Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
divan
őstag
válasz fecus #103400 üzenetére
Akár itt a Hardveraprón is találsz aki vállal ilyet.
-
sony309
őstag
-
pinnacle
nagyúr
válasz fecus #103198 üzenetére
Köszi mindenkinek! Nekem Omegaval üresjáratban 67°C, ez a videó 4K-ban 80°C. (Ezzel a beállítással az OpenVFD folyamatosan kijelzi.) Nem fagyott le.
Junction 105°C, Ambient 70°C mit jelent? Azt írták ez az S905X3, de az X4 is hasonló lehet. Nem is értem, hogy az USB-t, HDMI-t miért nem kapcsolja le. Ezek szerint erre nincs megoldás. Itt is kérdeztem, de egyelőre nincs válasz. Parancssorral nem lehet ki-be kapcsolni?
Lehet azért még kipróbálom, hogy egy nagy hűtőbordával mennyivel lenne jobb. Az nem gond ha a egyszerre van a RAM-okon, CPU-n?[ Szerkesztve ]
-
apszi
őstag
-
fecus
őstag
válasz fecus #101935 üzenetére
A plazmaTV-n a CEC jól van beállítva.
A többi kérdésemre valakinek van válasza?
Ha ugyanez a box van valakinek esetleg más TV-vel működik a sleep?"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
fecus
őstag
válasz fecus #101821 üzenetére
A 2. user error volt. A helyes konfiggal elindult.
Az 1. kérdésemre valaki tud válaszolni? Egy autostart.sh-s megoldást találtam X3-ashoz, ha az egyáltalán megoldás az én problémámra, mert neki fordítva működtek a LED-ek nekem meg állandóan világítanak kisebb-nagyobb fényerővel.
[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
gyűrű
addikt
válasz fecus #101732 üzenetére
Nem tudom, nem ismerem.
Az én homatics boxaimon a CE 21 ne omega megy. Próbáld azt. -
kikinda2
tag
válasz fecus #101429 üzenetére
Szerintem amit szeretnél az CEC beállítás fügő. Magyarul, ha beállítod rendesen a CEC-et a boxon és a TV / erősítő is jól kezeli a CEC parancsokat, akkor ugye nem a box chip típustól függ. A Kínaiaknál még 22 óráig nagyon jó áron vannak a boxok, most vegyél amit szeretnél.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Szerintem valami droid gond lehet, az eemmc müxik úgy látom, először én is arrea gondoltam amit COF írt hogy itt nem működik, de kép alapján működik csak nem telepíti fel.
De azt írja az elején hogy nem minden eszközzel kompatibiis, úgy látszik ez is az. Van pár box amire nem megy fel. -
Beni2360
félisten
Miért nem pendrive ről csinálod? És futhat arról a ce. Az en S912-n a droid mellet van a ce 9.2.8 single módban. Vagyis nem kell hozzá sd kartya.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
joydrv
aktív tag
Innen rendeltem, alap távval. 2 hét alatt itt is volt.
[link]Mivel android alatt megy minden, ami nekem kell, emby kiegészítő is van (nekem ez volt a lényeg), így a meglévő emby szerverre simán kapcsolódik + csak simán megadva a nas-t is lát mindent a kodi rajta és le is játszik, nem teszek rá CE-t. Ezzel én elvagyok.
Jól megy a táv is android alatt is, bár egy légegér jól jönne. Azt majd a többiek megmondják milyet érdemes hozzá választani.
Viszont ha LAN-ra átdugom lehet telefonról is vezérelni a Yetsivel, bár úgy láttam bekapcsolni nem lehet vele.
SD-kártya , kártyaolvasó, switch és egyebek még úton vannak ráadásul. Így sajna kipróbálni sem tudom CE alatt. Ha ezek megjönnek szívesen letesztelem, de mondom én maradok az androidnál. -
dzz
aktív tag
Csinálj egy indítható fájlt mondjuk emmcmount.sh néven így:
touch emmcmount.sh
ezzel a tartalommal töltsd fel:
#!/bin/bash
DATAOFFSET=$(dmesg | grep mmcblk | grep ' data' | awk '{ print $7}'| sed "s/.$//g" | head -n 1)
OFFSET=$(printf "%d\n" $DATAOFFSET)
EMMCDEV="/dev/mmcblk0"
LOOPDEV="/dev/loop1"
MNTDIR="/tmp/data"
CEDIR="$MNTDIR/.coreelec"
#echo $DATAOFFSET
#echo $OFFSET
#echo $EMMCDEV
#echo $LOOPDEV
#echo $MNTDIR
#echo $CEDIR
if [ ! -d $MNTDIR ] ; then
mkdir "$MNTDIR"
fi
losetup -f -o "$OFFSET" "$EMMCDEV"
mount -o noatime,nodiratime "$LOOPDEV" "$MNTDIR"
if [ ! -d $CEDIR ] ; then
mkdir $CEDIR
fiígy:
nano emmcmount.sh
tedd futtathatóvá:
chmod +x emmcmount.sh
Futtasd és a /temp/data alatt megtalálod.
ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86
-
fecus
őstag
Ezekre a kérdéseimre valaki?
Hogyan érem el az nvramban lévő fájlokat az SD-ről betöltött CE-ből?"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
fecus
őstag
Újratelepítettem.
Még két kérdés:
1, Az NVRamban még ott van a LE 8.2, az SD-n van az új CE és a CE-ben nem megy a gyári táv. Át lehet valahogy másolni a LE-ből a megfelelő fájlt a CE-be? Melyiket és hová?
2, Melyik kiegészítővel tudok fájlokat másolni, törölni a legegyszerűbben távirányítóval?Köszönet.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Csicsóka
őstag
Megy, de én hanyagolnám, mert instabil volt LE alatt is, nem mindig éledt fel alvás után.
A sleep.conf.d könyvtárban van a minta ha ki akarod próbálni. Dorid csak bizonyos igények alatt jó mint lejátszó, CE tökéletes. HDD-t ajánlott külön táppal etetni. Vorke Z6+, és GT1 ultimate, az ajánlatom.
Másnak, más lesz. -
fecus
őstag
Az előző hozzászólásomból kimaradt, hogy egy USB-s IR vevővel működtetem a boxot. Hol találom meg ennek a távnak a jeleit? A journalctl -f-ben nincs nyoma a gombok lenyomásának.
-
dugesz77
őstag
Mindig SD-ről szeretne boot-olni először. Ha Nand-on van már egy rendszer akkor is először az SD-n található rendszerrel fog indulni(ha nincs sd akkor indul nand-ról) A nand-on lévő rendszert meg simán felül lehet írni az éppen bent lévő SD-kártyás rendszerrel ahogy az elején. Könnyű ugrálni a rendszerek között így.
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Ha visszaolvastál volna akkor látnád hogy beírtam kiegészítéssel hogyan működik a BT füles!
vargalex lerta a lényeget én meg odaírtam mit kell még beállítani!Nálam nem csúszik a hang de csak pár percet próbáltam még..
Mit kellene még leírnom??hoppsz megelőzött vargalex..
[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
tobias40 csak kérdez de nem ad választ.
Valaki tudna bizonyságot adni gyakorlati tapasztalat alapján, hogy egy Bluetooth fülessel nézve a TV-t nem csúszik el a hang?
Potyára nem vennék Bt adót."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Upo
addikt
Sajnos nem tudom, nekem nincs MXQ-m semmilyen. Valami mást kerestem a LE fórumon, és véletlen megláttam a topik címet. Emlékeztem, hogy említettek itt ilyen problémákat, azért linkeltem be a topikot. El lehet olvasni, lehet keresni hasonló fixet a saját készülékekhez.
Neked is ugyanannyiba tart a google keresgélés, azzal a nem elhanyagolható előnnyel, hogy neked van olyan készüléked, ezért ki is tudod próbálni ha találsz valamit.
Saját részről ennél több időt nem szánnék rá, legalább annyit tudtam segíteni, hogy nem egyedi a hiba hanem valós, létező, tömeges probléma. Tudják is hogy mi okozza, egyes készülékekre készítettek is fixet, ezután mindenki a saját típusára tudhatja hogy milyen irányba indulhat a kereséssel.
Valahogy nem érzem a sajátomnak, hogy én álljak neki keresgetni fixeket ha valaki bedob egy újabb random box típust, se időm, se hangulatom rá, my fault...Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
blakey
titán
Hm, az gond, akkor lehet, hogy nem kapcsolnám ki, Nexboxnál engem zavart. Mondanám, hogy tegyél vissza egy olyan verziót ami tartalmazza de az újak szerintem már jobbak és nem garantált, hogy vissza kerül.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Távirányítóval?
(#21426) azbest
Tudom hogy működik és tényleg ne álljunk le vitatkozni.
Azt írtam amit írsz, moziban másképp működik, ne keverd ide.[ Szerkesztve ]
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
8.0.1k réginek számít, azóta nagyon sok változat jött ki és sokat fejlődött, azért került ki, mert zavart okozott, az egy dolog, hogy 10-ből 1-2 embernek hiányzik. LE 8.0
-
blakey
titán
Eddig sem nagyon volt, egy ideje már nincs benne.
-
azbest
félisten
A topiban emlegetett libreelec rendszeren elvileg megoldható.
Mostanában nem próbáltam, de ezekre emlékszem:
- oscam és tvheadend addon hozzáadása elérhető a menüből
- az usb smartcard readerhez kell pcscd szolgáltatás, ami függősége az oscam-nak. Viszont valamiért kihagyták az újabb libreelecből. A korábbi buildekből átvett addon csomagot kézzel telepítve sikerült telepíteni. Legalábbis a 7.x-es libreelecre (arra figyelni kell, hogy 32 bites vagy 64 bites, a rendszerhez passzoló kell)
- az s905(x) boxoknál úgy emlékszem a legfrisebb tévé tuner támogatás van a libreelecben. Az s912 esetén azt hiszem bonyolultabb lehet a helyzet, ott nem tudom, hogy jól mennek-e a tunerek.Nekem mostanában voltak problémák a raspi-n futó 4.2-es tvheadenddel, a hbbtv támogatáshoz valami nem okés azt hiszem. Szóval lehet a 4.0-ás tvheadend jobb választás az addonok közül.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Valóban, olyan is van. [link]Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Benne van, nem tudom, hogy megy-e, nem használom.
-
fecus
őstag
Az előzőekben említett jószág (Mini M8S II 4K Smart Digital TV Box Amlogic S905X Quad Core Processor - 2GB+16GB EU PLUG LE 7.0.3.012j)
Nem tudja kezelni a router és repeater kombót. Ha kikapcsolom a repeatert akkor a messzebb lévő routerre csatlakozik és lassan csordogál az adat. Ha bekapcsolom akkor is a routertől fogad el IP-t és látszólag van kapcsolat, de semmi sem jön le. A routerben látszik, hogy a médiabox-hoz, mint klienshez rendelt IP váltakozik a repeater és a router tartományában.
A repeater lenne közelebb és arról kellene üzemelnie.Valaki tapasztalt, olvasott erről a problémáról?
A házban több hordozható eszköz boldogan üzemel ilyen körülmények között.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
ssh-n át próbáld meg hogy modprobe-bal a megfelelő modult kivéve majd újra betöltve megjavul -e.
Talán
modprobe -r dvb_usb_rtl2832u
modprobe dvb_usb_rtl2832uHa igen, akkor utána azt kell kitalálni, hogy libreelec alatt hogy lehet megadni, hogy ébredés után scriptben lefusson. Ahogy nézem a
/storage/.config/sleep.d mappába kell tenni valami ilyesmit
legyen a neve mondjuk 50_dvb_usb_rtl2832u_quirk
#!/bin/sh
case "$1" in
pre)
modprobe -r dvb_usb_rtl2832u
;;
post)
modprobe dvb_usb_rtl2832u
;;
esacchmod +x is kellhet rá hogy futtatható legyen
Kb ugyanez volt a régi példa is amit már linkeltem.
Esetleg a pre) elalvás részre mehet tvheadend service leállítás a tuner elé és a post) ébresztő részre tvheadend service indítás is a tuner betöltés után.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
dmesg logokat kellene megnézni, hogy ott van e valami a tunerről.
Ha áramtalanítja az usb-t amikor alszik, akkor a legtöbb tuner elfelejti a firmware-t, mert a driver tölti be induláskor. A realtekek tartalmaznak firmwaret, de kb minden másnál így megy. A cold state jelenti azt, hogy nicns betöltve a tunerbe a firmware, a warm state, hogy már fel van töltve.
Ha a boxodon működik a távról bekapcsolás, nem csak az altatás, akkor az lehet alternatíva. (vannak, főleg s905x-es boxok, ahol a bootloaderből kiagyták a távirányító támogatást. Nekem is alternatív firmware-rel és ahhoz vett távirányítóval megy.)
Egyébként ha tényleg az alváskori firmware felejtés a baj, akkor lehet az a megfelelő konfig létrehozásával orvosolható. A kernel modul újra betöltése elvileg újra kellene töltse [példa] régről
[ Szerkesztve ]
-
-
Pelican
őstag
Nem kell újrahúzni, elég rámásolni a jó dtb-t (p212_2G).
A 8-as is ugyanazzal a dtb-vel megy, nem hiszem, hogy azzal jobb lesz, de egy próbát megér.
Új installnál nem kell bántani a dtb-t ennél a boxnál, fog menni a defaulttal is.http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
fecus
őstag
Válasz magamnak. A "kedves" firmware kinyírta a dual boot-os u_boot-ot. Azt is újra kellett tenni.
-
AtHoS
nagyúr
Nálam K1+ esetében sincs optikai választható sem az Audio beállítás első soránál, sem a passtrought aktiválása esetén közvetlenül alatta.
Az Audio outpu device (első sor) esetén 3 lehetőséget kínál választásra
1.ALSA: AML-M8AUDIO (@:CARD=AMLM8AUDIO,DEV=0), HDMI
2.ALSA: AML-M8AUDIO (hdmi:CARD=AMLM8AUDIO,DEV=0), HDMI
3.PULSE: Default, Bluetooth Audio (PULSEAUDIO)
Itt az első van kiválasztva
Allow Passthrough alatt a Passthrough output device-nél az előbbi lista első két elemét kínálja és ugyanúgy az 1. sorszámú van kijelölve.
HDMI megy a TV-be, optikai kábel egy Onkyo erősítőre. Az erősítőn AUX-hoz rendeltem hozzá az adott optikai bemenet kezelését, de ez ugye egyénfüggő beállítás
TV és erősítő is szól egyszerre ezzel a beállítással, tehát optikán megy a hang annak ellenére, hogy nincs is optikára utaló választható beállítás.
Erősítőn konfigolva lett az optikai bemenet a választott input-hoz?
read-only mode on the forum
-
blakey
titán
Beállítádok/Rendszer/Hangkimenet első sorában lehet állítani, a passtroughnál nem.
-
pinnacle
nagyúr
Rendszer - Beállítások - Beviteli-eszközök - Perifériák. Én nem találtam megoldást, az áramszünet utáni bekapcsolásra. Légy szíves írd majd be, ha neked sikerül.
[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
Senki sem használja a cuccot külső IR vevővel?
-
fecus
őstag
Még egy kérdés: akinek Mini M8S II van milyen erős a wifi pl. egy telefonhoz képest? Egy födémen át kellene jönnie.
Erre valaki akinek 1G-s gépe van?:
"milyen problémát jelenthet LE alatt ha a Mini M8S II csak 1G/8G-s?"Kb 100 filmem, pár 10 000 képem és párezer zeném van egyszerre a szerveremen. Azt kell kezelnie.
-
nimfas
addikt
Max nem 1 hét alatt van itt, hanem 4-6 hét. 3eFt a difi... D
Esetleg valami ajánlat ez ellen? 1000-es Lan-al : KIII Smart Android TV Box Android 5.1.1 S905 Quad-Core 2G / 16G UHD 4K 3D KODI XBMC Mini PC 2.4 / 5G 53.99+10.38 = 64,37 USD Euból.
-LE fusson rajta SD kártyáról varia nélkül ha lehet!
-Kábeles kapcsolat
-Max full hd anyagok (LG 3D, nem 50GB/film, csak a 17-20[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
A következő tűnik megfelelőnek.
Még vámmal is ugyanott van mint ez EU raktárból. Igaz ennek van 5G-s Wifi-je.Ezzel kapcsolatban: milyen problémát jelenthet LE alatt ha a Mini M8S II csak 1G/8G-s? Láttam néhány nagyon olcsó ajánlatot.
-
nimfas
addikt
Egy időben a 220 bolt volt naprakész itt a fórumban, de mostanában nem láttam linkelve. Arra számíts hogy drágább mint kintről, de hát a garit meg kell fizetni....
Apropó 905... Van eu raktáras buhera mentes, bevált típus amibe egy sd kártyát betolva megy az LE róla? k3 volt nemrég linkelve 50usd, de ez Kína +27% áfa, 1-2 hónap posta, akkor már inkább EU szállítás, 1 hét alatt itt lenne...
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- HP Gaming V3 I Intel Core I5 3470 I GTX 1050 2GB I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- AMD Ryzen 7 7800X3D + ASUS TUF Gaming B650M-PLUS Alaplap
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / elkelt
- Belépő kategória (GARIS , KIVÁLÓ ÁR ! ) Ryzen 5 2600X / 16 gb drr4 / 5600 xt 6gb
- Dell OptiPlex 3010 SFF i5-3450CPU / 8GB RAM / 120GB SSD / 500GB HDD / Office 2024
- Intel NUC 12 Pro Kit - garanciális, 64GB RAM, 2TB SSD
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics!
- Intel i5-8600k + Asus Prime Z390M-Plus alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest