Új hozzászólás Aktív témák
-
kona005
senior tag
válasz
Steve198310 #47792 üzenetére
Nekem nincs húzva pedig, 1050/1250 a gyári órajel és azon megy amúgy most felraktam a 13.12-őt és "kopp kopp" most mintha nem csinálná de most visszaraktam a gépemet a monitorra ami 1440*900 és itt viszont észreveszem a Mantle-t mert folyamatosan 99%-on van a GPU, és a proci teljesítmény úgy 20%-kal kevesebb.
Szóval megy vissza a beta, 14.1-el kezdem.XFX-em van am, hol tudok feszt állítani vajon?
-
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Játszottam a Battlefield 4-el 1 órát, a legmagasabb hőmérséklet 72 fok volt,a legalacsonyabb 27 az átlag 57,6 lett.
Ez jó vagy nem? -
Vulpolone
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy teljesen új Gigabyte 7870 OC kártyát a jó kis 6850-em helyére. Este kicseréltem őket és jöttek is a problémák. Betettem az új kártyát, bekapcsoltam a gépet, minden megy a megszokott módon, majd mikor a win8 kezd tölteni kaptam egy fekete képernyőt mellé 5 sípolással. Ezután restart, ventik felpörögnek, de csak a fekete képernyőt kapom, no signal a monitoron és az 5 sípolás.
Következő lépésben visszatettem a régi 6850-et és nagy meglepetésemre már ezzel is a fekete képernyő fogadott az 5 sípolással egyből a bekapcsolás után ( se kép, se semmi, bios-ba nem tudok belépni ). Itt jött egy kis döbbenet szünet, majd CMOS reset, 6850 maradt a gépben és láss csodát, bebootol a gép, win-ig is eljutok, minden f@sza. Utána csináltam még egy CMOS resetet, betettem a 7870-et, bootol a gép és win-ig is eljut. Jött az öröm és boldogság, feltettem hozzá a drivert, restart és bumm.. egyből fekete képernyő az 5 spíolással. Ezután még párszor próbálkoztam, volt amikor eljutott odáig, hogy elkezdett betölteni a win és utána kaptam a fekete képernyőt, de volt hogy egyből bekapcsolás/restart után jött a gond.
Most nagy nehezen helyre állt a gép a 6850-nel és próbálok utánajárni mi a fene ez :SVolt valakinek hasonló problémája?
Az alaplap egy AsRock 970 pro3 R2.0 ( eddig tette a dolgát, gond nélkül ), CPU egy FX-6300-as, 500W-s Chieftech táppal.
-
Steve198310
őstag
válasz
kona005 #47791 üzenetére
Meg nyugtatlak nem a driver miatt van
Ez a fesszel áll össze függésben meg a gpu húzással. Ha nem tolod fel a feszt akkor igy kezd cikázni ha húzod a gput
Volt egy Sapphire R9 270X Dual-x karim
( ami mellékesen a "Steveféle" hibába hunyt el. Kikapcsolt játék közben és one zsinor meghotttt)azt gondoltam hibás de előjött más karijával is. Mellesleg nem csak Sapphire karival még a méltán agyon dícsért Asusból is ki lehet ezt hozniDe ezt nevezzük "nem hibának" csak már ki vannak hegyezve cseppet és ennyit mennek
-
kona005
senior tag
válasz
Steve198310 #47790 üzenetére
Nekem ilyen volt a BF4 a 14.3-as driverrel, de még a böngésző is
-
Steve198310
őstag
-
RMZ250
senior tag
válasz
kona005 #47769 üzenetére
Nem lehet, hogy csak simán frissíteni kell a monitort vagy mi? Lehet nem így kell mondani, nem emlékszem már mit is csináltam de mikor GTX460-ról Váltottam 7870-re nekem is elmosódott, életlen volt a szöveg winben meg böngészőben. Mondom, azután a monitorral csináltam valamit és egyből jó lett.
-
nomad138
tag
-
nomad138
tag
válasz
marquuard #47777 üzenetére
Most tesztelem a processzorom 10 IBT-vel. Előtte rányomtam egy 25 tesztes 45 percig tartó Prime FFT large-t. Nulla error. A processzor full LOAD DEFAULT szóval semmi húzás csak alapjáraton. Nvidia-t veszek esetleg egy MSI 270X-et még nem tudom. Nvidia-ból most lenne egy ASUS GTX 670 még meglátom hogy alakulnaka dolgok.
-
nomad138
tag
válasz
- = Zk = - #47774 üzenetére
Reméljük sikerül eladni
-
CirrMee
addikt
válasz
kona005 #47772 üzenetére
Analógnál előfordulhat sajna.
Saját történet:
itthon van egy 22" -os FS ScaleoView monitor, ami hasonlóan jár el néhány videokártyánál. Valami zavart szedhet össze a kábel, & gyengébb jelet adhat le a kártya más típusú karikhoz képest, ami ennek a megjelenítőnek sajna nem igazán tetszik. Nálam (párom gépén) annyival lehetett segíteni, hogy legóztam a "raktáron" lévő alkatrészek közül. Kapott a rendszer egy jobb minőségű DVI/VGA átalakítót, egy vastagabb, jobb minőségű (jó régi) VGA kábelt, a monitornál meg manuálisan lőttem be a Phase/Clock féle értékeket. Ezzel így most használható, de így is annyira érzékeny az egész, hogy ha pl a kábelt a gép másik oldala mellett vezetem el, máris homályos kép a jutalmam. Más itthoni analóg monitorral nincs ilyen probléma, azon nem homályos a kártya képe, illetve természetesen digitális kimeneteken is tökéletes minden a videokártyát illetően.Nemrég a párom gépébe költözött a 7790 -es (ex)kártyám. Na ekkor találkoztam újra ezzel a jelenséggel. Korábban egy Gainward 9600GT HDMI féle kari csinált ilyen balhét ezzel a monitorral, azt hittem egyedi eset. A 7790 előtt egy 5770 üzemelt, azelőtt egy másik 5770. Üzemelt ideiglenesen 9600GT is, csak Giga féle, azzal sem volt gond.
Ha van lehetőséged digitális átvitelre, szerintem térj át arra.
-
kona005
senior tag
Na megjött a kártya!
Még nem tesztelgettem, egy kör BF4 alatt nem volt semmi gond, most még egy pár napig nem húzgálom, hogyha esetleg valami baja lenne akkor az kitudódjon.
Első tapasztalatom a kártyával hogy nagyon halk
Amúgy egy XFX 7870, 2 ventis verzió.Viszont amit nem tudok hova rakni, hogy simán Windowsba mintha kicsit ilyen "homályos" lenne a kép
Integráltat használtam előtte azzal mintha élesebb lett volna, vagy olyan kicsit mintha nem a TV felbontásába menne a cucc... -
csabi0805
senior tag
válasz
katt777 #47766 üzenetére
Nincs semmi gond vele szerencsére.
Az Afterburnert nézegettem mielőtt elkezdtem játszani vele,és szerintem ott lehett valami gebasz csak én nem vettem észre.Nyomtam rá egy resetet meg újraindítottam a gépet és azóta jó minden.Eddig játszottam vele.Lenyomtam majdnem egy fél Bahrain GP vele.Nincs semmi gebasz.Azért köszönöm a sok segitséget fiúk!
Hhhúúúú de megijedtem... -
csabi0805
senior tag
válasz
csucsbicep #47762 üzenetére
Megnézem másik driverrel is,ti melyiket használjátok?
Én a legújabbat tettem fel. -
csabi0805
senior tag
válasz
csucsbicep #47760 üzenetére
De a gyári órajelen üzemel.
Nem nyúltam hozzá.
Dirt3-al megy rendesen.
Most felrakom a Battlefield 4-et.
Ez mitől van? -
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Mitől lehet az,hogy most játszottam az F1 2013-al és ahogy játszok vele,ilyen villanások vannak,meg ilyen fehér foltok vannak a képen.
Most a kártya rossz?Tegnap raktam a gépbe bele.
Sapphire VaporX R9 270X -
katt777
félisten
válasz
littleNorbi #47757 üzenetére
Additional sztem kéne, de amikor én utoljára laptopoztam, még nem így volt. Nem a driverekre gondoltam egyébként, hanem az ASUS szoftverére, amellyel fényerőt és minden egyebet lehet állítani (de elméletileg a CCC-nek is váltania kéne). Nevét nem tudom, és nincs időm megnézni most munkahelyről, kukkantsd meg sztem, ha CCC nem akarna dolgozni.
-
katt777
félisten
válasz
csucsbicep #47719 üzenetére
Az enyémek sem, csak 3 hét és 3 hónap közti intervallumban egyszerűen meghalt a motorjuk. Lehet persze, hogy ez a szolgáltatás a Glaciatorhoz járt (nem csak én jártam így vele), de attól még nem bízom benne.
EnterR: Nem igazán lassabb a 7870XT (van olyan, teszteltem), ráadásul nem is bugzik vele a driver.
littleNorbi: Aut. kezelnie kéne (ASUS driver?), ill. ASUS-nak saját szoftvere is van erre, a laptop támogatási oldalán kell lennie. (Eddig én legalábbis minden ASUS laptophoz találtam ott.)
-
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok!
Nem pontosan e Radeon típus(ok)ról szeretnék kérdezni, de megfelelőbb topic-ot nem találtam. Van egy ASUS X552EP laptopom amiben van egy integrált HD 8330-as és egy különálló HD 8760M-es kártya, szóval váltható grafikusrendszerrel rendelkezik. Az szeretném kérdezni, hogy az integráltat ki lehet-e teljesen kapcsolni? Mert elindítottam egy játékot és ott alapértelmezett VGA-nak a 8330-ast veszi. Szóval használja ő az erősebbet is, vagy azt valahol át kell állítani? A régebbi laptopomon volt egy gomb, amivel váltani lehetett a 2 kártya között (meg szoftveresen is). Ezen ilyen megoldást nem találok. -
Apollo_21
addikt
válasz
TaylorXIII #47749 üzenetére
Fenébe
Valahogy éreztem, persze alapba tiszta víz volt a pohárba h más gpu chip..de gondoltam hátha
Köszi! -
Apollo_21
addikt
Hali!
Remélem rosszul emlékszem, de Tahiti LE nem cf képes a sima 7870el úgye? -
Mirman
őstag
Időközben kiderült hogy a játék csak 24Hz-en támogatja a 3D-t elvileg ami számomra kicsit felfoghatatlan.
-
Mirman
őstag
Sziasztok az mitől lehet hogy 3D-ben a játékokat nem teljes képernyőn jeleníti meg a gép ?
-
marquuard
veterán
Kész a FurMark teszt, 20 perc:
Szerintem egész jók a hőfokok ahhoz képest, hogy milyen "szar" a Giga.GPU 1150MHz-re van húzva.
-
marquuard
veterán
válasz
csucsbicep #47731 üzenetére
Kíváncsi vagyok a VRM hőmérsékletre, hogy hol áll meg.
-
-
-
marquuard
veterán
Érdemes egy R9 270X-et 7870XT-re cserélni? Játékokban mennyire mutatkozna meg a váltás?
Valamint FurMark nem nyírja ki a kártyát? Mert jó nagy terhelést kap.
-
katt777
félisten
válasz
csucsbicep #47716 üzenetére
Sajna még mindig olyan ventik vannak rajtuk, mint akkor.
Nem kockáztatok, és még mindig zajosak.
xx50-es karikat mindig könnyebb volt tuningolni, mert azok a xx70-esek visszafogott változatai. 3850-ekből még 3870-et is lehetett csinálni egy 3870 bios ráflashelésével.nV-ból viszont a csúcskártyákat is lehet húzni, ez tény, legfeljebb Titán kivétel a power limit miatt.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
katt777 #47715 üzenetére
4870-esek ideje óta már eltelt pár fényév. Az akkor érvényes dolgok megváltoztak. A 7850-em és a 7870-em is Asus volt, egyik jobb, mint a másik.
A 7850-em 40% GPU tuningot és 25% vram tuningot bírt el. Ehhez hozzá tartozik, hogy a gyári 860/1200-as érték gyárilag vissza van fogva. Hasonló a 7950 is. Nem úgy, mint anno a 6970 vagy a 4870, amiket kimaxoltak. Nem is voltak oc bajnokok.
-
katt777
félisten
válasz
Dark KillerX #47711 üzenetére
ASUS ventiknek szarok a motorjaik, legalábbis én HD4870-ből kifogtam párat, de ezt már írtam soxor. Inkább nem kockáztatom meg, hogy leteszteljem, ma más motorokat használnak-e az ugyanolyan légkavarók alatt. Ráadásul mind zajos volt, főleg GB-hoz képest.
GB-okat sokan buherálták, széthajtották, aztán fikázták, hogy szarok, amikor jöttek az artifact-hibák és társaik. Az AMD önmagában nem szereti a tuningot, jó esetben feleannyit lehet kihozni ezekből, mint nV-ból. nV kártyáimon (Galaxy 8800GT-t kivéve mind GB volt) 20-25% STABIL tuningot értem el, ráadásul eleve gyári OC-hez képest, a 7870XT már kiválónak számít +13%-kal (ráadásul gyári fesz alatt, följebb meg magasabb fesszel sem üzembiztos). Természetesen mindegyik esetben épeszű tuningról beszélek, nem széthajtásról.
Az R-es AMD-k szerintem hardveresen sem 100-asak még, 7870XT-ből is kifutott pár széria, mire jó lett, én már ebből vásároltam szerencsére.
Semmi vita, csak tapasztalatcsere.
-
kona005
senior tag
Na úgy néz ki nekem is úton van a kártya egy XFX R7870 Black Edition Double D. Remélem viszi majd az 1200-at.
Azt hallottam elég jó tuning potenciállal bírnak az XFX-ek (tudom hogy nem számít sokat).
-
Dark KillerX
addikt
válasz
katt777 #47707 üzenetére
Nem tudom mi bajod az Asus-al,nálam pl jóval halkabb mint a Sapphire Dual-X hűtése (7850-en volt),csak ehhez tudom hasonlítani,ilyenem volt.
És még annyit én nemrég vettem kártyát,és úgy volt hogy GTX660-om lesz,és árban csak a Giga kártya jött volna ki,inkább lebeszéltek róla ,és amúgy se olvastam róla éppen jókat!
És ugyanez mondható el a 270-es szériáról,pl a simán is hiába van 2 kiegészítő tápcsati a tuningot mégse szeretik nagyon,legalábbis a külföldi review-ek alapján.
Szóval én még mindig jobbnak tartom a Gaming-et,és Asus-t ,főleg hogy egy árban vannak,,de legfeljebb max 1-2k a különbség,ami nem sok.
De persze kinek a papné,kinek a pap,szóval ezen nem vitázok.
-
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Csatlakozom én is hozzátok.Nekem egy Sapphire VaporX R9 270X van.
Most vettem.
Lenne egy pár kérdésem és segítséget szertnék kérni.
1.Mi az oldalán az a bekapcsoló gomb.Rákerstem a neten de egyészen pontos választ nem találtam rá.
2.Szeretném megnézni hogy játék közben mennyire van kihajtva a kártya meg a processzor is.Meg a hőmérsékletet is szeretném megnézni.
Ezt milyen programmal tudom megcsinálni?
Előre is köszönöma választ. -
katt777
félisten
válasz
hackeeeee #47691 üzenetére
Kitartás!
Most már 2 fohászt is lehet ismételgetni AMD-istenhez: legyen egy jó meghajtó, és hogy a mantle-nek legyen valami hasznossága.
Dark KillerX: Volt jó pár Giga kártyám, eggyel sem volt semmi baj, még BS error sem. Igaz, mind nV volt, de a Windf. hűtésnek mindegy, milyen kártyára teszik, halk és hatékony. Ellentétvben az ASUS-szal, amely hangos, és a hatékonysággal is akadtak gondok, a (hűtő) megbízhatóságáról nem is beszélve, ráadásul drága.
-
KYZRR
őstag
Ha semmifelekeppen nem akarsz Sapphire peldanyt, akkor inkabb ASUS-t, esetleg MSI-t vegyel.
Gigabyte legfobb problemaja, hogy "nem van support."
Masik gond, hogy megterveznek egy VGA-t, es 2 hetre ra mar a rev. 7.9.1.5.7.2.1.5.8-nal tartanak, mert ezt-azt "veletlen" ki/lefelejtettek a VGA-rol.. -
noby
aktív tag
válasz
csucsbicep #47700 üzenetére
mert jelenleg az van ócson
sapphirt meg nem akarok.
-
marquuard
veterán
Nekem viszont olyan kérdésem lenne, hogy FurMark futtatása nem tesz kárt a VGA-ban? Elég keményen terheli a kártyát.
-
joysefke
veterán
VRM hőfok meddig egészséges?
CCC-ben felhúztam a kártyát (MSI 270X) 1150/1500-ra, ventiszabályozás autómatán, és így
huzamosabb max-terhelés közben GPU-Z-vel mérve a GPU 76-fok, a VRM 90-fok. Hány foknál kezd el throttlingolni, illetve hol kell elkezdeni aggódni?Én kúrvára nem vagyok aggódós, de feleslegesen kinyírni sem akarom...
Lehet alul kéne feszelni a kártyát?
J.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest