- Melyik tápegységet vegyem?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Apple MacBook
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Beni2360 #87548 üzenetére
Köszi
Ha már bebootoltam másik device tree-vel és a kezdeti setup is meg volt, akkor is elég csak kicserélni a gyökérben a dtb.img fájlt, vagy érdemes újrakezdeni az egész installt? (image újra felmásol, fogpiszkálós boot, stb...)Amúgy honnan tudod, hogy 1Gigás? A memóriából? Ilyen 4/64-es verzió csak egy darab volt eladó, van még 4/32-es, azok is gigásak? (lehet veszek magamnak is egyet, ezt most a szüleimnek rakom össze)
-
Beni2360
félisten
válasz
Alabástrom #87547 üzenetére
Elvileg 1 Gb-s az a BOX. Vagyis a 4/1 Gb a jó választék.
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Először rakok össze Android boxot. Egy X96 Air-re (4/64) rakok fe éppen Coreelece-et (matrix 19.3 (generic)). Az összefoglalóban linkelt segédletet használom a Device Tree file kiválasztásához, viszont abban X96 Air-nél csak a 2 gigást lehet kiválasztani és ahhoz az sm1_s905x3_2g_1gbit.dtb fájlt ajánlja. Na most nekem nem 2 hanem 4 giga RAM van benne, és tudtommal nem gigabites, hanem csak 100 megás a lan. Ennek ellenére a fent ajánlott fájlt használjam?
Vagy van egy sm1_s905x3_4g.dtb fájl is a device_trees könyvtárban, inkább azt? Vagy valami mást?
(van még sm1_s905x3_4g_1gbit.dtb is a választékban... Apropó, honnan tudom, hogy gigabites vagy 100megás a lan?)
Köszi előre is! -
mexel
veterán
válasz
Csicsóka #87541 üzenetére
Köszi, ez igen jó lenne
Sajnos a régebbi NG-s-ről frissítés nem az igazi, megoldható, de nem szerencsés mátrixra frissíteni Leiaról. A mostani fix 19.3 az jó alany is lehetne.
Mindent előlről kell kezdeni, vagy a telepítő rész az adott és csak a system-et és a kernelt kell átalakítani? -
Csicsóka
őstag
Gondolkodtam már rajta korábban is. De még nem született meg az ihlet hogy hozzá fogjak. Majd ránézek, hogyha nem merülnek fel különös gondok vele, akkor ahogy időm engedi hozzá nyúlok majd. A hosszú boot idő engem is arra sarkall hogy jó lenne már egy olyan gyors rendszer amit a felezős biztosít. Mert ugye itt még maga a rootfs sem tömörített fáj rendszeren fut, hanem ext4-en. Csak nem kell elfelejteni hogy ennek a működéséhez körülbelül két másodpercre szüksége van az SD kártyára, ameddig onnan a kernelt betölti. Igaz ez a kártya lehet akármilyen kicsi, ami még a fiók mélyen lapul. Cserében az előző felezős rendszer tizen másodperces boot idővel működött.
-
pepejoe
tag
Sziasztok!
Segítség kellene médialejátszó vásárlásával kapcsolatban. Sencor SMP ATV1 lett kinézve de nem túl jók a vélemények róla. XIAOMI MI BOX S jobb lenne vagy van valami ajánlottabb 20e Ft körül?
Kösz előre is a segítséget.
-
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Mecool KM2-höz vettem egy magyar Logitech K400+ billentyűt de angol a nyelve és sehol sem találom az átállítását. Egyik menüben sem. A Mecoolnak magyar a menüje de a csatlakoztatott vezeték nélküli billentyű angol. -
Zamma
őstag
válasz
DoItYourself #87537 üzenetére
Ha már itt tartunk, GT King boxon pár romot már próbáltam:
- SlimBOX ATV
- Alvatech ATV
- Spartan ATV
- Xvortex AOSP/ATV
- vadya7 AOSP mod/ATV full
...tehát AOSP és ATV vegyesen...
Befutó Xvortex ATV lett - stabil Ugoos AM6 0.4.2 firmware port -
Zamma
őstag
válasz
Roland8622 #87520 üzenetére
Ez az Aidan rom tényleg nagyon jó - bár nincs vele saját tapasztalatom. Viszont hogy egy fullos Google Certificate-os ramot portol rootolva igen sok - kifejezetten olcsó/jó áron elérhető - boxra az nem semmi...
Azaz nem éppen a legdrágábbakra! Nekem Gt Kingem van például és arra spec. nem (pedig nagyon közkedvelt). Ha lett volna ez akkor azt használnám!
Javaslom hogy ebből az S905X3-as csoportból válogass:
[link]
Az X2-ben már nem sokáig lesz elég kraft... -
gringoka
aktív tag
válasz
DoItYourself #87531 üzenetére
sikerült köszi
-
gringoka
aktív tag
Sziasztok.
Valaki tudna segíteni , hogy kell felrakni Coreelecet emmc-re -
robi12ster
tag
Nincs véletlenül valakinek egy x96mini hez való táv. Vagy elég a távirányitó ház. Köszi.
-
Ikolum
csendes tag
Sziasztok,
Egy olyan kérdésem volna, hogy az HBO GO EU Addos nál, hogy lehet beállítani, hogy mindig magyar nyelv legyen az alapértelmezett és ne angolról kelljen minden filmet átváltani magyarra. -
mexel
veterán
Ja még valami: melyik RK boxon működik jól a CE? van már ilyen?
-
mexel
veterán
Nem nagyon látok frenetikus akciókat shol ( ali és egyéb helyek) 905x3 boxokra 11-ére. Ha valaki tud valmi jó árat x96max-ra, vagy vontar-ra írjon legyen szíves. Ja és csak eu raktárasra, kíbnából már nem rendelek valószínűleg.
Geekbuying német raktárban ( ha van) olcsóbbnak tűnik az x96 max mint az alin. Az alin nagyon elszálltak az árak nyár óta)
-
Roland8622
aktív tag
Na de jó. Pont ezt a Mecool KM2-t nézegettem. Na már ez a gyári Netflix app-al tudja az 1080p/4K-t.
Viszont csak távirányítós verzió. Ha felrakom a módosítot egérrel használható verziót, akkor vajon az is tudni fogja az 1080p/4K-t
Aidan -
_kovi_
aktív tag
Még egy kérdés, vettem egy Logitech K400+ billentyűt de angol a nyelve és sehol sem találom az átállítását. Jártatok már így?
-
_kovi_
aktív tag
Köszi srácok.
-
blakey
titán
válasz
_kovi_ #87515 üzenetére
Telepítened kell az Aptoide TV áruházat és onnan több minden telepíthető. Úgy működik, mint a Play áruház, utóbbit akár ki is kapcsolhatod, ha nem akarod használni.
-
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Mecool KM2-t vettem. Beléptem a gmail fiókomba és sok alkalmazást nem találok, pl facebook, chrome.
Lehet hogy ez másfajta play áruház? Mit ronthatok el?
Köszi -
blakey
titán
válasz
Roland8622 #87512 üzenetére
S922X, A311D ahol biztosan, akadásmentesen megy CE Kodi alatt a h264 1080p, ezekből nincs olcsó eszköz, S905X3-on a vp9 1080p talán megy, talán nem, elég bizonytalan, a h264 biztosan akadozva megy.
Már többször írtam, Beelink GT-King, Khadas Vim3/Vim3 Pro, Odroid N2+, Ugoos AM6+ amik elsőre beugranak és biztosan jók, de még biztos van egy-két ajánlható eszköz. -
Roland8622
aktív tag
válasz
blakey #86367 üzenetére
Szia. Ha jól veszem ki az írásodból, akkor a Netflix 1080p-hez minimum egy 130-150dollár értékű S922X-es verziójú box kell ? Ami most van az / x96 mini / felett már eljárt az idő. Kínszenvedés volt rá varázsolni Netflixet is. Meg mostanában fagyogat is.Szóval ennél lentebbi verziójú kütyünél nincs 1080p Netflix? Sima android felületet szeretném használni, nem raknék rá CoreELEC-et.
Tudsz esetleg valaki konkrét tipust ajánlani? Hátha holnap 11.11-én el lehet csípni 100dolcsi környékén. Annyit szánnék rá max.Szerk.: a Beelink GT-King Pro TV-re nem is ment fel a Netflix és az Amazon Prime maximum 480p.
-
Kingcold
aktív tag
Sziasztok!
Cseppet elvesztem a video lejátszó alkalmazások között.
Jelenleg egy A95X F4 et nyüstölök.
Hálózaton keresztül nézek tartalmakat (5Ghz)
A VLC player esetében nem találok lehetőséget arra, hogy több tartalmat (egy mappa), egymás után (esetleg random) játszon le. Playlist nélkül szeretném ezt megoldani.
BS player nem látja a WIFi hálózatot, csak LAN on keresztül volna hajlandó bármit is kezelni.
VLC nél akad megoldás a problémámra?
Vagy esetleg mit ajánlanátok alternatívaként?Köszönöm előre az ajánláokat!
-
Joshi
titán
válasz
pixta78 #87498 üzenetére
Visszatérve az eredeti problémádra, valószínű valami puffer gond van. Hogy aztán most a CoreElec kever be vagy valami más azt nem tudom. Én nem tudom kipróbálni, mert már tesóméknál van a box.
-
Joshi
titán
válasz
gringoka #87500 üzenetére
Konkrétan neked linkeltem Csicsóka megoldását. Zip fájlt a boxon a kiegészítők telepítése ZIP-ből menüpontban tudod felrakni. A felhasználónév és jelszó a PC vagy mobilos alkalmazásban kell beírni, illetve érdemes a boxnak fix IP címet kiosztani a routerban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Konfig Pentium G4400 16GB DDR4 120GB SSD GTX1050Ti 4GB!
- Eladó konfig! Ryzen 9 7900X 2TB SSD 32GB DDR5 RTX5070 12GB!
- Gigabyte GA-A75 + AMD A8 -3870 + 16GB Corsair DDR3 + 240GB Samsung 840 Pro + Alpenföhn brocken hűtő
- Lenovo 8-9. Gen. i3-i5-i7 CPU / 8-16 GB DDR4 / 256-512 GB SSD / Win 11 + 1 év Garancia + Számla!
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest