Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- E-book olvasók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz Adamo_sx #103169 üzenetére
Ezek szerint megtanulta.
Omegán mi a megfelelő Gyorsítótárazás? 4K-s saját videófelvételek akadnak. Nexuson nem volt ilyen gond.
-
Beni2360
félisten
válasz Adamo_sx #92767 üzenetére
A Keymap editorban 1-1 gombot hozzá rendelsz 1 a felirat váltás rá egyet a hangra és kenyelmesen válogathatsz.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
veterán
válasz Adamo_sx #74327 üzenetére
Nem a TV-re, hanem a xyzelec-re tudja küldeni. A youtube alkalmazásban (a telón) a megosztásnál feljön a "Play on Mediaplayer (és a Queue on Media...), erre kell bökni.
Atya ég!!!! Extra köszönet, hogy ezt megosztottad! Nekem egy ősrégi Samsung tv-m van és már nem is támogatott rajta a youtube.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
peterk
senior tag
válasz Adamo_sx #43996 üzenetére
"Én kicsit több, mint egy éve 49e Ft-ért vettem a Gen8 Microservert. Igaz, azóta kapott egy Xeon procit, meg 16 GB memóriát, és virtualizálva fut rajta egy OMV NAS gyanánt, egyebek mellett és nagyon elégedett vagyok vele (csak NAS-ként használva persze bőven elég lett volna az alapkiépítés). Ettől függetlenül simán elfogadom, hogy van akinél nem hiányzik a NAS. Anyósomnál például csak egy külső merevlemez van rádugva a TV boxra, neki ez tökéletesen elég."
Szerintem, ha NAS-ról van szó, számít a pénz és elég a 4 lemez, akkor ennél nincs jobb megoldás. Szinte mindig kapható a Microserver valamelyik verziója akciósan (pl itt most 52 ezer bruttó), és egy XPENology-val (majdnem) teljes értékű Synology NAS varázsolható belőle 15 perc alatt. File megosztás, letöltés (gyári appal, vagy akár transmissionnal), itunes szerver, dlna szerver, vezérli a kamerákat, backup készíthető rá, otthoni cloud szerver lehet belőle, menthető rá a háztartás összes telefon, tablet, laptop, pc-je, stb.
NAS-ként tényleg csak akkor van értelme routerrel, vagy ilye android boxokkal játszadozni, ha vagy tényleg csak az abszolút minimumra van szükség, és nem bosszant, hogy instabil, lassú, stb. De akkor meg egyszerűbb egy hordozható külső HDD és rádugni éppen arra az eszközre amiről lejátszunk. Ha központi tárhely kell, akkor NAS, ennyit megér.
Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!
-
-
blakey
titán
-
Csicsóka
őstag
válasz Adamo_sx #35939 üzenetére
Nem, a bootloader.img kellene. A boot.img nekem is megvan. Sose gondoltam volna hogy valaha is sikerül az U-boot-ot kinyírni, ezért nem is mentettem el.
Nem kell droid hogy a bootloader-t kimentsd, ott van, LE alól lehet menteni.dd if=/dev/bootloader of=bootloader.img bs=64k
-
blakey
titán
válasz Adamo_sx #32636 üzenetére
Jaj, nem kell törölni ha új scraper szerint szeretnénk frissíteni a médiatárat. Elég rámenni a Médiatár alatt a megfelelő mappára, pl. Filmek és az OK hosszannyomására kell a szerkesztést választani, beállítani a dolgokat, leokézni és kérdezni fogja, hogy a teljes útvonalat vizsgája át vagy sem (valami hasonló), nyomsz egy igent és máris törlődik az előző és frissül az új szerint.
[ Szerkesztve ]
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mexel
veterán
válasz Adamo_sx #30908 üzenetére
Egyetértek. Sajnos simán nem így gondolkodnak a kínaiak, ők bármit átvesznek és másolnak szó-hang nélkül. Ha a szerző nem tesz ellenlépéseket akkor viszont nincs is problémájuk. A felhasználókat pedig ez nem is érdekli, ha most nem Csicsóka munkájáról lenne szó hanem pl egy német fórumról Hans Regenkurt munkáját építették volna be, észre sem vettük volna, csak örülnének páran hogy milyen klassz menüt látnak. Sőt, lehet hogy valaki átírná kicsit, belejavítana és kitenné mint saját addont.
Teljesen más a jog, a hivatalos rész és az ahogy működik. Álszentek viszont ne legyünk, gondolom sokaknak nem azért kell a gigás wifi mert a BD lejátszójukról nem tudják lejátszani a megvásárolt lemezeket, csak a letöltött trailereket nem tudják így megnézni, ezért kell a 100-as beépített wifi helyettHunaqa, igaz, tudom hogy nekik üzlet, de én mint vásárló jelenleg csak jól járok ha jól megcsinált boxot vehetek, a többi legyen az ő dolguk. Inkább ők adják el működőképesen minthogy nekünk kelljen működővé varázsolni. Az egész világ az ilyen üzletekről szól sajnos. Nem fogjuk tudni megváltani, sem megváltoztatni. Nem védeni akarom a tanixot mert nem érdekelnek, lesz követőjük szerintem.
Na abbahagyom az offolást mert sok lesz megint.[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz Adamo_sx #24167 üzenetére
Hali, köszi az infót.
Ha médialejátszót veszek akkor csakis a Libreelec--et szeretném erőltetni, illetve CEC annyiból lenne fontos, hogy akkor nem kellene szórakozni másik távirányítóval. (kényelmi funkció)
Az általad írt verziót is néztem illetve ezt is (MEGOGO MXV 4K ).
Holnapi napot este rászánok utánaolvasok, de köszönöm szépen a segítséget.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Adamo_sx #23935 üzenetére
(és (#23937) Martin Eden)
Hmm... nekem meg a Playre kattintva elkezdi a boxon a tévézést..és nem a telefonon
Na majd, ha hazaérek, tüzetesebben megvizsgálom...."Kb. ez az első alkalmazás, amit szerintem meg is veszek androidre"
Én már vettem néhányat. Vannak kiváló alkalmazások, amikért bőven megéri az egy ebéd ára.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Martin Eden
tag
válasz Adamo_sx #23935 üzenetére
Én Ubuntu+TVHeadend alatt ezt úgy oldottam meg, hogy szerver oldalon a tvheadend-ben csináltam több usert, mindegyikhez más bitrátát rendeltem, az egyik user pl. csak 300kbit/s-es kódolású adatfolyamot kap, a mobilon pedig a TVHClientben több kapcsolatot állítottam be. Mindegyik ugyanarra a szerverre csatlakozik, csak más felhasználóval jelentkezik be, így ha pl. stabil wifin vagyok, akkor mehet a legjobb sávszél, ha meg mobilneten vagy valami public/lassu wifin, akkor elég a 300 kbit/s is. LE alatt nem tudom, mennyivel puritánabb a TVHeadend...
Mondjuk a felvett műsorokat még így sem tudom lekonvertáltan visszanézni, talán a fizetős android verziójával menne. Kb. ez az első alkalmazás, amit szerintem meg is veszek androidre, nem azért, mintha bármi igazán hiányozna belőle nekem, inkább csak mert sokat használtam már eddig, örülök hogy van és folyamatosan fejleszti(k), meg hiánypótló app is. Igazából nem is tudom, a PRO verzió mivel tudna többet, a plusz funkciók leírása németül van és még nem vettem a fáradtságot, hogy lefordítsam.Nálam egy régi, két magos laptopproci dolgozik a szerver oldal alatt (t5550), egy 2-3 mbit-es sd adás 300kbitre való lekonvertálása kb. 25%-ra terheli a procit, szóval kettővel is simán elboldogul, viszont egy (full) hd stream már egy magot maximumra terhel, így az már akad. Távoli tervek között szerepel, hogy valami modernebb és alacsonyabb fogyasztású architektúrát kellene alá pakolni, kíváncsi lennék, egy Rpi3 vagy valami frissebb CPU hogyan teljesítene...
[ Szerkesztve ]
-
L4CI2
aktív tag
válasz Adamo_sx #22029 üzenetére
szia
Te figy ez egy példa kép hogy miket akarok látni tibi970307-nek a box-bol és számítógépéből és nyilvánvalóan én lusta voltam és egy PC-s kódiból loptam a képeket de szerintem nem ez a lényeg hogy nálam mi van hanem hogy tibi970307-nél mi van FONTOS: mert ugye nála nem jó a hálózat nem nálam.
És igen jól láttad ha itt lenne gond AKKOR ip cím ütközés lenne de nem itt van a baj. Értem ?[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Adamo_sx #20631 üzenetére
Ha áramtalanítod kikapcsolás nélkül akkor sajnos nem minden esetben működik megfelelően a bott és ez nálad pl. fagyással érzékelhető, áramtalanítás előtt kapcsold ki.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Technoman
őstag
válasz Adamo_sx #20623 üzenetére
Nem közvetlenül a problémádhoz kapcsolódhat a dolog, de nálam is vannak az áramtalanítás után ilyen gikszerek.
Én szintén totális áramtalanítás híve vagyok (most ne menjünk bele, hogy miért, nem ide tartozik)
Amikor több órása hidegindításból kapcsolom be a technikát, akkor először a TV-t kell bekapcsolnom, mert ha nem, akkor a Minix lefagy (eljut a kis zöld Minix robot logoig és kész).
Érdekes, hogy ezt csak akkor csinálja, ha volt előtte egy totális, több órás áramtalanítás a lakásban, ha mindezt a normális standby-ból indítom (pld reggel), a Minix bekapcsolása után, a TV szépen bekapcsol és mindenki teszi a dolgát (?) Gyaníthatóan, a TV a ludas ebben, de a problémára azóta sem tudtam ésszerű választ találni.
Régebben, még a 8.0.2c előtt, még a router felállását is meg kellett várnom (LANt használok), mert különben hülyeségeket -2001 jan 1-jét- írt ki, ez azóta hál' istennek már megváltozottHogy miért írtam ezt le? Próbáld meg: kapcsold be előbb a TV-t és csak utána a playát. Hátha.....
A technika: Pana TV, Minix, Lapitopi, Yamaha erőlködő, ehhez társul még értelemszerűen a Router és a CEC szolgáltatás, természetesen HDMI-vel van TV-MP/lapitopi összekötés, csak LE-t használok, Droidot nem),
[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
Topikgazda
Nekem lassan egy éve a 7.0.2.009 üzemel sd-ről, de ilyet nem tapasztaltam. Ha felrakod a nand-ra a LE-et, USB Burning Tool-al is visszarakhatod a gyári android fw-t.
Van más megoldás is: TWRP mentés visszatöltés, ehhez csak egy sd kártya kell, így raktam fel én is legutóbb a Minix fw-t M18-ra.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
blakey
titán
Elvileg nem kéne, hogy gondot okozzon az áramtalanítás, már rengetegszer "eljátszodtam" ezt, próbálj meg olyan verziót feltenni amiben nincs temp. sensor. Melyik verzió van fent? A 12k és 12l-lel nem volt ilyen gond.
-
Khaosz55
addikt
válasz Adamo_sx #12198 üzenetére
Ok megvan. Sikerült.
Most már csak a távirányító nem megy."Ha minden jól megy, akkor működik a távirányítód is. Ha nem, akkor az Android-ból a /system/etc/remote.conf fájlt másold át a LE .config könyvtárba (Windows Intézőben így találod: Hálózat > LIBREELEC > Configfiles)."
Nem tudom mit bénázok, be van állítva a rejtett file-ok megjelenítése. De nekem nincs : Android/system/etc/remote.conf
A gyökérben van egy remote.conf. Azt kell másolni a "Hálózat > LIBREELEC > Configfiles"-ba?
-
blakey
titán
válasz Adamo_sx #11870 üzenetére
Melyik portba csatlakoztatod a pendrive-ot? Csak az egyik portról fog bootolni és ebben az esetben a kis, OTG portról, persze lehet, hogy M18-nál ez másképp van, de nem hiszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / elkelt
- Intel Core i7-8700K + ASUS ROG MAXIMUS X APEX Alaplap
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest