Hirdetés
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sunavlys
senior tag
Ha egy mediaplayert a tápfeszültség megszüntetésével "kapcsolunk" ki/állítunk le, akkor lesz/lehet valami baja a készüléknek? Főleg a filerendszer sérülése miatt aggódok.
ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro
-
junkpod
veterán
válasz DoItYourself #95094 üzenetére
Ha SD -re telepítem az nem gyalulja le a memóriás boot -ot?
Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
-
junkpod
veterán
S905X3 box, CE 9.2.8 fut rajta belső memóriában, SD kártya nélkül.
Lehetséges és vagy érdemes új CE verziót telepíteni rá? Mit nyernék vele, ha eddig amúgy hiba nélkül működött fhdTV-n, de most 4KhdrTV-re lett kötve?Box's don't touch!
-
nfsu17
veterán
Ma nem használtam, tegnap még igen, ment, de nem 100-as. Lehet a végét járja.
Itt a fórumja, lehet olvasgatni, nem egyedi hiba....And now I've started getting the error "The following content is not available in this app" for all videos.
I don't think the issue is related to Kodi specifically, it's happening to most non official YouTube apps it seems across a litany of devices. Seek time is very slow, cache fills extremely slowly, doesn't really matter what resolution, bitrate, or internet speed.
Any work around for the buffering issues? It's becoming worse by the day -
blakey
titán
Van itt olyan fórumtárs, aki S905X4-et vagy A311D2-t használ és Android alatt is be van állítva a Kodi? Egy teszt erejéig lenne rá szükség, privátban küldenék egy fájlt amit meg kéne nézni, hogy Android + Kodi alatt miként viselkedik.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
junkpod
veterán
Ki fogom próbálni, hogy működik-e az, hogy a másik bemenetre kapcsolt AVR-t a TV távirányító CEC-en keresztül tudja-e hangosítani/halkítani. Ha ezt tudná, akkor azonnal rendelek egy HDMI splittert, ha nem akkor még alszok rá egyet
Sajnos az erősítőmnek nem nagyon fexik ez a mostani felállás, van valami inkompatibilitás gondja a TV-vel. Tesztelés és hangformtáumok kapcsolgatása közben van olyan, hogy elhagyja a hangot teljesen és néma lesz, de olyan is volt már, hogy k.hangos fehérzaj robbant ki a rendszerből (rám meg szívinfarktus...)
Szóval megoldást keresek, de a CEC távirányítás nagy kényelem.
Box's don't touch!
-
blakey
titán
válasz junkpod #95072 üzenetére
Esetleg nem tudsz küldeni egy mintafájlt?
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
junkpod
veterán
válasz blakey #95060 üzenetére
Ez így ebben a formában nem teljesen igaz.
Egyrészt mint írtam, nem néma hanem pattogas hangot ad.
Másrészt ugyan a DTS és a hd master ugyan két külön adat de mindkettő jelen van a konténerben. Vagy úgy érted, hogy a Kodi ilyenkor csak az egyiket küldi? Akkor ez a DTS hd kikapcsolásával oldható fel ideiglenesen.Box's don't touch!
-
-
Technoman
őstag
Srácok, segítsetek!
Valami gondom adódott a TV-m (Sony KD65-XH9096) kimenete és egy X96Max+ lejátszó között. Kiszeretném próbálni, hogy nem-e a lejátszó sz@rt be.
Elővettem az 10000éves Minix Neo U1-esemet (S905), hogy rátegyem a legújabb LE-t.
Letöltöttem az oldal által ajánlott LibreELEC USB-SD Creator-t , majd kiválasztottam az "Amlogic GXBB/GXL/GXM" verziót. Letöltöttem a "LibreELEC-AMLGX.arm-10.95.0-box.img-et" kiírtam egy MSD-re, majd a Device Tree-ből kiválasztottam a nekem való u1-est, átmásoltam a gyökérbe, átneveztem dtb.img-re. Majd betettem a lejátszó slotjába. Szokásos módon folyamatosan nyomtam a bekapcsolót (a Minixnél ez a "fogpiszkálós" megoldás), de nem kapcsol be, csak bejön egy pillanatra a Minix logó, majd eltűnik és megjön/eltűnik.
Mit csinálok rosszul? -
Joshi
titán
válasz ginola #95062 üzenetére
Pontosítva az egyik csak Audio Only, de ez oda is van írva. A médialejátszó szempontjából ez a lényeg, mármint hogy akinek olyan erősítője van amin csak HDMI 1.4 van, az is élvezheti a HD hangokat.
Egyébként van sokféle verzió, pl itt írja a CEC funkciót is.
[ Szerkesztve ]
-
-
blakey
titán
válasz junkpod #95058 üzenetére
Írtam, True HD tartalmazza a "DD magot" DTS HD nem tartalmaz ilyet, ezért néma. CE19-et próbáld ki
-
junkpod
veterán
válasz blakey #95057 üzenetére
A DD-re is csak azt írja, hogy Dolby Audio, mégis fogadja és lejatsza a DD TrueHD hangot.
Ez a specifikáció:
DOLBY HANGFORMÁTUM TÁMOGATÁSA
Dolby™ Audio, Dolby™ Atmos
DTS HANGFORMÁTUM TÁMOGATÁSA
DTS Digitális surround hangzás
Ez pedig a Rtings leírásaARC
Yes (HDMI 3)
eARC support
Yes
Dolby Atmos via TrueHD via eARC
Yes
DTS:X via DTS-HD MA via eARC
Yes
5.1 Dolby Digital via ARC
Yes
5.1 DTS via ARC
Yes
5.1 Dolby Digital via Optical
Yes
5.1 DTS via Optical
Yes
This TV supports enhanced audio return, or eARC, which allows you to pass high quality, lossless audio formats from connected devices through to your home theater receiver or soundbarJoshi
Ha HDMI splitterrel csatlakozik akkor kelleni fog az erősítő távirányító is mozihoz. Ezt nem szeretném.Box's don't touch!
-
blakey
titán
válasz junkpod #95055 üzenetére
A DTS-HD nem tartalmazza magát a "DTS magot", így nem lesz hang. Ha nem tévedek, akkor a TV csak a sima DTS-t kezeli, nem szerepel a leírásban hogy DTS-HD, csak DTS Surround.
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
Ezt értem.
De a DD TrueHD sem megy át csak a DD része. Viszont TV -be megérkezik, kiírja, hogy True HD, a TV is lejatsza és az erositobe is továbbítja DD-t.
Ha DTS HD master sávval engedem ki akkor a TV folyamatos pattogas hangot ad, és az erősítő is ugyanígy. Tehát a DTS hd már a TV -be elbukik, pedig papíron tudja. Lehet, hogy a CE valami extra fejleccel, keretezessel küldi át? Így akkor se lenne DTS HD hangom ARC-on keresztül ha cserélnék eARC erősítőre...Esetleg van valakinek Sony55A83J+eARC képes erősítő CE-vel etetve?
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz nagyfejü #95052 üzenetére
Hogy melyik a legjobb? Azt nem tudom, mert nekem tudja az erősítőm a 4K@60Hz-et HDR-el. Nekem ez a szimpi, itt minden infó le van írva. Ennél olcsóbbat nem érdemes venni, aztán az is lehet hogy azok is jók. Ez is jó lehet.
Láttam olyat is aminél az egyik HDMI kimenet Audio Only, mert ugye ez esetben erre van szükség. Igazság szerint nincs szükség két teljes értékű 4K@60Hz-es kimenetre. -
junkpod
veterán
válasz junkpod #95047 üzenetére
Látszik, hogy régen kellett hozzányúlni. Ez nem a passthrough hang beállítás volt.
Oda is eltalaltam. Kikapcsoltam a nagyfelbontású DTS -t és most mindig van hang, DTS vagy DD is.
Persze így true hd nem lesz...
Kérdés hol a gyenge láncszem?
A tv specifikáció szerint tudja.
Az erősítő talán nem (csak ARC nem eARC?)Box's don't touch!
-
Gaben19
csendes tag
Sziasztok szeretnék youtube ot használni a boxomon.Jelenleg libreelec van még rajta most poroltam le.Működik valahogy vele api már van de valami nem jó a bejelentkezésel.Mire kell esetleg frissíteni mert más vagy 2-3 éve nem nyúltam hozzá.Köszi
-
blakey
titán
válasz junkpod #95031 üzenetére
A CE-t milyen audióbeállításokkal használod?
-
blakey
titán
Annak "örül", de Sony TV-ről van szó.
-
nfsu17
veterán
Mármint auto frissítést sem végzett?
Nálam is megy.
Mondjuk most kicsit kevésbé simán mint eddig, lassabban indít videót, beletekerés sem olyan fluid mint eddig, de el lehet viselni. Lehet holnap már jobb lesz.
Hogy nálad mi van...passz.
Mentsd ki az api jsont, töröld az appot, és tegyél fel egy 6.8.X akármi verziót.
Vagy várj holnapig. Hátha megjavul. -
Sanki
addikt
Sziasztok.
Ma reggel óta nem megy coreelec-en a youtube, mindenre azt írja, hogy "Ez a tartalom nem áll rendelkezésre ebben az alkalmazásban."
CoreElec official 19.5-Matrix
Vontar X3Mit lehetne ezzel kezdeni?
-
junkpod
veterán
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata CoreElec 9.2 CEC periféria megfelelő beállíátára SONY A83J TV-n keresztül Pio 527 erősítő felé?
Box's don't touch!
-
syler123
veterán
Moddolta itt már valaki az x96 max+ Bluetooth antennáját? Mostanában legtöbbször BT fülessel nézem a filmeket, de sajnos 1-2 szer megakad a hang, ha közelebb hajolok, akkor visszajön. Érne valamit, ha kivezetem a vezetéket? Egyáltalán melyik a BT antenna? Mert egymás mellett van 2 antenna és nem látom, hogy melyik a wifi, melyik a bluetooth.
A következő opció egy ilyen eszköz lenne, rákötöm optikai kábellel a boxot és ott már gondolom jobb lenne a jelerősség, picit a minőség is, mert ez tudja az apt-x et (a fülesem is), de a hangminőséggel nagy bajom nem volt, tehát feleslegesen nem költenék 15-16 eFt-ot.
A 3. opció, hogy hagyom a fenébe és átváltok a Raspberry Pi 4-re (van itthon), ebben BT 5.0 van, kevesebb interferencia lehet. Ezzel csak az a baj, hogy csak a h265-ös kodekes filmek / sorozatok mennek szépen, a h264 csak 1080P-ig. -
nfsu17
veterán
válasz ginola #95027 üzenetére
Én, ha frissítenék, az max amiatt lenne, hogy a feliratkezelése jobb. Jobban testreszabható, pl a bordert le lehet venni nullára, árnyékot lehet neki adni, azt finomhangolni, szóval minőségi feliratot lehet kreálni.
Ahhoz képest a matrixos felirat őskori dvd minőségnek hat...vagy én nem ástam bele magam eléggé.
Persze így is nézhető, csak tudom már, hogy lehetne jobb is.
YT-ot sem piszkálnám most a 7-es verzióra, nem írja ki a listában a videók hosszát. Plusz nálam sokszor rakoncátlankodik beletekerés után a YT videó...nexuson.
Netflix sem lesz jobb, max ha feliratos, ahogy fentebb írtam.
Amúgy most pont frissítésellenes hangulatban vagyok, mert egy win update megkavarta a fotós programomat és elkezdett a program ''not responding''olni...pár óra idegeskedés után töröltem az updatet és most talán jó. Én nem erőltetem magamnak semmin a frissítést, ha amúgy jól megy és nem jön plusz funkció. -
ginola
addikt
Érdemes mátrixól frissíteni, ha csak hálózatról nézek filmeket, valamint youtube és netflix megy a GT kingen?
Hoz valami előrelépést nexus?[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Azert az egyik win a masik meg linux. Van olyan amit a tv kezel. De az optikai kimenetről jobb a minőség.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
-
sith7
félisten
köszönöm a válaszokat
-
mexel
veterán
Arra valami máseszközt kellen keresni, nem tudom miféle külső BTlétezik esetleg füles kimenettel, de biztosan van olyan
-
Beni2360
félisten
Ha mar az elejen le írod ezeket maris több nem ajalatot kapsz. Bt mint a kutya vacsorája, vezetekes jack kimenet meg nincs.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
mexel
veterán
Msot hirtelen nincsidőm keresni, de pl Geekbuyingról eu raktáras S905X3-nak mondott lejátszók ( nem szoktam soha ajánlani, de ha nem számít a bizonyossághogy azt kap az eber amit akar akkor ott olcsóbb mint amit linkeeltér és a végeredmyény kb uyanolyan kimenetlű) Vagy aliról pár eladó: Vontar és tsai, au raktáras boxokkal. náluk nagyon jó esélylel "eredeti" lesz
-
sith7
félisten
Akkor már vedd meg olcsóbb helyről eu raktárból ugyanezt
egy linket tudsz adni ?
nfsu17
Az igazság az, hogy olyan Samu tv - t kaptunk ajándékba, amin nincs se bluetooth ... se fejhallgató kimenet, és ezt a problémát akartam egy ilyen lejátszóval áthidalni.[ Szerkesztve ]
-
-
mexel
veterán
Valószínűleg az olcsóbb mégsem ugyanaz lesz mint a drágább hiába az van oda írva.Talán fake és tudják, sok ilyen volt abbal a típusból is.
Akkor már vedd meg olcsóbb helyről eu raktárból ugyanezt vagy jobbat ha te magad telepíted a rendszert, ezek a helyek csak a nevükben olcsók...[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Az, hogy mindkettő durva drága.
Szvsz meg nem lehet nincsen liszensz vasarolva gyártó által. Talán valami mokolassal de az SD szintű lesz. Ja a drágább EU-s rsktarbol jon. Egyformák.[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
válasz falabu88 #95010 üzenetére
HDMI-CEC beállításoknál kapcsold ki a TV kikapcsolást. Illetve azt is hogy ha a TVt kikapcsolod akkor elmenjen aludni/lekapcsoljon a box.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
falabu88
aktív tag
Sziasztok! Eddig megelégedve használtam egy régebbi CE verziót, úgyhogy nem frissítettem Nexusra, viszont mostanában időnként másodpercekre beszaggatott 1-2 HDR film, illetve hiába hagytam ott seedelni a boxot bekapcsolt állapotban, mikor átkapcsoktam a tv-t rá, akkor kezdett el betölteni a rendszer (fogalmam nincs mikor kapcsolt ki). Ezért most SD-re feltoltam egy friss Nexust.
Első problémám, ami eddig a régi rendszerrel nem volt, a következő:
Ha leállítom a CE-t a menüjéből, akkor kikapcsolja teljesen a tv-t is. Ez mi az istentől lehet? Q600B soundbar-on keresztül csatlakozik passthrough-val a Samsung 55QN90B-re. Ilyenkor kikapcsol a soundbar és a tv is. -
dgyuri0123
nagyúr
Téves bocs..
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
cof
veterán
válasz Darth_Revan #95007 üzenetére
Vissza kell tenned előbb az Androidot ha az törölve lett.
Utána itt: [link]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
cof
veterán
válasz Darth_Revan #95005 üzenetére
USB-ről nem tudsz Androidot futtatni. Olyat tudsz csinálni, hogy Android mellé belsőre felrakod a CE-t is.
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Adott egy X96 Max+ amire Coreelec van telepítve. Megoldható az valahogy hogy usb-re legyen telepítve Android es amikor a pendrive be van téve akkor az Android bootoljon, ha nincs akkor pedig a Coreelec?
Van valami leírás ennek megoldására ?Köszönöm!
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
MXQ Pro 4K (S905) BOX-hoz nem tud valaki működő Netflix apk-t? Már keresem egy ideje, de nem találok rá, pedig biztosan volt, még nekem is fel volt telepítve és működött is, de pár hónapja, kapott a BOX egy Factory reset-et, és az óta nem lett újratelepítve. Nem sokat nézem a Netflixet, de most lenne ami érdekel, és most szembesülök, hogy nincs fent alkalmazás, és nem is találok. Valaki tudna segíteni? Köszönöm!
-
cof
veterán
LE a sima S905 meg S912-t támogatja.
Talán a legújabb CoreELEC is támogatja már azokat?
S905X-et igen, eddig is támogatva volt. De Android 7-es rendszer kell rá minimum. Mert csak a CE logó jön be és a Kodi nem tölt már be 6-on.
[ Szerkesztve ]
-
neo81
senior tag
Sziasztok!
Olvastam itt a fórumon, hogy a régi S905X-es boxokat ismét támogatja a legújabb LibreELEC.
Talán a legújabb CoreELEC is támogatja már azokat?
Köszi! -
neo-geo
senior tag
Sziasztok.
Vettem egy Eminent 7680-as lejátszót, valaki eltudná mondani, hogy tudok egy Win7-es gépen megosztott mappát, lássa a lejátszó? Vagy esetleg a Win7 lássa a lejátszót a hálózaton?PSN-ID:Putyesz-HUN
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Belépő kategória (GARIS , KIVÁLÓ ÁR ! ) Ryzen 5 2600X / 16 gb drr4 / 5600 xt 6gb
- Dell OptiPlex 3010 SFF i5-3450CPU / 8GB RAM / 120GB SSD / 500GB HDD / Office 2024
- Intel NUC 12 Pro Kit - garanciális, 64GB RAM, 2TB SSD
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics!
- Intel i5-8600k + Asus Prime Z390M-Plus alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest