Aktív témák
-
katt777
félisten
No, alig ismertelek meg így arcplasztika után.
Viszont mi a kérdés?
Ha a kiosztott számításokra gondolsz, az szívás, több ezren beleugrottak, aztán csak lestek, milyen villanyszámlákat kapnak, miután hónapokig 100%-on használta a rendszer a gépüket, amikor ők nem használták ( a folyamatosan maxon terhelt alkatrészek tönkremeneteléről nem is szólva).
Nálam egy dolog automatizmus: Tűzfal jelez: x program a netre menne -> letilt.Ha a progarm így nem működik, akkor törlés.
-
bbchris
senior tag
Igen , pontosan ezért nem mertem felrakni én sem a 8.8-at , és az felettív bosszantó hogy a beta-tól régebbi . Az hogy inkább ATI mint NV , nahh ezt tényleg most tapasztaltuk meg Slett-el hogy ez így igaz . AZ NV-nek sz*r matt a grafikája az ATI-hoz képest .
janos666 Hát remélem a következő vagy azutáni Catalyst már valamivel jobb lesz . Driver-ban sajna az NV van előrébb .
-
janos666
nagyúr
Nálad valaha is működtek azok az AvivoHD csúszkák hogy edgedetect meg noise filter? Én próbáltam WMR 7 és 9, (renderless és sima, RGB32 és YV12) valamint Enchanced Video Renderer (DXVA 2.0-ás, Vistához ez a legjobb...) de sose működtek még se divx-es, se x264-es filmekkel (8.6, 8.7, 8.8 és a köztes béták mióta megvettem a kártyát első nap)
-
feka007
veterán
Pedig tényleg lehet érzékelni a különbséget a 40 fps, meg a 80 között.
Sokáig én is értetlenkedtem, hogy hogy a francba nem látunk folyamatosnak 25 framenél egy játékot, mikor a filmek a 25 frameükkel teljesen folyamatosak, és a szem is ennyit tud elvileg.
A válasz az, hogy a film kockái nem egy pillanatot tükröznek, hanem a másodperc egy huszonötöde alatt történteket, tehát ami gyorsabban mozog, az elmosódik. A legtöbb játék képkockája egy idő nélküli pillanatot ábrázol, és ezeknek a nullaidejű állapotoknak a sorozatával próbálja a mozgás hatását kelteni. Ha valami nagy sebességgel áthúz a filmvásznon, az egy elmosott sáv lesz. Ha ugyanez a valami átrohan a monitorunkon, akkor az tűélesen feltűnik néhány képkockán a mozgás pályáján elszórva. Magyarán szemunk az első esetben azt érzékeli, hogy valami elsuhant, a második esetben viszont azt, hogy valami bevillant/beszaggatott.
Namost ennek az állapotnak kiküszöbölésére van a motion blur, de ezt eddig szerintem inkább csak grafikatupírozásra használták, és nem mindig mossa el megfelelően a képet. Szóval a legjobb megoldás még mindig az, ha körülbelül 60 fps megvan.A CoD-ok motorja pedig egy rakás szar, kezdve attól, hogy 40 fps-nél már akad (!), olyan dolgok vannak benne még mindig, amik a képességeidet befolyásolják, ha nincsen meg a megfelelő fps.
-
Turbolada II
őstag
-
vlaci79
senior tag
Sziasztok! Bocsi h beleszólok. Egy apróságról elfeledkezel a tv közvetítések 25fps-e (ez se mindig 25... de ez máshova tartozik.) nem hasonlítható a játékok 25fps értékéhez.
Én úgy tudom,hogy a Tv műsorban 1/25 másodpercnyi mozgást örökít meg egy képen.
Míg a VGA csak egy pillanatnyi képet számol ki.
VLaci -
DigitXT
félisten
A második mondat miatt csak annyit (szigorúan OFF-ban), hogy az LCD-TV-t épp azért hoztam példának, mert az a forrás két képkockája közé próbál (több kevesebb sikerrel) interpolálni egy extra képkockát, aztán ha ez jól sikerül, akkor baromi folyamatos lesz a mozgásérzet (ami önmagában tuti, csak éppen oda is lesz tőle azonnal a "monumentális moziélmény", TV-sorozat feeling köszönt be*
), ha meg nem sikerül, akkor sajnos "artifact-ol" picit - sokan ezért nem is szeretik pl.
Az a része meg már végkép OFF, hogy az adás nem 25 fps, hanem 50 field/sec, azaz 50 félkép/másodperc, tehát gyakorlatilag 50 FPS (nem véletlen 50 HZ-esek a hagyományos TV-k, ezeknél viszont más miatt jó a 100 Hz technológia, uis az 50Hz-en frissített CRT vibrál...)
Ha PC-vel a TV-tuneren deinterlace-eled, és 25fps-sel nézed a monitoron, egészen más élményt kapsz, mint ha ugyanazt a forrást (antennajel
) egy hagyományos tévén nézed, de azért szerencsére nem durván zavaró a különbség (főleg a természetes motion blur miatt).
De Forma 1-et még mindig a jó öreg CRT TV-n érdemes nézni.
De ezt mintha már egy hete is beírtam volna valaki okosságára, sorry a duplázásért.
* képzelj el egy Gyűrűk Urát kézikamerás felvételen.
Na kb. azt láttam, amikor ilyen kiállított TV-ket néztem. -
DigitXT
félisten
Basszus, a RIOS R5, csak 15 percig enged szerkeszteni, én meg írtam ezt:
#22984-re:nem, speciel nem különösebben jó a látásom, ellenben látott állóképek sorozatából felépülő mozgás szimuláló képsorozat mozgásérzetének finomságára kifejezetten érzékeny vagyok.
Amúgy ha igaz lenne, amit írsz, nem lehetne pl. észrevenni a különbséget a 100Hz-es, és az 50-60Hz-es LCD TV-k között sem, pedig az egyenesen ordít... Na jó, hozzá kell tenni, hogy van akinek meg nem, de ez ugye nem is meglepő, mert az ilyen "átlagemberes" megállapításoknál kell lennie embereknek az átlag alatt is. Egyébként éppen emiatt nem kell azt sem "bottal verni", akinek 25 FPS már folyamatos játékélmény: az inkább örüljön, hogy nem kell pl. 4870-re költenie.
De azt nem szoktam szeretni, amikor konkrét emberkékre kihegyezve megy a népbutítás (bocs), jelen esetben megtűzdelve azzal, hogy te azt úgy sem látod, mert "nem láthatod", és ha mégis, akkor "az csak placebo effekt".
Érted már a problémámat?
Btw. ha mondjuk alig változik valami a képen, akkor tökmindegy, hogy hány FPS, de ha valami a túl alacsony FPS miatt elkezd "ugrálni", akkor az nem kicsit idegesítő.
Szvsz nem kellene az egyensémát erőltetni mindenkire, miszerint...
1) "Nem kell 40 FPS-nél több, mert úgysem látod."
2) "Hülye vagy, hogy 20-25 FPS-sel már elvagy...!"
Van, akinek megfelel, 20-25 is, az "átlagembernek" meg jó lesz
40 fölött, de azt mondani egy ismeretlennek, hogy mit lásson?Szerk, mert közben szerkesztetted (a
mögötti két mondattal):
nem két 50 FPS-es gameplayt kell összehasonlítani, hanem egy
40-est, meg egy 60-ast. Ha te nem látod a különbséget, a te bajod,
de légyszi ne mondd meg, hogy én láthatom-e. (Amúgy ennek nem
sok értelme lenne, mert hiába szajkózod a marhaságot, attól még
nem fog leromlani a mozgásérzékelésem, és a különbség megmarad.)Egyébként speciel épp 120 FPS környékén épp volt, hogy "röccent" a dolog,
mert nem használok Vsyncet (de 100Hz-es monitort igen), és adott esetben
(konkrétan egy LFS kanyarban szokott anno előfordulni) "akadozás" jöhet ki. -
MarioAna
senior tag
Ameddig nem raktam fel a 8.8-at addig nekem sem volt bajom. A 8.7+ati hotfix (ezáltal 8.6)-os driver jóh volt, csak frissítettem. Azóta vagy rohadt kevés FPS (most pl: CoD4 csinált 14 FPS-t a 60-ból!!!!) vagy a CoD1 dobál ki. Egyszerüen nemtom mit csináljak
. A vérnyomásom 200 már
-
tibz03
őstag
Meglásd, fiam, eljő még majd a sötét korszak az ATI-ra, amikor a zöld katonák hadba vonulnak a meggyengült vörös sereg ellen! (Remélem, ismerős a stílus.
)
(#22267) cizoe: Sajnálom, kém voltam, valóban.
Beépültem közétek egy sz@r 4850-nel, hogy titkokat szivárogtassak ki a Zöld Úr-nak. Most már úgyse tehettek ellenem semmit.
-
NKing
tag
-
ProEvoFan
nagyúr
játék közben volt és a biosban nem csináltam semmit....
egyszerűen nem hiszem ezt el...egyszer csak leállt és mikor elérte amagas hőmérsékletet akkor bepögött, megint leállt..... a GPU-Z Fan Speed 0%ot mutatott
amúgy nincs semmi baj mikor alapon megy, most is 76fokos.....lolSárpac:
biztató vagy, köszi -
Szatesz
őstag
hát én megneztem elég sok tesztet errol a 4870x2 rolde kozel sem tud annyit mint amit vártam...1. 2560 as felbontasban jon csak ki és nemtudom ki jatszik olyan felbontason..
2.Ami lényeges játé és uj azokban éppenhogy elveri a 9800gx2 t ami lehet venni mar 65 k ert zsir ujat és nem is melegszik ugy és nem is fogyaszt annyit..
3. ebben a videoban pont azokat a jatekokat mutattak amiben jo nagyon az ATI bar ez reklámfilm tehat értheto is a legreszletesebb tesztben 14% al lett erosebb a 4870x2 a 9800gx2 tol és ebben bennevannak a régi jatekok amiket a gx2 csak 200 fps el tudott vinni az R700 meg 300 al és ezek vitték fel a pontját tehat ha nemjon ki valami jo driver nemtulnagyot fognak vele aratni.... -
Bluegene
addikt
hú az atisok most nagyon begerjedtek, látva ezt a reklmfilmet, igazuk van, ezútal ők győztek
Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- OLED monitor topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest