- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iPad topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Aktív témák
-
iollari
csendes tag
válasz
Tesztelo.hu #19981 üzenetére
Igen, közben kipróbáltam pár dolgot, és rájöttem. THX
-
Necc
addikt
Egy erdekes jelensegbe futottam bele a droid marketen, nevezetesen ha egy fizetos alkalmazast szeretnek megvenni, eloszor megker, hogy jelentkezzek be ujra, majd atiranyit a bejelentkezesi oldalra, ahonnan ismet atiranyit arra a pontra amikor megker, hogy jelentkezzek be ujra es egy vegtelen loopban keringtet a rendszer.
FF 6.x es 7.x verziokkal probalkoztam, 2 gepen, teljesen eredmenytelenul.
-
vétó
aktív tag
A napokban szóba került - már nem először - az okostelefonok kezelőfelülete. Mármint pontosabban az, hogy az okostelefonok kezelőfelületeit, és az alkalmazásokat is úgy tervezik, hogy az a jobbkezeseknek "kedvezzen".
Én ugyan jobbkezes vagyok, de bal kézzel is majdnem ugyanúgy tudom használni a telefonomat, mint jobbal. Ez persze nem jelenti azt, hogy másoknál is így működik, de én nem látok ebben problémát.
Kíváncsi vagyok többek véleményére is, tényleg szükség lenne balkezes telefonokra is??? (a jobbkezesek válaszai is érdekelnek -
Retekegér
MODERÁTOR
Most vettem észre, hogy megváltozott a market. Már magyar appokat is listáz első helyen...
-
dokee78
félisten
Ha valaki még nem döntött lockscreen app ügyben és szereti a windows-t,annak ajánlom:
Nekem tetszik.
-
aggleány
addikt
Köszönöm a dícséretet.
Azt is köszi, hogy írtad, hogy elcsúszott. Az a vicces benne, hogy tegnap este másfél órán át formázgattam, mivel ez a nyavalyás WordPress (abban kell írni) folyton elcsúsztatja. Van olyan, hogy kell hagyni alatta 4-5 sort, hogy ha kiteszem, akkor egy sor legyen, és olyan is előfordul, hogy a kép mellé kell tenni a következő app nevét ahhoz, hogy rendes helyen látszódjon. A fene se érti!
Tegnap este már készen volt, minden a helyén, de ezek szerint majd rendszeresen át kell nézni, hogy minden jó helyen van-e.
Mindjárt nézem az ajálott appokat.
A zene, film és hasonlók egy másik cikkben lesznek, szórakoztató appok (vagy hasonló) néven, ez már így is elég hosszúra sikerült.
petipetya
Köszönöm.
-
pethYeti
addikt
Ennek örülök, köszi!
-
blackgabi
csendes tag
Szia a Galaxy Ace ben van ilyen menü ! így éred el : kezdő képernyőn megnyomod a menü gombot a feljövő ablakban kiválasztod a + hozzáad majd a feljövő ablakban a gyors gombok -at megnyomni és utána a közvetlen tárcsázást választani akkor megjelenik a telefonnak névjegyei /ahol a telefon számaid vannak/ és itt amit kiválasztasz az rögtön kikerül a kezdő képernyőre vagy arra az oldalra amire rakod /ha a névjegyeidhez kép is van rendelve ahhoz akit hívni szeretnél természetesen képpel jelenik meg / de vigyázz mert ez gyors gomb tehát ha ezt megérinted akkor rögtön hívja azt a személyt akinek kiraktad a képét/kép hiányában név ill.telefon számát/ én ezért azt javaslom hogy a második képernyőre rakd és így véletlenül sem fordul elő hogy megnyomod aztán ha hívni akarsz csak lapozol egyet a főképernyőről és ott lesznek akiket hívni szeretnél/ez megkönnyíti a hívást akiket gyakran hívsz/ugyan ezt sms el is megtudod csinálni csak akkor értelemszerűen a gyors gomboknál a közvetlen üzenetet kell választani
ha elakarod tüntetni akkor ugyan úgy mint a widgetek ráteszed az ujjad rajtahagyod és lehúzod a kukába
-
pethYeti
addikt
Mivel még csak 3 napja vagyok androidos esetleg valaki tud valami jó (legjobb) android portált ami inkább appokkal foglalkozik mint újonnan megjelenő telefonokkal?
-
chab7
addikt
válasz
aggleány #19977 üzenetére
Nagyon tuti a cikk
(már csak azért is mert igaz ugyan, hogy egy olyat ajánlasz amit te használsz, de alternatívákban benne vannak a hasonló és valóban jó - némelyik nekem és másoknak az ajánlottól is jobb - appok, így minden egy helyen van. Mégegy
)
Javasolnám amúgy a "Hasonló alkalmazás csak netfigyelésre:" részhez a My Data Manager Free appot is.
Igaz, hogy ez nem csak mobilnetet hanem wifit is figyel, de különválasztva, és programokra bontva. Tehát nem csak a mobilnet "fogyását" láthatja vele a user, hanem azt is melyik app fogyasztja azt.Calculatorhoz alternatívaként be lehetne tenni a RealCalc Scientific Calculator-t. Ez ugyan nem rajzol, meg egyenletezik (tudtommal) de aki kinézetre is egy számológéppé akarja tenni a telóját annak tetszhet. Minden olyat tud amúgy mint ahogy kinéz és amire hasonlít
Akinek jobban kézre áll, az eredeti tudományos számológép kinézete miatt az szeretni fogja. (pl suliba kellene de otthon felejtette, bezzeg a teló ott a zsebben)
Én most az írásod alapján a handy-t is feltettem, megfér mind2, handy ha kellene valami nagyon extra számolás, realcalc ha csak simán elég egy hagyományos és gyorsan számolni kell valamit.Elemlámpának meg a Tiny Flashlight + LED is elférne, tud egy csomó más fényjátékot is, pl rendőrvillogó
Ja, közben látom, hogy a fő ajánlás azcsak a neve fentebb van csúszva az előzőbe.
Végére érve a cikknek, mégegyszer csak azt tudom mondani, hogy nagyon klasszra sikerült. Majdnem a legjobb amit eddig olvastam (pl az alternatívák, és az általam is preferált ajánlott appok miatt
), még pár dolog hiányzik a teljeskörűséghez, és a legeslegjobb app ajánló címhez, de szerintem még ez csak az 1.0 (vagy 1.x) verzió és még bővül majd.
Gondolom zene, film, stb szekciók is lesznek benne.
Emiatt nem is ajánlottam most olyan appot amilyen szekció nincs. Majd ha lesz és nem találom az oda való kedvencem akkor szólokElmenteni én is elmentettem
és biblia is lesz belőle ha tovább bővül
-
spiritex
veterán
Mint "nagy akksi-üzemidő kutató", elmesélném nektek legújabb felfedezésemet, amit az androidos telók akksi-használatával kapcsolatban tettem. Mikor legutóbb írtam, hogy tesztelem a telót, mennyit bír ki az akksija normál használat mellett (napi kb. 10 perc telefon, pár sms, pár perc wifi), a végeredmény 9 nap 10 óra és 37 perc lett. 4%-on tehát feltettem tölteni. Miután feltöltődött ugyanúgy kezdtem használni, mint előtte, tehát az idő nagy részében a tokban volt, és csak akkor vettem elő, ha telefonálnom kellett, vagy írnom egy sms-t. Szomorúan tapasztaltam, hogy ezúttal valamiért nem úgy működik az akksi-merülés, mint korábban, valami megváltozott. A 100%-ból 93% maradt mire beértem a munkahelyemre, a nap végére pedig már csak 65% körül mozgott. Teltek a napok és furcsa módon 2 naponta kellett töltenem a telómat úgy hogy alig használtam, és nem sikerült rájönnöm mi történt. Mindent ugyanúgy csináltam, mint korábban, megvártam amíg szólt a teló, hogy most már kihúzhatom a töltőt, nem telepítettem semmi új app-ot, nem használtam task killert, stb., kevés telefon, kevés wifi, kevés kijelző világítás. Aztán tegnap, amikor megint 100%-ról 85%-ra csökkent az akksi pár óra alatt, gondoltam egyet és kikapcsoltam hátha segít. És láss csodát, a visszakapcsolás óta, másfél nap alatt 9%-ot merült, visszaállt a régi rend! Tehát annyi történhetett, hogy valami beakadt az op.rendszerben, és zabálni kezdte az akksit. Egy a lényeg, ilyen esetekben, amikor látom, hogy indokolatlanul és folyamatosan merül a teló, most már ki és visszakapcsolom a telót!
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
iollari #19878 üzenetére
Kicsit kevered a dolgokat. Az AGPS annyival tud többet, mint a GPS, hogy bekapcsoláskor a neten lekéri a nagyjábóli műhold adatokat, így gyorsabban talál műholdat. A későbbi működés során már nem használ netet. Azaz ahol a GPS nem működik, ott az AGPS sem fog, mert magát a helymeghatározást a GPS-vevő végzi.
-
RootRulez
félisten
valamiért nem megy a stream, es file explorerrel és mobo plyerrel
lejátszó elindul, de nem kezdi el, hanem azon nyomban kilép...
-
aggleány
addikt
Kedves Topiktársak!
Hosszú vajúdás után végre sikeresen megszületett a Logouton található Hasznos progik című cikkem kibővített, felújított változata, ami itt található. Remélem, azok is találnak benne valami használhatót, akik olvasták az eredetit.
-
Primary92
senior tag
PowerAMP-ban meg lehet oldani, hogy csak és kizárólag egyetlen mappából szkennelje a zenéket? Nagyon zavaró tud lenni, hogy most benne vannak a libraryban az iGo hangok is.
-
Dashes
őstag
Olyan launchert keresek, ahol be lehet állítani minden egyes screenhez külön hátteret.
-
chab7
addikt
válasz
HollyBoni #19968 üzenetére
Az is tudta?
Ezt nem tudtam. Mindenesetre ez is. És még plusz dolgokat amik miatt nekem jobban tetszik. Pl a felirat élek feketítése (én ugyanis sok feliratost nézek, és ugyan telón ritkán filmezek de olyankor az tuti feliratos) és ez is egyszerű kinézetű, de jobban tetszik a menüje is, meg a vezérlése is.
Na persze kinek mi. Én csak az általam tapasztalt jó dolgokat próbálom másoknak elmesélni akik nem ismerik -
chab7
addikt
válasz
HollyBoni #19962 üzenetére
Pedig a leírásában benne van
"Multi-audio streams and multi-subtitles"Én nem használom - meg nincs is a közelemben többnyelvű fájl - de majd valaki biztos megmondja hogy hol kell választani.
De még mennyire hogy nem rossz
tapicskold csak. Meglátod mennyi mindent lehet tapizva állítani. Hangerő, fényesség, ugrás a filmben, feliratot huzgálva meg feliratpozíció alapján is.
Jobb oldalt meg a hw/sw váltó + nyelv váltó
1.3c óta nyagyarul is, Laszlo Tamas -nak hála -
HollyBoni
veterán
Szép estét!
Modoplayer-ben lehet állítani a hangsávot,ha egy filmben kettő van?Vagy tudtok mondani olyan playert ami tudja ezt a funkciót?(Feliratot kezelni tudjon,bár ez elég alap már.)
-
Witya
tag
Tudtok ajánlani vagy mondani olyan app-ot, amivel wifi-n keresztül (net nélkül) lehet "walkie-talkie-izni", ha azt az app-ot felteszem egy másik androidos telefonra is?
-
Grekooo
csendes tag
#19906 - senki nem használ ilyet?
-
chab7
addikt
válasz
atillaahun #19947 üzenetére
Hát az androidos fb kliens még igencsak puritán (mondjuk a sima webes felület meg nekem sok
)
Ez egy kicsit nekem
SteveJobs - MagicLockerTheme
De biztos van akinek nem, bár androidra a másik fél képét (még ha nagy ember is volt).
-
Xanyi
tag
Olyasmi appot keresek, amivel a főképernyőre ki lehet tenni kedvenc kontaktokat képpel, és onnan közvetlenül hívhatóak. Ilyesmi van pl. a LG OB-be gyárilag, de a barátnőm Galaxy Ace-jére kellene valami...
Előre is köszi! -
edward2
addikt
válasz
atillaahun #19947 üzenetére
nekem régebben olyan félreértésem volt hogy válaszoltam az appban ott mutatta is majd napokkal később számon kérték rajtam miért nem válaszoltam és valóban a pcn megnyitva már nem mutatta de a telefonon ott volt így tudtam bizonyítékot is mutatni
szerk.: sms permissionről valaki? mondjuk te?
-
atillaahun
veterán
Csak egy gyors megjegyzés, majdnem csúnyán besültem egy félreértés miatt, mert a faszbukk kliens nem mutatott egy üzenetet csak 2 nappal később.
Úgyhogy most harmadszorra és véglegesen is töröltem.
Muszáj vagyok maradni a PC-s verziónál. -
|AP|
veterán
válasz
thesound #19942 üzenetére
A Color Note tudja ugyanezt.
-
domerator
veterán
-
lefkosia
őstag
Sziasztok!
Régebben volt egy vicces program a desire-n,és az s1-en, de elfelejtettem a nevét. Remélem tudtok segíteni.
A programot elindítva a főképernyő jött be, majd bepárásodott a kijelző, és ujjal lehetett törölni. Tudom pihent agyú egy program, de... -
szasanyi
félisten
Van jól működő határidőnapló Androidra? Nem baj, ha esetleg nem ingyenes.
-
Jacak
senior tag
válasz
bakos1 #19933 üzenetére
Üdv. Mondjuk,lehúzod a Marketről a Bluetooth File Transfert,no para,már magyar is van benne.Egy üres helyen hosszan nyomod a képernyődet.Elem hozzáadása,rányomsz,majd könyvtár,rányomsz,lemész a "BlueFTP-Home-ra,rányomsz,erre megnyílik a Bluetooth File Transfer,megkeresed azt a mappát,amelyiket ki akarod rakni,rákopp,s ennyi.
-
bakos1
tag
Esetleg lenne valakinek ötlete azzal kapcsolatban, hogy hogyan, vagy milyen szoftal tudnék kirakni a főképernyőre úgy egy mappát, hogy fájlokat , vagy másik mappát esetleg tudjak belerakni, vagy egy doc fájlt kirakni a főképernyőre.Üdv.
-
edward2
addikt
facebook for android sms permissionről tud valaki valami információt?
-
r4z
nagyúr
válasz
cintula187 #19926 üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy az SD-re telepítetted őket, akkor nem fognak működni. A belső memóriában vannak tárolva az alkalmazások fontosabb részei.
-
Dyrg
aktív tag
Sziasztok!
Azt nem tudja valaki, hogy kivitelezhető az valahogy, hogyha összekötöm USB-vel a telót a számítógépről tudok-é vele netezni? (Market miatt lenne fontos, sajna nincs wifi-m, se ingyenes a közelben) Elképzelhető, hogy itt már volt róla szó, de picit sok az iromány nehéz megtalálni. (Amúgy Telenor OneTouch-om van Root-olva Android 2.2.2)Ja és előre is köszi!
-
TRob1
veterán
Valaki próbálta már a Go family Note widgetjét?
GO Note Widget
-
doddencs
senior tag
a gyári galériában be lehet valahogy állítani, h ne jelenjen meg minden kép, hanem mondjuk csak egy mappa? mert így rengeteg érdektelen kép is bekerül az sd-ről.
vagy érdemes más alkalmazást használni képnézegetésre?
-
r4z
nagyúr
válasz
cintula187 #19922 üzenetére
Szia!
Mit szeretnél lementeni?
-
cintula187
addikt
Sziasztok
Backupolni szeretném mobilon. Csak a pc companion által felajánlott sync el lehet backupolni vagy van erre alkalmazás?
-
doddencs
senior tag
válasz
sunahunter #19913 üzenetére
le lehet valahogy némítani, v halkítani?
-
TRob1
veterán
És szerintetek megéri egy ilyen miatt visszarakni egy régebbi gmail appot, mikor amúgy is kijelzi az infosávon ha mél jött?
Szvsz nem véletlenül vannak a frissítések (meg akár az említett óriási "problémának" is lehet oka). Feladni a kedvezőbb akksihasználatot, meg a biztonságot.... stbTi tudjátok.
-
|AP|
veterán
Frissült a Gmail app a telefonomon 2.3.5-re. Azt vettem észre, hogy a Missed it! már nem jelzi ki a leveleket. Utánanéztem és arra jutottam (missed it tutorialja is ezt írja) hogy a 2.3.5-ös gmail verziótól semmilyen értesítő program nem jelzi az emaileket (és valóban, a go launcher notification sem működik).
Más is találkozott ezzel? Megoldás? (esetleg van valakinek 2.3.4-es gmail apk-ja? ) -
F-ECT$
titán
Lets Golf 2-vel játszik vki? Karrier módban elértem a 70%-ot és nem tudom hogyan tovább.
-
sunahunter
senior tag
válasz
doddencs #19909 üzenetére
Csak a wareznek minősülő hárombetűset. Hibátlan.
Meg tudsz nézni benne háromféle tervezett útvonalat, míg mondjuk az Aurában ilyen nincs. Komoly meglepetéseket tud okozni, ha csak egyféle tervezett utat ajánl fel, és otthon neten megnézve rájössz, hogy volt tőle 50km-el rövidebb is... -
doddencs
senior tag
Sziasztok
Navigációra milyen programot ajánlanátok, ami nem igényel adatkapcsolatot?
-
Jacak
senior tag
A 2.2-es Defy szoftját nem ismerem,de a /root nem lehet üres szerintem,ott vannak az alapvető főmappák nálam,mint pl. a system is.Ha adsz mailcímet,átküldhetem a Root Explorert,én még akkor szereztem be a Marketről,mikor még nem volt fizetős.
Szerintem a műfajában a legjobb fájlkezelő.V. feldobjam inkább tárra?
-
Grekooo
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik az a sport tracker, ami a polar bluetooth-os pulzusmérő-vel a legjobban kommunikál és a legtöbb pulzus megjelenítési, elemzési funkció van rajta? Bemondja a pulzust és lehet pulzus intervallum edzéseket nyomatni vele, meg hasonlók..
-
Jacak
senior tag
Én csípem a Link2SD-t,mert minden át lehet vele helyezni a memkari külön partíciójára(ext2),az apk,a lib,és a dalvik-cache-fájlokat is,akár a widgetes appokat is,minden szépen műxik oda áttelepítve,s mindent megtalálsz a /root/system/sd-mappában,én erre Root Explorert használok.
#19877 Istvan:
-Akkor meg minek Android? :p Ha telepítesz egy launchert,s alapértelmezetté teszed,a gyári el se fog indulni,tehát nem eszi a RAM-ot sem.Nekem Vodafone 845 van,főzött ROM-mal.Ennél a telónál kisebb RAM-mal rendelkező droid nincs.De a helyzet mégse annyira siralmas,mert folyamatosan takarít az Android Assistant,a Swapper 300 megára van belőve,s a SeePU szerint a RAM mindig a zöld sávban van,a prociterheléssel együtt. -
Jacak
senior tag
válasz
rokirobi #19852 üzenetére
A statusbart úgy tudod mondjuk megváltoztatni,ha a telód rootolod,rátolsz egy custom ROM-ot,egy új recovery-t,lehúzol egy,a telódra való framework-ot zipben,a memkari gyökerébe,teló reboot recovery menüben,flash from update.zip-opció,majd kiválasztod a framework.zip-et,amit lehúztál,rányomsz,majd teló restart.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest