Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
leviske #20406 üzenetére
Egy biztos: Nvidia-nak sürgősen új megoldásokat kell kifejlesztenie és piacra dobnia, ha életben akarnak maradni jövőre... ugyanis majdnem minden téren rohadt nagy technológiai lemaradásuk van. Szar a G8x architektúra, szar az SLi, szar az nForce... nForce egyébként nem fog megszünni, csak maradnak low-end-ben. Bloomfield-re biztos nem lesz chipsetük, Lynnfield is valószínűtlen. Ha lesz valami, akkor az a Heavendale alá lesz.
Egyébként ha valaki említené az 790i-t az tuningban és memkezelésben tényleg jó lett, de azaz adatvesztős hibája nagyon durva. Meg az X48 újabban már megveri... (Rampage Extreme) -
válasz
leviske #12236 üzenetére
Igen, ált. 3 -3.2 GHz körül teszteltek. Ez már nagyjából elég is (bár én 3.3-mat írtam) a 4850-nek, a 3000 szériának meg már szinte maradéktalanul, de azért mégsem mindegy, hogy felhúzok nagy nehezen egy Phenom-ot 3 GHz-re vagy veszek egy Intel-t a tesztekhez, ami 3.2-n kezdődik.
Mindegy, véglis a lényeg, hogy alapon a logjobb Phenom is kevés, de nagy élményt nyújt az is játék közben és az a fő.whited: 24 cm, ha jól emlékszem. Pont akkora, mint a 3850.
-
-
válasz
leviske #12219 üzenetére
Nem, Katt-nak igaza van. Ezt már beszéltük is itt, a topikban, hogy ma sajnos nincs olyan AMD proci (bármennyire is AMD párti vagyok), ami kihajtaná a 4870-et. A 4850-nek is kell egy min. 3.3 GHz (de inkább több), hogy megfelelően magas felbiontásban ne legyen CPU limit, a 4870 meg még erre rátesz. Sajnos ez a helyzet.
Ne értse félre senki, nagyon jól teljesít a Phenom-on is és biztos, hogy minden játékot szépen lehet is játszani vele, csak bizonyos "magasság" fölött már limitet jlent. Ám, ha valaki pl. 1440-ben, 1280-ban játszik, akkor biztosan látványos eredményeket fog elérni. -
NovaBlue
aktív tag
-
old gray
addikt
válasz
leviske #10960 üzenetére
A kérdés szándékosan lett feltéve, mert igen, olvastam teszteket és meggyőz a 4850 teljesítménye, de mint írtam az AC Xtreme 8800 már meg lett véve és nem akarom ezt a tökéletes hűtőt lecserélni (25%-os fix ford.számon sem ment feljebb terhelés esetén 65foknál a hőm. és a hangja konvergál a 0-hoz). Igaz most gariban van a cucc mert mind a 3 ventije meghalt....
-
válasz
leviske #9144 üzenetére
Igen, tudom, hogy van egy-két játék mutatóba, de a nagy általánosságban örülhetünk, ha két magot kihasználnak, és egyenlőre rövid távon sem látni azt, hogy no, most innentől kezdve jó lesz négy maggal élni.
Még egy olyan 4 magos tesztet sem láttam, ahol az azonos árkategóriájú 2 magosok helyett a 4 magosokat ajánlják játékra...
-
törölt tag
válasz
leviske #9098 üzenetére
Köszönöm, látom, éppen kicsivel feljebb is írtad. Nem gondoltam, hogy már előkerült a téma, de hát ez van.
Meglátom mi lesz, lehet, veszek egy 512-est előtte, hajt a kíváncsiság. Bár szeptemberig úgyis csökken az ára, így jobban járok, ha egyszerre váltok az egy gigásra. Csak tudnám, miért akarok cserélni, amikor az 512-es GTS is egész gyors, főleg úgy, hogy leszoktam az AA-ról, mert natív felbontásban tök fölösleges. -
Tithian
őstag
válasz
leviske #8905 üzenetére
Vagyis nem.
Tessék visszakeresni, többször linkeltük, hogy pár szám átírásával a Catalyst overdrive-profilban tetszés szerint állítható a ventisebesség. Ha nem tuningol valaki, persze nem lesz rá szükség.
Mióta van itthon 4850, hivatalosan is kétkedve fogadom a hűtési panaszokat: játékon kívül 80 fokos a kártya, és halk (nem hallatszik ki a többi halk venti alapzajából), játékoknál pedig felpörög 50%-ra a venti, lágyan süvöltő hangot ad (tisztán hallható), és alig melegszik tovább a kártya.
Ráadásul hamarosan csak elkészül a Powerplay erre a kártyára is, akkor pedig játékokon kívül nem csak halk lesz, de hideg is. Erről ennyit -
-
-
-
válasz
leviske #8721 üzenetére
De a magyar árakból indultam ki mert itt lakom szolnok megyében, és nem akarok reggel kikocsikázni németországba, venni egy VGA-t és hazajönni másnap reggelre mert többe lenne a gázolaj.
Most kivételesen nem általánosságban filozofálgatós hszt írtam, konkrétan a magam helyzetére kértem tanácsot.(#8725) - Kösz bundi, de az volt a kérdés 8800 helyére 50-es vagy 70-es?
-
Xbean
tag
válasz
leviske #8162 üzenetére
Értem. Egyébként most csak 1db 4870 van tervbe véve és jövőnyárra jönne hozzá a másik.
Ilyen időtávlatba várható hogy a CF előnye legalább 1.5x-ös lesz a sima 70hez képest?
Bocsi a buta kérdésekért, de eddig nem volt atim, ráadásul most lesz először dupla vga-s rendszerem. -
Dare2Live
félisten
válasz
leviske #8047 üzenetére
NVnél vmikor összel jön az 55nmes "GT280". Gondolom a PCBn is faragnak vmicskét és gddr5. Azzal NV még mindig szarban van de azért jobb helyzetben mint most.
GT280utodtól szerintem legjobb esetben is +12hó a köv NV generáció. Azaz mondjuk jövő karácsony.
azmeg k* messze van.
Addigra már elterjedt a DX10.1. Ez ATInak kedvez. Addigra már lesz Fusion. Ezse hátrány ATInak. Addigra már lehet nem lesz SLI és a HEnd, leggyorsabb marketingrekláma az AMDé. Addigra AMD már megszedte magát 48x0on, 1.5év múlva már lehet ők a dominánsak .
Ezek olyan dolgok amiket erősen sejtünk. De 1.5év az k* sok idő. -
eisento
addikt
válasz
leviske #8047 üzenetére
legyen mind2 cégnek jó ár/érték arányu kártyái és kész a felhasználó meg megveszi ami neki szimpatikusabb.... vagy megnézi neki mire van szüksége mennyire fontos az ár és mennyire a teljesítmény és ez alapján válasszon. ha nincs konkurencia akkor a gyártó nem fejlesztene semmit itt ott javítana kicsit a vga-ján és kiadná drágán egy uj szériába, az se lenne jó....
-
TomBoy1986
veterán
válasz
leviske #7979 üzenetére
CF-nél nekem AMD GPU Toollal megy a tuning. Egyébként elég gagyi megoldás, mert sokszor kifagy, szerintem jobb a kártyákat külön jól belőni valami stabil órajelre, s a BIOS-on változtatni.
A CCC-beli Overdrive nálam egyszerűen működésképtelen
gbors:
Megpróbálom. Holnap visszakerül a 3870 a gépembe, s akkor megnézem
Hova menti egyébként a save-et XP alatt ez a hülye AC? -
ricsy888
senior tag
válasz
leviske #7979 üzenetére
Bocsi, hogy még egy off-ot nyomok, de pont lejárt a mod határidő.
Szóval amik közt válogathatok: az említett CORSAIR VX450, OCZ 500W StealthXStream, COOLERMASTER eXtreme 550W, COOLINK 500W-os, BlueStorm II. 500W, CHIEFTEC 500-as,Szerk: 600W-os OCZ is lehet. Max 15k
Dare2Live: Én is azt néztem először, Csak jókat hallottam róla.
Na hagyom az off-ot. Erre van megfelelő topic.Mármint a tápos kérdésre.
-
ricsy888
senior tag
válasz
leviske #7979 üzenetére
Ha minden igaz egy CORSAIR VX450W fogja az áramot szolgáltatni. Kérdés, hogy hány PCI-e tápcsatia van.?!
A proci még kérdéses. Nem tudom, hogy maradjak-e a 2 magnál vagy dobjak még hozzá kettőt.
Ha előbbi lenne akkor valami X2 6000+ vagy hasonló. Ha meg utóbbi akkor talán X4 9550. Az B3 stepping ahogy tudom.Ati007: Hát akkor az baj. Bár átalakítókkal megoldható, mégis tisztább lenne 2 PCI-e csatival.
-
ricsy888
senior tag
válasz
leviske #7976 üzenetére
Értem. Csak elgondolkodtam a dolgon ha lemegy a 3870-nek az ára 25-20k ra beszerzek még egyet aztán mehet a cf. Azon is gondolkodtam, hogy ezt eladom aztán veszek 48xx-t, de már annyit bajlódtam ilyen eladásokon, hogy már elegem van belőle.
Ezért gondoltam rá. Persze szigorúan proci és tápcsere után.
Amúgy a CF tuningra mennyi az esély? Szokott működni? -
bolcsodal
addikt
válasz
leviske #7969 üzenetére
Nem csak mobilokba lesznek azok jók. Minek dobjanak ki egy konkrét szériát, ha alkalmas az alsó-közép kategória szerepének betöltésére. Amúgy is szebben néz ki 3850/4850 és 3870/4870. Semmi 36xx-os, meg 34xx-es..neadjisten 46xx/44xx
A Pumáknak a legnagyobb hátránya, hogy az RV630 azért kéri a wattot magának. Ennek eredménye a rövid akkumulárotidő...
Jók lesznek a régi "öregek" (nincs egy éve, hogy megjelentek...) az alsó/alsóközép kategóriába..bele a kezembe...
Ha meg elkezdenek vakítani megint ott leszünk, mint amikor nem tudhattad milyen x800-ast veszel meg éppen...még 128bit-est is gyártottak belőle..
Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Házimozi haladó szinten
- Marathon (2025)
- E-roller topik
- RAM topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Háztartási gépek
- Diablo IV
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Targus Universal USB 3.0 - (DisplayLink)
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Beszámítás! Lenovo Legion 5 gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650Ti 4GB W10
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest