Hirdetés
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
Hőfok kijelzés, ennyi semmi más. Cserébe minden 10. próbálkozásra indul el
De a nagy támogatói az új verziónak majd megmondják. Na jó még talán annyi hogy picivel kevesebb ramot eszik a 32bit miatt, de 2gb-os boxal nem oszt nem szoroz.
no more 64-bit usespace build!
update media_build drivers to CrazyCat69, 2016-12-23 (thanks @CvH)
added some kernel fixes for 32-bit userspace
improved Kodi buffering patch
fixed freezing when trying to play some MP4 videos (https://forum.libreelec.tv/thread-3219.html)
added a patch that might enable Bluetooth for QCA9377
added a Python hack to improve 32-bit userspace detection in addons using platform.machine() (e.g. Spotify)
updated LE addon repository
other little tweaks and fixesSemmi olyan javítás nincs benne, ami a gyakorlatban érzékelhető lenne. Szóval így ebben a formában sok értelme nincs. Akinél működik a 9-es verzió annak felesleges ezekkel próbálkozni, se gyorsabb nem lesz, se jobb nem lesz semmiben, max nem indul rendesen, biztos ez is feature, nem bug.
-
Osynho
addikt
Én se frissítettem a 9-es óta, mert nagyon jól működik, egyedül a hang pattogása zavar. Ezt ki lehet javítani valahogy?
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
Pendragon911 #12992 üzenetére
Esetleg valaki hozzá tudna szólni az előző IPTV-s kérdéseimhez? Köszi!
-
trance89
őstag
válasz
Pelican #13089 üzenetére
én pedig az ilyen beböfögéseket nem értem...
nagy tiszteletem kszaq-nak hogy ennyi munkát fektet ebbe a projektbe ami nekünk semmibe se kerül pont ezért vettem 3db s905 kütyüt is, csakhogy én mindössze egyetlen negatív dologról írtam (még csak véletlenül sem ócsároltam a munkáját) erre már jön is egy okoska a sablon szöveggel - "ha nem tetszik valami csinálj jobbat""Egy fejlesztő nem tudja az ezerféle olcsó kínai szarokat mindet végigtesztelni saját maga, ezért vannak a developer buildek, amiken a különböző változásokat lehet tesztelni, minden stabil verziót megelőz jópár ilyen."
pontosan tisztában vagyok vele, ezért lenne értelme a developer szekcióba rakni a megjelenésre szánt verziókat (mint RC - release candidate) pár napra hogy kiderüljön nincs e velük valami nagyobb bibi"Sajnos elég kevés ember veszi magának a fáradtságot és teszteli ezeket a buildeket, hogy elegendő visszajelzést adjon a változások eredményéről, mert egy kicsit érteni is kell hozzá, meg időt is kell rá szánni."
teszteltem eddig is és fogom is még a jövőben kszaq developer buildjeit, köszönöm a kioktatást"Ha jó a 9-es, akkor használd azt és örülj, hogy valaki az olcsó szarodból egy szuper médialejátszót csinált neked ajándékba."
megkérnélek hogy ne használd felém ezt a hangnemet, a szarozást pedig máshol folytasd, én nem támadtam senkit erre megjelensz és olyan hangnemben írkodsz mint akinek elgurult a gyógyszere, ezt leírhattam volna a te stílusodban is de nem alacsonyodok le a szintedre
ui.: én itt a vitát be is fejeztem, nem érdekel mit böfögsz be válasznak -
Demokatona
tag
válasz
DoItYourself #13090 üzenetére
Köszi!
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Demokatona #13087 üzenetére
A távirányítója vacak, pontosan kell vele célozni. Van belőle S905 és S905X változat is. LE alatt jól muzsikál, youtube-ot a Kodihoz írt addon-al tudod használni, qwerty billentyű hasznos hozzá, do mobilról is tudsz ráküldeni yt tartalmat.
Pelican: igazad van, küldtem is neki karácsony előtt kávépénzt, mert megérdemli.
-
Pelican
őstag
válasz
trance89 #13088 üzenetére
Nem értem a nyavalygást meg negatív okoskodást.
Valaki a szabadidejében fejleszt valamit, amit megoszt mindenkivel ingyen.
Semmi okod a hőbörgésre, ha tudsz, csinálj jobbat, ha nem, akkor várj türelmesen.
Egy fejlesztő nem tudja az ezerféle olcsó kínai szarokat mindet végigtesztelni saját maga, ezért vannak a developer buildek, amiken a különböző változásokat lehet tesztelni, minden stabil verziót megelőz jópár ilyen.
Sajnos elég kevés ember veszi magának a fáradtságot és teszteli ezeket a buildeket, hogy elegendő visszajelzést adjon a változások eredményéről, mert egy kicsit érteni is kell hozzá, meg időt is kell rá szánni.
A legtöbb hiba az amlogic-os frissítésekkel jön, és akkor derül ki, mikor több százan, ezren kezdik el használni.
Kevés olyan elkötelezett fejlesztő van, mint kszaq, aki mindent megtesz az S805/S905-ös boxok kiszolgálásért.
Ha jó a 9-es, akkor használd azt és örülj, hogy valaki az olcsó szarodból egy szuper médialejátszót csinált neked ajándékba. -
trance89
őstag
válasz
envagyok #13076 üzenetére
igen de szinte használhatatlan, a 009 óta az összes megjelent verzió új nem kis problémával jön, csak azt nem értem hogy kszaq miért nem adja ki tesztelésre pár napra a megjelenésre szánt verziót mielőtt berakná a stabilok közé, így mindenki jobban járna
a 12-es esetében a chapter seeking bugos, 3-4x ugrásra befagy a kép és stop után is ezt csinálja, sőt már az összes videónál egészen újraindításig, többen megerősítették mint én is
mehet vissza a betonbiztos 009, azóta nincs jobb és ha így haladunk nem is nagyon lesz -
Demokatona
tag
Érdemes venni egy A95X boxot?
Csak youtube és avi,mkv filmeket néznék rajta. -
sp8787
addikt
válasz
envagyok #13076 üzenetére
Mondjuk en Backup Restore modszert szeretem 2 kartyaval.
Igy egy biztos rendszer mindig keznel van.KIII-on ugy nez ki siman megy a normal 012 ,mondjuk a 011-nel sem volt semmi gond.
Egyebkent az normalis ,hogy cca. 800MB egy Backup?
Nem is mediatarazok vagy ilyesmi csak lejatszok meg egy par addon Ex*d*,SportsD**,ZemT*,Pro*ports..etc. -
gulac12
tag
Nálam is probléma volt az LE Samba elérése, nekem a következó módon sikerült megoldani:
Beelink M18 LibreELEC 009 fájlrendszere és csatlakoztatott meghajtóinak megjelenítése Windows 10 x64 alatt (ASUS RT-N18U routerben fix IP címet adtam az eszköznek, a LibreELEC Samba szervert a win mégsem látja) Fájlkezelő - Ez a gépre jobbklikk - a megjelenő ablakban Hálózati hely hozzáadása - a megjelenő Hálózati hely hozzáadása varázsló ablakban klikk a Tovább gombra - a megjelenő Egyéni hálózati hely kiválasztása ablakban klikk a tovább gombra - a megjelenő Adja meg a webhelyének nevét ablakban beírni a Beelink M18 LibreELEC IP-címét a következő módon: \\xxx.xxx.x.x\/ (azt az fix IP címet kell ide beírni, amit a routerben megadtam) majd klikk a Tovább gombra - a megjelenő Mi legyen ennek a webhelynek a neve ablakban megadni pl. a LibreELEC kifejezést, majd klikk a Tobább gombra - a megjelenő Hálózati hely hozzáadása varázsló befejezése ablakban klikk a Befejezés gombra. A Fájlkezelőben ezt követően megjelenik egy LibreELEC menüpont, amely akkor is látszik, ha az ezköz ki van kapcsolva.
-
No.01
addikt
Lehet, h kicsit hulyet kerdezek, de ha a Wetek (Play 2) csatlakozik a halozatra akkor azt v.hogy el kellene ernem a laptoprol nem? Egyaltalan nem latom csak a routerben. Mikent kellene ezt jol belonom?
