- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Tavaszi szél új iPadeket áraszt?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HTPC (házimozi PC) topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
hzsolee
őstag
Akinek van kedve vele b@szakodni, tuya appban is megjelennek.
Én úgy gondolom valaki dolgozni veszi, valaki meg élvezkedni

-
st6969
őstag
válasz
Honda567
üzenetére
Szia,
ahogy látom, itt sok mindent nem tudsz állítani. A működési módnál választhatsz, de ott már a legerősebb van kiválasztva alapból (performance). Úgy tudom, azt szabályozhatod vele, hogy hirtelen terhelésnél max. mekkora áramerősséget enged. Egyszer át akartam állítani, mert gyengének találtam a merülő fűrész teljesítményét, nagy reményekkel felraktam az appot, majd szembesültem vele, hogy már a performance-on áll. Azóta nem nyitottam meg az appot, és nem érzem, hogy bármit vesztettem volna. -
H-Zol
őstag
válasz
Honda567
üzenetére
Azert is írtam , hogy én is kíváncsi vagyok , ismerősi körben mindenkinek a sima aksik vannak , sőt most csinálok magamnak egy 2A aksiból 3A- eset , ilyen cellákat rendeltem bele
"EVE INR18650-30P, 3000mAh, 3.6V, 30A" kicsi könnyű marad és 3A , ha 4A esbe tennem akkor meg 6A tudna !! -
Honda567
tag
Sziasztok
Parkside 4ah performance akksit hozzá adtam az applikációba telefonon.
Azt hallottam hogy van olyan be állítás amit lehet módosítani mit érdemes át állítani?
-
vodrosjozsi
addikt
Sziasztok
ujabb gépet kell vásárolnom. Egy magassági sövénynyíró kellene de nálam már 2 db is tönkrement mert az egyikben nem volt elég zsír, a másiknak a motorja égett le.
Szóval… jobb ha benzines multi gépet veszek? És akkor abból milyet? Vagy van nektek ilyen gépetek? -
erik365
senior tag
Sziasztok!
Kompresszorokkal kapcsolatban képben van valaki? Egy 24l-es alap helyett keresek olyat, ami elbír egy kis fényező pisztollyal.(1.4 1.5 dűzni)
Két kiszemelt van ami tudásra papíron már megfelelne, és csendes is. [Metabo] [Aircraft]
Tudásra papíron az Aircraft légszállítása picit meggyőzőbb.
Fontos lenne a csendes működés is, ezért ezek a modellek a befutók.
Ki melyiket választaná?
Köszönöm. -
TheProb
veterán
Közben másik topikban az lett a megfejtés, hogy greslapról van szó, ahhoz meg gyémántos szár kéne.
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
TheProb
üzenetére
Szia, én ezt az Abraboro premium -ot használom, brutál könnyen és precízen viszi a csempét
-
st6969
őstag
A csempe felületét fúrás előtt megütitek egy kicsit egy hegyes tárggyal, hogy megvezesse a fúrót (én pl. egy kéznél lévő reisser csavart szoktam használni)? Onnantól kezdve, kb. mindegy milyen fúrószárat használok. Makita Nemesis (a xarrá kopott is) pl. ütés nélkül megy benne, mint kés a vajban.
-
sanzi89
addikt
válasz
TheProb
üzenetére
Nekem a Milwaukee van, gyönyörű furatot lehet csinálni vele csempébe, nagyon bevált. Bár ebből is kellett már újat vennem, mert amint a hegye sérül, már nem olyan jó. Használható, de nem az igazi. De ehhez volt, hogy betont is kapott sajnos.
Én ajánlom, nekem bevált és még nem is olyan nagyon drága.u.i.: Bár régebben volt nálam CYL-9 Ceramic X-Pro is, nekem azzal se volt gondom. A Multi bigyó az szar, az nekem se vált be, igazából semmire se jó szerintem.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Csempe fúrására kinek melyik szár jött be? Eddig 2 féle Bosch-t (CYL-9 Ceramic X-Pro és EXPERT HEX-9 Multi Construction) próbáltam, de egyikkel sem sikerült túl sok mindent csinálni. Teljesen mindegy, hogy lassan fúrom, hűtöm-e vízzel, stb. Jelenleg mindkét fajta csakk pörög a csempén és nem csinál semmit.
Mivel nem voltak ezek sem olcsók, így szeretnék végre olyan szárat venni, amivel haladni is lehet és nem csak 2 furatot bír. Mit javasolnátok?
Esetleg ez a fajta milwaukee? vagy Bosch Expert HEX-9 Hard Ceramic vagy egyéb? -
H-Zol
őstag
-
st6969
őstag
válasz
Nagya21
üzenetére
Én tavaly vettem egy ilyet(? ez a textil kofferes?), de vissza is vittem. 2 bajom volt vele. Az egyik, hogy nekem nem tűnt olyan finoman szabályozhatónak, mint vártam volna egy ilyen kis géptől (és hangosabb is volt, mint gondoltam), de ezzel még együtt tudtam volna élni. Viszont a bitfej befogás az katasztrófa. Talán valamennyire mágneses volt ugyan, de ha picit is "ragadt" a bitfej a csavarba (torxnál gyakori), akkor minden alkalommal ki kellett szedni a csavarból, és visszatenni a gépbe.
De ezen mintha fejlesztettek volna, úgy látom, itt már gyűrűs a befogása?! -
Nagya21
addikt
Hali!
A gép jó, a hozzáadott cubehörl egy kalap kakit nem ér(legalábbis a furószár, egy laposvasat nem tudtam kifúrni vele)
Ha gyors furáshoz csavarozáshoz kell akkor kiváló, mert egy mozdulattal lejön a tokmány és a bitfej bennmaradhat a gépbe, mehet a csavarozás.
Üdv Nagya -
H-Zol
őstag
Erről [link] mi a véleményetek
-
H-Zol
őstag
válasz
Nagya21
üzenetére
Igen írtam is fentebb , hogy ezeket a Fein flexeket a Német az iparban használja nap mint nap , én mezőgazdaságban használom ( kis családi válalkozás ) , törnek szakadnak az öreg gépek , sokszor komplekt , vagy részleges felújítást hajtunk végre mint peldául itt [kép] [kép] egy műtrágya szóró elrozsdásodot részét cseréltem , több méter vágás volt , de építettünk egy 40x12 méteres vasvázas csarnokot , na ott az öreg Fein kapott orba szájba és még így ujratekercselve is bírja !!
Az ókor hozzám is közel áll
-
Nagya21
addikt
Fein az a szerszámgépek rolls-roysa szerintem, télleg ritka magyarországon, de pl a flexeiket arra tervezték, hogy a váltótársak kezet fognak, és megy tovább a müszak.....nagyon tartósak.....
Nekem csak 1db 125-ös Metabó, meg 1db x20v-os 7cm flex van, teljesen jók az én felhasználási területemhez. (Ókor ókor)
Üdv Nagya -
H-Zol
őstag
válasz
hzsolee
üzenetére
Ez úgy indult , hogy volt egy kicsi és egy nagy flexet ( ilyen piacosak a 90-es évek elején ) rövid időn belül mindkettő meghalt utánna vettem egy kis einhell flexet és egy ismerősöm hozott Németországból egy használt de leégett 200W Fein flexet azt megtekercseltettem és a mai napig megy , csak most számolom 1995 óta , 31 éve
és több 100 lapot koptatott azóta el ( ezek drága flexek ezeket a német az iparban , gyárakban használja , a fej olajban forog nem zsírban , mert a zsír csak akkor ken ha teszel bele egy kis olajat , hogy olyan félkemêny fojós massza legyen ) , de egy pár éve beszereztem mégegyet , de van itt fent képem róluk 
közben nézegettem a hirdetéseket és nem nagy szám de megjelent két régi zöld Black&Decker gyári papír dobozokba , fellelt új állapotban egy tizesért , nem hagytam ki , közben olcsón találtam kis Fein flexet ( annak is olajban forognak a fogaskerekek ) , de jólett volna egy háromnegyedes csiszolásra mert a kicsi , kicsi a nagy meg nehéz , hát olyat is vettem , akkor már nem legyen villany áramhoz kötve és lett aksis is , és így szépen felszaporodtak
, de nállam használva is vannak !! -
H-Zol
őstag
válasz
Nagya21
üzenetére
van két nagy , az egyiken vágó a másikon csiszoló korong van , a kicsikenek is megvannak a korongja drót , vágó , kő vágó , több féle csiszoló korong , régen még egy két flexem volt egy adott munkánál is állandóan a korongokat kellett csrélgetni , de most ez kíván lőve
!! -
hzsolee
őstag
Uhh... van flex, megnyugtató

Bár mások az akváriumra esküsznek...
-
dni
őstag
Köszönöm a tippeket, én is ezekben a márkákban gondolkodtam, át futom őket.
-
dni
őstag
Sziasztok,
ma egy autó 12v-os aksi csere kapcsán kerültem hasonló vibe-ba mint Mucsi a villanyszerők videóba, mert nincs otthon egy értelemes dugókucs, villáskulcs, miegymás készletem, főleg nem adapterem, hogy mondjuk az akus behajtóhoz is tudjam használni, csak egyszerűbb szedett vedett szerszámok, amik az évek alatt beszerzésre kerültek. Tudom, hogy ugyan nem elektromos szerszámról van szó, de tudnátok olyan készletet ami minőségi, de nem horror árban lévő, otthoni szerelések alkalmával használni lehet háztartási elektornika, kisebb barkácsolás vagy egyszerűbb pl, autó, bringa, stb. bügykölések során? Tartalmaz olyan extrár, hogy pl mágneses a csavarhúzó vége , nem szakad el a racsni, hajlik el a szár egy erősebb húzás következtében.
Nem sok időm, lehetőségem, készségem van szerelni, de időnként szükség van rá, februárba jön a születésnapom, akkor meglepném vele magam 
-
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Zsebbikája válogatja, a Lidlis Ultimate verzió van nekem, az probléma nélkül felfújt 4 db 225/50x19-es gumit 1,8-1,9 barról 2,5 barra

A bikázó funkció pedig olyan, mint a biztosítás, akkor van rá a legnagyobb szükség, amikor az ember úgy gondolja, hogy nincs rá szükség 👍
-
gyenesmartin
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Egy ilyen zsebbikát cseréltem le pont. Azt a kereket 2 barról megsem próbáltam már velük felfújni 2,3-ra, mert addig lemerült. Max nyomást nézegetni, esetleg biciklit felfújni volt jó.
Bikázó funkcióra nincs szükségem -
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Tele vannak a LIDL/ALDI/PENNY/SPAR üzletek akciós kompresszoros zsebbikákkal, amik nemcsak felfújják az autó kerekét, hanem van bennük zseblámpa, mobiltelefon töltő és pluszban még lemerült akku esetén be is indítják az autót
Szerintem praktikusabb egy ilyen "svájcibicskát" tartani az autóban
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Bosch PAO 18V akkus kompresszort autóhoz. Meglepődtem amikor az 1 bar nyomású 215/55 R17 kereket felfújta 2,5-re 1 perc alatt. Ha valaki gondolkozik ilyenen annak tudom ajánlani. Igaz jóval nagyobb mint egy xiaomi air pump 2 pro, de gyorsabb attól, cserélhető az akksi, meg fel lehet fújni matracot is akár vele. -
YAS-dude
őstag
válasz
DjKoxi
üzenetére
Ha belegondolsz, egy hasonló teljesítményű vezetékes gép mondjuk 500 wattos. Ezt az 500 wattot 20 voltos akkuból kinyerni 25 amperes áramfelvétellel lehet. Az 5Ah kapacitású akku ugye 5 ampert tud egy órán át leadni, szóval a 25 amper 1/5 óra, azaz 12 percnyi működést tesz lehetővé (mindent nagyon leegyszerűsítve).
-
H-Zol
őstag
válasz
hzsolee
üzenetére
A hétvégén ha nem esik vágok vele egy kicsit , hogy bejárodjon a lánc és jobban megvizsgálom !! Engem nem zavar ha egy kicsit tág a lánc ( régen dolgoztam erdőben és ott nem volt idő állandóan a láncot feszítgetni , fordulaton kell rá engedni és nincs vele gond ) , amit viszont még hiányolok a parkside vezetőről a kis olajzó lyuk amin egy kézi olajzóval a láncot meglehet rendesen kenni ( a kínain van , majd lefotózom ) !!
-
H-Zol
őstag
Anyira el voltam veszve , hogy a szeptember 15-ödikei Parkside félkezes aksis láncfűrészem most került hozzám
, többen irták , hogy egyfojtában meglazul a lánc , úgyhogy elkezdtem megvizsgálni , megfeszítettem és üresen vágás nélkül járattam és tényleg meglazult , egy kicsit jobban ráhuztam a csavart , akkor elég csúnya hangja lett és félperc járatás után megint meglazult
, mondom magamban , hogy ezt jobban meg kell vizsgáljam !!
Időhiány miatt anyit megálapítottam , hogy szépen kézzel két oldalról megfogva a láncot a vezetőn körbeforgatva olyan laza , hogy lecsüng a vezető alá és utánna elkezd megfeszűlni és egy adott pillanatban feszes lessz , na ez nagyon gáz
, nem vizsgáltam tovább de szerintem excentrikus a lánckerék , vagy a lánckerék fogainál van eltérés , nem tudom de a hétvégén jobban ránézek !!
A tiétek is így viselkedik kézzel átforgatva
-
DjKoxi
senior tag
válasz
hzsolee
üzenetére
Üdv!
Megérkezett a promóciós akku.
GBA 18V 4,0 AH. Először levelet írtak, hogy elfogadták az ajándék igényemet, és ha lesz készleten akkor küldik az akkut. Rá egy hétre GLS hozta a csomagot.
Már dolgoztam a géppel, tetszik! Csempét véstem le vele a teraszról, és 14-es lyukakat fúrtam betonba, tipliknek. A mobilitása az egyik legnagyobb előnye! Az akkut viszont hamar lemeríti, azt hittem tovább fogja bírni a melót.
Megvárom a fekete péntek akciót, hátha olcsóbb lesz kicsit az akkus sarokcsiszoló és beszerzek egyet. -
DjKoxi
senior tag
válasz
hzsolee
üzenetére
Köszönöm! Nekem is tetszik, illata, fogása, hangja, egyensúlya!
Félig hobbi, félig ipari felhasználás! Bízom az örök életben!
A Dewalt koffere sokkal jobb, igaz abban is karcolódik a gép. Nem tudom miért ilyen éles felületeket terveznek bele! De annak legalább fémből van a zárófüle!
Regisztrálni muszáj, akkor küldik a második akkut. Még nem volt kék színű Bosch cuccom, valószínű a két akku mellé veszek egy sarokcsiszolót is. -
hzsolee
őstag
Ezen besz@rtam... Mondom a mesterséges "intelligenciának" rajzoljon már egy akkus betonkeverőt. Erre olyat rajzolt, hogy egy lepkefing eldöntötte volna vagy inkább az tartotta volna egyenesben
és nem érti mi a baj. A múltkor egy húsdarálón vitatkoztunk... aztán azt is inkább hagytam a f@szba
-
hzsolee
őstag
-
zoli03
őstag
-
H-Zol
őstag
Éppen nem kimondott kézi szerszám de a Lidl -ben már egyre nagyobb gépeket lehet kapni , mint ez [link] a betonkeverő
!! -
jlaudio
tag
válasz
YAS-dude
üzenetére
Néztem a vágási kapacitást is, nincsen egetverő külömbség azon kívül, hogy a nagyobb átmérőjű fűrészlap nyilván nagyobb vágás vastagságot kínál. A Bosch Gcm 254 D tünik a legjobb vételnek mivel a Makita LS1110F hez képest 1800 w a Makita csak 1450, a Bosch mindkét irányba dönthető 45 fokban (mondjuk ez nem tűnik nagyon lényeges dolognak hobbi felhasználásnál) és van egy szögütköző pár előre beállított szöggel. A Makitánál viszont van ledes világítás ami a munkadarabra vetíti a fűrész árnyékát ami jobb megoldásnak tűnik mint a lézer. Érdekes, hogy a Bosch GSm 8 SJL például gérszögben tudja a 60 fokos beállítást amit álltalában a nagyobb és drágább gépek tudnak, illetve 1600 w és 70mm a vágási kapacitása, persze drágább a 254d nél? Vajon jobb minőségű? Érdemes lenne ezt választani?
-
YAS-dude
őstag
válasz
jlaudio
üzenetére
A metabo is tud pontos lenni, de tény, hogy a gyári beállításokon lehet és kell is finomítani. De ezt a többinél is érdemes ellenőrizni, mindegyik finomhangolható. A metabonak számomra csak a lézeres célzóvonala nem jött be, ezek az új ledes megvilágítások okosabbak, amik a munkadarabra vetítik a fűrészlap árnyékát és így tényleg azt látni, hol fog vágni.
Egyébként meg ne azt nézd, hogy mekkora a fűrészlap átmérője, hanem a vágási kapacitást (persze összefügg az átmérővel, de azért van különbség a géptípusok között). -
jlaudio
tag
Sziasztok. Szeretnék egy elektromos gérvágó gépet vásárolni otthoni felhasználásra, rengeteg Makita gépem van ezért első körben erre gondoltam: LS0816F ez 216mm vagy LS1110F ez 260mm. Szerintetek 216 vagy 260mm? Nem lesz hordozva szóval a súly az nem probléma. Vagy vegyek inkább Bosch GCM 254 D ez a 254mm vagy a 216mm es GCM 8 SJL? Melyik lenne a megbízhatóbb a pontosabb? Metabot elengedtem, mert sokan panaszkodnak, hogy pontatlan.
-
DjKoxi
senior tag
Dewalt fúró-csavarozó, 2 db 2,5 Ah akku, Parkside ütvecsvarozó ( a régebbi zöld, csak kerékcsavarokhoz használom évente kétszer 4 autóhoz) 4 Ah akku+töltő, van egy Metabo kisebb méretű fúró-csavarozó hengeres akkus, és megvan a hibás Parkside fúró-csavarozó akkuja töltője is. Nem találok hozzá normális szénkefét. Van vezetékes fúrókalapácsom B&D, de praktikus lenne egy akkus.
Ha Dewalt lenne Bosch árban, nem is gondolkodnék, megvenném.
Kisebb villanyszerelői munkákat szoktam ismerősi körben elvállalni. Most promócióban adnak plusz 4 Ah-ás akkut a Bosch-hoz. -
DjKoxi
senior tag
válasz
ph_5.5
üzenetére
Köszönöm szépen a választ! A 180-as is szénkefementes.
Variálok, hogy elég-e nekem egy Hyundai HYD 3207, vagy vegyem meg a Bosch 185-öt több mint dupla áron
Professional akkus fúrókalapácsok között ez a 185 a legolcsóbb. Nem vagyok ipari felhasználó, de volt már rossz tapasztalatom Parkside akkus csavarozóval. Nézegetem, hátha leakciózzák valahol még jobban és a Boscht fogom választani. -
ph_5.5
aktív tag
válasz
DjKoxi
üzenetére
A 185-ös 7 évvel fiatalabb, szénkefementes motorral szerelt, 0.2 J-al erősebb... (ilyenkor általában magasabb fordulatszámot és ütésszámot tud, ezért gyorsabban haladhatsz vele pl beton fúrásakor (bár otthoni használatnál az ember kibírja az a pár sec eltérést, illetve nagyobb fúrásátmérőt tudnak az újabb modellek. Legalábbis a marketing szerint)
Igazából a szénkefementesség a legnagyobb előrelépés.
(én más márkát prefereálok, de azt tudom hogy a vezetékes 1400W-os sds+-os, papíron 5.5 Joules fúrómat a szénkefementes akkus márkás cucc megeszi reggelire. Pedig az csak 2.6 J -
H-Zol
őstag
Megvolt a kályha takarítás ( 650.téglábol rakott tömb kályha ) , körülbelül 6-8 liter Kormos hamut tud egyszerre felszívni ( közben egyszer kétszer vissza szivattam vele a szűrőről ) utána kiürítettem , és kompresszorral mindég megtisztítottam , és a szűrőt is kifujtam , 12 szeri ürítetésre lett meg a kályha , igaz nem a gyári rövid csovével , hanem kapott egy másfél méteres toldatot mert a kályha tetején szívtam de a kályha aljárol kellett felemelje !! Mindent összevetve én nagyon meg vagyok vele elégedve !
-
DjKoxi
senior tag
Üdv!
Szeretném megkérdezni mi a különbség a BOSCH GBH 180 és GBH 185 akkus fúrókalapácsok között?
Lehet van itt valaki aki jártas ezekben. A leírások ellentmondóak, van ahol jobb adatokat szerepeltetnek a 180 mellett.Köszönöm szépen a segítséget!
-
H-Zol
őstag
Mivel nem kaptam választ , tovább olvastam érdeklődtem és erre [link] Karcher Ad 2 - re esett a választás , több olcsó társa kiesett mert pillanatok alatt eldugulnak ő elég strapabíró és ha el is dugul a szűrő rá kell csatlakoztatni a szívó csövet és egy gomb megnyomásával a szűrőről ( ből ) visszaszívja a hamut ( öntisztító) !! Tegnap jött még ma lessz a főpróba !
-
H-Zol
őstag
Ennél jobb topikat nem találok a kérdésemre !
Valaki nem tud ajánlani egy jól bevált hamu porszívót ( csempe kájhát akarnák takarítani vele )
! -
stratova
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Hmm akkor legalább oda nem kell mennem, nem mintha szeretném a lapos PPWSFA 20-Li B3 idétlen nyomógombos kialakítását, ami vagy elsőre normálisan bekapcsol vagy nem. De az Aldis ezeröccá' forintos gyémánt koronggal szépen levágta a párkányt ahol kellett.
ON már a Dewalt sem a régi
vagy az alsóbb szinten ott is megy a spórolás DCD 796, 797). Nagyon nem élem ezt a minden mindennel kommunikál és okos témát háztartási nagygép és szerszám téren, de amikor BT van de műanyag a hát hmm... Viszont ez inkább egy kis csatornaajánló, mert tök jól szerel az öreg.
Akkor találtam rá, amikor vadásztam, hogyan kellene roncsolásmentesen szétkapni az EInhell klón WZT-ABS-t, megnézni tokmány miatt nem pontos vagy a tengely görbe (utóbbi esetben megszívtam).
Lehet az egész nem ér ennyit csak fene akarja kidobni, amikor még a 2 akkuja sem döglött meg, és az ágyat rendbetenni megint jól jött.
Közben persze egy PABSP 20 Li C4 nem lenne több mint ebbe a hajtómű (amely közben már nem is kapható) úgy hogy ahhoz is van akkum.
Ez alapján lassan azokat a videókat is átértékeli az ember, hogy a Parkside Performance is lejebb adta, mióta nem Grizzly hanem OWIM egyes modellek gyártója. -
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Van egy lassan 10 éves kis Parkside magasnyomású mosóm (PHD 100 E2). Párszor már javítottam, de megkotlott megint...
Jól gondolom, hogy nyomáskapcsoló hibája van?
Megkapja a vizet, be van dugva, bekapcsolom, és folyamatosan jár a motor, ha húzom a pisztolyt, kicsit zajosabb lesz, és nagyon alacsony a nyomás... Elengedem, és zúg tovább.
Videó: [link] -
-
st6969
őstag
Ne már...tényleg senki nem olvassa el normálisan, amit írtam (hzsolee-n kívül)?
Milyen nyúlásról beszéltek: 2, azaz kettő perc használat után akkorát lóg a lánc, hogy befér az ujjam a vezető és a lánc közé, majd miután a vezetőn lévő csavart meglazítom, a helyére ugrik az egész, és megint jó. Ha nyúlna, nem ugrana a helyére.
Jó ez, használható, csak 2 percenként kilazít, meghúz. Ez ilyen gagyi zöld kínai, Parkside
Parksideból már csak feketét (Performance) veszek, de abból is egyre több a gagyi. -
H-Zol
őstag
válasz
st6969
üzenetére
Ez mostmár így szívás , mert nem olvastam és már megvan véve , így látatlanban nem tudok sokat mondani rolla , de van ez [kép] kínai kis láncfűrészem ami az elvárásaimat már kétszer túlteljesítette ( ár érték arányban ) !
A lánc mindegyike nyúlik ( én komolyabban nagyobb mennyiségű tűzifát vágok évente ) , ez nagyon minőség függő és még a jó minőségű ( Stihl , Husqvarna ) láncok is nyúlnak , de már nekik van erősített ( álitolag gyárilag megnyujtott láncaik ) , például ez is olyan [link] .
Ha be fogom a kis fűrészt írok rolla , hyogy tudtam e orvosolni a problémát ! -
H-Zol
őstag
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Köszi !
Akkor valamilyen ipari cella lessz belőle ( gondoltam , hogy sovány lessz neki ) ( közben eltűntem mert kórházból korházba kerültem , egyszer kétszer rosszul diagnosztizált vesekő probléma , de bonyolult , mostmár jó úton és remélem , holnap haza felé ) ! -
válasz
gyenesmartin
üzenetére
itt nem az olcsóság a lényeg, hanem az, hogy rendesen működjön

gondolkoztam azon is, hogy 30A-nál nagyobb terhelhetőségre játszom, és akkor nem fog "maxon" menni a cella, és így nem is fog melegedni annyira. 30Q-ban gondolkoztam egyébként, igen. a 25S-el az a bajom, hogy nem nagy upgrade a 2000 mAh-hez képest (+500mAh) és drága is
-
gyenesmartin
őstag
válasz
f4lcon
üzenetére
Samsung sem jobb.
Gyári Bosch 36V-os 6Ah akksiba 30q cellákkal szintén túlmelegszik az akksi.
De a 18V 3Ah is hamar visszahozzák garanciáztatni, mert mindig van egy cella ami hamarabb tönkremegy a 30q-ból. Az nem szerszámgépbe való. 25S ha Samsung, vagy EVE INR18650 25P ha ugyanolyan olcsóbban kell. -
hzsolee
őstag
válasz
st6969
üzenetére
Kollega vett és láttam mi a szitu. Sok sikert kívántam neki is hozzá...meg türelmet.
Nem tudom más hasonló kialakítású jobb márkák esetén ez hogyan van, de ugyebár egy normális láncfűrésznél a feszítés nem rugós hanem csavaros. Az is tart némiképp. De szerintem ez az egész konstrukció elég kuka. Pont az van amit írtál...ha megtépnéd annyira, hogy jó legyen, pontosan egy hangyafasznyival előtte megszakad minden is
Egy időben én is gondolkodtam, hogy veszek... mármint nem ezt, hanem a Stihlnek van ilyen kis aranyos cucca. Aztán letettem róla mert ugyebár az a típusú akkum nincs... szóval az is plusz kiadást jelentett volna, meg amúgy se használtam volna ki. -
válasz
gyenesmartin
üzenetére
nem is arról van szó, hogy tud-e 45-75 ampert leadni, hanem arról, hogy közben mennyire melegszik fel. ha igaz az 50A @ 60°C az egyébként nagyon jó, de eladót még nem láttam belőle
ahol listázva van, ott 2026 januártól elérhető
én cseréltettem Al-Ko 36v akkuban a 2000 mAh kínai cellákat (3000 mAh) Liitokala HG2-re, és bizony nagy terhelésnél hiába használtam fel kb a felét, egyszerűen lekapcsol a fűnyíróm vele, meg kell várni míg lehűl és akkor újra használható. gondolom abból fakad, hogy az eredeti kínai cella alacsonyabb hőmérsékleten adta le ugyan azt a teljesítményt, és a hőérzékelő ehhez volt "méretezve".
ebből tanulva a következő akkuban Samsung cellákra cserélem a kínait. -
st6969
őstag
válasz
Nagya21
üzenetére
+hzsolee
Én is azt gondolom, hogy inkább kilazul valahogy. Ha nyúlna, akkor már kb. 2x akkora lenne, mint vásárláskor, mert pár percenként tapasztalom, hogy lóg. Ilyenkor az anyát ha fellazítom, a "helyére ugrik" az egész, valami rugó visszafeszíti. Elég erősen szorítom pedig az anyával, de még jobban megtépni nem merem, mert félek, hogy eltöröm a műanyagot...
-
st6969
őstag
A fél kezes láncfűrész egy katasztrófa: az egy dolog, hogy nincs automatikus olajozás, ok, megolajozom, minden 10 perces munka előtt. De az szerintem veszélyes lehet (de minimum zavaró), hogy néhány vágás után (főleg komolyabb vastagságoknál) a lánc durván meglazul. Van rajta kézzel tekerhető csavar, ha azt lazítom, a rugó helyre rántja. Nem tudom, hogy ez mennyire normális, nem volt még ilyen gépem, de ez nem tetszik benne.
-
válasz
gyenesmartin
üzenetére
azt is figyelembe kell venni, hogy az akkuban a hőterhelés érzékelő hogy van beállítva
sokszor lehet, hogy hiába tud a cella 30C folyamatos áramot (mint a EVE 30P) ha közben 75 fokra melegszik... inkább akkor egy Samsung 25S ami a tesztek alapján megáll 60 fokon#14523 H-Zol a Parkside 2000 mAh cellái a tesztek szerint 30A terhelésnél már lekapcsolnak, de 20A stabilan megy, így biztos nem lesz elég egy 10A cella a cseréjükhöz
-
H-Zol
őstag
Lessz hétfőtől a Lidl - ben több minden , de én vennék egy akus metsző ollót és egy kis félkezes láncfűrészt ( nincs egy Parkside szerszámom sem ) , van egy 2A rossz aksim ( kaptam ) , feltudom újítani csak az a kérdésem lenne , ha ilyen LG INR18650-MJ1 aksikat raknák bele ami 3400 mAh de mérve mind 3500 mAh tehát lenne belőle egy 3,5A aksim csak ezek 10 A adnak le folyamatosan , ez elég volna nekik szerintetek
Felteszem aksis topikban is a kérdést !! -
zoli03
őstag
Meg tudtam nézni élőben egy szerszámos kocsit, ami nagyon-nagyon hasonló volt a KROFtoolshoz. Méret, kinézet, súly, fiókok száma stimmelt. Az 180e Ft volt, annyiért vicc lett volna, 100e Ft körül viszont megéri teljesen. A fiókon érződött, hogy annyira vékony lemezből van, ami még éppen elég.
De a sokkal drágább Milwaukeenál sem éreztem, hogy ez most tényleg jó minőségű.
Eddigi tapasztalataim alapján van a 100-200e Ft-os kategória, amiben a legtöbb hasonló, csak nem mindegy az ár. Fölötte meg dupla/tripla áron adnak jobb minőséget, de kegyetlen árréssel (10-20 kg acél nem számottevő árban, mint ahogy a kicsit jobb fiókvasalat sem). -
H-Zol
őstag
válasz
ph_5.5
üzenetére
Ahogy írtad a jó minőségű vasalatok , asztalos ismerős mesélte , hogy az olcsó összerakott bolti bútorok fiókjainak a csuszkája ( vagy nem tudom mi a neve , amin kigördűl a fiók ) azok szinte semmit nem bírnak ( itt is spórol a gyártó) és utánna hívják őtet és kivannak akadva , hogy mennyibe kerül az a csúszka ( sín ) amit ő rak , de azt hosszú évekig lehet huzogatni gond nélkül !!
Gondolom ez így van a szerszámos kocsival is olcsó olcsó sín , drágább jobb minőségű sín , de ezt ránézésre laikus szemmel nem tudod megmondani , hogy a sín tartós vagy silány ! -
zoli03
őstag
válasz
ph_5.5
üzenetére
A súlyt azért írtam, mert ezeknek a korpusza átlagosan 0,9-1 mm-es lemez, a fiókok meg 0,7 mm-esek. Ha nehezebb a kocsi, akkor biztos, hogy vastagabb lemezből van/több merevítés van benne/nehezebb a fióksín, szóval azonos méret mellett a több súly csak előnyt jelenthet. Ha meg csak 40 kg, akkor az biztos, hogy silányabb fajta.
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
zoli03
üzenetére
(az összes eszközömet lecseréltem (szerszámgépek) Parksideról minőségire. Súlyban kb azonosak
De használni, kézbevenni.. és mindenben is- ég és föld): (iagzad van- egy gyártó valóban olcsóbban szerez be mindent- csak az arányok miatt írtam azt hogy mennyi anyag is van forintálisan egy "bármiben". Megyeszekhelyen lakom.. itt sincs minden. Sőt.. legtöbb dolgot netről rendelem. És hiába van kb 10 olyan komoly bolt helyben, ahol márkás cuccokat árulnak, a legtöbb dolog inkább csak rendelésre érhető el. Ilyen szerszámos kocsit soha nem kerestem még-de mérete, ára egyebek miatt gyanítom itt sem lenne raktáron. ) -
zoli03
őstag
válasz
ph_5.5
üzenetére
Azzal nincs gondom, hogy elautózzak, ha biztos jó és csak rá kéne nézni. Azzal van gondom, ha ezt 3x eljátszom mondjuk, akkor alapból vehettem volna egy 50e Ft-tal drágábbat.
Az áras példáid nem jók, egy gyárnak töredék árba vannak az anyagok, mint amennyiért te meg tudod venni a helyi boltban, plusz ezekben 1-es lemez se nagyon van. Mint ahogy 50-80e Ft-ért olyat kapsz, amiben van 3 fiók a 6-7 helyett meg mélységben is sokkal kisebbek.
De ha mutattok olyan kocsit, ami biztos jó 150e Ft-ért, akkor oké, de ebben a 100-150e Ft-os kategóriában nincs feltűnő különbség köztük, még súlyban sem, szerintem csak árrésben. -
ph_5.5
aktív tag
válasz
zoli03
üzenetére
AMit keresel, azt hosszú ideig szeretnéd használni. Nem lesz olcsó... így érdemes elautóznod 15e-t egy olyan város felé ahol személyesen meg tudod nézni.
Háztartási gép fórumban vezette le valaki remekül egy 100e mosógép esetén hogy
-27% áfa, - üzlet árrése, - vám és egyéb sarcok, - kinti nagyker haszna, - gyártó haszonkulcsa, - anyag és egyéb költségek... és a 100e mosógépben van 8ezer Ft-nyi alkatrész.
Ha össze akarsz rakni asztalosként egy fiókos szekrényt, akkor a jó minőségű vasalatok sok ezresbe fájnak. Egy tábla 1.0-s lemez ha jól rémlik a helyi vaskereskedésben 10e magassága. Kerekek darabja 2e-től indul... Mit lehet összerakni 50-80e kategóriában? Kb semmit. Szerintem el kell költened azt a 150e összeget hogy elfogadható legyen a minőség. -
hzsolee
őstag
válasz
zoli03
üzenetére
Akkor én kivétel voltam. Egy csarnokban volt sok gép, és sokszor volt olyan, hogy kár lett volna bevinni a műhelybe valami kisebb részegységet. Ott lehetett rajta állítani/cserélni.
Nyilván te most jobban beleástad magad a témába... akkor szerintem maxold ki a keretet. Valahol esetleg nem tudod megtapogatni, megnézni vétel előtt? Én legutóbb műanyag doboz rendszert választottam. Miután 2-re szűkűlt a kör, és mindkettő volt az obiban, bementem és fél óra pakolgatás után eldöntve neten rendeltem belőle
Mostani munkahelyen kinyilik magától... aztán mikor tele van egy fiók 27-től 46-ig...
-
H-Zol
őstag
válasz
hzsolee
üzenetére
Szerszámokból jól állok ( használom is őket a mezőgazdaságban ) a békebeli Román szerszámok nagyon jók voltak , és jók a mai napig , még időben sikerült beszerezni ( még van egy dugókulcs készletem amit szinte nem is használtam , csak a ház körül ) , meg vásárokba sikerült sok jó szerszámot , kulcsokat , futókat , menet futókat stb becuccolni !!
Most , hogy írom , régen voltam vásarba , Mórahalom , Rúzsa , Kistelek , Dorozsmai vásárokba szoktam eljárni
! -
zoli03
őstag
válasz
hzsolee
üzenetére
Szerintem pedig megfér egymás mellett a kettő, mert nem azt mondtam, hogy 80e Ft-om van rá, hanem hogy olyan kell, ami hobbi használatra jó és 150e Ft, akkor annyi. Persze a 200e Ft-os biztos jobb, de már a 150e Ft-os is teljesítette a használható minőség kategóriát.
A kettő nagyon nem ugyanaz kinézetre, az első a klasszikus vonalat képviseli, a Yato-nak, Güdének, Scheppachnak is nagyon hasonló kinézetű kocsijai vannak. A második meg a német fantázianeveken árult újabb fajta verzió, amiknek sokszor részben rozsdamentes acélból van a teteje, meg van oldalsó tárolója.
Tetején nem fogok szerelni, én még nem nagyon láttam, hogy valaki ezeken szereel, elég korlátozott a hely rajta. Ha valami el is fér rajta kényelmesen, azt már elbírja.
Az a halálom, ha egyszerre nem lehet kihúzni több fiókot. Magától nem fog kicsúszni a fiók, ezeken a fajtákon reteszelve vannak.#14511H-Zol: ezt néztem én is, de ahogy írtam nem kell szerszám bele. 5 dugókulcs készlet, 3 villáskulcs készlet, 5 csavarhúzó készlet, kb 30 fogó mellé nem kell több.
-
hzsolee
őstag
válasz
zoli03
üzenetére
A minél olcsóbban, meg a használható minőség lehet nem fér meg egy kalapban. A kettő kb ugyanaz kinézetre...pláne az elsőt nem is mutatja kinyítva. Nem tudom mire kell... mármint a tetején lesz-e szerelés. Nekem ami volt melóban annak a tetején lehetett adni neki. Értsd kisebb alkatrészek azon voltak szétszedve...kalapálva. Szóval ilyen esetben az nem árt ha strapabíró. Másik amire figyelnék a fiókcsúszók. Mert értem én, hogy olcsó de ha fél év után nem lehet kihúzni mert szétestek a csúszók akkor cumi az egész... Aztán van még egy kellemetlen amikor egyszerre ki lehet az összes fiókot húzni. Ugyanis ha esetleg az ember magától vagy a kicsit ferde talaj miatt kicsúszik több fiók, úgy felborul az egész kóceráj mint a pic*a...

Gyorsan kerestem pár jobbat...hát olyan nincs, hogy ne lehessen kihúzni több fiókot... akkor ez nem opció
-
radi8tor
MODERÁTOR
Csak szeretném megemlíteni, hogy Parkside gépeknek van saját topikja is

Parkside szerszám kibeszélő -
H-Zol
őstag
Ez így van
, sok ismerősöm a Lidl egész palettáját megvásárolta , mert olcsó és , hogy ne keljen szakít hívni vagy kölcsön kérni , és így tartósak , hogy nincsenek használva
Rengeteg szerszámom van nekem is ( én használom is javarészét rendszeresen ) , a profi kategóriától egészen a kínai szerszámokoig de a Parkside valahogy kimaradt , egy darab 2A aksim van , azt egy ismerőstől kaptam , hogy ha kell akkor felújítom , de még nem került rá sor ! -
6030D
addikt
Tömeggyártás van, csak a QC-re nem nagyon figyelnek.
Nekünk a sövénynyíró állt meg, mert nem volt a hajtásban zsír. Küldtek egy újat (abban volt), a régit itt hagyták, abba raktam én zsírt, most megy. Szerintem amúgy a cuccaiknak jó részét nem is használják az emberek, csak megveszik a kenyér melletti sorban, impulzusvásárlásként. Nekem is van gázlámpám, amit grill begyújtásra vettem, de olyan jól működik a begyújtókémény, hogy bontatlanul áll a polcon. 
-
H-Zol
őstag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Akkor nállad is jó sok csere volt ( akkor nem cseréltem le a jó öreg benzines Kawasakit, 10+ éve gond nélkül megy , és nem keveset vág le , két háztartásban ) !
-
vodrosjozsi
addikt
-
H-Zol
őstag
Érdekességek beteszem ide [link] nektek ezt a kis videót ( ennyire gagyi lehet ez a fűkasza , vagy csak neki nem volt velük szerencséje
) !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4393, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4167, 94% Akksi
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- Xiaomi Mi 11 T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

!!
és több 100 lapot koptatott azóta el ( ezek drága flexek ezeket a német az iparban , gyárakban használja , a fej olajban forog nem zsírban , mert a zsír csak akkor ken ha teszel bele egy kis olajat , hogy olyan félkemêny fojós massza legyen ) , de egy pár éve beszereztem mégegyet , de van itt fent képem róluk
közben nézegettem a hirdetéseket és nem nagy szám de megjelent két régi zöld Black&Decker gyári papír dobozokba , fellelt új állapotban egy tizesért , nem hagytam ki , közben olcsón találtam kis Fein flexet ( annak is olajban forognak a fogaskerekek ) , de jólett volna egy háromnegyedes csiszolásra mert a kicsi , kicsi a nagy meg nehéz , hát olyat is vettem , akkor már nem legyen villany áramhoz kötve és lett aksis is , és így szépen felszaporodtak
!!

, mondom magamban , hogy ezt jobban meg kell vizsgáljam !!
, nem vizsgáltam tovább de szerintem excentrikus a lánckerék , vagy a lánckerék fogainál van eltérés , nem tudom de a hétvégén jobban ránézek !!

vagy az alsóbb szinten ott is megy a spórolás DCD 796, 797). Nagyon nem élem ezt a minden mindennel kommunikál és okos témát háztartási nagygép és szerszám téren, de amikor BT van de