- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #86495 üzenetére
-
Csicsóka
őstag
válasz
Beni2360 #86490 üzenetére
Még itt is meg tudod állapítani melyik verzióval van dolgod. A Mátrix verzió SYSTEM fájl mérete jóval nagyobb mint a Leia esetén. Így nem probléma hogy az ostoba Windows nem ismeri az ext4 fájlrendszert. Pontos méretet most nem tudok mondani mert mobilom nyomom, itt pedig az ostoba Android Cx fájlkezelő nem bontja ki a .tar fájt.
-
Beni2360
félisten
válasz
ztsoft #86496 üzenetére
OK, Én meg 1991-ben feladtam a Comodore-nal és el pakoltam mindent. Azóta is a raktárba pihen. Édesapám anno lyukkartyas rendszert telepített az ország varmegye hivatalaiban de engem nem tudott ravenni a potyogesre.
95-ben kezdtem a win 95-tel és a PC magazinbol tanultam mindent, havi szinten. -
ztsoft
őstag
válasz
Beni2360 #86494 üzenetére
Igen, a rejtett fájlok mutatása kell hozzá. Szívesen segítek, de már annyira nincs előttem a Windows, hogy nem is jut eszembe, hogy ott nem működik az, amit javasoltam.
Nem is igazán értem a Microsoft-ot, verik a mellüket, hogy így meg úgy a Linux támogatás, miközben az alapnak számítható fájlrendszer támogatás hiányzik. Nem akarok vitát indítani (Linux vs. Windows), de erre mi szükség volt, [link], eleve a Windows userek irtóznak a parancssortól (tisztelet a kivételtől).
-
Beni2360
félisten
válasz
ztsoft #86493 üzenetére
Nem gond sejtettem, radugtam a boxra olvasóval meg is találta mindkét partíciót de nem találtam az elérési utat, valószínű nem vt bekapcsva a rejtett fájlok. Majd ranezek a dgomnak. 1x vt már a tc hez telepítve de anno valahogyan nem tudtam életre kelteni az elérést. Azért köszi a törődést.
-
ztsoft
őstag
válasz
Beni2360 #86490 üzenetére
Jogos, korcsi-nak igaza van, az, az ext4-es partíción van (második partíció a kártyán). A TC-hez létezik plugin ([link]), ami kezeli az ext4-es fájlrendszert (az olvasáshoz elég, az írást nem javaslom), DiskInternals Reader.
Sajnálom, már ennyire elszoktam a Windows-tól.
Ez még nem került be a Windows-ba, [link]?
-
Joshi
titán
Üdv. Ha az alábbi képen látható a qBittorrent, akkor az telepítve van és fut a boxon?
Illetve nem találom a Wifi beállítást. Az alábbi képen kellene megjelennie az elérhető wifi kapcsolatoknak? Mert nem lát semmit. Korábban nem a Mátrix, hanem a Standard CE volt feltelepítve, és ott első indításkor tudtam csatlakozni a wifi hálózatomra. Mondjuk a Mátrixnál ezt a részt átugortam.
Ja és a Kodi magyar nyelvet hogy tudom telepíteni? Gondolom külön le kellene tölteni, mert csak angol van.
-
ztsoft
őstag
válasz
Beni2360 #86487 üzenetére
Ha van egy SD kártyán egy CE hogyan tudom beazonosítani win alatt, hogy melyik verzió van rajta?
Megnyitod a logot (.kodi\temp\kodi.log) és az elején olvasható, hogy melyik verzió futott. Nálam a második sorban a Kodi verziót, az 5. sorban a CE verziót látom (CE 9.2.8 alatt).
-
Csabi1984
addikt
Sikerült is megcsinálni! Gondolom változtak a dolgok
Azt szeretném, hogy az SD kártyán levő Kodi bekerüljön az Android mellé. Múltkor elcsesztem rendesen mert nem volt egyértelmű mikor melyik számot (1,2,3) kell megnyomni.Ezen tovább haladva ha előkerül friss Kodi matrix akkor csak azt a részt irná felül ahol a felülírandó Kodi van
?
-
Beni2360
félisten
Na akkor még egyet. Ha nem kell a Leia csak törlni akarom bentről és vissza állítani az eredeti partíciókat akkor mehet ez a parancs: ceemmc -x akár a Mátrix alól is?
-----------------------------
Csicsóka - Köszi de nem olyan fontos a Leia lementése. Ugyan az megvan a mátrixon csak sima médaitár.
-------------------------------
Más: Ha van egy SD kártyán egy CE hogyan tudom beazonosítani win alatt, hogy melyik verzió van rajta? -
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Van egy Amlogic S905x3 4/32 eszköz. Megoldható az mint a telefonoknál, hogy felrakom a firmwaret és a "gyári" állapotú eszközt visszakapjam.
Egyszer történt egy anomália mert nem sikerült a belső tárhelyre másolni az SD tartalmát és hagy nehezen tudtam rátenni a gyári android szoftvert.
Valaki tett már fel gyári szoftver?
-
-
ozsvar
tag
hmmm jóféle. Bérnyomtatással is foglalkozol, én fizetnék is érte, kell nekem is egy ilyen!
A gyári vaslapot kiszedtem, levagdostam minden kiálló pöcköt a hátlapról (távtartó, akasztók), és tettem nyákra egy Asus VGA-ról bugázott hűtőbordát, de sajnos 1mm-rel magasabb, mint kellene, szegény hátlap a közepén púposodik, nagyon szerencsétlenül fest.De így is nyertem ~14 fokot.. De ez a megoldás kicsit profibbnak tűnik. Mondjuk ventit nem akarok beletenni, jó lesz az passzívan is.
-
blakey
titán
válasz
ztsoft #86467 üzenetére
Nyilván lehet ezzel foglalkozni mivel egy lapka-pc, gondolom mindenkinek otthon vannak a megfelelő alkatrészei és a tudás eleve adott. Aki meg nem akar ilyenekkel foglalkozni annak ott a megfelelő kiegészítő, egyébként nekem van és nagyon jó minőségű. Engem sem hoz lázba, nincs időn ilyenekkel foglalkozni.
-
freddirty
senior tag
válasz
DoItYourself #86466 üzenetére
Csak dokumentációs célból feltöltöm ide a nyák képeit.
Revízió:
cs_905x3_tx95_b4_qz_v1.2aA NAND az a jónevű scy gyártó cucca, nincs róla doksi, hogy mely lábait kellene összekötni egy resethez. Az s905x viszont dokumentált kellene legyen, de még nem estem neki keresni.
Biztos lehetne TWRP-t rárakni és onnan imagelni, de először jó volna tudni, hogy mi a metódus ha eltolnám a fw frissítést.
Fotók:
-
freddirty
senior tag
válasz
DoItYourself #86466 üzenetére
QZ verziót töltöm rá, mert felnyitottam és a nyákra rá van írva a revízió. Gigabites verzió, most jött német raktárból, geekbuying.
Kicsit értetlenül állok most a probléma előtt, mert fórumok, yt vidók egyértelműen azt mutatja, hogy mennie kellene és mégsem megy. Még egy dolog jutott eszembe, hogy van vmi pin amit téglásított boxok esetén rövidre lehet zárni és így firmware-t tölteni rájuk. Azt még megkeresem. -
Beni2360
félisten
Hát híven a 912-s topikhoz a napokban elovettem a MECOOL BB2 Pro boxomat és a 9.2.8 CD-vel mindent visz meg a DV videót is HDR-ben. Na ma este néztük a DAR befejező részét 1h /53 c fok, aztán egy 4K videó 40 perc után csak fel kúszott 60 c fokra. Na így kellene minden boxnak mennie. 😋
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #86462 üzenetére
van a Khadasnak Tone board-ja amivel lehetne digitális koax kimeneted is.
Felesleges a külön eszköz, mivel a 40-es tüskesoron ott van SPDIF kimenet, csak a megfelelő illesztő kell hozzá (akár koax, akár optikai, egy kicsit több alkatrésszel mind kettő megoldható).
Gondolom, a SoC-nak van ilyen kivezetése, így még a minőség is befolyásolható a megfelelő körítéssel.
-
gulyasa
őstag
válasz
blakey #86462 üzenetére
És máris jobban túl lenne bonyolítva a rendszer, mint szeretném. Nem kütyüket akarok egymás után felfűzni, hanem egy médialejátszót saját optikai kimenettel.
És igen, a hazimozi erősítőm mellé itt a hat hangláda (center, 2x front, 2 satelit, és a mélyláda). Rendes, minőségi fadobozos kivitelűek, nem műanyag gagyik.Ja és továbbra is magyar beszerzési lehetőségben gondolkodnék.
-
blakey
titán
válasz
gulyasa #86460 üzenetére
Rendesen kiépített rendszered van, ahol az 5.1 ki van építve? Évekkel ezelőtt áttértem sztereóra, egy jó USB-s DAC-al sokkal jobb hangzást kapok viszont, hogy tovább fokozzam a dolgokat, van a Khadasnak Tone board-ja amivel lehetne digitális koax kimeneted is.
-
axlfsi
veterán
-
freddirty
senior tag
némi segítséget kérnék, Tanix Tx3 s905x3-ra raknék slimboxot. USB burning tool-t telepítettem, van USB A-USBA kábelem, de nem hajlandó a pc felismerni a boxot és kifogytam az ötletekből.
Több verziójú burning tool-al is ugyanaz a szitu. Mikrokapcsolót nyomva tartva bedugom az USB kábelt ami szépen felbootolja a boxot, de a PC-n a tool nem látja és recovery módba bootol be a box. (image be van rakva és startot is rányomtam) USB driver fenn, de a tool is felrakja. USB kábelt nem hiszem hogy problémás lenne tápot ad szépen. Próbáltam mindkét USB portját, ugyanaz az eredmény. PC-n is váltottam USB portot, restartoltam is.
Tanácstalan vagyok mint egy kisközség -
-
csubyy
tag
válasz
SunMount3r #86450 üzenetére
Teljesen jó, egyedül a távja gagyi kicsit.
-
gulyasa
őstag
Sziasztok!
Elolvastam a fórum összefoglalót, teljesen érthető, viszont valójában engem a jelenlegi megbízható, legjobb ár/érték arányú lejátszók érdekelnének, amik magyar webáruházból is beszerezhetők.
Tavaly/tavalyelőtt még bátran rámentem akár a Kínából vásárlásra is, de azóta jelentősen változott a helyzet...
Nemrég vásároltam egy LG C1 oled tévét (https://www.displayspecifications.com/en/model/51a5247a) és annak képességeit szeretném maximálisan kihasználni egy 4k médialejátszóval. A tévé ezt tudja:
Jó lenne, ha lenne rajta USB3, optikai kimenet (passtrough-hoz), és esetleg tudja a WiFi 5G-t. (Utóbbi annyira nem fontos, esetleg csak netes szolgáltatások miatt. Médiafájlok lejátszását nem tervezem hálózaton keresztül, kizárólag USB-s külső HDD-ről.)
A CE buherálástól nem ijednék meg.Mondjuk egy olyan hiper-szuper dobozra, mint az Ugoos AM6 Plus, már lehet sajnálnám a pénzt...
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #86450 üzenetére
Rájön persze, de most nem ez volt a kérdés. 15k alatt (postával, EU-n keresztül) már kínai nagykerből sem tudok venni semmilyen gigabites boxot.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
djnice #86448 üzenetére
De erre még rájön a VÁMFA, nem? (A változás óta nem rendeltem semmit külföldről, nem tudom hogy van ez éppen). Mert akkor már nem annyi az annyi...
csubyy: És vajon erre vajon legalább annyira jó a CE, mint az itt ajánlott "szokásos" Box-okra, amiknek külön dtb-je is van? Én valahogy óckodom kicsit dedikált dtb nélküli "akármilyen lehet" generic Box-októl.
-
djnice
veterán
válasz
DoItYourself #86446 üzenetére
-
blakey
titán
válasz
DoItYourself #86446 üzenetére
Linket? 1,5 éve nem követek semmilyen linket, 2 éve, amikor vettem az Air-t akkor gigabites volt, mégpedig a 4/32 és a 4/64-es verziók, a 2/16-os volt 100-as. Ezért kérdezem, hogy lemaradt a "már csak"? Nem tudom, hogy most milyenek vannak a piacon.
-
blakey
titán
válasz
DoItYourself #86444 üzenetére
X96 Air-ből szerintem csak olyanok vannak, amiknek 100 Mbit/s-es a csatlakozójuk - enyém gigabites.
Esetleg lemaradt a "már csak olyanok…"?
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
gabo9201 #86442 üzenetére
X96 Air-ből szerintem csak olyanok vannak, amiknek 100 Mbit/s-es a csatlakozójuk. 4K lemezképek ezen már akadhatnak, célszerű olyat venni, ami vezetéken tud gigabitet.
Az X96 Max Plus is jó lehet, ha nem futsz bele egy gagyiba, ahogy írja kokokka. Tanix TX3 4/32 1000M is jó még a német geekbuyingtól, már ha épp lehet kapni. Az ÖF 5-ös pontját is nézd át, van még 1-2 lehetőség, még ha drágábban is. -
gabo9201
senior tag
válasz
gabo9201 #86441 üzenetére
Közben nézelődtem és ezeket találtam amik talán modernebbek:
[X96 Air 4GB/64GB]
[X96 MAX Plus 4GB/64GB]
Jók lehetnek ezek? -
gabo9201
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az olcsó boxok közül jelenleg milyet lenne érdemes venni ami megfelel a kor követelményeinek?
Jelenleg egy jó régi "KIII Amlogic S905 TV BOX 2G/16G" típusút használok, amivel meg vagyok elégedve.
Egy másik TV-hez lenne szükségem még egy BOX-ra és nem tudom, hogy azóta fejlődött-e valamit a technika, tehát ha már veszek gondoltam érdemes megkérdezni nehogy valami elavult készüléket vásároljak.
Köszönöm a válaszokat! -
axlfsi
veterán
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz
DoItYourself #86435 üzenetére
Köszi, de szerintem még lesz kérdésem.
-
DoItYourself
Topikgazda
Mindegy hova másolod (box, sd kártya, hálózat), csak be tudd tallózni Kodiban a kiegészítő hozzáadásnál (install from zip file).
Windows GUI a qbittorrenthez - a kérdés jó, engem is érdekel. Egy gyors google keresés után az Electorrent-et találtam.
Mondjuk én elég jól elvagyok a webUI-val is, bár NAS-on futtatom a qbit-et. Szinte ugyanaz a felület, mint a Windows-os natív kliensnél, csak nem rajzol szép grafikonokat. -
Joshi
titán
válasz
kokokka #86431 üzenetére
Én azért lehet kinyomtatom ezt a megoldást. Teszek bele egy halk Sunon ventit aztán nem lesz gond vele.
-
Joshi
titán
válasz
DoItYourself #86426 üzenetére
Ok köszi. És ezt a Csicsóka torrent cuccot hova kell másolnom? Évekkel ezelőtt csináltam már nem emlékszem rá. Ehhez a qbittorrenthez milyen Windowsos gui az ajánlott?
-
kokokka
addikt
válasz
®abstract® #86428 üzenetére
Nem tudom, hogy viselkedik játék közben mert sose használtam box-on semmilyen játékot. Nem érdekel, mert ha játszani akarok, akkor leülök a PC elé. Nekem csak és kizárólag filmezésre van, így aztán tartom magam ahhoz amit írtam. Sose volt gondom vele a hőfok miatt és nem is lesz. Ha lesz, az nem a "melegedés" miatt.
-
castiels
addikt
válasz
DoItYourself #86429 üzenetére
-
®abstract®
őstag
válasz
kokokka #86365 üzenetére
Azt hogy téged a tv boxod hőmérséklete nem érdekel az a te dolgod.
Készülékem: X96 Max plus. Slimbox V12 Pite.
Engem special érdekel
már csak azért mert az eredeti hűtéssel amig még nem nyúltam hozzá egyszerűbb játékoknál online játék például flipper ilyesmik, videólejátszás böngészés közben is fel tudott menni a proci 87-88 fokra! Forró volt az egész készülékház is alig lehetett megfogni!
Hűtés módosítás óta 80 fok fölé nem megy.gondolom így van megírva a rendszerben,meg egyébként eléri ezt a hőfokot akkor az órajel is lecsökken 1908 rol 1000 megahertze re!
de alapvetően az a tapasztalatom gyorsabban le tud hülni a hőfok hogyha nincs nagy terhelés. -
castiels
addikt
válasz
DoItYourself #86426 üzenetére
Milyen reopoba van benne?
-
DoItYourself
Topikgazda
19.2-Matrix_rc3 "Generic"
Torrentre inkább a qbittorrent-et javasolják a szakértők, jobban kihasználja a többmagos procit, mint a Transmission. -
Joshi
titán
X96 Max+-hoz (4GB/64GB Gigabit Ethernet) melyik verziót érdemes feltenni? Illetve nekem kellene torrent is, már nem emlékszem miket kellett feltenni anno a Minix U1-hez. Azt hiszem valamelyik Transmission van fenn, mert a Transmission Gui van használva a Windowson.
(#86424) Zsadi igen sikerült.
-
Joshi
titán
Semmi.
-
SunMount3r
nagyúr
-
axlfsi
veterán
válasz
SunMount3r #86419 üzenetére
Ja, ne vedd ennyire komolyan, en sem bantasbol irtam a "nagyur"-at
Relax
-
castiels
addikt
válasz
SunMount3r #86419 üzenetére
Szerintem a streaming szolgáltatónak és a Smart tv-knek valahol szükségük van egymásra, érdekük lenne a kölcsönös megállapodás....
Ez picit olyan mint a sportszergyártó cég a labdarúgó klubok megállapodása...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
axlfsi #86418 üzenetére
Nem kioktatás volt, csak egy észrevétel, hogy ezzel is lehet számolni a mai helyzetben, nem kell ezért "nagyurazni".
-----------
(BTW, aztán rá jön még, hogy az Android, meg aztán főleg a mindenféle más okosrendszeres OS-ek, meg app-ok frissítései sem tartanak örökké az adott eszközön, még legnevesebb TV gyártóknál sem. A "SMART" fogalom a szememben kifejezetten a tervezett elavulás koncepciójával fonódik össze.) -
axlfsi
veterán
válasz
SunMount3r #86417 üzenetére
Nem most vettem, de koszonom a tippet, nagyúr
-
-
-
axlfsi
veterán
"ui.: egyébként se értem, hogy mi értelme van egy boxon Netflixet, HBO Go-t, Youtube-ot futtatni, hiszen egy valamire való tévében ezek már régóta elérhetőek."
Ebben igazad is van! En speciel azert vettem, mert a kivetitovel tervezem (terveztem) hasznalni... egyelore minden olyan maceras, hogy nem jutottam oda osszemokolgatni (normalis Netflix, HBO GO, YT...) -
freddirty
senior tag
Az a baj a beépített youtube lejátszókkal, hogy a google az utóbbi időben rászállt a reklámokra, ezzel pusholja a népet a yt premium felé. Nemrég próbáltam volna egy videót lejtászani a TV-n és szó szerint a hányinger jött rám a politikai reklámtól ami elsőnek fogadott. Többet soha semmilyen beépített yt lejátszót nem indítok el, including chromecast.
Az egyetlen megoldás mostanában aTV-re, ha egy androidos lejátszót használok, valamelyik reklámmentes yt appal. PC-n és mobilon vannak jó megoldások a reklámmentességre ott nem láttam yt reklámot még soha.
Yt premium sem megoldás, manapság minden cég rászállt a szolgáltatásokra, egyszerűen nem fenntartható, ami most megy. Maradnak a reklámmentesítők(ahol lehet) és visszatérünk a kalózmegoldásokhoz. Na ehhez lenne jó ha kialakulna idővel egy egy jó atv vagy android megoldás amin letöltött filmek és streaming szolgáltatók megoldásai egyaránt mennek.
Yt mellett én most keresem melyik az a magyar TV szolgáltató akinek az alkalmazása megy androidon és mellette web-es felület is van. Terveim szerint a nemsokára érkező tx3-at fogom masszírozni hogy az ex upc-s horizon lekapcsolás után melyik az az app amivel még lehet tv-t nézni olcsó kínai boxon. Ha végzek akkor bedobom az eredményt ide is. -
Joshi
titán
válasz
blakey #86404 üzenetére
Nem azért töltöm le mert úgy kadenciahelyes, hanem mert tényleg nem érdekel a Netflix. Ahonnan letöltöm ott látok egy filmet hogy új, de hogy Netflixes vagy Amazonos esetleg Disney, azt nem tudom. Pandémia óta nem nagyon vannak normális filmek, szerintem nagyon hiányoznak az "igazi" mozis filmek a piacról.
-
blakey
titán
Na látod, te letöltősd, mert úgy kényelmesebb, de ha egy olyan boxod lenne, ahol kényelmes a Netflix használata akkor nem töltenéd le, pl. nekem nagyon kényelmes az Apple TV-n lévő Netflix de még a Kodi alatti Netflixel is szívesebben nézem a sorozatokat, mint a TV-s verziókon.
-
Joshi
titán
válasz
csibe1 #86402 üzenetére
Mondj egy kütyüt ami örökké tart.
Egyébként is a legtöbb tévé Androidos ugyan úgy mint egy média box. Szóval nem értem a felvetésedet.
Talán a kadencia helyes lejátszás lehet érv egy média boxon futtatott Netflix mellett, de én azon kapom magam sokszor, hogy a Netflixes egy estés filmeket külön letöltöm és úgy nézem. A Netflixet azt se tudom mikor indítottam el, igaz elsősorban nem miattam van a családban. -
aldebaran
addikt
válasz
Csabi1984 #86385 üzenetére
Egyébként ezek a widget-ek, így keresd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- GTA V
- ZIDOO médialejátszók
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged