Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz nanus #50414 üzenetére

Nálad is szépen teljesit a HD7870 és a Phenom IIx4 párosa még ezen a felbontáson is. Nálam is jó, igaz Full HD-n... Másoknak már ez nem elég. :N CPU-d NB órajelét hányas szorzóval használod (10-11 vagy 12) ezen a 3600 MHz-es beállitások mellett? Nálam 1.328V CPU feszültség, 2200 Mhz NB órajel (+0.2V) és jó időzítésű DDR3 RAM-ok viszik az alapórajeles 3500MHz-en a Phenom II x4 970-et. A HD7850 OC-t már egy kisebb tuning után is megfelelőnek láttam, de 1000/1250 MHz főlé feleslegesnek találtam emelni. Fogyasztás/teljesitmény arányban nem érte meg tovább hajtani, ezért csak rövid tesztek idejére hajtottam ki. Ekkor a CPU-t már 3800MHz-ig (1.38V) emeltem, de a GPU 1100 MHz-es órajelen ment még stabillan, de eddig is mértem gyorsulást rendesen. Megnéztem ilyenkor mások eredményeit és eléggé elcsodálkoztam... Most akkor nálam miért ennyire jó és másoknak miért kell ehez 4 GHz-es Intel és mellé szénné húzott VGA. Ja kérem, mert tán nem elég a kétszeres élsimitás használata ekkora felbontásra és a High és Ultra beállitások közt megtalálni az egészséges egyensúlyt. A teszterek kihasználhatják a maximális élsimitás beállitásait, de nem a játszható szintet keresik, hanem a hardverek teljesitményére kiváncsiak. Én a játszhatósági élvezeti faktoron belül maradva szeretném a legtöbbet kihozni a rendszerből. Ezért igen valószinűleg elég sok fórumozótól eltérő véleményt fogok kijelenteni ilyen esetekben. :K Adott játékokban és benchmarkokban magasabb felbontásban és beállitásokkal emelnem kell a CPU és rendszer teljesitményét is, még ha a VGA-t ilyenkor nagyobb terhelés is éri, de mégis mindent kihozok a HD7850-ből amiben nem sok tartalékot hagyok benne. Ami visszafogja a gépet most, az most egy jó AMD Catalyst driver. :(((

Új hozzászólás Aktív témák