-
envagyok
veterán
KIjött a 012
Már csak 32 bites build van, de abból rögtön 2.
Egy a problémás bootolóknak, egy normál.
Eddig nem fagy a minimx-en
https://forum.libreelec.tv/thread-3588.html
Akik 64 bitről váltanának, kicsit várjanak, vmi gond van a repo-val. -
jézusom
addikt
Hali!
Van valaki, aki droidos boxszal zenét hallgat?
Kodin keresztül nem az igazi a hangzás spdif kimenetet használva, szerintem felkonvertál mindent fix 48KHz-re...
Van lehetőség jó a "natív" felbontású hangot kilőni digitálisan? Jelenleg optikán, de később hdmi-n.
Droidra milyen zenélős appot használtok?
-
junkpod
veterán
válasz
Technoman #13059 üzenetére
Nyitsz egy notepadot, bemasolod, mentes remote.conf névvel.
Sd kivesz boxból, kártyaolvasóba teszed, remote.cinf fájlt bemasolod a kártya gyokereben, leválasztása, boxba berak, indít.
De lehet, hogy ettől sem lesz jó a tavod, mert mást is androidrol olvas. Viszont ha jó lesz, az azt jelenti, hogy az le is tartalmazza valahol a billentyű kódokat. Szamolj be, hogy sikerult-e? -
Pelican
őstag
válasz
leximester #13068 üzenetére
Igazad van, aztán rájöttem, hogy neked pont az ellenkező irányban kéne, azért vettem le a linket.
-
Pelican
őstag
válasz
leximester #13065 üzenetére
Konkrétan az M18-at nem tudom, de elvileg lehet
-
leximester
tag
Hálózatról fel lehet ébreszteni egy beelink m18-t valahogy? WoL nem igazán akar működni.
-
Technoman
őstag
válasz
Pelican #13061 üzenetére
Megcsináltam, kimásoltam egy jegyzettömbe. Lett belőle egy ilyen: remote.conf (1 KB)
Mivel nem tudtam hálózaton átmásolni. Átmásoltam az LE fájlkezelőjével az egyik vinyómra. Ott a gyökér fájlrendszerbe próbálom átmásolni, de mindig visszadob hibával.
Mit csinálok rosszul?
thx -
Pelican
őstag
-
Technoman
őstag
válasz
Pelican #13054 üzenetére
Tudom, hogy most nálad/nálatok ez lehet
,.
de amit ejelhar közzétett, ennek a teljes tartalmát megfogom, kijelölöm és egyszerűen csak bemásolom
az SD kártyán lévő LE gyökérbe, nem kell valami proggal kiírnom (pld win jegyzettömb)?Egyébként igen, tudok SD-ről LE-t futtatni.
Úgy sikerült elbarmolni a rendszert, hogy itt, egy tag adott egy ötletet és egy linket: tegyem fel a Venz által kiadott, direkt erre optimalizált LE-t, amit penről tudok feltenni.
Sajnos, nem gondoltam át teljesen a telepítés menetét,így sikerült letörölnöm az eredeti Android 5.1-et. -
Csicsóka
őstag
válasz
pinnacle #13055 üzenetére
"Kikapcsolásnál felpörögtek a lemezek, nem állnak le"
Ez baj, mert a shutdown alatt még megszólítja a rendszer a lemezt. Valszeg az umount parancs teszi. Ez viszont később következik be mint ahogy KODI kiadná System.Exec("/sbin/hdparm -y /dev/sda") parancsot.
Egyszóval, nem hiszem hogy ez így működni fog.
Tehetsz azért egy próbát, a fájl elején találod ezt a szekciót, és csak ezzel a sorral egészítsd ki, úgy ahogy az előbb irtam:<onclick>System.Exec("/sbin/hdparm -y /dev/sda")</onclick
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Csicsóka #13044 üzenetére
Köszi! Ettől azonnal leállt.
Nem lehet ez automatikusan lefutóra állítani? Ehhez már kszaq-ot kellene megkérni, hogy tegye be a LibreELEC-be? Kikapcsolásnál felpörögtek a lemezek, nem állnak le.
Aeon Nox-nál, hova kell <control type="button" id="3">.... bemásolni? DialogButtonMenu.xml végére?
-
Pelican
őstag
válasz
Technoman #13052 üzenetére
Egy másoláshoz hülyebiztos útmutató?
blakey leírta lépésről-lépésre:
Ezt a remote.conf fájlt a gyökérbe kell másolni.Egyébként tudsz SD-ről futtatni LE-t?
Mert akkor ne foglalkozz a NAND-ra telepítettel... csak csinál egy friss kártyát és arra tedd a remote.confot is.
Egyébként, ha kínai ez az egész, akkor hogy raktad fel a NAND-ra egyáltalán? -
Technoman
őstag
válasz
blakey #13043 üzenetére
Megvárom a KIII-ast , aztán majd eladom valami nyomott áron a Venz V10-est
Ha tudom, előtte "megandroidozom" a rendszert (felhívom a forgalmazót, hátha tud segíteni a visszaállításban)(#13045) azbest
Köszi, hogy figyelmeztetsz ejalhar válaszára (ha esetleg elfelejtettem neki megköszönni, akkor)
Csak az a gond, hogy nem tudom, mit kell ezzel tennem. Mi ez? Hova kell másolnom, Mit kell vele tennem? El tudom még jobban ...aszni a dolgot, stb?
Sajnos, ezekben nem vagyok annyira spiller. -
Csicsóka
őstag
válasz
pinnacle #12957 üzenetére
Belépsz SSH-n, és kiadod:
hdparm -y /dev/sda
Ezt válaszolja:
/dev/sda:
issuing standby commandEkkor ha nem fogja semmi a HDD-t, le fog állni.
Ha nem, akkor olyan lemezed van ami így nem állítható le.Van DialogButtonMenu.xml az LE-ben is igaz a confluence skin esetében ez csak olvasható fájlrendszeren van. Ha teszel mondjuk aeon-nox skint, akkor a .kodi/addons/skin.aeon.nox.5/1080iben ott lesz.
<control type="button" id="3">
<description>Shutdown button</description>
<width>510</width>
<height>60</height>
<textcolor>grey2</textcolor>
<focusedcolor>white</focusedcolor>
<align>left</align>
<textwidth>435</textwidth>
<textoffsetx>45</textoffsetx>
<texturefocus border="35,2,35,2">button_shutdown_focus.png</texturefocus>
<texturenofocus border="35,2,35,2">button_shutdown_nofocus.png</texturenofocus>
<onclick>System.Exec("/sbin/hdparm -y /dev/sda")</onclick>
<onclick>Powerdown()</onclick>
<visible>System.CanPowerDown</visible>
<font>font14</font>
<label>13016</label>
</control>Próbálkozhatsz vele, én nem csináltam ezt meg, mert az én boxom leállítja a 2.5-ös hdd-t (lekapcsolja az usb tápot).
-
blakey
titán
válasz
Technoman #13042 üzenetére
Valakinek van Venz 10-e gyári rendszerrel, meg kéne kérni, hogy másolja ki a remote.conf fájlt (System/etc alatt van) és akkor működni fog a táv. A Minixnél nekem is ki kellett másolni a remote.conf-ot, mert nincs benne az LE-be, lehet, hogy írok a fejlesztőnek, hogy tegye be.
Köszönöm. Kaptam a Minixet (több hónapja nézegetem és valaki megunta
) így a másik 2 megy, maradtam az S905-nél, számomra tökéletesen megfelel és tetszés szerinti rendszerrel használható.
-
Technoman
őstag
válasz
blakey #13039 üzenetére
Azért ne felejtsük el, hogy nálam volt egy alap op elbaszarintás is (eltüntettem az Androidot).
Na már most, onnantól LE-n a táv már nem működött (kész szerencse, hogy mindkét eszközöm CEC kompatibilis)
Ennek is betudható ám a hiba.Az U1-hez meg gratula.
Tényleg, miért adtad/adod el a két 905-ösödet? Láttam más fórumon is állandóan véded a 905-ös (MX, MXIII) becsületét. Annyival jobb a Minix? -
azbest
félisten
válasz
frovery #13040 üzenetére
A képarány probléma amlogic bug is lehet. Libreelec alatt kellett külön mókolás a kodi amldecoder-ben, hogy néhány feltétel szerint jól tippelje meg a képarányt.
A beépített tunert kszaq buildje nem támogatja, de úgy emlékszem valaki szokott buildelni másik kernellel olyat, ami igen. Múltkor linkelte valaki.
-
frovery
senior tag
Kis segítséget kérnék.
K1 Plus DVBS2/T2 tuneres.
Egyenlőre eredeti androiddal.1. Csatornalistát hogyan lehet kimenteni, hogy pc-n megszerkesszem, könnyebb lenne, mint távval bohóckodni.
2. Tv képarányt sem kezeli rendesen. 4:3-as képarányt széthúzza oldalra 16:9-esre. Tv-n biztosan jó,mert Mindigtv-n, Külső linuxos boxon és dvd lejátszón is jó hdmi kábellel.
3. Ha mondjuk a tv saját tunerével nézek tv-t, bekapcsolom távval a K1 Plust, nem kapcsolja át a tv-t a HDMI bemenetére, pedig másik boxok bekapcsolják.
4. A két tuner között csak úgy tudok választani, ha kikapcsolom,majd vissza a boxot. Elég csak távval.Ezekre a dolgokra kérnék tanácsokat.
LE-n ezek normálisan működnek? Tervben van, hogy felrakom de most időhiányban szenvedek.Köszönöm előre is!
-
Technoman
őstag
Sajnos nekem nem jött be ez az új, "12-es" változat, amit blakey linkelt be a napokban Így visszatértem a Venz gyári LE op.ra.
Hidegindításból, a készülék nem kapcsolja be a TV-t (régebben, a 10/11-es 32 bit verzióknál ez volt a biztos jel, hogy bootloop fagyásom van)
Érdekesség, hogy bár a TV-t nem kapcsolja be, de nem fagy ki az LE, hanem a beállított 1080p/24-ből átvált 720p/60-ra (?)
2 nap tesztelés után nálam a köv:
reggel cca 7 órás hidegindításból a TV-t bekapcsolja, minden pattent. Este viszont -cca 10 órás- hidegindításnál, már a TV-t nem kapcsolja be ill. a fentiek. -
envagyok
veterán
válasz
Csicsóka #13034 üzenetére
Az enyém ugyanígy néz ki, de:
ASIX AX88179 USB 3.0 to Gigabit Ethernet Adapter
USB\VID_0B95&PID_1790&REV_0100
Általános SuperSpeed USB-hub
USB\VID_05E3&PID_0616&REV_0401És tökéletesen megy az usb3 és a gigabit lan is win alatt, linux alatt, illetve rapberry pi2-vel próbáltam még libreeleccel, ott is megy.
Arra kell figyelni, hogy ahol veszed írják, hogy asix chipes. -
Csicsóka
őstag
Aki ezzel a LAN adapterrel akarja a 100-as boxokat gigabitessé tenni, vigyázzon mert én megszívtam vele.
Korábban többen is írtátok, hogy probléma mentes LE alatt, de amit én kaptam egyáltalán nem működik, sem mint hub, sem mint lan.Asztali gépen megy, Linux, és dózer alatt is csak 10/100. A hub-ra dugott USB3-as pen, és HDD nem is látszik, USB2-es cuccok jók.
Linux alatt vallatva:
Bus 003 Device 004: ID 0bda:8152 Realtek Semiconductor Corp.
Bus 003 Device 002: ID 05e3:0610 Genesys Logic, Inc. 4-port hubVagy is ebben egy Realtek RTL8153 chip van, ami egyébként gigabites.
De itt nem megy csak max 100-al:
Mint18 ~ # ethtool eth1
Settings for eth1:
Supported ports: [ TP MII ]
Supported link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full
100baseT/Half 100baseT/Full
Supported pause frame use: No
Supports auto-negotiation: Yes
Advertised link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full
Advertised pause frame use: Symmetric Receive-only
Advertised auto-negotiation: Yes
Link partner advertised link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full
Link partner advertised pause frame use: Symmetric
Link partner advertised auto-negotiation: Yes
Speed: 100Mb/s
Duplex: Full
Port: MII
PHYAD: 32
Transceiver: internal
Auto-negotiation: on
Supports Wake-on: pumbg
Wake-on: d
Current message level: 0x00007fff (32767)
drv probe link timer ifdown ifup rx_err tx_err tx_queued intr tx_done rx_status pktdata hw wol
Link detected: yesSzóval ez valszeg egy hamis, gyári szemét.
-
Csicsóka
őstag
A T95m távomat úgy programoztam át, hogy azok a gombok amik még nem voltak használva, billentyű leütésként érzékelje a KODI.
Egyből I,X,A, Space,O,T,S leütésnek érzi, és csinálja is.key_begin
0x01 11
0x4e 2
0x0d 3
0x0c 4
0x4a 5
0x09 6
0x08 7
0x46 8
0x05 9
0x04 10
0x13 28
0x19 1
0x42 23 ;I
0x16 103
0x1a 108
0x51 105
0x50 106
0x18 115
0x11 172
0x4c 46
0x10 114
0x59 45 ;X
0x52 128
0x58 30 ;A
0x54 120
0x40 116
0x41 113
0x45 130
0x49 134
0x0a 133
0x48 138
0x4d 70
0x0e 136
0x0f 60
0x43 57 ;Space
0x03 127
0x06 139
0x44 140
0x00 90
0x02 395
0x56 24 ;O
0x57 20 ;T
0x55 31 ;S
key_end
Ha Harmony küld ki hexa kódot, akkor lehet h ez itt is működne. -
Technoman
őstag
válasz
#79335424 #13028 üzenetére
Ha jövő hétig ráér a válasz, akkor megnézem neked, mivel akkor kapom meg a saját KIII-asomat
-
No.01
addikt
válasz
horeee #13023 üzenetére
Most kicsit kezdek osszezavarodni
Jelenleg meg minden a gyari ahogy a Wetek kitalalta (Android alapu) Az itt kapott link, (megegyszer koszonet erte
) alapjan majd belovom es meglatjuk mi lesz.
Szoval gyarilag volt rajta egy Youtube, de az nem volt koszono viszonban sem azzal amit az ember elvar a nativ Youtube klienstol. Igy sikerult letoltenem a masikat (csak ez a 2 volt) ami viszont teszi a dolgat ahogy kell.
Szoval ha v.mi nem fog ugy mukodni ahogy szeretnem es megis raoperalnam az OpenElec-et akkor ott alapbol az Android TV-s verzio lesz vagy a masik? Egyaltalan akkor fogok tudni modositgatni/telepitgetni?
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
DoItYourself #13022 üzenetére
Samsungon kívül más is ilyen kecseg hogy direkt elhagyja?
-
törölt tag
válasz
Technoman #13027 üzenetére
Igen, a kérdés ezen része inkább csak amolyan "biztonsági" volt. A nagy kérdés az a hogyan. Használtam már Analóg kimenetet Measy U2C -n, és M8 -on. A filmek képaránya rendben volt, a rendszerképé viszont nem, és Android alatt nem tudtam rajta változtatni. Ezért lennék kíváncsi a tapasztalatokra.
-
törölt tag
Az valós infó, hogy a KIII -on van analóg videó kimenet? Esetleg tesztelte már valaki? Android alatt szeretnék 16:9 -es (nem 4:3 -as széthúzva) képet megjeleníteni jack-RCA kábellel. Szerintetek lehetséges?
-
horeee
tag
válasz
drbodyjr #13018 üzenetére
Szerintem a Sunvell-nél az OTA nem működik, legalábbis nekem még semmi sem jött rajta soha, pedig az enyémhez egy frissebb Firmware már kijött mióta megvettem, de valamelyik fórumon (nem emlékszem már, talán a FreakTab?) publikálta a Gearbest supportja. Nem a gyártó!
-
-
vargalex
Topikgazda
-
nimfas
addikt
válasz
szabi__memo #13011 üzenetére
LG 42"730 3D+Smart
LG 43"632 Smart -
drbodyjr
csendes tag
válasz
DoItYourself #12985 üzenetére
Köszönöm a választ!
A kodin belül manuálisan csak a nyelvi beállításokat, feliratszolgáltatást, gyorsítást babráltam, valamint telepítettem kb 2-3 appot amit kitettem kedvencek közé. Semmi egyébhez nem nyúltam hozzáértés hiánya miatt. :-)
Elvben ota frissítés van a dobozhoz, új fw-t nem talált a rendszere. Manuálisan meg nem sikerült újat találni. Ha van tipped, hol keressem, az jól jönne. A sunvell honlapján (valószínűleg az én bénaságom miatt) nem találtam meg a készüléket.
Ami a rom-ot illeti, megtaláltam a freaktab-en a rom saját topicját, ha elakadok, max ott fogok kérdezősködni. Első nekifutásra nem találtam meg az esetleges helyreállítás menetét stock romra, de annak még utánaolvasok itt a topicban, az összefoglalóban.
Minden esetre remélem nem csinálok a dobozból levélnehezéket, az azért sajnálnám. -
drbodyjr
csendes tag
válasz
Arolotifar #12984 üzenetére
Igaz, köszi. Egyszerűbb volt egyből kérdezni. Gondolom herótotok van már ettől a mentalitástól, megjegyzem jogosan. :-)
-
Pelican
őstag
Ja, tudom, hogy az MXIII-nak is az a gagyi kevésgombos távja van mint az MX-eknek, de te írtad ezt:
hogy ha bárhol vagyok a KODI menüben, mondjuk zenék tallózása a NAS-on, vagy főmenü, stb... akkor a "stop" gomb lenyomása megállítsa az éppen szóló zenét, pont a KODI sajátos kialakítása miatt.
Ebből gondoltam, hogy akkor van stop gombod (pl. a Harmony-n) és azon működnie kell.
A kodinak nem tudok olyan "sajátos kialakítását" ami miatt ne menne. -
azbest
félisten
válasz
nimfas #13008 üzenetére
ARC, mint audio return channel.
Van olyan bekötés, hogy az erőstőbe megy előbb a hdmi, az leveszi a mindenféle hangcsatornát és a képet adja tovább a tévének. Viszont ha a tévé saját tunerjét használod, akkor ugye normál esetben így nem jutna el a hang az erősítőbe. Az ARC-nál a hdmi _be_meneten visszirányba is tud utazni hang.Ah bocs, most látom, hogy már megkaptad a választ
-
junkpod
veterán
válasz
szabi__memo #12969 üzenetére
Ezt nem kell. Csak itt többen mindig fejleszteni szeretnénk.
-
nimfas
addikt
válasz
Pelican #13006 üzenetére
A lenti tv-n ARC van írva a HDMI 1-mellé.... az emeleti tv-n pedig szintén ARC....
Ettől az ARC-tól a POFÁM leszakad, és ez mire jó egyébként???
A fenti tv-n csak a hdmi 1 (arc) dugóban megy a CEC, lent nem próbáltam, ott csak az 1-be dugtam.Megvan... hdmi-n hang kimenet, én azt hittem ezt alapból tudja a tv. Le vagyok maradva.
-
kmarci25
veterán
Lehet, hogy téves a gondolatmenet, de a gyenge wifis boxokat nem lehetne megtámogatni egy ilyen usb-s wifi vevővel? Pl. ezzel. Ez nem oldaná meg a gyenge wifi problémát?
-
nimfas
addikt
Ha már CEC az lehet hogy a tv-n csak az 1-es HDMI cec kompatibilis? Ilyen drága? Legalábbis nekem csak abban megy a box a tv távval....
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Konfig I7 6700 16GB DDR4 512GB SSD RTX2060Super 8GB!
- Eladó Konfig I7-10700 16GB DDR4 512GB M2 SSD RTX2060 6GB!
- Eladó Konfig Ryzen 5 5600 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Eladó GAMER konfig! I7-12700E 1TB SSD 32GB DDR4 RTX3070Ti 8GB!
- Eladó GAMER Konfig Ryzen7 5700G 32GB DDR4 1TB M2 SSD RTX3070Ti 8GB!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- PS Plus előfizetések