ~10-es listára (valaki lezsírozza és hoz be külföldről egy kissebb tételt tűrhető áron rögtön 25.-én...)
Ők szerintem csak kirakták, megrendeled és majd 25.-én hívnak hogy ismét hívni fognak ha mehetsz is érte, aztán júli 10 utá talán tényleg hívnak hogy mehetsz is. -
Raymond
titán
Nem eleg a kavaras? Itt van meg egy lapattal:
"The Radeon 4850 features a 625 MHz core clock and GDDR3 clock in excess of 2000MHz. Corporate documentation explains that the 480 stream processors on the RV770 processor offer considerable enhancements over the 320 stream processors found in the RV670 core, though AMD memos reveal little about how this is accomplished."
-
cizoe
őstag
Tudom, hogy volt már ma többször de,
óóóó happy day....
-
virkir
veterán
válasz
00roli00 #3714 üzenetére
Hát ha döbbenet kell akkor itt van.
Amikor 3DMark06-ban a 260k csak 200 pontal produkál többet mint a 70k
Ahogy nézegetem a teszteket az NVIDIA nem áll a helyzet magaslatán. -
keIdor
titán
válasz
VaniliásRönk #3713 üzenetére
Phenomból egyelőre nem kérek...
majd talán 45nm-en...
-
Cagm^c
tag
Lenne itt értelme GPU-t 45nm HKMG-vel gyártani?
( régebbi AMD roadmapokon valami olyasmi volt, hogy 45nm-en "egyesítik" a GPU és CPU gyártástechnológiáját, hogy "könyebb legyen" fejleszteni )
-
Cagm^c
tag
válasz
luw2win #3710 üzenetére
Kezd egyre ésszerűbbé válni a CF. Vannak jó alaplapok, driverek és jók az árak. Ahogy az R600-as architect, úgy ez is kezd beérni. Kezdem azt hinni, hogy az ATi magára talált. ( R600-at ugye elég csak toldozni, ahhoz meg nem kell akkora munka, lehet fejleszteni a jó kis Fusiont...
)
-
luw2win
őstag
Fúúúú mit fog ütni a 4870 CF be
de várom már ha elfogadható ára lesz biztos veszek 1et azán meg majd gyüjtök és meg1et és ott a cf és jújjjj
szép álmok -
luw2win
őstag
elfelejtettem és nem is találok rá hitelen tesztet de melyik a gyorsabb 2x 3870 vagy 3870x2?
csak akk igy következtetek a 48xx reMOD: És kb mennyivel?
-
Raymond
titán
válasz
#65755648 #3702 üzenetére
Nem tudom. De abbol itelve hogy a FireStream kartyara azt mondjak 200GFlops DP teljesitmenye van arra lehet kovetkeztetni hogy az 1 komplex + 4 egyszesu SP egy csoportban felallast sem valtoztattak meg mert csak a komplex vegzi a DP feldolgozast es igy az arany ul (200 DP vs. 1000 SP GFlops).
-
syckaloz
aktív tag
Ez a HD4870 56e Ft-os bruttó ára mennyire hihető?
-
ulveczkii
tag
ABU merre jársz?
Te már tudod a titkot igaz? -
gergobaby
aktív tag
Ha volt már, bocs... 4850 43 k ???!!!
Körvonalazódik a következő karim
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z790 EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS 18W USB ADAPTER
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest