- Itt a Razer-féle PC Remote Play szolgáltatás
- Sok gyártó szavaz a hagyományos tápcsatlakozóra a GeForce RTX 5060 sorozatnál
- Az instabil gazdasági helyzet miatt nő a PlayStation 5 ára
- Még erősebb verziót hozott USB Type-C-s tápegységéből a Raspberry Pi
- Skálázhatóvá tenné a ferroelektromos memóriákat az FMC és a Neumonda
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Sok gyártó szavaz a hagyományos tápcsatlakozóra a GeForce RTX 5060 sorozatnál
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Léghűtés topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Picturemaker #47599 üzenetére
nálam a második kártyával ezt megoldja úgy, hogy leterheli az első kártyát
-
nomad138
tag
Ha a kártyám egy 2.0 x16 slotba van behelyezve de a GPU-Z meg azt írja hogy csak 1.1 az miért van? Lehet ezt állítani? Ez befolyásolhatja a működését?
-
csucsbicep
nagyúr
Én most váltottam Asus 7850 V2-ről 7870 V2-re. Ütős hűtése van, 50%-ig,a mi kb. 2000-es fordulat gyakorlatilag hangtalan. 1200/1400-on sem megy 65fok fölé, ehhez meg kb. 40-45%-on forognak a ventik.
A 7850-es ehhez képest egy 8-10 fokkal melegebb volt, hasonló órajelen és feszen. Illetve az már 1300-as fordulattól hallható volt, bár azt nem nagyon érte el. -
joysefke
veterán
Sziasztok!
CCC-ben a gaming-3D settings fül alatt van egy olyan szekció, hogy Tessellation, itt alapból AMD optimized van kiválasztva, de át lehet rakni Use Application settingsre is.
1, Kérdés, hog mit csinál ez a beállítás,
2, mit csinál régebbi játékok esetén?
3, illetve mire érdemes rakni?J.
-
marcus1
tag
válasz
Dark KillerX #47587 üzenetére
Neked a hd 7850 az 2gb-os volt? mert olvastam hogy az 1 és 2 gb-ososk közt nincs fps különbség de a mikró laggok el kerülhetők 2gb os karikkal a vram gyorsabb el érése miatt.
-
válasz
nomad138 #47583 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy továbbra is a biosban kell szétnézned, ha nem bootol be a gép...Amennyiben bios van ,csak nem bootol be, akkor meg kellene nézni a boot opcióban a beállításokat például...Bios frissítéssel alaplapot még nem hallottam tönkremenni , olyan viszont van ,hogy frissítés után mindent automatikusan gyári beállításokra állít vissza, előfordulhat, hogy ezért nem bootol be...
Szépen türelmesen nézz végig mindent a biosban, hogy mi nem stimmel.. -
-
letepem
aktív tag
válasz
nomad138 #47583 üzenetére
Ne itt érdeklődj! Meg lehet oldani a lap bios frissítését máshogyan is, de azt mondjuk egy alaplap topicba írd le,mert itt kevesebben foglalkoznak ilyesmivel!
Írd le PONTOSAN mit tettél, hogyan, miként, a körülményeket, majd kérj pontos instrukciót!
Írd le, hogy nem vagy nagy szaki, csak próbálkoztál és nem állt melléd a kezdők szerencséje!Amúgy nem tudom, hogy egy félrekattintásnál, hogy tudtál rosszul flashelni ?
Mikor? Szokott lenni egy messagebox: Igen,Nem,Talán
-
Dark KillerX
addikt
válasz
marcus1 #47586 üzenetére
Én 1920-as felbontáson játszok,és úgy érzem bőven elég,és igen használok AA-t,talán egyedül a Metro LL ahol nem,de igazából nem is érzem a hiányát a játék alatt.
Az hogy kiegyensúlyozottabb,azt meg úgy értem,hogy voltak helyek,játékok alatt,pl Thief-ben ahol a húzott 7850-el darabos volt,vagy akár a Crysis-ban,addig a húzott 270-es karival nem.Szóval nem mondanám,hogy gyorsabb,jó némileg van különbség 10-15% a 270 javára,de simábbak a játékok vele,olyan már szinte NV-s fillingje van,hogy semmi dropp,vagy lagg nincs játékok alatt.
-
marcus1
tag
válasz
Dark KillerX #47575 üzenetére
Te milyen felbontáson játszol?nekem 1680x1050 re kellene,és ki próbálnám minél több élsimítás MSAA és hasonló beállításokat játékokban. Gondolom "kiegyensúlyozottabb kártyának érzem a 270-es karit" ha egy jelenetben sok a megjelenítendő részlet akkor is simábban megy a játék?
Gainka
Hát jó lenne ha tudnék spórolniazt a pénzt esetleg más alkatrészbe tehetném.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #47581 üzenetére
Idle-ben amikor lekapcsolja a kártyát, akkor rakja pát pci-e 1* és 1.1-re.
-
marquuard
veterán
válasz
nomad138 #47579 üzenetére
Mielőtt nekiállsz egy hülyeségnek, kérdezd meg. Nem rosszindulatból mondom. BIOS frissítés RAM/CPU kompatibilitás probléma miatt szokott történni, tuningon nem javít semennyit. De legvalószínűbb a CPU limit, pláne hogy a multi rendesen megdolgoztatja a CPU-t, és gyári órajelen futtatod (?)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #47570 üzenetére
Nálam is, idle-ben. Amúgy 2.0.
-
nomad138
tag
válasz
marquuard #47578 üzenetére
Mert sokan a CPU órajel emelést írták és így szóba került a bios frissítés hátha engedi feljebb emelni a CPU órejelét. Nem a kártya laggja miatt kattintottam félre hanem az UEFI laggja végett. Viszont a kártya laggjai miatt merült fel ez a dolog. Itt most már csak az a kérdés hogy meg lehet-e oldani ezt a bios bajt mert ha nem akkor szívtam.
-
marquuard
veterán
-
marquuard
veterán
válasz
nomad138 #47567 üzenetére
Hanyagold azt a szutyok automata tuning buzerálást, mert akkora feszültséget ad a procidnak, hogy egy hét után pápát választ. Persze, hogy nem megy 3,8GHz fölé, mert ott már éhesebb. Magasabb órajel egyenesen arányos a feszültség növekedésével. Auto-n meg ne tuningolj. VRM-nek se jó, meg a CPU-nak se. Ezeket mind manuálisan buheráld.
Nem a kártyád kúrta el a lapot, hanem te. Pont jót tesz neki, hogy sorba végigflasheled az összes BIOS-t.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
marcus1 #47565 üzenetére
Én most váltottam 10k ráfordítással , Sapphire 7850 OC-ről (1150/1400) és Asus 270-es karira,és úgy érzem jobb kari azért a 270-es kari.Vhogy kiegyensúlyozottabb kártyának érzem a 270-es karit,és én szerencsés voltam,mert alapfeszen viszi,az 1140/1500Mhz-et,de a legújabb 3DMark,még 1180Mhz-en is lefutott.Szóval ha készítenék neki,egy BIOS módot,akár 1250MHz+ is meglehetne.
Alapfeszen 1180Mhz-en
-
nomad138
tag
válasz
tailor74 #47571 üzenetére
Heló! Véletlen a laggos kurva UEFI miatt az 1.30 helyett az 1.40-et flash-elte..... Utána nem indult el mert kiírja hogy hiányzik valami Mboot izé. Megpróbáltam vissza frissíteni 1.3 nem segített. Utána végig frissítettem 1.70 ami a tető és nem indul.... Gondolom kuka lett a lap nem? SEGÍTSÉG mert ha a fos kártyám miatt elhalálozott a lapom ketté töröm ezt a szart....
-
nomad138
tag
válasz
Steve198310 #47566 üzenetére
A lapnak van egy automata tuningolási módja ahol szintenként mindent beállít magának(ez az UEFI bios-on beül van) A manuális órajel emelésnek nem állnék neki ez a lehetőség viszont kedvez a hozzám hasonló "gyáva" embereknek!
-
-
marcus1
tag
válasz
Gainka #47559 üzenetére
Köszi a válaszokat. Én csak single gémek-el nyomom.
Még fel merült benne hogy esetleg itt aprón vennék egy Hd 7850 2gb-ot. az egy kis oc-el talán hozná a r7 265 v r9 270 szintjét? így azért olcsóbban jönnék ki és vannak még itt olyan hd 7850 esek amikre jó pár hónap gari van.
-
válasz
nomad138 #47560 üzenetére
Hát kérdés az ,hogy milyen alaplapod, és procid van, vissza olvastam a hozzászólásaid, de a memórián kívül nem találtam semmi adatodat..
Ezt bejelentkezés után az adatlapodon / adataim módosítása / cuccok rovatba tudod beírni, így könnyebb utána nézni , milyen géped is van..
Nekem gigabyte alaplapom volt, amiben az A10 5800k procimat nem tudtam az istenért sem 4 giga fölé húzni,bármit csináltam vele..Mint kiderült hibás volt az alaplap, ezek után egy asrock A88x extreme 6 lapban ugyanazt a procit simán 4.4 -4.6 gigáig tudtam húzni..Ergó lehet, hogy a lapod a ludas a tuningban..
Más kérdés, hogy ha 270-el jó volt, akkor 270x-hez is elégnek kell lennie... Ott inkább vga gond lesz szerintem..
szerk: látom extreme 3 lapod van, nekem is volt ilyen , fx6100-al, és 4.2-n simán ment benne...
-
nomad138
tag
A grafikus kártya által támogatott: PCI Expressz 16x 3.0
A jelenlegi pedig PCI Expressz 16x 1.1 ez nem jelent semmi ugye? -
nomad138
tag
válasz
tailor74 #47558 üzenetére
Az alaplapom nem engedi 3,8Ghz fölé mert előjön a kék képernyő! A képernyő alján számol valamit valami memória dolgot aztán újraindul. Ez a proci nem fog 3,8Ghz fölé menni sajnos pedig jó lenne. A sima 270-hez elég volt ezzel mi lehet a baj? Asrock 990FX Extreme 3 ez a lapom
-
nomad138
tag
válasz
F e Z o #47552 üzenetére
Az összes többi játéknál nem ilyen látványos mint a BF4-nél. Mivel mind1 hogy melyik Driver van fent mert így is úgy is laggol a 14.3-at raktam fel.A Mafia 2-nél néha beakad majd folytatódik ez még elviselhető, a FarCry 3 tegnap beállítottam 2x MSAA, ULTRA, DX11, 1080P és ott is csak mikro laggok vagy csak ritkán laggol. de a BF4 az mindenhogyan! Ha tudtok mondjatok valamit mert ha nem CPU limit akkor nem adom el a processzort!
-
marcus1
tag
helló.mindenki kis segítség kellene nem nagyon követtem a HD 7850 -et mostanában .Érdekelne hogy a BS probléma mindig fen áll ezzel a kártyával vagy már esetleg javították? Vagy esetleg ha ilyen kártyát veszek és elő jön ez a probléma akkor Bios frissítésél meg lehet oldani?De érdekelne még a sima R7 270 .ezzel a kártyával minden rendeben vagy esetleg ezzel is van gond. Pld: Driver vagy BS?
-
nomad138
tag
válasz
Steve198310 #47550 üzenetére
Igen az van fent. Sajnos a 4890-el nem mentünk semmire mert az utolsó szoftver amit támogat a BF4 az a 13.10 ez meg 13.9 volt az utolsó szóval el-el indult vele de vagy gyenge volt vagy driver probléma de laggolt.
-
Tengo
aktív tag
Nemtudtok valami jó guido-t hogy lehet azt megcsinálni, hogy a desktopon meg internetezés közben, filmezéshez az intel IGP működjön és játékok alatt vagy erőforrás igényes dolgok alatt vegye elő a dGPU-t? Van erre működő megoldás? Windows 8.1-en.
-
nomad138
tag
Ránéztem erre az erőforrás figyelőre de olyan kínai hogy csak na. Igazából semmilyen program nincs fent amivel össze akadhat mert 2 napos a Windows. A BF4 előbb ment fel rá mint a vírusirtó
Egy Asus 4890-el fogom megnézni a gépemet. Ha ez megoldja a dolgot a kártyával van valami.
-
nomad138
tag
Ez nem Internet lagg. A kettő még csak nem is hasonlít egymásra. Feltelepítettem a másik HDD-re de ugyan az a jelenség. És elég szomorú hogy ilyen gépen beakad egyszer kétszer. Nekem nem szokott most pedig csinálja
Ha az egyéb összetevőimmel van baj akkor azt egy gyengébb kártyával is produkálni fogja? Érdemes kipróbálni a többi összetevőt egy gyengébb kártyával?
-
r9550
senior tag
válasz
nomad138 #47520 üzenetére
neted mien am? nincs leterhelve game közben? torrent stb ping? mien routert használsz szerintem azért ez is elég sokat számíthat nekem g3220+7950 van 8gb ram mellett 2 ssdvel mikor betölt akkor akad be egyszer kétszer azt annyi de nekem sem hajtja a procit maxon sose
-
marquuard
veterán
válasz
Steve198310 #47542 üzenetére
Addig nem tud játszani, amíg nincs fent a legfrissebb patch, szóval fent van neki az összes.
-
nomad138
tag
válasz
csucsbicep #47532 üzenetére
sajnos nincs másik erre alkalmas gépház itthon mert akkora hogy nekem is új házat kellett vennem hozzá.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
hackeeeee #47531 üzenetére
HWInfoban lehet állítani; elég ha csak a "Sensors-only" fut. Ott Configure -> Riva Tuner OSD pipa Show, Label és a Line/Column-nal tudod állítani hogy írja ki. Aztán pedig az értesítlsi területen megbújó MSI OSD serverrel tudod állítani, hogy az egész hol helyezkedjen el a képernyőn, miylen színe - betűtípusa legyen.
Ja, persze kell mellé az Afterburner is.
-
nomad138
tag
válasz
- = Zk = - #47528 üzenetére
Most elkezdtem a másik HDD-re letölteni és oda is teszi fel. Ha ez sem megoldás akkor már nem tudom mi legyen. Jó lenne egy hasonló kaliberű kártya amivel tesztelhetném de nincs nagyon.
-
nomad138
tag
válasz
- = Zk = - #47526 üzenetére
Ugyan azon a HDD-n van mint eddig és előtte nem jelentkeztek a laggok sosem. Öregecske már egy kicsit de az új kártya óta mennek a laggok
-
- = Zk = -
félisten
válasz
nomad138 #47525 üzenetére
nem nagyon néztem vissza, de...
hova van telepítve a gém?!...
mert nekem ilyen szaggatások és egyebek azért vannak, mert öreg a vinyó a gépben. ugye darabokra van tördelve mellé még... igaz, SSD-n van a W7 van, de... tároló vinyón tartom a dolgokat és a telepített játékokat -
F e Z o
veterán
válasz
marquuard #47498 üzenetére
Felesleges újratelepítenie a BF4-et - főleg ha csak kódot vett - elég az origin kliens-sel leenőriztetnie a fájlokat. Véleményem szerint több driverrel is ki kellene próbálnia. Úgy, hogy előtte teljesen lepucolja az előzőt.
(#47500) hackeeeee : Természetesen futnia kell a játék alatt, ha monitoroztatni akarod játék közben. Azt, hogy mikor indítod, már Te döntöd el.
-
nomad138
tag
válasz
odorgg #47502 üzenetére
Nekem is egy HD7870 volt előtte ami tönkre ment és helyette kaptam az R9 270 Gaming-et garanciába. Azzal is tökéletesen ment Ultran a Battlefield 4 az akkor aktuális driver verzióval, az R9 270-el is Ultran az előtte levő HD 6970-el is tökéletesen ment és az előtte lévő GTX 480-al is jól ment! A Win 7 az marad nem kell Win 8! AZ új kártya óta droppol laggol szaggat akad szóval nem jó
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- PlayStation 5
- Robotporszívók
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- iPHone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest