Hirdetés
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz paolinho #100568 üzenetére
Keress rám a Yt-n és van fent videóm a kérdéseidre, pl kivétel a rejtett fájlok. Mediatar >altalanos> ott van és alatta a törlést is engedelsezd. Két helyen kell a SAMB1 - SAMBA3 engedélyezed.
1: szolgáltatás (rebootot fog kérni)
2: LE beállítás[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
csubyy
tag
válasz paolinho #100552 üzenetére
Az, hogy legyártottad a kártyát, még nem elég. Indítsd el a boxot a kártyáról a LE rendszerrel. Utána engedélyezd a LE alatt a rejtett fájlok elérését. Majd Windows alól is eléred, ha a Samba engedélyezve van. A win-es fájlkezelő gyors elérés részébe beírod a box ip címét. Persze egy tartományba kell legyenek.
-
cof
veterán
válasz paolinho #100522 üzenetére
Ha WinSCP-t használsz, akkor CTRL+ALT+H és megjeleníti a rejtett mappákat/fájlokat, mert amúgy ez az.
De mindegy mert megnéztem neked, LE 11.0.3 alatt nincsen .cfg csak sample fájl, szóval nem ez lesz a baj. Gyanítom a .dtb kavarhat be valamit.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
vargalex
Topikgazda
válasz paolinho #100508 üzenetére
A kolléga által hivatkozott file a microSD második partícióján található, ami ext4 filerendszerű, így alapból pl. Windows-on nem fogod látni. A legegyszerűbb, ha futó rendszer alatt csatlakozol pl. winSCP-vel (vagy Samba-n, ha engedélyezve van) és ott megnézed a file-t. És persze ott az SSH is, mint lehetőség.
Alex
-
cof
veterán
válasz paolinho #100506 üzenetére
Nézd meg, hogy van-e
/storage/.config/rc_maps.cfg
fájlod. Ha igen akkor töröld ki és indítsd újra a box-ot. Ekkor remélhetőleg visszaáll amremote módba.Valószínűleg ez a .dtb meson-ir módban van, mert sok Beelinknél működött a távirányító alapból, MXIII-nál is ha jól rémlik. És ez ugye egy dedikált .dtb.
Nálam jó volt a Tanix TX9S-en általános .dtb-vel, szóval a remote.conf biztosan támogatott.
[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
válasz paolinho #100488 üzenetére
Sajnos még mindig távirányító problémával küzködök a LibreELEC 11.0.5 működtetése kapcsán. A Beelink M18 gyári távirányítóját lehetetlen életrekelteni ezen felület alatt, és sajna a LibreELEC.wiki oldalon írtak nekem hottentotta. Van régről egy MX3 Air Mouse-om, azzal valahogy sikerült irányítanom a felületet, de nem a praktikusabb nyomógombos felülettel, hanem a hátoldali billentyűzet Le, Fel, Jobbra, Balra (nyilak), Enter (OK), és Backspace (vissza) gombjaival, ami nem a legkényelmesebb, valljuk meg. [kép]
Ha esetleg volna valakinek valami praktikus megoldása erre a problémára, megköszönném, ha megosztaná velem!
[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
válasz paolinho #100493 üzenetére
Nincs közöm hozzá,de már én is találkoztam azzal az autóval.Meg is lepődtem
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
paolinho
őstag
válasz paolinho #100487 üzenetére
Bocsi, kicsúsztam a szerkesztési időből.
Most találtam rá DoltYourself írására, amelyben ő is erről a problémáról írt, nem tudom, neki eredményt hozott-e, mert igazából nem nagyon tudom értelmezni a belinkelt oldalon írtakat. -
kutga
nagyúr
válasz paolinho #100329 üzenetére
Milyen tévére van kötve? Nekem akkor állt meg a logónál, amikor 4k tévére kötöttem, miután fhd monitoron beállítottam a gui felbontást, elindult. A gui hangokat hallod közben?
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
paolinho
őstag
válasz paolinho #100317 üzenetére
Hát most meg az a fura helyzet áll fent, hogy a logó sem jön be. Miután elengedem a fogpiszkálót, pár másodperc múlva pirosra vált a bekapcsgomb a kékről, és aztán hiába nyomogatom a gombot, semmi nem történik. Szerencsére a régi (CoreELEC) kártyával rendben visszaáll a korábbi rendszer, bár ez így nem előrelépés.
-
-
cof
veterán
válasz paolinho #100306 üzenetére
Amikor kiírod a LE-t kártyára akkor a gyökérben van egy uEnv.ini fájl, azt kell szerkeszteni. Nem másolgatni kell a .dtb-t mint CE esetén. Szóval csak írd át erre a fentebbi .dtb-re a benne lévőt (most nem ugrik be mi van beleírva alapból).
A CE oldalon jelen helyzetben semmi keresnivaló nincs.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz paolinho #100249 üzenetére
Csinálj egy képfájlt a jelenlegi kártyáról ha nincs másik, és ha nem indul akkor vissza tudod írni könnyedén.
Ha másikkal próbálod, akkor működni fog persze ez ha visszarakod. Nem buksz semmit, mert minden a kártyán van tárolva, ha nem belső tárhelyen van a CE. Bár akkor a kártya kérdés is irreleváns.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz paolinho #84921 üzenetére
Én dirrekbe nézem a digit és igen sokszor mostanság szétesik a kép. Azért azt figyelembe kell venni, hogy műholdon, neten keresztül kapod a képet.
A Tkomon keresztül nem olyan szép a kép de nem nagyon van a szétesés. Nekem mindkét szolgáltató be van vezetve. nekem is 1000/200 Tkom.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz paolinho #76673 üzenetére
Az új HDD-nél a hozzáférési jogokat megadtad a NAS szerverén? Tudom ,hogy láma kérdés de nem írtad. Szerintem megváltozott a HDD-k elérési útjuk-nevük az lehet a gond. Nem írtad az első vagy a második HDD lett cserélve.
De inkább a Synology NAS topik-ba valló ez a gond.
Winről eléred a HDD-ket és a benne levő dolgokat?[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
stigma
addikt
válasz paolinho #76673 üzenetére
Hi, azért várd meg a többiek választát, de én az alábbiakat csinálnám.
Gondolom/ remélem hogy a NAS fix ip-n fut és nem változott mert lehet csak ennyi baj lesz.
Ha fix ip és nem éred el, akkor én a Videoknál betallózott elérési utat kiszedném és újra újra hozzáadnám.Kb így csináltad gondolom régen:
Video => Files => Add videos => itt vagy a Windows SMB-nél kikerested vagy épp az Add location esetén hozzáadtad a szükséges elérési út és jelszóval a könyvtárakat amiket akartál(filmek,sorozatok)Én így csinálnám, és akkor elvileg amiket eddig megnéztél azokat újra megtalálja majd és nem lesz olyan mintha nem nézted volna meg.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Beni2360
félisten
válasz paolinho #74264 üzenetére
Az új modemed minden netes cuccodnak ad egy ip címet.
Nekem is ez van a Tkomtól. Sagemcom Ha belépsz akkor a beállításoknál a DHCp-nél látod a lefoglalt ip címeket.
A boxon megnézed az ip címet a Rendszerinfó/hálózatoknál és felette a mac-cím is ott van. Na ha nincs lefoglalva (fixálva) az ip cím akkor ott a lista felett todod mac cím szerint lefoglalni és utána el kell menteni.
A NAS-nak is ott kell lennie fixen ha nincs azt is fixáld le.
A gépedről eléred a NAS-T? vagyis élő hálózaton van?
lehet, hogy új ip címet kapott a NAS, a médiatár nem a nast látja hanem már a meglevő médiatárt. Szerintem ott lesz a hiba.
Ha változott az nas ip címe akkor minden megosztásnál szerkeszteni kell a médiatárat az ip címnél. VAGY a NAS ip címét vissza kell állítani a régire a mac cím alapján.
Ha megvan akkor sambán simán a videóm szerint el kell hogy érjed.[ Szerkesztve ]
-
-
Imi1981
veterán
válasz paolinho #73952 üzenetére
Ha a tv boxon coreelec-en állítottál fix ip címet még az előző ruternél, akkor csak vissza kell állítani dhcp-re a coreelec kapcsolatok beállításokban link és szerintem működni fog. Utána vissza lehet fixálni de már az új ip címmel .
Persze ez csak akkor ha a boxon volt fixalva az Ip cím![ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz paolinho #60532 üzenetére
Nincs semmi gond és nem probléma.
Tudod már meguntam a leírásokat és a nem értemezést. Ezért csinálta videókat így egyszerűbben meg lehet érteni mit miért hogyan. Időm mint a tenger.Én is keresem a miértet de nem találom.
talán a windows vagy a hálózati topikban lesz a megoldás.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz paolinho #60528 üzenetére
Örülök hogy sikerül segítenem.
Hát akkor sem tudtam a választ most sem tudom. DE ha oldalt ráklikkelsz a mentett hálózati mappára akkor alul megjelenik a hálózatok közt. Mint azon a videón is látszik bal oldalt jelen van de középen nincs. Középen nálam van gy COREELEC hálózati hely amibe az akatuális ip címen levő mappái jelennek meg. Ez egy frissítés előtti állapotból marad rám. Van egy videóm a hálózati meghajtó készítéséről is szinte ugyan az csak eggyel balra kell kezdeni.
UI: a tag.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
-
paolinho
őstag
válasz paolinho #60414 üzenetére
Annyit még hozzátennék, hogy a remote.conf fájlokat tesztelve nálam a junkpod-féle 2.1-es verzió teszi tökéletesen a dolgát. A 3.1-es verzióban olyan hibába ütköztem, hogy nem működött a gyors előretekerés, míg a CoF által linkelt (Source code) .conf-nál a vissza-gomb működik hibásan. Nem lép vissza az előző menübe.
De lehet, hogy ez csak az én készülékemen igaz CoreELEC 9.2.0 alatt. -
Beni2360
félisten
válasz paolinho #59535 üzenetére
Ezt megmagyaráznád, (A multimédia látja LAN-on keresztül a router-t, de a NAS-t már nem. ) hogy mi szükség van látni a routert?
LInkelek még videót a Nas tallózásról és a hibás nem talált filmek javításáról. Ha pedig LibreElec - ugye csak elírás a LE és CE-ről van szó? SAMBA megosztást használsz?
Ha fullon megy a letöltés akkor szokott gond lenni a fájlok módosításával.
Nekem is T-comos modemen van.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz paolinho #59514 üzenetére
SD-jártyáról bármikor működik, nem kell neki 7-es droid illetve olvasd el figyelmesen, hogy miről szól a leírás.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
darvinya
titán
válasz paolinho #36428 üzenetére
Ha box eredeti távjának ki/be kapcsoló gombját beállítottad légegér ki/be kapcsoló gombjára, akkor az működik Kodi-nál is ki/bekapcsolásra.
Android alól van egy app ami indítja LE Kodi-t (Téma összefoglaló), de légegéren FN+space restart box, és ekkor LE Kodi indul (nálam így működik).Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
DoItYourself
Topikgazda
-
-
paolinho
őstag
válasz paolinho #21903 üzenetére
Tekintettel arra, hogy a Kodi gyári Backup-jával helyhiány miatt nem tudom lementeni az eddigi beállításokat, próbálkoznék valami ilyesmi (Backup) kiegészítővel. Ezzel van valakinek tapasztalata? Ezzel kapcsolni tudok pendrive-ot a mentéshez, illetve az újnál a visszaállításhoz?
-
korcsi
veterán
válasz paolinho #21899 üzenetére
Fogpiszkálós módszerre semmi szükség már, hisz már megy a boot sd-ről.
Csinálsz egy backup-ot (programok - libreelec - backup)
Elmented a keletkezett állományt ha nincs másik sd kártyád.
Libreelec usb-sd creator-al kiirod az új rendszert (.gz) a kártyára, beteszed a boxba, bebootol, visszamásolod a mentett beckupot és programok - libreelec - restore.referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
blakey
titán
válasz paolinho #17002 üzenetére
Erről van szó, nekem sincs, akinek meg gondja van az meg küldjön log fájlt a fejlesztőnek, nekem sincs semmi gondom, leszedtem a pier-ről egy tesztet még korábban és nem volt gond.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
sp8787
addikt
válasz paolinho #17002 üzenetére
Ha akarsz ilyet latni tokegyszeruen megoldhato.
A 720pier-rol leszedsz egy NBA meccset lehetoleg 29.97-est.
Vagy innen [link] mondjuk ide nem biztos ugyanazokat rakjak/nem tudom ezeknel elojon e, de itt nem kell regelni.
Majd beletekergetos modszerrel szepen elohozod a judderelest.Egyebkent az M18-nal hittem azt ,hogy ott ez nem jon elo de ott is elojott.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz paolinho #15228 üzenetére
Egészségesebb ha a routeren állítod be a fix IP-t. Ezért nem nagyon szoktuk leírni, hogy eszközön belül hol kéne, legalábbis én emiatt nem írom le.
-
paolinho
őstag
válasz paolinho #15203 üzenetére
Ha valaki hozzám hasonlóan beleszaladna egy olyan helyzetbe, ahol fix IP címet kellene beállítani LE alatt, annak egy gyors útmutató:
Rendszer - LibreELEC - Kapcsolatok - Wired - Szerkeszt - IPv4 - IP Cím - Módosít - Elfogad
Nagyjából ez meg is oldotta az én problémámat.
-
blakey
titán
válasz paolinho #15203 üzenetére
FIX IP-t érdemes MAC-cím alapján a router felületén beállítani.
-
paolinho
őstag
válasz paolinho #15199 üzenetére
Kaptam egy ötletet, amihez fix IP címet kellene adni a lejátszónak (Beelink M18). Viszont ennek nem találom sehol a lehetőségét se LE alatt, se Android felől. Tudna esetleg valaki segíteni ebben?
Egyébként meglehetősen érdekes, hogy Android alól a DS File app-ról indítva simán tudok tallózni a NAS-on, és, le tudom játszani a filmet is. Sőt itt választhatom lejátszónak a Kodi-t.Csupa talány ez az egész.
Már az is megfordult a fejemben, hogy újratelepítem a Kodi-t. Hátha ez segítene. -
-
Technoman
őstag
válasz paolinho #15019 üzenetére
A jelenlegi Venz vonal (mmint amit Mo.-on kapni ) csak 100-as, nincs gigabit.
A Venz V10 s905, ellenben a Venz V10 pro az s905X vonalat erősíti (erre utal az Android 6 is, szemben a sima változat 5.1-ével)
Nekem a sima van és LE tök jó (a 9-essel használom) Ha nem kell a +1GB RAM, a 8GB eMMS plusz és a BT, akkor a simával is el leszel.
Itt a hivatalos, gyári honlap, szerintem inkább ennek higgyél.[ Szerkesztve ]
-
Ejelhar
senior tag
válasz paolinho #14760 üzenetére
Hát csak azért bonyolultabb, mert sokkal több gomb található a Venz távján.
Ezt -amit alant- bemásoltam "remote.conf" néven elmented (opcionális, az eredeti is működik nagyjából), majd bemásolod windowsból a boxra. Ehhez kifigyeled milyen IP címen tanyázik a box, indítasz egy windows intézőt, majd qannak a címsorába: \\LIBREELEC_IP_CÍME\ConfigFiles
ha betallózta, akkor bemásolod és újraindítod és már a az új gombkiosztással jön fel box. Vagy ha engedélyezted az ssh-t, akkor ez sem kell, sshval bejelentkezel a boxra (felhasználónév: root jelszó: libreelec), majd kiadod a következő parancsot:
remotecfg /storage/.config/remote.confés már az új konfiggal fog menni a box.
Ha az eredeti, gyári konfigot akarod faragni, akkor szintén ssh parancssorból:
cp /flash/remote.conf /storage/.config/remote.confMajd windows alól (a fentebb írt helyen) szerkeszted.
-
Ejelhar
senior tag
válasz paolinho #14758 üzenetére
A távját majd átfaragod ha nem okay, amúgy az LE be fogja másolni az adroidról.
Például a hangerő az nem okay az eredetin, helyette page up/page down, lejátszás alatt pedig beleteker.
Ráadásul olyan -ugyan érvényes- linux input kódokat is küld, amit a Kodi nem értelmez, ergo a "Keymap Editor" sem fogja átfaragni, halott gomb lesz.Amúgy itt az enyém (faragott, testre szabott), egér funkció az kilőve rajta, cserébe használhatóbb mint az eredeti, illetve érvényes, a Kodi által is értelmezett kódokat küld, a Keymap Editorral mindent újradefiniálhatod.:
#amlogic NEC remote
factory_code = 0x79840001
work_mode = 0
repeat_enable = 1
repeat_delay = 40
repeat_peroid = 39
release_delay = 121
debug_enable = 1
#fn_key_scancode = 0x16
#left_key_scancode = 0x07
#right_key_scancode = 0x09
#up_key_scancode = 0x05
#down_key_scancode = 0x00
#ok_key_scancode = 0x08
#pageup_key_scancode = 0x1d
#pagedown_key_scancode = 0x28
#mouse_begin
# 0 0x07
# 1 0x09
# 2 0x05
# 3 0x00
#mouse_end
key_begin
0x12 116 #POWER power
0x03 113 #MUTE mute
0x0B 2 #1 1
0x0C 3 #2 2
0x0D 4 #3 3
0x0E 5 #4 4
0x11 6 #5 5
0x27 7 #6 6
0x13 8 #7 7
0x14 9 #8 8
0x15 10 #9 9
0x17 11 #0 0
0x04 127 #LEFTWINDOWS TV-SYS
0x0a 44 #Z Ratio
0x10 115 #VOLUMEUP vol+
0x0F 114 #VOLUMEDOWN vol-
0x19 164 #PLAYPAUSE play/pause
0x1C 128 #STOP stop
0x06 172 #HOMEPAGE home
0x20 139 #MENU menu
0x05 103 #UP up
0x00 108 #DOWN down
0x07 105 #LEFT left
0x09 106 #RIGHT right
0x08 28 #ENTER ok
0x1a 14 #BACKSPACE return
0x1b 171 #CONFIG setup
0x1d 104 #PAGEUP pageup
0x28 109 #PAGEDOWN pagedown
0x29 0x18e #RED red
0x30 0x18f #GREEN green
0x31 0x190 #YELLOW yellow
0x32 0x191 #BLUE blue
0x1e 38 #L subtitle
0x1f 41 #GRAVE track
0x23 26 #LEFTBRACE zoom in
0x22 27 #RIGHTBRACE zoom out
0x25 62 #F4 up
0x26 63 #F5 down
0x02 64 #F6 left
0x01 65 #F7 right
0x18 1 #ESC backspace
0x21 23 #I [info] vonalak
0x24 24 #O [codecinfo] mail
0x16 15 #TAB[fullscreen]nyil
key_end[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz paolinho #14392 üzenetére
Beállítások/Médiatár/Médiatár frissítése induláskor.
-
Technoman
őstag
válasz paolinho #13887 üzenetére
Filmgyűjtemény kezelése:
Ha már adva van egy gyűjtemény mappa (pld "angol filmgyűjtemény" címmel), amibe bele akarsz tenni egy filmet, akkor Menü gomb*, majd a Kezelés/Filmgyűjtemények kezelése menü. Ott kijön egy lista, s ott kikeresed az említett "angol gyűjtemény" példát és nyomsz egy jó nagy kövér OK-t.
Ennyi* azt hiszem így hívják, ez általában a közvetlenül a kurzor alatt található, bal oldalon. Bocs , nem a gyári távját használom, így nem vagyok benne biztos.
[ Szerkesztve ]
-
-
TCr
veterán
válasz paolinho #13813 üzenetére
Szia!
Az S905 elején én is szívtam a KODI-val (helytelen, de más jellegű beállítás miatt), emiatt sokszor újratelepítettem.
Az egyik ilyen újratelepítésnél nekem is elb@szódott az időbeállítás, fixen egy dátumot mutatott és az óra sem moccant, bármit csinálhattam vele.Úgyhogy szerintem ez a hiba önmagában nem orvosolható, javaslom, hogy te is írd fel újra a LE képfájlt a microSD kártyára, majd telepítsd újra a kütyüdön.
Lehet, hogy ezáltal a másik gondod is megoldódik.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
gulac12
tag
válasz paolinho #13810 üzenetére
Nekem is M18 van és gond volt a rendszeridővel, én a forumtársak segítségével az alábbiak szerint állítottam be és működik:
Az LE rendszeridő beállítása: Rendszer - Beállítások - Megjelenés - Nyelv - Időzóna (ország) - Hungary. Ha a rendszeridő mégsem működne, időkiszolgálót kell beállítani (hármat is lehet) a Rendszer - LireELEC - Hálózat - NTP szerverek útvonalon. Ajánlott időkiszolgálók: time.kfki.hu - pool.ntp.org - 0.hu.pool.ntp.org - ntp.telekom.hu (Állítsuk be (főleg WIFI esetén) a Kodit, hogy induláskor várjon a hálózatra, akkor pontos lesz az idő kijelzése, nálam nem működik.)
-
Beni2360
félisten
válasz paolinho #13807 üzenetére
Kodi elfelejti, hogy hol van ez a pont, - hát eddig 4 készülékem volt és mindegyik ott folytatta ahol abba hagytam a filmet. Csak nagyon rövid rész lejátszásnál volt, hogy elölről kezdte.
--------------------------------
Ugyan ez a helyzet az órával. Mindig 2015.01.01. 1.00 órára áll indítás után. - egy készüléknél kb még a LE. elején volt ilyen, hogy nem tudtam beállítani a dátumot. De ez megoldódott egy hét alatt. Azóta ilyen probléma csak a helytelen KODI beállításoknál fordul elő.
-------------------------
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek nekem nem lenne alkalmasabb egy S912-es készülék? - Hát e miatt nem kell az S912 készülék.
--------------------------------
Szerintem a te készüléked mindennek megfelelne de valami nincs jól beállítva benne és ezért jönnek ezek az anomáliák. vagy kifogtál egy hibás készüléket.
Valakivel meg kellene nézetned aki talán mélyebben benne van a boxok lelki világában.
Dobjál meg egy privivel hátha össze hozunk valamit. Holnap Du leszek csak.
Sokáig fogalmaztam megelőztek.[ Szerkesztve ]
-
Technoman
őstag
válasz paolinho #13807 üzenetére
Szerintem felesleges lenne venned ezekért a "hibákért" egy 912-est (A 912-re jelenleg nincs LE)
Félbehagyott film esetén a folytatáshoz kapcsold be a Beállítások/Videó/Fájllisták/Alapértelmezett műveletnél a "Folytatást"
Az óránál pedig, nálam úgy müxik a dolog, hogy -mivel mindent áramtalanítok- : Router bekapcs, majd egy perc múlva (cca ennyi idő alatt szokott a Net felállni) kütyü bekapcs.
Van ennek egy elegánsabb formája, a késelteléses indítást, de azt majd a nálam okosabb emberek leírják
Sajnos a legtöbb olcsó kütyüben nincs aksi, így a pontos időt sem tudja tárolni, mindent a netről szedd, a bekapcsolása pillanatában.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz paolinho #13759 üzenetére
Nálam a következő a struktúra:
SOROZAT EREDETI CÍME (ÉVSZÁM)
- Season_X
- sorozatcime.s0Xe0Y.akarmi.kiterjesztesEz nekem is egyszerűbb illetve így a Kodi mindent magtalált, eddig, pedig sok sorozatot nézek.
[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz paolinho #13400 üzenetére
Úgy emlékeztem, hogy a Synology NAS-okon ez nem olyan egyszerű, mint egy fapados NAS-on, nálam az SMB vagy NFS bekapcsolása egy-egy pipa egy régi Netgear-en, és kész.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz paolinho #13393 üzenetére
SMB vagy NFS típusú megosztást kellene beállítanod a NAS-on, azokról el lehet érni a fájlokat, mindenféle bűvészkedés nélkül. A Syno lehet, hogy trükköz vmit, ezt egy Syno-s topikban kellene megkérdezni.
13394 frovery: a keresővel van rá találat.
[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz paolinho #2205 üzenetére
Szia,
nem tudjuk mennyire stabil, mert senkinek nincs pont ilyen. Ránézésre MXQ Pro+ hasonmás, de ez még nem jelent semmit, noname mint a többi. Az is lehet, hogy jó cucc...
Amiből sok van, abból van tapasztalat. Ha 2G/16G lejátszót akarsz, akkor Beelink Mini MXIII, vagy Beelink M18, amíg még lehet kapni (most épp $56 a geekbuying-on). Topik összefoglaló rulez!dugesz77: Nexbox A95X-re mások is azt írták a LE topikban, hogy nem megy az új LE build-ekkel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, Gamer - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz -
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest