- Samsung LCD és LED TV-k
- Az instabil gazdasági helyzet miatt nő a PlayStation 5 ára
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sok gyártó szavaz a hagyományos tápcsatlakozóra a GeForce RTX 5060 sorozatnál
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
marquuard
veterán
Üdv.
ATI Tool-ban elindítottam az artifact hibakeresőt, és a folyamat közben cicereg a kártya. Ha abbahagyom, elkussol. Ez normális?
Közben rájöttem, hogy a 2700FPS miatt van.
-
kona005
senior tag
válasz
janosiaron #47295 üzenetére
Na én csak a GPU Tweak-be állítottam a power limitet de megnezem CCC-ben is hatha jobb lesz.
Kössz a tippet -
janosiaron
csendes tag
Sapphire R9 270x-emet overclockolom. Trixxet használom, de CCC-ben a power limitet be kell állítani +20%-ra. Ezzel a kettős megoldással állítható normálisan a fesz is, amire úgy néz ki szükség is van, mert a gyárin (1.2V) nem sok OC-t enged. Na nem mintha amúgy annyira szükséges lenne az OC, de azért BF4 elbírja
-
-
Zsohi
őstag
válasz
---Lasali--- #47288 üzenetére
Talán a Gigabyte 270x-re tudnál a legkönnyebben barkácsolni bordát. pcb
A Toxic, Hawk és Gaming amire még szerelhető nagyobb borda.
-
Gstyler
senior tag
Általánosságban egyébként egy garanciáztatás mennyi időt vesz igénybe?
Sok mindent nem kell vizsgálniuk, mert ez nem az a fajta BS amit terheléstől jön ki, egész egyszerűen nem ad képet alapból a kártya. ( egyébként beraktam a másik mellé, a win is látta fel is ismerte, CF-be is akarta rakni egyből -> csak hát kép nincs, se dvin, se hdmin)
-
joysefke
veterán
Tud valaki olyan monitorozóprogramot ajánlani, ami mutatja a
CPU terheltségét, hőfokát a szokásos GPU dolgok mellett?
No meg az FPS-t is írja kiGPU-Z ből hiányolom ezeket...
J.
-
joysefke
veterán
-
---Lasali---
Közösségépítő
Kell a víz mert nem bírom a ventilátort, valamint át akarom rakni a mostani kártyáról, szóval ez nem kérdéses.
Igazából az a baj, hogy másik kártyáknál nem tudom megoldani a FET ek hűtését. Legalábbis nem találtam még ezen kívül olyan kártyát, amire tudnék barkácsolni passzív fet hűtőt.
Ezen csoportosítva vannak a fetek, és ráadásul van felettük meg alattuk szimmetrikusan furatok, ahova fel lehet fogatni bordát.
Ugyan ilyen a felépítése a mostani kártyámnak is, és erre én anno kreáltam egy olyan fet hűtő bordát, amivel passzívan is tökéletesen meg vannak hűtve.
Ugyan ezt szeretném elkövetni a következő kártyámon, mert így tudok használni univerzális blokkot. Mert ami van univerzális blokkom, azt minden kártyára fel tudom tenni, és annyira durván hűt, hogy bármit képes lehűteni, viszont csak a GPU -t fedi le. A kártyán levő fethűtő borda pedig olyan méretűre van tervezve, hogy csak megfelelő légmozgás esetén képes meghűteni.
Itt egy kép az anno készülő kártyámról, így működik most már mondhatni évek óta tökéletesen: -
Zsohi
őstag
válasz
---Lasali--- #47286 üzenetére
Tök fölösleges a 270X-re a víz, de ha ezt te még se így gondolod akkor már valami költséghatékonyabb kártyát vennék, viszont ha ezzel se értesz egyet akkor hát megveheted, hiszen az egyik legörültebb kártya a szériában.
-
---Lasali---
Közösségépítő
SAPPHIRE TOXIC R9 270X Ról van valami tapasztalat eddig? Megéri ez a kártya a pénzét? Mi a véleményetek?
Amúgy maszek vízhűtés kerülne rá, az összes hűtő meg bizbasz kacatot csavaroznám le a francba. -
joysefke
veterán
válasz
HartgeH3-2.8 #47282 üzenetére
Ez a jelenség szerinted betudható annak , hogy a CR2 akkoriban még Geforce "párti" volt ha szabad így fogalmaznom?! Ennek a kártyának kellene lennie olyan erősnek, hogy ilyen jelenség még csak véletlenül se forduljon elő.
Semmiféle (VGA jellegű) jelenség nincsen, ha csak nem az, hogy kevés a kártya a FULL HD minden MAX-hoz. A kérdés, hogy mit kell egy kicsit visszabutítani.
Az input lag azért magas, mert nincs meg a folyamatos 50FPS és ezért visszaugrik 25-re. Ez normális, ha gyenge a kártya.Ha megnyugtat, volt GTX 660OC-m is, és az se tudott többet Crysis 2-ben és az Nvidia féle adaptive Vsync sem segített
J.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Megint BS hibák..
Pont mostanság szeretnék visszatérni pirosba..
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
joysefke #47280 üzenetére
Ez a jelenség szerinted betudható annak , hogy a CR2 akkoriban még Geforce "párti" volt ha szabad így fogalmaznom?! Ennek a kártyának kellene lennie olyan erősnek, hogy ilyen jelenség még csak véletlenül se forduljon elő.
Álmomban sem gondolnám, hogy bármi problémád előfordulhat. A kártya szerintem bőven a játék hardverigénye fölött van.
-
joysefke
veterán
válasz
joysefke #47280 üzenetére
Ide is leírtam a Crysis 2-es kérdést, kicsit részletesebben:
http://prohardver.hu/tema/crysis_2_megjelenes_2008/hsz_12508-12508.html
Előre is köszi!
J. -
joysefke
veterán
Sziasztok!
le tudná valaki írni, hogy Crisys 2-t 270X-el Single playerben milyen beállításokkal érdemes nyomni (50FPS kéne) úgy, hogy a kártya sebességéhez mérten legszebb legyen. Úgy érzem full maxon a V-syncet nem nagyon tudja tartani, ezért óriási az input lagg.
J.
-
R3laX
addikt
válasz
Gstyler #47277 üzenetére
Ha megnézed >>>EZT<<< a listát, a lap igencsak régi kártyákat ismer, nem mai darab azért. Küldjed neki a bios updatet. Van elég új, sztem megoldja
. Mindenképp, mielőtt gariztatsz, mert beszopatnak mint itt már egy másik Asus-os tagot. Kapott +ezerér egy sima 270-et, mert állítólag semmi baja nem volt, de ott nem ez volt a probléma okozója.
-
-
DEV_NULL
őstag
válasz
- = Zk = - #47272 üzenetére
Van jobb ötleted?
-
Gstyler
senior tag
válasz
TaylorXIII #47269 üzenetére
Igen, 2 slotban is próbáltam. Aztán visszaraktam a régi kártyát. Azzal simán ment. Újraprobaltam a 270et semmi...
-
Gstyler
senior tag
válasz
TaylorXIII #47267 üzenetére
Biosig el sem jutok sajnos.
Cmos clear volt, semmit sem segített. -
TaylorXIII
őstag
válasz
Gstyler #47266 üzenetére
Kiveszed az alaplapi elemet(gép kikapcsolt állapotában), vagy biosban van ilyen, hogy reset setting to deafult vagy hasonló, meg szokott az alaplapokon jumper is lenni, és akkor kikapcsolt gépnél átrakod a jumpert a megfelelő helyre, ott hagyod egy kicsit, aztán visszarakod az alapértelmezett helyére és bekapcsolod a gépet.
-
Gstyler
senior tag
válasz
TaylorXIII #47265 üzenetére
BIOS reset? Ezt hogy érem el?
-
Gstyler
senior tag
Adott egy új asus 270X, alaplapba berak, tápkábelek bedugva (zöld fény), ventilátor felpörög, de a monitor standbyban marad
mi lehet a gond?
-
marquuard
veterán
Nos, hát flasheltem a moddolt BIOS-t atiflash-el (leírás alapján) de valami gebasz történt és nincs kép. Múltkor rendesen felment. Mi a teendő? Nincsen másik videokártyám.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Asus 270x-nél mostanában kezdődött hogy néha ugrik egyet a kép, a másodperc tört részéig. Kicsit zavar a dolog, ezért felraktam Asus GPU Tweak-et, majd ki is jelezte hogy van új VBiOS. Hogy jobb ezt felrakni? Asus oldaláról szedjem le az exe-t, majd úgy telepítsem, vagy az is jó ha Asus GPU Tweak-el telepítem fel?
Tengo Gyári beállításokat használok a kártyához.
-
letepem
aktív tag
Sziasztok!
Van egy HiS 7870 2Gb IceQ X Turbo-m (alap 1100/1200 mindezt 1218 mV mellett).
Esetleg mit kellene finomhangolnom, hogy a fogyasztás se szálljon el és egy kis teljesítményt is nyerjek?
(persze ez csak kívánsiság, mivel a teljesítményével meg vagyok elégedve)
Gondolom a memóriát kellene emelgetni mert a GPU így is válogatott típus és húzott! -
marquuard
veterán
ATI Winflash-al lehet R9 270X-es BIOS-t flashelni?
-
marquuard
veterán
Hogyan tudom csak a Firestrike tesztet futtatni? Basic Edition nem engedi. Steames verzió van meg.
-
rostiron
őstag
válasz
Steve198310 #47232 üzenetére
Feltettem 1.260mV ra, ezen totál stabil az 1150/1500. Ha valami nem stimmel nálam NFS rivals- ba hamar észre veszem.
Most játszottam ezeket az értékeket írja max nak a gpu-z. Maradhat az 1.260 ??? Mi lehet a vrm-el nem látom aida-ba sem??? A 3Dmark extrémen is lefut gond nélkül.
Ha azt mondjátok nem sok ez a fesz, kisajtolok még egy pár Mhz-t. -
kona005
senior tag
válasz
Steve198310 #47232 üzenetére
Igen, +20% feljebb nem megy sajnos.
Most újraraktam a Win-t, mert már LAP+CPU, VGA meg RAM csere is volt, de Win mindig maradt és már kezdett besokalni szerintem. Lehet hogy most jobb lesz OC a tiszta Winnel? Vagy ez nem befolyásol?
-
kona005
senior tag
válasz
Steve198310 #47216 üzenetére
Az mi?
Ha a Power Target-re gondolsz az 120%...
-
-
rostiron
őstag
válasz
Steve198310 #47220 üzenetére
Sikerült a bios átrakás, de csak 1.245mV -ot írtam a biosba. Megnézem így mennyit bír.
Addig is köszi mindenkinek.
Akárhányszor cserélhetek biost ?? -
rostiron
őstag
válasz
Steve198310 #47216 üzenetére
Hol tudom megnézni ? Asus Tweak max 1.245 ig engedi.
-
marquuard
veterán
válasz
rostiron #47190 üzenetére
Legmagasabb feszültséget állítsd. Én 1.263V-ra raktam, ezzel megy 1220/1610-et, Crysis 3-ban a min. FPS 24 volt, tuninggal 36FPS, ami nem kicsi.
(#47211) sYs: Szia. Nekem Giga R9 270X-em van. OC GURU 2 engedi a fesz emelést GPU/VRAM-ra, de nagyon nem egyértelmű. Offset-es megoldással van megcsinálva, de nem igazán effektív, mert nem mindig rakja fel a beállított feszt, és magától visszaáll gyárira. Gondolom egy védelmi mechanizmus. Legegyszerűbb BIOS moddingolással növelni a feszt, maximum 1.3V-ig. Én múltkor 1.26V-ra lőttem be, mert a gyári 1.206V-jával nem volt egy tuningbarát.
-
sYs
tag
Hali,
Googleztam kicsit de nem igazan talalok hasznalhato infot, Gigabyte R9 270X (GV-R927XOC-2GD) feszultseget lehet szoftveresen emelni (vagy igazabol barhogy)? Probaltam OC GURU 2, Trixx, AfterBurnert de sajnos egyik sem mukodott. BIOSbol probalta mar valaki ezen a tipuson?
Kosz!
-
kona005
senior tag
válasz
Steve198310 #47209 üzenetére
Azért az már szép
Egyébként az lehet hogy a túl sok fesztől nem stabil a kártya?
Mert alapból 1135 mV 1000Mhz, én meg adtam neki a max-ot ami 1228mV az 1150-hez.
-
kona005
senior tag
válasz
Steve198310 #47207 üzenetére
1100/1350-en is meghalt a BF
Pedig örülnék neki ha vinné, megpróbálom úgy hogy a RAM-ot alapon hagyom és csak a GPU-t húzom.
GPU Tweak-et használom most, AB 1050-ig engedte csak húzni, de alap fesszel már az sem ment neki -
- = Zk = -
félisten
válasz
TaylorXIII #47204 üzenetére
-
kona005
senior tag
Az én karim sajnos nem egy OC bajnok
Max fesszel (1,228mV) 1150-en már a Heaven sem fut le, visszavettem 1125-re azon lefutott de a BF4-et kábé 20 percig bírta
Új hozzászólás Aktív témák
- ASRock RX 6950 XT 16GB GDDR6 Phantom Gaming OC - Gari 2026.05.02. -ig - Eladó!
- MSI RTX 2070 Super
- SAPPHIRE Radeon RX 7900 XTX 24GB GDDR6 NITRO+ Vapor-X PCIE
- Laggol, hangos, zörög, csíkoz vagy nem ad képet, kifagy? Videókártya karbantartás! Hibás is!
- Palit GeForce Dual RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 - Számla + Garancia
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Egyedi ékszerdobozka
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest