- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi haladó szinten
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
válasz
axlfsi #93798 üzenetére
Jaja, én is csak arra használtam már a végén, hogy állandóan azt jelezte ki mert vettem egy kis digitális órát a TV fölé és így érdektelenné vált. Mondjuk mióta x86-ra váltottam nincs kijelző, de rendszerinfóban is ellenőrizhető.
Bár össze lehetne dobni egy gyári módosított skin-t ami kiírja az óra alatt, és mondjuk filmlejátszás közben is az OK gomra.
-
axlfsi
veterán
Köszi szépen a vfd konfig infókat!
Egyébként egyáltalán nem érdekel az óra, totálisan irreleváns, rá se nézek. Egywtlen egy dolog ami viszont érdekes és örülök a lehetőségnek, az pedig a CPU hőmérséklet kiírása. Ez az egy dolog hasznos lehet, csak emiatt akarom elfordítani a kijelzőt -
fradi81
veterán
Hali
A tanix tx9s-em kikapcsolgat így valószínűleg kell egy utód. A legolcsóbb ajánlott boxot keresem, coreelec és maximum 1080p filmek nézése microsd kártyáról tehát nincs nagy igény. Melyik az ajánlott? -
herrká
senior tag
Sziasztok! Már érdeklődtem korábban, olyan box-al kapcsolatban, ami hozzáértés híján, mókolás nélkül is megy. Kaptam is tanácsokat. Full hd felbontás, külső winyóról vagy pendrájvról lejátszás a kívánság. Nézegettem ezeket az X96 és Vortex boxokat, hogy árban pont megfelelő lenne. De mostanában látom, eléggé téma a melegedés! Igaz, 4k és HDR van emlegetve. Full hd-nél is ennyire melegszenek ezek a boxok? Valamint, mivel nem tudok mókolni és nem is szeretnék, mekkora háttértárral lenne nekem megfelelő? Ugye 8 gigástól 128 gigáig látom az elérhetőséget, és nyilván az ár is ennek arányában változik. Köszi
-
cof
veterán
válasz
axlfsi #93788 üzenetére
Ugye itt vannak feliratok is az óra mellett és azokat nem lehet mert beégetett tudtommal. Maga a kijelző hossza ellenére ezek sok helyet foglalnak és így kevés hely jut az órának.
A Tanix TX3-on nagyobb és szerencsére zöld is. Én nem is láttam már az órát az X96 Air-on (ugyanaz mint a MAX) 2-3 méterről normálisan, ellenben a Tanix-al, sötétben elég hasznos volt.
Szóval nem gáz szerintem ha olyan házat tervezel aminél a kijelző nincs megoldva, de ha meg mégis akkor az is sima ügy egy süllyesztett kerettel és gyártasz hozzá méretre vágott plexit [link] (van ilyenem, gyönyörű átlátszó mint az üveg).
-
axlfsi
veterán
Köszi a hozzászólást, ez már egy ideje a fejemben járt, csak elfelejtették megkérdezni: ha meg tudnám fordítani az egész panelt, akkor az sokkal jobb lenne, hiszen felfelé a hő szabadon távozhat.
Ezt pontosan, hogy érted? -> "mert kicsi a számsor az ikonok miatt."
Köszi!
UI.: így rémlik, hogy OpenVFD beállításai között nincs sajnos elforgatás.
-
nfsu17
veterán
1. Transmission telepítése Kodi 18 (Leia) verziókra (pl. CoreELEC 9.2.8)
2. Transmission telepítése Kodi 19 (Matrix) verziókra (pl. CoreELEC 19.4)
3. qBittorrent telepítése Kodi 18 (Leia) verziókra (pl. CoreELEC 9.2.8)
4. qBittorrent telepítése Kodi 19 (Matrix) verziókra (pl. CoreELEC 19.4)
5. qBittorrent telepítése entware-ből (éppen aktuális legfrissebb verzió)
1. Transmission telepítése Kodi 18 (Leia) verziókra (pl. CoreELEC 9.2.8)
Telepítés:pl. CoreELEC 9.2.8-ra (Kodi 18.9 Leia) (ez a CE verzió már hivatalosan nem kap frissítéseket)
Repository-ból: Thoradia repo https://github.com/thoradia/thoradia
A repo zip-je: https://github.com/thoradia/thoradia/blob/master/9.2/Amlogic/arm/service.thoradia/service.thoradia-9.2.23.zip
Mivel ez a repo (és az addon sem) már évek óta nem frissül, így akár zip-ből is telepíthető a TM https://github.com/thoradia/thoradia/blob/master/9.2/Amlogic/arm/service.transmission/service.transmission-9.2.24.zipTelepítés után a TM-be beléphetünk (pl. PC-ről böngészőből, vagy mobilról böngészőből):
Boxod IP címe, port: 9091
Pl. így: 192.168.1.18:9091
Ha nem böngészőből használnád, akkor van GUI is hozzá:
Win-re: https://sourceforge.net/projects/transgui/
Androidra: Transmission RemoteMivel a TM nagyon kis erőforrást igényel, ezért vígan el van a háttérben, gond nélkül lehet mellette filmezni*, akár letöltés közben is, mivel a letöltése nagyjából kimerül max. 25MiB/s (kb. 100Mbit/s) sebességben. Akinek ez elég, gond nélkül használhatja.
*Nem biztos, hogy ez minden boxon így lesz, de az újabb, pár éves Amlogic boxokon azért nem szokott ez gond lenni ideális esetben.2. Transmission telepítése Kodi 19 (Matrix) verziókra (pl. CoreELEC 19.4)
Telepítés:pl. CoreELEC 19.X (Kodi 19.X Matrix) verziókra (X=1, 2, 3… stb.)
A fentebb említett thoradia repoban lévő addon nem kompatibilis a Matrix-szal, így a Csicsóka által átalakított verziót kell erre a rendszerre telepíteni:
https://prohardver.hu/tema/amlogic_s905_s912_processzoros_keszulekek/hsz_81906-81906.htmlA programba belépés ugyanaz, mint a régebbi verzión, lásd fentebb.
3. qBittorrent telepítése Kodi 18 (Leia) verziókra (pl. CoreELEC 9.2.8)
Telepítés:pl. CoreELEC 9.2.8-ra (Kodi 18.9 Leia) (ez a CE verzió már hivatalosan nem kap frissítéseket)
Repo-ból: Thoradia repo https://github.com/thoradia/thoradia
A repo zip-je: https://github.com/thoradia/thoradia/blob/master/9.2/Amlogic/arm/service.thoradia/service.thoradia-9.2.23.zip
Mivel ez a repo (és az addon sem) már évek óta nem frissül, így akár zip-ből is telepíthető a qBit: link
https://github.com/thoradia/thoradia/blob/master/9.2/Amlogic/arm/service.qbittorrent/service.qbittorrent-9.2.31.zip
Telepítés után a qBit-be beléphetünk (pl. PC-ről böngészőből, vagy mobilról böngészőből):
Boxod IP címe, port: 8880
Pl. így: 192.168.1.22:8880
User (felh. név): admin
Password (jelszó): adminadmin
Win-re nem kell ehhez külön GUI-t telepíteni, a böngészős teljes mértékben megfelelő, minden beállítás elérhető onnan.
Androidra GUI:
https://play.google.com/store/apps/details?id=me.fengmlo.qbRemoteFree&hl=en_US&gl=US
Több szálon tud tölteni, ha kell, ezért több erőforrást is igényel [több CPU-t, több RAM-ot használ(hat)], cserébe sokkal gyorsabb (is lehet), mint a TM.
Több visszajelzés alapján akár 70-90-100MiB/s letöltés is elérhető vele.
Konfigurálható RSS letöltés nincs benne.
4. qBittorrent telepítése Kodi 19 (Matrix) verziókra (pl. CoreELEC 19.4)
Telepítés:pl. CoreELEC 19.X (Kodi 19.X Matrix) verziókra (X=1, 2, 3 stb.)
A fentebb említett thoradia repoban lévő addon nem kompatibilis a Matrix-szal, így a Csicsóka által átalakított verziót kell erre a rendszerre telepíteni:
https://prohardver.hu/tema/amlogic_s905_s912_processzoros_keszulekek/hsz_82989-82989.html
Telepítés után a qBit-be beléphetünk (pl. PC-ről böngészőből, vagy mobilról böngészőből):
Boxod IP címe, port: 8880
Pl. így: 192.168.1.22:8880
5. qBittorrent telepítése entware-ből
(hogy az éppen elérhető legfrissebb programot telepíthessük)https://discourse.coreelec.org/t/what-is-entware-and-how-to-install-uninstall-it/1149
Telepítés:SSH-n belépünk a boxba (Win-re pl.: https://www.putty.org/):
Kiadjuk a parancsot:
installentware
Ha végez, újraindítjuk a boxot, majd megint belépünk SSH-n.
opkg update
opkg install qbittorrent
Ha végez, megint újraindítjuk a boxot:
Boxod IP címe, port: 9080
Pl. így: 192.168.1.22:9080
Mivel a program nem a Kodi alá települt, így ott ne is keressük a telepített alkalmazások között.
Konfigurálható RSS letöltés van benne.
A mobilos (Google Play) alkalmazások helyett ki lehet próbálni a Transdrone appot is, elméletileg kezeli ezt a két torrent klienst.
Köszönet Csicsókának az addonok „mátrixosításáért” és minden Amlogic topikos tag hozzászólásának, akiktől merítettem az információkat. -
cof
veterán
válasz
axlfsi #93783 üzenetére
Ez nem az igazi ha csak alul-felül van szellőzés, oldalra is tettem volna pár hosszabb vonalban. Ezeket eleve úgy tervezték, hogy vesz alá az ember ilyen ventilátort. [link]
Ha nekem lenne 3D nyomtatóm akkor áttervezném úgy a házat, hogy felülre kerüljön a SOC. A kijelzőt meg CE alatt el lehet forgatni szoftveresen úgy rémlik itt is, mint a Tanix TX3-nál. De ha nem akkor sem annyira gáz mert kicsi a számsor az ikonok miatt.
Az a 64C nem rossz, de nem is jó ha nyáron meg +30C lesz majd a szobában annyival melegebb lesz a SOC is. Egy 12V-os kicsi ventilátor hoz rajta -10-15C-t és hangtalan is amit rá lehet forrasztani belül az USB ágra, vagy egy 5V-os a 3.3V-os debug ágra.
Meg az ilyen akril házak is tetszenek, csak 8k-ért kicsit túlárazott.
-
axlfsi
veterán
válasz
Beni2360 #93774 üzenetére
Köszi, így lesz, aztán meglátjuk nyáron hova kúszik fel...
Valójában nem fehér, hanem "víztiszta" a filament típusa, kvázi átlátszó, de ugye nem teljesen, mert a belső rétegek miatt nagyon törik a fény. Majd ha nagyon unom, teszek bele egy bazári futófényt (dehogyis!)
Hát,... az az igazság, hogy most ez volt itthon, amit a legkultúráltabbnak találtam a fekete után - lévén az elfogyott. Volt még kék, narancs, ...illetve PETG-ből fekete, de nem volt kedvem egyelőre kísérletezni vele, majd talán az ünnepek között rávesz a feneValójában kinyomtattam az a rácsosat amit pár napja mutattam és arra még jutott fekete, szerintem fasza is lett, de a kijelző helyének hiánya miatt, végül nem abba tettem (de még lehet kivágom, csak úgy, azt abba megy, mert az sokkal szellősebb, lévén alul-felül lyukacsos):
-
confuser
senior tag
válasz
confuser #93693 üzenetére
Mielőtt megvettem volna a vimu-t, megnéztem még hogy másik boxról le tudom-e játszani az így (HDD box USB-re kötve) megosztott, problémás fájlokat, de ugyanazok nem mennek. Tehát nem a TV app (KODI) hibája. Átdugtam egy másik boxra a HDD-t, onnan a TV- KODI megint ugyanazokat nem játssza le, tehát nem a box hibája... Azon a boxon, amire épp USB- van kötve a HDD, simán mennek ezek a fájlok, és persze a router USB-jéről is. Egyszerűen nem értem, kezdem feladni...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Hali1975 #93777 üzenetére
Ha jól olvasom, S905X-re a
gxl_p212_2g.dtb
100 Mbps LAN-ra van. Kis keresés alapján Beelink Mini MXIII-II is 100 Mbps-es, szóval jónak kellene lennie. De nincs sok p212-es dtb, úgyhogy érdemes lehet próbálkozni másikkal. Ha valóban gigabites, akkor én agxl_p212_2g_slowemmc.dtb
-vel próbálkoznék elsőre.
Azért még egyszer megkérdezem: ugye dtb.img néven másoltad az első partíció gyökerébe? -
Hali1975
tag
Bocs meg egy kerdes: Adott egy a95x s905w2 4 giga ramos gep, arra melyik mehet fel?
Csak a s905w-hez talaltam corelecet, de csak 2gigas verziohoz.
Koszi -
Hali1975
tag
válasz
Flowtation #93769 üzenetére
Szia, persze, hogy megtettem
koszonom
Akkor a regit megkeresem. -
axlfsi
veterán
válasz
axlfsi #93767 üzenetére
... fél óra után beállt 63-64-re
végülis ez sem sok még!...vagy az teszek bele ventit, de én akkor a hűtőbordát lecserélem egy jóval kisebb lapkára, mint amilyet alaplapokon az északi hidak szoktak kapni.
Még gondolkodom... de kíváncsi is lennék, Ti mi mellett tennének le a voksotokat.
-
axlfsi
veterán
válasz
axlfsi #93653 üzenetére
Nos, végül azt csináltam, hogy az aljának kinyomtattam azt, ahol ventit lehet szerelni bele:
...de egyelőre nem szereltem bele ventit, csak egy korrekt hűtőbordát kapott (a fotó még építés közben, azóta el lett rendezve a kötegelő is);
... jelenleg egy 21 fokos helyiségben, nas-ról húzva lan-on, a korábban már emlegetett 4k tartalmat;██ SiZE..........: 58.8 Gb
██ ViDEO.CODEC...: HEVC [HDR10+]
██ FRAMERATE.....: 23.976
██ BiTRATE.......: 49.4. Mbps
██ RESOLUTiON....: 3840x2160...simán viszi úgy, hogy 60-61 fokos a proci, sosem több. Nem esik nehezemre ventisíte i, de úgy vagyok vele, hogy ha nem muszáj, nem teszek bele mozgó alkatrészt, mert minek?
Szerintetek?
-
Hali1975
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:
adott egy Beelink MINI MXIII II TV Box Amlogic S905X Quad Core
Volt rajta librelec mar 3 eve. gondoltam a corelecet radobom , ugyse art a friss.
Hiaba toltom le a s905x sochoz tartozo kepfajlt, irom ki a balenaval/mar tobb kartyaval is probaltam/ es teszem a gyokerbe a hozza tartozo 2gigas dtb.img, nem akar elindulni a corelec.
Mi lehet a gond?
se reset gombal/ez mukodott a librelec alatt, se applikacioval nem indul el.Koszonom a valaszt
-
tomp
félisten
Ugoos AM6B Plus Wifi6-on másnak mennyit tud?
Nekem 250-260Mbitnél nem bír többet összehozni. Laptop a belső antennáival 840-et dob. -
falabu88
aktív tag
válasz
FingR86 #93754 üzenetére
Mostmár 50-60al jön, minden szuper.. Lenne
De eljött egy újabb probléma. A régi hdd-ről átmásoltam az ssd-re néhány újabb letöltést, ssd vissza a boxba. Na innentől valamiért a filekezelőben szépen látja az ssd-t, viszont hozzáadva a torrentet ami már rajta van nem csak betöltötte, hanem elkezdte újra letölteni, (2GB cucc 1,85GB-nél megállt).
Annyit sikerült kideríteni, hogy a var/media mappában 2x szerepel az ssd:
[kép]Valakinek esetleg ötlet , hogy mi a gond vele?
-
Csicsóka
őstag
válasz
stigma #93747 üzenetére
Xiaomi Mi box S, Thomson tha100 egy darabig még jó lesz online tartalom fogyasztásra. 4K-ban megy rajta ami olyan. A Xiaomi Mi box S külön appal kadencia helyes, a Thomson sajna nem, viszont van két USB, az egyik USB3.
Odroid C4 tudtommal nem rendelkezik Netflix tanusítvánnyal. -
mexel
veterán
Most visszaraktam arra lan portra és most ismét megy a hálózat éppen. ( a másik porton egy x3-as is simán müxik)
érdekes -
Csicsóka
őstag
válasz
Flowtation #93744 üzenetére
-
Csicsóka
őstag
válasz
hunaqua #93719 üzenetére
Armbian telepítése után néhány parancs, és már van OMV, Plex, Qbittorrent. Ezért nincs sok értelme előre elkészített ilyen lemezképnek. Ráadásul a git-ben lévő armbian teljesen naprakész. Már 6-os kernel is van. Egy S905-ös boxon volt probléma az OMV hálózat kezelésével. Sem DHCP, sem fix IP beállítása után nem volt hálózat. Az OMV saját xml-ben tárolt adatokkal kezeli a hálózatot, és nem az eredeti debian negszokott rendszerét használja. S912, és S905x2 vasakon nem volt ilyen probléma. Szóval nem lehet mindenen működő lemezképet faragni.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Kérnék egy kis helpet, mert én megrögzült CE-s vagyok így nem tudok józanul gondolkodni
Rokonnak kellene vennem egy olyan lejátszót FullHD-s nem okos TV-hez ami tudja:
- Netflix lejátszás
- Van 1 USB portja , amire az NTFS-re formázott 1TB-os külső HDD-t rá tudja kötni és arról filmezni/sorozatozni
- Android-os verzió (?)
- új vagy használt, max 20k körülNálam sok box megforult már, a legjobb számomra ár/érték arányban egy Khadas VIM3L-es boxok, CE vel szerelve.
Netflix és egyéb appokat nem telepítek rá, mert a TV-m tudja sajnos.
Itt most a CE-vel hackelt S905x3/egyéb boxokat kilőném, mert ha gond van akkor én telefonon nem tudom elmondnai mit csináljon mert nem annyira hozzáértő sajnos.
A kínai boxos Android kütyüket egyenlőre elvetném.Milyen más alternatívák vannak amin van 1 db usb port (2.0/3.0) ?
Én egyenlőre a Xiaomi Mi box S amit találtam. Roku vagy Amazon Fire Stick sajnos USB-vel nem rendelkezik.
Esetleg még talán van 1 alternatíva, igaz 20k velett picivel , de még utána kell néznem: Odroid C4, amire Android-o tennék, csak nem tudom, hogy van e Netflix tanusítványa amin menne.Segítséget előre is köszi.
-
-
falabu88
aktív tag
Köszi mégegyszer a segítséget, ahogy hazaértem felraktam a qBittorrent-et (thoradia repoba is meglett), és egy kis szenvedés után sikerült működésre bírni (semmi beállítási lehetőség, semmilyen portra nem jött be a webes felület , majd routeren engedélyezve a 8880-ast jó lett). Az eddigi 8-10MB/s helyett mostmár 50MB/s-el is tölt a box végre.
-
-
mexel
veterán
Elsőre nekem sem kellett beállítanom, kitöltötte CE, de aztán állítgattam, utána kinullázta mindet, akkor kellett beállítani.
Adtam routerben is MAC alapján fix ip-t, de akkor sem történt semmi. A routerben nem volt ott a kiosztott ip-k között.
Most a Nexus-al tesztelem, meglátom az milyen lesz. Valami driver hiba lesz sztem is
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Hálózaton keresztül lehet fájlokat másolni számítógépről a CoreElec-et futtató Box-ra amihez egy usb hdd(ide a hdd-re másolni) van kötve?
-
Nerazim
őstag
válasz
Csicsóka #93713 üzenetére
Köszönöm. Megpróbálom. Azt nem értem, hogy ha mindent úgy csinálok mint ebben a videóban akkor nálam miért nem működik. Ugyanaz a box mint az enyém.
-
nfsu17
veterán
válasz
stigma #93708 üzenetére
Folyamatosan rosszul írod a megabit, meg a megabyte szavakat.
Én értem nálad mit jelent, de nem így használják írásban.falabu88
Itt a qbit, az utolsó verzió a legfrissebb a letölthetők között.
Valami 4.2.5 verzió, szóval amúgy már elég régi
[link]Még entware-ből lehet telepíteni frissebbet
Keresőbe
Opkg qbittorrent install entware -
falabu88
aktív tag
Erre a CE 9.2.8 verzióra tud esetleg valaki segíteni Qbittorrentben, hogysmint? Rákeresve lehet a transmission hibája lesz az alacsony sebesség, írták mások, hogy 1 magot terhel maxon. Esetleg a matrixra update is játszik, ha nem nulláról kell felrakni, mert ahhoz nincs mégegyszer türelmem...
Próbálkoztam én magamtól , de se a fórum kereső se a google nem segített...
-
mexel
veterán
Van egy S905X4-es box, amin már megy a CE és feli is ismeri a gigás lan-t ami benne van. Egy baj van: pár indítás után nem kap IP címet, egyszerűen nincs hálózat, valami kamu IP-t kap. Próbáltam fix ip a routerben beállítani de semmi eredmény, a boxon is, de úgy sem. Mi lehet a gond, mit lehetne csinálni hogy működjön?
-
péjé
őstag
sziasztok,
lehet láma a kérdés, hogy tudom megnézni hogy 100-as vagy 1000-es a LAN? Ssh-s megoldáson kívül vmi más? köszi -
Csicsóka
őstag
válasz
Nerazim #93703 üzenetére
Volt rajta CE, de csak sd kártyáról futott, ha ez számít. Már azóta többször újra indult az Android (vhol olvastam, hogy CE után újra kell indítani a droidot)
Akor nem kell újra tenni az FW-t. Reset gomb nyomás után indul, ha megfelelő u-boot, és dtb.
Az U-botot írtad, hogy van több is, de azzal nem igazán tudom mit kell kezdeni, lehet itt hiányzik egy lépés.
Itt van egy leírás, menni fog!
-
stigma
addikt
válasz
falabu88 #93709 üzenetére
Hi, hát a boxok wifije nem szokott acélos lenni, amúgy ott kábeles letöltést írtál.
Kábelen próbáld meg, ha tudod, mert ott sokkal többnek kell lenni a letöltésnek.
Portot nyisd ki routerben, ha még nem tetted meg.Tranmission portját kell a routerben a Portátirányításnál megadni, ip-nek a box ip-jét megadni.
Keresőszavak: Tranmission prt fowardingQbittorrent linket nem tudok adni, mert vagy entware-ből kell tenni(ami asszem 1-2 parancs SSH-n), erre is rá kell keresned, én viszont Coreelec-ben Dockerben telpítettem neki.
Első körben kábellel csatlakoztasd a boxot nézd meg mennyi az átviteli sebességed így Tranmission-ben. Ha marad a 12Mbit/sec max és ingadozik, akkor Qbittorrent.
Linkelni sokmindent nem tudok melóból, ezért bocsi. -
stigma
addikt
válasz
falabu88 #93705 üzenetére
Hi, hát akkor leírom, ha elfogadasz tanácsokat, mitől lehet leírom:
- Routered LAN portjai 100Mbit-es LANNal szereltek
- Router + boxot 100mbites kábellel kötötted össze
- Tranmission 1 szálon tölt le, így leterhetli a CPU-t ezért max ennyivel tölt le.
- Aktív vagy passzín letöltő vagy? Port engedélyezve a routerben?Első körben én azt próbálnám ki, helyi hálózaton mennyivel másolsz, így kapsz egy reális képet arról mennyit bír a HDD. Azt nem írtad 2,5-es vagy 3,5-es HDD-ről van szó?
Ha hálózaton másolásnál (minden eszköz amiről és amivel másolsz kábellel csatlakozik és gigabites) akkor elméleti Maxon olyan 125mbit/sec-el kellene másolnod egy filmet, az adja ki a gigabitet.
Ha a hálózati másoldásod >12mBit/sec akkor állhatsz neki a többi dolognak még:
- Qbittorrent-el töltesz le, mert többszálas letöltést támogatja + bekonfigurálod
- UTP Kábeleket cserélgetszBátyámnak egy S905x2-es boxa van, USB 3.0-ra egy WD házba szereled 2 TB-os WD Purple HDD van. Port beállítva routerben, ha szerencseéje van akkor olyan 70-80mbit/sec-el tölt le egy jobba seedelt filmet.
-
falabu88
aktív tag
Elhiszem, lenne sok előnye. De hidd el amire nekem kell elég. Ha sos-be kell valami laptopon szedem le és úgy másolom ki külsőre. De 2-3 éve így használom, bőven megteszi, csak azért zavaró a sebesség. Ha sikerül javítani rajta akkor örülök, ha nem akkor marad minden így.
Közben tesztelem az ssd-vel, 5MB/s
-
falabu88
aktív tag
Sziasztok! Adott egy X96 max+ 4/64, gigabit lannal, CE 9.2.8-as verzióval belső tárhelyre telepítve, Transmission 9.2.24-el külső hdd-vel használva. Voda 500as net, amit kábelen kap. Mi a normális letöltési sebesség amit tudnia kellene? Ilyen 8-12MB/s-re jön ki az átlag, amit nagyon keveslek. Mivel tudnék esetleg javítani rajta? Noti hdd van usb 3.0 házban , ma jön egy usb 3.1 SSD-m, lehet, hogy javulni fog vele (nem gondolnám, mert gépre dugva bőven többet tud a külső hdd) ? Ahogy látom van már új CE, viszont ha nem muszáj akkor nem frissíteném, mert amire használom (torrent+film és sorozatok) nekem tökéletesen megfelel. Egyedül a torrent letöltési sebességet kéne valahogy növelni, ha lehet.
-
Hali1975
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: adott egy A95X X905W2 procival 4 giga rammal.
Erre lehet corelecet feltenni?
Sajnos csak X905W hez van 2 giga rammal letoltheto kepfajl.Koszonom a valaszt.
Udv -
Nerazim
őstag
válasz
Csicsóka #93702 üzenetére
Volt rajta CE, de csak sd kártyáról futott, ha ez számít. Már azóta többször újra indult az Android (vhol olvastam, hogy CE után újra kell indítani a droidot)
Most kipróbáltam az Githubos linkről ezt a verziót: Armbian_23.02.0_amlogic_s912_bullseye_6.0.12_server_2022.12.12.img.gz
BalenaEtcherrel kiírtam pendrive-ra majd az Uenv.txt egyik sorában javítottam dtb-t:
LINUX=/zImage
INITRD=/uInitrd
FDT=/dtb/amlogic/meson-gxm-s912-libretech-pc.dtb
APPEND=root=UUID=60139343-d900-4c10-ba9e-b48a8d8cfba9 rootflags=data=writeback rw rootfstype=ext4 console=ttyAML0,115200n8 console=tty0 no_console_suspend consoleblank=0 fsck.Természetesen már egy-két kivétellel az összes dtb-t végig próbáltam, és korábban CE alatt a q201 jelű dtb volt a nyerő de valamiért most azzal sem megy, gyanítom mást rontok el.
Az U-botot írtad, hogy van több is, de azzal nem igazán tudom mit kell kezdeni, lehet itt hiányzik egy lépés.Sikertelen próbálkozások után ez a kép fogad mindig ebből gyanítom, hogy a q201 lesz a befutó.
-
Csicsóka
őstag
válasz
Nerazim #93700 üzenetére
Ha ezen a vason korábban volt CE, akkor addig nem fog bootolni ameddig nem megy vissza az eredeti android fw!!! Ha eddig nem innen próbálkoztál, az is lehet baj. Vorke Z6+ Beelink GT1 is elindult.
Van itt elég sok dtb, próbálni kell.
U-boot is van több S912-höz. Itt van hozzá segítség is.
uEnv.txt akkor olvassa amikor eMMC-re akarod telepíteni. Ezért nem árt átírni, ha már elindult. -
Beni2360
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Lexus, Toyota topik
- Politika
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- CMF Watch Pro 2 - ebből a poénból többet is ki lehetett volna hozni
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Asztali PC , i5 14400F , RTX 3070 Ti , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Eladó konfig! I5-13400F 512GB SSD 16GB DDR5 RX6600 8GB!
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- Hp Z420 socket 2011 félkonfig értèkelésre vár
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest