Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
depzoo
tag
retail áracska kéne már csak... itthoni
-
cizoe
őstag
Retail 4850 képecske
-
subpixels
tag
-
cizoe
őstag
vmi olyasmi lehet. Sztem nem 3rd party mert az ikon is amd-s...
A cikk kínai volt, de most lefordíttattam angolra:
RV770 PRO / HD 4850 PowerPlay frequency screenshot released
The highest was running 900 MHz, memory run 1000 MHz (DDR equivalent 2000 MHz),
UVD 625 MHz,993 MHz(1866 MHz DDR equivalent), UVD circumstances in the run 625 MHz, memory running 993 MHz (1866 MHz DDR equivalent),
500 MHz,750 MHz(1500 MHz DDR equivalent)。 The lowest frequency of significant nuclear for 500 MHz, memory 750 MHz (1500 MHz DDR equivalent).The voltage areas, RV770 PRO core needs of 1.123 V (volts) to promote.
-
cizoe
őstag
RV770 pro / 4850 - powerplay
-
alien_
őstag
válasz
Kozmonauta #2887 üzenetére
itt pl. jobban látszanak az arányok, mint perspektívából.
-
Kozmonauta
tag
Biztos elfelejtette be venni a kavingtont
-
alien_
őstag
HD4870
-
alien_
őstag
Volt már? 4850 képek.
-
janos666
nagyúr
Nem olvasod amit linkelsz?
Szerk: Olvasd még hozzá ezt is: ATI will get Physics if...
-
janos666
nagyúr
Miért hiszem azt hogy már a 5870-es radeon is kintlesz mire az AMD olyan drivert csinál ami a CUDA-PhysX kompatibilis lesz? Vagy nemis csak ingyen adja majd a PhysX-et az nv hanem még a drivert is segít majd megírni nekik? Mért nem ad kölcsön nekik pár100 milliót kamatmentesen? Vagy ha már megvették a PhysX-et nem akarják hogy meghaljon a havok mellett?
-
alien_
őstag
Légyszi hanyagoljátok a photoshoppolt táblázatokat, mert megint szétcsap köztetek R2D2
-
cizoe
őstag
-
cizoe
őstag
-
raskolnikoff
őstag
Szerintem most előnyben van az ATI. Ez remélhetőleg kíméletlen árversenyt eredményez. VÉGRE!
Hát nem tudom szerintem egyik kártya se lesz olcsó mulatság...én inkább a tavalyi meg az idei év elejét fogom fölemlegetni az unokáimnak..."tudjátok amikor 22k volt a 3850 meg a 8800 GS és 30 egy 8800 GT"...
-
keIdor
titán
válasz
leviske #2850 üzenetére
Hehe, holnap nekiállok főnök, ha nem leszek túl halott munka után. Egyébként én most jöttem meg külföldről.
más: Jól csinálták ATi-ék! Nvidia még bajban lehet... nem is a gyorsaságra gondolok, hanem a GT200 gyártási nehézségeire és az árakra! Lehet nagy előnye van most az ATi-nak. (már ha igaz a 800 SP)
-
janos666
nagyúr
Majdnem kifért ez a szöveg:
Got some inside info from a source who doesn't wish to be named.
HD 4870 X2 has 1024MB GDDR5, 2x 256bit memory interface, 1050MHz shader clock, 1800MHz memory clock. Core clock is defined by the AIB partners and ASUS will have the highest clocks.
While Radeon 3870X2 relys on the PLX chip to communicate between the GPUs, 4870X2 GPUs will comunicate with each other through the memory. Since the GDDR5 is clocked at 1800, the total bandwidth will be roughly 160 GB/s at 1 Gigabyte through the 256bit-bus, compaired to the 8 GB/s of the PLX chip of the HD3870x2. Also 4870x2 WILL NOT have micro studdering.
-
cizoe
őstag
-
janos666
nagyúr
Jó indok a 800SP mellett hogy 2600-as felbontásban 4x AA mellett milyen jól fog jönni az a sok stream proci, nem 1 hanem 3 FPS-t fog produkálni Crysisben.
Az amúgy is inkább szofteres gondnak tűnik hogy el se indul. Vista meg DX10-es driverek...
Én örülnék ha 1920x1200-ban gondolkodás nélkül mehetne a 4x AA 16xAF azokban játékokban amik a következő valamire való VGA generáció előtt kijönnek.
Amúgy való igaz volt olyan marketingdumájuk nem túl rég, hogy jól viseli majd a nagy felbontás + AA + AF témát a kártya. De szerintem azt a GDDR5-től és némi optimalizálgatástól várják, nem 800SP-től.
Sőtt, ha 800 számlálójuk van én előkaparom a feltételezést hogy tényleg 480 grafikázik és 320 fizikát számol.
Fake. -
-
janos666
nagyúr
válasz
VinoRosso #2856 üzenetére
Pl. fele annyi munkát osztanak ki egy stream unitra mint eddig? Mondjuk megfelezték a cachek méretét is, több streamproci van egy blokkban, stb. és ezért nem lett sokkal nagyobb a mag mert ez így kb olyan mintha ~420db R670 féle procijuk lenne, csak valamiért így jobb nekik...
De ez úgyis kamu. -
leviske
veterán
Ha viszont a pesszimista oldalát nézzük, akkor az nV nem tud sokat engedni a GTX-ek árából és ha az ATi-k nem fognak annyira lemaradni, akkor az ATi-nak sem lesz létszükség áratcsökkenteni.
Amugy én még mindíg azt mondom, hogy felesleges elbízni magunkat. Ha a 9800GTX-et beéri a 50-es éa az Ultrát beéri a 70-es, akkor is egy nagy fejlődésen mentek keresztül. (Ezzel a HD3870X2 helyére érkeznének)
-
LK
addikt
válasz
janos666 #2853 üzenetére
GTX sorozatot csak annak lesz érdemes megvenni,akit felvet a pénz,és szereti szórni. Előzetes hírek szerint drága ( 600 valahány dollár
) és nagyon melegszik (gyengébb gyártástechnológia),és a teljesítménye sem biztos hogy sokkal nagyobb lesz a 48...-szériánál.Szerintem most előnyben van az ATI. Ez remélhetőleg kíméletlen árversenyt eredményez. VÉGRE!
-
janos666
nagyúr
válasz
leviske #2850 üzenetére
Én is szeretem átlapozni a ph-s teszteket, de valahogy jobban izgat mit művelnek majd a kártyánál a VR-Zone tesztelői. Meg kíváncsi leszek mit hoz majd ki belőle néhány extremsystem-es és persze ph-s fórumozó otthoni körülmények közt.
Szerintem kamu a 800SP. Ez a megtévesztés amit most hint el az AMD hogy visszanyerje a a vártnál későbbi megjelenés és harmatosabb teljesítmény okozta lankadt érdeklődést.
Régen az szól a kártyái mellett hogy ha nemis a GT-200 ellenfelei lesznek, de a 9x00-eket azért szépen otthagyják, és ehhez mérten olcsók lesznek, sőtt, 1-2 hónappal korábban jönek. Most a kétes eredetű 3DMark pontokból leszűrve nem tűnnek túl gyorsnak (tudom ez érdemben nem jelent sokat, de aláássa a kezdeti kíváncsiságot), és a júni 25 is messzevan a május 30-tól, ahogy a GTX-260 se ugusztusban jön mint először hitték.
Szóval most egy ilyen álhírrel újra elbátortalanítják azt aki régen azt mondta inkább 4870 mint GTX-260 (mint pl. engem is meggyőztek az április végi hírek és egyre bizonytalanabbá tettek a júniusiak).MOD: Amúgy esküdni mernék hogy ezt a táblázatot én már láttam pár napja valahol (talán extremsystemen?). Az is lehet olyan alkotás mint amit mi barmoltunk ösze mielőtt bezárták ezt a topicot pár napra.
-
TomBoy1986
veterán
Jobb oldalt alul.
-
leviske
veterán
Én spec. arra lennék kíváncsi, hogy fLeSs-ék megkapták-e már a HD4800-asokat (legalább a HD4850-et), vagy megint egy jó félhónapra/hónapra rá jön a teszt, mint a HD3800-asok esetében.
Nem akarok senkit siettetni, csak mivel az ő teszteik a legprecízebbek... reménykedem benne, hogy nem kell majd más, minőségen aluli oldalaokhoz fordulnom a friss tesztekért.
Keldor papa kolega pedig szerintem nekikezdhetne a HD4800 topik 1#. hozzászólásának megírásához, hogy a megjelenés napján csak az adatokat és a képeket kelljen behelyezni.
-
Hakuoro
aktív tag
RV770 has 800 SPs afterall
Hogy tudtak 800sp-t belerakni? -
janos666
nagyúr
Hát őőő, pár indok:
- Ha már valódi fém dísz kerül egy full-műanyag lapra akkor illene tényleg szegecselni, nem átszegecseltnek tűnő formában kiönteni és ráragasztani, mert úgy egyrészt ugyanúgy "gagyi", meg 1-2 éven belül lepattanHAT az eltérő dilatációtól és hajlítómerevségtől ahogy fárad a ragasztó (vagy túl puha ragasztónál ha melegen fogja meg valaki és épp ott markol rá mikor ki akarja húzni a foglalatból elcsúszik a műanyagon...). -> és szerintem nem szarakodtak annyit hogy odaszegyecseljék, ez amúgy is egy rémálom lenne szerintem ha ennyit szaroznának egy dísszel.
- Egy alumínium lap fémesebben is csilloghatna a fotón.
- Egy fém lap idővel könnyen el tud szineződni, az acél oxidál, az alumínium könnyen karcolódik és ez is meg tud fogni egy kis színt idővel...
Sokkal valószinűbbnek tartom hogy regasztott műanyag. (két hasonló műanyag vagy fém és fém jobban egymáshoz ragasztható mint a műanyag és a fém) -
janos666
nagyúr
válasz
samfishR #2839 üzenetére
Nekem jobb tetszett az átlátszó, főleg hogy azon nincs ez a feleslegesnek tűnő szegecselt lemez hatását keltő műanyag gyűrű a ventilátor körül ami látszólag semmire se jó (csak dísz akar lenni, de nem is szép), nameg belelátni hogy szép nagy borda meg hőcsövek vannak alatta, oda lehet képzelni rá a 8 vagy 9 cm-es (erre szerintem inkább 8 megy majd, nem 9 mint a G80-ra) ventilátort amit jól ráapplikálok mielőtt beraknám a gépbe.
-
rocket
nagyúr
válasz
rollins #2832 üzenetére
Nem a speckokra ertettem, felreertheto volt, arra irtam, hogy jol csinaljak, ahogy keverik a kartyakat, tobb fele dolog terjeng az RV770 kapcsan, ami egymasnak ellentmond
Majd kiderul a gyakorlatban mire mennek 800SP-vel ha annyi lesz valoban, addig nem erdemes nyers szamokbol barmilyen kovetkeztetest levonni, mindenesetre az R420 ota (arrol ugye az utolso pillanatig mindenki azt gondolta 12 pipeline GPU, kozben ugye 16 pipeline volt benne) nem tudta jelentosen megteveszteni az ATi azokat akik szivarogtajak az infokat, ez mar G80 szintu mese mese matkanak tunik amit csinalnak625mhz es 750mhz orajelekkel es 480SP-vel, nagyon messze lennenek az 1 Tflops nyers teljesitmenytol.
-
eXodus
őstag
jééé rocket optimista és bízik atiban ...
-
rocket
nagyúr
Ertettem, de vannak akik jateknak hasznaljak a 3dmarkot, az a jatek lenyege minnel tobb pontot mutasson, aztan persze meglatnak egy pontszamot rogton konkluziot alkotnak nehanyan
Egyre jobban ugytunik nem 480SP, hanem 800SP van az RV770-ben (igy a 32TMU-nak annyi lesz), es most kivetelesen jol csinalja az ATi, szepen osszekavarta a dolgokat mar az elejetol, 480SP, 32TMU, 16ROP, PRO: 850mhz, XT1050mhz, ebbol lesz a valosagban valoszinuleg 800SP 16(24)TMU 16ROP, PRO: 625mhz, XT: 750mhz.
-
janos666
nagyúr
Szerintem nem poénz az, van aki élvezi hogy napjában 3-4x lefuttatja míg rá nem un. Az is egy hobbi ha valaki 3DMark rekordot akar dönteni a maga kategóriájában.
Mikor új gépet raktam össze nálam is lement 4-5x legalább. (bár nem néztem végig, csak tekertem valami órajelen, elindítottam és visszamentem 20 perc mulva...) -
einstein
senior tag
Cifu, láttam a teszteteket a Samsung A457-esről. Ezt írtátok:
"Az A450-es széria ugyanakkor egyre inkább valószínűsíti, hogy a HD Ready modellek életciklusa a végéhez közeledik. 40"-nál nagyobb méret nem is létezik belőle"
Ez biztos? Mintha itt az Árkádban, az MM-ben láttam volna 46-os vagy 50-eset...
Majd megnézem megint..Szerk: Lehet, hogy plazma volt?
-
janos666
nagyúr
"RV770 does the Anti aliasing the way it should and not via shaders as it was the case with RV670"
Fura lenne ha 2 generáció után most, mikor lassan haszna is lenne az eddig csak hátulütőkkel járó dolognak csak úgy visszatérnek a régi módszerhez.
Még az is inkább az előző két generációnál lett volna célszerű hogy ha egy régi hagyományos DX9-es játékot futtat akkor használjon hagyományos hardveres antialisinget, ha pedig valami DX10.1-es csodát ami direkt SBAA-ra írtak akkor ahhoz legyen felkészítve hatásos SBAA módra is. Remélem erre jöttek rá így utólag és ilyesmit calósítanak meg.
De szerintem már ez is felesleges, hisz ha 2 évig tudták erőltetni az SBAA-t mindenre akkor most hogy már lassan előnyt is kovácsolhatnak majd belőle, meg már amúgy is egyre gyorsabb a kártya és egyre jobban lenyeli a nyers teljesítményből is a lassabb AA-t, akkor minek utólag szórakozni olyannal ami 2 éve kellett volna? -
Cagm^c
tag
4850/4870 egyszerre indul 25-én. Szvsz a 4870-et is elérhetővé akarják tenni, ezért a későbbi dátum. [link]
-
nixx-21
őstag
azt ugye tudjátok h a GTX 280/260 is képes lesz Tri-SLi-re
tehát a top az nV marad de kinek éri meg??3*650$=1950$ *190=370,500Ftvicc
jo mondjuk fűtést abba a szobába már nem kel venni igy lehet spórolni
(MOD.:Azért majd megnézem mire lesz képes a HD4870X2 ha egy darab beéri GTX 280-at...)
-
RealRape
csendes tag
Az új 4870 kártyához nem kell tápot cserélnem , igaz? ( FSP BlueStorm II. 400W)
-
PPSH
őstag
nagyon csondben van az ATI.semmi parameter a kartyarol
lehet vegre kihoznak valami igazan jo cuccot az X19** szeria ota
csak verne meg az NV-t hadd sirjanak naluk
-
schwartz
addikt
3DMark fikazas, amerrol a szel fuj...
-
keIdor
titán
Radeon HD 4870 X2 R700 Beats GeForce GTX 280
Remélem, hogy ez igaz és végetér mostmár az Nvidia rémuralma és végre lesznek rendes DX10(.1)-es játékok.
-
PepeDon
tag
Miért lenne hamis? Nem láttad a 4850 hátulját? Ott virított rajta, hogy gyártva 2008-02-xx. Szerinted most kezdik tervezni a kártyát? Ezen a 4870-en is rajta, hogy mérnöki kiadás. Tehát teszt példány. Ha te csinálsz egy ilyen kártyát photoshoppal, akkor nagyon értesz a photoshophoz.
Egyébként már csak 11-et (rosszabb esetben 18-at) kell aludni és megtudjuk milyen a kártya. Addig szerintem abba lehetne hagyni a találgatásokat. Azt a napi 1-2 infót belinkelni, lefordítani, de nem arról vitatkozni, hogy melyik nv karit és mennyivel fogja lenyomni. Majd a tesztek eldöntik, amit a hivatalos arcok csinálnak.
-
nixx-21
őstag
Ezek szerint a két kártya eggyüt lesz kapható és aki jól csinálja kaphat egy 70-est
Aktív témák
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest