Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- RAM topik
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz
robi1979 #2895 üzenetére
(2,5" Seagate, ennyi van ráírva: +5v, 0,451A). Szerintetek mivel lehet a baj? Táp? Mer OK hogy kijön a 12V, csak lehet hogy nincs 2A sehol a tápban?! - hát nem is szabad 12 V ráengedni az 5V merevlemezre. Mire kell a 2A amikor a vinyó csak 0,451A igényel?
Működik még win alatt ez a vinyó? mert haza tudja vágni a 12 V. Én egy média boxot vágtam haza 1 mp alatt egy 12V táppal.Nekem van egy kábelem aminek az egyik vége USB 2.0 a másik végén meg SATA - ATA csatik vannak. Rádugom a laptop usb portjára és minden külön táp nélkül látja a 2.5" vinyót. Fájlkezelőben kellene, hogy lásd. -
gabywap
tag
válasz
pavicevic #2896 üzenetére
youtube app frissités?
com.google.android.youtube -
pavicevic
tag
sikerult nekem is hozzajutnom vegre egy sunvell t95-os keszulekhez, es eddig egesz pozitivak a tapasztalataim. az android szepen fut rajta, iptv-re is tokeletes, viszont van egy gondom: a youtube-on az egyik video elindul, a masiknal pedig azt irja, hogy nem sikerult kapcsolodni, probaljam meg ujra. ez mitol lehet, van valakinek tippje, hogy mi lehet a gond?
-
robi1979
aktív tag
Írtam pár nappal ezelőtt hogy a rendelt Tronsmart Telos-omon nem működik a SATA port, nem hajtja meg a vinyót. Egyik ismerősömnek van egy kis kockája amivel SATA-n keresztül ki lehet mérni az 5V-ot és a 12V-ot. Rádugtuk a Telosra, alapból kijön az 5V, a led világít az eszközön, ha menüből kapcsolgatom a SATA on/off-ot akkor kijön a 12V is, a kis kocka eszközön világít a 12V-os led is. A vinyót mégsem hajtja meg (2,5" Seagate, ennyi van ráírva: +5v, 0,451A). Szerintetek mivel lehet a baj? Táp? Mer OK hogy kijön a 12V, csak lehet hogy nincs 2A sehol a tápban?!
-
gabywap
tag
Nem minden DLNA-eszköz egyforma!
A DLNA szabvány az eszközöket több csoportba osztja, ez pedig meghatározza a felhasználási körüket, de egy eszköz egyszerre több csoportba is tartozhat (egy PC például mindegyik csoportba tartozhat).Digital Media Server (DMS): médiaszerverek. Ide sorolhatók a PC-k és a hálózati adattárolók. Céljuk, hogy tárolják a médiafájlokat és kiszolgálják a DMP- és DMR-eszközöket.
Digital Media Player (DMP): médialejátszók. Ezek az eszközök képesek megkeresni, megtalálni és lejátszani a szerveren lévő médiafájlokat. Ide sorolhatók a tévék, az AV-erősítők, az asztali lejátszók és a házimozirendszerek.
Digital Media Controller (DMC): médiakontrollerek. DLNA-kompatibilis, távirányítóként funkcionáló eszközök (ez lehet akár egy PDA is), amivel tartalmat küldhetünk a DMS-szerverről egy másik DMP-berendezésre.
Digital Media Renderer (DMR): médiarendererek. Ezen eszközök képesek lejátszani a DMC által továbbított, de eredetileg a DMS-szerveren tárolt tartalmat, azaz a DMP-knél kicsit „butább” lejátszó eszközökről van szó.
Digital Media Printer (DMPr): médianyomtatók. Hálózatba kötött nyomtatók és multifunkciós gépek, amelyekre nyomtatásra felkészített DMP- és DMC-eszközök tudnak nyomtatni (ezzel megvalósítható, hogy például egy tévén nézett, de szerveren tárolt fényképet közvetlenül kinyomtassunk).
-
gulac12
tag
válasz
interstate76 #2834 üzenetére
A Castle of Illusion nálam is beüzemelve (Beelink M18 gépen, Gen Game S3 gamepaddal). Kellett hozzá a Tincore Keymapper. Köszi a tippet.
-
TheProb
veterán
válasz
junkpod #2880 üzenetére
Nem kell ahhoz okostv. Igazából pont ott kérdőjelezhető meg a léte, mert ott már van mindenre dedikált app. Nekem butaTV-m van és ezzel eddig tényleg csak a DLNA volt az egyetlen megoldás amin keresztül tudtam nézni a sorozataimat, filmjeimet. Nincs vele igazából baj, csak a FHD filmekhez már gyenge a TV.
Miracast is ilyen, bár sose próbáltam, nem nagyon tudom az mivel jobb, mint a DLNA.
-
Danecay
addikt
válasz
interstate76 #2866 üzenetére
Köszönöm, kipróbáltam és jelentem működik!
Kicsit bosszant a dolog mert én is próbáltam az SMB Native Server funkciót és emlékeim szerint alap alapállapotban nem működött, ugyanakkor nekem is megfordult a fejembe az UPNP kipipálása, végül aztán nem merültem bele mert ezen felül még sok mindet lehetett volna ki és bepipálgatni. Valami aztán mégiscsak lehet a kipróbált SambaDroid-al mert azzal szemben egy másolási teszt során a Servers Ultimate-el létrehozott SMB hálózaton keresztül az átviteli sebesség egyből elérte a rooterem elméleti maximális sebességét (100Mb/s), így egyelőre elégedett vagyok. Közben az is kiderült, hogy miben különbözik a Servers Ultimate free és a fizetős változata, az időkorlátban biztosan, mert közben kiderült, hogy lejárt a próbaideje az általam telepített SU-nek, így alternatív módon kényszerültem megoldani a próbát, ami mint írtam a jelek szerint működik.
Még egyszer köszönöm!
-
junkpod
veterán
válasz
vargalex #2878 üzenetére
Csak rá akár venni, hogy a jobb megosztasi formát használd.
(ez a dlna olyasféle perverzitas lehet mint az A95X meg a 905X meg a többi nemtamogatott box vásárlása)
Az okostv-s lejátszás on kívül mi a dlna előnye? (tényleg tudni szeretném, mert sose használtam csak eloiteleteim vannak.
-
jojoker08
tag
Üdv!
Azt megtudnátok mondani, hogy például az ajánlott eszközök, de a többinél is gyárilag root-olt a rendszer, vagy van, amelyiknél külön meg kell ejteni a beavatkozást? Mert a Gearbest például erre nem szokott kitérni. -
vargalex
Topikgazda
Sziasztok!
Tegnap hoztam haza a T95M-et, eddig csak a cégnél szórakoztam vele.
Használja valaki az LE 005 build-et média lejátszásra DLNA szerverről? Nálam konkrétan Arch Linux-on (jelenleg ARM-en) miniDLNA fut. Minden eszközön futtatott Kodi látja: notebook Arch Linux-al, Raspberry Pi 2 Arch Linux-al, több mobiltelefon androiddal, tabletek androiddal, LG TV, és a T95M is android alatt.
Viszont a T95M-en LE alatt nem látszik UPnP az UPnP szerver. Ugyanakkor a Samba, illetve az NFS megosztást látja. Találkozott valaki ilyennel?
Megpróbálok egy régebbi build-et, de gondoltam megkérdezem. -
dugesz77
őstag
válasz
dugesz77 #2868 üzenetére
Hátha más is belefut ilyenbe esetleg kipróbálna más launchert is. Találtam egy kis segítséget melyik/hogy néz ki alul a teljes telepítő az összes launcher-el letölthető. Ez a HphTv Launcher egész jópofa.
-
sandro52
újonc
válasz
DroiDMester #2864 üzenetére
Köszi a választ.
Az All in one szerint a root megtagadva.... ezért gondoltam, hogy már így OK!
Előzőleg egy MK809IV volt amin ment a horizon go, de az megkukult.
Amit írtál FW-vel kapcsolatban, nekem magas, nem vagyok egy kütyü zseni, pláne ilyen készülék esetében.
Ha segítenél, megköszönném. -
Beni2360
félisten
Na most újból küldött Mini MX G ,2/16 GB-s - Build: s905_107.1 boxomra melyik SD kártyás LE-t rakjam fel és a táv is működjön. Igaz ennél szerényebb távot csak a tönkre ment elődjénél láttam de megy mind a kettővel. Semmi számsor, hogy lehessen tanítani.
Válaszokat most köszönöm előre is. -
bostone
addikt
Ha resetelés után nem librelec logó bukkan fel, elképzelhető, hogy rosszul írtam meg a kártyát?
-
Kaktusz92
tag
Hali! Szeretnék egy új médialejátszót, az Egreat elromlott. Nekem csak filmnézésre kell, néztem ezt a Nexbox A95X-et. Elég olcsónak tűnik, itthon ennyiért nem kapni lószart se. Megéri megrendelni külföldről? Ha esetleg beszarik, mik a javítási lehetőségek? Válaszokat előre is köszi!
-
dugesz77
őstag
Van rá valami megoldás, hogy az android launcher nagy ikonjait átrendezzem,eltüntessem, átvariáljam T95M-nél? Igazából letöröltem a gyári bug halmaz Kodit róla és most használhatatlan ott tengődik a nagy Kodi ikon.
Illetve letöltött alkalmazásokat sem sikerül sd kártyára áthelyezni. Így hogy került rá pár játék kevés lett a hely. -
joiner007
aktív tag
válasz
DroiDMester #2864 üzenetére
Az nagyon jó.
Megoldható a dolog A95X en is, gondolom a metódus ugyanaz...segítenél?
-
interstate76
addikt
válasz
Danecay #2794 üzenetére
Felraktam a Beelink Mini MXIII-asra a Servers Ultimate Pro SMB szerverét, ami ugyan meg sem mukkant, de már konfiguráláskor kiírta, hogy ha nem jön össze a dolog, akkor meg kell próbálni az SMB Native Server-t. Megtettem és működik. Engedélyeztem a következő 2 opciót:
- use root for internal port forwarding
- use upnp for automatic port forwarding -
válasz
sandro52 #2863 üzenetére
A95X gyárilag Root -al jön és nem olyan root amit utólag telepítesz rá, hogy csak úgy egyszerűen letörlöd! Eléggé bele van nyúlva a A95X rendszerébe nem hinném hogy nyom nélkül le lehetne szedni róla a Root ot!
Kérdezz itt rá a többi kollégánál akinek van Horizon Go szolgáltatása hogy nekik megy e a boxukon ha megy az S905.el akkor az van amit mondtam(nem tudod nyom nélkül törölni a gyári root ot)
Akkor egy megoldásod marad lecserélni a gyári FW -t egy olyanra amin nincs Root T95N és T95M es FW -vel tuti biztos működik az A95X mert nekem most A95X FW van a MXq Pro 4K -n és a fenti T95 FW kel is hibátlanul ment a boxom!
Sikerült megtalálnom azt is hogy működjön másik box FW-vel a kikapcsolt állapotból a visszakapcsolás is távirányítóval mert eddig ez végett nem akartam másik FW -t feltenni!
-
sandro52
újonc
Nexbox A95X: root megszüntetve, gyári alapbeállítások vissza, Horizon Go továbbra is 4101-es hibát ír.
Szerintem nem az 5.1 android a ludas, mert egy másik eszközön (tablet) simán működik a Horizon Go. Igaz annak nem ilyen a procija. -
gulac12
tag
válasz
bostone #2861 üzenetére
Több böndészőt kipróbáltam Beelink M18-on. Nekem a CM Browser vált be, de nem igazán az asztali böngészők világát kerestem. A CM Browser egyébként a Clean Master alkotóinak fejlesztése, felküzdötte magát a Play Store Top 20 alkalmazása közé. Biztonságos, gyors, és méretét tekintve kicsi. Ezen kívül nagyon szép, a felhasználói felületen minden egyértelmű. Tengernyi funkciót és csodás külsőt kapunk 7 megabájtba csomagolva, pl. beépített videó lejátszóval rendelkezik és ingyenes. Itt egy részletes CM Browser leírás (ebből idéztem). Részemről ajánlott.
-
bostone
addikt
Létezik ajánlott böngésző boxra, ami nagyjából asztali kinézetet produkál?
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #2855 üzenetére
Ha van reset gombja akkor én biztos dobnék bele egy LE SD-t, hátha...
Meg ha nincs akkor is. -
m_kovacs
tag
DoItYourself,junkpod Uraknak!
"Az adott feladat közben ennyi CPU-magra van szükség, ettől aktív. A többi pihen, mert nincs rá szükség"
Ez lehet hogy elméletben igaz, csakhogy a valóság kőkeményen más! Soha a büdős életben nem jöttem volna rá, hogy két mag alszik,ha a lejátszás színhelyes és akadozás mentes lett volna!Mindez úgy, hogy az aktív két mag 25-30% -on jár.Szerencse, hogy a jelenség nem rendszeres,de előfordul,
m_kovacs -
g@bo
nagyúr
válasz
DoItYourself #2855 üzenetére
annyira ropis, hogy lassabb mint a sima s905 öt nem? de van vp9 meg hdr
-
válasz
DoItYourself #2849 üzenetére
Pontosan, legalább nem kell vennem belőle.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
DoItYourself #2843 üzenetére
Úgy látszik az sd kártyát nem komálhatta, mert egy másikkal újratelepítve már minden megy és a rufus meg az első indulás is gyorsabb volt.
Bár ezzel a harmadik reboot után elfelejtett pár beállítást, de úgy néz ki most már jó.Minden esetre bekészítettem egy harmadik kártyát is (ezzel volt a leggyorsabb a rufus), sose lehet tudni.
-
espista
senior tag
Sziasztok! Ma megrendeltem egy NexBox A5. Jövő héten elvileg meg is jön. Remélem nem tettem nagyon rossz lóra vele.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
DoItYourself #2843 üzenetére
Köszi, kipróbálom.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
DoItYourself #2827 üzenetére
Felraktam tc-hez az ext4 plugint, de üresnek jelzi nekem azt a partíciót. :S
Hogyan tudnám win alól látni?Mini tool nem is írja ki a második partíció típusát.
junkpod: beállítom a sambán megosztott meghajtómat, mint fix elérés, beállítom a típust, hogy film, kiválasztom mellé az univeral scrapert, mentés, és semmi, kb elszáll teljesen.
Lehet ezt az egészet újra kéne telepítenem.
Zebra23+gabywap: cupcake óta van androidom, a baráti körömben is vannak páran, akik majdnem ilyen rég óta használják, soha se nekem, se egy ismerősömnek nem volt vírus gondja, senki nem használ irtót, gyorsítót meg hasonló vackokat.
Aztán ha meg az ember kínai "telefont" vesz, az első dolga az, hogy minden gyári szart letilt/letöröl, vagy felhúz rá egy tiszta romot.
Túlfizetős mobilnet pedig no comment kategória, de az ember csak észreveszi az állandóan aktív adatkapcsolatot, a megnövekedett aksihasználatot, a melegedést+kap értesítőket bizonyos limitek túllépésekor, amit a telefon is tud jelezni, csak be kellett volna állítani.Továbbra is mondom, amit eddig: normális használat mellett ilyen hülyeségekre nincs szükség, mert csak bajt okoznak.
-
dugesz77
őstag
-
djherby
tag
Már benn van a kosárban egy Sunvell T95M, mindjárt rányomok. Raktam mellé egy 16Gb-os Transcend memóriát, (8-asban nem volt) Jó lesz hozzá? Még nagyon szemezek egy Air mouse-al.
-
TCr
veterán
válasz
DoItYourself #2836 üzenetére
Ez kifejezetten MiniMX-re van, vagy bármelyik S905-höz jó?
MiniMXIII?Jobb esetleg, mint a másik LE?
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
DoItYourself #2764 üzenetére
Nos, az érdekes hsz, amit az előzményben linkeltem eltűnt, mert a gazdája kitörölte. Cserébe van új Alex féle LE build MiniMX-re, ami már nem fut ki a memóriából. LibreELEC-Amlogic.aarch64-MiniMX-7.0.2.002-update.zip (eMMC-re telepíthető verzió)
-
TheProb
veterán
válasz
DoItYourself #2826 üzenetére
Én is erre tippeltem, csak gondolom megkérdem, hátha más az oka.
Amúgy ha már vargalex említette akkor ráeresztettem cpu-z-t, meg mértem egy Antutu-t is, ahol ~35k pontot kapott. Utóbbit mindenki döntse el maga, hogy mennyire jó, bár ("komolyabban") játszogatni nem ezen fog senki azért az tiszta. (de hát nem is arra vna)
u.i.: Azért elég sok appnál azt tapasztalom, hogy nem lehet mindig, mindent a távirányítóval csinálni, mert nem mozog rá az egyes gombokra. Pl. SPMC-ben is ezt csinálta. Annyira nem nagy érvágás, csak mindig bedugosgatni az egeret. Az jobban zavar, hogy akár mit csináltam eddig, csak azért is US a bill kiosztás...
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #1341 üzenetére
Castle of Illusion is szépen, szaggatás nélkül fut a Beelink Mini MXIII-ason.
Nagyon aranyos gyerekjáték.
-
rik76
csendes tag
Sziasztok!
Van egy HDMI bemenetes monitorom, aminek a felbontása 1680*1050. Ha veszek egy androidos TV boxot (beelink mini MXIII-ra gondoltam), akkor azt simán rá tudom majd dugni, ezt a felbontást tudja majd kezeleni? Filmnézésre, netezésre és játékra használnánk, sehol nem okoz gondot, hogy nem FHD?
Köszi a segítséget!
Bocs, hogy újra megkérdeztem! -
-
Beni2360
félisten
Ma végre meg kaptam a tönkrement Mini MX Android 5.1 Amlogic S905 2GB/16GB BT4.0 1000M LAN 2.4G/5.8G TV Box Android Mini PC készülékem csere készülékét. Annak idején több mint 6000 Ft-vel volt olcsóbb. Semmi sarc simán megjött. (TV BOX .. 19.034 $ a csomagon.) Reméljük ezt nem vágom haza.
Du. beüzemelés, most megyek uszodába az 1000 méterem leúszására. További jó csevegést. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
m_kovacs #2829 üzenetére
Az adott feladat közben ennyi CPU-magra van szükség, ettől aktív. A többi pihen, mert nincs rá szükség. A videó dekódolásban a munka nagy részét a GPU végzi.
Az androidos multitask egy másik kérdés.
----------------
Összefoglaló kibővítve 3D-s megjelenítéssel (3a.) ill. távirányító, gamepad működő típusokat is belinkeltem (14.). -
m_kovacs
tag
válasz
DoItYourself #2826 üzenetére
"A Kodi csak az aktív CPU magokat jelzi..."
Ez rendben van, de mit tehetek, hogy a másik kettő magot aktívvá tegyem? Mivel hogy nekem is van ilyen problémám.Néha az újraindítás segít.De ez szerintem nincs így jól.
Hogy lehet androidon multitaskot megvalósítani? Pl:megy a videó play,közben átváltanék az Aida64 re,hogy lássam a CPU adatokat.A kodiban ugyan látok valamit, de több program többet lát.
köszönettel m_kovacs -
gabywap
tag
A virus irtót elsőre mondtam de aztán lehet törölni, láttam már én zsir uj telefont trójaival.
Mert a kinaiak képpesek megajándékozni uj eszközökett.
Ha láttál volna egy telefont amit én ez nem is rég vol COOP (navon mizu féle) -os és rá adás gyári room fertőzött. Csak a baj megbizhatónak mondható play áruházban is vannak jószágok.
Újabb vírusos appok az Android áruházban
És nem mindenki profi meg olvasgat ilyen olyan fórumokat, csak egyszerrü felhasználók akik mindenre kiváncsi aztán jön a baj
-
DoItYourself
Topikgazda
A Kodi log fájl helye a különböző platformokon:
Android Note: The first folder might be different on various devices:
<data/sdcard/Android>/data/org.xbmc.kodi/cache/temp/kodi.log
or/sdcard/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/temp/kodi.log
Linux (OpenELEC, LibreELEC)
$HOME/.kodi/temp/kodi.log
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
vargalex #2825 üzenetére
A Kodi csak az aktív CPU magokat jelzi, azt írják a Minix fórumon.
-
Zebra23
csendes tag
Nem értek veled egyet, androidra a virusírtó nem hülyeség, vagy marketing fogás.
Korábban munkatársam a vadonat új samsung telefonjára a dobozból kibontás után telepített élő hátteret a samsung saját alkalmazas boltjából ( ha jól emlékszem samsung apps), majd reggel kapta a telenortól hogy túl lépte a napi engedélyezett mobilnet fogalmat, amit letíltottak fáradjon be 1 telenor üzletbe. A telenornál derült ki 30GB adat forgalmat generált a vírusos háttérkép.... A 25.000 fölötti számlát attól függetlenül ki kellett fizetnie.
De én is jártam úgy, hogy google playről telepítve azt mondta az avg 1-2 alakalmazásra, hogy ne telepítsem, majd kommentekben később volt panasz hogy valóban vírusos volt.A McAfee kivételével nem merítik a telenonokat se nagyon több teszt bizonyítja.
Ha androiddal használnám a dobozt biztos tennék rá, sose tudni kicsi kínai barátaink mit módosítottak az androidon. -
envagyok
veterán
Esetleg a libreelec beállításoknál kapcsold be a várakozás a hálózatra funkciót
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, 005os LEvel mennek rendesen az add-onok nektek?
Mini mx ver 1.0
Eddig 4et telepitettem, de a repobol eleve nem mentek, mindig le kellett toltenem a zipet es kezzel telepitenem.
Felraktam az openweathermap, az opensub, a bsplayer sub es az universal movie scrapert.Telepites utan ment az idojaras, opennel sosem tudtam feliratot leszedni, azonosito es jelszo megadasa utan se, bs is ment eloszor, universalnak meg hiaba allitottam be a megosztott meghajtomat, sosem toltott be.
Azota az idojaras egyaltalan nem megy, a bs tala feliratot, de nem tolti le hibara hivatkozva, es mind a ketto a hibanaplohoz kuld tovabb, amit nem tudom hol talalok.Szerintetek?
gabywap: leheto legnagyobb butasag virusirtot rakni androidra, csak az eroforrast zabalja, egyszeruen megbizhato helyrol kell a kell az appokat szerezni es figyelni kell az engedelyeket, ennyi.
-
TheProb
veterán
válasz
junkpod #2817 üzenetére
Az alapból tíltva van, nem is tudom engedélyezni. Viszont 2.0-ról 2.1-re állítottam eddig, előbb írtak szerint akkor lehet az okozhatta a fagyást.
Beviteli és CPU-s kérdésre valaki?
(#2819) TheProb: Nem nagyon vagyok híve az ilyen tisztogató appoknak, sok értelmüket nem látom.
Ha meg valami nem kell akkor azt vagy letörlöm vagy letíltom saját magam. -
gabywap
tag
Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de ha valaki új készüléket vásárol első dolga legyen egy virus irtót feltenni jobb félni mint megijjedni. Csúnya jószágok keringenek mostanában.
Aztán ha csak telepitgetünk az all in one appal kilehet kapcsolni ami nem kell a boot-ból ne induljanak a rendszerrel, töbségében nem is kell mindig csak armot eszik.
All-In-One Toolbox (tisztító)
[link]
CM Security Vírusvédelem
[link]
Mobile Security & Antivirus
[link] -
tomcat1977
csendes tag
válasz
DoItYourself #2815 üzenetére
Hát én eddig nem állítottam semmit, de megnézem.
Kösz! -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
tomcat1977 #2814 üzenetére
Nekem akkor fagyott meg a Kodi, ha az audió beállításoknál a number of channelt 2.0-tól eltérőre állítottam.
A vidonból linkeltem egy ingyenes Pro verziót korábban, azt is érdemes feltenni, kipróbálni.
-
TheProb
veterán
válasz
dugesz77 #2812 üzenetére
ja tényleg, akartam is kérdezni. Kodi nálam csak 2 magot (cpu0,1) mutat ha megnyomom az "o"-t. Miért nem látja a másik 2 magot?
(#2811) tomcat1977: Hali!
Hát, csináltam már kb mindent, többször is. csináltam 2x androidos factory resetet, Kodi-t is többször reinstalláltam, de semmi. Aztán kipróbáltam a beta verziót, de azt nem támogatja a PlexKodiConnect, így le is töröltem. Meg a junkpod által ajánlott vidon.me-t, amiben már minden gond nélkül ment minden. Utána ezen felbuzdulva visszaraktam a Kodi stable verziót, majd telepítés után töröltem minden adatot és a cache-t az alkalmazás kezelőből. Azóta jó. -
tomcat1977
csendes tag
válasz
TheProb #2803 üzenetére
Szia!
Úgy látom én is hasonlóan jártam a Beelink MiniMXIII-al min Te.
Folyamatosan fagy. Hol már az android alatt, de legtöbbször a KODI alatt.
Mit töröltél többször? A Kodit?
Egyszer csak helyre állat?
Én már csináltam gyári visszaállítást, meg a Kodit is frissítettem meg töröltem. -
dugesz77
őstag
válasz
bostone #2806 üzenetére
Tapi pados billentyűzetek nagyon tudom ajánlani(Logitech K400, Rii I8+, M2S, ) ezekkel szépen lehet kezelni az egészet.
Az usb-s csatlakozást mondjuk csak LibreElec aalatt próbáltam ott ment 3 féle pendrive(8-64 GB ig) meg egy ORICO 2,5 HDD házba rakott 500-as Notebook HDD-vel eddig nem volt gondja egyikkel sem.TheProb. Jah már azt gondoltam Libre-zel
-
-
dugesz77
őstag
válasz
bostone #2802 üzenetére
"A beépített youtube alkalmazás keresés opciója csak beszédfelismerővel érhető el." Nyomj egy jobbra gombot középen és előjön a klaviatúra.
Szerintem a gyári telerakott Kodi itt sem használható. Eszement lassú.
VidonXbmc / SPMC -re érdemes lecserélni.
Nagyobb méretű külső tároló alatt mit értesz? Egy 500 GB-s külsö HDD-ről tökéletesen lejátszik táp nélkül mindent.
A gyári értesítőpanel kicsit furcsa de egy egérrel simán lelőhető a lefele nyílra kattintva.TheProb: Rendszer/LibreELEC/Rendszer menü alatt állítsd át a billentyűzet kiosztást ,mert us az alapértelmezett.
-
TheProb
veterán
Na nem tudom mi történt de most működik normálisan végre minden...
Többször letöröltem, töröltem még a tárolt adatokat is meg a cache-t és úgy tűnik most klappol.Lekopogom, maradjon is így.
+1: Másnak se magyar a bevitel annak ellenére, hogy mindenhol magyar kiosztás van beállítva? Elég idegesítő kattintgatva beírni a spec karaktereket...
-
bostone
addikt
Sziasztok!
Tegnap beköltözött egy Sunvell T95M a házba.
Még ismerkedünk.Létezik rá lehetőség, hogy nagyobb méretű külsű tárolót fogadni tudjon?
Az alap felület nem a legszerencsésebb megoldások közé tartozik, a saját távszabályzójával meglehetősen nehézkes, egyes esetekben, például az értesítési sáv lehúzása, illetve az üzenet megtekintése kimondottan lehetetlen.
Más romverzióval gyógyítható? Esetleg egy alkalmasabb kezelőeszköz beszerzése megoldaná ezt? A cél, hogy több személy számára is elérhető legyen. És legfőképp egyszerű.A beépített youtube alkalmazás keresés opciója csak beszédfelismerővel érhető el.
Mxplayer, egyéni codec telepítése után jól használható.
Bsplayer-hez is codec kellene, az alkalmazás szerint.
A vlc öszzecsuklott első próbálkozásra.
A kodi sok (felesleges) hozott addonnal, jól működő movieshark kiegészítőkkel, egész kellemes eredményt produkál. Viszont a huncore megmakacsolta magát, a kért tartozék ellenére.
Egyelőre maradok droid oldalon, bár hétvégén, ha időm engedi lehet megkérem eleket, hogy szabaddá tegye az energiákat.
Szóval, külső tároló elérése és távirányítás ügyében kérem a segítségetek.
-
stb123
tag
válasz
DoItYourself #2783 üzenetére
Nna! Sd kártyáról sikerült futtatni a libreelecet. Simábban fut, mint az androidon lévő kodi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Építő/felújító topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- BMW topik
- További aktív témák...
- HP DL380 G7 /2x X5660, 9GB DDR3, 7x600GB SAS, 2x10G SPF+/
- Garanciális Gamer Számítógép (RX 6600 8GB, Ryzen 5 Pro 4650, 16GB Ram, 500GB SSD) Beszámítás! (27)
- Garanciális Gamer Számítógép (RTX 3070Ti, Ryzen 9 3900X, 32GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (26)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3070, Ryzen 9 3900x, 32GB RAM, 1TB SSD) Beszámítás! (25)
- ! ASUS ROG STRIX GAMER SZÁMÍTÓGÉP ! (RTX 3080, Ryzen 9 5900x, 32GB Ram, 2TB SSD) Beszámítás! (24)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest