Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Raymond
titán
Egy jobb minosegu die photo. Ezen meg jobban latszik a 10 SIMD array.
[link] -
T.Peter
őstag
válasz
Szatesz #3684 üzenetére
A legutóbbi adatok szerint a 4850 a gtx-280 teljesítményének a 75%-át fogja hozni. Persze ki tudja, hogy ez igaz-e, vagy sem. Itt van rocket eredeti hsz-e.
-
T.Peter
őstag
válasz
Szatesz #3679 üzenetére
Én inkább várok, minthogy megtippeljem a teljesítményüket. Alapban ellenük, meg a g92b ellen szánták. Azóta az elvárások feljebb mentek, és sokan a gtx-260-280-hoz hasonlítják. Ettől függetlenül mindenki azt szeretné, ha elverné őket, de majd kiderül. Az 50-es 1 hét múlva jön ki.
-
Ha valóban olyan ára lesz a 4850-nek mint ami az árgépen van akkor megéri CF-ezni is aki nagy teljesítményre vágyik. Mostmár mindenképp megvárom ezeket a karikat addig nem veszek GTX-et.
-
Szatesz
őstag
válasz
VaniliásRönk #3681 üzenetére
És akkor hogy néz ki megveri öket? valami sejthetöt mondjatok már
-
00roli00
aktív tag
-
MaSzKa
senior tag
sztem ideje át nevezni a topic-ot ATI Radeon HD4850/4870/4870 X2-re
-
Raymond
titán
Veszettul jol neznek ki azok a demok: [link]
-
wmarci
senior tag
Azt megkérdezném, hogy lehet-e 3 vagy 4db HD4870X2-t összecsatlakoztatni CF-ben?
Vagy 4db HD4850-est vagy 4db HD4870-est.
Kiívncsiság, de lehet hogy valóra válik... -
Szatesz
őstag
Mikor jelenik meg az uj ATI HD4870? És nincs még róla valami teszt?
-
Raymond
titán
válasz
#65755648 #3666 üzenetére
A #3656-ban levo kep szerint nem lehet. Ha megnezed csak 5 kiemelkedo resz van minden sorban (vagyis ahogy ott van forditva a chip minden oszlopban). Az also kicsit hosszabb resz a TU egysegek a cache-el es folotte van a 4 kisebb "dudor". Az a 4 adja a 16x5 SP-t ugyanugy mint eddig az RV670-nel.
-
T.Peter
őstag
Én előszőr arra gondoltam, hogy csak tippelnek, mivel még nem jöttek ki, ezért nem tudhatják, hogy valójában mennyiért kaphatják majd meg, viszont közben rájöttem, hogy pár boltnál már ott vannak raktáron a 4850-esek (hírek szerint), így tudhatják az árukat (fizettek is átvételnél). (A külföldi árakat tudjuk, de az nem ad pontos eredményt)
Amúgy elismerésem az atinak, hogy így tudják az utolsó pillanatokban is titkolni az információkat. Izgalmas ettől az egész, plusz jobban várja mindenki a kártyákat. -
tzsolesz
nagyúr
Azzal kezdjük, hogy még csak az sem biztos hogy az a chip a képen rv770.
dokar: Miért, így szokott lenni?
-
dokar
addikt
-
R.Zoli
őstag
válasz
#65755648 #3660 üzenetére
Nekem továbbra is az a gondom ,hogy hol fér el 256 mm2-en 800 sp????? Erre adjon valaki magyarázatot... Az NV-nél is iszonyat ára lett annak a 240 sp-nek...A két mag között a különbség csak annyi ,hog yöbb mint 2-szer akkor egy GTX 280 mint egy RV770... Nem értem mit tudtak kitalálni...
-
törölt tag
válasz
Raymond #3654 üzenetére
Sóval azt mondod:
4870: 800SP+40TMU
4850: 640SP+32TMU.Ezzel csak az a gond, hogy mindenhol a 4850-re írják a 800SP-t és olyat is hallottam hogy 4870-ben több mint 800SP van. Olyat meg sehol nem hallottam, hogy 4850 csak 640 lenne.
És miért hülyeség az 1000SP? SP:TMU arány csak 20:1-hez lehet? Ez nem változhatott? -
R.Zoli
őstag
válasz
leviske #3652 üzenetére
az nV egyelőre nem kínál ilyen lehetőségeket, pedig kezében a technologia
Én ezt nem érzem... Sem teljesítményben nem tudják az amit egy 4870 X2 fog hozni (főleg nem optimalizált esetekben) és nincs tesselator és sok Dx10.1-es okosság ami azért nagyon is elkél egy ilyen szintű grafikához...
Szerintem az NV kezében most semmi sicnsen rövid távon...Az 55 naons GTX 280 sem lesz megoldás... Csökken mondjuk 15-20%-kal a chip fogyasztása legoptimálisabb esetben és akkor is 200 watt felett vagyunk, ergo nem lehet belőle 2 GPU-s kártyát gyártani 45 nano-nál elöbb... tdást tekintve sem tud semmi pluszot (csak negatívumot) felmutatni a GTX 280 a jelenlegi Ati-kal szemben... Nincs mese ha fel akarják venni a kesztyüt akkor TOTÁLISAN új architect kell...
-
rocket
nagyúr
-
leviske
veterán
Nem lehetetlen, hogy 2012-ben már megjelenik a XBox3, abban pedig már egy RV770-nél sokkal nagyobb tudású ATi chip fog pihenni...
Nagyon kíváncsi vagyok ezután a prezentáció után hány játékfejlesztő fog ATi oldalra pártolni... az nV egyelőre nem kínál ilyen lehetőségeket, pedig kezében a technologia.
(#3651) toflehi : a HD4870-en és 50-en ugyan az a GPU lesz...tehát a sp-ok számában nem lesz eltérés.
Nem tudom, hogy ez honnan jött.
(#3644) Def26 : a kép készültekor nem biztos, hogy már megjelent a GTX200 család.
Ezért is szerepelnek simán GT200 néven és ezért irányozták csak a R700 ellen őket.
-
törölt tag
válasz
Raymond #3643 üzenetére
Nekem 640 sehogy sem jön ki. És annyiról még sehol sem hallottam. Nem értem pontosan a chip felépítésében a számolóegységek arányát, de egy gyors számolás:
Ha rv770XT 1000SP és 40TMU, akkor 1000/40=25SP jut 1 TMU-ra.
Ha rv770PRO 800SP és 32TMU akkor szintén 800/32=25 az arány.
Értlemszerűen 640SP-vel nem ennyi jön ki.
Tehát szvsz ha az 1000SP-s rv770XT feltevés helyes, 4850-ben akkor is 800SP kell legyen.leviske: hát innen:3643
-
Sundesz
addikt
Azért elég jól homályosít még mindig az AMD, ügyesek.
Raymond: Azért anno a 3850 és a 3870 között is volt ~100 EUR difi, meg a GDDR5 is gondolom drágább.
-
Raymond
titán
A lentebb linkelt RV770 architektura abraja szerint a full chip 10x16x5 felosztasu 40 TMU-val. A szinten linkelt 3Dmark szintetikus fillrate eredmenyek szerint viszont pont 32TMU van a 4850-es kartyaban.Valaki felvetette a B3D-n hogy mi van ha "Maybe RV700XT 1000SP+40TMUs and RV770PRO 800SP+32TMUs". Mivel kepek is vannak mar a chiprol ahol latszik a fizikai struktura en inkabb ugy mondanak a 4870-es a full kartya (10x16x5 es 40TMU) a 4850-es pedig az ahol ket SIMD array-t letiltottak es igy lett belole 8x16x5 (640SP) es 32TMU. Nem elkepzelhetetlen a dolog. Foleg az arkulombseget nezve a ket kartya kozott. Ha csak orajelben kulonboznenek ahoz kicsit sok a kb. 100 EUR difi.
-
baleee89
aktív tag
hi láttátok már? [link]
-
R.Zoli
őstag
válasz
leviske #3615 üzenetére
A PS3-nál eleve egy bugyuta köcsög marketing volt a teraflops-os szöveg mert a Cell elméleti maximumát vették és a G70 elméleti maximumát és a kettőt összeadták...Na ilyen erővel 2 hónap múlva összerakok egy 10 teraflopsos gépet (4 darab 4870 X2-vel) lazán ami 10-szeresét fogja tudni egy PS3-nak...Itt egy 4870-es GPU-ja keresztbe lenyeli a Cell-t meg a G70-et együtt...
Folding teljesítményben láttam valahol grafikont ahol a Cell teljesítményének többszörösét tudta egy RV770...
-
R.Zoli
őstag
Ez real time rendering...Gondolod merne kockáztatni az AMD egy ilyen videot pre-renderelt videoval??? Szanaszét szedné az NV amint találna fogást az AMD-n egy ilyen kamu videóval...Az kéremszépen valszeg egy 4870X2-n futott ,természetesen minden optimalizációt kihasználva amit csak lehet...
-
Crytek
nagyúr
Életszerű játékokat ígér az AMD
Aha lesz is ilyen 10 év múlva amit ott a videóban látni!
-
Crytek
nagyúr
Aztamocskos argep.hu-n 55600FT a 4870es ati. Ha ez igaz és ilyen árakon lesznek akkor nvidia elmehet a sunyiba az áraival!
-
leviske
veterán
Ne a Crysis-ból indulj ki.
A DX10-nek az lett volna a lényege, hogy minnél szebb grafikát tudjanak biztosítani, minnél kisebb gépigény mellett.
(#3625): Mint már régebben beszéltük... a GT200 látványosan nem desktopra lett tervezve. Az nV elmozdult a szuperszámítógépek irányába, mert igen megingatható a jelenlegi piaci helyzete.
Az Intel valószinűleg Nehalem-re már nem ad licenszet az nV-nak, tehát Intel alaplapjuk nem lesz több. AMD sem biztos, hogy szerződik velük (AM3), de őket még el tudom képzelni...A VGA fronton pedig, ha az Intel beszáll a piacra, akkor már nem tudnak akkora nyomást kifejteni a fejlesztőkre.
-
R.Zoli
őstag
Hát tudod ha az a 800 SP igaz akkor én már semmin sem lepődök meg (még mindig nem tudom felfogni)... Úgy látszik Ati bátyánk eddig gyúrt a bosszúra és most vendettát vesz az NV összes eddigi bűnéért...
Ami egyébként a legszebb a dologban... Most lehet az ,hogy kisebb fogysztású kártyával (még az X2 is kevesebbet fog enni mint a GTX 280), olcsóbban, nagyobb teljesítményt kaphatunk mind játékokban mind folding teljesítmény tekintetében és ami hab a tortán ,hogy az Ati kártyái figyelembe véve a nagyobb számítási teljesítményt és ,hogy már korábban is gyúrtak erre az R600 kapcsán fizikában is leverheti majd az összes NV kártyát és még mindig ott vagyunk ,hogy NV-nél se tesselator se DX 10.1...
Azért most alapos verésnek tűnik az előzetesek alapján amit az NV kap...És itt nem csak presztizben lesz elkalapálás hanem anyagilag is iszonyat nagy bukta ez a GTX 280 az NV-nek...
-
virkir
veterán
Nem ez a lényeg hanem a tesztek szerint A GTX 280 átlag 100%-al veri a 3870-et.
Ha a 4850 csak 50%-al lenne gyorsabb mint a 3870 akkor már az hozná a GTX 75%-át, vagyis itt a kánaán egy kevesebb mint felébe kerülő kártya hoz 75%os teljesítményt.
Arról nem beszélve, hogy a 3870 X2 a játékokban (1600x1200-ban) 10-30%-al kap ki a 280-tól ami megint igen szép eredmény egy kb. fele annyiba kerülő kártyától. -
janos666
nagyúr
válasz
#65755648 #3620 üzenetére
Miért? Nem sok az az 50 dollár különbség (~10k Huf mire idejut) A GTX-280at tuti nem veri le a 4870-es, ha a GTX-260at meg is előzi egy orhosszal akkor se hihetetlen ha picit olcsóbb, hisz most kissebb chippel megengdhetnek ekkora kedvezmént hogy több fogyjon belőle (ha sokkal többet adnak el nő a bevétel is és az se árt most nekik ha simán nő a radeonok száma a gépekben). Mert ha picit rá is ver teljesítményben attól a radeon előnyeit semmi se használja, egy darabig nem lesz tesszelátort használó játék, de DX10.1-es se sok, a geforceok PhysX-e meg már csak karnyújtásnyira van és kézzelfogható lesz amint kijön a driver hó végén.
-
leviske
veterán
válasz
Sundesz #3587 üzenetére
Az Index-nél látványosan csak idióták ülnek.
1. A K10 most jelent meg, nem tudom milyen új architekturát várnak...és a Phenomok nem rosszabbak a Core2-knél, csak kevésbé lehet őket húzni. Na jó... pár helyen roszabbak, de javítható a helyzetük.
2. A cikk végén a PS3-as megjegyzés picit érdekes számomra... nem tudom mikor előzte be számítási teljesítményben a G70 a GT200-at.
(#3610) rocket : kíváncsi leszek, hogy a HD4870-et kapni is lehet-e majd 8.-ától...
Az X2 meg akkor ugy tűnik, hogy Augusztus vége, Szeptember eleje lesz...
-
dokar
addikt
jó, mondjuk ez kizárt. Egyszer azt mondják hogy a 4870 30-kal erősebb lesz a 4850, nél aztán azt hogya 4850 a 75%-át fogja tolni a 280-asnak? Akkor a 4870 logikusmód erősebb kell hogy legyen mint a 280.
ha HD4850=75%*GTX280
és HD4870=+30%*HD4850 (+30%=1.3),
akkor HD4870=97.5%*GTX280 -
KDavid17
aktív tag
[link]
remélem még nem volt -
rocket
nagyúr
Lehet nehany cherry picked benchmarkban/felbontasban/beallitassal 25%-kal lassabb mint a GTX280, de osszesegeben eleg nehezen hiheto, meghat a cegek szeretnek a termek(ek) megjelenes elott vetiteni, igaz jelen esetben eddig csondben voltak, es csak a GT200 megjelenese napjan kezdtek el, par nappal a termek(ek) megjelenese elott.
Nem kell mar sokat varni kideruljon az igazsag a teljesitmenyrol
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest