- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen TV-t vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
files32
tag
-
gojko.m
senior tag
Kiírtam a CE nightly-t egy másik microSD-re. A reset gombos módszer így sem működött, viszont a UpdateLocale fájlok közt már megjelent a kártyán lévő dummy.zip fájl.
A dummy.zip-et kiválasztottam, majd megnyomtam az Update gombot. A lejátszó újraindult, de - sajnos - a recovery-ben egy hiba üzenet fogadott:Innét hogyan tovább?
-
cof
veterán
Van ez a config.ini a gyökérben CE kártyára írás után és...
#------------------------------------------------------------------------------------------------------
#
# HDMI custom mode
# You can use this setting to set a custom video mode
# modeline "horpixels,verpixels,pixel_clock,hor_freq,ver_freq,hdisp,hsyncstart,hsyncend,htotal,vdisp,
# vsyncstart,vsyncend,vtotal,hsync_polarity,vsync_polarity,progress_mode"
#
# Example for 1920x1080p@60hz
# modeline="1920,1080,148500,67500,60,1920,2008,2052,2200,1080,1084,1088,1125,1,1,1"
#
#------------------------------------------------------------------------------------------------------Jól gondolom ha ide a 720p megfelelőit írnám akkor abban a felbontásban is indulna el? Nekem ez lenne a jó megoldás. Van egy teszt TV-m amin csak DVI bemenet van, és fals infót ad állandóan ha friss rendszerrel bootolok, mindig 1080p-be akar indulni (persze az üzenet meg nem támogatott üzemmód), sajnos az sem megoldás ha kihúzott HDMI kábelle bootolok, mert az igaz, hogy 480p-ben indul, de ezt a felbontást sem támogatja a TV DVI-n, jelenleg egy HDMI to VGA átalakítóval zajlik az első boot és beállítási folyamat mert VGA-n van 1080-ba is kép, csak kicsit körülményes, mindig variálni a kábelekkel. Ha átírnám a modeline sort a 720p-hez passzoló számokra, már így indulna rendszer? Esetleg engedélyezni is kell valahogy a custom módot?
-
hunaqua
addikt
Akinek viszont nem kell az android a TX9S boxra, akkor az
installtointernal
parancs tökéletesen felteszi a belső tárhelyre a CE-t. Amennyiben elsőre nem,akkor újra kell próbálkozni.
-
Csicsóka
őstag
válasz
kenand #65492 üzenetére
Nem is vettem kritizálásnak, jól tetted hogy leírtad, hátha elolvassa más ilyen vassal rendelkező tulaj is. Kár ezért a dobozért, mert akkor az eredeti installtointernal-al sem lehet bentre tenni a CE-t.
Ezt a külön törlés/formázás dolgot nincs semmi ami "tudományosan" alátámasztja, itt érzésem szerint a SD adapter, vagy valami 3. tipusú találkozás zavarhatott. Ha ezt USB drive-on próbálod soha sem jött volna elő. Én még egyszer sem tapasztaltam még csak hasonlót sem, pedig számtalan, nem csak CE lemez képet írtam már ki. Igaz, én az esetek többségében Linux PC-n dd paranccsal írom, vagy a boxon letöltöm wget-el, és ott írom szintén dd-vel, így nekem ez még 1xerűbb, mert ki sem kell venni az SD-t.
-
válasz
Csicsóka #65490 üzenetére
Nem is a te munkádat kritizáltam, 905x2-s a A95 X maxon szépen megy, én is használom csak azért írtam le, hogy más Tanix T9S tulaj ne próbálja meg, mert ha nincs male-male kábele akkor tégla lesz a box egy ideig...
(#65491) gyűrű
Én win32 disk imagert szoktam használni, az nem formáz, meg egyébként is 2 paríció van rajta, egyben formázni nem lehet.... Eddig én is azt gondoltam minek, úgy is legyalulja az egész partíciót is a kiírás
-
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #65487 üzenetére
Persze már régebben, első dolgom volt. De csak kattog, fel sem pörög, gyenge a gyári táp. A HUB-ot bedugva egy 1A-es tápba, és csak a HDD-t üresben is szépen felpörög. Sajnos 900mA a felpörgési áramfelvétele ennek a HDD-nek, Hard Disk Sentinel-el néztem, és csak egy Hitachi 320 GB-os pedig.
-
cof
veterán
válasz
DroiDMester #65485 üzenetére
Még annyi, hogy mSD-ről fut a rendszer. De érdekes, hogy a média mappa alatt van még mindig a pendrive, hiába húztam le, ott a mappa amit felcsatolt, Sony...... még ilyet sem láttam. Lehet, hogy újrarakom friss telepítéssel, megnézem úgy is. Csak mert S905-ön meg hibátlanul megy, filmet is próbáltam lejátssza, valami szoftveres bibi lehet.
-
-
cof
veterán
X96 Air-t most tesztelgetném kicsit...
Legfrissebb CE NG, egy aktív USB3 HUB, és a rácsatlakoztatott HDD-t nem csatolja fel a media mappába (sehova) felpörög a HDD, hallható, látható, hogy elindul (LED). Valaki próbálkozott már NG-re külső HDD-t csatlakoztatni? Pendrive-ot felismeri, az FAT32 partíció, a HDD az EXT3, de ugyanez a felállás S905-ön CE 9.0.3 alatt rendben működik, felcsatolja a media mappa alá a HDD-t.
Csak most tesztelnék először ezen HDD-t, mert nemrég jött meg a +power kábel a HUB-ba.
-
válasz
ORCA58 #65481 üzenetére
Egy USB ill SD legyen csak a boxban míg telepíted, ha a rezet módszerrel nem tudod akkor telepítsd a reboot LibreElec appot a storeból
SSH hibát lehet valahogy orvosolni, vagy csak full újratelepítés segít?
Telepítés után nem akarta engedélyezni az SSH-t és azóta is hiába kapcsolom be nem kapcsolódik a PC hozzá SSH-n , és újra indítás után ismét kikapcsolt állapotban van az SSH, így még nem jártam....
-
ORCA58
addikt
MINX U9-H boxra megpróbálnám feltenni a CoreELEC-et. Azt olvasom, hogy töltsem le azt amelyik nevében as S912 van.Bármilyen linkről indítanám a letöltést, ide vezet: [CoreELEC] márpedig itt egyikben sincs S912. Letöltöttem ezt: CoreELEC-Amlogic.arm-9.2.1-Generic.img.gz . Feltette PenDrive-ra a LibreELEC.USB-SD.Creator.Win32.exe progival.
Kimásoltam a gxm_q200_2g_minix_neo_u9.dtb fájlt átneveztem dtb.img -re bemásoltam a gyökér könyvtárba.
Úgy tudom úgy kell indítani, hogy kihúzom a tápkebelt, megnyomom a bekapcsoló gombot, és tovább nyomom pár másodpercig míg a CoreElec indul.
Sajna semmi nem történik. Ha elengedem a gombot, az android indul.
Az tény, hogy van benne egy 64 Gb-os SD kártya, amit együtt használ a belső memóriával.
Mit rontottam el? -
Ma elég sokat kínlódtam a Tanix TX9s-en CoreElec felrakásával ezért leírom, hátha másnak is segít.
Ezetekt érdemes végrehajtani, mert hibákba futhat az ember (érdekes más boxok esetén nem kellett)
,
Hisztis az SD-microSD adapterekre, ha van több érdemes kipróbálni másikat.
Ha volt Libre/CoreElec az SD-n akkor érdemes levenni a partíciót majd újra létrehozni Fat32-t és úgy kiírni rá a megfelelő CoreElec img-t. Különben előfordul, hogy nem bootol, vagy felmegy a telepítés de boot loopba fut.gxm_q201_2g_1gbit.dtb jó hozzá.
Rezet gomb a táp gomb mellett van, ha nem menne, Play storeból a Reboot to LibreElec működik.
(ha nem megy akkor nem jó az SD adapter, vagy nem jól van kiírva, élőször 3-4x én is belefutottam, akkor csak a S912-es Logo jön be és ott megáll). USB driveről is működik, kipróbáltam.Csicsóka 9.2.0-ás felezős img-je is felmegy, de installemmcsystem paracsot ne adjátok ki, mivel valami gyárilag másképp van a boxon, hibába fut, és tönkreteszi az Androidot, többet nem indul, csak képek világít, képet nem ad.
Ilyenkor Amlogic burning tool segít, hozzá való img itt található. (TX9S-9.0-20191120.img)
Én még soha sem csináltam eddig, de szerencsére nem volt bonyolult. Programot el kell indítani, img-t betallózni és az áram alatt lévő boxot ezután USB-n összekötni. (USB male-male kábel kell! ) -
darvinya
titán
válasz
DroiDMester #65478 üzenetére
Most hogyan jött ide a LAN?
-
-
cof
veterán
válasz
Hawk74 #65463 üzenetére
Lemaradt...
Linket megoszthatnál a rom-hoz amit próbáltál (stock rom), és nem nyitja meg az UBT, megnézném én is. Meg van olyan is, hogy az istenért sem megy fel a gépen, Csicsóka-nál volt ilyen, hogy AMD gépen nem jól működött az UBT, Intel gépen meg simán felment a FW.
-
mexel
veterán
Ahogy már írták és te is rájöttél, a táp kizárható így mivel USBBT-hez az nem kell
AHa viszon ót a CE sd-ról megy és fagy akkormár nem sw hibára tippelek, nálam amik ilyenek jártak azpk ram hibásak lehettek valószínűleg. ( CE elindul és elég rövid idő alatt, de főleg filmezésnél lefagyott) A droid mindig instabil volt azokon, bármilyen fw-vel.
De ezek ahibák mindig új korától jött elő a boxnáloknál, azaz már hibásan jöttek.
Van ilyen is, igaz elég kevésbe futottam bele. Ezeknél írni kell az eladónak.Az megint más ha egy frissítés után van droid hiba, akkoregyértelmű a szoftveres hiba.
És ahogy írtad lehet táp, de az is vagy új korától olyan vagy egy idő után megadja magát. Ezt könnyű letesztelni, ha nincs is másik táp meg jkell próbálni egy usb kábellel pl usb 3 portról a tápot, vagy bármi más táppal. De az írás közbeni hiba nem erre utal sajnos.
Már váltottunk privit a tulajjal, megnézem, kíváncsi vagyok az ilyenre mindig, uart-on is megnézem ha nem sw hiba.
Szerk: ahogyCodfírta, lehet hűtés is, de a hőfokot meg tudod nézni, ha nem magas akkor az is kizárható
Hawk74: az usbbt-nek kell egy key, be kell másolni a mappákába, azért sem mehet, de nem minden fw-hez kell
-
HGTimber
tag
-
Hawk74
csendes tag
A Burning Toolos rom íráshoz amúgy kell táp? Mert a videók szerint nem, elég az USB kábel. Magam részéről így is, úgy is kipróbáltam, ugyebár azzal az egyetlen rommal, ami hajlandó volt működni key hiba nélkül, de az nem stock rom volt. A külföldi fórumok szerint amúgy annak is települnie és működnie kellett volna, természetesen.
Nem vettem észre szignifikáns működéskülönbséget a tápkábeles és anélküli rom írás között.
-
Hawk74
csendes tag
Ez a random dolog igazából működés közben jelentkezik, úgy értve hogy pl. a betallózott filmeket görgetem, vagy a menüben vándorlok, esetleg a médiatár frissül, és véletlenszerűen lefagy. A CoreELEC ekkor néha újraindul. Vagy lefagy. Ahogy éppen jólesik neki.
Most ott tartok, hogy a stock romot felraktam SD kártyás módszerrel (ehhez egy pár éves laptop kellett, az asztali gépet nem szerette a Bootcard Maker), a kütyü üzemel, mélyebb tesztelésre egyéb elfoglaltság miatt később kerül sor.
Végső cél egy viszonylag stabilan működő CoreELEC, én már annak is örülnék, ha filmnézés közben nem fagyna le.
Az USB Burning Tool key hibájára ettől függetlenül kíváncsi vagyok, mert szeretném megérteni.
-
Hawk74
csendes tag
Egyetértek...
Most éppen tégla lett, mert valamelyik rom elkezdett rá felmenni, de 7%-nál megakadt. Ha valaki megmondaná, hogy ez a tetves USB Burning Tool miért nem hajlandó megnyitni a stock romokat sem, akkor hálás lennék. Láttam a videót a program működéséről, ott egy licence foldert másol be a szaki a Burning Tool megfelelő mappájába, lehet hogy ezt kéne nekem is tenni, de azt a licence mappát honnan lehet letölteni? És amúgy az minek?!
-
Hawk74
csendes tag
Lassan megtébolyodok...
Adott egy H96 Max X2, amelyre szeretnék másik firmware-t tenni, mert a kütyü néhány percenként random lefagy/újraindul (Coreelec alatt is sajnos). Az USB Burning Tool (2.1.7.3-tól lefelé mind) az img fájl megnyitásakor a "Key file configuration wrong!" üzenettel fogad.
Stock romokkal sem akar működni.
Ötlet?
-
stigma
addikt
válasz
nagyfejü #65452 üzenetére
Hali, semmi ördöngösség nincs, EXT4-re formázod, rádugod a box-ra és a samba-t engedélyzed. Win7/Win8.1/Win10 alól látod kell.
Én samba felhasználónevet szoktam engedélyezni, mikor felcsatolod akkor az alábbi felhaszálónevet és jelszót kell engedélyezni: coreelec/corelec
Ez az alapértelmezett. -
nagyfejü
őstag
sziasztok!
Ha ext4 re formázom a külső hdd t hogy tudom irni olvasni win7 alól?
üdv -
Beni2360
félisten
válasz
pixta78 #65420 üzenetére
Na visszaraktam a HDD-m és megnéztem miképpen kell böngiből hozzáadni. Csináltam egy képet. Nem egy profi rajz.
1 lépés klikk
2. lépés és megkeresed a letöltött torrent fájlt, majd Upload.
De még ott van ha a link alapján szeretnéd letölteni.
Alatta meg a letőltési útvonal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FireFly Delux Ultra BTF Gamer számítógép (Zsír Új! Számlás! Garanciás!)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Komplett RAZER PC - I9-14900k - 32 GB DDR5 RAM - 4070 Super
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- ÚJ GAMER ELIT: Azonnal harcra kész ERŐMŰ! Új, Garanciás, Windows 11 Pro-val!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 / 128 GB / 89% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest