Hirdetés
- Funkcionalitásra kihegyezett, USB4-es SSD ház a TerraMaster fémjelzésével
- Mini-ITX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zcsucs
csendes tag
Sziasztok. Gondolkodom egy androidos mediaplaya beszerzesen. Vegig neztem a teljes palettat. Nekem csak kodira es azon keresztul online film nezesre akarom hasznalni esetleg nas-on keresztul filmekre. Nexsmart, nexbox ezek nyilvan a beugrok alap hardverrel de nezegettem q-box es h96 pro-kat is ez nyilvan a profibb. Vegigneztem egy rakas youtube videot is ezekrol es nem nagyon lattam erdembeni kulonbseget. Szerintetek van ertelme 20ezret kiadni egy ilyenert vagy kb el leszek a 6-8ezressel is? Mik a tapasztalatok?
Koszi -
pinnacle
nagyúr
-
envagyok
veterán
válasz
DoItYourself #12783 üzenetére
Az alexelec:
Gyprsan kipróbáltam K1 Pluson
Szerintem saját fejlesztés.
Ígéretes, de nem tökéletes.
Amit alapból tartalmaz:
Transmission
dvb driverek ( A k1 plusé nincs benne, csak a kernel féle, s2 lilaplin, mediabuild, mediabuild crazycat)
Mindezeket az advanced settingsben lehet használni (plusz ott lehet csatornát szkennelni, stb.)
Van ninedo 64 játék szekció, az nekem nem indult el, de az xbox 360 controllert felismerte.4K, frekiváltás, hd hang megy, de pár filmet nem játszik tökéletesen, gondolom ez a kodi 17 rc hibája, mert mintha lett volna erről szó.
Legutolsó libcec...
Nagyjából ennyi -
Osynho
addikt
válasz
meridaharcos #12792 üzenetére
Írt abba a csoportba, de ebben az esetben azért nem áll le, mert a box ébren tartja. Laptop esetében pl leáll. Ugyanezt a házat használom M18-al és ugyanez a hiba.
-
kravman
csendes tag
válasz
DoItYourself #12783 üzenetére
Akkor bármelyik S905 procis jó lesz? Az összefoglaló "C" kategóriába soroltak közül van amelyik 2017 elejèn inkább választandó kèszülèk? Egyèbkènt egy gyors keresès nekem most csak s905x-et hozott ki.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
junkpod #12762 üzenetére
Nem tudom milyen NAS-od van, de nem telepíthető rá ImageMagick nem telepíthető rá? Ez egy nagyon jó parancssoros alkalmazáscsomag. Azaz magán NAS-on elvégezhetnéd az átalakítást.
-
TCr
veterán
Köszi srácok.
Elgondolkodtam a vásárlásán. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
kravman #12772 üzenetére
Miért kell neked S905-H procis? Optikai vagy HDMI csatlakozón kiadja a bitstreamet mindegyik SoC, az erősítőd pedig majd dekódolja a DD/DTS anyagokat.
TCr: igen, van LibreELEC Wetek Play 2-re is.
#12766 envagyok: két sort írhatnál róla, mert kb. ott vesztettem el a fonalat, hogy kukázta az amlinuxmediát. A kszaq féle LE-re építkezik? Belső DVB tunereket is támogat? Mit jelent ebben az esetben az FFmpeg, amit ír a changelist-ben?
Major changes:
Kodi 17 RC3
AceStream 3.1.13
FFmpeg 3.1.6
DVB driver MEDIA-CC (CrazyCat) v20161230 -
Még egy kérdés: akinek Mini M8S II van milyen erős a wifi pl. egy telefonhoz képest? Egy födémen át kellene jönnie.
Erre valaki akinek 1G-s gépe van?:
"milyen problémát jelenthet LE alatt ha a Mini M8S II csak 1G/8G-s?"Kb 100 filmem, pár 10 000 képem és párezer zeném van egyszerre a szerveremen. Azt kell kezelnie.
-
kravman
csendes tag
Üdv!
A TV-m okosítását szeretném és egy másik topicban irányítottak az Amlogic S905 felé. Elolvastam az összefoglalót és úgy látom, hogy egy Amlogic S905H procis készülékre lenne szükségem. SD-n tennék rá LE-t is.
Van most olyan készülék a piacon amiben tuti, hogy ez van benne? Attól tartok, hogy összekeverem őket, mert a hirdetésekben össze-vissza irkálnak mindent, rövidítések stb.
Tudna valaki linkelni egy ilyen készüléket a gearbest-ről, vagy a társairól?
Előre is nagyon köszönöm!
-
Osynho
addikt
válasz
Multibit #12768 üzenetére
Persze, egy NAS lenne a legjobb, de most nem szánok rá annyit. Nekem így megfelel, egyébként gigabites a player, az USB2 maximumát tudta másolás közben, 30-35MB/sec-et. Most valamiért csak 100 Mbiten megy az adat, nem jöttem rá, miért.
Egy USB3-as box már egész kellemes lenne.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Osynho #12739 üzenetére
Ha esetleg úgy döntenél, hogy NAS-t veszel, elfelejtheted az USB-s háttértárakkal bohóckodást (onnantól nem sok értelme van). Gigás routerrel, gigás NAS-sal a - 100 Mbps LAN csatlakozós - mediaplayer már semmi mással nem foglalkozik, csak lejátszással. FHD-ig problémamentes.
-
RedCat
senior tag
A docker addonnal foglalkozott itt már valaki? Nekem feltenni sikerült, de bármit próbálkoztam vele pl docker run hello-world, mindig azt mondta hogy a daemon nem fut.
Próbáltam a neten egy howto-t találni, de a telepítésről meg a konténerek letöltéséről találtam, de a konfigurálásról, a beállításról semmit.
Mindezt 17-es kodi (libreelec v7.9) alatt. Belenéztem a kodiba is, de akadozott a kép, mintha nem ment volna afreki váltás. Nektek jól működik? Vagy senki sem használja még a bétát?envagyok: Ez mivel tud többet? Láttam, hogy az új kodi rc3-asra épül, de ezen kívül? Miben más ez a bulid, mint az LE?
-
envagyok
veterán
http://www.alexelec.in.ua/
Tegnap megjelent az alexelec 2.1.3 S905 boxokra ha vkit érdekel.
DTB img-k is vannak több készülékhez. -
junkpod
veterán
-
Pelican
őstag
válasz
Roland8622 #12756 üzenetére
A HDR nincs bekapcsolva rajta?
Ha nem kell az UK adapter én tudnám használni...
-
azbest
félisten
válasz
Roland8622 #12756 üzenetére
úgy hangzik, mintha rgb 0-255 vs 16-235 tartomány nem passzolna a box és a megjelenítő közt. Az pedig, hogy egyik filmmel jó a másikkal nem, esetleg az éppen játszott film felbontásától is függhet, lehet máshogy van beállítva az egyik és máshogy a másik felbontás.
Ha túl sötét, akkor lehet,hogy 0-255 módban kiadott jelet 16-235 módban mutatja a megjelenítő. Ha meg 16-235 módban kidottat 0-255-ön mutat, akkor pedig túl világos lesz. vagy pont fordítva
-
Pelican
őstag
válasz
junkpod #12747 üzenetére
Igen, felfogtam 15 Mpixelt, csak nem értem, mit kezdesz vele, pláne ha több ezer van belőle.
Én az 50 MPixeles képeimet is lekicsinyítettem 4k-ra...
Eredeti felbontásban nyomtatáshoz kell csak, vetítőn, monitoron, tévén mindig a megjelenítő fizikai felbontására méretezek. -
Roland8622
aktív tag
Sziasztok
Végre megtaláltam a megfelelő topicot/milyen jó ph-en van mindenre
/
Adott egy Orion PT32-S HD Ready LCD TV és egy MINI M8S 2 - 2GB RAM 8GB ROM ANDROID 6.1 TV BOX KODI-val ezt rendeltem és kellett hozzá itthoni adapter, mert kintit küldtek, benéztem
Sajnos azt veszem észre, hogy ha régi dvd lejátszót kötök rá akkor okés a szín, ha meg ezt a kis kütyüt akkor a sötét részek a filmeknél nagyon sötétekPróbáltam a KODI-n túl VLC-vel is, de ott is ua. az eredmény, de azzal a lejátszóval még hang sem volt pfff
TV-n próbáltam kalibrálni a színeket, de semmi pozitív hatása nincs. Amúgy a youtube-on fellelhető ilyen FULLHD-s meg 4k-s bemutató videóknál sem volt probléma, csak ha pl. pendrive-ról nézek filmet.
Maga a készülék eddig bejött, mert mindent lejátszott videó formátum tekintetében, de ez a sötét színvilág nem nyert filmnézésnél.
Lehet ezzel kezdeni valamit? -
nimfas
addikt
válasz
gabo9201 #12754 üzenetére
Eddig nekem is ez a favorit, csak gondoltam hátha van valami szipi-szupi másik ajánlat.
Rendelés előtt állok.Még tudnom kéne hogy áll a 3D OU anyagokkal (passzív LG alsó-felső kép)... ősrégi Popcorn A110-em simán lejátsza, TV felismerti átkapcsol 3D-be azt jónapot.
Holnap leviszem a Q-box 905-öst a FSZ-re is letesztelem a tv-n, LE mit szól a 3D anyaghoz. -
nimfas
addikt
Max nem 1 hét alatt van itt, hanem 4-6 hét. 3eFt a difi...
D
Esetleg valami ajánlat ez ellen? 1000-es Lan-al : KIII Smart Android TV Box Android 5.1.1 S905 Quad-Core 2G / 16G UHD 4K 3D KODI XBMC Mini PC 2.4 / 5G 53.99+10.38 = 64,37 USD Euból.
-LE fusson rajta SD kártyáról varia nélkül ha lehet!
-Kábeles kapcsolat
-Max full hd anyagok (LG 3D, nem 50GB/film, csak a 17-20 -
Technoman
őstag
válasz
Osynho #12732 üzenetére
Ez így van, most nézem a Gigabit és a 100-as LAN másolási sebességét win 8.1-ről és elsírom magam
100-as (Venz V10) 2,5-3,8 Mbps vs 1000-es 25-28 Mbps (Himedia Q5 Pro)Jut eszembe, akinek van eladó Beelink Mini MXIII-a (S905) az kérem dobjon egy PÜ-t, Budapesten tudnám átvenni.
-
blakey
titán
A legújabb fejlesztői LE-ből kikerült a CPU hőmérséklet, tehéát egy ? jel van a helyén és úgy tűnik, hogy a legtöbb box esetében megoldódni látszik a " boot freeze". 32 bitesek a fejlesztői verziók.
-
Az ismerősöm ráállt, hogy ne az egyetlen itthon kapható Venz10-est vegye, hanem rendeljünk a "Világpiacról"
Az igény:
- "minden" lejátszása, ami náluk a pendrive-ra vagy mobil HDD-re másolt filmeket jelenti.
- wifi kapcsolat. Nincs hálózati csati a TV-nél.
- optikai kimenet az 5.1-es erősítőre.
- CECHa jól vettem le az eddigi hozzászólásokat, neki jó lenne a S905X, mert nincs kábeles kapcsolat?
Kellene a 2GB, vagy mindegy?
Jó erős wifi az jó lenne.
A keret 18eFt-ig.
A vámot nem kockáztatnám más kontójára.
LE-ben gondolkodom az 5.1-es hangok miatt is.Típus javaslat? Esetleg link? Sajnos az Alin nem vagyok ott mert nem fogad PayPalt.
Köszönöm.
-
Pelican
őstag
-
blakey
titán
válasz
Pelican #12741 üzenetére
Készülékfüggő és rendszerfüggő a dolog, Mini MX (S905, 1/8), Mini MXIII (S905, 2/16) tudatos váéasztás volt és nem bántam meg, valószínűleg most sem választanék mást, ezekkel a legkevesebb a gond LE alatt. Persze egyéb készülékek is működnek, de ennél a kettőnél semmit nem kell változtatni, remote.conf fájl cserélni, stb.
-
Pelican
őstag
válasz
blakey #12738 üzenetére
Régebben nekem is volt a boxra HDD dugva, de most már az is a NAS-ra került, így egyszerűbb az élet...
Nekem az S905-ösök kicsit lassabbnak is tűnnek, ha nagyon ráérek, majd csinálok egy tesztet, hogy tényleg így van-e, vagy csak képzelődöm, de az tény, hogy a jellyből nagyobbat bír lejátszani az X. -
blakey
titán
válasz
Pelican #12736 üzenetére
Mint írtam, mindenkinek más, nekem van NAS-om, de bizonyos anyagokat a lejátszóra csatlakoztatott HDD-n tárolom, 100-as LAN-on gyenge az adatátvitel, ha netán letöltők egy fájlt ami 1-2GB és a lejátszóval indítom el akkor a 100-as LAN bizony szűk keresztmetszett a 240-es net mellett. Ettől föggetlenül valószínűleg én is el lennék vele, de ha választani kell akkor inkább lemondok a VP9-ről a gigás LAN ellenében.
-
blakey
titán
A 100-as LAN gyengesége nem csak másolásnál jön elő, egyszerű lejátszáshoz természetesen elég, 90Mbps-ig használható minden gond nélkül, viszont ha már több mindent szeretnénk hálózaton keresztül csinálni vagy másolni szeretnénk, stb, akkor bizony előjönnek az akadozások.
-
kenand
veterán
válasz
szabi__memo #12715 üzenetére
Nekem átcsúszott ÁFA és kezelési költség nem volt. Elég kicsi doboz, jó eséllyel átcsúszik az ellenőrzésen... telefon és tablet szó sincs rajt amire ugranak...sajna EU raktárban még nem láttam
(#12727) sto1911
Nem olyan nagy hátrány a gigás net hiánya, 100-ason is szépen mennek a fullHD-s tartalmak is.
-
blakey
titán
-
sto1911
veterán
Sziasztok, szeretnek beszerezni egy ilyen TV okosito kutyut. Ezekre szeretnem hasznalni:
- streameles netrol (web + youtube)
- streameles LANrol (mkv, ill. egyeb)
- KODI
- legyen ethernet csatlakozoja
- min. 2 GB RAM
- tamogassa az Elec-et vagy linuxot, ha esetleg le kell cserelni az androidot veletlenul
- Full HD eleg- torrent egy rakotott vinyora, ha a routerrel nem erem el a megfelelo minoseget (most ugral a sebesseg, es alapjaban veve is lassu, nincs 1 MB sem, pedig a HW elvileg birna)
Ez megfelelne hosszu tavra ill. elso ilyen kutyunek? [link]
Gondolom az leirasban szereplo ilyeneknek, mint pl. External Subtitle Supported: No nem kell bedolni, mert ugyis a ra telepitett programtol fugg.
-
kenand
veterán
Legkisebb Tronsmart Vega S95 a Pro is 40 USD körül megáll.. többi kínaihoz képest van mini angol support...
-
kmarci25
veterán
válasz
paparazzi2 #12709 üzenetére
Gearbest-en is van MXIII II. Kínából olcsóbb, de két napja még volt EU raktárban is.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
paparazzi2 #12709 üzenetére
Ugyanazt, ami neked is van. Ha már nem találsz S905-öst, akkor jó lesz nekik az S905X verzió is, Mini MX III II néven fut. De vannak még egyéb ajánlott típusok is, lásd összefoglaló. Van ott egy ajánlat az amazonról is.
S905-ből amit találtam még egy gyors kereséssel: KIII, M18, K1 Plus. -
kenand
veterán
válasz
adi1234 #12678 üzenetére
Jobban tetszett volna ha menne a bluetooth, mivel az a küldő telefonon nem igényelne semmilyen külön appot, csak a fogadó android boxon.
25-30 USD-ért ugyan lehet venni kütyüt mi erre a célra készült és digitálisan fogadja és optikán/koaxon digitálisan küldi az erősítőre... de majd annyiba kerül, mint egy android box és az már amúgy is van...
Végül is egy allcast (küldő telefonra kell tenni) és egy allcast receiver a boxra tűnik a legegyszerűbb megoldásnak. (wifi-s) -
paparazzi2
tag
Sziasztok!
Ma két barátom is jelezte hogy szeretne ő is olyan TV okosító kütyüt ami nekem van. Én Beelink MX III-at használok sd kártyán LE-el.
50 dollár maximummal melyik LE-t támogató kütyüt vegyem nekik? Tudtok valahol akciót, leárazást?
Köszönöm
-
Beni2360
félisten
válasz
junkpod #12695 üzenetére
Oda megy a felirat ahová akarod, akár a bd lemezek fekete sávjába is. Csak be kell állítani. - na erre várok beállítási opciókat.A BD lejátszóban ilyen opció nincs, Kodiban meg bármit állítok az ISO fájlnál nem teszi alulra. Most meg a ZIDDO X8-nál meg a külső játszik le és ott semmi képen nincs opció.
-
Beni2360
félisten
válasz
tozso76 #12705 üzenetére
Első bekezdéshez a válaszom: Nézési távolság kérdése. 90" vásznat cseréltettem 82"-ra mert kb. 3.5 méterről már a 90" nagynak találtam, nem érzékeltem az egész képet és nem szeretem mozgatni a fejemet.
----------------
Engem maximum a sötétebb részeknél zavar egy kicsit az a "fekete csík", egybe olvad a filmmel. -
tozso76
aktív tag
válasz
Beni2360 #12691 üzenetére
Régebben felül maszkoltam a vásznat, ezzel mintegy 2,35:1 arányú lett a vászon. 240 centi széles vásznon már nem kényelmes a feketébe rakni a feliratot. Sokat pásztázol vertikálisan a szemeddel. Most kb. a kép 1/4-be illesztem a feliratot. Így egyszerre látom a képet és alatta olvashatom a feliratot.
"Csak azt nem értem, hogy adott egy 16:9 arányú vászon alul kisebb felül nagyobb fekete résszel, sötétben ez miért zavarja a szemét egyes embereknek.
"
Nem zavaró, ez az alul-felül fekete csík, csak sokkal esztétikusabb, mozisabb ha nem látsz fekete csíkot(csíkokat). Sokkal kontrasztosabbnak látod a képet, ha a vászon széle ad keretet és nem egy fekete (ami sajnos inkább szürke) vetített keret. 47" TV-n egyáltalán nem érdekel ez a dolog. Vásznon egész más ez csík dolog.
-
Beni2360
félisten
válasz
Pelican #12692 üzenetére
Akkor kíváncsi lennék, hogy a vászon felső részén miért van szélesebb fekete csík?
Oldalt és alul 5-5-5 cm általában, felül meg 20-30 cm. Az alsó és a felső fekete sáv közt adott a távolság.
----------------------------------------
(#12702) zetecR - Engem jobban zavar a kisebb kép, mint a leeső szél - ez csak érzéki csalódás. Nem véletlenül hívják panoráma képnek ezeket a méretű filmeket. Valójában többet látsz belőle min ha kinagyítod. Kinagyításnál a képből kisebb részt látsz nagyobb alakokkal.
Meg van a MATRIX trilógiám panoráma kivitelben és ősszel adták a V3-n teli 16:9 képben borzalmas nagyok voltak az emberek. A panoráma filmeket abból a perspektívából veszik fel amilyen méretű filmet adnak ki.
De kinek a papné kinek a lánya. -
zetecR
addikt
válasz
junkpod #12695 üzenetére
Nem vagyunk egyformák...
Nem kerül többe, viszont 30%-kal nagyobb felületen látod a cselekményt.
Engem jobban zavar a kisebb kép, mint a leeső szél. Nem művészfilmeket nézek, ahol a képi világ utolsó mm2-nek is jelentősége lehet, hanem Hollywood-i "szemetet", azért azok annyira nem kifinomultak, hogy ettől infarktust kelljen kapni.De mint mondom, abszolút szubjektív.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox Series X|S
- Elite: Dangerous
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Funkcionalitásra kihegyezett, USB4-es SSD ház a TerraMaster fémjelzésével
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mini-ITX
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Eladó Konfig I7 6700 16GB DDR4 512GB SSD RTX2060Super 8GB!
- Eladó Konfig I7-10700 16GB DDR4 512GB M2 SSD RTX2060 6GB!
- Eladó Konfig Ryzen 5 5600 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Eladó GAMER konfig! I7-12700E 1TB SSD 32GB DDR4 RTX3070Ti 8GB!
- Eladó GAMER Konfig Ryzen7 5700G 32GB DDR4 1TB M2 SSD RTX3070Ti 8GB!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel