Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
válasz
hzsolee #14474 üzenetére
Affinitás van, de az előbb találtam egy 2023- júniusi blokkot, így inkább bejelentem arra.
Bíztam benne, hogy házilag megoldható egy kis bebikázással, de sajna nem, ahogy feltöltöm rögtön veszít a töltöttségből már akkor is, ha csak multimeterrel mérem (mérés közben 2 percenként 1V.)Ami tényleg fura, hogy 2 év alatt volt kb 40 töltési ciklusa, ez idő alatt 90%-ra esett kb csak, aztán 1 töltés után 50%-ra aztán meghalt.
-
YAS-dude
őstag
válasz
KunEmber #14470 üzenetére
Én hasonló melóra inkább vezetékest vettem, nem hiányzik az akku plusz súlya a kézben.
Inkább a porelszívás legyen megoldott, ahhoz meg úgyis kell porszívó, annak van csöve stb. Ez a rászerelt kis portartály inkább csak alibi.
Szóval szerintem nincs előnye az akksisnak ennél a feladatnál.
Van 3-4 makita faipari elektromos kéziszerszámom és mindegyiknek elég rövid a vezetéke, 2 méteres talán.
Nekem ez pl. egy fontos szempont lenne, ha ma keresnék ilyen gépet, mert a porszívó csöve meg 4 méteres, sokkal nagyobb mozgásteret engedne.
De a legfontosabb maga a csiszolólap. Abból jelenleg a legjobb a 3M Xtract Cubitron II hálós csiszolótárcsa. -
KunEmber
senior tag
Sziasztok! Szeretnék tőletek segítséget kérni, amire nem nagyon találtam választ hirtelen (de persze lehet, hogy csak nem jól kerestem). Kertben van pár fa szerkezetű kisház, kiülő meg ugye kerítések. Ezeket szeretném kicsit átcsiszolni: ilyen jellegű feladathoz megvehetem az akkumulátoros (és a videók alapján lassabban dolgozó) Makita DBO180-at vagy kellene egy 270-350w közötti kábeles gép inkább? (Mondjuk 30-35eFt környéken deWalt, kék Bosch, Makita) Az akkumulátorokat nem kell számolni, a vezetékes - akksis alapgép közötti karakterisztika, működés, hosszú távú tapasztalat érdekelne. Köszönöm előre is, ha válaszoltok és segítetek választani!
-
hzsolee
őstag
válasz
BullZeye #14468 üzenetére
Ez a bebikázós csak részletmegoldás, ha egyáltalán összejön. Ez akkor szokott működni ha némiképp túlmerült a pakk, de nincs a pakkban döglött, vagy csak esetleg egy gyengébb láncszem. Mondjuk hosszútávon akkor is lesznek gondok. Egyszerűbb ha szétszedve belenéz az ember. Ha van egy akár fapados multiméter akkor megállapítható mi a helyzet. Ha másfél óra alatt sem tudta a kívánt kapocsfeszt akkor ott valami nagyon nem oké. Esetleg az elérhető vele, hogy a még jó cellák meg túl lesznek töltve...azok meg attól makkanak meg...
Mondom én szétszedném és a cellákat megmérném. Valószínűleg több döglött is lesz ott...
Egy saját parkside akkuval próbáltam anno ilyet, de ott sem vált be hiába "bikázgattam". Aztán szétszedve kiderült, hogy az 5s1p soron egy akku hibás. Kicseréltem aztán egyből vette a töltést. -
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #14467 üzenetére
Összekötöttem pozitívot pozitívval, negatívot negatívval. Rajta hagytam 1 órát, felment 13V-ra, aztán még fél órát, 14,5V-ra, aztán rádugtam a töltőre, hátha magához tér, de csak pirosan villogott így levettem pár másodperc után.
Ezután ismét 1,7V lett. Mit jelent ez?
-
BullZeye
veterán
Aldis 40V Active Energy akksik mely portjait kell összekötni, hogy megpróbáljak "bebikázni" egy 2 éves akksit?
Vettem egy újat, 20,5V-ot mérek rajta (B1 és B2 egyaránt, össz 41V).
Régi B2+/- 17,5V, a B1+/- viszont csak 1,78V és pirosan villog a töltő.
Fűnyírás közben megállt, de előtte is csak a fű 50%-t tudtam lenyírni 1 teli töltéssel, pedig előtte 1 töltéssel 90%át levágtam (1 hete)Ha B1-em 1.78V, akkor régi B1- és új B1- valamint régi B1+ és új B1+?
Vagy fordítanom kell, és pozitívot negatívval? Ebben sosem voltam jó, de 17k-t nem dobnék ki az ablakon, ha van esély a javításra. -
BrandonXXV
aktív tag
válasz
vodrosjozsi #14458 üzenetére
Én is vettem ma egyet, de még nem volt időm kibontani se. Majd talán este, vagy hétvégén.
-
Morris
veterán
Szerintetek abba a Parkside kézi körfűrészbe lehet tenni gyémánt vágó tárcsát?
El tudnék vágni vele egy 60x60-as 2cm vastag terasz lapot?
Mert ha működik akkor nem veszek most ilyen gépet.
Amúgy egy Makita 4100KB-t néztem ki erre. -
Morris
veterán
válasz
vodrosjozsi #14458 üzenetére
Ezt mondták az előző szériára is, aztán kiderült hogy mégiscsak szar. Mondjuk nekem meg még működik. Kibírta azt a 4 alkalmat 2 év alatt
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
BrandonXXV #14457 üzenetére
Nem sz@r az biztos
Kíváncsi vagyok mennyit bír a 12es akksival.
Emellett beszereztem egy metszőfűrészt is, ágvágó helyett jó lesz. De valami hosszabbítószár jó lenne ehhez is. -
BrandonXXV
aktív tag
Kszi!
Akkor meglesem majd élőben is azt a permetezőt. Akkum, töltőm van jah.
Sőt, lesz valami akkus esővíz szivattyú, azt is megnézem közelebbről. -
gaboka75
tag
-
sanzi89
addikt
válasz
BrandonXXV #14450 üzenetére
Én is tervezek egy ilyen permetezőt most beszerezni, akku, töltő van, kíváncsi leszek.
-
Nagya21
addikt
válasz
Donki Hóte #14451 üzenetére
A kinai tákolmány is teljesen jó..., hosszú ideig birja az akkuja, olcsón van hozzá minden, és jól is visz.
Üdv Nagya -
vodrosjozsi
addikt
válasz
Érdemes.
Én is fogok csütörtökön. El ne vidd előlem -
válasz
Ha van akkud és töltőd, akkor szerintem érdemes ilyet venni
Legalább egy menetben le tudod permetezni az összes fádat.
Árulnak olcsóbban is akkus permetezőt, de azok ránézésre is kínai tákolmányok.
-
BrandonXXV
aktív tag
Nem volt időm azóta foglalkozni az akkus permetezőkkel, mióta érdeklődtem itt.
Most lesz Lidlben egy akkus permetező, fekete parkside. Akkum van hozzá több is, meg töltő is. Kérdés, érdemes lehet-e venni egy ilyet a nem túl sok gyümifához (14 db)? -
Morris
veterán
Kellene nekem a Parkside kézi körfűrészbe olyan lap ami aluminiumhoz való.
190mm, 20-as felfogatás.
Van ilyen ajánlott korong? Aluminum kerítés elemeket vágnék vele méretre. -
ncc1701
veterán
válasz
jookomak #14440 üzenetére
Sztem xgt felé mennek, talán jövőállóbb. Én is ebbe az irányba megyek a makitával, már amiből akkusat veszek, mert alapvetően amit nem gyakran viszek létrára, abból nekem inkább a vezetékes kell.
De alapvetően egyetértek azzal is, h nincs baj a 18V-os rendszerrel sem. -
San398
őstag
Nem láttam még beírva, hátha akar valaki 20% kedvezménnyel Parkside cuccokat venni: [link] Ma és holnap érvényes applikációban.
Lidl plusz applikációban "parkside szuper hétvége" ott van egy menüpont ahol le vannak írva mire érvényes cikkszám szerint (IAN... számot kell keresni a csomagolásod). Akkura is érvényes. Én egy 4Ah akkut és egy egyszerű metszőollót vettem , mindkettőre hozta a -20%-ot a kassza. -
vodrosjozsi
addikt
válasz
vodrosjozsi #14439 üzenetére
Ahogy néztem tegnap nem volt semmilyen plusz funkció a kaszánál, a 7000 fordulat/perc a hármas fokozatban így is megvolt (appban is) de amikor expert módba váltom a kaszát az appon belül akkor a kaszán mind a három mód világít.
Hogy ennek mi értelme azt nem tudom megmondani de amennyi cucc ezen világít már éjszaka is lehetne vele kaszálni.
Viszont lazán látom rajta, hogy mennyit dolgoztam vele tavaly -
galervin93
addikt
Hú nagyon köszi mindenkinek a válaszokat az etetőanyagos témában.
Azt nem mondom hogy tisztább lett a dolog, de hogy előrébb vagyok, az biztos, el tudok indulni. Köszi!
-
jookomak
őstag
Sziasztok!
Ha most kene Makita gepeket vennetek a nullarol, melyik szeriat valasztanatok?
LXT vagy XGT?
Kacerkodom a gondolattal, hogy le kene cserelni az osszes szerszamot egy csaladra.
Otthoni felhasznalas, semmi munka.Furo, csavarozo, multitool elsore, kesobb flex, dekopir, korfuresz.
Elso 3 a legfontosabb, a tobbi boooooven raer. -
6030D
őstag
válasz
galervin93 #14433 üzenetére
Csak hogy tudj miből válogatni: ParkSide Performance PABSP 20-Li
20e Ft körül van a gép, 10e Ft a 2Ah akksi + töltő, 10e Ft a 4 Ah akksi.
Kb 10 liter Uniputzot kevertem vele. -
Morris
veterán
válasz
Makita DDF486. Tökéletes ehhez. 130Nm oldalfoganytúval. Bírni fogja
-
Nagya21
addikt
válasz
Hali!
Erre szerintem ne fúrógépet vegyél, hanem ütvecsavarozót, egyrészt nem akarja majd kitörni a kezed használat közbe, másrészt a 190-227Nm (parkside x20v gépek) nyomaték röhögve fogja keverni...... -
gyenesmartin
őstag
válasz
Vedd meg ezt:
Bosch advancedimpact 18-80.
Kicsi, könnyű, erős, fillérek az akksik hozzá. -
zoli03
őstag
válasz
vodrosjozsi #14431 üzenetére
Fúróhoz nincs is értelme akkorának, én 4Ah smart akkunál nem raknék rá nagyobbat.
-
galervin93
addikt
Sziasztok! Akkus fúrót keresek.
Egy kis segítség a horgászaban kevésbé jártasaknak: az etetőanyag keverése kb. olyan, mintha nedves földet keverne az ember. Vödörben, dézsában, alkalmanként néhány (5-10) liter "anyagot" kell keverni. Rövid, pár tíz másodperces művelet, de erősen igénybe veszi a szerkentyűt. -
ncc1701
veterán
válasz
vodrosjozsi #14431 üzenetére
Reggelizni kell hozzá rendesen?
-
vodrosjozsi
addikt
Sikerült venni egy 12ah-s akkut.
de csak egyet mert a szomszéd panaszkodott rá, hogy nem tudja tölteni és inkább nekem adta.
kipróbáltam a fúróval, hát használja az így a fúrót akinek 2 anyja van -
H-Zol
senior tag
válasz
gyenesmartin #14428 üzenetére
Nekem egy ipari Chicago pneumatic van , nincs kihasználva , de amikor kell akkor nagyon kell , én sem cserélném le a helyedben , ez már megvan , enni nem kér
-
Morris
veterán
válasz
gyenesmartin #14428 üzenetére
Én biztos nem cserélném le.
Nekem makita van DTW700. Volt már hogy jól jött az ezres oldás. -
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Bosch GDS 18V 1000-et szerintetek nagy butaság lenne lecserélni gyengébb gépre?
Elég fölösleges autókerék cseréhez és bitang nehéz.
A gyengébb is tud 560Nm lazítást. -
vodrosjozsi
addikt
Na, megpróbáltam boxba rendelni a permetezőt de nem tudtam, csak házhoz mehetne és posta se játszik.
De most talán fontosabb a kis fűrész, kb 15 ezer Ft, de lehet ezért inkább kimegyek az egyik boltba.
Esetleg valaki gondolkodott azon, hogy rendelne a szlovák lidl-ből? -
LOTR
addikt
válasz
Donki Hóte #14424 üzenetére
elsősorban falat (tégla) és fürdőszobát
-
Mit kell bontani?
Ha beton aljzatot, vasbetont is, akkor ilyet vegyél. Nekünk is van ilyen (a miénken Einhell felirat van és piros/fehér, de tök ugyanez). Brutál nehéz, de aljzat bontáshoz pont olyan kell
-
LOTR
addikt
válasz
BB9000 #14421 üzenetére
köszi
és ha azzal módosítanám a feltételt, hogy tudjon ütvefúrni is?
#14422 YAS-dude
azt tudtam, hogy a BD már régen nem egy nagy márka, de akkor ennyire keveset ér?
sima flexnek falvágó koronggal einhellt szoktunk használni éppen azért, hogyha megadja magát, nem akkora költség (ráadásul nem is a TE - Expert jelölésűt), pár építkezésen/átalakításon túl van az is és vagy 10-15 éve hiba nélkül megy (nyilván nem mindennapi használatban) és ugye erre a célra porszívót sem nagyon lehet használni, tehát ennél több port már csak lapáttal lehetne rátenni (mivel a melegedés és a por, ami talán a legjobban igénybe veszi ezeket a gépeket, így ezzel szerencsére jók a tapasztalatok)
többször is kell 1-2 napra, így jobban megéri megvenni (ebben a kategóriában)
köszi megint -
YAS-dude
őstag
Annak a B&D fúrónak a 14ezer a reális ára, a 40 az nagyon rablás lenne érte, annyiért inkább makita 2470.
Az az einhell horonymaró nekem nagyon nagyon hasonlít a parkside-hoz (ami egy fos, egyszer vettem egyet poénból, de inkább odaadtam gépész ismerősnek, szopjon vele nyugodtan, "mind buzik")
A 4 tárcsás marónak az az előnye, hogy készre marja a hornyot, a hátránya, hogy sokkal komolyabb porszívó kell mögé, mert így ugye nincs horonyvésés, mindent beledarálsz a porszívóba és az rengeteg anyag lesz.
És amilyen gépeket tervezel venni, abból az a sejtésem, hogy a porszívó (amit még egy horonymaróhoz mindenképpen venned kell), szintén nem lesz a top kategória, pedig ehhez sajnos az kell.Marót meg porszívót egyébként nem lenne ésszerűbb bérelni? Kijelölsz, kirajzolsz mindent, alszol rá egyet, másnap kirajzolod amit tegnap kifelejtettél és kibérelsz 1 napra egy profi szettet, azzal végigtolsz mindent és kész, viheted vissza a szettet. Majd negyednap kivésed a kimart hornyokat egy kis sds-pluszos géppel. (de egyébként legelőször a szerelvénydoboz fészkeket szoktuk kialakítani, 80mm átmérőjű dobozfúróval, maxos géppel)
-
BB9000
senior tag
Bontókalapács VONROC, DH501AC
Horonymaróból az Einhell-t válaszd. -
LOTR
addikt
sziasztok
lassan el kell kezdenünk a felújítást, így érdeklődnék, hogy mit lenne érdemes venni (hobbi és az ipari felhasználás közötti kategória lenne a cél és a használat)1-2 hete volt 1050W-os parkside vésőgép a lidliben, pár éve fél nap alatt sikerült lenullázni egy ilyet (semmi "extra" terhelést nem kapott, egy közfalat akartunk kiszedni), alapvetően a zöld parkside gépekről az a tapasztalat, hogy nagyon hobbi célra valók és a por különösen az ellenségük, így elsődlegesen más lenne az irány
vésőgép
Scheppach AB 1500 X [link]
Scheppach DH 1600 MAX [link]
Black & Decker BEHS01K-QS [link]kellene egy kisebb és egy nagyobb is, mert nem mindegy, hogy 3-4 vagy 5-6kg-os gépet kell órákon keresztül tartani (nyilván a kicsivel csak a "javítgatás" lenne a cél)
a BD amiatt jött szóba, hogy jelenleg 14k akciósan, ami az alap (40k) árához képest jelentős, de felmerül a kérdés, hogy vajon ér ez ennyit?
a scheppach ab 1500 pedig amiatt lenne érdekes, mert a zgonc üzletből 40k-ért elhozzák, a hátránya, hogy sds max-os, így kell kettő készlet is (sds+) és most néztem, hogy ez csak vésni tud, ütvefúrni nem és erősségállítás funkció sincs (emiatt határeset...)falhoronymaró
Scheppach MNF 2250 [link]
Einhell TE-MA 1700 [link]szintén volt 30ezres zöld parkside horonymaró akció, ezzel nincs tapasztalatom, többen dicsérték (árához képest), de a korábbi tapasztalatok miatt én inkább elvetettem, a fentieket találtam vállalható alternatívának
nem tudom ez a 4 vágókorongos megoldás milyen a gyakorlatban?nagyjából ezekről kérnék tőletek tippeket
köszönöm -
hzsolee
őstag
válasz
Donki Hóte #14417 üzenetére
Ez megvan... akinek nincs flexjeee az b*zi...😁
Vagy az akvárium is okoz ilyen tüneteket -
-
hotkar
senior tag
válasz
BrandonXXV #14414 üzenetére
Nekem már akkor gyanús volt a Makita, amikor azt írta a használati, hogy cseréljem ki a kést, ha életlen lesz.
--Akinek nincs otthon köszörűje, az annyit is ér--
-
BrandonXXV
aktív tag
-
BrandonXXV
aktív tag
válasz
f4lcon #14405 üzenetére
Köszönöm neked és mindenkinek a permetezős ötleteket!
Sok fám nincs, úgy 12 db, így benzines nagy gép nem hinném, hogy kellene.
Akkor körül nézek az olcsó kínai akkus csodák közt. Pár évig csak elmennek azok is.
Ha hozzá segít pár liter pálinka előállításához, akkor már megkereste az árát -
Kiscsőke
aktív tag
válasz
f4lcon #14405 üzenetére
Ez a permetező nagyon jó! van 70-80 méternyi(majdnem körbe a portán) 4-6 méter magas tujám a porta körül, Plusz még pár gyümölcsfa, díszfa, cirka 2x60l permetszert kell kiereszteni vele, úgy fél öttől fél fnyolcig meg van bekeveréssel és csőhúzgálással együtt. 30m- nyi "slagot" húzok a géptől így annak a szívócsonkját csak a 60l-es hordóba kell beleengedni. Eléggé megbízható, könnyen javítható. 30+ éves, apósomtól örököltem. És sose lesz eladó!
-
BullZeye
veterán
Aldis Ferrex 40V akksis fűnyírónak van "márkás párja"?
Kést kellene cserélnem rajta, de ha van minőségibb alternatíva, akkor cserélném valami jobbra.
34cm-es a gyári kés felfogatója emigyen néz ki:
-
válasz
BrandonXXV #14399 üzenetére
nekem a legolcsóbb kínai van (árulják sok néven, leginkább elterjedt a Daewoo a Tesco-ban) és lekopogom, de 3 éve tökéletesen működik, röhej, hogy még tölteni is alig kellett
a gyümölcsösbe mi egy Maruyama-t használunk, van hozzá alkatrészellátottság és szakértő szerelők is, 2-300 fáig elég a teljesítménye, csak bírjad vízzel.
-
st6969
őstag
Pontosan. Nálunk nincs sok fa (7db), de nem kicsik. Sem hátival, sem akkussal nem lehetne felét sem normálisan lepermetezni (kivéve, ha mászol és rászánod a fél napodat, hogy áganként permetezz, de ha már levelek vannak, az is esélytelen).
Az egyetlen értelmes módszer a benzines permetezővel telibe szórni (nekem nincs olyanom, kénytelen vagyok fizetni érte valakinek minden alkalommal). Összességében nem éri meg, de az asszony ragaszkodik a saját terméshez...
-
st6969
őstag
válasz
vodrosjozsi #14398 üzenetére
Ez rezgő. Ami most lesz, az meg excenter. Más módon működik, az excenternek nagyobb az anyagleválasztása is.
-
H-Zol
senior tag
válasz
BrandonXXV #14399 üzenetére
Nem tudom., hogy mennyi fád van , én is 5 utánna 10 literessel kezdtem a fák is szaporodtak , nagyanyám meghalt , akkor a fele kertet be telepítettem gyümölcs fákkal és akkor megvettem ( 15 évvel ezelőtt ) egy használt , öreg oleo-mac benzines háti motoros permetezőt azóta az egész kert be van fásitva 100+ fa , és vettem egy Stihl permetezőt , de már hamarabb kellett volna megvenni , mármint nem kellett volna más nem benzin motoros permetezovel bajlódni !
Ezt megöntöm és pillanatok alatt a legnagyobb fának a hegye is megvan permetezveés minden levél kap permetet a nagy legáramlás miatt , a szomszédba méhek vannak , úgyhogy sokszor rövid az idő a permetezésre ( miután a méhek el ülnek) , én nem adnám semmilyen akus gépért !!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest