Hirdetés
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
envagyok
veterán
válasz interstate76 #3597 üzenetére
Megy ám a libreelec nandon is. Nekem a minimx-en sd kártya nélkül megy.
-
junkpod
veterán
Szerintem nem jól gondolkodsz. Ha MP célra szeretnéd, akkor az erősebb vas nem hordoz semmi előnyt, az S905 vas szinten sokkal erősebb mint amit a Kodi igényel.
Ha van számodra fontos funkció előnye az S912-nek, akkor ok.
A közösségi támogatás mértékének nincs köze a gyártó nagysagahoz , erre nincs biztosíték, sokkal inkább nyeroek a best buy ar-ertek bajnokok.
Jövő biztos meg egyszerűen nem létező fogalom, ezek 1-2 év alatt elavultnak erkölcsileg és az új szabványok is jonnek-mennek.
Másrészt meg gondolj bele, hogy az S905 képes a h265, 4k, hdr lejátszásra definíció szerint, de a szoftverek meg mindig nincsenek készen teljesen, nincs ilyen tartalom és kevés az erre képes megjelenito is, milyen jövőre akarsz biztosítani?Box's don't touch!
-
interstate76
addikt
Ha gondolod, várj nyugodtan, én csak leírtam a szempontjaimat. Ha pl. egy VA paneles Sony TV-n szeretnék filmeket nézni, akkor 100%, hogy androidos mini PC-t csak akkor használnék mellé médiaplayernek, ha lenne rá kadenciahelyes lejátszást biztosító szoftver.
Egy adalék: nemrég 21,89 (pontokkal csökkentve 15,33!!!) USD volt Gearbesten a Beelink Mini MX, ami sd kártyás LE-vel egy kiváló médiaplayer, és még a droid is használható néhány dologra az 1 GB RAM szűkössége ellenére. Szóval szerintem nemcsak a fentiek, hanem a jelenlegi kínálatban kapható S905-ösök ára miatt sem indokolt a várakozás, mert beszerzési ár környékén bármikor eladhatod a most megvásárolt S905-ösödet.
(#3595) dugesz77 Teljesen egyetértek. A full hd 3D-t kivéve gyakorlatilag minden megoldott az S905-ösön, az S912-esek ilyen szempontból fasorban sincsenek, és tippem sincs, mikor lesz rájuk ilyen szintű támogatás (ha lesz egyáltalán), mint most az S905-ösökre. Mondom ezt úgy, hogy nekem is viszket a tenyerem egy S912-esre!
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő...
-
Songoman
aktív tag
Kis gondom van az uj A95X-el.
Bedugtam, osszekotottem HDMI-n a TV-vel. Keken vilagit a LED. Egy pillanatra lattam is a HOME screent, de azota No signal van. A taviranyitot mar megtanitottam a TV-re, tehat felig mukodhet. Ugyanakkor ha a dobozra iranyitom es a bekapcs gombot nyomom nem tortenik semmi.
Esetleg valakinek volna otlete mit csinaljak?
-
dugesz77
őstag
válasz interstate76 #3593 üzenetére
+1. Szerintem sem kell média lejátszásra jelenleg erősebb vas a 905-nél. Egy ajánlott ,sokak által kipróbáltat be kell rendelni és annyi. Így is aki akar könnyen talál most is 25$ alatti árban főleg most,hogy jönnek a 912-esek gondolom készletkisöprés lesz belőlük. Droid alatt más tészta oda kell az erő.
-
a8l
aktív tag
válasz interstate76 #3593 üzenetére
LEginkább mediaplayer helyett lenne. Androiddal is használható gondolom amig nem lesz hozzá LE vagy OE. Sony FHD vetítőn nézném a képet. 4K még nincs itthon, de HW jóval erősebb mint az s905, előbb utóbb lesz hozzá támogatás, mert ezek fogják leváltani a 905-ösöket, minek vegyk most egy ilyet ha nemsokkal többért egy elvileg jóval erősebb jövőbiztosabb boxot kapok. Gondolom ha vmelyik ismertebb gyártó temrékét veszem pl beelink vagy nexbox akkor előbb utóbb lesz hozzá mindenféle custom cucc, meg aztán az is lehet hogy gyári állapotban is használható valamire.
-
interstate76
addikt
Szerintem konkrétan egyiket sem! Egyrészt évek óta húzódik a Mali T400/450-es GPU-k erősebbre cserélése a mini pécékben és eddig még mindegyik kísérlet holtvágányra futott, holott nagyon régóta vannak a kínálatban a 450-esnél erősebb vasak. Másrészt pedig aki Kínából szokott vásárolni, az tudja, hogy a gördülékeny szoftver legalább annyira fontos, mint az erős vas, ergo nem szabad komoly közösségi támogatás nélküli, custom romokkal nem rendelkező készülékeket venni. Sem telefont, sem tabot, sem mini pécét - kivéve persze néhány komolyabb gyártó termékét (én pl. nagyon szeretem a Xiaomi telefonokat és a MIUI rendszert, de az egy másik kávéház). Az S905-ösöknél tapasztaltak alapján én pl. nagyon bízom a Beelinkben, de azért mérget nem vennék rá, hogy jó lesz az S912-esük!
Szóval nem tudom, mi a felhasználási célterület, de én a helyedben egészen biztosan nem várnék, hanem vennék egy S905-öst az ajánlott típusok közül.
-
Pelican
őstag
válasz DroiDMester #3588 üzenetére
Hol lehet majd elolvasni a tesztet?
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
a8l
aktív tag
Várjuk a tesztet nagyon.
Én is kipróbálnék egy ilyen android box-ot lassan. Az s905-öt kihagyom, de a 912 már elég combos masina speckók alapján. Az öreg asus oplay gallery-met váltaná, ami sosem volt egy remek szerkezet, de annál idegesítőbb tud lenni. Melyiket érdemes venni az új s912 boxok közül? Mind kb hasonló.
Beelink gt1 lenne 60dodo-ért vagy BG-ről Nexbox A1 vagy A3 is kb ennyi. -
DoItYourself
Topikgazda
Aztán csupa jót szabad csak írni róla, erre figyelj.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
nagyúr
válasz DoItYourself #2363 üzenetére
Utólagosan is köszi ezt a lehetőséget!
Nem akarom el kiabálni de úgy néz ki sikerült lecsapnom 1 ingyenes teszt példányra!
About Beelink GT1 free sample testing activities ,Thank you for your participation ,You already to obtain Beelink GT1 product testing qualifications ,Congratulations.
1. Beelink GT1 products will be sent out in 23 ,Sent by courier DHL
2. After receiving the product , Please review and share as soon as possible ,Product evaluation need to complete the in 1 to 3 days ,Please send me the link.
3. Product Articles Share , You need to insert Beelink official product buy link.
4. If you agree , Tomorrow will be send the product to you ,Thank you.
5. Power Adapter , What are the specifications adapter? US ? EU ? UK?Beelink GT1 Buy Link,After confirmation, Send your
Please confirm your shipping address:[ Szerkesztve ]
-
Pelican
őstag
válasz vargalex #3579 üzenetére
"Please read the instructions carefully. dtb.img from Android firmware on SD card won't work as it is different from what is needed to run the latest kernel. You have to download the device tree from my site, as linked in first post. If a device tree from you device is not listed, you can try using the closest-specced-box tree and submit a PR to my devices tree repo." - kszaqAzért kérte be a dtb-ket, hogy előállíthassa belőlük azokat, amiket most már le lehet tölteni a 006-hoz.
Ha sánta is de így van.Edit:
DoItYourself már beírta ugyanezt.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz gabywap #3583 üzenetére
Ez nekem is gond.
http://www.amlinux.ru/image/905/6.95.3.2/
Az itt található alex féle változatban benne vannak a dvb tunerek, de nem kadenciahelyes 23.976-nál.http://forum.xtreamer.net/topic/40109-xtreamer-mxv-operating-systems-for-separate-installation/
Az itt található openelec 7 dettóA kszaq féle libreelec tökéletesen játszik le, de nincs Bene a driver.
Alex vagy irigykedésből, vagy kernel különbség miatt nem adta oda a drivereket kszaq-nak.
Van még egy rc6-os vitmod os is, abban van enigma is, de az a hd hangokat sem tudja.
Itt esetleg valaki nem tudná belehegeszteni az alex féle drivereket a kszaq féle libreelecbe?
-
gabywap
tag
Sziasztok! Kipróbálva a LibreELEC-S905.aarch64-7.0.2.006.img!
K1 Plus S2 T2 box
SD kártya felirva.
aml_autoscript tömöritve zip.
Android alatt a aml_autoscript.zip frissitése és ujraindult.
nem bootol SD-ről.
gxbb_p200_k1_plus.dtb letöltve átnevezve dtb.img, SD kicserélve dtb.img és már bootol a LibreElek!
Minden müködik kivéve a S2 és T2 tuner nem indul el a tvheaded PVR
Ezt lehetne javitani induljon tvheaded? Ez lenne tökéletes PVR nekem a LibreElek.ugyanezt közöltem a libreelek fórumon is.
[link]K1+ S2 T2 - Ustym PRO 4k - Amiko Viper 4k - Zgemma H7S-H9Stwin - U2C Denys H.265
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz junkpod #3576 üzenetére
A le-fel nyulakat még nem is mertem megnyomni . Arra gondoltam, ha sűrű ütemben nyomkodom a bal-jobb nyilat, akkor nagyobb lépésekben lehet előre-hátra mozogni, nekem ezért nem hiányzik a pontos időpontra ugrás, amihez kellene a - beáldozott - számbillentyű blokk.
-
Balinov
titán
válasz baandii #3575 üzenetére
42 WebOS2.0-es van, de hol kell nezni a beallitast? A95X hdmin keresztul nyomja a hangot, ha 6-os droid, ha az azon futo Jarvis verzios KODI megy. TV-n nem allitottam be semmit,
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Pelican
őstag
Mint korábban írtam, a 006-ban a 4k hiba javítása folyamatban van.
Teszt verziók elérhetők itt:http://kszaq.libreelec.tv/s905/test/
(egy már elkészített 006-os SD kártyára kell rámásolni a tarból a KERNEL, KERNEL.md5, SYSTEM és SYSTEM.md5 file-okat)
Akinek 4k tévéje van használja a 005-t a hiba elhárításáig.[ Szerkesztve ]
-
Pelican
őstag
válasz m_kovacs #3566 üzenetére
Azért érdemes elolvasni a telepítési útmutatót, hogy ne érjen mindjárt az első bootoláskor csalódás.
A kimásolás nem lehetetlen, hanem értelmetlen, mert az új kernel verzióhoz, ami a 006-ba került, nem jó az androidból kinyert dtb, mert az egy régebbihez van. Természetesen kimásolhatod, és csinálhatsz bármi mást is a leírás ellenére, csak esetleg úgy nem fog működni.
De ha valaki szeret csodálkozni...http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
junkpod
veterán
-
baandii
senior tag
ha van itt olyan akinek lg tv-je van mi van beállítva "hangbeállításoknál" azon belül a "dtv hangbeállításnál (auto/he-aac/dd+/dd/mpeg)"?
-
interstate76
addikt
válasz osztraksajt #3572 üzenetére
Sztem ezek nem médialejátszók. Én is használom őket ilyen célra is, de ezek multifunkcionális mini pécék.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz osztraksajt #3572 üzenetére
Javaslom az 1-2-3 gombokat beáldozni erre a célra. Nekem felirat ki/be, play/pause, hangsáv váltás van ezekre a gombokra beállítva. A Kodi keymapper kiegészítőjével megoldható az átprogramozás. A bal-jobb nyíl gombbal lehet előre hátra ugrálni, az nekem teljesen megfelelt, mikor rájöttem hogy működik.
[ Szerkesztve ]
-
osztraksajt
őstag
válasz junkpod #3571 üzenetére
Van olyan kombó, csak sok örömed nem lesz benne. Pl. Oldtimer Trabi vs. lepukkant bálna.
Na megvolt az első bekapcsolás, meglepően pörgős a rendszer még androiddal is,bár a távirányítón lehetne több gomb is. Azért egy dediklt play, pause, előre-hátra nagyon nem ártana rá ha már egy médialejátszó.
-
junkpod
veterán
válasz m_kovacs #3560 üzenetére
Azt javaslom, hogy addig használd fhd felbontasban, biztos lesz hamarosan javítás. Látható, hogy aki 4k-zik azok meg úttörők, a fejlesztok többségének nincs 4k képes hardveres, szükségük van a Ti visszajelzesetekre, segíts neki, küld be amit kér. Ez a közösségi támogatás lényege.
Box's don't touch!
-
osztraksajt
őstag
válasz osztraksajt #3567 üzenetére
Most nézegetve a Sunvell teszteket látom hogy a legtöbb képen ugyanolyan dobozban van mint az enyém, úgyhogy visszavonva, akkor ez is megegyezik azokkal. Csak az összefoglalóban olvastam hogy létezik külön OTT márka is, azért kavarodtam meg. Meghát ember legyen a talpán aki belelát a kínai OEM piac bugyraiba.
-
envagyok
veterán
válasz osztraksajt #3567 üzenetére
Rakd fel a legújabbat úgy ahogy kell.
Ha nem okés, akkor próbáld a 002-est -
osztraksajt
őstag
Na megjött nekem is az 1G/8G T95M boxom.
Rendelésnél még Sunvell volt, de mire megérkezett már OTT TV BOX lett a dobozra írva. Maga a készülék kinézetre teljesen ugyanaz mint a Sunvell, a kijelző is rajta van, a ház kialakítás, táviránytó is egy az egyben megegyezik.
Lehet ezeken valami egyedi azonosítót fellelni akár hardveresen akár szoftveresen ami alapján lehet tudni hogy pontosan megegyezik-e a Sunvell-el?
Ha jól olvastam a erre a boxra a 002 libreelec ami elvileg jól működik. A CEC számomra lényegtelen akkor tehetek fel másikat vagy az sem fog működni?
-
m_kovacs
tag
válasz Pelican #3558 üzenetére
"...ne csodálkozz hogy nem működött. Ha a droidról ki lehetne másolni, akkor a program is kimásolhatná, ahogy tette eddig is."
De csodálkozok ."ahogy tette eddig is" Tehát lehetett kimásolni.Mi változott, hogy már nem lehet kimásolni?
A boxom rootolt,simán ki lehet másolni.
m_kovacs -
Ciccuka
veterán
válasz Arolotifar #3564 üzenetére
T95 kellene Android 6-al, T95M áron.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
őstag
-
Ciccuka
veterán
Van valami olcsó, stabil, erős wifis box manapság?
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
m_kovacs
tag
válasz interstate76 #3552 üzenetére
Én nem mondtam hogy nem jó az LE!
"- gyorsabb, mint a Kodi" Ha ez azt akarja jelenteni, hogy az LE gyorsabban áll fel mint az android, és így hamarabb áll rendelkezésre a Kodi, akkor igaza van.Meg a többi megállapítása is biztos helyes. Nekem ezen a boxon nem jött be.
DoItYourself Az androidot meg kifizettem a box árában.Hiába ingyenes az LE, boxot nem kapok android nélkül. Nagy érdeklődéssel fordultam az LE felé, hiszen -némi túlzással- a fórum fele ezzel foglalkozik.
Akinek jól működik, annak biztosan jó a véleménye, nekem nem jött össze.
m_kovacs -
Pelican
őstag
válasz m_kovacs #3551 üzenetére
Benne van a leírásban, hogy honnan kell a dtb file-t használni, ne csodálkozz hogy nem működött. Ha a droidról ki lehetne másolni, akkor a program is kimásolhatná, ahogy tette eddig is.A 4k GUI valóban elromlott a 006-ban, jeleztem a fejlesztőnek, ki is javította, a test könyvtárba tett egy javítást, azzal már nem negyedképernyős a 2160p50 és 2160p60, de nekem döcögősen játssza a 4k videókat, ezért visszarakom a 005-t vagy 003-at, ebben a verzióban túl sok minden változott, biztos sok minden el is romlott, szerencsére pár perc alatt lehet cserélni a kártyán a verziókat és bármikor át lehet bootolni az androidra is.
-
djnice
veterán
Szerintem olvasd el a 006 changelog-ját és segítsd a fejlesztőt mielőtt minősítesz valamit:
Known issues:
4K output doesn't work properly due to patches that fix resolution switching. To troubleshoot this, I ask 4K TV owners to paste output of cat /sys/class/amhdmitx/amhdmitx0/disp_cap command. Please don't paste this for 1080p TVs. -
gabywap
tag
válasz DoItYourself #3553 üzenetére
Az egy dolog, hogy ingyenes abban rejlik aminek nem kéne. A multkor is párszáz app-ot töröltek a play áruházból, mert véletlen virusokat is terjesztett. Nem árt az a virus irtó a droidon ha ilyneket is használnak. És egyre több lesz belőlük ami a kukacokat terjesztik.....
[ Szerkesztve ]
K1+ S2 T2 - Ustym PRO 4k - Amiko Viper 4k - Zgemma H7S-H9Stwin - U2C Denys H.265
-
gabywap
tag
Na nem kellett igénybe vennem ezt a mnegoldást, de hátha kell valakinek csak szórakozásból próbáltam ki.
Egy usb-a - usb-a kábel bedugva a k1 plus-ba és a lentebb linkeken látható hogyan is néz ki win alatt az eszközkezelőben.
És nem dugtam áram alá a kütyüt csak az felső első (a töbi usb-en nem látszott csak abban az egyben) usb-be a kábelt, és win felismerte.
De a Amlogic Image Burning Tool v.1.6.2.2 -ban benne a driver is ha kell.
A progiis látta egyből igaz kinai nyelven látta .
[link][ Szerkesztve ]
K1+ S2 T2 - Ustym PRO 4k - Amiko Viper 4k - Zgemma H7S-H9Stwin - U2C Denys H.265
-
interstate76
addikt
Azt használsz, ami jól esik, de attól, hogy egyik-másik verzióban nem működnek jól a dolgok, attól még miért ne lenne jó az LE? Az előnyeit már leírtuk párszor, de így hirtelen a legfontosabbak:
- gyorsabb, mint a Kodi
- sokkal kevésbé erőforrásigényes
- kadenciahelyes
- mennek vele a hd hangok
- több mindent játszik le, mint a droidos KodiNálam Beelink Mini MXIII-ason a 005-ös verzió problémamentes, egyedül a hdmi cec nem működik vele, de az engem teljesen hidegen hagy, csak tesztjelleggel próbáltam.
-
m_kovacs
tag
Csak úgy írogatok...
Box MX PLUS (Tronsmart Vega S95_Pro A8 p200)
SD-re írtam a LE 006 verziót.Lecseréltem a dtb.img-t a boxról kimásolt file-ra.
Be sem bootolt! Kicseréltem a dtb.img-t az eredetileg a 006 os ban levőre, ezzel már bootolt.
Beállítottam a kodiban a videó felbontást 4k 60fps-re.(mert hogy 4k-s box).
Lett a 4k-s tv egy 1/4-ed képernyőnyi kép,a kodi menüvel..Elindítottam egy 4k 62Mbps 60fps HEVC videót.A teljes képernyőn megjelent a videó, de az 1/4-d képernyő megmaradt a vezérlő sávval.Majd ez a kis kép a vezérlővel kis idő múlva eltűnt.A videó egyébként nézhetetlen,hallgathatatlan.Full HD-t most nem próbáltam, az kevésbé érdekel,az megy a tv-n is.Az említett videó android alatt jól jelenik meg.(Már amikor megy mind a 4 mag,mert hogy nem midig megy,olyankor újra kell indítani.)
Miért is kellene nekem LE????
m_kovacs -
gulac12
tag
válasz dugesz77 #3501 üzenetére
Az általad ajánlott KO Game Box alkalmazás adware és malware fertőzött, a cikkben is említve van: (I’ve been informed the app may contain adware and malware] simply shown as “Game” in the main menu.) Nem okoz et gondot?
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz Pelican #3544 üzenetére
Aha, új topikot csinált a 006-nak, ott van leírva a hogyan is.
Van már S905X támogatás is, és most már pendrive-ról is lehet indítani, ez is újdonság. Lefordítottam, ha ez alapján meg lehet csinálni, akkor megy az összefoglalóba.LibreELEC 7.0.2.006 futtatás SD kártyáról / pendrive-ról
1. SD kártya/pendrive előkészítés
Le kell tölteni az img.gz fájlt, kicsomagolni 7zip-el és pl. Win32DiskImager-el kiírni egy SD kártyára/pendrive-ra (2GB-32GB méret javasolt). Alternatíva: Rufus vagy linux alól dd parancs.
Ezután lesz egy 512MB méretű FAT partíció a kártyán/pendrive-on, és a LE az első bootoláskor a kártya maradék részét felhasználva készít egy ext4 formátumú partíciót a felhasználói adatoknak, ami Windows alól nem látszik.S905 proci esetén: le kell tölteni a gépünkhöz való device tree fájlt, át kell nevezni dtb.img-re és rá kell másolni a kártyára/pendrive-ra, felülírva az ott lévőt.
S905X proci esetén: a kártyá/pendrive gyökerében lévő dtb.img fájlt le kell törölni, a kernel már tartalmazza alapból.2. Első indítás az SD kártyáról/pendrive-ról
Pendrive esetén ki kell próbálni másik aljzatot, ha nem bootol az elsőről.
Áramtalanítsd a gépet (húzd ki a tápot), dugd be az SD kártyát/pendrive-ot a gépbe, egy fogpiszkálóval nyomd be a reset gombot kattanásig és tartsd benyomva, majd adj neki áramot (dugd vissza a tápegységet). Addig tartsd benyomva a reset gombot, amig meg nem látod a LibreELEC logót. Ezt az egészet csak egyszer kell megcsinálni - kivéve, ha frissíted az Android fw-t, akkor ismét el kell ezt játszani.Ezután újraindul a gép, és ha minden sikerült, akkor már a LE/Kodi varázsló fogad. Ha minden jól megy, akkor működik a távirányítód is (ha nem, akkor az Android-ból a remote.conf fájlt másold át a kártya/pendrive gyökerébe). A távirányító power gombjára feljövő menüben a Reboot to NAND opciót választva újraindul a gép Androiddal, még a kártyát/pendrive-ot se kell kivenni.
----------------------------
002-005-ről próbált már valaki frissíteni? Azt írja így kell:
Update as usual: download img.gz, copy it to Update folder and reboot.
Wait for reboot procedure to complete.
After you device reboots and stops on first logo, connect the card to your computer, download aml_autoscript from release folder and replace the one that you already have on your card.
Download device tree and copy it to card: follow step 3 from SD card installation procedure.
Use toothpick method to boot the box.[ Szerkesztve ]
-
Pelican
őstag
válasz DoItYourself #3542 üzenetére
Igen, sokat változott.
Ha jól értem az új kernel verzió miatt le kell tölteni a playerhez való dtb-t is, amik egyébként ott vannak a release mellett egy könyvtárban, ezért nem értettem mit linkelgettek itt a többiek.Más:
A LE.003-ban a távon a hangerő +- a CEC-en keresztül szépen változtatta az erősítőn a hangerőt, azóta (005,0006) meg csak kiíírja, hogy passthrough-n keresztül nem lehet hangerőt állítani, lehet ezt vajon gyógyítani valahogy, pl. keymapperrel?[ Szerkesztve ]
-
baandii
senior tag
hellosztok,
van arra vmi beállítási lehetőség hogy tv ki/be kapcsolásakor a mini mxIII is tv-vel együtt ki/be kapcsolodjon?
-
KTU
addikt
válasz dugesz77 #3501 üzenetére
Köszönöm!
Van benne saját Keymapper.
Retro játékok is.
Super MarioTerios T3+ ami valójában GEN GAME S3 gamepad, teljesen jól működik.
Gyerekek már nyúzzák!
[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
vargalex
Topikgazda
válasz dugesz77 #3535 üzenetére
A távirányító gombja nekem is működik ebben az állapotban is a 005-nél, de ugye menüből automatikusan újra is kellene indulnia minden gombnyomás nélkül, ahogy a 002-vel meg is teszi.
Illetve ugye 005-nél ott van még a boot-oláskor jelentkező kernel hiba.[ Szerkesztve ]
Alex
-
Zirowe
nagyúr
válasz Pelican #3532 üzenetére
Fentebb bemasolt 006 changelogja alapjan mar elvileg tamogatott, nem hivatalosan..
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
dugesz77
őstag
válasz interstate76 #3523 üzenetére
Elvileg igen. Bár nekem sokat nem kellett variálni a beállítással. Frissítés után jelezte, hogy talált kontrollert és 10 gombot nyomjam le neki, mi/merre van az enyémen. Onnantól ment minden. Igaz eddig a a menüben különszedett kontrollerhez ajánlott játékokat próbáltam.
(#3526) vargalex : LE .005 -nél a leállítás és az indítás megy gyári távról a REBOOT NAND is megy csak nálam valamiért 2x kell a távirányító power gombját gyorsan megnyomni és akkor bootol.
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz Pipi2473 #3531 üzenetére
Fogalmazd meg konkrétan mi a gondod és akkor tudunk segíteni. Általános gondokra megoldás a fórum és cikkek olvasgatasa.
Fizetős iptv appok általában nem futnak ezeken a vasakon a drm hiánya, root megléte, külső megjelenito miatt. (Netflix, HBO go, ...)[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
Pelican
őstag
válasz DroiDMester #3527 üzenetére
Miért is küzdötök ezekkel a file-okkal? Valamiről lemaradtam?
-
Pipi2473
újonc
Sziasztok!
Sikerult vennem egy ilyen csoda masinat amivel konyebben tudok filmet nezni es netezni /ujabb kutyu/. De egy kicsit tanacstalan vagyok mert ugyan van rajta net es egy android rendszer fut rajta de a kodi, a netfix es barataival nem egeszen tudok zold agra vergodni. Mivel a forumon van egy ket profi ember ebben a temaba akitol jol es e egy kis segitseg hogy hogyan is kene ezen a rogosnek latszo uton elindulni. Elore is koszonok minden okito hozzaszolast! Kepeket rakok fel a masinarol.[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
vargalex
Topikgazda
Igen, nálam is pontosan így viselkedett a 005 a T95M-en. Nálad milyen eszközön produkálja ezt?
Alex
-
nagyúr
oké meg van az is! 107L1_dtb.zip és a MiniMX-G_107L1.img ből szedtem ki, tehát igazat mond a info
Bár marha nagy eltérés nincs a 105 höz képest mindössze 1 BIT szóval tuti megy a 105 el is, ha úgy adódna
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
vargalex 005 -nél nálam se működik se a reboot NAND se a kikapcsolás, pontosabban kikapcsol de utána a távirányítóval nem tudom bekapcsolni csak a táp kihúzás segít! ha pedig a reboot NAND ra nyomtam újraindult ugyan de csak láccólag mert levette a jelet is a tv ről egy kis idő után!
De ha ilyenkor kihúztam a tápot majd vissza, akkor a droid indult el utána!002 -vel meg tökéletesen működtek ezek a dolgok ahogy kell!
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
updated Amlogic kernel to 2016-07-01 with Mali r6p1 driver thanks to Codesnake
updated kernel = (unofficial) S905X support
CEC driver updates from Raybuntu
kernel modules updated to 2016-08-18 Amlogic release
revised Kodi patches for improved playback experience:
fixed 10-second delay bug (thanks to Koying)
disabled Hardware decoding of Hi10P videos
v17 backport: bumped software decoder threads number for better performance
v17 backport: fixed TextureManager memory leak
minor playback improvements from SPMC
updated DVB drivers from media_build package
different set of Kodi patches for resolution switching to fix 720p <=> 1080p transitions
rewritten installation procedure for internal memory to avoid "Unknown filesystem" errors
Realtek 8189FS driver is now included
Realtek 8723BS Bluetooth firmware is now included
added a possibility to boot from USB
disabled power management for Broadcom WiFi for better responsiveness
something I forgot?We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
interstate76
addikt
Úgy tudom, hogy a full hd 3D nem megy az S905-ös gépeken, egyéb hátrányról nem tudok.
(#3501) dugesz77 Ki fogom próbálni. Ez egyébként keymapperként működik? Tehát ha egy játék nem ismeri fel a kontrollert, akkor tudok a gombokhoz képernyőérintést/egérmozgatást/stb. rendelni?
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz DroiDMester #3519 üzenetére
Koszi, de nekem 107L1 van fent.
Amugy az info azt irja, hogy mini mx g.
Kozben megtalaltama chengelogot, de annyira nem hozott lazba, egyelore jo lesz a 005, ami vegre rendesen van beallitva nekem.
-
nagyúr
Melyik FW van fenn neked? kiszedtem a S905_105L1.img ből a dtb -t
itt megtalálod: S905_105L1_dtb.zip
Amúgy próbálhatod droid alatt is kimenteni terminálból a dtb -t vagy TWRP alól is szintén terminálból!
#3517 dugesz77 : neked is szól a fenti dolog próbáld meg lementeni a saját BOX -odról a dtb -t azzal mennie kellene majd![ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
En megprobaltam lementeni a mini mx ver 1.0 device tree-jet, de ezt a kimenetet kapom:
dd if=/dev/dtb | gzip > /storage/downloads/dtb.img.gz
0+0 records in
0+0 records out
0 bytes (0B) copied, 45.056468 seconds, 0B/sA kapott file merete pedig 20 b, a masok altal feltoltotteke pedig 40kb korul van.
Mit csinaltam vajon rosszul?
Amugy 006-hoz van vmi changelog?
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz DroiDMester #3515 üzenetére
Nekem sajnos így nem indul el. Letöltöttem 8zabi (köszi ) fájlját,átnevezem,felülírom de nem bootol. Csak a sárga T95M felírat és semmi. Mindegy lehet user error , most a 005-el is ki vagyok békülve amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
8zabi
őstag
válasz DroiDMester #3513 üzenetére
felrakod libreelec fórumra vagy kiposztolhatom én?
-
nagyúr
-
oszy
veterán
válasz DroiDMester #3506 üzenetére
De ha ki van írva Win32DiskImager-el, akkor már van rajta egy ilyen nevű fájl. Azt kell lecserélni azzal?
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
nagyúr
válasz dugesz77 #3509 üzenetére
Próbáld a saját box -odról lementeni a dtb -t az az igazi!
de közben már a kolléga linkelte a T95M 2/8.gigás BOX hoz való dtb -t, én pedig adom a 1/8.as verzióhoz ha esetleg olyanod lenne! Sunvell_T95M_1-8Gb_dtb.zip
a t95 Max -ról már korábban linkeltem be infót Beelink M18 vs Sunvell T95 Max
A híres Beelink M18 -at legyőzte tehát rossz nem lehet, én is ezért választottam ezt!
16.án feladták már, remélhetőleg 2-3.héten belül megérkezik és tudok nyilatkozni róla bővebben!
[ Szerkesztve ]
-
8zabi
őstag
válasz syler123 #3494 üzenetére
már feltöltöttem, nehogy már kimaradjunk a jóból
-
Mankó
veterán
Van egy mede8er x600 3d-s lejátszóm és tervezem leváltani egy Beelink Mini MXIII-as lejátszóra főleg a hardver és a távcsati miatt.
Full hd filmeket nézünk (bd iso, mkv, ritkán 3d) egy erős házilag épített nasról smb és nfs kapcsolaton keresztül, minden vezetékes gigabiten tartja a kapcsolatot. A hang hdmi képes erősítőn szól, általában ac3, dts, de nem ritka a True hd, dts-ma sem.A kodi kezelhetősége, megjelenített filminfói miatt tetszik. Tudom, hogy a mede8erben is megoldható, de számítógépes progi segítségével, a kodi meg netes adatbázison keresztül, nevezgetések nélkül is tud a nason lévő filmekből kis videótékát csinálni.
Honnan lenne érdemes rendelni a kütyüt? Elvileg mennyi most a tréfa, vám értékhatára, ami alatt még megúszhatom a ráfizetést?
Van e értelme lecserélni a jelenlegi mp-t szerintetek és ha igen, milyen hátrányokra számíthatok esetleg?Vélemények, tapasztalatok jól jönnének.
-
dugesz77
őstag
válasz DroiDMester #3506 üzenetére
Nekem a tegnapi kitett változat nem bootolt be. Itt van T95N és T95Max-hoz való.. Vajon a Sunvell T95M melyiket érdemes? Mert feltettem az gxbb_p200_t95n.dtb nevüt. Ezzel bootol elsőre de mintha az USB HDD nem ismerné fel. Meg kicsit döcögős is a rendszer.
DroiDMester: Ez a Max verzió nagyon jónak tűnik. Mondjuk meg is kérik az árát sajnos.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Kipróbálnám, de sajnos már nincs nálam a BOX -om, oda adtam már Faternak, az én Sunvell T95 Max om, meg még vagy 2-3.hét mire megérkezik!
-
TCr
veterán
Most akkor használható a LE 006, vagy egyelőre felejtős?
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
nagyúr
válasz gabywap #3504 üzenetére
Arra hogy működjön a boxod az új 006 LibreELEC -el!
le kell tölteni a saját BOX -odhoz való dtb fájlt, és miután felírtad az sd kártyára a LibreELEC -et az SD kártya gyökerébe be kell másolni dtb.img re átnevezve!
Ha nincs a saját BOX -odnak megfelelő akkor kicsit bonyolultabb a dolog mert ki kell bányászni a saját BOX -odból a dtb -t!
ahoz pedig kell egy Terminal és ezt be pötyögni
dev/dtb | gzip > /storage/emulated/0/Download/dtb.img.gz
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz gabywap #3504 üzenetére
Gondolom készülék specifikus meghajtók/fájlok lehetnek, de majd egy hozzáértő kijavít vagy pontosít. Elérhető ezek szerint megint a 006 képfájl.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DoItYourself #3500 üzenetére
Ok csak azt nem láttam eu raktárban.
-
dugesz77
őstag
Akik játékokat is futtatnának a tv boxon azoknak érdemes kipróbálni a cikkben említett KO Game Box alkalmazást. Saját kontroller beállítások (xiaomi padot alapból felismerte) de van egy KO TVGame Assistant app ami mindent segít beállítani,egyszerűen letölthető játékok. Kicsit sok a japán tartalmú/témájú cucc de eddig nagyon tetszik az egész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER PC - RTX 3080 - i5 13400F - 32GB RAM - 1TB SSD - VÍZHŰTÉS
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Eladó 2020 Apple Mac Mini M1, 16GB RAM, 256GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest