Hirdetés
- Micro Four Thirds
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz AiRLAC #86698 üzenetére
Ez egy jópofa ház, a tejére nincs egy kis fedél? Szerencsére VIM3-hoz is van ami nem átlátszó, nekem sötét házban van a VIM3 Pro:
A VIM3L nekem is átlátszó házban van, de szerencsére olyan helyen van, ahol nem zavaró. Amúgy az, hogy átlátszó nem zavar.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
addikt
válasz vargalex #86676 üzenetére
Beszereztem ezt a KKSB házat a két Khadas VIM3L-emhez, igazán minőségi darab (a gyári átlátszó ház kinézetétől a hideg rázott, muszáj volt valami szebbet keresnem .
Sajnos feketében nem volt, de élőben egy árnyalattal sötétebb ezüst mint a képeken.Egy óra stress-ng után 63 és 68 fok volt a kettő eszköz (a másodikat még szétszedem egyszer és megnézem hogy illeszkedik-e rendesen a thermal pad).
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Beni2360
félisten
válasz tamás86 #86696 üzenetére
Cof aláírásában megtalalod a leirasi linket. Nekem meg van fent videóm.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
cof
veterán
válasz szabi__memo #86693 üzenetére
Állítsd a CE menüben a cpu governor-t ondemand-ra.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
szabi__memo
nagyúr
Már rég használtam CE-t, az normális hogy folyamatosan 15-25% a kodi.bin terhelése üresjárat esetén?
CPU freq mind a négy 1908 MHz fixen.
s905x3 -
cof
veterán
válasz ®abstract® #86685 üzenetére
Az a cél, hogy visszakerüljön majd rá az alja, van 37x37x24 bordám is, azt is rádobhatnám simán.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz vargalex #86683 üzenetére
Elég ócska pasztám van csak, nem egy MX4 minőség, szinte folyékony... azért nem használtam.
Megnéztem én is ezt a stressztesztet, 65 C volt a plafon 20 perc után, elég jó. Persze nincs rajta az alja továbbra sem.
Ilyen pasztám van 1.93 W/m-K, thermal pad meg papíron 6.0 W/m-K, de leírásban azt írják, hogy inkább csak 3, de még így is jobb a pasztánál.
[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
Sziasztok,
Jelen állás szerint x96 s905x2 vagy x3-al? Van előnye az x3-asnak?
Gondolom wifi modulban is mások. Melyik ajánlott, mire kell figyelni?
Köszi -
vargalex
Topikgazda
válasz ®abstract® #86685 üzenetére
Sajnos TX3 esetében nem fér oda 40x40-es borda sem, mert a RAM chip-ek magasabbak, mint a SoC. Hacsak nem thermal pad-ot teszel a SoC-ra paszta helyett... De magasságban a 15 mm is elfér.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz Beni2360 #86684 üzenetére
Én hasonlóval raktam fel a bordát. Gondoltam, megnézem egy másik bordával is, de majdnem hagytam a fenébe. Azt hittem, hogy leszakítom a SoC-ot, de aztán lejött... Igaz, fújtam egy kis izopropil alkoholt is, nem tudom, hogy az segített-e. De aztán szépen le tudtam tisztítani.
Alex
-
Beni2360
félisten
Apropó én rendeltem egy ilyen szilikon pasztát.
X idő után olyan fixen maradt a borda, hogy nem lehetett megmozdítani. Ha evvel rögzítem akkor a későbbiekben leszedhető ha kellene? habár ezt írja a leírásban:
Despite it being an adhesive, removal is as easy as a thermal pad, without leaving residue behind.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
cof
veterán
válasz vargalex #86676 üzenetére
Nem akarok ventilátort, megjött egy 35x35x11 mm-es réz borda, most azzal megy, sajnos csak 3 mm-es gap padom van itthon, és kb. ugyanazok a hőmérsékletek mint a 37x37x11-es alu bordával, igaz azon 0.5-ös pad van csak.
Szerintem kihoztam belőle a maximumot, jelenleg úgy megy, hogy felfele néz a SOC és nincs rajta az alja, sajna nem lehet a bordát normálisan rögzíteni mert mindenhol van valami kis elektronika, pedig biztos hozna még 5-10 C-t ez a réz borda ha pasztával menne és ragasztva a nyákra. De így se megyek 60 C fölé már 1080p-n sem, szóval elégedett vagyok.
Azért a Vontar X3-ba picit több lesz a hely mókolni , majd még megrágom rendeljek-e.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
20 perc alatt nekem is 73-74°C-ra ment fel a TX3 (csak borda lett cserélve benne plusz néhány lyuk fúrva az alján), de látszik hogy volt az 75˚C is, mert a dmesg-ben bizony benne vannak ezek:
[157818.433487@3] Detected VIPT I-cache on CPU3
[157818.433542@3] CPU3: update cpu_capacity 1024
[157818.433546@3] CPU3: Booted secondary processor [411fd050]
[157819.688753@1] CPU3: shutdown
[157819.708359@1] psci: Retrying again to check for CPU kill
[157819.708373@1] psci: CPU3 killed.
És persze ilyenkor esik kicsit a hőmérséklet. Ezért lesz 73 ˚C.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
Aktuális CPU órajel:
cat /sys/devices/system/cpu/cpu*/cpufreq/scaling_cur_freq | awk '{ print NR ". " $1/1000 " MHz" }'
Nyugodtan futtathatod fél óráig is. Lehet, hogy eléri a 75 ˚C-t.
Szerk.: Ahogy írtam, a dmesg-et egy új SSH kapcsolaton nézd közben...
[ Szerkesztve ]
Alex
-
vargalex
Topikgazda
Így, ahogy írod. Ezen anyagok lejátszása esetén a CPU szinte végig 667 MHz-es alap órajelen jár. Persze valamennyit azért melegszik. Ezért szoktam én CE esetén a CoreELEC tárolóból a Program kiegészítők alatt található System tools kiegészítő telepítése után SSH-n bejelentkezve a
stress-ng -c 4
parancs futtatásával tesztelni. Ez egészen egy ctrl+c megnyomásáig (vagy a -t / --timeout paramétert használva a megadott másodpecig) 100%-on terheli a 4 magot (a
-c
paraméter után megadott szám). Ekkor természetesen folyamatosan a maximális 1908 MHz-en járnak a magok. Közben lehet figyelni Kodiban, vagy másik SSH-n bejelentkezve acputemp
paranccsal, vagy konfigurált OpenVFD esetén a kijelzőn a hőmérsékletet...
75˚C elérése esetén (S905X3-nál) pedig érdemes lehet megnézni admesg
kimenetet is, szépen látszik, hogy kapcsolgatja a CPU magokat...#86674 CoF: hacsak nem akarsz mindenképpen ventit használni, akkor szerintem teljesen felesleges. Ha nincs nagyon szem előtt, akkor elég, ha lepattintod az alját és fúrsz rá néhány lyukat...
[ Szerkesztve ]
Alex
-
cof
veterán
Tanix TX3-hoz esetleg nem láttatok ilyen nyomtatható aljat?
-
mgaben
senior tag
Sziasztok!
Android TV-vel kompatibilis USB 3.0-ás gigabit adaptert tudtok ajánlani esetleg? Amit vettem azt nem ismeri fel, bár azt írja, hogy a legtöbb android támogatott.Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
Joshi
titán
válasz trance89 #86664 üzenetére
Mivel nekem nem volt itthon 70x70-es ventim és még nem is rendeltem, így gondoltam ránézek passzívan mit tud. Ahogy nálam úgy nálad is jónak kellene lennie passzívan, próbáld ki.
Majd új lábakat nyomtatok hozzá, mert amúgy se jók a furatok rajta. Nagyjából fele akkorát fogok nyomtatni. -
tamás86
tag
Sziasztok k1 pro s905d re matrixot lehet e telepiteni ha igen melyik verziot?9.8.2 probáltam Coreelecből de lassu az ftp belépés.Még annyi hogy a belsőre kellene telepitenem most Alexelec vant fönt nandon.A belsőre telepitésnél ceemmc-x nél mit nyomjak 4est hogy törölje az alexelecet és tegye fel a pendrivrol az rc3 at? Előre is köszi a válaszokat.
-
Beni2360
félisten
válasz trance89 #86664 üzenetére
Nagyon szuper lett nálam csak egy usb kimenetes venti van alá rakva ilyen tapadós szilikonnal amit annó az autókba hirdettek a műszerfalre, szinte semmit nem látni mivel az asztal és a poc fekete üveg lapokból áll szinte minden fekete. Talpnak meg ha kellett volna van a csetreszek közt ilyen kábel tartóm amit négy felé vágva tökéletes 1cm magad talpakat ad.
Nálam 4K UHD remux-nál 53 c fokra megy fel és nincs benne csak a hőpad cserélve ami hozzá ér a lemezhez.[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
Nálam is elkészült az extrém X96 Max+ hűtésmod: 3D nyomtatott alsórész + SilentiumPC Zephyr 70 venti (alza) + 28x28x8mm hűtőborda (aliexpress)
Eredmény:
Idle hőmérséklet 43 fok
Lejátszás közben 48 fok (tesztanyag Cry.Macho.2021.HDR.2160p.WEB.H265-NAISU, 30 perc lejátszás után, wifi-n keresztül)
A ventit egyáltalán nem hallani egy teljesen csöndes helyiségben, mivel ez egy 12v-os venti és 5v-on van menetve így szinte minimum fordulaton megy, arra épp elég hogy kihúzza a dobozból a hőt. Először úgy terveztem hogy egyenesen ráforrasztom belül az egyik usb csatlakozó aljára de végül inkább a kivezetés mellett döntöttem, így bármikor kihúzható ha szükség lenne mindkét usb-re. A hengeralakú lábakat nem nyomtattattam ki, szerintem nagyon hülyén mutat annyira magasan a doboz. Inkább a bevált 5mm-es háromszögalakú ragasztós gumitalpakat raktam rá, bőven elég ha ilyen magasan van.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
Lehet, de a service az számomra továbbra is a szerver... Fentebb láthatod, hogy nem engedélyezett samba (azaz SMB service esetén) is működik a samba client, tudok is csatolni kézzel:
tx3:~ # mount -t cifs -o username=root //192.168.22.200/Downloads /storage/test/
tx3:~ # df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
devtmpfs 1.9G 4.0K 1.9G 0% /dev
tmpfs 766.4M 10.5M 755.9M 1% /run
/dev/mmcblk1p1 511.7M 220.4M 291.3M 43% /flash
/dev/loop0 199.0M 199.0M 0 100% /
/dev/mmcblk1p2 13.5G 142.2M 13.4G 1% /storage
tmpfs 1.9G 0 1.9G 0% /dev/shm
tmpfs 4.0M 0 4.0M 0% /sys/fs/cgroup
tmpfs 1.9G 2.3M 1.9G 0% /var
tmpfs 1.9G 0 1.9G 0% /tmp
//192.168.22.200/Downloads
3.6T 2.5T 1.1T 70% /storage/test
Alex
-
blakey
titán
A Kodi beállításai ilyenek, ez van, nekem sem tetszik. Valószínűleg olyanok tervezték akik nem tudják, hogy egy igazi, fogyasztásra alkalmas program miként lenne kényelmes egy felhasználó számára. Aki felhasználóbarát alkalmazást szeretne annak ajánlom figyelmébe az Infuse-t (iOS, tvOS, macOS), az a program kiváló példája annak, hogy lehet jót is csinálni, kevésbé bonyolult mégis szinte mindent tud amire szükség lenne.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
vargalex
Topikgazda
válasz blakey #86654 üzenetére
Ez teljesen világos. A CE az első induláskor rákérdez, hogy kell-e Samba szerver!!! Nem kliens... Ahogy megkérdezi az SSH szervert is. Ahogy írtam már, a kliens/szerverteljesen független egymástó. Így CE alatt természetesen nem engedélyezett Samba (szerver) esetén is látja a remote SMB megosztásokat:
tx3:~ # smbclient -L 192.168.22.200
Enter WORKGROUP\root's password:
Sharename Type Comment
--------- ---- -------
Downloads Disk
PS2SMB Disk
mnt Disk
opt Disk
IPC$ IPC IPC Service (Samba Server)
SMB1 disabled -- no workgroup available
Tehát ezért nem értem, hogy miért kell a klienshez engedélyezni a CE beállításokban (vagy induláskor) a Samba szervert...
Alex
-
Joshi
titán
válasz blakey #86646 üzenetére
Már miért lennék lusta? A tegnapi napomból nem kevés időm ment el a beállítások keresgélésére, számomra nagyon túl van bonyolítva a Kodi beállításai. Azt se tudtam hogy az SMB-t külön a Kodiban is be kell állítani. Soha nem használtam se Kodit sem pedig LE-t vagy CE-t. Mindig csak akkor bohóckodok vele amikor tesóméknak összehozom a lejátszójukat. Most konkrétan négy éve nem is láttam ilyen rendszert.
Mindent meg lehet szokni, ha napi/heti szinten használnám, akkor biztosan nem lett volna ennyi kérdésem. -
Beni2360
félisten
válasz blakey #86656 üzenetére
A ZIDOO-na is évek kellett mire ez a keret, stb beállítást megoldottak, de csak a külső feliratoknal. A beepitettnel meg mindig el vannak maradva a Kodi-tol. Pl elfelejti a beállított betű színét, de elemben filmezés közben állítható minden a feliratokon. Külső feiratnal pl meg áll a videó, kitesz egy minta feliratot és ott látható a mit valtoztatsz rajta. Pozíciót nivi tárcsa fel le gombokkal állítható és még a beallitasokban a sor távolság is állítható.
-
blakey
titán
Ott még nem tart a Kodi.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
cof
veterán
válasz gulyasa #86653 üzenetére
Erre gondoltam, hogy a betű körüli "körvonal" keret az fix. Nem lehet vastagítani külön, mint a felirat méretét állítani.
Akkor zavaró ha világos a háttér is, olyankor már nemigen lehet kivenni a szöveget mert túl vékony a keret vastagsága.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz vargalex #86650 üzenetére
A CE beállítások és a Kodi beállítások, két külön dolog, az első indításnál, a bejelentkező képernyőnél rákérdez a CE (nem Kodi), hogy kell a Samba vagy sem. A Kodi egy másik program és az úgy van megírva. Számomra logikus, hogy az app maga egy módon van megírva, "kitalálva" és majd a felhasználó saját magának beállítja. Egyébként még sokminden sorolni lehetne, hogy számomra mi lenne logikus ha előre be lenne állítva, mégsem teszem, mert ennyi igényt nem lehet kielégítani, szerintem ez így jó.
-
gulyasa
őstag
Kicsit félreérthető, de ott a "Háttérszín" opció...
És ha a "Háttér átlátszóságá"-t nem hagyod nullán, akkor ott a szövegdobozod.[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
vargalex
Topikgazda
válasz blakey #86626 üzenetére
Én nem használok Samba megosztást, de szerintem tök nem logikus, hogy a CE beállítások alatt el kell indítani a Samba szolgáltatást (szervert!!!) ahhoz, hogy kliensként csatlakozni tudj egy távoli megosztáshoz. A kettő tök független egymástól. A linuxot futtató notebook-omon sem fut a samba server, mégis hozzáférek a samba megosztásokhoz.
Alex
-
cof
veterán
Én csak azt hiányolom, hogy nem lehet adni a betűknek "keretet". Mondjuk sárga betű, fekete kerettel, állítható vastagsággal. Vagy csak én nem jöttem még rá...
-
gyűrű
addikt
válasz SunMount3r #86643 üzenetére
Bármelyikben?
A netflix pl lehetőséget sem ad rá, egyedül a webes nézetben tudod állítani az appban nem.
Amúgy meg a kodi első beállításakor megadod a méretet, színt, vastagságot elhelyezkedést stb. és kész, elfelejtheted.
Nem olyan bonyolult.
Ha kell , némi próbálkozással tudsz olyan skint csinálni amivel az osd gombokkal megoldható a felirat/hangváltás is, vagy keymap editorral fizikai gombra.
Pont ezért jó a kodi mert végletekig testreszabható.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ezért (is, a másik a krescue) szerettem meg a VIM3L-t, 39-40 fok a proci, filmnézés/streamelés közben akár 49-ig is felmegy
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
blakey
titán
Miért, mert lusta vagy? CE első induláskor felteszi ezt a kérdést és megválaszolod de a Kodi beállításai már másik téma, alapként szinte minden elérés ki van kapcsolva és majd minden felhasználó saját magának beállítja. Az más kérdés, hogy egyesek nem állítanak semmit. Jó ez így, van aki NFS-t használ, vagy mást. Megtanulod használni a Kodit és nem lesz probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Zsadi
őstag
Keymap Editor-ral oldottam meg én is a felirat/hangsáv váltást. Igaz pici pluszmunka, de kezelhető.
-
kokokka
őstag
válasz SunMount3r #86643 üzenetére
Nem értelek. Lehet film lejátszás közben feliratot (is) állítani. Igaz, csak felbukkanó menüből, de lehet.
-
-
addikt
Én rátettem Keymap Editor-ral a felirat váltást a TV távirányító Subtitle feliratú gombjára. Az alapbeállítás nálam a felirat kikapcsolva, ha megnyomom akkor bekapcsolja és az elsőre vált, további nyomásra a következőre, vagy ki, ha csak egy felirat van. Ugyanezt megcsináltam a hangsávval is a mellette lévő gombra.
-
Joshi
titán
válasz ®abstract® #86637 üzenetére
4K HDR filmmel teszteltem és nem ment 63 C° fölé a cpu hőmérséklet. Szerintem bőven jó ez így. Igazság szerint a nyomtatott ház se kellene, de így azért szellősebb.
-
Joshi
titán
válasz blakey #86634 üzenetére
Egy kimondottan hálózati médialejátszónál azért legyen már alapértelmezett az SMB megosztás.
A felirat állítást filmlejátszás alatt kerestem. Mondjuk ez is fura, hogy külön be kell menni a menübe és mindig visszamenni a filmhez. Ja és természetesen ha megy a film akkor a felirat mérete már nem változik, csak ha újraindítom a filmet. Mondjuk ez élhető, mert igazság szerint csak egyszer kell beállítani a méretet.
Pár hétig nálam marad a lejátszó tesztelés céljából. Most a Szputnyikot néztem meg, de majd nézek HDR filmet is. Eddig jónak tűnik a lejátszó.
-
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #86631 üzenetére
Tehát mégsem, köszönöm, hogy megerősítetted.
#86632 Joshi
Mert ami neked alapértelmezett az másnak nem biztos.
Feliratok méretét a nyelvnél kell beállítani, semmilyen kiegészítő nem kell.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Beni2360
félisten
Az videok fül alatt találod: Nyelv-nél. [kép]
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz blakey #86628 üzenetére
A 86613 posztban
Ott csak a CE látszik
Itt kellen a másodikat.[ Szerkesztve ]
-
Nerazim
őstag
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #86627 üzenetére
Mutasd, hol?
-
Beni2360
félisten
válasz blakey #86626 üzenetére
A fenti képek szerin mindkét helyen engedélyezte.
---------------------------------------
Más lelőhely.
tv box s905x3Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
2 helyen kell beállítani az SMB kapcsolatot, egyik a CE beállítások alatt a másik a Kodi/Szolgáltatások alatt.
-
Beni2360
félisten
CE-ben engedélyezve van a samba?
Esetleg nem kapcsoltad be a jelszó kérést?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Joshi
titán
válasz Beni2360 #86619 üzenetére
Biztos ami biztos azt is megnéztem (köszi), de sajnos valami nagyon nem stimmel. Természetesen a hálózattal semmi baj nincs, már ki is másoltam egy pendrive-ra a filmet hogy megtudjam nézni. PC simán lát mindent, meg az Oppo is. NAS-ból nekem is Zyxel van csak nekem a 320-as.
Valószínű ebből a Standard CE lesz.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Akkor nem látja. Nálam látja.
Leírtam, hogy mit kell csinálni, évek óta nem működik a tallozás, megszűnt, helyette manuálisan kell megadni az elérést. Mind működik, sok csatlakozást létesítettem CE alatt. A Wifi meg azért nem működik, mert rossz a dtb, ha nem rossz akkor a boxban lévő chip miatt van, ezt a CE fórumon jelezni kell, kérnek egy-két ssh-s eredményt és valószínűleg a Wifit is megoldják.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Joshi
titán
válasz blakey #86614 üzenetére
Zeroconf böngésző se látja, csak a coreelec smb megosztása látszik. Egyébként van egy NFS megosztásom is ugyan erről a NAS-ról, de azt látja.
Illetve vannak furcsaságok, mert ugye korábban írtam hogy a wifit nem látja a CE, de bedugtam egy usb wifi adapter (TP-Link), és azzal meg van wifi. Természetesen Android alatt működik a box wifije is.
-
blakey
titán
De látja, csak már évek óta nem így működik, hálózati hely hozzáadása és add hozzá IP vagy név szerint. Egyébként zeroconf alatt látni fogja.
-
mexel
veterán
Úgy látom alin igencsak felmentek a lejátszó árak. Én főként Vontar X3-at vennék, 4/128-ast. Ha tud valaki olcsón küldene linket? Ja és eu raktáras kellene, mert pár ismerősnek kellene még összrekanom párat amíg itt vagyok.
-
Imi1981
veterán
válasz kokokka #86607 üzenetére
Nem én nyomtattam 😄. Ahhoz a boxhoz közöm sincs! Csak hozzászoltam.
Én elhiszem, hogy nálad nem volt gond de nálam volt. Nem volt rettenetes de engem zavart amúgy x96 mini még rosszabb volt ebből a szempontból mert az fagyott is és az jobban melegedett. De az már nincs úgyhogy nem rakok bele hűtőbordát.
Én nem mondom, hogy minden esetben kell csak akkor mikor már a lejátszás rovására megy. Sokszor elég a gyári hűtés de nálam nem volt jó.
Amúgy nálam is parkoló pályán van a x96 max plus (igazából már nem is az enyém) mióta van shield tv és egy Apple-TV is.[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
Nagyon nem mindegy hol van elhelyezve a lejátszó és legőképpen a "cpu binning" ami számít, egyszóval minden egyes S905X3 soc teljesen más hőfokon éri el ugyanazt a teljesítményt. Ugyanúgy mint a desktop cpu-knál, csak ott az aktív hűtés miatt nemnagyon venni észre különbségeket. Míg egyeseknél 70-75 fok az átlag, más ugyanazon típusoknál simán 80-85 fok is lehet passzív hűtés mellett.
Nekem is tegnap megérkezett a 3d nyomtatott x96 max alsórész csak én teszek bele egy csendes ventit is, azzal már tényleg jól fog hűteni. Holnap ¸osszerakom és dobok be róla pár képet -
Joshi
titán
Mindenképpen faragni kellett a hőfokon, mert tesómék torrentezni is fognak vele. Meg aztán nekem ne sírjanak hogy nem jó valami, mert nem akarok hozzájuk rohangálni. Végül is az a lényeg, hogy passzívan is hozza a megfelelő hőmérsékletet. A nyomtatott ház meg kicsit feldobja az egészet plusz nagyobb, szellősebb a belső tér.
-
kokokka
őstag
válasz Imi1981 #86606 üzenetére
Azért furcsa nekem, mert (ha már maradunk az 1917-nél) csak ezt a filmet kétszer néztem/néztük végig hiba nélkül. Természetesen 4K HDR-ben, Atmossal ahogy illik. Mióta (több mint egy éve) megvan a lejátszó soha nem volt még csak hasonló szaggatás sem, pedig mindent amit csak lehet az elérhető legjobb minőségben nézek. Mondjuk mióta megvan a Z9X kicsit (eléggé) háttérbe szorult szegény kis box, de pont az előzőek miatt nem hiszem, meg fogok válni tőle Ennyi pénzért ilyen tudás inkább álljon a fiókban. Egyébként igen jó lett a a dizájn a nyomtatásoddal, ezt azért leszögezhetjük
-
Imi1981
veterán
Amit kötegelővel nem lehet megoldani az nem jó semmire 😄 .
Kokokka
A film nem lett jobb de a hűtés igen és ez volt a cél. Nekem alapból 78 sőt még 80 fok fölé is ment és beszagattak a filmek! Fagyás nem volt de ez a szagattás mindig előjött mikor nagyon felmelegedett pedig én csak 1080p filmeket nézek nem 4k-t. Raktam bele hűtőbordát és azóta nincs gond vele!
A szaggatást ne úgy képzeld, hogy egyfolytában hanem kb fél percenként egyet kettőt (természetesen kandenciahelyes lejátszás beállítva). Szóval lehet nálad nincs gond melegedés alatt de másnál előfordulhat akármilyen hihetetlen is neked.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Micro Four Thirds
- Facebook és Messenger
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Óvodások homokozója
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Asszociációs játék. :)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest