- Itt a Razer-féle PC Remote Play szolgáltatás
- Sok gyártó szavaz a hagyományos tápcsatlakozóra a GeForce RTX 5060 sorozatnál
- Az instabil gazdasági helyzet miatt nő a PlayStation 5 ára
- Még erősebb verziót hozott USB Type-C-s tápegységéből a Raspberry Pi
- Skálázhatóvá tenné a ferroelektromos memóriákat az FMC és a Neumonda
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Sok gyártó szavaz a hagyományos tápcsatlakozóra a GeForce RTX 5060 sorozatnál
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
DanielLong #46797 üzenetére
Nem, hát ez így biztos nem jó, ráadásul egyértelmű, és könnyen reprodukálható hibát mutat.
-
válasz
Dany007 #46795 üzenetére
100foknál van, mint kiderült a furmark képből. Jelenleg 91 fokot ért el játék közben a 18 fokos szobában nyitott házban. Zárt házban nyáron ez könnyen lehet 100fok, szóval nem jó a dolog. Valószínű, hogy a kártya meglátogatja majd a szervizt.
Zsohi: De nem akarok 4k-t befektetni egy hűtésbe, ha a gyárival is teljesen jól kéne működnie
-
szimi57
őstag
válasz
DanielLong #46794 üzenetére
Akkor passz.
-
Dany007
veterán
Az sem túl jó ha a dioda rossz, nem? Mert akkor meg a kártya throttling-olhat, visszafoghatja saját magát ha érzi hogy kritikus a hőmérséklet, nem? Legalábbis cpu-nál van ilyen. Persze kérdés hol van ez a határ és, hogy játékok közben eléri-e. Mert ha nem akkor minden okés.
-
válasz
szimi57 #46790 üzenetére
Víz van a hőcsőben, már fentebb linkelték is. A melegítését megpróbálom. Ha nincs benne víz, akkor pont hogy hidegebbnek kell lennie. Az érintkezés szerintem jó, mert a csavaranyák nem fekszenek fel a nyákra szereléskor, tehát még mehetnének lejjebb, de a hűtő már felfeküdt a gpu-ra.
-
-
Zsohi
őstag
válasz
DanielLong #46781 üzenetére
Ne reszeljél belőle semmi. Próbáld meg valamivel melegíteni a bordát ott ahol a GPU-val érintkezik, serpenyő, vasaló vagy akármi, de a hajszárító is jó lehet(de szétégetni nem kell
) A hővezető cső körkényékén a lamellánál érezned kell ahogy átmelegszik az egész, ha nem akkor a rézcső lesz a probléma. Ha minden jó, akkor a dióda lesz a probléma forrása.
-
Dany007
veterán
válasz
DanielLong #46784 üzenetére
Érdekes... De mi lehet szar egy hőcsőben? Az csak egy darab tömör réz... (ööö lehet tévedek ám nagyot
) Ha rendesen érintkezik akkor vezetnie kell a hőt azt kész... Érdekes.
@babicsbalu:
Köszönöm az infót!
Érdekes... akkor ez mégis egy lehetséges opció. Be kell rakni víz alá és megnézni buborékozik-e valahol
mármint hogy ereszt-e.
@szimi57: Korrekt. Hogy én erre nem gondoltam...
-
szimi57
őstag
válasz
Az, hogy a nyák meleg a borda hideg azt jelenti, hogy a bordát távol tartja a GPU-tól a négy felfogató csavarhely. Találkoztam már ilyennel. Nem hiszem , hogy észreveszik a moddingot.
-
-
odorgg
addikt
válasz
Ne reszelj! GPU lenyomata ott a hűtőn, látszik hogy van kontakt. Vagy a hőcsövek, vagy a hőszenzor hibás.
-
Dany007
veterán
válasz
DanielLong #46776 üzenetére
Figyu, hőcsövek vannak a hűtőn? Most nincs előttem a képe hirtelen...
De ha vannak ,azokat fogd meg ne a bordát.
Nálam a hőcső még kikapcsolás után is tűz forró tud lenni! Ha az nem forró, akkor nincs baj a kártyának... Illetve akkor nem problémás a dolog, rossz a mérés.Elvileg ilyen hőfokoknál a hőcsövet meg se tudnád fogni mert szétégetné a kezedet.
Szerk.: ja de most látom vannak hőcsöveid. Na az milyen meleg?
-
-
szimi57
őstag
válasz
A 7. képtől látszik a bordán lévő 4 db. kis távtartó a felfogató csavarfuratoknál. Ezekből kell lereszelni 1 mm-t.
-
scream
veterán
Kíváncsiságból elkezdtem futtatni a FurMarkot és valamiért a kártya a Burn test-nél csak 500MHz-es GPU és 600MHz-es Memory-val jár, miért?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Ventillátor forog?
-
Megint itt vagyok a forrófejű 7850-emmel. Töltöttem fel egy rakás képet dropboxba a 2. újrapasztázás előtt: LINK Mivel vidéki kis faluban lakom egyelőre kapott a kártya maradék spire pasztát, mindent átnéztem, nem találtam semmi hibára utaló jelet, összeraktam a gépet, a helyzet változatlan.
Új furmark kép:
jól láthatóan 100foknál fékezi magát a kártya, tehát nem tudom elérni, hogy kékhalált kapjak. A görbe még mindig fura, 60foknál megindul lineárisan felfelé... Most cserélek drivert, lássuk azzal is.
Szerk: ventillátor hibátlanul forog, aki még nem ismeri a problémám: az egész hűtő langyos, viszont a nyák túloldala forró. -
Gstyler
senior tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Jelenleg egy ASUS DCII 7850-em van. Filózok egy 270X-en.
Néztem a prohardveres teszteket, melyek szerint a 7870 felett van, egészen a 7950 nyomában. Ezek közel fél éves tesztek, így az újabb driverekkel nyilván még jobban teljesít a kártya. Mik a tapasztalatok? Érdemes váltani (az árkülönbség ugye nem túl nagy)?
Melyik a preferált kártya, ASUS, MSI? Olvasok folyamatosan vissza, de 1-2 összefoglaló véleményt megköszönnék -
misiizsai
tag
válasz
Steve198310 #46770 üzenetére
Nem tudom hogy engedhetik meg hogy ennyi hibás van...Nagyon remélem hogy egyik megoldás beválik mert nincs kedvem 30+ napokat várni hogy visszakapjak egy másikat ami lehet szintén hibás...Főképp hogy gameplayezek is :@
-
misiizsai
tag
válasz
Steve198310 #46768 üzenetére
Na és meddig tudtad még használni?
-
Steve198310
őstag
-
misiizsai
tag
válasz
Steve198310 #46764 üzenetére
De viszont ha lerakom az asztalra és vissza akkor jó..Még megpróbálok 1-2 megoldást hanem válik be akkor marad a gariztatás.
Csak vicces hogy egy 57 ezres videókártyával ilyen probléma van..Tele van ezzel az internet..
-
misiizsai
tag
válasz
Steve198310 #46759 üzenetére
Dirt 3,Showdown tökéletesen megy.A fent említett játékok is egyszer előhozzák egyszer nem változó.Max Payne 3 elég ritkán de a GTA IV nél gyakori.. Egy 720 Wattos Gigabyte van a gépbe.
-
marquuard
veterán
válasz
misiizsai #46758 üzenetére
Írnak pár "megoldást":
-Csökkentett módban Driver Fusion programmal törölni a drivert, majd restart és 13.12 drivert fel.
-Tápegység gyenge neki, vagy nem ad elég feszültséget azon az ágon, amelyik a VGA-ra közvetlen csatlakozik
-VRAM hiba, tehát szoftveresen ezen nem lehet segíteni, vissza kell küldeni garanciára. -
marquuard
veterán
Üdv.
Kicsit emelnék a gyári feszen (1.206V), hogy tuningoljak a kártyán. Hány fokig biztonságos a VRM? Meddig mehet el?
-
bdavid94
tag
apropó csak nálam fordul elő, hogy cs:go-nál droppolja az fps-t mint a szemét r9 270x-el? bf4 lazán megy ultrán 60+fps-el
-
R3laX
addikt
válasz
Steve198310 #46741 üzenetére
A GTA 4 tényleg fos, de a Far Cry 3-at nekem Q6600 3,3ghz-en 8 giga rammal, és 7850-el 40-50 FPS-el ment 1680-ban ultrán antialiasing nélkül. Max Payne 3-at meg még ugyanezzel a procival 4850-el vittem végig Ultra/High-on 1680-ban simán folyékonyan muzsikált
.
-
bombibmw
veterán
-
RichiE24
csendes tag
Sziasztok !
Tegnap érkezett meg az MSI R9 270X HAWK kártyám. A kérdésem az lenne, hogy biztonságosan meddig lehet húzni a kártyát ? -
joysefke
veterán
Beléptem a klubba:
MSI R9-270X Gaming
Mindenkinek köszönöm a hasznos infókat, tanácsokat amelyeket az elmúlt hetekben adtatok!
üdv
J. -
misiizsai
tag
Sziasztok!
Én is artifekt problémába szenvedek.Először azt hittem a procim a hibás de ahogy itt olvasgattam rájöttem hogy mégse.Egy Intel Q6600-am van 2.6-on és egy MSI R9 270X.GTA IV,Far Cry 3,Max Payne 3 ba jelentkezik néha a probléma.Meg böngészőbe is Mozilla alatt asztalon nem.Hogyan lehetne orvosolni? Előre is köszönöm a válaszokat! -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #46665 üzenetére
Az 1 játék..
Pl. F1 2013 alatt ~35-40%-on megy mind2 gpu, viszont Bioshock Infinite alatt ~99%, mind2...
-
Sondi1986
addikt
Elég drágán jelent ez meg: SAPPHIRE 11232-00-20G R7 265 2GB GDDR5 Dual-X
-
válasz
Dany007 #46728 üzenetére
Nem volt, természetesen a garanciáját nem szeretném elveszíteni. Jól érted, újra lett pasztázva és nem változtak a hőmérsékletes dolgok. Hajlanék afelé, hogy a dióda rossz, mert a hűtő feltapad a gpu-ra, ez jól érezhető, egyedül csak a nyák hátoldalán tapasztalható meleg érdekes... Egyébként, ha megnézitek a furmarkos képet, a hőmérséklet függvény jellege nagyon furcsa, 53-54 fok környékén hirtelen nő a meredeksége, eddig még sosem tapasztaltam ilyet.
-
bdavid94
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék egy Sapphire R9 270x Vapor-X-em van a jelenlegi bios verziószáma: 015.041.000.000.000000
láttam, hogy ennél már van újabb, de az is decemberi a kérdésem az lenne megéri arra frissíteni, vagy valakinek van ennél újabb ami passzol ehhez a kártyához? -
kungzi
veterán
8.1 eddig nem volt gondom vele
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Mennyire ajánlott a Windows 8 (8.1) a 270X-hez. Mennyire jók a Win 8-as driverek?
Több vele a szívás, mint a 7-el? Játékok lassabbak, gyorsabbak?üdv
J. -
Dany007
veterán
válasz
DanielLong #46725 üzenetére
Nehéz eset... tehát akkor ha jól értettem már újrapasztáztad? ... és volt matrica a csavarokon?
Nem tudom mi lehet ez... de érdekelne mi az oka. -
-
joysefke
veterán
válasz
DanielLong #46725 üzenetére
Ténylegesen meleg is a kártya, vagy csak pörög a venti?
Teszt közben esetleg tedd a kezed a kártya hátoldalán a nyákhoz. Ha tényleg 90 fokok vannak ott, akkor nagyon meleg kell legyen a NYÁK, azt megérzed.
J.
-
Teszek fel majd képeket a kártya hűtéséről, akkor talán kiderül a turpisság. A vga már az újrapasztázás előtt is ilyen forró fejű volt, ezért szedtem szét és pasztáztam újra, hiszen egyből hűtési problémát gyanítottam.A venti 90 fok felett asszem 100% közeli értéken jár, tehát Far Cry 3 alatt is(GPU-Z, Hwinfo és MSI Afterburner szerint, mindezt végig 1,138 volton). Egyelőre nem teszteltem mással, most értem haza, az este folyamán még írok, kérek mindenkit, hogy addig se harapjuk le egymás fejét. Én is sokszor voltam eladó szerepben már itt az oldalon, igyekszem úgy cselekedni, ahogy azt fordított esetben elvárnám.
-
embe
nagyúr
válasz
joysefke #46721 üzenetére
Ne mókolj semmit rajta. Tedd be, és a legújabb WHQL minősített drivert telepítsd. Majd indítsd el valamelyik bechmarkot. Pl. a Valleyt, vagy a Heavent. Elég ha a teszt progi fút, nem is kell a bench részt futtatni.
Járjon így vagy 30 percet, majd lefuttathatod a benchet is.
Ha minden ok. jöhet a játék. na nem passziánsz. Úgy is a játék alényeg, hogy azt bírja.
A Furmark feleslegesen gyilkolja a kártyát. -
Zsohi
őstag
válasz
#20844032 #46720 üzenetére
A Gigabyte kártyákat egytől egyig meg lehet bontani, nincsen matrica és a garanciális feltételek között se láttam a hűtőcseréjének tiltását, egyedül a kiskerek. kukacoskodnak ilyenek miatt, hiszen ha esetleg valami kifogásolnivalót talál a gyártó akkor több tízezres kárt kénytelen benyelni. A te helyezettedet, pedig abszolút megértem, én is szívnám a fogam, ha az új tulaj hülyesége miatt én szívnák. A hűtés, pedig csak abban az esetben képes ellátni a feladatát, ha szorosan és egyenletesen fekszik fel a gpu-ra. Már tizedmilliméterekben mérhető hézag is sokat képes rontani a hűtés teljesítményén és a hővezetőpaszta még véletlenül se ilyen hézagok betömésére lett kitalálva.
-
joysefke
veterán
Holnap veszek t egy MSI 270X kártyát, használtan garival, kipróbálás nélkül.
Mire figyeljek, hogy ne járjak úgy mint itt feljebb valaki?
Össze tudnátok állítani egy tételes listát?
J.
-
törölt tag
Nekem, mint a vga-k lelkében nem túlságosan járatos emberkének azért az tűnne logikusnak, hogy ahhoz, hogy ennyire gatya meleg legyen, ahhoz eléggé rosszul kellene ahhoz működnie a hűtésnek, hogy furmark alatt eldobja a kanalat. Ha egy játék 90 fok fölé fűti, akkor a furmarknak meg kéne főznie az egészet. És logikus is lenne azt mondani, hogy nézze meg, hogy legalább ki lehet fektetni, demivel meg lett bontva a kártya, és ezt jó szívvel nem javasolnám már, és nem hiszem, hogy bárki erre a saját pénzét feltenné (a másét én is
) Mert ha odakozmál, és még esetleg láthatóan/bizonyíthatóan meg lett bontva, akkor maximum egy végeláthatatlan box kezdődne a bottal.
Ha viszont nem, akkor legalább az kiderülne, hogy a kártya hűtésileg amúgy jó, csak vagy nem jó helyről olvas értékeket, vagy szar a dióda, vagy valami.Még a szar diódával is le lehetne gariztatni, ha nem vágnak ki az ajtón avval, hogy bontott a kártya. -
Zsohi
őstag
A kolléga dobjon inkább egy képet a leszedett hűtőről, ha már amúgy is újra kente. Azon jól látszódna mi a helyzet.
-
törölt tag
Épp neked írtam le válaszként a 46689-ben. Sosem mértem rajta semmit, mert nem tűnt hangosnak. Úgy egy éve volt szögre ugyanilyen kártyám, az sem volt se halkabb, se hangosabb, így nem is jutott eszembe rajta nézni bármit is. Ráadásul DanielLong is azt mondja, hogy nála sem zavaróan hangos, de 100% megy, ezt írja a progi. Az nekem sem világos, hogy játékok alatt is 100%-al megy, vagy nem, furmark alatt biztos. Szóval innen bármi lehet. Még az is, hogy akár nálam is 100%-on ment, de nem néztem egyszer sem, mivel nem volt rohadt hangos (a nagygépben akkor még egy giga 760-as volt, az hangosabb volt játékok alatt, a mostani asus770-em jóval halkabb mindkettőtől).
Szóval...lehet hogy az már 100%-os volt ahogy nálam ment, de ha az volt, akkor ennek olyan nagyon nem teker a ventije 100%-on, illetve a régi ugyanilyenem is ekörül mehetett.
Magyarán volt egy kártyám, amiről annyit tudok, hogy ac4 lett vele végigtolva, és nem volt semmi rendellenesség a kártyával ez idő alatt, és a hangja sem adott okot bármilyen vizsgálódásra. Ha bármilyen rendellenességet tapasztaltam volna vele, visszavittem volna garban, és a cserét adom el. -
Zigi
senior tag
válasz
#20844032 #46713 üzenetére
Nézd èn segíteni próbálok még ha ez neked nem is így jön le.
Másrèszt nem derült ki a válaszodból, hogy nálad is 100 on forgott a venti vagy sem. SImán lehet az is, hogy eladtál egy jó káryát a vevő hazavitte újrapasztázta, nem sikerült ès azóta melege van. Nem kell mindjárt felkapnia vizet, csak információ helyett hárítasz.
-
törölt tag
válasz
Dany007 #46714 üzenetére
Nekem pedig totálisan úgy tűnik, hogy alábbi bejegyzés pontosan erre utal. Különösebben nem bosszant, csak már kezdem magam hülyén érezni, hogy én próbálok segíteni az egész helyzeten, és lassan olyanokkal kell vitáznom, akik nem is érintettek az ügyben. Szóval végülis jobb, ha én ebben nem veszek részt. Majd a vevő kitalálja, hogy mit akar, rossz a kártya, jó a kártya, és intézünk valamit.
Privátban. -
törölt tag
>De gondolom te nem is hallottad a gèpedben felszállni kèszülő boeinget...
Így van. Nyilván szándékosan hibás kártyát adtam el, HISZEN garanciális
Ráadásul hidd el nem szorulok ilyen megoldásokhoz, bár ez itt nagyképűségnek hangzik, meg nem is kapcsolódik szorosan a témához.
Egyéb ostobaságot szeretnél még hozzátenni a sztorihoz a lelátóról?Elképesztő ami ezen a fórumon megy...
-
Zigi
senior tag
válasz
DanielLong #46703 üzenetére
Azzal hogy a venti is 100- on pörög szinte biztos hogy a vga bios is 90- nek látja a magot...ergo vagy nem jòl èrintkezik a hűtővel vagy magas neki a feszültség amit kap. Na most mivel az egész kálvária azért kezdődött mert magas volt a hőfok, tehát ìgy kaptad ès az eladó nem szeretnè hogy további kisèrleteket tegyél a "megjavításra" ( bios frissítés, pasztacsere stb.) ezért mèg most add vissza neki amíg le lehet gariztatni.
Kedves eladó. Ha nem nyiírta szét a csavarfejeket a hűtésen a vevő akkor minden probléma nélkül le fogják garizni. Egy biztos hogy a 100% on pörgö ventillátor ès a 90 fok nem egy jól működő 7850 vga ismérve. Arról nem is beszélve hogy ha nálad is így működött.De gondolom te nem is hallottad a gèpedben felszállni kèszülő boeinget...
Peace
-
törölt tag
válasz
>Addig is vigyázok rá, tudtommal a paszta csere pedig nem jár a gari elvesztésével.
Amennyiben szerviz végzi, és lebizonylatolja, nem. Évekkel ezelőtt volt egy kicsit hasonló ügyem, amikoris eladtam a a 260gtx-em, majd hónapok múlva jelentkezett az új tulaj, hogy nem tudja gariztatni, pedig én garival adtam el. Mint kiderült ráheftöltek valami custom hűtőt, aminek semmi köze nem volt a meghibásodáshoz, ámde ezzel borult a gari. Amit meg nem én kapok szét, azért meg had ne én álljam a sarat. Ez gondolom bárki számára elfogadható.
-
joysefke
veterán
válasz
seederking #46707 üzenetére
Annyi esélyt adok neki a jövőre nézve, mint éti csigának az M3-ason, hosszában Pesttől Nyíregyházáig...
Szvsz lesz 1-2 AMD által erősen finanszírozott játék, ami több kevesebb buggal Mantle fölött is menni fog...
Ne a Mantle-ra alapozd a kártyavásárlási döntést
J.
-
seederking
őstag
Sziasztok
Ezzel a Mantle programmal mi a helyzet?
Ez egy önálló meghajtó program ami csak úgy "érvényesül" ha mantle patch is van az adott szoftverhez?
Vagy hogyan működik/fog működni a továbbiakban.Egyáltalán életképes lesz a jövőben? -
joysefke
veterán
úgy tűnik holnap belépek a klubba egy MSI 270X Gaming-el
-
Dany007
veterán
válasz
Tessék lenyugodni mindenkinek.
Egyetértek Steve kollegával - félig-meddig
- tessék sorban átmenni az ellenőrző listán.
1. kiszűrni a programhiba lehetőségeit
- többféle hőmérséklet monizorozó programmal tesztelni, első körben játékokkal, furmark elég durva ilyen esetben, ha nem muszáj ne szivassuk mégjobban azt a kártyát
- aztán próbáljunk egy új biost / gyári biost feltenni, esetleg drivert cserélni bár nem hinném, hogy a driver erre megoldás. Bios lehet, de driver nem hinném
- közben végig figyeljük a gpu kihasználtságot, nincs-e véletlenül valami alapterhelés üresjáratban is
2. ellenőrizzük szemmel(!) magát a kártyát.
-A hűtést. Próbáljunk meg benézni a gpu közelébe. Ellenőrizzük jól csatlakozik-e a hűtő a nyákra stb... Neten talált képekkel lehet ellenőrizni kb milyennek kell kinéznie ha a hűtő korrektül a helyén van. Ha még mindig minden okés, akkor próbáljuk meg nagyon finoman megmozgatni magát a hűtőbordát. Nem erővel! Csak épp annyira, hogy érezzük ha magától mozog. Ha nem rögzül megfelelően akkor kb a legkisebb erőhatásra is éreznünk kell elmozdulást.
Persze az, hogy a komplett hűtő, hűtőborda / vetni tiszta, por és koszmentes az alap! Ezzel kezdjük. De az az igazság, hogy a full poros hűtő sem okozhatna átlag 30 fokot pluszban a normálistól. 10-15 fokot még talán, de 30-at biztosan nem. Annyi ideje nem volt porosodni a kártyának.
Meg persze órajelek és feszültségek(!) is alapon legyenek. Nem gyári OC-n, hanem referencia kártyának megfelelő alapfeszeken és órajeleken.3. ha még mindig mindent rendben találunk, akkor elkezdhetünk gondolkodni a következő lépésen.
- érvényesítsük-e a garanciát - mi magunk, illetve Te.
- vagy vissza kéne vinni annak akitől vettük.
- esetleg érdemes-e szétszedni, újrapasztázni és rendesen (!) összeszerelni.A harmadik pontban már nem tudok objektív tanácsot adni. A magánvéleményem az, hogy ilyen melegedés nem lehet architektúrális probléma. Tehát maga a kártya és a gpu jó. A hűtés rendszerrel lehet valami gebasz. De mivel az egy aránylag pofonegyszerű szerkezet - borda meg hűtő - így túl sok probléma nem lehet vele. Max ha rosszul rögzül illetve nem elég szorosan csatlakozik a gpu-ra.
Ha nem elég készséges az eladó visszavenni a kártyát és maga intézni a garanciát, akkor azért én első körben megpróbálnám a garanciát magam érvényesíteni.Felhívni a boltot, megdumálni mi a helyzet és, hogy nekik milyen bizonyítékra van szükségük. Esetleg bevinni géppel együtt(!) a kártyát a boltba és ott a szemük láttára elindítani egy játékot... Bár ez meg azért necces, mert ha nem kapcsol le a kártya a túlmelegedéstől akkor v.színűleg nem fogják visszavenni. De egy próbát megér.
Na aztán ha minden kötél szakad, akkor lehet szétkapni a hűtést. Mert lehet, hogy ettől még nem ugrik a garancia, de ha pl matrica van a csavarokon, akkor igen. Illetve még anélkül is beleköthetnek a szervizben ha megbontod a kártyát.
Szóval utolsó és csakis utolsó lépésként szét lehet kapni a hűtést. Mondom, pofonegyszerű szerkezet. Nem nagyon lehet tévedni ha odafigyel az ember.@Steve198310:
Alapvetően egyetértek veled. De 30 fokot egyik hűtőpaszta se fog hozni neked a kártyán! Ennyit nem romolhat a hűtés szar paszta miatt. Max ha nincs paszta.
De tényleg... Egy szar, száradt pasztás gpu újrapasztázásával lehet nyerni 5-8 fokot is talán. De max ennyit. 30 fokot az életbe se... Ugyanígy a poros borda tisztításával lehet nyerni még 5 fokot, max. Összességében talán egy 10-15 fokot, de ahhoz tényleg nagyon trágya állapotban kell lennie annak a hűtésnek.
Szerintem sanszosabb, hogy nincs rendesen rögzítve a hűtés a gpu-ra vagy nem fekszik fel teljesen a borda a gpu-ra! Ezt bizonyítaná az is, hogy piszkosul gyorsan eléri a 90 fokot a hőmérséklet!
Mert ha koszos is a hűtő, akkor is kell neki egy kis idő, mire átmelegszik mire előjön a rossz hővezetésből eredő melegedés. De az ennél több idő.
Én legutóbb akkor tapasztaltam ilyet, mikor az 1,7-es Celeron hűtőjének egyik sarka eltört (magától(!)) és lifegett az egész borda a hűtőn, félig-meddig érintkezve csak... alapból 75 fokon indult a gép...Mikor szétkaptam és megláttam majdnem hanyattestem.
-
Steve198310
őstag
válasz
DanielLong #46664 üzenetére
Na akkor a következőt teszed! Ezzel átfújhatod az egész karit (használj kesztyűt mert visz mindent)
Ja esetleg HWinfo vagy GPU-Z a méréshez
Mivel mindenféle "gány " van rajt így fogod és veszel egy doboz Lexite Extra nevű fújkálós tisztító spray-t ami zsírok,por stb oldására való nyákokon,alaplapokról,karajokról,procíról stb
Meg veszel valami normális pasztát. nem vajat nem nyálat nem gépzsírt meg tököm hanem ammit erre a célra csináltak. MX2-4 stb.
Én pl. még a cooler master hyper TX3 evóhoz kapott pasztával szoktam megkenni ha van rá szükség.
De kipróbáltam ezüst illetve arany tartalmú pasztát is. Azokkal sincs gond. Persze valakinek van némi ellenvetése a fémtartalmú pasztákkal mert ,hogy "zárlatot okoz" de ez valójában nem igazán felel meg a valóságnak. Egy proci esetén a kupakon nem igazán tudom mi lenne zárlatos a GPU meg szintén nem. Igaz vannak körülötte SMD cuccok de azok sem lesznek zárlatosak a 20 illetve 25% os fémtartalmú pasztától.Na akkor kicsit átnézed a hűtőt és ha nincs rendellenesség elhajolt talp vagy akármi más nem kell mindjárt nyakon borítani hővezető zsírral mert az is tud szigetelni ha nem megfelelő a minősége.
-
válasz
#20844032 #46699 üzenetére
Mielőtt a légkör elharapózik, szeretném leszögezni, hogy nem leszel besarazva. Megpróbálom a kollégák által ajánlott dolgok tesztelését, ideértve másik driver, másik bios és több játék kipróbálását. A helyzet az, hogy a most 18 fokos szobában a furmark 2 perc alatt 90 fok felett van és jól látszik, hogy ez messze nem a teteje. Játék közben 91 fok körül megállt, de nyáron ebből lesz 100 is, a venti pedig közben 100%-on pörög, jól észrevehető és engem kicsit zavaró hangerővel. Az az álláspontom, hogy amennyiben a hétvége alatt nem találok megoldást a problémára(itt legalább 10fok csökkenésre gondolok) felkereslek és örülnék, ha visszavennéd a kártyát. Addig is vigyázok rá, tudtommal a paszta csere pedig nem jár a gari elvesztésével.
Másik kérdés: Csak F12-es biost látok a kártyához a Gigabyte oldalán, de jelenleg is ez van rajta. Próbáljak valahonnan régebbit szedni hozzá?
-
zsizsef
senior tag
válasz
DanielLong #46664 üzenetére
Nekem a furmark nem írja ki az adatokat asus 7850-nél. Csak az ablak fejlécében. Tudja valaki, hogy miért?
Új hozzászólás Aktív témák
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tenda 4G Simkártyás Router 6hó jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest