Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Adamo_sx

    aktív tag

    válasz stigma #24160 üzenetére

    Én jelenleg használok Libreelec-re, egy RPi2-t az albérletben és egy Beelink M18-at otthon, valamint folyamatban van egy Megogo MXV beszerzése is (otthonra, már megérkezett csak én nem vagyok még otthon :-) ). A Beelinkkel annyi problémám van, hogy ha egy darabig nem kap tápot (és amikor hetekig nem vagyok otthon, kihúzom), akkor elfelejti, hogy az SD kártyáról kellene bootolnia, jöhet a fogpiszkálózás. Emiatt áttettem a Libreelec-et a NAND-ra, de azzal is vannak bajai ilyen esetben. Neki kell futni két-háromszor a bekapcsolásnak, hogy elinduljon, utána jó. Lehet, hogy kéne futni egy kört másik Libreelec verzióval is (egy kísérletet már tettem valamikor, de ott más gondom lett, így maradtam ennél, nem törtem magam a megoldásért). Meglátjuk, hogy a Megogo milyen lesz. A Pi-nél ilyen bajom sosem volt, az mindig gond nélkül indult. Igaz, az 1-2 hónapig megy folyamatosan és olykor előfordul, hogy lefagy. Ilyenkor kihúz-bedug és már megy is minden tovább. A boxnál fagyás nem volt, de mivel ritkábban vagyok otthon, az nem is megy ennyit folyamatosan.A Pi-nél fel sem merül a kikapcsolás (napi használatban), a boxnál néha szoktam stanby-ba küldeni, ha már van ilyen lehetőség.

    Használat közben persze a Beelink sokkal gyorsabb az RPi-nél. Persze lejátszásnál nem látok különbséget (Full HD), de a menüben mászkálásnál sokkal gyorsabb a box. A Pi-nél néha 3-10 másodperc is eltelik, mire betölti a filmek/sorozatok képeit, a boxnál nincs ilyen.

    Szóval egy olcsó boxszal szerintem nyugodtan megpróbálkozhatsz. Nem egy nagy beruházás, de ne várj egy ég-föld különbséget a Pi-hez képest.

Új hozzászólás Aktív témák