Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
confuser
senior tag
válasz confuser #93693 üzenetére
Mielőtt megvettem volna a vimu-t, megnéztem még hogy másik boxról le tudom-e játszani az így (HDD box USB-re kötve) megosztott, problémás fájlokat, de ugyanazok nem mennek. Tehát nem a TV app (KODI) hibája. Átdugtam egy másik boxra a HDD-t, onnan a TV- KODI megint ugyanazokat nem játssza le, tehát nem a box hibája... Azon a boxon, amire épp USB- van kötve a HDD, simán mennek ezek a fájlok, és persze a router USB-jéről is. Egyszerűen nem értem, kezdem feladni...
-
confuser
senior tag
-
confuser
senior tag
Sziasztok! Rég jártam erre, ami valahol dícséret úgy általában a Libreelec/Coreelec-nek, de a remek itteni összefoglalónak is, úgyhogy így utólag is köszi érte
Viszont most egy kis problémába futottam, remélem tudtok segíteni.Röviden:
Box-ról USB-n megosztott HDD-ről nem nyit meg minden fájlt egy TCL TV KODI appja, konkrétan egy sorozat egyik évadjának egyik része megnyílik, a másik nem (azonos release). Ugyanezek a fájlok router-ről megosztva simán indulnak. Mi lehet az oka?Hosszabban:
Eddig a külső HDD-m router-re volt dugva USB-n keresztül, onnan pedig SMB-n értem el 2 box-ról is a filmeket/sorozatokat. Most költözés után új router-re gyúrok, konkrétan Deco-ra, de ami lényeges, hogy ezen nincs USB, illetve az egyik TV cserélve lett Samsungról TCL-re, ezen meg nem megy a CEC, tehát változtatnom kell a setup-on.
A CEC problémát viszonylag egyszerűen megoldottam, mivel a TCL TV-n Android fut, feltettem rá a KODI-t appként, és gyakorlatilag ugyanott voltam, mint előtte. A router USB hiányát meg gondoltam megoldom úgy, hogy rákötöm a HDD-t valamelyik box-ra USB-n, és onnan osztom meg a másik boxnak és a TCL TV-nek a tartalmát, ami sikerült is, de a TCL TV-s KODI app valamiért nem játszik le bizonyos fájlokat. Nem app hiba, mert a VLC sem játssza le, és ha visszadugom a HDD-t még a régi router-re, ugyanezek a fájlok gond nélkül mennek.
Azért van ez a hosszabb verzió is, hátha egy másik setup jut valakinek eszébe, ami működhet -
confuser
senior tag
-
confuser
senior tag
Sziasztok! Nekem egy olyan problémám van Coreelec alatt, hogy néha nem ébred fel a box képernyővédőről a TV távirányítóját használva (HDMI CEC). Általában egy forrás váltás oda-vissza a TV-n megoldja, de van hogy az sem, és újra kell indítanom a boxot. Kerestem itt is meg google-ön is, de nem találtam működő megoldást. Amiket eddig próbáltam:
1. A TV HDMI ARC csatlakozójába dugtam át a boxot a sima HDMI csatlakozó helyett
2. Kikapcsoltam a box képernyővédőjét
3. Keresgéltem a perifériák -> HDMI CEC beállításai között, hátha van valami ami segíthet, de nem találtam semmit.Google dobott egy cikket [link] , ami talán megoldaná a problémát a bootloader módosításával, de az S912 nem támogatott SoC, így meg sem próbáltam. A gyári távirányító konfigurálása vagy telefonos appon keresztüli irányítás is felmerült bennem, de ha lehet, első körben felhasználóbarát módon szeretném megoldani, vagyis hogy maradjon a távirányítás a HDMI CEC-en keresztül a TV távirányítóját használva. A hiba nem box specifikus, 2 boxom is csinálja otthon, meg 1 a szüleimnél, 3 különböző típus (Mini m8s pro, X96, Tanix TX9S).
Valaki találkozott még ezzel rajtam kívül? Van ötlet? -
confuser
senior tag
Sziasztok! Nem találtam se google-lel, se itt keresővel... Ki lehet valahogy kapcsolni a háttérben történő lejátszást? "okostávirányítóval" használom CEC-en keresztül, amin nincs dedikált stop gomb, viszont nagyon bosszantó ha véletlen a menübe navigálok lejátszás közben, akkor egészen a főmenüig vissza kell lépjek hogy visszaléphessek a lejátszásba a leállításért.
Szerk. Coreelec az alany.
[ Szerkesztve ]
-
confuser
senior tag
válasz bala6120 #44500 üzenetére
Kipróbáltam, nem segített.
(#44512) Joke21
Nálam ha nem állítok be semmit, akkor sem megy a CEC. Tegnap megpróbáltam a boxot rákötni egy régebbi TV-re, hagyományos távirányítóval, és semmi reakciót nem sikerült kicsikarnom belőle. Lehet ez dtb hiba? (CE, 8.95.2, Vontar Mini M8S Pro - C, S912, 2+16-os, 100Mbit). mgaben leírása szerint megnéztem android alatt és CE alatt is a hardvert, elvileg nem fake box... -
confuser
senior tag
válasz vargalex #44493 üzenetére
Én is így gondoltam, ezért is furcsa hogy beállítás nélkül egyáltalán nem megy a vezérlés, beállítás után is pedig csak az új távirányítóval. Bennem fel sem merült, hogy ez nem CEC (hogy tudom ezt egyáltalán ellenőrizni?). HDMI kábel hibát amúgy kizártam, végigpróbáltam mind3 csatlakozót, mind2 irányban, 2 különböző kábellel (az egyik kábelt egy ismerősöm boxáról vettem kölcsön, ahol ment a CEC) - mondjuk ettől még lehet a box csatlakozója ludas, de kétlem. Boxon és TV-n be van kapcsolva a CEC. Kell neki mindenképp ez a beállítás...
-
confuser
senior tag
válasz confuser #44161 üzenetére
Megtaláltam a megoldást a CEC problémámra! Megosztom veletek, mert visszakeresve még nem volt hasonló tapasztalat, hátha másnak segít.
Szóval egy 2018-as UE50NU7402 Samsung TV-re csatlakoztattam a boxot HDMI-vel, amihez már az új "okostávirányító" jár (kép). A TV intelligens akart lenni, és a HDMI csatlakoztatás után feljött egy univerzális távvezérlő beállító ablak, amelyben ki kell választani, milyen eszközt akarok csatlakoztatni (fejből valami ilyesmi opciók vannak, hogy házimozi, CD/DVD lejátszó, OTT egység/játékkonzol, PC). Elsőre mikor feljött, belenéztem, de a legtöbb opcionál márkát is kell választani, és persze a noname kínai boxok márkája nincs listázva, egyéb opció nincs, ahol nem kellett márkát választani azzal meg nem működött, így inkább kihagytam ezt a részt, gondolva hogy alapból is tudnia kell kezelni. Hát tévedtem, be kell állítani, méghozzá az OTT egység/játékkonzol kategóriában, de ott sem mindegy milyen "márkát" választ az ember! Nekem Xbox-ként és Minix-ként sikerült működésre bírnom (Minix-ként azt hiszem a nyilak elsőre rossz irányba működnek, de 2. iterációra már jó irányba mozognak).
Ami gáz, hogy minden egyes HDMI újracsatlakozáskor újra be kell ezt állítani. Volt olyan újracsatlakoztatás, hogy a TV T-home eszközként ismerte fel a boxot automatikusan, de úgy nem irányítható CEC-en keresztül, úgyhogy olyankor kézzel kell felülbírálni. Van egy régi Samsung TV is a lakásban, a klasszikus távirányítóval (kép), de azzal ezután a beállítás után már nem irányítható a box (meg előtte sem lehetett). Normál TV adáskor persze nem gond neki, mindkét távirányító jelét gond nélkül feldolgozza...
Más: mikor első alkalommal eljutottam oda, hogy beállítsam az UI felbontását, csak 3 opciót láttam: 720x576, 1280x720p, 1920x1080p. Alapból az SD-t választotta ki, és le is vágta a képernyő szélét. Ha átállítottam HD-ra vagy FullHD-ra, elkezdett villogni és szétesni a kép, hiába operáltam bármit a frekvenciával, whitelist-tel (bár az gondolom csak a lejátszásnál kéne hogy számítson). Beállítottam FullHD-ra, és újraindítottam a nagy villogás közepette a boxot. Újraindítás után megszűnt a villogás, és megjelent még vagy 10 opció a felbontások között, közte a 4K opciók is. Itt már tudtam "online" állítani a felbontást, de hogy mi volt ez a közjáték, nem egészen értem. Olvastam valami olyasmit a topikban, hogy van olyan beállítási lehetőség, hogy frekvenciaváltás csak indításkor/leállításkor, de nem találtam ilyen lehetőséget. LE-nél nem emlékszem ilyen problémákra, whitelist sem volt, mégis jól kezelt minden tartalmat... úgy érzem kicsit túl van bonyolítva még a CE.
-
confuser
senior tag
válasz Pelican #44166 üzenetére
Hát pedig ugyanarról az usbről ugyanaz az egér android alatt megy, CE alatt nem. Mondjuk adapteres egér, nem kábeles, de sajnos nincs kéznél most hagyományos.
GV távirányítóhoz nem néztem a TV-n hogy be van e kapcsolva, erre ránézek még...
Dtb hiba nem lehet? Elég spéci box, s912-es, de csak 100mbites 2 GB RAM-mal. Az ehhez való dtb-vel elsőre fel is ment, de lehet hogy mégis másik kéne? -
confuser
senior tag
Én is a távirányítással bajlódok, csak CE-vel.
Lehetséges, hogy CE-n nincs alapból bekapcsolva a CEC? Mert a TV távirányítójával nem megy (hosszú távon ez lenne majd a cél), gyári távval nem megy, egérrel szintén nem megy (android utóbbi kettővel igen). Így nem tudok csatlakozni CE-re, mert még egy smb-t sem tudok beállítani. Ha elég a gyökérbe másolni, már az is valami, csak nem tudom hogyan tudom kimásolni Android alól a remote.conf-ot. Arra hogyan csatlakozok? Nem találtam meg :/
-
confuser
senior tag
válasz pinnacle #29784 üzenetére
Sziasztok!
Eddig read onlyban voltam és követtem a topicot, de most hogy előjött a távirányítós téma, nekem is lenne pár kérdésem.
Kis előtörténet: Már a 2. box van nálam (Megogo MXV 1/8 után most egy Beelink Mini MXIII 2/8, illetve 1-2 héten belül érkezik egy Mecool M8S Pro+ 2/16 is ). Mindkét eddigi boxot kizárólag LE-vel használom/tam, ugyanarról az SD kártyáról futtatva (Samsung 32 GB Class 10).
Távirányítás: Nálam elsődleges szempont volt, hogy TV távirányítóval tudjam irányítani a boxot, és nagyon megörültem neki, mikor olvastam hogy a HDMI CEC működik. 2 idegesítő hibát tapasztaltam eddig a TV távirányítóját használva: az egyik hogy folyamatos görgetéskor néha megröccen a KODI, és elindítja azt a filmet, amin éppen abban a pillanatban áll, a másik pedig hogy a gyári távirányító "hamburger" gombjának funkcióját nem sikerült a TV távirányítóval előhoznom, az OK/Enter gomb hosszú nyomásával is csak simán elindul a lejátszás. Kérdésem, hogy találkozott-e már valaki hasonlóval, és ha igen, van-e rá megoldás? Illetve a remote.conf fájllal kapcsolatban kérdésem lenne még, hogy jól sejtem hogy az csak a gyári távirányítóra érvényes? Abba még nem ástam magam túl mélyen bele...
Performancia / Telepítés belső memóriára: Egy másik kérdésem lenne, hogy én azért vettem a Beelink-et, mert 2GB RAM-os, gondoltam talán az LE sem lesz morcos érte hogy kap +1GB RAM-ot, de amíg a Megogo MXV teljesen folyamatos volt, a Beelink nagyon ritkán ugyan, de meg tud akadni akár 15-20 sec-re is. Filmgyűjteményekre navigáláskor is észrevettem, hogy a gyűjteményben szereplő címek megjelenése kb. fél sec-et késik, addig az eggyel korábban megnézett filmgyűjtemény címeit mutatja (Megogo szintén nem csinált ilyet)... Az első gondolatom az volt, hogy átrakom a belső memóriára, de úgy tűnik a kommentekből és az összefoglalóból is, hogy nagyon sokan félnek ettől, pedig úgy olvastam az Android is visszaflashelhető igény esetén. Miért félnek akkor tőle ilyen sokan?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- GAMER PC - RTX 3080 - i5 13400F - 32GB RAM - 1TB SSD - VÍZHŰTÉS
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Dell OptiPlex 3010 SFF i5-3450CPU / 8GB RAM / 120GB SSD / 500GB HDD / Office 2024
- Intel NUC 12 Pro Kit - garanciális, 64GB RAM, 2TB SSD
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics!
- Intel i5-8600k + Asus Prime Z390M-Plus alaplap
- GIGABYTE H510M H ALAPLAP+INTEL CORE I5 10400 PROCESSZOR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest