- Csillagfelhő áztatná el Elon Musk űrkarneválját
- AMD-s AI-ra építenek az ASUS üzleti portfóliójának új egybegépei
- Rejtély az űr csendjében: ezért kellett kimenekíteni az Űrállomás csapatát
- Kipukkadt a videós AI lufi? A Sora elkaszálása csak a kezdet
- A jövőben egy új foglalat több CPU-generációt is kiszolgál majd az Intelnél
- Hobby elektronika
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- Apple MacBook
- 3DMark (2013) eredmények
- OLED monitor topic
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
Érdekes, hogy egyesek misztikus - egyébként nem létező, teljesen nevetségesen hangzó- "x86-64-os címfordító licensz" hiányával próbálták magyarázni a közös memóriacímtér hiányát, holott a probléma pusztán technikai jellegű, nem pedig jogi: a címtér rendes kezeléséhez mélyen kell integrálni a cpuhoz a gput, nem elég csak egy tyúkbéllel rádugni. Plusz a drivereket is teljesen újra kell írni, ugyanis közvetlenül user módú címekkel kell működtetni, különben ugyanúgy ottmarad egy szép kis copy_to_kernel és akkor az egész feature annyit ér, mint döglött lovon a patkó. Leírni egyszerű, implementálni már kevésbé, mert szinte minden egyes kódsort át kell hozzá nézni. De ha már ilyen szintű mélytorok van, akkor csinálhatna az intel egy aira optimizált cpu dizájnt mondjuk 512 maggal, és akkor hirtelen máris nem kell a processzorba nvidia chiplet. Persze vicces is valahol az, hogy az nvidia, mint a világ talán legértéksebb cége, nem tud megvalósítani olyan featureket, amik talán már 30 éve is magától értetődőek lettek volna, mert nincs rá lehetősége, és saját dizájnja se, mindent úgy próbálnak összelegózni. Célirányosan ráfeküdtek egy olyan területre, amivel hihetetlen sikereket elértek, de ugyanez viszi őket sírba, a terület szakbarbárai lettek, és ami a fókuszukon kívülesik, ahhoz csak kb egy 80as évek beli romániai műholdvevőklónozóüzem színvonalán képesek hozzányúlni.
-
válasz
Alogonomus
üzenetére
Egyáltalán nem erről van szó. Arról van szó, hogy mivel az Nvidia az egyik fő IT ipari részvényes az Intelben az Intel fejlesztéseinél ez miatt elsőbséget fog élvezni.
Amit most kaptak az Nvidia 4,3 milliárd dollár az USA szövetségi kormány 9 milliárd és az elküldött dolgozokból bejövő működési költségcsökkentés milliárdos eredmény mellett az Intel tiszta nettó nyeresége 2025 Q2 ben 2.9 milliárd dollár veszteség volt , a nem GAAP pedig 400 millió dollár ami aprópénzes vergődés.
Ehhez nézd azt hogy most az Nvidia befektetett több mint 4 milliárdot. Lehet itt 130 milliárdot értéként számolni egy veszteséget termelő giga cégnél de értelmetlen.... Intelrészvényei csökkentek amúgy Q2 ben 0,25 dollárt ehhez képest most 2 nap alatt növekedtek 30 % ot tehát ez a 4 miliárd már most nem annyi amit beletett az Nvidia hanem sokkal több , csak számolj utána.Ez nem sima részvényüzlet amiben vett az Nvidia részvényt befektetésnek aztán kész, pont ennyire hülyének gondolod az Nvidiát, hogy egy mélyponton lévő cégbe fektet most 4 milliárdot aminek a gyártása sem hozza amit kellene?
még ha ezt sugalja is Abu, ez nem egy egyszerű deal, sokkal összetettebb annál és pont az erre utal az is hogy a jensen egy nappal a bejelentés / vásárlás elöt személyes találkozón vett rész Trumppal.
Azaz nem tartom kizártnak hogy az Nvidia ezentúl akár erősen bele is fog szólni az érkező Intel fejlesztésekbe, az USA belsős fejlesztéseinek a szekerét fogja tolni. TSMC nem örül az Nvidia ezen lépésének,nem véletlenül.
Azt gondolom hogy mind az Intel gyártás mind az Intel tervezése figyelmbe fogja venni az Nvidia igényeit ezentúl. Tehát igen az Nvidia most egy fontos részvényes lett az Intelben hozzáfér olyan licenszekhez amikhez eddig nem, és ezt véleményem szerint ki is fogja használni.Erre utaltam azzal, hogy miért is számít hogy valaki kiemelkedő részvényes egy cégben nem pedig a részvény üzletre mint egyszerű adok veszek biznisz. -
Oliverda
félisten
válasz
Alogonomus
üzenetére
Ha nem olvastad végig az érvelési és ellenérvelési sort
Nem olvastam végig, annyira azért még nem vagyok mazochista.
Erre utalva mutattam rá arra, hogy az Nvidia szűk 4%-os részesedése – hiába számít vele az egyik legnagyobb részvényesnek – lényegében semmi komoly árfolyamnyereséggel nem kecsegtetheti az Nvidia-t.
Annyit nem ér nekem ez az egész, hogy elkezdjem kibogozgatni, hogy ki mit gondolhatott itt valamelyik hozzászólásában. Az NV nyilván elsősorban nem az árfolyamnyereség miatt fektetett be, ha pedig ez csak egy szimpla beszállítói deal lenne, akkor nem fektetett volna be, pláne nem ilyen mértékben. Ennél azért egy fokkal összetettebb ez az üzlet, pláne hosszabb távon. Vannak róla jó elemzések más portálokon.
-
Alogonomus
őstag
Ha nem olvastad végig az érvelési és ellenérvelési sort, úgy persze nem látod a logikát benne.
Azért kellett kihangsúlyozni a szűk 4%-os értéket, mert míg Abu arra utalt, hogy az Nvidia számára ez csak szimpla beszállítói kapcsolat lesz, amiért megkapja a pénzét és kész, addig b. az Nvidia részvényesi érdekével indokolta, hogy miért lenne fontos az Nvidia számára az Intel sikere.
Erre utalva mutattam rá arra, hogy az Nvidia szűk 4%-os részesedése – hiába számít vele az egyik legnagyobb részvényesnek – lényegében semmi komoly árfolyamnyereséggel nem kecsegtetheti az Nvidia-t. 30%-os részesedés esetén persze már talán számítana pénzügyi szempontból az Nvidia számára, hogy az Intel részvények értéke milyen irányba mozdul el a jövőben. -
Oliverda
félisten
válasz
Alogonomus
üzenetére
Akkor nem értem, miért kellet a fentit leírni. Az összes nagy tőzsdei cég hasonló arányokkal és tulajdonosi struktúrával rendelkezik. Sőt, az Nvidiában Huangnak még kevesebb, kb. 3,5%-os részesedése van, ami ugye alacsonyabb, mint amekkora arányban az NV-nek részesedése lesz az Intelben.

-
Alogonomus
őstag
Szerinted megkérdőjeleztem azt az állítást, hogy az Nvidia az Intel "egyik legnagyobb részvényese" lett ezzel?
Csak annyit tettem hozzá az általam is megtalált lista alapján, hogy bár az Intel "egyik legnagyobb részvényese" lehet most az Nvidia, de az a szűk 4% lényegében ugyanannyit jelent, mint a többi 3-2-1 vagy akár törtszázalékot birtokló többi részvényes helyzete. -
Oliverda
félisten
válasz
Alogonomus
üzenetére
10 másodperc megtalálni a listát: [link]
Ezen még nincs rajta az NV, de az jól látszik, hogy 4-5. helyre kerülhet majd, ami jelentős.
"de komoly szavazati súlya nincs az Intel döntéseire."
Kinek van? Egyedül még a legnagyobb részvényes, az USA kormánya sem tudna átvinni semmilyen döntést, ha nem képes még meggyőzni további 40%-ot.
-
Alogonomus
őstag
Az Intel részvények összértéke még most is bő 130 milliárd dollár. Ezzel az 5 milliárd dollárnyi részvénycsomaggal még 4%-os részesedéssel sem rendelkezik az Nvidia. Persze lehet, hogy annyira elaprózott az Intel részvényesi struktúrája, hogy a 4% már az egyik legnagyobb részvényessé teszi az Nvidia-t, de komoly szavazati súlya nincs az Intel döntéseire.
-
Csak azt értsd bele amit ott olvasol. Végletekben kár gondolkodni. Jelenleg nem konkurens cég hanem X86 alapú partnercég csak úgy mint az ARM a saját terén.
4 % kal ment fel az Nvidia valamint 29 % kal az Intel részvényárfolyama. Ilyenek miatt nem szoktak perelni a befektetők szerintem. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Pont leírtad a lényeget. De miért akarnának osztozni? A komponensbeszállító a saját pénzét akarja majd. Hogy az nullszaldóba vágja a megrendelőt? Hol érdekli az őt, felelősséggel a saját részvényesei felé tartozik, akik a pénzt akarják látni. Nem érdekli őket, hogy ezzel nem lesznek majd barátok a megrendelővel.
Az NVIDIA-nál semmi. Csak gondolj bele. Ők most itt mit veszítenek? Konkrétan mi történt?
- 5 milliárd dollárért vásároltak részesedést... vagyis a pénzüket áttették értékbe. Nem kidobták az ablakon, hanem átváltották más jellegű értékbe. Értem én, hogy a részvény nem pénz, de ettől hasonló jellegű érték, csak némileg kockázatosabb.
- Az Intel csinál nekik custom Xeont NVLinkkel... vagyis az NV-nek nem kell tennie semmit. A licencet odaadják, majd mondják, hogy hajrá srácok. És ha nem lesz jó a proci? Hát majd használják tovább az EPYC-et a partnerek. Mi kockázat van ebben?
- Beszállítanak egy komponenst egy készül Intel klienstermékbe... vagyis megegyeznek majd az Intellel, hogy ebből minimum mennyit rendel és mennyiért, amely szerződésre hivatkozhatnak mindig. Mi a legrosszabb eshetőség? Az Intel nem ad majd el semennyit a termékből. És? A szerződésben rögzített dolgokat vállalja az NV, amivel hozzájut a saját pénzéhez. Hol érdekli őket, hogy az Intel esetleg nem tudta eladni a terméket? Az nem az ő bajuk, tehát mi kockázat van ebben?Az NV-nek igazából csak annyi kockázata van az üzletben, hogy vettek Intel részvényt. De most őszintén a világon minden nap milliók kockáztatnak részvényvásárlással. Ha úgy látják, hogy baj van, akkor eladják egy kicsi veszteséggel.
-
Nem az írtam hogy jó, hanem hogy üzlet, azaz nem null szalldós.
Nem kell lemondani a teljes profitról. Osztozni biztos kell.
Nem tudom Nvidiánál mi van még a háttérben.én nem tartom kizártnak, hogy kormányzati nyomás és hadipari startégiai döntés is van, nem feltétlenül tud szerintem mindehez ragaszkodni az Nvidia.
A következő lehet az Apple lesz. [link] -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez csak a látszat, hogy ezek a rendszerek általánosan mindegyik félnek jó üzletek. Az egyik legnagyobb gond ezekkel a dizájnokkal, hogy egyetlen egy termékről van szó, de a két vezető komponenst, két cég rakja bele, és az a két cég nem azt nézi, hogy mi a közös érdekük, hanem azt, hogy mi a saját hasznuk. Ez lett a Kaby Lake-G veszte. Az AMD nem volt hajlandó engedni a saját érdekeiből, és ragaszkodott ahhoz, hogy meglegyen a terméken a saját 40%-os profitrátája. De azzal, hogy ehhez ragaszkodtak, az Intel már nem tudott rajta profitot termelni, hiába adta drágán. Na most szerinted az NV nem fog ragaszkodni a saját profitrátájához? Nem fogja érdekelni őt, hogy az Intel nem termel majd rajta pénzt, a saját jussukat akarják majd. Egy memóriagyártót sem érdekli, hogy egy x terméken nem termel a megrendelő pénzt, ők leszállították a memóriát, kérik a fizetséget. Ezért nem látsz a világban ilyen jellegű összeborulásokat, vagy ha látsz is, egy generáción belül felbomlik, mert az egyik fél elviszi a hasznot, ami a másiknak nem fog tetszeni. Ugyanez volt a baj az első Xboxnál. Nem érdekelte az Intelt és az NV-t, hogy a Microsoftnak szar a szerződés, mert nagy veszteségük van, ragaszkodott a két fő beszállító a saját pénzéhez. És az üzleti világban mindig ez lesz. A komponensbeszállító csak azt nézi, hogy kifizessék, nem számít, hogy lesz-e következő kör. Nem fognak a saját hasznukról lemondani csak azért, mert 5-10 év múlva több hasznuk lehet esetleg, talán, az álmoskönyv szerint.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mi csak arról beszéltünk, a kliensekről. De azt nem értem, hogy miért akarna az Intel több generációig nullszaldós hardvereket árulni. Azt értem, hogy a Kaby Lake-G is egy hosszabb távú együttműködésnek készült, de ha a komponensbeszállítód elviszi a termék teljes nyereségét, akkor az Intel itt is felteszi majd egy generáció után a kérdést, hogy miért is áruljon nullszaldósan terméket? Vagy gondolod, hogy meggyőzik az NVIDIA-t, hogy mondjanak le a haszonról ők?
Az NVIDIA-nak már most jobb processzora van ide, mint a Xeonok. Most ebben a szent pillanatban. És úgy egy évig valószínűleg minimum jobb is marad, mert kb. egy év múlva jön a Diamond Rapids. A következő körben meg a Vera lesz jobb, hacsak nem látják, hogy valamit nagyon elcsesztek vele, de ezt azért kétlem. Az NV-nek nem a Xeonoknál kell jobbat csinálni, hanem az EPYC-nél, mert azokat viszik a gyorsítóik mellé.
Odarakja az Intel a sajátját a Xeonjai mellé, amint lesz.
-
Én nem csak a kliens bizniszről beszélek, de ott sem erről van csak szó. Több generációs együttműködés és 5 milliárdos beruházás egy cégbe legalább is nem ezt jelenti az én olvasatomban, mint ami a Kaby lake esetén történt az AMD-nél. Ez kicsit más kategória.
szerk:
Attól hogy a Xeon teljesítménye jó lesz az AI gyorsítók piacán az Nvidiának órási előnye van sőt olyan portfóliója amire az Intelnek belátható időn belül esélye sincs, hogy legyen.
Kibaszhatják csak mit tesznek majd be a jó Xeonok mellé? -
Abu85
HÁZIGAZDA
De annak mi köze a kliensbizniszhez, amiről beszélünk?
Igen, az Intel beépíti a Xeonba az NVLinket, és az lesz egy custom Xeon. De véleményem szerint ez nem segít majd az NV-nek, mert szerintem bőven hamarabb elfogják érni a real-time TTFT-t a saját ARM processzoraikkal. Ezt csak onnan gondolom, hogy ebben a paraméterben már most jobb a Grace a Xeonoknál. Szóval az NV-nek az oké, hogy az Intel beépíti az NVLinket, de elsődlegesen azért viszik az adatközpontokba az EPYC mellé az NV gyorsítóit, mert az EPYC-nek nagyon magas a teljesítménye. Ha az NVLink bárkinek fontos lenne már most vehetnének Xeonoknál gyorsabb Grace-t, de lemondanak erről, mert az EPYC-nek jóval jobb a TTFT teljesítménye.
Aki kiadja a terméket azé a termék. A custom Xeon az Intelé lesz. Attól nem válik az NVIDIA processzorává, hogy az Intel licenceli bele az NVLinket. Ugyanígy a kliens esetében is az Intelé marad a processzor, mert az NV csak egy komponenst szállít bele.
Azt értem, hogy az Intel miért csinálja, mert nekik nagyon kell legalább egy dolog, amiért megéri Xeont venni, de azt ők is láthatják, hogy ha az NVLink fontos lenne, akkor nem EPYC-et vásárolna a teljes iparág. Persze lehet, hogy abban bíznak, hogy idővel az Xeon teljesítménye is jó lesz. Viszont, ha az lesz, akkor az Intel olyan gyorsan kiveszi belőle az NVLinket, mint amilyen gyorsan kibaszták az NV-t a chipsetbizniszből.
-
" Most persze a közlemény szerint arról van szó, hogy az Intel vesz egy chiplet GPU-t az NV-től, és bedobja a tokozásra."
•PCs: Intel will build and sell x86 SoCs integrating NVIDIA RTX GPU chiplets
•Data center: Intel will build NVIDIA-custom x86 CPUs that NVIDIA integrates into its AI platformsÉn simán elképzelhetőnek tartom pedig azt ha összejönne az eredményes együttműködés, hogy egyedi connectet használnak, hasonlóan az NVlinkhez. Mondjuk erre akkor látok esélyt ha esetleg visszatérnének az Nvidia Nforce alaplapok. Alapjába véve azért félek ezektőla dolgoktól, mert a szabvány fejlődésénél semmi nem jobb szerintem, szükséges a PCIE.
Az mellett az is érdekelne hogy a közösen lefejlesztett dolgokat melyik gyártó égisze alatt fogják piacra dobni illetve eladni az AI projektekben.Nvidia vagy Intel?A Másik félelmem hogy fogja tudni ezt az egészet pl az Nvidia lekorntolálni? egyszerre ARM és X86 fejlesztések sokkal széleseb portfólió? valószínűleg a geforce RTX vonal messze a hátérbe fog sorolódni minden téren. ( valószínűleg AMD-nél is mert ez a hír szerintem jobban fogja most őket ösztönözni, hogy a professzionális szegmensbe hozzák az ütemterveiket)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igazából van rá jogi út. Maga a keresztlicenc csak nem átruházható, de az Intelnek ettől még megvan. Most persze a közlemény szerint arról van szó, hogy az Intel vesz egy chiplet GPU-t az NV-től, és bedobja a tokozásra. Tehát ezt a lapkát az NV tervezi meg, és adják el. A konstrukció így ugyanannak tűnik, mint a Kaby Lake-G esetében, vagyis az NV egy komponensbeszállító lesz. Az összeköttetésre is jó a PCI Express, mert egyszerű, a tokozásra pedig lehet rakni egy HBM stacket. Egy kvázi megfizethető HBM3 stack már 8 GB-os kapacitással is van. Tehát ez tiszta sor, mondjuk ez nem feltétlenül fontos az NV-nek, majd ezt beszerzi az Intel.
A mélyebb integrációhoz persze sokkal jobb módszer kell, de például azt úgy meg lehetne oldani, hogy az NVIDIA csak a GPU IP tervet adja el. Tehát az Intel magát a szellemi tulajdont licenceli, nem pedig egy konkrét lapkát vásárolnak, majd azt áttervezik úgy, hogy támogassa az AMD64 címfordítást. Annyira ez nem dolog, az NV dizájnjai eleve AArch64 címfordításra vannak tervezve, hogy az ARM-os integrációhoz illeszkedjenek, de ez eléggé kis része a hardvernek, és olyan brutálisan nem különbözik ettől az AMD64 címfordítás, hogy ne lehetne megoldani az áttervezést. És mivel az Intelnek megvan a licenc hozzá, ők meg is csinálhatják. Azért gondolom, hogy ez elméletben reális, mert az AMD is AArch64 kivitelt licencel az RDNA-ból a Samsungnak, tehát elég jól áttervezhető ez oda-vissza. Persze itt az áttervezést megoldja az AMD, mert nekik is megvan a licenc, így a Samsung fizikai IP-t kap végül. Az NV-nek viszont tervet kell adnia az Intelnek, hogy bele tudjanak nyúlni.
Ami kérdéses lehet az a pénz. Szerintem az NV-nek is van egyfajta policy, hogy mi az a minimum tétel, amennyiért egyáltalán dolgoznak. Az AMD például úgy szelektálja a semi-custom projekteket, hogy 100 millió dolláros bevétel alatt nem fognak hozzá semmihez. És én nagyon esélyesnek tartom, hogy az NV-nél is ez lehet a minimum határ, mert onnantól lehet normális nyereséget realizálni a projektből.
#11 b. : A több GPU chiplet nem valószínű, hogy ilyen kis méretben számít. Annak az lenne a lényege, hogy az High-NA EUV reticle limitjére reagáljanak, mert az csak ~429 mm2. Egy tömegpiacra szánt kliens tokozását tekintve egy chiplet 100-200 mm2 közé bőven befér, és az tök jól megoldható egy lapkával. Csak bonyolítaná dolgokat, ha most azt kisebb szeletekre vágnák. Nem kell mindenhol ágyúval lőni verébre.
-
válasz
Alogonomus
üzenetére
Kizárt az 5 év. Az Intel csempés megoldása mellé építhet saját illetve Nvidia IGP-t . 2027 ben megérkeznek az első közös fejlesztések.
Ami érdekes lehet az hogy a PCIE / több GPu-s chipletek hogy fognak majd bejönni illetve fejlődni. -
Oliverda
félisten
Nehéz lehetett nem észrevenni a különbséget a két üzlet között, ahol az NV 5 milliárd dollárért bevásárolta magát az Intelbe, illetve az Intel vett pár tálca AMD GPU-t pár millió dollárért. Nagyságrendek...
-
hapakj
őstag
válasz
Alogonomus
üzenetére
Áh, értem. Ilyen szintű mély integrációhoz valszeg több idő kellene (bár itt se biztos az 5 év)
De igazából itt felmerül a kérdés, hogy jogilag kivitelezhető-e, mert ehhez már lehet, hogy az x64-86 licenszek használatára is szüksége lenne az nVidiának, amibe valszeg az AMD-nek is lenne beleszólása.
-
Alogonomus
őstag
Ha nem lenne ott a Celestial és Druid valamilyen fokú készültségi állapotban, akkor valószínűleg be tudna illeszteni valamit iGPU gyanánt az Nvidia az elmúlt évek felhozatalából, de annyira nem ég a ház az Intelnél, csak egyértelművé vált, hogy saját erőből minimális esélye lenne felzárkóztatnia az Arc szériát a másik kettő gyártó kínálatának a szintjére. Főleg a sorozatos és masszív leépítéseket követően.
Az Intelnek arra kell az Nvidia szakmai tudása, hogy egyesítve erőiket mind mobil APU, mind munkaállomás és szerver terén az AMD kínálatához hasonlóan a CPU-GPU-alaplap hármast összehangolt integrált rendszerként biztosíthassák a megrendelők felé, ne csak a különböző gyártóktól összevásárolt vegyes felvágott egyik elemeként legyenek jelen a számítástechnikai eszközben. -
hapakj
őstag
válasz
Alogonomus
üzenetére
kétlem, hogy ez 5 évbe kerülne. Főleg ha csak chipleteznek.
-
Alogonomus
őstag
Már csak azért sem zárhatja le az Intel rövid időn belül a grafikus vezérlők fejlesztését, mert még sok évig biztosan nem is származhatna bevethető grafikus vezérlő az Nvidia mérnökeinek munkája eredményeként. Örülhetnek, ha 2030 előtt elkészül egy integrált grafikai megoldás, amit az Intel processzorai mellé be lehet tenni. Addig pedig még házon belülről kell valamit összehozniuk, amivel a következő évek során kipipálhatják a társított grafikus vezérlő rublikáját az összetevők listáján.
Az viszont egyre valószínűbb, hogy az Arc Celestial és Druid verziói már csak integrált Xe-LPG verzióban kerülnek a számítógépekbe, így az "Arc is effectively canceled" állítás valósággá vált. -
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
1080p játékra RT-vel nagyobb részletességgel azért nem lenne rossz egy kártya. Ehhez B580 kevés. RT módban egész jók az Intelek, sklázás sem rossz és most már talán framegen is van. Meg azért már illene egy 16GB-os kártyát is kihozni B szériára is.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Amúgy azon gondolkodom, mezei júzernek, miért is kell erősebb? Legyen inkább ügyesebb. Ez az AI irány, ha még működne is, nem lenne rossz, ha valaki nem profi e-sportoló.
-
Jöjjenek csak új Inteles videókarik. B580 a legjobb ár/teljesítményű a piacon. Kellene verseny, de le kellene fednie nagyobb igényeket is. Kellene egy erősebb valami is meg még egy valami nagyon olcsó low end kártya is.
-
Khelben
nagyúr
Bocsánat, nyelvtannáci vagyok, de szüntetni rövid ü-vel kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Witcher topik
- Hobby elektronika
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Huawei Watch GT Runner 2 – óra a futóra?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Háztartási gépek
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX GeForce RTX 4090 WHITE OC EDITION 24GB - Alza garancia 2027.03.19 - BESZÁMÍTOK!
- ASUS ROG Strix RTX 3080 10G OC Gaming White (fehér)
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 5080 OC Edition 16GB - Garancia 2029.03 - Felbontott - BESZÁMÍTOK!
- A LEGENDA! ASUS ROG STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X 352bit - Brutális erő, makulátlan hűtés!
- Club 3D AMD Radeon R7 250X 1 GB PCI-E videokártya
- DJI mini 3 drón display unit
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 210 - Lenovo IdeaPad 5 Pro (16ARH7) - AMD Ryzen 7 6800HS, RTX 3050Ti
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel garanciával
- 244 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest