Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
00roli00
aktív tag
Update: As this is one developing story we've learned that the reason for pulling the launch was at the request of big customers. A lot of people at Malaga are buying much more Radeon 4870 and 4850 cards then it was originally expected.
Journalists we talked to are less than impressed but the people who buys hundreds and thousands of these cards made the call and pulled in this launch.
At least you can now tell that customers, distributors and partners are impressed with price / performance ratio and they are buying like there is no tomorrow. It's a good card, you will see from all reviews that will start showing up today.
-
g4dg3t
senior tag
Radeon 4850 launch pulled in for today
AMD launches Radeon HD 48xx Series TodayHa igaz, meg ma megjelenhet par hivatalos review!
-
rollins
őstag
Sapphire nem ad hozzá pci-e tápkábelt? Nagy kár, de ajándék pendirve lesz a ha jól látom.
A hűtésről: itt az egyik képen látszik sajnos a 77 fok gpu 20% fan speed 3dmark teszt után, gondolom a gpu már 300mhz-en. Terhelve simán elériheti 90 fokot. Mi a francot képzelnek? Ugyan azt eljátszák mint a 3850-nél is, alig forog a venti, had izzon a gpu és a nyák -
cizoe
őstag
A trójai rv770 falóba bújt 800 görög Shaderkatona...
Def26: Fradisat vársz?
-
P00By
nagyúr
Giga HD 4850 kép(bocsi, ha már volt)
-
luw2win
őstag
GTX280: This is Csernobilllll
már túl sok az off
CizoeP00byMég nem volt sztem. érdekes az a lila a piroson
én naturon is elfogadnám
-
Amúgy úgy veszem érszre, magasabb felbontásban valahogy kevésbé "esik vissza" a 3 Radeon kártya...
így van, nem fogy el a memóriája. ezért egy kicsit csalósak ezek a tesztek, alacsonyabb felbontásban relatíve jobb lesz a 9800GTX. meglássuk.
toflehi: elolvasom, amint lesz kicsit több időm
-
janos666
nagyúr
Netudom, de egy időben az nv driverek szinte verzióról verzióra variáltak ezzel. Volt ami uninstallt és rebootot követelt frissítés alőtt, aztán egyszer megjelen olyan hogy egyáltalán nem kellett újraindítani, hanem úgy ment mint ez a catalyst, aztán visszatértek a régi módhoz hogy nem kötelező újraindítani, de addig nem lép életbe a frissítés.
Biztos a Vista SP1 variált valamit.
Szerintem ezután is az lesz a biztos ha azért uninstal, reboot, install, reboot... -
Sundesz
addikt
Jók lesznek nagyon ezek a karik, már tűkön ülve várom. Mondjuk biztos nem veszek most, de jó lesz látni, hogy nem kis meglepetést és fejtörést okoznak majd a zöldeknek - remélem tényleg így lesz.
Egyébként meg az NV fanatizmusról: Egyik ismerősöm még anno vett 50K-ért egy FX 5700 Ultra-t, engem meg lehülyézett szinte, hogy 9800 Pro-t vettem 60K-ért, merthogy xarok a driverek stb, de ez már olyan unalmas duma, ilyet az mond aki soha sem volt az erő piros oldalon.
Szóval nem kell az NV-nek aggódnia, ha egy rakás kakit gyártanának, akkor is sokan megvennék.
-
janos666
nagyúr
Szerintem várjuk már meg míg bejelentik, és nem csak annyit lehet belleírni talá 480, talán 800SP, talán külön shader órajel, de az az SP szám függvénye.
Valami új infó szerint pár óra múlva lejár az NDA. Lehet előbbrehozták a sok eladott kártya miatt? (nem lenne hülye ötlet)
-
cizoe
őstag
Valaki írhatna egy szép kezdő hsz-t és modosittathatnánk a topik cimét is. Ati/AMD HD4850/4870/4870x2 re...
OFF
úh most nézem hogy van Evga gtx280 WTF edition...
janos666: Spammeltem én barom
Ja és annak a postnak mi köze az ndahoz?
-
emmm
őstag
Nem tudom, volt-e már erről szó, én csak most láttam, hogy kijött az új Catalist 8.6
Érdekesebb része:
"[I]Változások az előző kiadáshoz képest (8.5):
*
OpenGL Adaptive Anti-Aliasing Custom Filters: kizárólag az ATI Radeon HD 3000 és HD 2000 videokártyákat érinti ez a fejlesztés
*
OpenGL CrossFireX (Quad) támogatás: 3 vagy 4 GPU CrossFire módban (ATI Radeon HD 3850, HD 3870 és HD 3870 X2)
*
a meghajtócsomag frissítése után nincs szükség újraindításra
*
optimalizációk (program: teljesítménynövekedés, érintett Radeon szériák):
o
3DMark Vantage: 10-15 %, ATI Radeon HD 3000 és HD 2000
o
Call of Duty 4: akár 35 %, ATI Radeon HD 3000 és HD 2000
o
Call of Juarez (DX10): 2-9 %, ATI Radeon HD 3000 és HD 2000
o
Company of Heroes (DX10): 4-10 %, ATI Radeon HD 3600 és HD 3400
o
Lost Planet (DX10): akár 20 %, ATI Radeon HD 3000 és HD 2000
o
Lost Planet (DX9): 2-20 %, ATI Radeon HD 3000 és HD 2000
o
Prey (OpenGL): 3-5 %, ATI Radeon HD 3000 és HD 2000
o
Quake 4 (OpenGL): akár 8 %, ATI Radeon HD 3000 és HD 2000
o
Shadermark 2.1: akár 9 %, ATI Radeon HD 3000 és HD 2000
o
ViewPerf 10: akár 55 %, ATI Radeon HD 3000 és HD 2000
*
játékokat érintő javítások:
o
Windows Vista: BioShock, Call of Duty 4, Crysis, Frontlines: Fuel of War, Guitar Hero III, Lost Planet, Sins of a Solar Empire, S.T.A.L.K.E.R., Unreal Tournament III
o
Windows XP: Call of Duty 4, Lost Planet, Unreal Tournament III
*
apróbb fejlesztések, egyéb hibajavítások[/I]"COD4 akár 35 %?
-
janos666
nagyúr
Eddig csak egy post van egy idézettel:
Published: 18th June 2008 @ 9:41 PM
Author: Steve DoughertyAMD has timed its latest 8.6 Catalyst drivers to be released just prior to the launch of RV770 (which we've just heard has been pushed forward to a mere 10 hours away from now - expect our first article online right on the nda lift, and with more to follow soon after).
És egy link van alatta:
http://www.tweaktown.com/news/9700/amd_s_catalyst_8_6_drivers_are_here/index.html
Nem tán a kamu oldal túlreklámozása miatt bannoltak?
-
Raymond
titán
"Interestingly, NVIDIA's got wind of the pricing and, probably, the performance numbers from ATI's new architecture. We know just how serious the green team is taking the threat by looking at what's happened to GeForce 9800 GTX pricing today. Etailing for around $289 (£170) yesterday, NVIDIA is now recommending an online price of $199 (£125) - some 30 per cent off! What's more, NVIDIA will introduce a higher-clocked version, GeForce 9800 GTX+, at $229, we hear."
Nem rossz. Mar azert meglatszik a mult het vegetol a dolog. 8800GTS (640 es 512MB) van 200 EUR-ert es 9800GTX is van 250 alatt. Ha ez meg lejebb megy akkor jo nyarunk lesz, sok jo termek mindket taborbol
-
emmm
őstag
válasz
00roli00 #4154 üzenetére
"Basée sur un nouveau GPU, le RV770, qui embarque pas moins de 160 unités de calcul vec5, soit 800 processeurs, la Radeon HD 4850 reprend un design très proche de celui de la Radeon HD 3850"
Ugyan nem értem, mit karattyol, de 800 Stream van benne?
Amúgy úgy veszem érszre, magasabb felbontásban valahogy kevésbé "esik vissza" a 3 Radeon kártya...
-
00roli00
aktív tag
Egy érdekes 4850 teszt. Sajna francia.
Ha jól nézem, összességében hozza a 9800 GTX teljesítményét.
-
Raymond
titán
A 3850 256MB most is 99-110 EUR kozott van, szerintem ez marad is. A 3870 konnyen lehet hogy kihal es csak az 3850 512MB marad a 130 EUR kornyeken. 160-180 arresbe lesz a 4850 512MB, aztan 200-210 korul lehet lesz egy 1GB valtozat. Meglepne ha lenne 200 alatt 4870-es, az egyetlen info amit lattam az a 4870 1GB volt 269-ert es igy mondjuk meg egy 512-es beferne 220-230-ba.
-
luw2win
őstag
Én veszek egy 4870-et és majd amikor lemegy az ára Q3-Q4, veszek még 1et
számomra ez a legjobb megoldás -
cizoe
őstag
válasz
VaniliásRönk #4148 üzenetére
Már csak az a kérdés hogy mivel járok jobban. 3870cf-fel vagy egy 4850essel.
Valószínűleg az elsővel picit jobban.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
cizoe
őstag
Én is gondolkoztam ezen minap. Hogy lehet jobb lenne 3870cf mint egy 4850...
Árban nem lesz sok difi ha leesnek a 3870esek árai. Bár félek ahogy ati a 2xxx-eseket is kivonta, nehogy a 670-esek is kifuttatva legyenek a nyáron. Nem szeretném.
Bár a 2xxx-es elég vakvágány volt.
-
Def26
félisten
Ez kb. úgy működik, hogy van egy számtechbolt, ahol megveszed a komplett rendszert. Sokan bele sem néznek a gépbe, mert nem érdekli őket. Szabnak egy árat és azon belül mozognak, rá van bízva az üzletre, hogy mit rak bele. Aztán amikor megjelennek az új termékek (vga, cpu stb...) akkor tolnak egy telefont a tulajnak, hogy lassan bejöhetne egy gépfrissítésre. A tulaj bemegy és fizet 500 dolcsit és megkapja a legerősebb gépet amit ebből az összegből ki lehet hozni (persze a "régi" cuccokat beszámítják, de igazából ezzel sem nagyon törödnek). Nah ez USA.
-
emmm
őstag
Gondolom igen, amúgy én még csak most veszek egy 3870-et, amint lemegy az ára (még jobban) a 4000-es széria miatt.
Ez az AMD/Ati részéről azért igazán kedves gesztus a vásárlói irányába, ilyenkor eszembe jut az első 8800 GTS széria, amint kijött az új, a régi GTS szériát vevő emberek jól beszívták, magas áron véve a kártyákat. Mivel nem tudtak betenni mellé mást, csak ugyanolyan kártyát, inkább érdemes volt eladni. Személyes tapasztalat, tesómnak volt ilyen kártyája, 80-ért vette és örült, hogy 25-ért eladta egy évre rá.
-
cizoe
őstag
válasz
T.Peter #4135 üzenetére
Hát ja. Az a baj hogy mi hajlamosak vagyunk mindig a magyar piac alapján gondolkozni. Higyjétek el , vannak olyan SZÉLES rétegek egyes országokban, ahol tökmindegy hogy mi mennyi, csak "legújabb nvidia", és már rohannak is a wallmartba megvenni. Nem mindenhol ár/érték arány szerint vesznek ám hardvert.
Az nvidia meg rajtuk is megszedi magát, nem kell neki az okosan vásárló ph fórumozo...
-
Dare2Live
félisten
Valoszinüsíthető volt, hogy egy 3870 + 48x0 kari nagy hatékonysággal együtt fog müködni, ez nem csoda. Mondjuk itt is mire megjön a pöpec driver hozzá az agusztus hanem ösz.
más: 2 helyről is megerősítést, nyert az a sejtésem, hogy azért nincs még piacon a 4850/70 mert még csak béta driver van hozzá. Már hetek óta raktárra gyártanak. Vszeg még köv héten is csak egy már mindehol jól müködő de nem teljesítmény bajnok driver lesz lesz hozzá.
Ezvan. -
cizoe
őstag
Nagyjából.
nygma: Ahhoz képest, hogy az SLI-t már milyen régóta pofozgatják, annyira nem képesek hogy gpu családfüggetlen legyen minimálisan is. CFx nincs régóta, de egy sokkal jobban működö rendszer - legalábbis nagyon úgynézki.
NDA for HD4800s ends today?
(Nem tudtam elolvasni, mert bannolva vagyok a vr-zoneról..
Szóval vki beszámolhatna mit írnak)
-
emmm
őstag
Számoljunk csak. Ha jól tudom, egy új GTX 260/280-as chip előállítása kb. 160 dolcsi (valahol olvastam). Abban csak a chip van! Az majdnem annyi, mint egy 4850-es teljes ára (210 dolcsi). Ebből az következik, hogy az nVidia nem igazán tudja lejjebb adni majd az új kártyák árait, mert különben veszteséges vállalkozás lenne, nemde? Ha meg marad drága, akkor azért nem veszik, mert baromi rossz az ár/teljesítmény aránya.
Ebből az következik, hogy ez most nagy bukta nekik. Jól gondolkoztam? -
emmm
őstag
De értitek, ebben mi a lényeg? Együttműködik egy 3870 és egy 4850-es kártya! Én nem tudok róla, hogy pl. egy 9600 GT és egy 8800 GT SLI-be működne...
Most örülhetnek igazán az Ati tulajok! Nem kell kidobni később sem a kártyát, sem nagyon lecserélni...MOD:
látom, már ugyanazt lereagálta egy kolléga
-
törölt tag
Olvasd el ezt.
Ez alapján az általam korábban említett technológiák mind csak a dx10.1-ben jelentek meg.
A Cube Map valóban nem passzol az NV architektúrájához és valószínűleg ez az oka, hogy az egyidejű írás-olvasást sem támogatják (mert még úgy sem tudnák felvenni a versenyt az ATI-val).
-
emmm
őstag
-
janos666
nagyúr
válasz
gergobaby #4118 üzenetére
Számok, de se az hogy Vista vagy XP, medium vagy very high...
De arra jó hogy olyan következtetést vonjon le valaki hogy 1920-ban AA nélkül még alig gyorsabb a 4870 mint a 4850, de a GDDR5-nek hála sokkal kevésbé lassul a 70-es ha 8xAA-t is tolnak rá ilyen felbontásban. (vagyis még egy ilyen vontatott FPS szám mellett is megéri rátolni egy 4x AA-t, ami ez alapján alig lassít, de ilyen felbontásban már elég) -
cizoe
őstag
tiszteletem, és elnézést mindenkitől
ON:Radeon 4850 scores 25 FPS at 1920x1200 no FSAA and Aniso and 21.7 FPS with 1920x1200 with 8X FSAA on.It is interesting to point out that with the current driver Geforce 9800GTX scores 18.6 FPS at 1920x1200 no AA and 11.9 FPS at 1920x1200 8X FSAA.
-
gergobaby
aktív tag
"Not even three GTX 280 cards are going to give you some cool performance number and we've learned that on a mainstream quad core Radeon HD 4870 can score 30.5FPS at 1920x1200. Unfortunately this is the resolution without FSAA and Aniso and if you really want to push it with 8X FSAA you will score quite acceptable 27.90 FPS. With this game this is considered as a great score.
"Azz igen
4850 lesz a következő kártyám valszeg vmi 500-as táppal
-
Cagm^c
tag
Fuadra nézzetek át! Van pár érdekes hír...[link]
-
-
janos666
nagyúr
válasz
T.Peter #4097 üzenetére
De 3-nál több kártya már csak AM2+os lapba megy, azt meg megöli a phenom proci, szóval a 4 kártya szerintem elvetélt dolog.
Sőtt, ahogy én néztem P45-ön is az a divatosabb hogy 1x16 1x8 osztásban megy a 2 hosszú aljzat, amin van 3. slot az meg csak 4 sávot kap ami lehet hogy nem annyira kényelmes már egy 4870x2-nek.
Szóval gyakorlatban crossfirevel se éri meg 2 kártya fölé menni, ahogy elméletben GTX-280/60al is lehet... -
Szatesz
őstag
[link]
ez azért nemrossz -
Yutani
nagyúr
válasz
T.Peter #4097 üzenetére
Jajj, ne taníts butaságot. Az X2-ből, ugyanúgy mint a GX2-ből, kettőt lehet összekötni, és akkor teljesül a CrossFireX, ami (3 vagy) 4 GPU összekötését jelenti, illetve NV-nél a 4-way SLi.
Tehát a desktop piacon jelenleg maxumim 4 GPU-t lehet összekötni CF-ben, illetve SLi-ben.
-
Szatesz
őstag
-
válasz
#65755648 #4094 üzenetére
legjobb tudomásom szerint a több render target párhuzamos írása nem DX10.1-es feature - még csak nem is DX10-es. a saját algoritmus használata AA-hoz pedig DX10 követelmény, az nVidia kártyák tudják is, csak éppen az nVidia nem szereti - ld. a Stalkerben használt AA megoldás körüli villongások.
a cube map tömböknél pedig elsősorban a cache mérete kritikus, azért döglenek meg a G8x/G9x alapú GPU-k ilyenkor - kíváncsi vagyok, a GTX280 mit fog vakítani.Szatesz: 1db 8800GT és 1db 4850 közül valószínűleg tényleg az első lesz jobb ár / teljesítményben. a kétkártyás felállásban viszont szerintem ebben a mutatóban is jobb lesz a 4850 - de lássuk meg a teszteket!
Aktív témák
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest