Hirdetés
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz Csabi1984 #95299 üzenetére
Igen, ez az amit az én Marantz 7011 erősítőm is tud, magyarul az erősítő kikapcsolt állapotában is lesz kép a tévén.
"Belépő szintű házimozi forumba is írták, hogy a mostaniakban van olyan lehetőség, hogy átengedi a képet (nem nyúl bele) és a megjelenítőre bízza a feldolgozást."
Max az erősítő is felskáláz ha nem abban a felbontásban van a videó. Csak erre tudok gondolni. Nem emlékszem, hogy az erősítőm ezt kezelné. Nem is értem minek tennének egy erősítőbe ilyen funkciót.Miért is nyúlna bele az erősítő a képbe? Mi értelme lenne? Egyébként ezt simán lehet ellenőrizni egy kalibráló eszközzel. Mármint azt hogy az erősítő belenyúl érdemben a képbe vagy nem. Ez ügyben lehet megkeresem Vhiktort.
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
Ilyen funkcióm van
Belépő szintű házimozi forumba is írták, hogy a mostaniakban van olyan lehetőség, hogy átengedi a képet (nem nyúl bele) és a megjelenítőre bízza a feldolgozást.
AZ AVR-em Dolby Vision támogatja csak érdekesség kedvéért amikor az amazon firestick direktbe volt az erősítőre kötve a DV felismerés offolva volt csak az általános "mozi, általános, élénk" képi üzemmód volt. Közvetlen a TV-re dugva meg volt DV felismerés! -
Joshi
titán
válasz Csabi1984 #95295 üzenetére
"Én AVR-men sajnos még nincs passtrought ami közvetlen átengedésre hivatott."
Az erősítőknél a video passtrought arra hivatott, hogy az erősítő bekapcsolása nélkül is átengedi a képet. Magyarul ha neked ezt nem tudja az erősítőd, csak akkor lesz kép a tévén, ha bekapcsolod az erősítőt konkrétan arra a bemenetre. Szerintem érdemben nem nyúlnak bele a képbe az erősítők. -
Csabi1984
addikt
-
junkpod
veterán
Nem ezt írta. Pont ezért írtam, hogy először meg kellene határozni mi van most és mit szeretne elérni? Pont ebben a projektben vagyok és szerintem eléggé beleástam magam.
Az általános probléma az (ahogy Te is írtad), hogy a 4K-HDhang képes lejátszó és 4K TV nem kompatibilis a régi fhd erősítővel. De az ördög a részletekben rejlik.
- akar-e CEC finkciót használni, azaz az új modern TV távirányítóval vezérleni mindent (TV, erősítő, player)?
- akar-e TV-t is az erősítőn hallgatni (TV adások, steraming appok...), onnan milyen hangokat szeretne...?
- milyen TV-je van és az milyen tömörített hangok átengedésére képesek?A legjobb, legdrágább megoldás egy másik erősítő:
- egy régebbi 4K képes erősítő, ~2019 előtti modell, ebben az esetben player->AVR<->TV a bekötés, a player felől minde hangformátum OK lesz, de TV streaming hangjai még mindig nem lesznek teljesek (DD+ már nagy valószínűséggel nem fog átmenni)
- egy újabb modell ami a eARC képes, ekkor a player->TV<->AVR lesz az optimális bekötés, ez a legjobb és legdrágább megoldás, de egyer jobban hajlok rá, hogy magamnak ezt válasszam, mert minden más kompromisszumot igényel.Az olcsóbb (bár meglepően drága szerintem a 20-30eFt ...) egy HDMI audio extractor, de ez egy rendelés-visszaküldés projekt mert mindenki azt ír rá a dobozkákra miat akar.
Elsőre kaptam egy olyat ami csak fhd képet vitt át, bár a forgalmazó állította, hogy 4K, persze nem.
Másodjára kaptam egy 4K képeset (60Hz nekem elég) ami viszont nem tudja a CEC finciót, bár rá van írva. Itt is fontos az eARC képesség, ezt tudta.
Harmadjára rendeltem még egy újabbat, meglátjuk tudja-e amit ígér...Box's don't touch!
-
M@nH.
aktív tag
Sziasztok,
van még itthon 2db x96 max plus box-om, már rég foglalkoztam velük, de a kérdésem az lenne, hogy jelenleg van olyan rom rá, amin jól megy a netflix, hbo, disney+, youtube is? Mert anno valamelyikkel mindig gond volt, vagy trükközni kellett hogy mind egyszerre működjön. Vagy melyik a jelenleg legjobban használható rom erre a célra? Köszönöm.
-
cof
veterán
Esetleg ha valakinek hiányzik az analóg audió kimenet mint nekem is, akkor találtam egy USB-s hangkártyát ami CE alatt is tökéletesen működik. Szépen elrejthető, nem az a doboz forma. Csak ajánlani tudom.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
blakey
titán
eARC-ra van szükség a TV és az erősítő részéről is, ha az egyik nem tudja, akkor nem fog "átmenni".
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
mexel
veterán
Tudom nem ide való kérdés de itt talán hamaravbb választ kapok. Ha a hdmi kábel a tv be megy először és utána az erősítőbe, akkor max DTS fog átmenni, vagy ez tv függő? 2.1-es HDMI és Atmost is tudó tv esetében nem megy át a hang is? Jó lenne mert az erősítő nem 4K képes és így most csak fhd-t tudok nézni.
-
fanci
tag
Sziasztok!
Vontar x3- ra mehet a nexus 20.1 vagy még inkább a matrix? -
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #95280 üzenetére
HDR10, HLG, HDR10+
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok!
CE tud DV-t, vagy csak HDR megy neki?
Köszi"csak a zene van"
-
-
Beni2360
félisten
válasz Suineg #95275 üzenetére
Azért én ere is csinaltam segítség képen egy videót.
Van olyan bőr aminel lejátszás kozben a tavon a fogaskerék gombra is felugrik infó.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
vargalex
Topikgazda
válasz Suineg #95273 üzenetére
Szia!
Nem sértésből, de egy google keresés (első találat) azért nem atomfizika: Player process info.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
junkpod
veterán
Új bekötéssel is kipróbáltam a HDMI audio extractort.
Erősítő bemenetere az extractor audio only kimenetet kötöttem. A HDMI out -ot a tv ARC bemenetere. A Kodi box pedig maradt a tv másik HDMI bemeneten.
Így a Kodi működik a tv távirányítóval, hurrá.
A Kodi hangok Kodi->tv->audio only->erősítő úton közlekedik, így van DTS HD master és DD TrueHD is (DTS HRA nincs) tehát ez is OK. Tv adás hangja is kimegy az erősítőre.
Viszont az audio only kimenet nem viszi át a CEC infót az erősítőre, így kell az erositohoz egy külön táv. Ez szomorú, de talán vállalható kompromisszum. Próbálom megszokni.Kérdés: van egy Delock HDMI extractor, 27eFt áron, azt állítja magáról, hogy CEC képes. Vajon azzal jobban jarnek? Valóban CEC képes? Ha igen, akkor mehetne vissza az erősítő közvetlen a tv-re, a Kodi meg simán csak egy hang leválasztásal működne.
Nincs valakinek ilyen Delock HDMI audio extractor?Box's don't touch!
-
Suineg
senior tag
Létezik olyan skin, vagy kiegészítő ami meg tudja jeleníteni a lejátszott film aktuális felbontását? A kép résznél látom az eredeti felbontást, de a megjelenítettet ki lehet iratni?
Érdekelne még a proci hőmérséklet kiiratása is, az mivel lehetséges?[ Szerkesztve ]
-
gyűrű
addikt
válasz Technoman #95267 üzenetére
Ezeket úgy tudod kikerülni hogy nem frissítést csinálsz. A 19-es ről kiexportálod a médiatárat a filmappákba, külön különt választasz az exportnál. Utána a másik friss telepítésnél pedig helyi mediatár beolvasást választasz, így csak a mappában lévő nfo t, és képeket veszi figyelembe, nem lesznek kitörölt filmadatok sem. Az eredmény megegyezik a 19-esel.
-
Technoman
őstag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy van-e értelme, CoreElec 19.5-ről - 20.1-re frissítenem (X96 MAX+ 4/32)?
Egyébként a Matrix, jól csinálja a dolgát, néha igaz befagy, de ez még belefér.
Feltettem -szerencsére egy másik kártyára- a régi CE 19.5-öst, úgy hogy Rufussal tükröztem a tartalmat, majd arról upgrade-eltem az új 20.1-re. Sajnos, a "Mediatár" tartalmát nem sikerült teljes egészében átemelnie (a borítók és a leírások tartalmával, hosszú hónapokat szívtam, nem szeretnék újra nekiállni) Még úgy sem, hogy beimportáltam őket.
Feltételezem a régi vs új op rendszer ily szinten nem 100%-osan kompatibilisek egymással (régi 1000 éves , már törölt filmek borítóját is betette, pedig azóta már tisztítottam nem egyszer, a Médiatárat)
thx -
Suineg
senior tag
Értem, köszi válaszod. Ha nincs nekem ez a HDMI elosztó hanem közvetlenül dugom a boxot a TV-re akkor nincs gondom. Kizárólag ezzel a közösítővel van, de így CE alatt be kell állítanom a 4K felbontást, jó ég tudja miért.
-
senior tag
válasz Suineg #95264 üzenetére
SteamLink és Xbox 360 van még rádugva az erősítőre.
Nem kell semmit állítanom CE alatt. Oldja meg a CE/Kodi, hogy amekkora formátumot indítok, az rendben jelenjen is meg. Ez ilyen alap elvárás, nem?
Van 4K felskálázási lehetőség az erősítőn, de az nincs bekapcsolva. Megoldja a TV.[ Szerkesztve ]
-
Suineg
senior tag
Gondolom az erősítőbe van még más bedugott cuccod is? Nekem is hasonló, annyi, hogy nekem egy HDMI közösítőbe van bedugva a box, majd onnan a TV ARC-s HDMI-be. Neked CE alatt meg kell határozni a lejátszási formátumokat, hogy pl. 720p videót is le tudjon játszani ARC bemeneten keresztül?
-
senior tag
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Az normális szerintetek, hogy egy Tanix Tx9s boxon lévő CE 9.2.8 (aszem) ha újraindítom a droid jön be és csak megint fogpiszkálóval tudom behozni a CE-t. Egy másik boxon HK1 amin Mátrix van gond nélkül bejön a CE újraindítás után.Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
cof
veterán
Felprogramoztam CE alatt Keymap Editorral egy gombot, hogy menjen le alvóba (suspend) de bekapcsolás után a BOX LCD kijelzője nem kapcsol vissza. Ez nálatok is ilyen? Tanix TX3, CE 19.2
[ Szerkesztve ]
-
Suineg
senior tag
Hát, egyszer véletlen úgy hagytam, és kikapcsolt rendesen, kb. 6-8 perc múlva.
Nem idegesít, hanem egyszerűen szét vet az ideg az ilyen történésekkor. 80 ezer forintos box. A memóriakártya gyári kínai, lehetne persze jobb minőségű nekem. Neked közvetlenül kapcsolódik HDMI-n keresztül a képe, a TV Hdmi bemenetésre? -
nagyfejü
őstag
válasz DoItYourself #95253 üzenetére
Szia!
Van elég sok videoklipem.A vidoklip mappában. Feltünt hogy több klip nem szerepel a cimek között!
Nálam a forrásoknál film - sorozat - klip lehetőség van.
utánanézek az elnevezésnek.
Most megnéztem. A videoklipek mappákban vannak. És a kodi nem a mappákat jeleniti meg hanem ömlesztve a klipeket! De abból sem mindet![ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Suineg #95245 üzenetére
Biztos lefagy? CoreELEC 19.5-Matrix (Odroid N2+) alatt nekem néha meg-meg fagy a rendszer, de utána továbbmegy, és elvégzi az összes műveletet amit addig nyomogattam, míg fagyott állapotban volt. Ilyen kikapcsolásnál is. Látszólag lefagy, de aztán egy kis idő után újraindul. De jah, eléggé idegesítő.
Én a memória kártyára gyanakszok, lehet az kezd viseltes lenni. -
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Nexsus van a boxon és valamiért nem olvassa be az összes videoklipet!
A forrás megadásánál mé látszanak, a fájl mappában már nem!
Mi lehet a baj?
üdv -
hunaqua
addikt
válasz trance89 #95249 üzenetére
Köszönöm szépen.Ezeket találtam én is. Gondoltam hátha tuningolt még rá valaki valamit.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
hunaqua
addikt
Egy Tanix TX9S S912 (2/8 Gigabit) dobozra létezhet Android 9 -nél frissebb custom rom?
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Beni2360
félisten
válasz Beni2360 #95246 üzenetére
Marmint mi működik tovabbra is? Vagyis akkor kapcsolódik az Androidhoz es bontja a kapcsolatot a CE-vel?
Lehet, hogy időt kell hagyni át kapcsolasnal, hogy felepitse a kapcsolatot a droiddal.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Suineg #95244 üzenetére
Marmint mi működik tovabbra is?
Vagyis akkor kapcsolódik az Androidhoz es bontja a kapcsolatot a CE-vel?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Suineg
senior tag
19.4 CE vagy 20 CE alatt miért fagy le kikapcsolásnál a rendszer? Gyári bluetooth távval is és usb vevős távval is?
-
Beni2360
félisten
válasz Suineg #95242 üzenetére
Hat egyszerre cssk egy kapcdolat él es hiaba kapcdold ki a CE- parositani kell az Androiddal. Probald egy pillanatra az elemmel megszakitani a kapcsolatot es vissza a tavon, hogy akkor kapcdolodik e?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Suineg
senior tag
Van egy G10s bluetotth légegeres távirányítom, a hátulján a model: Ari w
Akinek ilyet adtak gyárilag a boxhoz (pl. GT-Kinghez) annak müködik-e bluetooth kapcsolattal CE-n is, és ugyanazzal a párosítással androidon is? Mert nekem jelenleg CE alatt ha párosodok, majd újraindítva a rendszert emmc-re, android alatt újra kell párosodni a bluetooth kapcsolatnak. Hogy van másnál? -
junkpod
veterán
válasz mikrofon #95240 üzenetére
Hát igen. A lejátszó be se kapcsolódik CEC nélkül a HDMI váltásra. A tv fel sem ismeri a beállításokat, néha van színtér hiba így, mert valamit nem jól beszélnek meg.
Lehet így használni csak kényelmetlen: a lejátszót külön távval kell bekapcsolni, és vezérelni.
Közvetlen összeköttetésben már a box boot képernyő is feljon meg a CE előtt. Switchen keresztül már csak a CE splash screen jön fel először.
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
mikrofon
veterán
válasz Beni2360 #95239 üzenetére
Igen, van amikor kell.
Nekem van egy ilyenem eladó. Azon se megy a CEC. Nálam ez azért okozott gondot, mert a HDMI fülesemhez kell a CEC. Ha azon nem kap jelet akkor nem aktiválódik a hdmi bemenete, tehát nem szól. így nem tudtam használni a füleshez. Viszont ha az erősítőmet kötöttem rá az audio only kimenetre, akkor működött az ARC, mert az CEC nélkül is szólt. De nekem nem erre kellet, így nem tudom használni.
Ezek szerint ez TV és hangrendszer gyártó függő.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz junkpod #95238 üzenetére
Altalaban az ARC-nal kell a CEC LG TV.
Ha bekapcsolom az ARC funkciot akkor automatikusan bekapcsjolja a SIMPLINK (HDMI-CEC) funkciót. Persze ehhez az AVR-ben engedelyezni kell az ARC lehetőséget.[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz nagyfejü #95232 üzenetére
Megjött de egyelőre még nem vagyok boldog.
Egyrészt a cec nem megy át rajta (ha közvetlenül csatlakozik a lejátszó a tvhez akkor a tv távirányító vezérli a lejátszót.). Másrészt néha a képpel is gondja van...
Még kábeleket varialok, tesztelem.Ha jól gondolom akkor az arc nincs összefüggésben a CEC funkcióval.
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
cof
veterán
válasz blakey #95236 üzenetére
Igen, szerencsére megvolt gdrive-on mert sehol nem találtam már hozzá élő linket. Sajnos nem indul az LE11 se S905-ön se S905X-en.
Na de mit tudhat az a VLC amit a Kodi Amlogic alatt nem? Mert ezek alapján hardveres akadálya nincs, hogy megoldható legyen.
-
blakey
titán
Jó öreg LE. De jó is volt az. VLC-nek is vannak jó tulajdonságai.
-
cof
veterán
válasz blakey #95222 üzenetére
Ma reggel megnéztem LE 8.2.3.1-el S905-ön és ott sem vált képarányt csak a nfsu17 féle M3 minta szintén. Akkor úgy tűnik ez csak ilyen x86 kiváltság, kár. Bár nem értem, hogy a VLC Androidon miért vált akkor, pedig a Kodihoz képest az egy fapados lejátszó.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz vargalex #95229 üzenetére
Persze, 1 forrásból indulnak ki, de ettől még a Kodi nem ugyanúgy teljesít minden platformon. Pl. ami Linux alatt jól működik, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy Android alatt is jó lesz. Bármilyen hibát jelzek a CE fejlesztőinek, első kérdések között szerepel, hogy Android alatt milyen. Ha ott jó, akkor esélyes a javítás.
-
vargalex
Topikgazda
válasz blakey #95227 üzenetére
Egyébként szerintem nincs külön android ág... Ugyan abból a forrásból fordul.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
GZoli7
senior tag
válasz DoItYourself #95223 üzenetére
Ugyanez a helyzet nálam is.
Az LE fórumban meg valakinek hasonló régi S905 box, gond nélkül megy. Hátha lesz megoldás a fórumban. -
blakey
titán
válasz vargalex #95226 üzenetére
Az ARM vonal Android Kodira épül, tehát elsődlegesen Kodi hiba.
-
vargalex
Topikgazda
válasz blakey #95225 üzenetére
Eddig viszont arról ment a diskurzus (ha jól értettem), hogy Kodi, vagy CE hiba-e. Kodi hiba nem lehet, hiszen Windows, Linux, LE alatt jó. A CE a linuxos Kodi-val fordul, ráadásul a LibreELEC van merge-elve a CE-be. Azért, mert Android alatt sem jó, nem lehet azt mondani, hogy Kodi hiba, hiszen ahogy írod, az egy másik vonal...
Alex
-
blakey
titán
válasz vargalex #95224 üzenetére
Elvileg így kéne működnie, Amlogicon nem így működik, legalábbis nálam CE és Android alatt sem. Utóbbi esetében VLC-vel viszont jó.
-
DoItYourself
Topikgazda
-
blakey
titán
nfsu küldött egy videót - igen, az jó.
Meg azt is észrevettem, hogy Windows és x86 LE Kodi alatt is kettővel több menü van a képbeállításoknál. Ami CE alatt inaktív is. - szerintem ez HW függő, ezért vannak az eltérések.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
cof
veterán
válasz blakey #95220 üzenetére
Oks, akkor várunk majd hátha jön egy Linuxos aki megnézi Linux Kodi alatt is.
nfsu küldött egy videót ami szintén képarányváltós, viszont ez még mpeg2: [link]
Ez jó CE alatt is, 16:9-ről vált a képarány 4:3-ra.
Akkor a h264 kodekkel lehet valami.
Meg azt is észrevettem, hogy Windows és x86 LE Kodi alatt is kettővel több menü van a képbeállításoknál. Ami CE alatt inaktív is, az a mentesítés módja. Nem tudom lehet-e bármi köze a jelenséghez.
Még eszembe jutott, hogy ki fogom próbálni majd LE alatt is az S905-ön, LE 9.2.8-on . Ha jól rémlik ez volt az utolsó verzió.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Android Kodi alatt is rossz, nem CE hiba. Tehát ha Android alatt is rossz, akkor Kodi hiba. Mások fejlesztik az Android vonalat és mások az X86-ot
-
cof
veterán
válasz blakey #95215 üzenetére
Tehát ott tartunk, hogy Kodi hiba.
Az a baj, hogy ez nem igaz mert Windows 10 Kodi 19.5 alatt jó, x86 LE 10 megint jó. Tehát Kodi hiba semmiképpen sem lehet.
Majd nyitok egy topikot valamikor neki CE fórumon mert itt úgysem jutunk dűlőre. Hasonló problémával már találkoztam évekkel ezelőtti LE fórumon gyors google keresés alapján, még nem volt időm átolvasni mert több topikban is felmerült ez a szál.
-
blakey
titán
válasz AiRLAC #95216 üzenetére
A lineáris TV-k esetében fordul elő a legnagyobb százalékban, ott teljesen normális és általános. Filmek esetében eddig talán kettővel találkoztam, egyiket most próbálom beszerezni, hogy megnézzem, hogy ott hogyan működik.
-
addikt
válasz blakey #95215 üzenetére
Ez a menet közben változik a képarány mennyire elterjedt funkció?
Csak mert a TV felvételeken kívül nem tudok mást elképzelni ahol előfordulhat ez életszerűen."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
blakey
titán
válasz nfsu17 #95214 üzenetére
Tehát ott tartunk, hogy Kodi hiba. Írtam, hogy Android Kodi alatt is sz@r.
Én nem írok a CE fejlesztőinek, mert ezzel nem fognak foglalkozni, csak akkor, ha minden más OS-en futó Kodi alatt jól működik. Tehát a droidos Kodi alatt is.
Pont tőled volt furcsa ez, mikor ha jól rémlik sokat szoktál tesztelni, sok eszközön, stb. - igen, most is megnéztem 5 eszközön és rendszeren, hogy hol a probléma, egyelőre VLC alatt jó.Nem veszem személyeskedésnek. Egyértelműen látszik, hogy a Mediainfo app is egy felbontást lát, azt is írja, hogy az első letapogatás után lesz beállítva a képarány. A probléma több oldalról származhat.
Egyéb problémákat is felfedeztem, de ott sem tudjuk, hogy mi okozza. Túl sok a formátum és a lehetőség.[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
válasz blakey #95213 üzenetére
Tehát visszatértünk az eredeti felálláshoz, hogy szólni kellene CE-nek, hogy most akkor mi van, mert azt nem lehet ráhúzni a problémára, hogy nem létezik, és sehol sem jó..mert akkor megint más lenne a helyzet és rövidre is lehetne zárni.
Aztán úgyis rövidre lehet majd zárni, ha CE ránéz és azt mondják ez nem megoldható és/vagy nem akarnak vele foglalkozni.
Senki nem akarta, hogy oldd meg, de hamar rövidre is zártad volna amúgy a (nem sokakat érintő és érdeklő ) témát, hogy "a felvételben van a hiba".
Pont tőled volt furcsa ez, mikor ha jól rémlik sokat szoktál tesztelni, sok eszközön, stb.
Lehet kötekedésnek, személyeskedésnek veszed az írásomat, pedig semmi ilyesmi nincs benne, csak ha vki erősen ellenáll, akkor azt hasonló erővel kell puhítani. -
blakey
titán
válasz nfsu17 #95212 üzenetére
Mutattam egy képet miszerint az első felbontás azonosítása után nincs váltás a mediainfo szerint, azaz fix marad, egyes programok valószínűleg erre (is) fel vannak készítve, hogy ezt megkerüljék, a többi nem, nem úgy kezelik, ahogy elvárnánk. Avidemux egy másik "állatfaj", gondolom "letapogatja" újból az anyagot és megoldaná a problémát.
macOS VLC alatt is jól működik.
Én itt be is fejezem, mert nem tudom megoldani.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nfsu17
veterán
válasz blakey #95202 üzenetére
mutattam, egyértelműen látszik, hogy fix képaránnyal van rögzítve.
Nincs fix képaránnyal rögzítve, pont ez az. Az, hogy mediainfo csak az első képkockát nézi, ez inkább az ő sara.240ms eltéréssel (vagy még kevesebb, de ennyit néztem meg) két kapcsolójel (4:3 vs 16:9) is van a folyamban...itt van a reklám kezdete ugye.
Kodi is látja a kapcsolójel váltást, tegnap realtime néztem az info panelen a váltást, és reklámnál átváltott 16:9-re...pontosabban 1:78:1-re...csak a kép nem mozdult semerre4:3 (alul időfolyam: 00:13:000)
16:9 (00:13:240)
-
blakey
titán
Android Kodi alatt is fix a képarány, úh. biztos, hogy nálad van valami extra, ami most nem jut eszedbe.
Még mivel próbáljam ki?Android VLC alatt jó.
[ Szerkesztve ]
-
GZoli7
senior tag
Akkor ez ennyi. A LE wikijén csak annyit írnak, hogy belső tárhelyre nem lehet tenni, de semmi info az android verzióról. Ezen 5.1 volt gyárilag, de az sincs meg. Nem is találok semmit. Hasonlóan régi cuccokon viszont megy, pedig azokhoz sem volt sokkal újabb android.
CE és régi LE is megy rajta önálló rendszerként. A bootloader az megmaradt, de akkor ezek szerint kellene egy frissebb. -
cof
veterán
válasz GZoli7 #95204 üzenetére
Kell hozzá egy Android 7-es, mert nem is lehet feltenni önálló rendszerként még a CE-t se régebbi BOX-ra S905X próbáltam és csak dual-ba engedte.
Gyári 7-es fw ezekre biztosan nincs 5-tel jöttek ki, talán 6-os is volt valamelyiken bár már az is inkább S905X-re volt jellemző. Valami custom 7-es rendszert kell rá keresni első körben.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Kodi alatt a TVHeadend nem telepít fel valamilyen kiegészítőt?
-
nfsu17
veterán
win10, VLC
A Dallas konkrétan 14s-nél (szerintem ekkor váltana) konkrétan bezáródik. Utána indítva újra meg crash információkat akarna küldeni.
A Columbo első indításra úgy működött, ahogy kell, 16:9-ben indul, majd átváltott 4:3-ra a Columbo...ahogy kell. Utána megint el akartam indítani és mindig ez is kilép a váltáskor.
Azóta nem megy ott tovább.
Felveszek én is egy saját ilyen tesztfájlt és majd megnézem azzal -
cof
veterán
válasz blakey #95202 üzenetére
akkor miért a rendszerek a sz@rok?
Azért mert nálam jó Windows 10-en 3 lejátszón is, és x86 LE alatt is. Megnézhetné valaki más is Windows alatt, bár én ott se állítottam semmit, nem szoktam ilyenekkel szórakozni.
Ha nem láttam volna az élő TV-t, hogy LE alatt vált képarányt akkor nem is foglalkoztam volna vele. Mert eddig azt hittem, hogy Kodi bug.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Az rendben van, de látod, hogy mit mutat a mediainfo (Dallas anyag), tehát 4:3-as az anyag és az első képarányt veszi figyelembe, tehát itt kéne körülnézni.
Egyszerűen ez bug - ezt értem, viszont értsd meg, hogy nálad valami úgy van beállítva, hogy automatikusan érzékeli a felbontást a lejátszótól függetlenül, tehát maga az OS vált. Nemsokára Android alatt is megnézem. Ne kérdezd, hogy mi, mert nem tudom. Néztem M5, M3 élő adást és ott jó volt a 4:3/16/9 váltás, tehát a CE tud váltani élő adás esetén is.
Nem lehet a felvételben hiba ha a Windows-os lejátszók teljesen jól kezelik és a LibreELEC is. - mutattam, egyértelműen látszik, hogy fix képaránnyal van rögzítve.
De egy alap Samsung TV is amibe be van dugva a koax és DVB-C-n vannak a csatornák beállítva ott is automatikusan vált képarányt amikor kell, pedig az egy buta nem okos TV, még felvenni sem lehet vele. - ez már a szolgáltatón múlik, volt, hogy a Viasat6-on egyik, másik "szpot" 4:3-ban jelent meg a Vodafone hálózatában, MindigTV-n jó volt, aztán az is megjavult.
De ok, elengedtem mert kötöd az ebet a karóhoz. - ne engedd el, mert keressük a hibát, de ha 5 rendszeren sz@r és a felvétel szerint is, akkor miért a rendszerek a sz@rok? Még, akkor is, ha tudjuk, hogy valóban az lenne a jó, ha mindenképp változna a képarány, de ehhez már az anyagnál nincs meg a feltétel.#95197 nfsu17
De élő adásnál nincs 'felvétel'. Vagyis nem a felvételt nézi...hanem élőt.és ott sem jó. - attól még az OS amin nézi úgy van beállítva, nálunk meg nem ua. az OS fut.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
cof
veterán
válasz ®abstract® #95200 üzenetére
Ha egy hiba még nem volt diagnosztizálva az addig nem is hiba. De láthatóan falakba ütköztem itt, biztos meg lehet oldani ha LE alatt rendben van, és a két rendszer nem áll messze egymástól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Futás, futópályák
- DIGI kábel TV
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Mobil flották
- További aktív témák...
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- Intel Core i7-8700K + ASUS ROG MAXIMUS X APEX Alaplap
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- i5-14600KF, Gainward 4070Ti, 32GB DDR5 6000Mhz
- Belépő kategória (GARIS , KIVÁLÓ ÁR ! ) Ryzen 5 2600X / 16 gb drr4 / 5600 xt 6gb
- Dell OptiPlex 3010 SFF i5-3450CPU / 8GB RAM / 120GB SSD / 500GB HDD / Office 2024
- Intel NUC 12 Pro Kit - garanciális, 64GB RAM, 2TB SSD
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics!
- Intel i5-8600k + Asus Prime Z390M-Plus alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest