Aktív témák
-
siriq
őstag
válasz
#65755648 #39942 üzenetére
Jah ezeket mar mind vegig jartam. Kiprobaltam a pipas modszert is amit irtal. Igazabol 10 perc alatt vegigzongorasztam mindent. valszeg catalyst miatt lesz. Ezelott meg 9800 pro-m volt szoval regen hasznaltam mar ati-s cuccot. Meg sokat is valltozott azota. Most fent van 12-s megyek furdok egyett, mar nincs kedvem idegesiteni magam vele. Utanna majd .
vga fentebb olvashato. Elozo oldal.
-
Integra
titán
válasz
#65755648 #8412 üzenetére
tehát beszélni sem lehet semmiről.
tiszta óvóda...
én nem forgatok ki semmit, te nem tudsz szövegértelmezni. itt pukkancskodsz még most is olyanon amibe te kötöttél bele többeknél, aztán most meg vörös köd van és egohábórúzol. csak gondolkodni nem megy.
neked is csak azt tudom mondani, mint a sok ovisnak, ha értetlenkedik, kérdezd meg, hogy érdekel e.. -
válasz
#65755648 #8404 üzenetére
Most komolyan, ennyire kötözködni akarsz, vagy fáj valami?
Olvass vissza. Integra annyit írt, hogy inkább megvárja az 1gbyte-ot 4870-est. Erre te beszóltál neki, ráadásul úgy, hogy konkrétan te magad támasztottad alá az ő állítását. Most meg azzal jössz, hogy mi van a tömegekkel...
-
bozont
veterán
válasz
#65755648 #8398 üzenetére
Most én maradtam le valami tesztről amiben már az 1gigás 4870-et mérik vagy valami médium vagy? Mitől olyan biztos hogy alig hoz gyorsulást a plusz memória? Nekem is 1920as felbontásra kell és ha most nem is de 1-2 év múlva biztos lesznek olyan játékok amik már profitálnak a az 1 gigából. Valószínűleg 2-3 év múlva is még ez a kártya lesz a gépemben és ha most +10k fejében kapok legalább 10-20% teljesítménytöbbletet akkor már megéri.
Lehet nem csúcskártyának szánta, de ott van a csúcson. -
Integra
titán
válasz
#65755648 #8398 üzenetére
de neked ott a 4850, szóval nem értem a vita tárgyát.
élni és élni hagyni, nem?
és hogy kisebbségben vagyok vele?
hogy egy klasszikust idézzek: "naés?"
vagy, mert te itt többségben vagy mert szüttyögsz egy kis monitoron, mert több nem lehet, akkor most jó csávó vagy vagy mi van? jól megtapsolnak a virtuális barátok egy csontig seggnyalással egybekötve?
tényleg nem értem, hogy mit kell jaszkarizni hülyegyerek módjára...továbbá van még egy lényeges dolog, mert rossz a replikázásod.
én NEM erőszakolom senkire, rád sem, hogy mi a jó.
és nem hurrogtam oda senkinek, hogy szar a 4850 etc..
ellenben feltettem pár kérdést.
most az, hogy ez a te egod zavarja, isten tudja milyen okból, hagy ne legyen már az én problémám, nem vitatkozok 20 éves gyerekekkel a kelleténél tovább -
Integra
titán
válasz
#65755648 #8362 üzenetére
te most abból indulsz ki, hogy szerinted...
itt a bukta.
mi van azokkal akik meg nem szülinapra kapnak monitort meg vga-t, hanem dolgoznak és emgengedhetik maguknak hogy 22-24-es monitorokat vegyenek 1900x1200ban?
szóval az, hogy neked mid van egy dolog.
és mi számít csúcskártyának szerinted jelenleg? nv280? -
válasz
#65755648 #8362 üzenetére
1.: Attól még jelenleg elég komoly teljesítménnyel bír. ;)
2.: 3-5 FPS.... ez így marhaság, melyik játékban, milyen beállításokkal, stb... Ha 10-15%-ot jelent, az már elég komoly, mert mondjuk nem 30, hanem 33-35FPS.
2.a.: Számomra a grafika szépsége komoly tétel, nem érdekel a 70FPS, legyen 30+, és én már elégedett vagyok. De őrülnék, ha legalább 4x FSAA, 16x Aniso mellett ennyi, 1920x1080-ban.
3.: Ez szubjektív dolog, de én kissé vakarom a fejem azon, hogy 50-70e Ft-s (vagy még drágább) videókártyáknál valaki 19"-os monitorban gondolkodik még. A játékélményt a látott kép mérete is befolyásolja, nem is kicsit. Én 40"-on játszom, másfél méterről. Nemrég két hétre vissza kellett térjek a 20"-os monitorra általános használatra, játékra, filmnézésre. Hát őőő... durva volt, no...
3.a.: Én azt mondom, hogy ha valaki már szóba hozta az 1Gbyte-os kártyákat, akkor talán már reális feltételezni, hogy nagy felbontásban gondolkozik... -
-
-
cizoe
őstag
válasz
#65755648 #6161 üzenetére
Tegyük fel hogy:
Gddr3-nál 256 bites buszon 2 bitesével megy le orajelenként. (sec, Hz)az
900 MHz * 256 bit * 2 = 460800Mbit/sec
Na ez a gddr5-nél így alakul ( mivel itt 4-esével mennek már)
900 MHz * 256 bit * 4 = 921600Mbit/sec
Ebből következik hogy gddr5-tel feleakkora busszal ugynaakkora sávszélt lehet elérni mint gddr3-mal. Szóval aki ezek után nyíg hogy gagyi a 4870 mert 256 bites, annak shut the fuck up.
Ja és mivel válasznak ment, éppen ezért van a 4*-es szorzás is. Angolosan kétszer annyi bit megy le órajelenként a gddr5ben mint a 3-asban.
Jiced: Valótlan számok, főleg forintban.
-
válasz
#65755648 #4094 üzenetére
legjobb tudomásom szerint a több render target párhuzamos írása nem DX10.1-es feature - még csak nem is DX10-es. a saját algoritmus használata AA-hoz pedig DX10 követelmény, az nVidia kártyák tudják is, csak éppen az nVidia nem szereti - ld. a Stalkerben használt AA megoldás körüli villongások.
a cube map tömböknél pedig elsősorban a cache mérete kritikus, azért döglenek meg a G8x/G9x alapú GPU-k ilyenkor - kíváncsi vagyok, a GTX280 mit fog vakítani.Szatesz: 1db 8800GT és 1db 4850 közül valószínűleg tényleg az első lesz jobb ár / teljesítményben. a kétkártyás felállásban viszont szerintem ebben a mutatóban is jobb lesz a 4850 - de lássuk meg a teszteket!
-
leviske
veterán
válasz
#65755648 #3890 üzenetére
Állítottam az ellenkezőjét?
Csak annyit írtam, hogy nem minden esetben a legjobb...arról nem is beszélve, hogy szerintem még mindíg van az R600-ban kiaknázatlan teljesítmény.
(#3884) luw2win: ez nem baj, csak irónikus....
AMD házon belül megoldotta, hogy a VGA-i ne passzoljanak a CPU-ihoz.
Ezért mutatták be intel notival a Mobilty HD3850X2-t és ezért vesznek a legtöbben az AMD prociukhoz nV kártyát.
-
con_di
csendes tag
válasz
#65755648 #3886 üzenetére
Néhányszor közben is, de lényegében igen. Persze nyilván motorfüggő, hogy mennyire néhányszor.
A driverek viselkedése leginkább a memóriafoglalásoknál, meg az alkalmazás specifikus optimalizációkban érhető tetten, ami viszont nagyon erősen hat a prociterhelésre. Kialakult egy tendencia, az alkalmazásokra való optimalizáslás miatt, hogy a driver általában baromi okos akar lenni. Így hardverközelibb (vagy annak szánt) APIk esetében is előfordul, még akár az is, hogy fölülbírálja a motortól kapott utasításokat. Megpróbálja kitalálni, hogy te mit is akartál, és megvalósítani jobban. Ennek az is következménye, hogy ha nincs rád hangolva, akkor tetű lassú lesz, mert valamit csinál, de az pfff... Ez a leglényegesebb oka a mai nagy procizabálásnak, és a szar drivereknek.
MOD: de ebben nincs különbség az ATI és az NV között, csak az nV nem nevezte el, az ATI meg úgy hívja, hogy AI.
-
con_di
csendes tag
válasz
#65755648 #3876 üzenetére
Igen, ha csak azt a cikket vennénk alapul, akkor akár még logikusnak is tűnhetne, DE...
A shaderprogramokat bizonyos magasszintű programnyelveken írják (DXhez HLSL, mint High-Level Shading Language, OpenGLhez ugyanez a GLSL, van még CG is, ezek általában a C elfajzásai) amiket szükséges lefordítani valamilyen "assemblyre". A program a lefordítása után válik futtathatóvá, használhatóvá. Aszerint, hogy a forráskódról, vagy lefordított programról beszélünk, nevezzük shadernek vagy programnak, de DXben asszem ez is összemosódik (mint ahogy sokminden más is, elég igénytelen a nevezéktana).
A fordítás műveletét írja le a cikkben, de egy ilyen "shader"-t használat előtt egyszer kell lefordítani, praktikusan valamikor a töltés során. Utána bármennyiszer futtatható. Bármilyen más programmal is így van ez, a CPUra fordított programoknál is így van, és az, hogy mennyi ideig fordítottad később nem befolyásolja negatívan a futásidőt (sőt, a komolyabb optimalizációk általában megnövelik a fordítási időt).
A shader fordítás nem ritka művelet, több motor is játszik ezzel (Source az pl. biztosan), de alapvetően nem ez fogja meghatározni a sebességet, hanem az "assembly" minősége.
Sikerült érthetően?
-
emmm
őstag
válasz
#65755648 #3869 üzenetére
Ha belegondolok abba, amit mondasz (és igaz is), akkor végső soron ez az Ati-nak kedvez, hiszen aki ilyen kártyát vesz, az elég nagy felbontásban fog játszani (persze ha van esze, mert minek egy ilyen kártya egy 1280-as felbontáshoz
).
Azaz ezzel semmi újat nem mondtam.
-
Raymond
titán
válasz
#65755648 #3702 üzenetére
Nem tudom. De abbol itelve hogy a FireStream kartyara azt mondjak 200GFlops DP teljesitmenye van arra lehet kovetkeztetni hogy az 1 komplex + 4 egyszesu SP egy csoportban felallast sem valtoztattak meg mert csak a komplex vegzi a DP feldolgozast es igy az arany ul (200 DP vs. 1000 SP GFlops).
-
Raymond
titán
válasz
#65755648 #3666 üzenetére
A #3656-ban levo kep szerint nem lehet. Ha megnezed csak 5 kiemelkedo resz van minden sorban (vagyis ahogy ott van forditva a chip minden oszlopban). Az also kicsit hosszabb resz a TU egysegek a cache-el es folotte van a 4 kisebb "dudor". Az a 4 adja a 16x5 SP-t ugyanugy mint eddig az RV670-nel.
-
R.Zoli
őstag
válasz
#65755648 #3660 üzenetére
Nekem továbbra is az a gondom ,hogy hol fér el 256 mm2-en 800 sp????? Erre adjon valaki magyarázatot... Az NV-nél is iszonyat ára lett annak a 240 sp-nek...A két mag között a különbség csak annyi ,hog yöbb mint 2-szer akkor egy GTX 280 mint egy RV770... Nem értem mit tudtak kitalálni...
-
janos666
nagyúr
válasz
#65755648 #3620 üzenetére
Miért? Nem sok az az 50 dollár különbség (~10k Huf mire idejut) A GTX-280at tuti nem veri le a 4870-es, ha a GTX-260at meg is előzi egy orhosszal akkor se hihetetlen ha picit olcsóbb, hisz most kissebb chippel megengdhetnek ekkora kedvezmént hogy több fogyjon belőle (ha sokkal többet adnak el nő a bevétel is és az se árt most nekik ha simán nő a radeonok száma a gépekben). Mert ha picit rá is ver teljesítményben attól a radeon előnyeit semmi se használja, egy darabig nem lesz tesszelátort használó játék, de DX10.1-es se sok, a geforceok PhysX-e meg már csak karnyújtásnyira van és kézzelfogható lesz amint kijön a driver hó végén.
-
leviske
veterán
válasz
#65755648 #3483 üzenetére
1 hsz-al előtted linkeltetek egy oldalt... ott van az ára és mi egy más.
Mondanám, hogy amugy mehetett volna off-ba, de már ennek a topiknak ugyis mind1.
(#3485) rocket: ezt honnan????
Jól látom, hogy Sapphire?
Jó lenne, ha ők is kitudnának adni egy szép karit... a HD3800-asaikon a csaj nem jött be.
Ruby jöhet!
-
Bluegene
addikt
válasz
#65755648 #3480 üzenetére
ezzel az a gond h ha megnézed a 8800GTX 2006 novemberi tesztjén az eredményeket és mai driverekkel ugyanazt lefuttatod ugyanazon a gépen de mai driverrel sztem van nem kevés javulás
szal hiába sztem a g80/g92 elérte már a határait(0,5 teraflops), a 4850(1 teraflops) pedig az elkövetezendő egy évben folyamatosan fog gyorsulni(persze 3dmark az adott), így hülyeség már ugyanannyiért egy régebbit megvenni, ugyanez áll az újak vs régi nagyvasak esetére
egyszóval csúnyán ott fogja hagyni, ráadásul az nv le fogja 3 év után tojni a 8800GTX-et és nem optimalizál már rá vagy csak hányveti módon, így tehát egy jövő ilyenkor megjelenő játék sokkal jobban fogy futni az új atin mint az öreg 8800GTX-en#3478: tessék, itt a válasz
-
Bluegene
addikt
válasz
#65755648 #3477 üzenetére
jó de jó lenne ha a gtx 260-nál gyorsabb lenne, olcsóbb és gyorsabb hmmm...
akkor le kell h vigye a gtx 260-as árát szal minnél jobban veri az nv-t annál jobb a vevőknek, szal ez nem "veszély"(nem értem a szóhasználatot), de a 4870x2 csak megveri#3478: nem értem miért elképzelhetetlen az h ezúttal az NV lőtt mellé és most az ati hozott ki jobbat, egyszer fent egyszer lent nem? egyenlőre úgy néz ki az atié is elég erős kártya lesz ráadásul jobb a kihozatala sokkal és olcsóbb, szal jó irányba halad az ati amit a 3800-asokkal elkezdtek
-
janos666
nagyúr
válasz
#65755648 #3429 üzenetére
Szerintem azt nem vágta le hogy jön ide a "melegség" (buziság), miután valalki azt írta válaszként egy oltásra hogy "szeretlek".
Szóval az volt a poén hogy akkora a fejetlenség a VGA körül hogy az emberek annyira megzavarodnak hogy már azt se tudják nőből vannak vagy férfiból...
Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- OLED monitor topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged