- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
vzsryl
nagyúr
válasz
kriszbon #50063 üzenetére
Hát a GPU húzást nem hiszem, hogy bevállalom. Múltkor vagy az kavart be vagy a régi driver, nem tudom, de nem is akarom kideríteni.
Viszont épp ma trémárkoltam le, hogy 9.5-ös cata-val mit tud a kártya, és 200 pont javulás: [link]
3,5Ghz-est ...őőő... majd pár óra múlva...
Te is inkább 4850 alapórajelest csinálj, tehát 625/993Mhz. -
Winne
nagyúr
Csoki!
Ez mennyire normális érték egy Vapor-X-es 4850-hez?
[link]Én nem nyúltam még hozzá, lehet, hogy csak az everest butáskodik?
szerk: már ilyet is ír: [link]
és alapban erről ugrál el: [link]
A 650 MHz az teljesen jó, mint érték, de normális az, hogy ekkorát ugrál a cuccos? és miért túlhajtásnak írja?
-
lipi67
nagyúr
Az elmúlt 1 hónapon belül 3 vga-t vettem .Sapphire 4830- rendben volt, Sapphire 4770-es szar volt, Sapphire 4850 Vapor-os..ez van most, és jó.
-
bajusz15
senior tag
válasz
MPowerPH #50048 üzenetére
DX10-est sajnos nem tudok, xp-m van
Amúgy még mindig ez a felállás megy.. semmi baj a rendszernek ( kopp-kopp-kopp )
Mostani hőfokok -->csak msn, zene, net -
No-kia
addikt
válasz
C.Brigante #50052 üzenetére
rendben, am most hogy jobban számolom lehet csak 4,5 K szval lehet váltok
-
No-kia
addikt
szerintetek megér 5000ft pluszt váltani 3870 ről 4850re?
-
MPowerPH
félisten
válasz
bajusz15 #50043 üzenetére
Nagy Respect az ATI/AMD -nek ezért.
Hasznos lehet ez még a jövőben. 2010 -ig ha kevés lesz ez az 1Db 4870, majd beszerzek mellé egy másikat, ha már olcsóbb lesz.
DX10?tzsolesz: Pedig tegnap itt téptem neki a szájamat, hogy próbálja már ki az ATT -t. Megadtam minden segítséget, nagyon szépen be tudta volna lőni, és egyből máshogy látta volna a 4870 -t.
Lehet még meg is tartotta volna....
-
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior #50038 üzenetére
Detto ilyenem van nekem is.
GPU meddig bírja?
Ejj, de már elcserélted 9800GTX+ -ra?Kipróbáltad legalább az ATT -t?
NV partner szerintem nem véletlenül nem akar senki se lenni.
Asszem, csak meg kell nézni az NV piaci helyzetét, milyen gyökeres változás állt be az ATI HD4000 -es szériával. A partnereknek se jó ez a helyzet, szeretnének kiutat keresni belőle.
Gainward pedig nem véletlen tette amit tett. Nincs itt semmi csavarás, sima elválás. Gainward -nak nem tetszett az a helyzet, amit rájuk akartak erőltetni, így mondanám hogy közös megegyezéssel, de elváltak útjaik az AMD/ATI -val. Nincs ebben semmi fura, gyakran van ilyen... -
bajusz15
senior tag
Hello.
Mint mondtam, crossfire-be raktam egy HD4850-es és egy HD4870-es kártyát.
Nézzük az eredméyneket:
Bemelegítés
HD4850 és HD4870
Crysis Warhead. 1680x1050, 8x élsimítás, csúcs beállítások mellett. ( HD4870-es kártyával, ilyen beállítások mellett ment 16-19 FPS-t )
Volt DiRT kép is, csakazt bmp-be mentettem el..De 1680x1050es felbontás, minden max, 4x élsimítás --> 51 FPS
Jó ez a kis kombóa 4830 and 4850, a 4850 and 4870 crossfire egyaránt megy.
Így a végére beírom hogy az 550-es chieftec táp azért bírta -
Dj Dekko!
őstag
Ez Szerintem teljesen olyan mint a kocsi!...
Suzuki mindenki fikázza... valakinek egész életét kiszolgálja keveset fogyaszt semmi baja... valaki gajba vágja * meghal összetörik...
Vélemény szerint a gainward minőségi termék első között volt a tavalyi felmérés alapján!
Asus meg majd az utolsó helyen... ezt meg azért tudom megvétozni mert nekem csak asus lapom volt .Rog... 8 lapból 1 halt meg (bios frissítés miatt... nem tetszett neki)
DE semmi ...
Volt inno3d kártyám..rengetegmit mondtak? ÁHH ILYEN NE VEGYÉL SZAR FUJ meghal... több évet bírt még most is megy kolegánál...
Sapphire Radeonból is volt rengeteg termékem... és eddig semmi bajt nem vettem észre... amúgy meg érdemes nézni azt is hogy egy adott gyártó hány kártyát ad el és úgy milyen statisztikát csinál.. pl elad a gainward 1 millió kártyát abból 20 ezer szar... vagy elad a sapphire radeon 4 milliót és abból 400 ezer szar... ;*nah jó ez csak egy pl.. volt.. Ilyenen fölösleges vitázni...
mindenki a saját tapasztalatára alapoz... lehet más azt mondja ilyet ne vegyél NEKEM 1 SE HALT MEG... nincs semmi bajom vele. Bár azt szokták mondani az ember a hibáiból tanul.. az okos meg a máséból#50038) Laraxior
Wáááá de jól néz ki Olyan kell nekem isjó lesz a Párjának!
-
Departed
őstag
Egyetértek, inkább legyen ilyen hülyén lefordítva betéve magyarul, az angolul esetleg nem tudóknak. A lényeg hogy vesződik a kolléga a fordítgatással annak, akinek segít a dolog
Más meg - pl. én is - elolvassa angolul az eredeti cikkeket.
Ami pedig a Sapphire-t illeti, részemről a legjobb vga-márka, csak jó tapasztalataim vannak róla -
tzsolesz
nagyúr
válasz
C.Brigante #50036 üzenetére
Én csak ugyan úgy találgatok mint te, semmi konkrétum.
Esetleg annyi még, hogy figyelemmel kísértem az elmúlt 6-7 hónap ilyen témával kapcsolatos híreit itt a PH!-án.
Nagyjából a szitu, hogy:
NV partner nem szeret senki lenni. ATI partner szeretne mindenki lenni.
NV összetűzésekbe keveredik a partnereivel elég sűrűn, az ATI is néha, de az általában nem ilyen irányú.Laraxior Szép kari volt.....
Még mindig nem bírom megérteni az ATI gyűlöletedet.Mivel jobb az a 9800GTX mint a 4870?
Teljesítményben egyértelmű, hogy nem, mert 1680x1050-ben 4XAA-val minimum 30%-ot ver rá minden játékban. AA nélkül nagyjából 20%-ot.
Hangos volt a venti?NV-én még soha sem kellett hűtőt cserélned talán?
Nem értelek, de komolyan.
-
C.Brigante
veterán
válasz
tzsolesz #50033 üzenetére
mondjuk azt is csinálhatta volna, hogy azt mondja atinak rendben, elnézést, úgy csináljuk, ahogy szeretné kedves főnök. Nem tett így, gondolom gainwardnéknál okosabb emberek vannak mint mi.
elnézést, off vége!
megkérdezhetem honnan vagy ilyen jól informált a dzsénwardról? esetleg munkatárs?
-
lsc
nagyúr
válasz
C.Brigante #50034 üzenetére
Még egyszer, mivel nem tudok angolul más nem nagyon van . Azt meg én is látom hogy szó szerint hülyeség a dolog, de a lényeg benne van .
-
C.Brigante
veterán
ezért mondtam neked, a dzsénward van akkora márka, hogy ezt megtehesse, különben leült volna az Atinak. Jól el van ő az Nvidiával évek óta.
ps: ezeket az egybe fordító bénaságokat felejtsd el ha nem akarod, hogy rosszul rögződjenek a fordítások. gondolok itt pl erre is: .....A partnerek nem szerették.... a partnereknek nem tetszett, mondjuk így és még sok baromság amit csinál a program. sajnos a nyelvtan meg kell tanulni, azt nem csinálja meg más helyettünk.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
C.Brigante #50028 üzenetére
én inkább azt mondanám a Gainward nincs rászorulva az ATI-ra!
Én meg azt, hogy ez majd kiderül.
Nem úgy tűnik, hogy a Gainward kezdeményezte a válást.
(#50034) C.Brigante:
Jól el van ő az Nvidiával évek óta. Erre pedig csak annyit, hogy jól el volt.
Az idő kereke kikezdi őket is az NV mellett sajnos...
-
lsc
nagyúr
válasz
Mivel nem tudok angolul másképpen nem megy, de a lényeg érthető . A gainward megcsinálta a 4850-et ddr5-tel, erre a többi gyártó nekiállt sírni . Az amd megkérte a céget álljon le a gyártással, erre az beintett az amd-nek . Amd bácsi erre nem adott 4770/4890 csipet, erre gainward kilépett. Ha ez békés elválás akkor milyen a balhés ? Az hogy mit kommunikálnak az más kérdés .
-
MPowerPH
félisten
válasz
Nah, pont ezt mondtam én is.
Tiszta webfordítas.hu, ott tud ilyen vicces szöveget generálni.
19870820: Ha eddig jó volt, már nem lesz gond vele.
-
C.Brigante
veterán
ööööö ezt fogadjunk egy fordító progiba copyztad be??
csak mert érezni az együgyü fordítást, egymás mellé teszi a szavakat és kész...
"Gainward megtagadta, hogy tegyen úgy" lol ezért nem értettem, elöször azt írtad nem megy ennyire az angol most meg huss le van fordítva (nyelvtanilag teljesen 0-án)
én inkább azt mondanám a Gainward nincs rászorulva az ATI-ra!
-
MPowerPH
félisten
válasz
dangerzone #50024 üzenetére
Nekem is sok volt, a 4000 -es széria előtt csak az volt. Ennél a szériánál ment el a kedvem tőle.
Anno a Sapphire HD2900XT OC -m nagyon hasított, 910MHz GPU, és hasonlók. 3870 -eket megette.
lsc: Ez webfordítás.hu, vagy mi az ördög?
-
lsc
nagyúr
válasz
MPowerPH #50020 üzenetére
Az az ok, amiért AMD állítólag nem adott el 4770/4890 chipet Gainwardnek, volt a Radeon 4850 kártya GDDR5 memóriával. A partnerek nem szerették azt, amit Gainward tett, ATI kérte azt Gainward abbahagyja hirdetés és árulás az 4850 gddr 5 céduláz. Gainward megtagadta, hogy tegyen úgy. Ezt Palitnek követte 4850 chip hiánya, és a büntetés volt bármennyi hiánya 4770/4890 kiutalás.
Mondjuk ez akkor békés elválás volt ? Az előzőekre még mindig várom a válaszod .
-
MPowerPH
félisten
válasz
19870820 #50022 üzenetére
Igen, elhiszem. Én már ecseteltem máshol is, hogy veszek egy VGA -t, vagy akármi mást, és az papucs, akkor dobom is ki, és nézem a másikat. Azok a "jó" Sapphire VGA -k csak addig voltak nálam, amíg nem tudtam őket eladni...Toxikot könnyű volt, mert mindenki azt hitte, hogy majd hasít. Aztán nekik is jött a meglepetés.
Szóval nekem fontos, milyen GPU is van a kártyán, nem valami gyengébb széria.Én ezt venném. Óriási tuning potenciál van benne.
-
C.Brigante
veterán
válasz
philoxenia #50016 üzenetére
mint a cikkből is kiderül a Gainwardnak nem tetszett, "ahogy" az AMD szerződtette őket
Isc: AMD is "trying to keep its current partners happy and does not allow custom building boards"
a lényeg, hogy az amd próbálja megtartani a jelenlegi partnereit de nem engedélyezi, hogy saját testre szabott paneleket gyártson, ez a gainwardnak nem tetszett, bontotta a szerződést. -
MPowerPH
félisten
válasz
19870820 #50018 üzenetére
Mint mondtam, mázlid van. Nem azt mondtam, hogy mindegyik meghal, hanem hogy elég sokk gond volt velük az elején. Amúgy megnézném, hogy tuningban mit is megy, de van egy tippem, hogy nagyon gyenge....
lsc: Pedig érdemes lenne végigolvasni, ha már szóba hoztad. Mondanám, hogy megpróbálom neked lefordítani, de most nincs türelmem.
Amúgy Te rosszul látod a dolgokat. Ha az lenne, a szakmai média lenne az első, aki kiszivárogtatná ezt. De nem teszi, azért van a hivatalos közlemény. És azt nem az ATI/AMD, hanem a Gainward tette meg. Ez náluk már régóta húzódott az NV miatt. -
lsc
nagyúr
válasz
philoxenia #50016 üzenetére
Ha már a fórum nyelve magyar akkor maradjunk is annál, az angol ennyire nem megy .
Mod : Lefordítottam, ezt azért nem mondanám barátságod lépésnek, ha ez nem kirúgás akkor mi az :
Mod C.Brigante : Szerinted ha egy céget kirúgnak akkor ez így fog megjelenni ? Lesz indok hogy nem így gondoltuk, másra összpontosítunk, a cég profilját más irányba fejlesztjük, meg hasonló okosságok . Az tény hogy nem olvastam hogy kirúgták, de az előbbi hsz-ben is annyit írtam hogy repült, ez viszont tény, tudtommal nem gyárt több atit, vagy lemaradtam valamiről ?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Djuree #50009 üzenetére
Szerintem igen is jobb.
Akkor pontosítok.. Nálam az Asus vált be a legjobban, ez a 9. 4870 -em ami a gépben van.
De a Diamond és a HIS is mind nagyon rendben vannak.
EVGA és a BGF nem is gyárt Radeonokat.XFX most jött csak be, ő még új versenyző.
Nekem a 9 4870 -ből 4db volt Asus, ebből mindegyik GPU -ja ment 860Mhz -t legalább.
Volt 2db Sapphire, 830Mhz -nél(ez toxic volt...) stop volt, a másik 810 -nél. Gainward 830 -ig stabil. 2db Gigabyte, ott az egyik 850, a másik 835. Ebből én kizárásos alapon az Asus -t hoztam ki győztesen, és akkor már meg sem említem, hogy az Asus 4870 X2 -esem mit tudott. GPU 890+...Gainward meg visszament NV -re, nem történt semmi extra. Nem rúgták ki sehonnan.
-
lsc
nagyúr
válasz
C.Brigante #50012 üzenetére
Szerinted hol fogják leírni hogy egy céget kirúgnak ?
-
C.Brigante
veterán
Gondolom az sem véletlen hogy a gainward repült az atit gyártók közül
khhhöm, maradjunk annyiban, hogy ez így nem igaz amit írtál ugyanis:
A Gainward a mai nap folyamán hivatalos közleményben tudatta, hogy felbontja a múlt év nyarán kötött partneri szerződését az AMD-vel, és a jövőben az NVIDIA termékeire koncentrál majd
-
lsc
nagyúr
válasz
MPowerPH #50007 üzenetére
Nagyon képben vagy, a sapphire a legnagyobb ati gyártó, asus kártyák nem igazán jók /mondjuk a dk sorozat talán, de azok meg horror áron vannak/. A his-t meg sem említed, pedig ati-ban a legjobb . Az előző hsz-re még mindig várom a választ, közben kerestem meghalt, behalt megdöglött sapphire kifejezésekre, javaslom tedd meg, érdekes lesz .
Mod :Jah, és válogatott, olyat meg a Sapphire -nál nem ismernek. Mondjuk a toxic széria? Mielőtt hülyeségeket írsz nem ártana körbenézed .
-
19870820
senior tag
válasz
MPowerPH #50007 üzenetére
Amugy miért imádkoznék sokat?
Ugy használom tavaly nyár óta ahogy beraktam akkor a gépbe,na jó egyszer kifujtam a hütöjét.Semmi gond nincs vele és még nagyon nem is melegszik(igaz 4 házventivel megtámogatva).Nekem semmi panaszom nincs erre a vga-ra és nem bántam meg hogy 32k-ért megvettem
-
MPowerPH
félisten
válasz
19870820 #50004 üzenetére
Akkor biztos sokat imádkozol.
Tedd össze a kezed, hogy megúsztad a gariztatási ceremóniát. Semmi hülyeség nem volt itt. Végignéztem, mennyien panaszkodtak ezekre.
És ismerős számtech boltja is nagy forgalmat bonyolított le gariztatás terén, abban az időben tömegével jöttek vissza a Sapphire kártyák. Nah, azóta nem forgalmaz Sapphire -t, csak most asszem Vapor X miatt visszahozta.
Amúgy Sapphire, Gainward, XFX, Gigabyte ezek mind középkatos gyártók. Ha van kicsit több pénzed, Asus -t kell venni, mivel itt az a legnormálisabb.
Én a Gainwardra is csak annyit mondtam, hogy elfogadható, mivel már ez a 2. Gainward 4870 -em, és nincs gondom vele. Pedig a tél folyamán mindegyik kapott rendesen az agyára.De eddig az Asus viszi a prímet.
Mert azt ne mondjátok nekem, hogy az Asus Matrix HD4850 -e gyenge. Kiváló hűtő(van olyan, mint a VaporX), és még gyári voltmod lehetőség is van a csomagban.
Jah, és válogatott, olyat meg a Sapphire -nál nem ismernek.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
virkir #50000 üzenetére
Mindkettő nagyon jó, de a Gigabyte a legjobb, nekem ilyen van.
(#50001) BMW001: Hát te pont egy olyan ember vagy, aki rosszkor volt rossz helyen.
Amúgy múltkor valaki említette, hogy látott egy statisztikát, ahol a világ legkevésbé bekrepáló kártyája pont a Sapphire HD4850 volt.(#50002) ALONSO11: Az se rossz darab, de a Vapor-X az akkor is Vapor-X!
-
MPowerPH
félisten
válasz
vzsryl #49998 üzenetére
Én nem így gondolom.
Sapphire -t nem veszek többet. De azt be kell látni, jó a Vapor X -es hűtő. Ettől még amin van lehet szar, nem?
És nem, olvass vissza, Sapphire -ok döglöttek meg. Amikor meg akartam venni az első 4870 -emet, az Sapphire volt. Mire meglett volna az üzlet, megpusztult.lsc: De pont neked.
A tuningról sincs fogalmad, abba is ki akartál oktatni, pedig még linket is kaptál. És a végén igazam lett. Amúgy már tök mind1, mit veszel. Én Sapphire -t többet soha, innen csak Asus, mert sajnos nálunk a Diamond hanyagolva van.
Aktív témák
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest