-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
EasyR
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Megbízható Androidos tv boxot szeretnék vásárolni, lehetőleg S912-vel, Kodi és UPC Horizon Go futtatására képesen.
Tudatos vásárlóként próbáltam tájékozódni, de eléggé ellentmondásos információkhoz jutottam a Horizon Go-val kapcsolatosan. (Például: állítólag a Beelink GT1-en megy, míg más fórumban ezt nem tudták megerősíteni.)
Szóval tudtok-e ajánlani nekem egy ilyen boxot, amin biztosan működik a Horizon?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
a.t.t.i.
senior tag
Aki Megogo-t rendelt mennyi idő alatt volt itt?
SVLaller: köszi!
-
SVLaller
senior tag
-
a.t.t.i.
senior tag
Sziasztok,ezt szeretném megvenni:
https://hardverapro.hu/apro/elado_vadiuj_bontatlan_libreelec_tamogatott_x96_s905x_2gb_rEz tudja azt hogy,optikai kimeneten házimozi erősítőnek olían jelet adjon ki,amit az DTS vagy más 5.1 csatornás jellé alakítson?
-
farkas-j
őstag
válasz
DoItYourself #24180 üzenetére
Tudok a kezdőlap alsó sorába néhány indító ikont hozzáadni, de widgetet nem. A kezdőaldal többi eleme meg nem módosítható és nem eltávolítható. Az indító mappákba is tudok felvenni indító ikonokat de widgetet itt sem, de itt értelme sem lenne. Én a kezdőlapra szeretnék kitenni widgetet, pl. az Időképét.
-
Z_A_P
addikt
Na megrendeltem X96 (2/16, S905X), jo dragan $51, de mar 2 helyen is visszadobtak hogy elfogyott az EU plugos cucc, 2G-s, stb
Na mindegy, megy majd fel SD-re a libreELEC.Mivel filmek egy Wifi-s PC-n vannak, (az X96 viszont kabelen lesz), ezert nem biztos hogy menni fog rendesen egy-egy nagyobb MKV/ISO lejatszas. Persze megprobalom. De azon is gondolkodtam, hogy lehet olyat csinalni, hogy radugok X96-ra egy USB vinyot, es AZT latja-e a PC? Tehat tudok-e ra masolni kivulrol halozaton keresztul, es akkor arrol mehet a lejatszas?
-
farkas-j
őstag
válasz
SVLaller #24183 üzenetére
A Banggood-ról rendeltem. Ott kilehet fogni visszaszámlálós előrendelést sokszor hihetetlen áron. Most is akciós, csak sajnos nem ennyire.
-
blakey
titán
válasz
DoItYourself #24180 üzenetére
Sőt mindegyik "ikon mappába" felvehet cuccokat, de ő nem ezt akarja, kell neki időjárás modul meg ilyenek.
-
blakey
titán
válasz
farkas-j #24174 üzenetére
Nagyon sokféle létezik, nekem megvan véve a Nova Prime így bármelyik Androidos eszközömre fel tudom tenni, tehát pl. egy próbát megér a Nova, de tényleg bármit használhastz. XBMC Launchert használok, mert médialejátszónak használom a boxot, tehát ennek megfelelően van beállítva.
-
vlevi
nagyúr
válasz
farkas-j #24174 üzenetére
Nova Launcher.
De még mielőtt feltelepítenéd, nézz szét a gépen, mert ugyan az eszközt nem ismerem, de szerintem nem a droiddal van baj, hanem a ketyerének van valami saját indítója, és az van ennyire lebutítva, tévézéshez. Nézz szét valaminek a beállításaiban, hogy van-e lehetőség másik indítót használni.
-
farkas-j
őstag
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Vásároltam egy H96 PRO PLUS (Amlogic S912 Octa Core 3GB RAM 32GB) TV boxot. Nem tudtam ellenállni a vásárlásnak, mert hihetetlen 38$-ért tudtam hozzájutni. Még az ÁFA-t is megúsztam. 7.1-es Androiddal érkezett. Maga a készülék remek, villámgyors, viszont az Android 7-től falramászok. Létezik, hogy csak egy "kezdőoldal" van? Nem lehet létrehozni több oldalt? Nem lehet widgetet kitenni az asztalra (pl. időjárás)? Nem is találok olyat az alkalmazásoknál, hogy widget. Én vagyok a béna, vagy az Android 7 ilyen (számomra) gagyi?
-
stigma
addikt
válasz
Adamo_sx #24167 üzenetére
Hali, köszi az infót.
Ha médialejátszót veszek akkor csakis a Libreelec--et szeretném erőltetni, illetve CEC annyiból lenne fontos, hogy akkor nem kellene szórakozni másik távirányítóval. (kényelmi funkció)
Az általad írt verziót is néztem illetve ezt is (MEGOGO MXV 4K ).
Holnapi napot este rászánok utánaolvasok, de köszönöm szépen a segítséget.
-
mayday00
őstag
Sziasztok. Minix NEO A3 távirányítója van itt esetleg valakinek? Lenne pár kérdésem.
-
Pityu89
senior tag
Sziasztok! Adott egy Wetek Play 2 és egy Arduino Uno LED szalaggal az Ambilighthoz.
LE 7.0.3.12j verzióval hiba nélkül megy a Boblight. Villog rendesen a szalag forrástól függetlenül. Viszont TVHeadend nem ismeri fel a belső tunert. Újabb LE verziókkal (amik kifejezetten Wetek play 2 re iródtak), nincs baj a TVHeadenddel (minő véletlen), viszont a szalagom csak SD filmeknél működik.
Tudtok olyan LE variánst amivel működne nekem a TV is és az Ambilight effekt? LE 7.0.1 találtam de az csak sima Wetek playhoz készült, nem gondolnám, hogy kompatibilis lenne.
Az is megoldás lenne ha Android alatt működésre tudnám bírni a LED szalagot.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
stigma #24160 üzenetére
Én jelenleg használok Libreelec-re, egy RPi2-t az albérletben és egy Beelink M18-at otthon, valamint folyamatban van egy Megogo MXV beszerzése is (otthonra, már megérkezett csak én nem vagyok még otthon :-) ). A Beelinkkel annyi problémám van, hogy ha egy darabig nem kap tápot (és amikor hetekig nem vagyok otthon, kihúzom), akkor elfelejti, hogy az SD kártyáról kellene bootolnia, jöhet a fogpiszkálózás. Emiatt áttettem a Libreelec-et a NAND-ra, de azzal is vannak bajai ilyen esetben. Neki kell futni két-háromszor a bekapcsolásnak, hogy elinduljon, utána jó. Lehet, hogy kéne futni egy kört másik Libreelec verzióval is (egy kísérletet már tettem valamikor, de ott más gondom lett, így maradtam ennél, nem törtem magam a megoldásért). Meglátjuk, hogy a Megogo milyen lesz. A Pi-nél ilyen bajom sosem volt, az mindig gond nélkül indult. Igaz, az 1-2 hónapig megy folyamatosan és olykor előfordul, hogy lefagy. Ilyenkor kihúz-bedug és már megy is minden tovább. A boxnál fagyás nem volt, de mivel ritkábban vagyok otthon, az nem is megy ennyit folyamatosan.A Pi-nél fel sem merül a kikapcsolás (napi használatban), a boxnál néha szoktam stanby-ba küldeni, ha már van ilyen lehetőség.
Használat közben persze a Beelink sokkal gyorsabb az RPi-nél. Persze lejátszásnál nem látok különbséget (Full HD), de a menüben mászkálásnál sokkal gyorsabb a box. A Pi-nél néha 3-10 másodperc is eltelik, mire betölti a filmek/sorozatok képeit, a boxnál nincs ilyen.
Szóval egy olcsó boxszal szerintem nyugodtan megpróbálkozhatsz. Nem egy nagy beruházás, de ne várj egy ég-föld különbséget a Pi-hez képest.
-
stigma
addikt
válasz
junkpod #24162 üzenetére
(#24161) ekrisztian: Wifi nem is gond , mertRPI2 is kábelesen csatlakozik a géphez SMB kapcsolaton keresztül.
(#24162) junkpod: Gondoltam volna egy ,,szebben kinéző megoldásra" cserélni, illetve hogy havi szinten azért a menü szokott akadni néha ami részemről elég idegesítő. (igaz bátyám használja)
Ezenfelül igaz egy régebbi FullHD-s Sony TV van egyenlőre, TV csere nincs kilátásban (amin HDR vagy 4K-t tudna és kellene).
Max kipróbálnám, és ha nem jönne be akkor eladom, de kérdés az hogy a C kategóriás lejátszók közül érdemes-e ez a fajta választás.
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Ahogy nézem nem kaptam választ a kérdésemre, de erre (MECOOL M8S Pro+)érdemes lenne lecserélni a RPI2-t?
Mindenképp Libreelecet tennék rá.
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
junkpod
veterán
válasz
SVLaller #24154 üzenetére
És kiírta az erősítő, hogy hd hangsavot kap?
Ne haragudj, de kételkednek ebben, pláne, hogy kodisok írják: a 6os droid bugosabb mint az 5ös.
Az, hogy azonos beállításokkal futtattad nem azt jelenti, hogy azonos eredménnyel. Így, hogy nincs meg már neked a box ez teli formáció ami félrevezetheti a vásárolni akarokat. Eddig sima X96 boxra nem írtak ilyet. Ne haragudj ha kételkednek. -
z1RoX
tag
Sziasztok. Rendeltem 2 android boxot az eggyik egy v88 a masik egy h96 pro s912. A kerdesem az hogy hogyan lehet mindegyikre ra tenni a librelecet? Nem talaltam sehol ra pontos jo megoldast. A librelec.tv rol leszedtem az sd creatort de nem volt android img igy teljesen tanacstalan vagyok. Koszonom elore is!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
dethroner #24152 üzenetére
Sportsdevilben a Live Sports / Livetv.ru-ról válogatok (azt a saját oldalukról is szoktam) ott több eseménynek van Acestream linkje. Igaz, én csak Nfl-t nézek.
Acestream van Kodi alá is (bár Android alatt ott az eredeti app) a Plexus addonban. Sajnos valahogy manuálisan kell telepíteni, nem pedig repoból (abból is települ, csak úgy nem indul el az Acestream).
Ha Android alól vagy, akkor streamek beszerzéséhez az Arena4viewer-t ajánlom. Kulturált, tele Acestreammel. -
SVLaller
senior tag
válasz
junkpod #24145 üzenetére
sajnos nem tudok válaszolni erre a sok keresztkérdésre.
Kodi 17.4 Krypton vagy mi volt LE és Android alatt is, pontosan ugyanúgy be tudtam állítani mindent, annyira hogy nem lehetett eldönteni hogy melyik rendszer van. SMB megosztásról játszottam le filmeket HD hanggal, ez simán ment. A többit nem is próbáltam. Ha a kadencia helyesség azt jelenti hogy pontos a framerate és ezért nincsenek kis ugrások a filmben, akkor nem vettem észre ilyesmit. egy sima X96 box volt Android 6-al, sajnos már nincs nálam, nem tudom tesztelgetni.
ja igen még annyit észrevettem, hogy a HLG HDR nem ment egyik rendszer alatt sem, legalábbis nem írta ki a tévém.
-
dethroner
veterán
válasz
M_AND_Ms #24151 üzenetére
Sportsdevil-t nézegetem most, hát nem vagyok elájulva a minőségtől és az áttekinthetőségtől
Ott tartok hogy macerásabb, de még mindig sokkal jobban megéri erről az oldalról kiterjeszteni a tévére a streameket. Főleg hogy ace stream és sopcast nem tudom telepíthető-e a boxra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- foobar2000
- Gyúrósok ide!
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nissan klub
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Közép Kategóriás Gamer Számítógép Újszerű Állapotban
- GAMER PC Intel i7-11700F/Asus PRIME Z590-P/RTX 3060 12 GB/32GB DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- AMD Ryzen 7 7800X3D / Radeon RX 7900 XTX / 32GB DDR5 RAM / 1TB NVMe SSD konfig eladó
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest