- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Asztrofotózás
Aktív témák
-
Bluegene
addikt
szép kártya kívűlről+ár/értékben verhetetlen=kickass product
800sp 1 teraflops nagy teljesítmény, lásd COD4, kétszeresen veri a 3870-et, na arra már elkészült a driver, a többi játék a következő hónapban fog megtáltosodni a 800 sp-től
egyszerűen fincsi, kell nekem egy ilyen -
con_di
csendes tag
válasz
Dare2Live #4492 üzenetére
Az mennyiségi kérdés, attól nem kell például másfajta fordítóprogramot írni a shaderekhez, nem kell másfajta allokációs stratégiát használni a memóriánál, sőt, lényegében semmit sem kell másképp csinálni. Az Rx5xx jelent ehhez képest eltérést, még az R600 sem. Az volna téma, ha a shaderek belül másképpen működnének, de nem, ez ugyanaz az az SP, ugyanaz a TMU, ugyanaz a ROP, és ugyanaz a TMU. Ha lesz sebességnövekedés később, az visszamenőlegesen érinteni fogja a generáció többi tagját is.
Például mikor egy release note-ban típusonként írják le az egyes javulások mértékét, akkor a legkedvezőbbet választják, amelyik típus hamarabb ütközött bele valamely limitációba. Ha valamit tudnak javítani a memóriakihasználáson, akkor a kevesebb memóriájú típusokra fogják kiírni a javulást, mert az 1GBseken észrevehetetlen, de azokon is ott van, és ez csak egy példa, sokféle limitáció lehet.
-
R.Zoli
őstag
Én a 4870 X2-re vagyok nagyon kiváncsi mert ugye az a hírek szerint nem CF lesz hanem a memon keresztül kommunikál a két GPU így a CF hibái nem fogják lehúzni a teljesítményét és eleve jobban fog skálázódni a 2 GPU mint amikor a bridge chip volt köztük... Én azt várom a 4870 X2-től ,hogy min. 25%-kal fogja ütni Crysis alatt is a GTX 280-at...A többi játékban nem tartom kizártnak a 35-40%-os különbséget sem... Nagyon nagy verést érzek a levegőben...
-
con_di
csendes tag
Rá vannak írva a driverek, ez ugyanaz az architektúra
De nem kell izgulni, mert nem a csodát kell várni legalább, hanem a memósávszélt, mert úgy tűnik az által van limitálva a kártya. A 40 TMU-hoz kell a sávszél... a 2900XT esetében ugyanez a reláció fordított volt. A 4850 arányaiban ennél nem lesz jobb, csodadriver sem lesz, viszont a 4870... GDDR V... hmm...
-
katt777
félisten
4850 Guru3D teszt.
Kontrasztnak
BFG GTX 280 OC Guru3D teszt -
T.Peter
őstag
válasz
luw2win #4471 üzenetére
Ha júliusban fejlesztesz, és nincs rá szükséged, hogy már most új atit használj, akkor 4870 szerintem. Ha már most szeretnéd használni, akkor 4850. Ha van rá pénzed, hogy 4870-et vegyél, akkor az, ha nincs, akkor az 50-es. A második variációd gyorsabb lenne, ha nem adod el az 50-est. Ha eladod, akkor szerintem tökmindegy, hogy melyik. Driverektől fog függeni. (mindez persze csak magánvélemény)
-
SzlobiG
félisten
válasz
Szatesz #4477 üzenetére
Igen, de GX2-t már biztos nem fogok venni, idáig kellett volna...meglátjuk milyen lesz az 4870 aztán döntök vmelyik mellett.
Végül is ha csak egy 4870-et veszek az is nagy előre lépés a 8800GT-hez képest.
Dare: Igen ahol jól megy a CF ott nagyon üt hát majd még a 4870 az se lesz drágább cf-be mint a GTX, elvileg. Abba bízok, hogy a driverek javítanak majd a CF kezelésén mert hát azon múlik.
Én csak azt nézem ami hasonló felbontás az 1680X1050-hez mert úgy fogom használni szal a 20 alattival én se foglalkozok.
Macka: Elvileg 25.-én jön a 4870-is.
-
válasz
luw2win #4471 üzenetére
Gef8-tól lesz PhysX, shaderprocikon fut, nem pixel pipelineken....
Szerintem Vegyél most 4870-est, és majd ahogy az idő múlásával látod hogy teljesít és hogy alalkulnak az árak majd eldöntöd mivel toldod vagy megéri-e cserélni.
De szerintem 2009-et ki lehet majd húzni 1 db 4870-el is 1920 alatt ha nem vagy 8x AA mániás. -
Dare2Live
félisten
Tudod van a DX10+ meg sok shader amiben ATI jó de nincs játék még alá. Ez az ATI térfele. DX9volt eddig NV térfele, ott ő volt a király. Ez volt az NV oldala. Mért mit gondoltál mire gondoltam mosogépgyártásra? Tiszta zseni.....
9800GTX és 4850árban kb egy szinten van, de ATInál még jön driver ami dobni fog rajta, lassan szállingóznak a DX10es gammák amiben 9800GTX el hasal míg 4850 nem vmint mind AMD, mind Intel oldaláról érkező CFes lapokból is "mindha" "picit" több lenne, jönne mint SLIből.
Máramíg van SLI mert ahogy tudom Intel utáni balhéja után NV már nem fog Nehalem alá SLIt gyártani. Esetleg ha fizet egy nagyobb összeget kaphat licenszt AMDtől. -
luw2win
őstag
Szerintetek melyikkel járok jobban?
1.Veszek egy 4870-et majd év vége megtoldom még1el és igy CF-megy?
2.Veszek egy 4850-et és majd később(szintén év végre fele) veszek egy 4870x2-t?Janos666:szted egy NV 7600GT ből lehetne fizikai gyorsítót csinálni
?
-
Cagm^c
tag
Ahogy nézegetem itt a specifikációkat, egyre inkább az jut az eszembe, hogy mindenből 2x annyi van benne, mint a 3870-ben, mégis csak 50%-kal gyorsabb. Szvsz a ráírt driverek sokat gyorsíthatnak rajta. Gondolom nem mindegy, hogy 16 helyett 40 textúrázó van benne, meg a 800SP. Min. 20% érzek én még ebben.
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
littlelion21 #4445 üzenetére
oda van írva milyen 8800? vszeg nem ref hütő van rajta.
-
-
Sundesz
addikt
Guru3D teszt, nem tom volt-e már. Mindenesetre jól eldugták az oldalon.
-
Zoo123
senior tag
Egyetértek, én végigtoltam a Crysist veryhighon átlag 22-27FPS-el és High-on átlag 46FPS-el is és azt kell hogy mondjam hogy a Crysis pont az a játék ami 30FPS alatt szívás, 40FPS körül viszont már remek.
30 FPS alatt úgy "szaggat"/lagol hogy nehéz pontosan célozni, állandóan mellélősz.
Crysisben pontos célzáshoz kell a 40FPS. -
-
Vagy direkt erősben le van szabályozva a venti, és a 100%-ot már csak 90°fölött éri el, és így pl. gyakran 90°-os a GPU, csak épp közben mondjuk 70 és 90% közt os mászkál a ventilátor. Ez szerintem jó dolog, ha nem így lenne én így írnám át magamnak a BIOS-ban.
Másik hsz: Nem csak egyszlotos 8800GT van, hanem újabb kiadás is.
(#4450) - De jó lenne, akkor most ráfizetés nélkül újaíthatnék GTS-ről HD-re.
-
Sundesz
addikt
Ha anno az AMD nem jön ki a 3800-as szériával, még lehet hogy most is 70K lenne egy 8800 GTS és 40K egy 8600 GTS.
-
rocket
nagyúr
válasz
littlelion21 #4445 üzenetére
Van par erdekes eredmeny ebben a tablazatban, pl HIS HD3870 iceQ ott a tablazat vegeben
-
-
Dashes
őstag
20dbA Idle 30dbA Load ez már elmegy.
Hőmérsékletre panaszkodtak, de elvileg pasztacserével, esetleg venti fordulat módosításával megoldható.
Tuningpotenciálba a magas hőfokok is beleszólnak szvsz. -
littlelion21
addikt
Ez hogy jött ki,h a 8800GT majdnem a legcsendesebb - ráadásul terhelve?
-
Sundesz
addikt
Ez itt a lényeg@techPowerUp:
-
Ribi
nagyúr
válasz
Dare2Live #4436 üzenetére
"Szerintem elég durva, hogy AMD a saját térfelén keni el NVt."
Miert hol verje el mosógépgyártásban ?Vagy elmentek az Nvidia gyarba es megvertek a dolgozókat ? Miaz hogy saját térfelén.
Aztan majd ne sirjatok nagyon ha az Nvidia goldol egyet es 150 dolcsiert adja a GTX-et
Mert ugye az is egy sima 8800GT kicsit felpiszkalva, ami ugye most is 160 dolcsi a cikk szerint.cizoe neked sejtem van is fingod, hogy melyiket olcsobb legyartani
-
válasz
littlelion21 #4435 üzenetére
Reményeim szerint igen, amint lesz PhaysX-es nv driver és sikerül beszereznem egy 4870-est (úgy sejtem utóbbira többet kell várnom) ki is próbálom aztán nyomok egy logout tesztet hátha másnak is bejön az ötlet. Ha összeakadnak akkor majd elpasszolom a geforceot.
Egyik slideon írják hogy upscalezni tud majd az új UVD2. Annyi erőforrást vesz el a szoftveres upscale? Vagy inkább olyat csináltak ami tetszik majd nekem is, vagyis a bilineartól jobb minőségben tud majd 1080p-re upscalezni?
De hogy fog ez működni? Kompatibilis lejátszóval és kodekkel? Vagy belököm a driverben hogy kérek upscalet minden videóra ami kissebb 1080p-től, és kész? -
Dare2Live
félisten
Na kint a teches cikk is. [link]
A 45Ks 4850 szépen veri már az első driverével is a 60Ks 9800GTXet.Szerintem elég durva, hogy AMD a saját térfelén keni el NVt.
-
-
válasz
T.Peter #4426 üzenetére
Ne sajnáld, én perpillanat örülök hogy a 70k-ért vett GTS-em már csak 25k körül menne el, mert így hogy olcsó lesz a 4870-es ilyen árak mellett már megtarthatom a Geforceot PhysX kártyának. Így vágan futkos majd a grafika a radeonon és jópár évig elég erő lesz a 25k-t érő GTS-emben hogy PhysX-es játékokhoz fizikát számoljon.
Akkoriban a RAID és hőcsövek miatt vettem fullos P35-ös lapot, de tudtam hogy a második 4x-es PCI-E aljzat is jóljöhet még attól hogy Geforceot tolok bele.Ez erős off, de előreláthatóan mennyi számítási teljesítmény kell majd a PhysX-hez, vagy akár a GPU-s Havokhoz? Egy 8800GTS elég lesz még pár évig rá? Vagy túl sok is és cseréljem el 8600GT-re?
-
Dashes
őstag
-
cizoe
őstag
Hogy végre legyen pici ON is:
Tesztválogatás By FUAD Abazovic
idézem:
"Wipes the floor with Nvidia's 9800GTX" -
cizoe
őstag
válasz
T.Peter #4426 üzenetére
Az üzlet ott dőlt el végleg anno, mikor vmi fura módon a srác állította hogy vmi benchben a 1950xt mekkora jó, meg miegymás. Mondom ok, ráadásul ez még XT is. Jójó de tudja hogy gyenégbb mint az ő 88gtx-e ezért fizessek rá. MOndom ok. Legyen 20k? MOndja ok. (Áll leesés realtime renderben) Néztem mint gyurcsány a blokkot bázzmeg. Akkoriban 100körül volt a gtx még, az XT-m meg újonnan kb 40. Szóval életem biznisze volt.
ON: Tudnak engedni hát. Sokkal olcsóbban készül el egy 4850 mint egy 98gtx.
-
T.Peter
őstag
Most néztem egyet a gtx-es akciódnál.
Nálam a gtx az ati 9600 pro után jött, azt hiszem érzitek a különbséget.
(az nv meg rohadna meg a 8800 gt-je miatt, mert a gtx-em csak 1 hónapig volt meg
. Nem akartam nagyot bukni. A gts-es userekről meg ne is beszéljünk, őket nagyon sajnáltam. Még jó, hogy gtx mellett döntöttem anno).
Az nv-nek a mostani 4-es széria ellen nem lesz esélye, hiába hoz ki új 9800gtx-et, vagy csökkent árat, mert akkor az ati is árat csökkent, mivel írták, hogy ebből még tudnak engedni (elvileg). -
Dare2Live
félisten
-
nygma
addikt
válasz
BloodyEddie #4416 üzenetére
Így már más...
-
wmarci
senior tag
Én nem. Csak gondoltam én is hozzászólok már a témához.
Ne maradjak el.
Itt a Topikban valaki azt írta, már nem emlékszem a nevére, hogy az RV800-as széria majd karácsony környékén várható. Amikor az Intel Nehalem.
De lehet, hogy rosszul emlékszem. De kár is erről beszélni. Még ez a széria se jött ki.00roli00: ez egy hsz?.
-
wmarci
senior tag
Szép. Óránként nézem ezt a fórumot és állandóan 200-250 új hsz van. Ti aztán fanatikusok vagytok.:
Az új AMD kártyák nagyon ott vannak. Kár, hogy a prociknál nem áll a helyzet magaslatán az AMD. GPU kategóriában, azonban nagy esély van rá, hogy megerősödik.
A Crysis Full-on szerintem majd 2db RV800-ason ( HD5870X2-ön-->ha ez lesz a neve ) fog menni rendesen. Vagyis azokon majd már illene. -
cizoe
őstag
válasz
BloodyEddie #4412 üzenetére
Hát hálistennek én már nem, laza egy éve léptem ki a powerpointból, addig egy 9200assal húztam. Aztán kezdtem unnni hogy lowon cs-sourceozok, és jött egy 1950xt.
Azt meg lecseréltem egy balekkal egy 88gtx-re 20k ráfizetéssel tavaly oktoberben. Szóval én is a rézkorból léptem át a hightecbe.
Most degradálom* magam egy 4850nel valszeg.
* degradálom a fenét :)
A másik meg hogy egy 25k-s 3850nel vagyegy 9600gt vel is megy 1280ban szinte minden magas képminöséggel szoval...
-
nygma
addikt
válasz
BloodyEddie #4412 üzenetére
Furcsa lesz h telepítés után nem graf butítása lesz az első lépés
Crysist leszámítva...
-
-
katt777
félisten
MSI és Powercolor
Bocs, ha volt, én nem láttam. Úgy fest, a 48xx-ek is GFX Chilla kompatibilisek lesznek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Sundesz #4392 üzenetére
Szerintem az volt a célkitűzés, hogy trükközés nélkül oldják meg a világ leképzését, mindenhova a DX9.0c-vel elérhető és legjobb képminőséget nyújtó eljárást használták. Az erőforrásigény nem számított. Na most ehhez képpest jól van optimalizálva a Crysis, csak az eljárásoknak magas az erőforrásigénye.
-
BloodyEddie
őstag
válasz
tzsolesz #4399 üzenetére
Nem éri be?? Még le is hagyja, pár fps a különbség legtöbb helyen.
9800 GTX ~60k
4850 ~40k
És szinte semmi különbség teljesítményben, szal Amd kicsit jobb vétel(#4400) Crytek: annak idején Yerli ki is emelte, hogy a grafikára mennek és nem a gépigényre.. ez meg is látszott az eladási mutatókon, verik is a fejüket a falba, hiába lett jó játék, ha 10ből 8 gépen nem fut normális grafikán normális sebességgel.
Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Tesla topik
- Spórolós topik
- Kiszervezett ultrazoommal érkezett meg a Vivo kameratelefonja
- E-roller topik
- Ukrajnai háború
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Építő/felújító topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest