- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Letarolná a kínai AI igényeket a Huawei CloudMatrix 384
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- ZIDOO médialejátszók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
C.Brigante #50036 üzenetére
Én csak ugyan úgy találgatok mint te, semmi konkrétum.
Esetleg annyi még, hogy figyelemmel kísértem az elmúlt 6-7 hónap ilyen témával kapcsolatos híreit itt a PH!-án.
Nagyjából a szitu, hogy:
NV partner nem szeret senki lenni. ATI partner szeretne mindenki lenni.
NV összetűzésekbe keveredik a partnereivel elég sűrűn, az ATI is néha, de az általában nem ilyen irányú.Laraxior Szép kari volt.....
Még mindig nem bírom megérteni az ATI gyűlöletedet.Mivel jobb az a 9800GTX mint a 4870?
Teljesítményben egyértelmű, hogy nem, mert 1680x1050-ben 4XAA-val minimum 30%-ot ver rá minden játékban. AA nélkül nagyjából 20%-ot.
Hangos volt a venti?NV-én még soha sem kellett hűtőt cserélned talán?
Nem értelek, de komolyan.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
C.Brigante #50028 üzenetére
én inkább azt mondanám a Gainward nincs rászorulva az ATI-ra!
Én meg azt, hogy ez majd kiderül.
Nem úgy tűnik, hogy a Gainward kezdeményezte a válást.
(#50034) C.Brigante:
Jól el van ő az Nvidiával évek óta. Erre pedig csak annyit, hogy jól el volt.
Az idő kereke kikezdi őket is az NV mellett sajnos...
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Laraxior #49850 üzenetére
Értelek.
Nekem a 4850 Vista SP1 DX10-ben, 1680x1050 highon 30fps fölött vagyok a sima Crysis-ben, sőtt az első pályákon ez eléri 40-45fps-t is minimumban
.
AA-t nem kapcsolok, mert nekem olyan csúnya lesz tőle e játék, hogy csak na.Amúgy csak kölcsön kártya, ha jól gondolom.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
8nemesis8 #49294 üzenetére
Miért ne lenne ésszerű? 6-7 játékon kívül, szerintem közepes beállítások mellett tökéletesen megfelel mindenhová.
Persze AA nélkül.
De inkább itt egy kis ízelítő. KATT (VGASpeed)
-
tzsolesz
nagyúr
Na a megoldás:
Megnyitod a 3Dmark Vantage-ot.
Ezután feladatkezelő---> folyamatok--->megkeresed a 3dmark-ot közöttük(nem tudom mi lesz a neve)--->jobb egér, itt affinitás, és nézd meg, hogy ő hány magot használ valójában. Ha nem használja az összes magot, akkor pipáld őket ki. Zárd be a feladatkezelőt, és indítsd el tesztet.
-
tzsolesz
nagyúr
Nem ment mid a négy mag a procidban.
Csak 1 maggal futott le.Nézd meg ezt, és rájössz, hogy igazam van. A 3DMarkok szoktak ilyet csinálni sajnos. Itt az én eredményem, egy 4670-el
-
tzsolesz
nagyúr
Tapasztalt már valaki olyat, hogy a Crysis 1680x1050-ben high-on, 4XAA-val, bebolondul? Csak a fegyver látszik.
Ha leveszem az AA-t, akkor jó lesz.
Mindjárt föltolom a 9.5-öst, mert ez a 9.2-es nem tetszik. 8.12-vel nem csinálta, és ez érdekes dolog.
Amúgy minden játék jól ment 9.2-vel is eddig.
-
tzsolesz
nagyúr
Nuh, nyomtam egy kis Terminator Salvation-t, és meglepően gyorsan megy a kis 4850-esen. A catalystban föltoltam mindent, és még így is 1680x1050-ben 70-100fps van.
Jah, és egy két kép, akit esetleg érdekel. Még az elején járok, de elég élvezhető a játék.
-
tzsolesz
nagyúr
Itt viszont másról van szó. A te kártyádon lévő gpu megegyezik az én kártyámon lévő gpu tulajdonságaival, egy és ugyan az. Csak gondolom a 4870-re válogatott gpu-k kerülnek, amik tudomásom szerint ráadásul nagyon feszen is üzemelnek. Így van stabil 750Mhz-ed, amit jó esetben 850-ig, akár 900 fölé is húzhatod.
Itt a memória sávszélesség ami korlátozza a 4850-et, a 4870-hez képest. Mert valljuk be általában mennek 700Mhz vagy afölött az 50-esek is, akkor már a gpu majdnem ott van mint a 70-esén. Csak hát a GDDR5-öt nem lehet utolérni GDDr3-al. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #47992 üzenetére
A 25% szerintem max alapórajeleken jönne ki. De ez egyáltalán nem vészes. Én is megvettem volna a 4830-at, de nekem 1Gb-os kártya kellett. Ha meg már 1Gb-osat vettem, úgy voltam vele legyen a 4850, ara vágytam már fél éve is, csak nem volt rá keret. Most összejött rá 34k, és megtehettem hogy megvegyem.
Amúgy soha nem lett volna ilyen kártyám sem. A saját házi kasszából nem veszek el ilyen dolgokra, mert az nem azért van, hogy én kiélhessem a vágyaimat, hanem azért hogy mindene meglegyen az új családtagnak, a lányomnak.
PS: Pontosan mi az cluster? A ROP-hoz kapcsolódik?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
_Toka_ #47987 üzenetére
Néztem már feljebb is.
Ez a max amit kihoztam belőle, de ez csak 3Dmark06 stabil
3.5Ghz stabilra be tudom lőni nagyjából, de viszonylag sok fesz kell neki, így nem bántom, ez a 3.2Gh nekem bőven elég.fagy53 Hát nagyjából ennyi a különbség. Nem sok. Esetleg SM3.0-ás játékokban a 14% jól jöhet. De hát ez a 3DMark06 elég régi már, A másik meg az, hogy nem is 1280x1024-ben tolom, hanem 1680-ban.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #47961 üzenetére
Nekem a BIOS-ban most 725/1050 van. 740/1100-ig 3Dmark, és játék-stabil, de a furmark 1-2 perc után lehalasztja a gépet ezeken az órajeleken, így lejjebb vettem.
XP nem játszik nálad?
A tuninghoz pedig annyit, hogy a 4830 ahogy néztem a teszteket átlagosan 10-15%-al van elmaradva a 4850-től. Azonos órajelen is elhúz szerintem kb 10%-al egy két játékban, gondolom +160SP csak határoz itt ott valamit, bár nem mindenhol az tuti.
-
tzsolesz
nagyúr
Sokat nem kellett volna visszaolvasni . Szerinted nem láttam?
Mi utal arra, hogy 1280x1024-ben szükséges az 1Gb RAM? Még nálam sem kell mindenhová, max 2-3 játék ami profitál belőle 1680-ban, de hogy ez alatt kell-e...?
(Másik az, hogy általában visszaolvasok addig, amíg kapcsolatot találok egy felmerült kérdésben a hozzászólások között, most is így tettem.)
Egyébként jó dolgokat szoktál ajánlani, és az esetek többségében egyet is értek veled, de most nem tudok.
fagy53: Benne vagyok, proci legyen akkor 10x320-on, a RAm-ok pedig 853Mhz-en. A VGA legyen 700/1000-en.
-
tzsolesz
nagyúr
1280-ra egyébként hülyeség 38K-ós kártyát venni, ez a kari amit linkeltél 1680-ban is megállja a helyét. Én a Dual Slot verziót vettem 1Gb-osban, akkorát lestem a hűtésén,, hogy leesett az állam. idle átlag 35C (szobahőmérséklettől függően), load átlag 65-68C (programtól függően). Furmark alatt 71C-os. Egy 12cm-es venti dúrja rá a friss levegőt.
34K volt.
A GTA4 élvezhető sebességgel fut 1680-ban.Mondjuk ennek a lényege egy jól meg rántott Core 2 Duo, de Quad-al meg egyenesen szárnyalna.
1280x1024-re bőven elég GTA4-hez is 512mb-os kari, tudom a 4670-ből kiindulva.
Ha viszont azt nézzük, hogy 2K-val kerül többe sokszor a plusz 512Mb vRAM, akkor meg nincs miről beszélni. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
sellerbuyer #47926 üzenetére
Nagyon jó volt veletek, remélem, majd ide fogok tartozni egyszer megint...
Szívből remélem.
Amúgy ne keseredj meg ez miatt, felesleges.
Én helyedben mondjuk már 4890-est vennék 59K-ért is láttam már webshop-ban.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Daffni2 #47924 üzenetére
Egyet értek.
Nekem a GTA4-ben elég egy 4850 is 1Gb-os kiszerelésben.
1680x1050 high, high, csúszkák középen, meg sem röccent eddig. Ezen a felbontáson 4870-ből is kell az 1gb VRAM ez tuti, hiába sokkal erősebb VGA mint az 50-es, ha feltolja az ember 1680-ra, mindjárt kiírja, hogy 897Mb szükséges. -
tzsolesz
nagyúr
Csak egy kis info:
Crysis DX10, magas minden, 1680x1050-ben Vista SP1.
32-33fps alá nem megy, akármilyen akció dús jelenetben vagyok, átlagosan 40fps környékén mozog. 5-6 pályát is próbáltam. Akármilyen gyorsan forgok, bármit elkövetek nem megy a fent említett fps szám alá.
Atya világ, én erre azért nem számítottam.
Mit csinálna ez XP-én? Emlékszek, még 4670-el, akár 15-20%-al is jobban futott, és ez mind csak DX9 módban, nem hogy DX10-ben.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #47882 üzenetére
Hát igen, most azóta Crysis-el izzasztottam, se meg érezte, semmi képhiba semmi anomália, így marad ez a bios-os tuning. Visszavettem egyébként 725/1050-re, mert nekem egyelőre így szimpatikusabb. Így nem kell piszkálni többet, esetleg még a ventit beállítom, hogy alapon ne tekerjen feleslegesen.
Crysis 1680x1050-ben közepes beállítások mellett AA nélkül, olyan gyorsan megy, hogy én még így eddig nem játszottam vele. Sőt azt vettem észre hogy AA-val nekem tetszik.
Feleslegesen lassítja a játékot.Most meg vagyok elégedve a gépemmel, mert újra a monitorom natív felbontásán tudok játszani, úgy mint amikor a 4670-el 1280x1024-ben.
_Toka_
-
tzsolesz
nagyúr
Nu akkor, áthoztam a gépet a másik szobában, ahol nem fűtünk mint az atom.
Ahol ezelőtt volt, ott nagyjából olyan a hőmérséklet, mint ha már odakint 38C lenne.
Kicsit változott a felállás.
Netezés közben 33C-os, és 37%-on jár a venti. A tuningal 740/1100-ig jutottam el, úgy hogy BIOS-t moddoltam, és adtam neki 3D-ben egy kis feszt.
majd ha jó lesz a netem, akkor feltöltöm a képet is a catalistról, ezt a hozzászólást is már legalább 20 perce próbálom elküldeni. Mindenki óvakodjon a Dunaweb-től. náluk a 2.5Mbs-os net, az 100kbs-os sincs. Még fórumozni sem elég sokszor.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
butcher eu #47846 üzenetére
Így van. Most nyomtam egy kis COJ-t. 1680x1050-ben minden high-on DX10-ben, 50fps alá nem megy. Atya ég, pedig ilyenkor már iszonyat milyen szép az egész játék.
Jah, és 62C-ig ment fel a gpu. 730/1050-es órajelek mellett.
-
tzsolesz
nagyúr
Szőrösfánkot meddig szoktátok futtatni, és milyen felbontásban, amikor tuningoltok, és tesztelitek?
Eléggé kínozza a karit.
5-10perc elég?
-
tzsolesz
nagyúr
szerk.: ami esetleg gondot okozhat, hogy ennek a kártyának 640/960 az alap órajele.
Igen ez gondot okoz, 4670-nél is ez volt a gond egyszer. Aggregátor-t várom, hogy feltűnjön valahol, Ő biztosan tud nekem tanácsot adni ebben az ügyben.
Ha hazamegyek, készítek egy jó kis profilt ventivezérlésre is, mert kevesebbet is pöröghet az venti alapon, 37C-os most idle-ben, én megelégszek akár 40-42C-al is, csak legyen teljesen kussban. -
tzsolesz
nagyúr
Nagy kérésem lenne.
Létezik olyan 4850, amelyiknek az alap órajelei: 625/993, és a catalíyst-ban 800/1200, esetleg 750/1200 a CCC overlock limitje?
Mert ha valakinek ilyen a BIOS-a, az megoszthatná velem a VGA-ja BIOS-ának signature file-ját.
ez a file tartalmazza azt az infót, hogy mennyi legyen a overlock limit a CCC-ben.ha valakinek ez az érték eléri legalább a 750/1100 (nekem az 1100 memó is elég, mert nem bír többet a meóm sajnos) az jelezzen már nekem, és megmondom, hogy hogy kell kimenteni a bios-ból.
Előre is köszönöm.
-
tzsolesz
nagyúr
Rivatuner működik. Vistán a RAM-ok +30Mhz OC-t bírnak csak, legalább is FC2 benchmark alatt. A RAM-ot valószínű nem lehet húzni, csoda hogy alapórajelen nem hányja össze magát.
Na mindegy hasonlóra számítottam, de azért reméltem, hogy 1100Mhz-et bírni fog.
A GPU 720Mhz-en stabil az már tuti. Legalább abban van még egy kis tartalék.Az 1Gb RAM megteszi a hatását FC2, és GTA4 alatt, mindkettő süvít 1680x1050 high-on (GTA4-ben csúszkák középen) 30fps alá GTA4 nem nagyon esik be, az FC2 pedig 37fps alá nem esik be DX10.1-ben 2XAA- mellett, AVG 48fps, max 71fps. Szóval hasít.
-
tzsolesz
nagyúr
Mivel tesztelitek a karit tuningoláskor?
Nálam most 740/1080-on lefutott a furmark 1280x1024-ben hiba nélkül. Az jelent valamit, vagy játékhoz ez nem elég?
Jah, és az ATT-ben ugye lehet egy kis feszt adni neki. Az mennyire biztonságos? mondjuk a 1.158V ? Egyáltalán megemeli, vagy nem ?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
johnny82 #47791 üzenetére
Köszönöm. Riva biztosan menni fog, még nem próbáltam, de azzal annyi a baj, hogy nem megy a Power Play, ha tuningolsz. Tehát mindig maxon van minden. Asztalon is.
Azért jobb az ATT. De hát egyszerűen érthetetlen, hogy mi van vele. Ugyan az a chip van rajta mint a többin, meg ugyan azok a ramok, még sem hajlandó kezelni.
Mindjárt letörlöm a drivert, kitakarítom registry-ből, stb... és újra kezdek mindent.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Tomate #47787 üzenetére
DETTÓ ugyanaz.
Ez magyarország egyetlen egy olyan kártyája ami nem támogatja az ATi Tray Tools-t.
Megy vissza a garba a végén.
Nekem kell az ATT.
Kész feladtam. Nem hiszem el. Ccc sincs fönt, hogy megzavarja, nem értem.
lsc: De hiszen ez GDDR3, és amúgy sem 950-en ment, hanem alapon volt a gpu is, meg a memória is.
johnny82 De nekem a CCC 700/1200-ig engedi az OC-ét. Az 1200 még sok is, mert 1100-on már hibázik, de a gpu-nak adni akarok még.
Szerk: azt miből gondoltad, hogy menni fog 950/1500-on???
Az ATT van bezavarodva, nem én gondoltam, hogy menni fog.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
tzsolesz #47784 üzenetére
Egyik párosítás sem jó. egyik driverrel sem hajlandó normális működésre egyik ATT sem. Nem értem.
Felismeri az eredeti (defalult) órajeleit a kártyának, de mind a két csúszka maxxon van, de úgy hogy 950/1520 vagy mennyi, tehát értelmetlen. Amikor beállítom, és alkalmazom, akkor azok lesznek az órajelekm amiket akartam (gpu-z szerint), de akkor is felugrik maxxra minden, és újra csak iírja az értelmetlen órajeleket. Ráadásul ahogy néztem, nem megy olyankor a Power Play, amikor ATT-vel húzom.Nem volt ilyen még senkinek?
Jaaah, meg van.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
szacsee #47782 üzenetére
Szőrösfánk alatt néztem, 5 perc alatt szépen föl ment 71C-ra, és úgy is maradt. 69-71-ig ingadozott csak. Ez azt jelenti hogy játékok alatt 66-67C-tól nem lehet melegebb, tuning nélkül.
720/1100-on a ram már hibázgat a szőrösfánkban, nem tudom mit produkál játékok alatt, majd megnézem. Annyit tudok, hogy a szőrösfánk túlzásba viszi az izzasztást, egy játék sincs ami ennyire felmelegítené, és kikészítené a kártyát.
Max terhelés alatt a végén már 95%-on tekert a ventije, ami kissé azért zajos, de ellehet viselni. Alapon semmi hangja, és kussban van, hátha akkor majd amikor megmoddolom egy kicsit a BIOS-t, csak én is ki akarom tapasztalni, hogy mit bír a gpu, és mit bír a VRAM.
A célom stabil 720/1100 lenne. Tehát olyan 10%-os OC. Azt hozzáteszem, hogy a GTA4-el szarakodtam eddig, de sehogy sem tudtam visszaállítani eddig a mentésemet, mivel újraraktam a wint.
Az is gond hogy a gép itt van 5KW-os konvektor mellett 1 méterre, és itt 27C van a szobában, mert babára fűtünk. Alapon 36-37C-os 42%-on jár a ventije, amit érdekes módon nem annyira hallani. terhelés megkezdése után kb. 10-15s-al kezd el fölpörögni a venti. 50%-56%, majd 60% fölött kezd kihallatszódni a hangja az FSP, és a Yati Loon-ok moraja közül. Egyébként elég lassan melegszik fel. 5 perc simán kell neki mire eléri a maximális 71C-ot. 720-as gpu-nál 74C a maximum, ami nem olyan rossz. Egyébként egy 12cm-es ventivel tolom felé a levegőt, nem rá, csak felé.34K volt a PCX-en, de ma már nem láttam fönt.
Az ATI Tray Tools nálam nem megy rendesen, havernál ment mindegyik verzió az Asus 4850 Glaciatorral.
Nem jövök rá mi a gond. -
tzsolesz
nagyúr
A legújabb ATT sem ismeri fel, ez érdekes.
-
tzsolesz
nagyúr
Sapphire Dual Slot HD4850 1Gb:
Alapon 37-38C-os, 42%-os ventifordulaton, ha lejjebb veszem, akkor is annyi marad, de inkább 38C. Semmi hangja 2D-ben.
Még nézek egy két dolgot. Meg izzasztom egy kicsit.
-
tzsolesz
nagyúr
THX ALL.
FSP350W PNF-em van, remélem nem lesz vele gond.
fagy53: Hát igen, még a 2600XT-hez is járt egy rakás holmi, felsorolni sem tudnám, még ha akarnám sem. Ez nagyon puritán, és szegényes. De hát ez már csak ilyen.
Amúgy sem ez a lényeg.
-
tzsolesz
nagyúr
Megjött a kártya.
A doboz tartalma: VGA, CD, tápcsati, CF-híd, Sapphire kis füzetecske. ENNYI.
Hát, nem erőltették meg magukat, bár ha belegondolok, nem is kell semmilyen átalakító hozzá, mert van rajta D-SUB, DVI, és natív HDMI kimenet is.
A tápcsatlakozó kicsit aggaszt, mert csak egy molex csatlakozó van a végén, míg havernál az Asus-hoz olyat adtak, hogy kettő van rajta, és persze mind a kettőt be is kötöttük. Ebből remélem nem lesz gond.
De majd 5 után minden kiderül, mert most melóhelyen vagyok.
-
tzsolesz
nagyúr
Holnap érkezik az 1Gb-os Sapphire 4850 Dual Slot.
Mire számítsak? Tapasztalatokat várok. Hűtő hangja, a hűtő vezérelhetősége, hatékonysága.
Elég lesz-e ha a VGA-ra fújatom a levegőt egy 12cm-es ventivel 1000 RPM-el. Vagy adjak neki a vinyók felől még egy 8cm-essel? Meg tudok oldani mindent.
Csak ne melegedjen ha tuningolom. Mert tuning az lesz, amit bír a kártya.
Tényleg 1Gb-os kártyánál mire számítsak memória túlhajtásban? Mennek annyit, mint az 512Mb-os kivitelek?
Egyelőre ennyi.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
old gray #47669 üzenetére
De hiszen még plusz 5K, és 4890 1Gb-od van, amivel abszolút soha nem szívsz egy percig sem. A CF skálázódása nem mindig megfelelő, sokszor nem is megy ugye. Van olyan játék ahol 80-90%-os a skálázódás, de van ahol csak 30-40, vagy éppen 0%.
A helyedben nem ragaszkodnék a CF-hez. A 22K-ós PCX-es 4830-ból megérte volna 2db-ot venni, ez nem vitás, de ugye az elfogyott.
Én nem építenék CF-et, ebben a kategóriában, mert nem megy akkor nem elég egy kártya teljesítménye. 4890-nél más a helyzet, mert ott egy darab is eléggé erős ahhoz, hogy játszható legyen minden játék 1920-ban. (Crysis, stb. kilőve maximum)
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
old gray #47665 üzenetére
Én majdnem Vapor-X-et vettem, de meggondoltam magam. Elég speciális hűtés, és hatékonyabb is mint a ref. hűtők, stb...
De a fölfelé áramló meleg levegőt elnyeli a táp ventije, és jobban fog melegedni a proci is.
Ha jó kialakítása van a házadnak, akkor ez egy nagyon szuper hűtő, de én inkább maradtam a Sapphire 4850 Dual Slot 1Gb-nál, mert azt tudom oldalról fújatni egy 12cm-es ventivel.PS: A Gigabyte P35 DS3 szépen teszi dolgát. Látom te platformot váltottál.
Ja és egy jó tanács. Add el a 4830-at, és vegyél egy 4870 1Gb, vagy 59K-ért 4890-et, sokkal jobban jársz, mert abban a felbontásban ahová te szánod, kevés lesz sokszor az 512Mb VRAM. Hallgass rám, még addig add el, amíg viszonylag magas az áruk a 4770-eknek, mert utána rád rohad.
-
tzsolesz
nagyúr
Végül nem az lesz, hanem egy Dual Slot-os Sapphire.
Az utolsó pillanatban el kezdett zavarni, a kártya zártsága, és az ahogyan az a képen látszik, az én házamban nem a legelőnyösebb kártya.
De ez csak az egyik ok. a másik a +2K-ért +512Mb VRAM, ami a jövőben még jól jöhet, no meg az FC2-ben, és GTA4-ben is, már ma.
-
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
Nah, akkor most döntöttem jól.
tlac: Nem semmi azért, hogy nem viszi ki a levegőt, épp most olvastam egy két helyen hasonlókat.
A dual slot egy elég egyszerű hűtő, gondolom nem sok gond van vele.
Egy 12cm-es venti fújja majd rá a levegőt oldalról. Hátha segít neki.
-
tzsolesz
nagyúr
Már módosítottam is. Annyira elvakított a Vapor-X szépsége, és dizájnossága, hogy ki is ment a fejemből a GTA4,
Közben meg egy hete más sem köt le csak az.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
sellerbuyer #47607 üzenetére
Én nem linkeltem passzívat.
Az a tesztben van, nem azt mondtam, hogy olyat akarok venni.
ALL:
Egyébként ez a Vapor-X nem is viszi ki a házból a meleg levegőt? Akkor mi lesz a hővel?
A végén kiderül, hogy a dual-slotos megoldás jobban megéri.
-
tzsolesz
nagyúr
Találtam egy tesztet.katt
Néhol elég meggyőző, néhol meg semmi, sőt.
A Far Cry 2 meghálálja ahogyan azt látom.
Más: Vapor-X gyári hűtője mennyire bírja a tuningot?
Jah, és mik a tapasztalatok erről? (melegedés, zaj, tuning) Nem lesz tőle meleg a házban? mert az is számít. A Vapor-X az tuti kifelé fújja a meleg levegőt, és nem be a házba. Így itt csak a plusz 512Mb VRAM érné meg, ha meg is éri.
-
tzsolesz
nagyúr
A Vapor-x nálam a befutó, de meggyőzhető vagyok.
-
tzsolesz
nagyúr
Nuh akkor. Valósínű 4850 lesz a 4770 helyet az idle fogyasztás miatt.
Kérdésem, hogy i melyiket ajánlja itt a fórumon. Töviről hegyire átfutottam a topic utolsó 8-10 oldalát, de azért még is csak megkérdezem, ha nem baj.
A PCX-en szeretném vásárolni, mert ott a legolcsóbb a futár díj, ráadásul az áraik is nagyon szuperek.
3 kari van amivel szemeztem.
Az alap Sapphire 4850 30K-ért
A Vapor-X 4850 512Mb 33.5K-ért
Vagy Sapphire 4850 1Gb 35K-ért (ez egy nagy dilemma a hűtés vs. 1Gb RAM-al kapcsolatban)Nagy kérdés még 512Mb VS 1Gb RAM.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
schwartz #46623 üzenetére
Hmm, ezek szerint a GTX-eknél is meg lenne még ez a hátrány? Már mint a képminőséget tekintve.
Azért számolod az észrevételeket gondolom.
Ez azért érdekes.
Keldor Papa, és Westlake tudná esetleg ezt a kérdést eldönteni. De nyílt vitát szívem szerint nem indítanék ebből. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
butcher eu #45158 üzenetére
Na jó. Most komolyan sírva fakadtam a nevetéstől.
Ezt nagyon eltaláltátok.
Macka: - Kíváncsi vagyok, hogy milyen a ref. hűtése...
butcher eu - ezt találtam, de ez asszem még nem az.
ez nem igazán hűt inkább fűt
Neeeeeee, ez nagyon jóóóóóóó.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
katt777 #42239 üzenetére
Balinov: Nekem is Glaciator-om van, és nagyon jó a hűtése (idle 40°C 15% ventivel hangtalanul, load GPU 65°C, MEMIO 75°C max 75% ventivel, tuninggal max 90°C, de az már MEMIO, GPU 75°C-ig sem hevül max 85% ventivel), ráadásul halk is. Küldjek ATT beállítást hozzá? Egyébként azért hangos, mert alapból 60%-on pörög, és ezt még az a nagyokos EPU sem vette le, pedig amúgy aztán szabályozott órajelet le-föl, meg mindent.
Egyet értek. Havernak Glaciátor 4850-ese van, és full hűvös. Felesleges hűtőt cserélni szerintem is.Bár ez mondom 50-es és nem 70-es, de csak a gpu órajele tér el, és a GDDR3 helyett van rajta GDDR5.
-
tzsolesz
nagyúr
Szeretnék kérni egy hiteles listát azokról a játékokról, amelyeknél nem működik megfelelően a 4870X2. De tényleg, mert elég sok tesztet láttam már a neten, de nem volt olyan ahol ne az élen végzett volna, méghozzá valami drasztikus eltéréssel a 2. helytől.
Aktív témák
Hirdetés
- The First Berserker: Khazan
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nintendo Switch 2
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Letarolná a kínai AI igényeket a Huawei CloudMatrix 384
- Építő/felújító topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Windows 10
- További aktív témák...
- MSI Radeon RX 5600 OC 6GB GDDR6 192bit (RX 5600 XT MECH OC) Videokártya
- PowerColor Red Devil AMD Radeon RX 6900XT 16GB - 2025.07. hó garancia
- GeForce RTX 2080 SUPER - OEM HP
- XFX MERC 319 AMD Radeon RX 6950 XT Black Gaming Graphics Card with 16GB GDDR6 használt kártya
- ASUS GeForce GTX 1650 Phoenix 4GB GDDR5
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bezámítás! ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) OLED notebook - Ultra 9 32GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest