Aktív témák
-
_-Ska-_
csendes tag
Az Assassin's Creed-ben is előjött sajna a fehér pötty, bár kevésbbé észrevehető...
-
janos666
nagyúr
válasz
tzsolesz #12079 üzenetére
Mióta az nv is átált ilyen CCC-hez hasonlóbb panelre azóta inkább nchancer segédprogival állítgattam mindent (márcsak azért is mert ott minden beállításhoz hozzá lehetett nyúlni ami valaha kellhet).
Amúgy meg vagyok elégedve a CC-vel, egyetlen nagy baja van: Nincsenek benne adott programokhoz elmenthető profilok amik automatilusan aktiválódnak a megfelelő .exe indításakor. De állítólag ATI try tools tud ilyet, és mivel az nv drivert is inkább külön progival bűvöltem ez nem lesz hátrány, de beta verziós catalystra, meg ilyen friss kártyára még nem mertem más külső progit ráereszteni, nem ismerem még annyira hogy észrevegyem ha ez csinálna gondot.3D képminőségben nem vettem észre semmi különbséget, megvannak ugyanazok a hibák amik nv-nél is voltak. (az említett textúracsíkozódás Counter-Strike sourceban hacsak nem tiltok le minden optimalizációt, azaz itt az AI-t...)
Most nemrég elővettem egy régi kedvenc játékom, a Dreamfall-t, nagy vörös ATI logóval indul. A menüjében lehet AA-t állítani, az működik, de a CCC-ből nem bírok rá CFAA-t erőltetni, pedig ez mehetne akár 24x CFAA mellett is, 2006-os játék, akkor se volt már gépzabáló,így marad a játékból belőtt 8x MSAA. Viszont AF-t nem lehet beállítani a menüből, gondolom valamelyik med/high/low beállítás függvényében lővi magáak, de nem épp 16x-et, mert látszik ahogy magam előtt tolok egy csíkot a padlón, kb. 2 vagy 4x AF lehet rajta, mert azért nem olyan durva a csíkolás mint a trilinear. Itt nincs hatása hova állítom CCC-ben az AF-et, vagy az AI-t, ugyanaz a helyzet. Ez a játék ATI logóval indul, mégse tudok valami magas CFAA-t vagy 16X AF-et előcsalni bele, megy default High Qualityn.
Amúgy az említett textúracsíkozás lehet még amiatt hogy nv driverben volt olyan opció hogy negative LOD clamp, hogy AF mellett ne variáljon a játék negatív LOD-al, na ilyet én nem látom CCC-ben, és szerintem az AI se variál vele, innen is lehet az CSS-s csíkozás.
Szóval nekem semmi se jön le a "szebb az ATI" hípe-ból, ugyanúgy megvannak a gondok is, de kevésbe agresszíven lehet AA/AF módot erőszakolni CCC-ből a játékokra.
Viszont 87.betával nekem nincs ilyen fehér pöttyözés Crysis DX10-ben.
-
RockHaRD
addikt
nah, msot visszaolvastam picit, és látom hogy ez a szemelés másnak is kijött. Tulképpen akkor a kártya tulmelegedését jelöli ez? Mert akkro feltekerem a ventit, azt ugy gamelek
-
leviske
veterán
Ééééééés előállt a bit-tech is a saját HD4800 tesztjével!
-
JanR
addikt
en nv fan vagyok, de most nalam akkor is a piros nyer
-
ludasmatyi
tag
Ide is kiteszem ezt a hírt akit érdekel olvassa:
-
Donnie
őstag
válasz
stevve #12075 üzenetére
Ez csak annyit jelent hogy marhára melegszik a kártya... A házzal és a szellőzéssel sincs probléma. A GTX is ugyanannyi hőt termel terhelés alatt, mégsem kell hozzá turbina hogy lehűtse az ember. Itt más probléma van, de egyenlőre barkács megoldást nem javaslok senkinek 70-re, vagy csak abban az esetben, ha tényleg jól meg tudja oldani a VRM rész hűtését...
S1Crysis alatt az említett DX10 szemetelés elég szembetűnő, zavaró (máshol is).Az, hogy catalyst 8.4 óta nincs rá megoldás az szánalom (3870-eseket is érinti a probléma).
-
leviske
veterán
válasz
subpixels #12051 üzenetére
80% túl sok....max olyan helyeken, ahol nagyon közel van hozzá a sima 70-es is és ahol működik a CF.
MOD: most látom, hogy a linkben is írják, hogy csak néhány tesztben lesz gyorsabb.
Így már reálisabb.
(#12061) Keldor papa: ha tényleg ilyen lesz a Toxic, akkor a Sapphire szégyelheti magát. A VaporX hűtés ezeket a karikat is elbírná....
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
janos666 #12078 üzenetére
Én most ezt neked nagyon szépen megköszönöm, már ki is nyomtattam, ha nem haragszol. Mindíg is szerettem volna tudni milyen hatásai vannak az AI opcióinak, így már kezd tisztulni a kép.
Egyébként hogy tetszik neked az ATI vezérlőpanelje (ccc). Azért kérdem, mert te régi Nvidiás vagy, gondolom még mindíg. Minőségben vettél észre különbséget?
-
janos666
nagyúr
Ó, végre kihámoztam a CCC Help-jéből hogy melyik AI opció kb. mit takar. (neten sehogy se találtam rá értelmes leírást, csak azt hogy mi az az AI, de hogy hova állítsam...)
Ha az AI fülön kérek helpet ezt mondja:
ATI Catalyst A.I. makes use of AMD's texture analyzer technology to optimize performance in 3D applications, while maintaining or even improving image quality. It analyzes individual textures as they are loaded to determine the best and fastest way to display them.
ATI Catalyst A.I. includes application-specific detection for various games and games engines such as Doom 3, the Half Life 2 engine, Unreal Tournament 2003, Unreal Tournament 2004, Splinter Cell, Race Driver, Prince of Persia, and Crazy Taxi 3.Nah, az amit neten is sikerült megtalálni, de csak azt segít eldönteni hogy ne tiltsuk le az AI-t, mert nem csak a képminőséget esetlegesen akár rontani is képes eljárásokat tiltjuk le vele (amiket az nv driver nevükön is nevez: anizotróp mintaoptimalizálás, trilinear optimalizálás - utóbbi becenevén bitrinear), hanem a hagyományos alkalmazásspecifikus optimalizálgatást is, ami esetleg inkompatibilitás miatti képhibákhoz vagy indokolatlan meglassulásokhoz vezet.
Azán továbblépve a súgóban egy linkről:Use the Standard slider setting to achieve optimal results without impacting performance. Use the Advanced slider setting to achieve even better results with minimal impact on performance.
Akkor ezek szerint a standard opció ad legjobb teljesítményt, az advanced pedig legjobb képminőséget. Csakhát kicsit paradox, ha a standar is képrontás nélkül dolgozik akkor hogy lehet szebb advancedben?
Aztán az all settings fülről elindulva a súgóban megint ezt találtam rá:
Click the control slider and move the selector to the left to increase processing performance, or to the right to increase image quality.
Szóval ezután már 90%-ig azt szűröm le hogy ha a lehető legjobb képet akarom elérni akkor nem letiltani kell az AI-t, hanem áttolni szépen advancedre. (így gyors is meg szép is)
Ezután már csak egy kérdés: Review-okban miért használják a standard AI beállítás advanced helyett mikot az nv driverben meg High Quality módot állítanak be ami letiltja az anisotrop és trilinear szűrések optimalizálását. Én ezek tudatában csak úgy csinálnék teszteket hogy legalább advancedre áttolom az AI-t, vagy inkább standardon hagyom, de akkor az nv driverben se tolom át a csúszkát Quality-ről High Quality-re, és engedélyezve hagynám az anizotróp és trilinear szűrés optimalizálását. - Mert ez utóbbiban biztos vagyok hogy az AI is használja, Counter-Strike sourceban azonnal látni ha dolgoznak ezek az opciók, nv driverben le is voltak nekem tiltva, ha letiltom az AI-t most se jönnek elő a textúravibrálások (folytonos fekete vonalak jelennek meg a felületeken amik veled együtt mozognak, és mozgás közben amolyan sistergésnek tűnik, mintha felforrana a falon a kő...). Kár viszont hogy még ilyen régi játékban is -30 FPS ha letiltom az AI-t, és az advanced módnál is előjön a hiba.
Kéne egy 3 opció a standard elé, ami csak sima programoptimalizációkat enged, de mindenre egyformán reeresztett, elődrótozott trilinear/aniso optimalizálást nem. -
Nem nagyon értem ezt a 4870 vs GTX 260 dolgot a linkelt postban. A GTX nem melegt, nem fogyaszt többet és nem kerül többe? Vagyis Mennyivel éri meg jobban? Nem nagyon. Ráadásul a probléma, amit emltett a hsz írója, nincs körülírva. Még azt sem lehet tudni, hogyan használta a kártyát. Nem láttam általánosan elterjedt hasonló dolgokat a neten, bár ez még nem jelent semmit. Szerintem többen sírnának, ha általános elhalálozás lenne a 4870-ek között. A hűtésre: ha nem tudta más hűtővel sem lehűteni, akkor más ok lehet inkább, nem a kártya. Felhasználói inkább.
-
bolcsodal
addikt
Ez most elírás? [link]
Vagy tényleg 256bit-en jönnek a HD46xx-esek?
-
BullZeye
veterán
válasz
Sárpac #12066 üzenetére
ha léghűtésed van...akkor oly mind1 hány fokos a kártya, a hőleadás ugyanannyi lesz >> nem gondolod hogy a ventillátor lehűti a meleglevegőt >> ezt írták már ebbe a topicba is, hogy hiába fújod 20 ventillátorral, ha egyszer zárt házad van, akkor a hő is bent marad
ha nyitott házad van akkor meg a hő ugyanúgy távozik, szóval ez hülyeség
szvsz
-
HarryPotter
őstag
hát szerintem sem nagyon marad benn. Egyrészt két slotos, így zárt, és az összes hőt egy-az-egyben hátul fújja ki. Másrészt a GPU a ház alsó harmadában van, és szinte lezárja vizszintesen a házat. Ami alul van, az nehezen keveredik felülre, ha egyáltalán. Ami a kártya felső oldaláról távozik, az meg azonnal megy ki a CPU-n és a ház hátulján lévő ventikkel. Én nem érzem a 82 fokot egyáltalán drámainak.
-
JanR
addikt
válasz
Sárpac #12056 üzenetére
Lehet. De az is elofordulhat, hogy keves volt a tap a karinak. Nekem volt egy x1900XTX-em, de igazsag szerint mar azzal jobban meg voltam elegedve mint a mostani 96gt KO-mmal. En adok egy eselyt az Ati-nak mutassa meg, hogy most o a befuto. Amugy meg a GTX260 tobb forintba kerul (hosszu tavon is, mert eszi a villanyorat). Szoval addig en sem tudok biztosat mondani amig ki nem probaltam, de nekem egyenlore szimpatikusabb a 4870 mint a GTX 260. Ha tenyleg meleg - hutot cserelek, ha ugy sem jo, akkor meg valtok.
Egyenlore proba cseresznye, de erosen bizok benne, hogy jobb az ati -
lsc
nagyúr
válasz
HarryPotter #12064 üzenetére
Mint írtam "lehet" cserélni , nem kell .
Mod Sárpac : a "forró levegő bent maradással " csak az a gond , hogy a gyári hűtő is kifújja a levegőt a házból , tehát ez sem jött össze. A 80 fokról meg illene visszaemlékezni egyes nvidia kártyákra /pl 6600 Gt/ nem volt az olyan rég , és sok a mai napig megy .
-
Sárpac
nagyúr
válasz
HarryPotter #12064 üzenetére
Nekem már vga-nál a 70C is sok nehogy a 80...
Az forró levegő mind bent marad a házban semmiképpen sem szerencsés szerintem. -
lsc
nagyúr
válasz
Sárpac #12062 üzenetére
Amennyiben egy hűtés jól hűt akkor nem értem a hátoldalát mi fűti fel ? Amennyiben egy gpu 60 fokos a másik oldal sem igazán lehet melegebb , a 60 fokot meg venti szabályozással el lehet érni , ahogy jó páran leírták . A hűtő csere mondjuk egy másik megoldás , már több hűtőt felszereltek rá , olyat kell venni amelyikkel "deres" lesz
.
-
Sárpac
nagyúr
Az a baj az ilyen tipusú hűtőkkel, hogy a kártya túloldala ettől még melegszik rendesen. Olyan mint egy fűtőtest ami szépen felmelegíti a környezetét is, ez hatással van nagymértékben az északi hídra il. a processzorra is.
Az S1-ben nekem az tetszett ha szereltél rá egy jó 12Cm-es és egy 9cm-es ventit az úgy megforgatta a levegőt a kártya hátoldalán is, hogy a hátsó fetek gyakorlatilag langyosak maradtak, míg előtte sütöttek. -
keIdor
titán
-
foreveryoung
tag
-
_-Ska-_
csendes tag
válasz
foreveryoung #12047 üzenetére
Gartula!
/ Nálam CCC profile: 33 %-on pörög (~2250 rpm), alapon (2D) levett oldallappal 53 fok,
semmi hang..., 3D-ben a fenti fix fordulattal is csak 67 fokosra melegedett,
a monitor 19"-os. Egylőre./
-
Sárpac
nagyúr
Hát én azért átgondolnám, vannak itt furcsaságok a hd4870-es kari körül.
-
válasz
Maksifül #12052 üzenetére
1. Nem kell, az nem driver, firmware, ráadásul R600. Inkább hagyd...
2. Van, a 8.7 béta, de az béta még. Ha megy a 8.6 a fix-szel, akkor várj, amíg végleges jön ki a 8.7-ből
3. Nem kell xml-t piszkálni, csak a gyári hűtőnél.
JanR: az ilyen kalkulátorok, mint ez is, amit linkeltél, nem adnak valós képet, max. durva közeltésre jók.
q9300 es egy 4870 elmegy egy 500W-os tappal (nem noname) meg 4 gbram meg ilyenek
bőven elmegy egy 4870-nel 500W. -
JanR
addikt
hoho - itt feljebb lattam egy hozzaszolast
egy q9300 es egy 4870 elmegy egy 500W-os tappal (nem noname) meg 4 gbram meg ilyenek
mert ez [link] alapjan elbirja. -
Maksifül
senior tag
válasz
stevve #12043 üzenetére
Tisztítottuk alaposan, de pár darab nem maradt fent akármit csináltunk velük.
Más:
1. Itt találtam R600 v4.8.2-s firmware-t, csak magyaroknak. Ez mi a rák? És érdemes-e felrakni 4850-re?
Mit csinál, és hogyan kell upgrade-elni?2. Van már újabb Catalyst a 8.6-nál meg a hotfix-nél?
3. Ha Chilla hűtő van a 4850-en, akkor kell-e az XML-filet átírni, vagy jó Automata-n is?
Köszi a válaszokat!
-
subpixels
tag
R700 up to 80 % Faster than GeForce GTX 280, remélem igaz
.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
kissd01 #12049 üzenetére
A driverek folyamatosan fejlődnek, az ATI a driverek fejlesztése során akár 20%-os néha még 30%-os gyorsulást is tud produkálni. Használd addig is erősebben a szűrőket.
Egyébként sokan várják már a 8.7 -es végleges drivert, de szerintem az első jelentősebb javulás ( gyorsulás ) a 8.8 driverrel lesz a jövőhónap közepén.
-
kissd01
tag
Eddig csakis nVidiás voltam,de tegnaptól ATI-s lettem!Mégpedig egy Gigabyte 4850 személyében!Megváltás a kártya 9800gtx-után
Kicsit forró a kari,meg talán az elsimítással vannak gondjai az Ati-nak,de lehet csak az én meglátásom!De egyébként iszonyat gyors a kari,főleg ennyi pénzért!
Ennyiért max 8800gt-t kapsz ami azért "kicsit" elmarad tőle
-
_-Ska-_
csendes tag
Fejlődünk, érdekes húzás az nv-től...
Remélem ISA-Local buszos is lesz... -
tzsolesz
nagyúr
Na, a PCX-en kijavították a 900Mhz-et 1800Mhz-re, sőtt zárójelben odaírták mellé hogy (3600Mhz effektív). Valaki olvashatja onnan a PH!-t.
-
válasz
Maksifül #12032 üzenetére
Simán pasztával is felragad, nem kell ragasztót venni hozzá. Egy kis pötty és ott is marad.
swoody: Ha jól tudom, csak a 4870-hez járt pendrive és az sem mindhez, csak valami gyorsasági különdíj volt. Javítsatok ki, ha tévedek, de alapból nem része a Full verziónak 4850-ben. (Mivel a dobozra sem volt ráírva.)
-
rogan85
tag
Jól látom hogy a képminőség(élethűbb színek, élesebb kép) filmek esetében "kissé" megugrott a 8800 gts-emhez képest?
Lemaradtam valamiről??? -
Maksifül
senior tag
4850-re pakolt Coolermaster Chilla-hoz adott memória hútőbordák nagyon szarul ragadnak, folyton lepotyog egyik-másik.
Van valami normális ragasztóanyag, amivel helyettesíteni lehet a gyári ragacsot, és segít a bajon ?
Thx! -
Pubszon
veterán
válasz
luw2win #11949 üzenetére
luw2win, raskolnikoff: Auras Fridge a hűtő neve, egyébként ilyenem van, jelenleg 8800GT-n. Ha érdekel, a G92-es topikba találtok az enyémről képeket.
(#11954) GazRic: Ez tuti? Mert nem szeretném eladni, illetve csak akkor vennék a későbbiekben 4870-es karit ha jó lenne rá a hűtő. Egyébként a 3850/70-re jó, csak az uj karin el van tolva egy kicsit a GPU tudomásom szerint, ezáltal kétséges hogy rámegy, és ezt akarom kideríteni.
-
swoody
senior tag
Sziasztok.
Megvan a a sapphire 4850 full de nem volt benne pendrive ez most minek tudható be?
Nem nagy probléma csak mégis. -
Speed®
titán
válasz
VaniliásRönk #12024 üzenetére
Nézd meg a csövek feliratait és eljöve a megvilágosodás
AC venti felapplikálása kötegelővel 1.5 perc (1 perc gondolkodási idő bennevan).
2db 8as egymás ellen dolgozik majd és örvényelteti a levegőt, azért jobb 1x12..
Kemény 1kért lehet kapni, nem nagy tétel szerintem. S1 rev.2 meg 4k körül van.
Ha nem lenne sokszor gond a mérete, nem lenne konkurenciája, nagyon jó hűtő. -
syckaloz
aktív tag
Váá, előzöhöz akartam írni, de már nem engdete, szólval azt akartam kérdezni, hogy a 4870 mennyire hangos üresjáraton? ( nemtom tud-e valaki viszonítani hd3850 1slot ref. hez pl?)
-
syckaloz
aktív tag
válasz
Bagira01 #12019 üzenetére
Most kénrétan nem emlékszem, hgy mennit eszik egy hd3870es, de azt tudom, hogy ezt simán szupplizta a tápom. Azért gondolom, hogy 4850 cf-et is elviszi, mert olyan sokkal többet nem ehet a 4850 a 3870nél, vagy tán rosszúl gondolom?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Speed® #12021 üzenetére
Na ez már valami.
ANUS-éknál nem figyeltek valamelyik kezdő mérnökre, és mielőtt észbe kaptak csinált egy normális terméket, vagy mi a szösz?
Az ArcticFanok szerintem jobbak, szintén halkak, és valami hihetetlen légszállításuk van. Kérdés mennyire körülményes ráaplikálni.
-
Speed®
titán
válasz
VaniliásRönk #12015 üzenetére
Nyílván nem a ramsünik miatti exkluzivitásra céloztam..
Valami olyasmit várnék, mint ánuszék Aquatankja.forceberg
Igen, gyári szintű teljesítményre képes. Tuninghoz már 12Von is gyengus.
S1 klasszisokkal jobb lesz, de én AC 12025PWM ventit raknék rá inkább. -
-
syckaloz
aktív tag
Üdv.
Szerintetek egy corsair vx550 -es táp megbírkózik 4850cf-el meg egy quaddal?
-
_-Ska-_
csendes tag
janos666: OK. Semmi probléma!
RBE: Közben kiderült, RBE-bug az oka: Jiced (#11722) hsz. Úgy valóban jó lesz!
Köszi a CFAA magyarázatot, most már értem:laci666: minden infó jól jöhet.
-
korcsi
veterán
Sapphire's Toxic HD 4850 pixellized
A venti csatlakozó nagyon gány. Amúgy jól néz ki, minden hűtve van gyárilag, mehet rá az S1
Powercolor slaps 2GB DDR3 on HD 4850 Szintén tetszetős, de minek a 2G ram rá?
-
janos666
nagyúr
válasz
_-Ska-_ #12004 üzenetére
Most láttam az emailed, de nem bírtam válaszolni, nem ment el...
A válasz:
Nem, nem lesz vele gáz, én flasheltem már ilyen RBE-vel szerkesztett BIOS-t (bár órajelekhez nem nyúltam), és maradt a gyári órajelen. Az viszont elképzelhető hogy nem fogja elmenteni az alacsonyabb feszültségeket sem, próbáld ki (szerintem menni fog). Mérd ki multiméterrel hogy tényleg lentebb ment-e.
A CFAA az mikor a driverben állítasz antialisinget és alatta legörgeted hogy Box, narrowtent, stb, aztán a görgető mellett jobra írja hánszoros CFAA-t jelent. Custom Filter Anti Alising (egyedi szűréses élsimítás)
-
katt777
félisten
-
_-Ska-_
csendes tag
Először is köszi mindenkinek a válaszokat, akkor ezek alapján elkezdem
a "csökkentési próbálkozásokat". Jelzem, ha jutottam valamire és van még
kép a monitoron.katt777: a volt 3870-et 2D-ben 300/900-ra és 1,205 V-ra állítottam, mert már
1,200 V-on produkálta az említett viselkedést (néha eltünt a kép).janos666: az a feszsültség (0,8 V) elég alacsonynak tűnik így első olvasásra,
de természetesen lehet, hogy igazad van.aya: az elég brutál
-
Ha minden igaz pénteken csatlakozok a 4850es csapathoz egy Gigabyte gyártmánnyal. Meglátjuk mit megy a kicsike
-
eisento
addikt
várható valami olyan vga hűtés ami jó a 4870-re és cakkpakk minden van hozzá pont méretre vágott ramsüni stb. nézegetném ezt a thermalright T-rad 2-ót de egyelőre nem találtam infot hogy kb mikortol lehet kapni és mennyiért. szoval várom az ötleteket
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus Turbo GTX 1060 6GB értékelésre vár
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Powercolor Red Devil 6700XT
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest