Aktív témák
-
(#3596) és (#3597) egyaránt:
-
cizoe
őstag
jó, mondjuk ez kizárt. Egyszer azt mondják hogy a 4870 30-kal erősebb lesz a 4850, nél aztán azt hogya 4850 a 75%-át fogja tolni a 280-asnak? Akkor a 4870 logikusmód erősebb kell hogy legyen mint a 280. Az pedig nem valószínű. Pár napja még arról volt szó hogy a 4850 a 88gt és gts g92 ellen indul. Összevissza dumálás, de remélem azért titkon hogy igaz, és a GTX-ek mehetnek a metróépítéshez téglának.
-
rocket
nagyúr
"AMD says its 4850 device at about 110 W and $199 will deliver about 75 percent of the performance of Nvidia's high-end GTX280 which costs $649 and dissipates 236W. Two of the AMD parts on a board will hit graphics benchmarks about 30 percent higher than the Nvidia device, the AMD spokesman added.
A 4870 version of the product sporting slightly higher performance will cost $299. Both AMD chips are made in a 55nm process, compared to 65nm for the Nvidia chips, and measure about 16x16mm compared to about 24x24mm for the Nvidia part."
link.
Optimizmusban nincs hiany a cegnel most se, az tenyleg nagy siker lenne, ha atlagban 75%-at hozna a 199$-os HD4850 teljesitmenyben a 649$-os GTX280-nek.
-
cizoe
őstag
egy mai beszélgetés foszlányai köztem és egy kisker vezetője között:
- szia!
-szia!
-A 25ödikei megjelenéshez képest mikor kaptok 4800-as sorozatból vga-kat?
- 1800ast? Hát tudunk szerezni most is.
- Mondom 4800...
- Micsoda?
- Tudod az rv770...
- Nem hallottam róla. De azt tudom hoggy ezek már tán direktiksztizesek lesznek?
- Köszi szépen , inkább hagyjuk. -
-
-
gfefe
őstag
jöhetne már minél előbb...
vmi hír van arról , hogy működni fog e a 3870 es kari az új radonokkal crosfirex be egybe kötve...
nagyon kiváncsi lennék rá...
eredetileg pont ez lenne a technológia lényege... -
tzsolesz
nagyúr
Egyébként új időpontot tűztek ki a 16-a helyett? Bocs de le vagyok maradva ezekszerint.
-
luw2win
őstag
válasz
attiLANte #3588 üzenetére
Nem tom h rá fog-e menni az Zalman Fatal1ty FC-ZV9 -em, mert csak akk lesz igazán szép a piros nyák piros led-del
szerintetek?! -
attiLANte
tag
Újabb Powercolor HD 4850 képek...
-
Sundesz
addikt
Egy kis szösszenet az Ind*x oldaláról az RV770-ről. Az a városos techdemo überbrutál, aki még nem látta lesse meg.
-
tzsolesz
nagyúr
17-e van, és még sehol látom a 4000-es szériát, most akkor mi van?
-
-
-
Na, azért Hilbertnek lehet hinni, nem hasraütésre készülnek azok a tesztek. (sokféle játékot szoktak tesztelni és a radeonokhoz is pozitívan álnak hozzá - legalábbis míg le nem kell szűrni a következtetést az utolsó oldalon)
Kb. erra a 3 oldalra adok: ph, guru3d, VR-zone -
cizoe
őstag
Elvileg őszt ígértek az x2-re. Nem hinném hogy foglalkozni kéne az elözö szériánál megoldott idöbeosztással. Az egy gpu-s termékek sikerétöl is függ sztem hogx az ati hogy variál a kiadással.
~2000 GFLOPs, 2x 800 sp, 2x40 tmu, 2x16 rop... Jó kari lesz azis ha minden igaz...
Amúgy az 3 és fél hónap, de sebaj.. -
cizoe
őstag
-
tzsolesz
nagyúr
Remélem a 3850/70 most már mehet a gépembe, lecseréltem a tápomat egy FSP400W CRG-re. Muszály volt LC-Power 420W volt előtte.
A meg nem jó ám....
Azóta gépemnek olyan hangja van,mint amikor anno prescott.om volt, és a gyári hűtő hangja szétvetette a fejemet. Szörnyeteg hangja van szegény tápnak, da ha ez kell akkor ez kell. Az LC-power-nek abszolút semmilyen hangja nem volt, még akkor sem ha odaraktam a fülemet. -
wmarci
senior tag
-
válasz
leviske #3559 üzenetére
A húzott négymagos proci az űrutazás és a nyerni a lottón mellett van a szótáramban
De 3870 fogyasztása kb annyi mint 4850-nek lesz, nem? Szal 100W körül elvileg. Remélem nem fog kiderülni h mégiscsak 450es kell hozzá, így gépvásárlás előtt nagyon centizek.
mod: BloodyEddie nevében írva, csak elfelejtettem családtagéból átjelentkezni
-
Cagm^c
tag
Ha...
3870X2 640SP 825MHz
4870 800SP 750MHz
(750/825)*(800/640)=1,14
szvsz 4870-nek illene beérni a 3870X2-őt jelen infók alapján.(mod: a textúrázókról még nem is beszéltünk)Arról viszont nem tudni semmit, hogy mi van azzal az 1050MHz-es SP órajellel. Elég homály, hogy SP milyen órajelen megy. Ha 1050, akkor ütni fog...
-
leviske
veterán
válasz
Gaboman #3556 üzenetére
Engem spec. annyira nem érdekelnek a GTX200 eredmények...
Leginkább a 70-es teljesítménye érdekelne... azt nagyon titkolják.
(#3557) BloodyEddie: attól függ, hogy milyen rendszer van alatta... Ha egy Core 2 Duo, vagy egy X2, akkor elég. Viszont egy húzott négymagos mellett necces lehet.
-
BloodyEddie
őstag
Kíváncsi vagyok mekkora táp fog kelleni ezekhez.. Szerintetek 400w FSP BS II. elég a 4850-hez, vagy a 70-hez is? Mennyi a 3870-nél a max power draw?
-
leviske
veterán
válasz
Gaboman #3548 üzenetére
Ez a teszt nálam ott bukott meg, hogy BioShock-nál egyszerűen kiszedték a HD3870X2-t...
Amugy gratulálnék én az nV-nak, hogy 1gpu-ból kihozták az előző generáció duplázott teljesítményét...csak azok után, hogy emiatt duplázták a magméretet...
Ilyenre akárki képes...ennyi erővel a VIA is kiadhana egy 1m2-es gpu-t, hogy nesztek teljesítmény.
-
Dare2Live
félisten
egy nagyon érdekes "elkotyintás" a tweaktown GT280 tesztjének a végén:
"The other thing I have to say before I wrap this all up is that I’ve tested the HD 4850, and I’ve tested it in Crossfire. Now, if I hadn’t tested those cards I may have been more impressed with the GTX 280, but I have. I’ve seen the performance figures the cards put out. We also know the price on a pair of HD 4850s is going to be under $600 AUD, while the new GTX 280 in stock form seems to be launching at the absolute cheapest in Australia in the low $700 AUD area. Ouch."
-
Dare2Live
félisten
egy nagyon érdekes "elkotyintás" a tweaktown GT280 tesztjének a végén:
"The other thing I have to say before I wrap this all up is that I’ve tested the HD 4850, and I’ve tested it in Crossfire. Now, if I hadn’t tested those cards I may have been more impressed with the GTX 280, but I have. I’ve seen the performance figures the cards put out. We also know the price on a pair of HD 4850s is going to be under $600 AUD, while the new GTX 280 in stock form seems to be launching at the absolute cheapest in Australia in the low $700 AUD area. Ouch."
-
Gaboman
nagyúr
Itt az ellenfél 2 új üdvöskélyéről a teszt.
GTX280 -
Bluegene
addikt
válasz
raskolnikoff #3544 üzenetére
egyértelműen nevetséges ez a teszt, nem létezik h az én 3850-esem közel 5000sm3 pontot ad ez meg 6200-at, egyértelmű h meg kell várni a 8.6-os drivert, abszolút fölösleges ebből bármi messzemenő következtetést levonni
3850=0,4 tflops, 320sp
4850=1 tflops, 800sp
szal jún. 25.-ig nyugi vanösszehasonlítás rv670tmu 16, rop 16
na szal nevetséges az alábbi teszt képtelenség, nincs driver vagy nv-fake -
Raymond
titán
RV770 architecture: 800SP, 40 TMU, 16 ROP
-
raskolnikoff
őstag
válasz
BloodyEddie #3541 üzenetére
88gt szintje (3démárkok szerint, ezzel a procival), elég jó lett sztem.
-
BloodyEddie
őstag
Már csepeg az, csak vissza kéne olvasni
-
Def26
félisten
Lassan már csepegtethetni az ATI is egy "nem hivatalos" tesztet, nehogy nagy unalmunkban nv kártyát vegyünk.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
leviske #3527 üzenetére
"Az nV meg azzal fogja vissza a játékfejlesztőket, hogy a félreértelmezett DX10 szabványát erölteti rájuk. Nem hinném, hogy te összeesnél akkor, ha DX10.1 féle élsimítást használhatnál játékokban... amiktől még nem is lassulna olyan végzetesen a játék."
Miért annál másképp működik?
-
keIdor
titán
-
leviske
veterán
válasz
MPowerPH #3524 üzenetére
Szerintem jobb, hogy 2GPU-s a felsőkategória.
Jobb lenne, ha most az ATi is kiköpne magából egy GT200 féle monstrumot?
Ugyan kérlek... mi értelme volna? Egyáltalán kifogod használni a GT200b-ben krejlő teljesítményt? 19x12 felbontás felett játszol?
Mind1... ha a GT200-al jobban fogod magad érezni, akkor jó szórakozást kívánok hozzá.
Én elszórakozgatok majd a kis nyomesz HD4850-emmel és ha nem nyújt számomra elég szórakozást, akkor cserélek nagyobbra.
(#3526) Def26: Nem akarok flame-et kezdeményezni. (lehet, hogy félre is értettem a hsz-od
)
A G70 igen csak különbözik a G80-tól... a PS3 GPU-ja pedig G70-re épül tudtommal.
Az nV meg azzal fogja vissza a játékfejlesztőket, hogy a félreértelmezett DX10 szabványát erölteti rájuk. Nem hinném, hogy te összeesnél akkor, ha DX10.1 féle élsimítást használhatnál játékokban... amiktől még nem is lassulna olyan végzetesen a játék.
-
MPowerPH
félisten
És az ATI pont a GDDR5 miatt fog csúszni az NV -hez képest.
Már tényleg csak imátkozni lehet... Amúgy köszönöm szépen, többet nem kell X2. Elég lenne 1db csúcs GPU. És nagyon úgy néz ki, hogy az Nvidia lesz a nyerő. De megvárom az 55nm -t, aztán veszek én is egy ilyen pöpec kis NV -t.
-
tzsolesz
nagyúr
Olvastátok már a PH!-s bemutatót a konkurens kariról? Nézzétek meg az utolsó bekezdést az első oldalon, szánalmas amit az NV csinál.
De itt van egyébként, legalább is így kezdődik.
"Az NVIDIA igen szoros kapcsolatot tart fenn a játékfejlesztőkkel...."Ez megint csak rossz lesz ATI-éknak.
Leviske: Akkor jól gondoltam, amikor ezt állítottam? Csak az a baj, hogy soká jön nagyon...
-
leviske
veterán
válasz
MPowerPH #3516 üzenetére
A HD4870X2 bőven elég lesz a GTX280 ellen...
Csak legyen hozzá jó driver.
MÁS: Nem tudom, ki hogy érzi, de szerintem most kéne az AMD marketing osztályának átkarolnia a játékipar nagy részét...jelen pillanatban nyerőbb helyzetben van az ATi. Az nV nagyon visszahúzza a játékfejlesztőket, míg az AMD-nek ott az XBox.. tehát mondhatni két légy egy csapásra, a PC rész és az XBox rész kilőve.
A PS3 gpu-ja meg úgy is teljes mértékben különbözik a G80 féle arch.-tól.
-
MPowerPH
félisten
Kíváncsi vagyok, hogy erre mit lép az ATI. Szerintem az a 256bit -es memvezérlő már alapjáraton kicsi lesz, nézve a GT280 -at. Meg sokminden más is kevés lesz.
Ha az ATI/AMD ezt is eltolja, akkor részemről vége a hűségnek...Nem állapot, hogy nem tudnak kiadni egy normális felsőkategóriás VGA -t.
-
keIdor
titán
Hmm, érdekes. Fudzilla szerint:
3DMark06:
ATi Radeon HD 4850: 13,500 (Catalyst 8.6 béta)
Nvidia GeForce GTX 280: 14,800 (ForceWare 177.34)A 3DMark06 az nem olyan, mint a Vantage, tehát valamennyire meg lehet tippelni a teljesítményt. Persze kérdéses még a CPU... Szerintem egy húzott HD4870 beéri majd a GTX-280-at és akkor... a GTX-260 meg egyenesen szar lesz szerintem 399$-ért (is).
-
luw2win
őstag
Nagyon OFF
Aztak életbe+ HOC-on találtam
Ttomax: három kártya megkapta a saját kis folyékony nitrogén adagját,
-
luw2win
őstag
Az milyen dolog h (legalján lévő graf.) 2560x1600 8xAA/16xAF ba 3Dmark06 ba
az 3870x2 megadja magát míg a 3870 ~2900 pontot ad?!
hmm? -
-
lsc
nagyúr
Nem tudom volt-e már /nem hiszem / az ellenfél . Nem egy nagy durranás , max fogyasztásban .
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest