Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
cizoe
őstag
válasz
luw2win #3187 üzenetére
aZ IO a Jupiter egyik holdja kedves Dr. Galilei
Na hogy visszatérjünk a hülyeség dimenzjából, és R2-től se kapjunk:
Az említett domaint egy német vállalkozó, Christian Dotzauer regisztrálta be. Az hogy mennyi köze van az AMD-hez kérdés. Az egy teraflops még sehol se lett visszaigazolva tesztekből, szóval érdekel már tényleg.
-
cizoe
őstag
ismét egy unalmas munkanap egy kis photoshopozásba torkollott...
[link] -
Def26
félisten
Ezek aztán annyira értenek a dologhoz... legalább a mellékelt kép egy GT2xx kártya lehetett vona nem pedig egy g80.
A gyerek meg megírja a gondolatát egy full pletyka lapra hivatkozva amin a 3dmark pontok is kerek végüek, ami számomra azt mondja, hogy saccoljákk a teljesítményt.Grat...
-
rocket
nagyúr
válasz
robyeger #3171 üzenetére
750mhz a GPU orajele az XT-nek, biztos vagyok benne nem a GPU kihozatali aranya lesz a befolyasolo tenyezo az XT eseteben, nekem inkabb ugytunik GDDR5 nincs eleg es meg jo ideig nem is lesz megfelelo mennyiseg, ezert se lesz szerintem szeptembernel elobb 1 GB verzio az XT-bol, raadasul ugye az X2-hoz is kell majd GDDR5 memoria.
Majd kiderul tevedek-e, vagy jol tettem, hogy nem sok kreditet adtam nekik a HD4870 kapcsan
-
janos666
nagyúr
Erre nem flamewar a válasz, csak annyi: KAMU.
Amúgy is hülyeségeket ír ebben a cikkben az INQ. Mi az hogy: "Ne a legújabb driverrel teszteljetek, az tuti ki van már hegyezve a 3DMark-ra" - A későbbi driverek méginkább kilehetnek majd, ennyi erővel tegyetek rá 50.12-es detonator drivert 2003-ból, az még tuti nem vantage meg 06 optimised.
Vagy hogy: "Biztos trükköznek majd a PhysX-el, hisz övék az API" - Mért is baj ha kihasználják ezt az adottságuk hogy övék az egész API és jobban fog futni a PhysX jobb driverrel? Megint hülyeség, elvileg ingyen odaadják akár az AMD-nek is ha kéri... -
rocket
nagyúr
Akkor ne is linkeld be ide, nem ertem minek kell ide linkelgetni, van sajat topicja.
-
rocket
nagyúr
Amit tegnap linkeltem kepet, megse valami homemade cucc, hivatalos
-
depzoo
tag
Nem akarok flame wart nem is szeretem, meg igazából semmi konkrét sincs benne, de egyszerűen annyira derült a szívem amikor megláttam
-
robyeger
addikt
Egyértelmű szerintem, hogy 4870-ből csak "Engineering Sample" verziók léteznek, ezért se tudhatjuk a pontos órajelét, valószínűleg az RV770 mag tömeggyártása még nem futott fel olyan gyártástechnológia szintre, hogy a megcélzott magasabb órajelekre tudják validálni a magok legalább ~10% feletti részét.
Én türelmes vagyok, van egy csomó régebbi DX9 játékom, amit az ATI 1900XTX is megesz, addig simán elleszek, míg ki nem jönnek az egyedi hűtésű 4870 kártyák, mert ugye előbb még csak a referencia modellek várhatók. Ki tudja addigra akár a falevelek is lehullhatnak... (talán még túl optimistán is becsültem...) -
janos666
nagyúr
Jó, a 4870 annyival lesz kissebb hogy ugyanaz a maximális kilógási méret nem lesz végig körbefalazva műanyaggal, nem zár közre üres teret a burkolat is mint itt. Attól a maximális kilógása ugyanúgy 2 slotnyi lesz. És szerintem hasonló felállással kevesebb hely marad majd 2 4870x2 közt, mert a régi képeken nem úgy tűnt mintha be lenne picit süllyesztve a légkavaró része hogy ne süvítsen annyira a levegő a papírnyi vastag résen.
De erről rá érünk vitatkozni ha majd lesz hasonló kép a 4870x2 CrossfireX-ről, vagy akár 2-3 4870-esről. -
cizoe
őstag
válasz
janos666 #3168 üzenetére
Azért a 48x0-ek közel semi ilyen féltéglák. Azért a crossfire jóval életképesebb , ezért nem ilyen szavakkal linkelném az biztos... Személyszerint úgy látom, egy papírlap se férne be a kártyák közé - ennél zsúfoltabb hogy lehetne?
"van aki nem játékra használja a VGA-t és a jóisten gépe se lenne neki elég."
- Nem mondod hogy a zöldeknél erre a 0,01%os vásárlói rétegre is gondoltak...Vicc.
-
janos666
nagyúr
Remélem ilyen szavakkal linkelsz majd képet 48x0-es crossfireről, sőtt, egy 4870x2 crossfireről is, netán 3db 4870x2-vel
Szerintem tök rendben van a dolog, ha akarod összepakolhatsz 3-at is, de nem muszály.
Látható hogy gondoltak arra hogy ilyen felállásban is el tudjon távozni a levegő, mert csak hátul és felül vannak nyílások. És a ventilátor körül is be van ívelve a hűtés hogy be is férjen a levegő. Szóval ha valakinek ez kell megkaphatja. Jobb megoldás mint a 8800GTX Tri-SLI, ott zsufoltabbak a dolgok.
Nem csak Crysisre jó az ilyen, van aki nem játékra használja a VGA-t és a jóisten gépe se lenne neki elég. -
cizoe
őstag
válasz
Bluegene #3166 üzenetére
Bluegene: Egyszerű okból. Energiapazarlás, felesleges, forró, csúnya, architekturálisan elavult, iszonyat drága, valamint az emberek totális hülyeségének kihasználásán alapul.
Nade hagyjuk abba az nv-témát mielőtt elkezdenénk. Bocs is egyáltalán hogy előhoztam.
[POÉN]Amúgy nem a legerősebb... proci, ram és táp nélkül szaggat rajta a krajszisz...[/POÉN]
-
cizoe
őstag
Nem a flame miatt, de láttatok ti már ennél undorítóbbat?
On: Sajnálom én is a 4870 esetét, remélem mindössze ez egy direkt kampány része, hype kell neki, meg izgalom hogy mi is van a 70-essel... A gddr5 nem hinném hogy okot adna a csúszásra, különben miért is módosították volna a megjelenést úgy, hogy 1szerre kerüljön boltokba a két típus 25-én...
SzlobiG: Kiváltják a távfűtést panellakásokban... -
Bluegene
addikt
nagyon szép, kár h be kell rakni a gépbe
sztem a 3dmarkkal csínján kell bánni hisz a 8.5-ös driver a 3800-asoknak készült, szal sztem jún 25.-éig én semmilyen előzetes tesztnek se hiszek, vagy legalábbis a 8.6-os driverig
6700 sm3 pont, a 3850-es kábé 4900 sm3 pontot dob, sztem jobb lesz ez még
négyet kell aludni és itt a gtx280 a csúcs, szal addig is lesznek izgalmak -
janos666
nagyúr
Ez nem pesszimizmius, csak hírértékelés. A 4850-esek elvileg már rég ott ülnek a legtöbb ország nagykereiben, rajtra várva. A 4870-esről még csak ATI-cimkés fénykép készült, senki se ugrál hogy neki már van otthon (csak NDA), vagy hogy pakolnák be raktárakba.
A VR-zonen már GTX-280 Tri-SLI-vel meg 4850 CF-el játszanak, 4870-ről még hihető kamuteszt, vagy gyártómatricás fénykép se volt (még a dobozáról se).Én is elgondolokodtam még egy 4850 CF-en is, pedig ódzkodom a több-VGAs megoldásoktól, de ezzel lehet jobban jönék ki mint a GTX-260al, vagy azzal ha 4870-re várnék.
(#3139) - Egy HIS IceQ verzió engem is érdekelne, de az IceQ Turbo szerintem a legnagyobb hülyeség amit egy relative olcsó VGA-ból vehetsz. (egy 70-80k VGA-nál még csakcsak megéri a gyárilag húzott ha épp olcsón jutsz hozzá, de egy 40-50k-s kártyánál kár erre ráfizetni, főleg ha van ugyanolyan speckó hűtős darab emelt órajl nélkül is)
-
rocket
nagyúr
Megtanultam mar hosszu evek alatt, hogy az ATi-val kapcsolatban nem nagyon erdemes optmisitanak lenni, mert mindig sikerul valamit elbaltazniuk, persze cafoljanak ram ha tudnak
Jelenleg ugytunik a GDDR5 az akadalyozo tenyezo a HD4870 eseteben, mondjuk ez mar nem rajtuk mulik, max. azon fohet a fejuk, minek eroltetik allandoan az uj technologiakat, amiknek meg az eleje se latszik mire a termek mar a boltok polcain kene legyen
-
rocket
nagyúr
válasz
robyeger #3136 üzenetére
Egyelore nagyon ugytunik a jelekbol a HD4870 nem olyan termek lesz a megjelenest koveto hetekben, hogy bemesz a boltba, es megveszed normalis aron, 1GB verzio meg nem hiszem lesz szeptember elott.
Csapbol is a HD4850 folyik, mikozben a HD4870-rol semmi nincs, ugytunik megpecseteli a GDDR5 ennek a kartyanak a sorsat, vagy magat pecseteli meg azzal, hogy mint a HD3850 vs HD3870 eseteben, alig gyorsabb mint az xx50-es verzio, vagy csak igen jol sikerul rejtegetniuk a HD4850-nal ellentetben
-
cizoe
őstag
válasz
luw2win #3150 üzenetére
A lényeg hogy 4850 et el fogják verni picivel a 88gtx és a 98gtx, viszont nem sokkal logikusmód krvajo ár/érték arány lesz. A 4850 inkább a 88gt ellenfele lesz, azt el is fogja verni rendesen, csakúgy mint a 9800gt-t. Mivel jóval olcsóbb mint a 8800GTX/9800GTX, viszont teljesítményben megközelíti majd bestbuy vga lesz. A 4870 meg a 8800GTX/9800GTX -eket fogja elpi**ázni - LOGIKUSMÓD a 4870x2 lehugyozza majd a gx2-őket.
-
cizoe
őstag
Nvidia sells 8800GT at a US suggested etail etail price of $179 and we believe that ATI will match this price with RV770PRO or eventually sell it for $10 less.
Performance wise RV770pro aka Radeon HD 4850 should completely win against 8800GT and we also heard that it should win against non overclocked 9800GT cards but we still don’t know the overclocking limits of 9800GT cards, as there might end up faster than ATI’s offering.
8800GTX/9800GTX will win against Radeon 4850 but they are the other price category that is much closer or level with the price of Radeon 4870 (XT).
-
CabalX
aktív tag
Ugyanaz a GPU van mind a két kártyán csak az órajelben térnek el !
Költséges lenne kétfajta GPU-t gyártani egy új szériából az elején, ki meg nem hiszem hogy kapcsolhatnák az SP-ket - inkább leválogatják a chipeket - a jobbakból lesz a 4870-es, a gyengébbekből pedig a 4850-es. -
PPSH
őstag
es ha a 4870-esben lesz 800SP?screenshotot errol meg nemigen lattunk
nagyon rejtegetik a **70-est
-
syckaloz
aktív tag
Erősebb mint gondoltam
, nembaj
-
cizoe
őstag
Radeon HD 4870 to sell for $329 Miközben a GTX260 $399..
-
luw2win
őstag
Én például a arra vok kíváncsi h milyen kártyák fognak kijönni a HIS műhelyéből.
szvsz én egy HIS IceQ 4850 Turbo-t fogok venni -
luw2win
őstag
végre vmi
Erős késztetést érzez az iránt h 4850-em leszrobyeger Én is az vok még annak idején mindent a megjelenéskor vettem meg és még azóta is el lehet vele játszogatni med grafon...de már ideje ujitani. Engem viszont most nem vet fel a pénz és inkább a logikámat használva 4850et veszek
-
robyeger
addikt
igazad van a 4850 lesz a best buy, mert alig van lemaradva a nagy tesótól, hasonlóan a 3ezres szériánál. Mondjuk én speciál hi-tech mániás vagyok ezért inlogikus módon inkább a drágább 4870 GDDR5-el fogom megvenni
, plusz 64bites oprendszeren jól fog kamatozódni az 1GB videó ram, persze kellő mennyiségű alaplapi memó mellett.
-
cizoe
őstag
PowerColor HD4850 sold in Hong Kong
$210, scores 15k in 3Dmark 06An OCworkbench reader has managed to score an HD4850 from PowerColor in Hong Kong and he's even got a receipt to prove it.
It was sold for 1699 HK$, which is roughly $210, and the happy buyer was eager to put it through its paces. The card scored 15194 in 3Dmark06 on a Core 2 Extreme X9650 clocked at 4.0GHz. The GPU was clocked at 670MHz and memory at 1100MHz. -
robyeger
addikt
válasz
dr.radon #3129 üzenetére
Ezer, kösz
Szerintem ez várható valós erőviszonyoknak, látható, hogy NV-nek kedvező játékokban jól megközelíti vagy befogja a 4870 a 9800GTX-et. Ahol meg eddig is az ATI volt jó paszban, mint pl. a COJ játék, ott a 4870 még a 9800GX2 is elkapja. (Az pedig köztudott, hogy a NV karik nagy felbontás, AA és AF mellett jobban lassulnak, mint az ATI-k.)
-
dr.radon
csendes tag
Egy kis csemege, kínai termés.
-
syckaloz
aktív tag
Ez az, nem lesz az ati anyira dúrva mint ahogyan azt beharagozták egypár fék - hírrel (sajnos
)
-
luw2win
őstag
Ne erről szóljon már a topic h hülyeségeket benyögve, hazudunk, majd ezt kinevetjük!
sanya: haggyuk
-
TSanya
aktív tag
Sziasztok!
Nos,a HD 4850 megérkezett hozzánk,az Asus féle verziót meg is tekintettem,sajnos tesztelésre nem volt lehetőségem,csak fizikai kontaktra.
Viszont az árról még nem tudok pontos infót...
Mivel csak ma kezdtem olvasni eme topicot,így nem tudom,mikor lesz a hivatalos megjelenés?Üdv:
S -
Ati ftw once again!
ATI+AMD 4ever! -
luw2win
őstag
Ez mind szép és jó ,de mi a különbség a képek között?! ( sry csak konyhanyelven tudok angolul) mert se a proci orajelén nem emeltek és még a 3dmark felbontását se látom és az AA-t meg az AF-t sem
(De sztem azért a proci az rengeteget dog a teljesitményen) bár itt nem ez a lényeg
Grat AMDMOD: mit jelentenek a pontok előtt a betük? P , H , X
-
depzoo
tag
sztem kizárt hogy ne menjen az x2 fölé az új radeonok bármelyike, egyébként is fake az egész, már csak ázsiai mivolta miatt is
szívesen elnézegetem ezeket az ábrákat, de ugyanúgy kezelem őket mint bárki másnak az itteni véleményét, merthogy ezek a fake táblázatok nem mások mint valakinek a véleménye/elvárása képekben.
a retail kártyák hiteles tesztje azért már máshogy fest majd
Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest