Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz #90211072 #1433 üzenetére

"nem hozz annyival többet egy magon mint azt sokan itt regélik."

Ezt hol hallottad?
    Én nem találkoztam még ilyen véleménnyel.

Az alábbi megállapítások igazak szerintem:
    - az AMD a ryzen 1k óta kínál kiemelkedő (jobb) többszálas teljesítményt megfizethető áron
    - az AMD a ryzen 2k óta kínál versenyképes játékteljesítményt versenyképes áron.
    Ez ugye azt jelenti, hogy játékok terén ésszerű felbontáson csak kis kükönbség volt kimutatható. A többszálú teljesítményben még mindig vezet.
    - az AMD a ryzen 3k óta kínál olyan jatékteljesítményt ami igazán versenyképes. Ésszerű felbontáson nagyjából a hibaarányon belüli különbség kimutatható. Az árazás is versenyképes.
    (Természetesen időről időre az egyes tierek között felmerülhet különbség)

Tehát a jelen állás az, hogy játékokban versenyképes és jellemzően azonos áron valamivel jobb többszálas teljesítményt nyújt egy AMD proci úgy, hogy a fogyasztása ésszerű keretek között maradt.

Ha nem használsz olyan szoftvereket, amik sok idődet viszik el többszálas használattal, akkor egyelőre kevés okod azon gondolkodni, hogy a 8700K-ról bármire váltsál.
    Illetve tanult kollégák szerint a sokszereplős multiplayer játékok még el szokták fogyasztani a magokban nem bővelkedő procikat.

Ha neked irtózatosan számít az a 3-4%, Amivel egy 5+ghz Intel proci esetleg többet nyújt, és érzed a sokszereplős multiplayeres játékok CPU zabáló hatását is, akkor valóban egy 10900K a te embered.

• MiklosSaS

nagyúr

válasz #90211072 #1433 üzenetére

Szerintem neked kell az Intel! Érezd az erõt, válasz inkább egy lga1200-as lapot, bele egy f@sza 10c/20t processzort és király lesz minden.

A csúnya, gonosz AMD-ét meg el kell kerülni.

Aktív témák