- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- OLED TV topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Raspberry Pi
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve198310
őstag
válasz
Trebron09 #34749 üzenetére
a minimum és az átlag a nyerő
Látszik te csak a maxot figyeled adok egy nagyítót ha nem bánod?
Te esetleg órajelet húzol lefelé az Asuson mer a VTX BLACK kicsit távol áll a karidtól asszem. Igaz az enyémtől is de még mindig alulfeszelik a Tahitiket tudtom szerint és nem az órajelet babrálja. Te olvass utána a dolognak -
dethroner
veterán
válasz
Trebron09 #34454 üzenetére
Na, újabb érdekességet fedeztem fel. Ugye azt mondod két tűs a hűtőventi, ezért nem mutat pl.az aida64 valós fordulatot, csak %-os értéket? De a százalékot honnan látja akkor?
Aztán letöltöttem egy speedfan-t, és az rpm értékben mutatja a ventik fordulatát. Akkor hogy van ez? Az egyik program így látja a másik meg úgy? -
Tommee
aktív tag
válasz
Trebron09 #34273 üzenetére
Az az igazság, hogy saját szememmel nem győződtem meg róla, hogy áll a venti, csak MSI AfterBurner-nél az látszik, hogy "long idle" esetében 0 a venti fordulat, valamint ilyenkor 0-t mutat az órajeleknél is. Miután megmozdítom az egeret, visszatér, utána a ventifordulat és az órajelek is normál értékekre állnak AB-ben.
Igazából mindezt én fogyasztásmérővel kísérve kimértem, úgy tűnik h a ZeroCore nálam teszi a dolgát, fogyasztás szépen csökken.
Nálad DVI-n csatlakozik a monitorod? Az enyém igen. -
nubreed
veterán
válasz
Trebron09 #24075 üzenetére
Én MSI afterburnettel iratom ki a képernyőre az adatokat, a gpu nekem 68 fokig melegedett, (CCC-ben bekapcsoltam a manual fan controlt és 60%-ra állítottam) viszont a vrm-nek hogyan tudnám külön mérni a hőmérsékletét? Amúgy igen, én is általánosan elég nagy forróságot éreztem, főleg hátul ahogy te is, pedig nekem is elég jól szellőző házam van, (Xigmatek Midgard 2) elől egy 12 centis szívja be a levegőt a házba, hátul egy szívja ki a házból, felül pedig, pont a cpu hűtő felett (mert felül is rácsos a ház) egy 14 centis Thermalright szívja szintén ki a házból a meleg levegőt.
-
-
Johnny001
senior tag
válasz
Trebron09 #23841 üzenetére
Hi!
Afterburnerrel csak egy kicsit néztem, a kártyát, de Asus Tweak progival (ez a szimpatikusabb) is tökéletesen lehet állítani. GPU-Z szerint is visszaveszi, most néztem meg. Simát vettem, mert az OC nem ér meg plusz pénzt, annyival mindegyik ilyen kártya megy, rá is lehet tenni az OC-s biost, de teljesen felesleges.
By.: Johnny
-
-
válasz
Trebron09 #23701 üzenetére
ennek kissé legenda-szaga van
a 640 az órajellel korrigálva rögtön majdnem 900, ha pedig kompenzáljuk a VLIW5 és a GCN közötti hatékonyság-különbséggel, akkor a 7770 a gyakorlatban jobban áll ALU-kapacitásban. úgyhogy ez a része nem a drivereknek köszönhető.
ami sokkal érdekesebb, hogy backendben 45%-kal erősebb az 5850 - az egyedüli, amiben a 7770 erősebb, az a geometria. itt valóban lehet szerepe annak, hogy hogyan használja a kártya a szűkebb erőforrásokat. -
lukaszokni
aktív tag
válasz
Trebron09 #23624 üzenetére
Na, hülyeséget mondtam. Nem láttam futtában. Alul volt leragasztva olyan celluxszal, ami szétbomlik, meglátszik, ha matatva volt.
Mielőtt vettem volna, sokat olvastam a "feketelistás boltok" topikot és ott írták páran, h belenyúlkáltak, plusz itt, h kivették a kuponokat... Azé' azt nemá'!Kicsit izgultam, de már meg vagyok nyugodva.
Gyönyörűen duruzsol, hibákat nem látok, majd nemsokára leterhelem kicsit, h mit tud. -
->Raizen<-
veterán
válasz
Trebron09 #23607 üzenetére
Afterburner! Nekem 1,143mv alulfesszel atomstabil az 1100 mhz-s gpu! Alapfesz 1,218mv! Csináltam 3 órajel profilt billentyűzet kombinációkkal váltogatok közöttük. Van egy alulfeszes def órajeles 35% max fordulatra vezérelt venti profilos van egy alapfesz max oc a 3. nem jut eszembe.
-
kovsol
titán
válasz
Trebron09 #23522 üzenetére
Asus HD 7870 DirectCU II TOP V2
És a referenciához nem sok köze van a nyáknak. Mondjuk rátesznek egy erősebb vrm-t és azt meg csupaszon hagyják rajta. Fogyasztása is a nem ref tápellátás miatt jóval magasabb mint a referencia megoldásra épülő kártyáké. -
belinho
senior tag
válasz
Trebron09 #23481 üzenetére
Azokra a kuponokra ne is számíts!
Azért jól kimagyarázta az ürge: "A kártya része az akciónak, viszont rengeteg február előtt érkezett videokártyánk van, amihez nem volt még kupon"Az üzletek, és a webshopok meg pont arról híresek, hogy tömegével van raktáron az alkatrész, a forint ingadozása miatt szinte senki nem tart készleten semmit, csak rendelésre.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Trebron09 #23475 üzenetére
Mindenképp írj, vagy inkább hívd fel őket. Egyébként azt szokták mondani, hogy a futár előtt bontsd fel és ha nincs valami rendben, akkor ne vedd át. Persze ezt a gyakorlatban elég nehéz kivitelezni, senki nem fogja elkezdeni felbontani 5 percen keresztül, amíg a futár ott áll és néz..
Pont azért, mert utólag elég nehéz bizonyítani bármit is, ezzel az erővel azt is mondhatod, hogy nem volt benne a VGA, közben pedig eladod.
(Ők is ezt fogják mondani, hogy ezért van kitalálva ez a 'szabály'.)
-
werszomjas
addikt
válasz
Trebron09 #23475 üzenetére
Amennyiben webshopon rendelted, tehát futár vitte, 8 napon belül mindenféle indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól, egyedül a visszajuttatást kell neked állnod és kötelesek a teljes összeget visszautalni.
Egyetlen hátránya a dolognak, hogy erre 30 napjuk van és gondolom nem sietik el, tehát 30 nap míg visszakapod a pénzed.
Én tuti ezt tenném, és megvenném máshol, tulajdonképpen megloptak
-
Exelsior
őstag
válasz
Trebron09 #23325 üzenetére
Szia.
Hőfokot furmark-al teszteltem mikor beraktam a kártyát.
Windowst még nem raktam újra és nem is szeretném mert nem rég volt felrakva frissen.
előtte 5850 volt ami tökéletesen ment.
Én is memóriára gyanakszom főleg magas hőfoknál jön elő.
Itt vettem a PH-n már írtam neki hogy cserélje ki.
Köszi a segítséget.
-
Speed®
titán
válasz
Trebron09 #22458 üzenetére
Ez továbbra is a 7850/70 topik..7870el van problémája, mi a gond..?
sharm
Milyen processzor és mennyi memória van alatta, ill. milyen táp eteti? Ezeket a dolgokat nem árt az adatlapodon feltüntetni, ha nem akarod mindig leírni, ahányszor gondod akad..sok mindenre nem lehet ebből a kérdésből ezek nélkül következtetni.
Mással próbáltad, ugyanez a jelenség, vagy kifejezetten C3 csak? Eredeti vagy virágbolti..? Utóbbi esetben nem lesz válasz igazából, ha nem HW gond. -
gyuszaa
őstag
válasz
Trebron09 #22257 üzenetére
Kártyákat nézve átlagban 77 fok, nálam nem 120.
Egyedül az xfx-et én sem ajánlanám, de ott is lehet ügyeskedni finomhangolással. De egy sapphire 7870 xt-vel már más a helyzet.
Olvastam az előző problémádat, jelenleg 7 ezres szériából fogy a legtöbb és nem olvasni ilyen problémákról sehol. -
gyuszaa
őstag
válasz
Trebron09 #22224 üzenetére
Szerintem túlspilázod a dolgot, régebben volt róla szó, hogy 115-120 fokig nem kell félteni a feteket.
Nem hiszem normális körülmények között akár súrolnád ezeket az értékeket. És senki sem panaszkodott még, pedig itt sem alapon használják a kártyákat.
Én 45-48 ezernél többet nem adnék egy 2 gigás 7850-ért. 63-65 körül tahiti-s 7870-et is kaphatsz.
70 ezerért már vehetsz 7950-et is akár, újonnan az aprón. El lehet kapni akár iponon is ezekhez elég közeli árakat 50/70-nél miheztartás végett. -
HSM
félisten
válasz
Trebron09 #22171 üzenetére
Itt skubizd meg, én a 70-ekre gondoltam, 7850-ből nincs is értelme referenciáról beszélni, mert hivatalosan nem volt belőle olyan tudtommal.
[link] Elég szépen látszik a lemez.
A refin tényleg em 100%, hogy hozzáér, fura.
A Sapphire OC-n is ott van. [link]
Itt meg lehet nézni a hőfelvételeken is, mennyire melegebb a hűtés nélküli, elég sokkal. -
Repsol600
addikt
válasz
Trebron09 #22178 üzenetére
Első szériásat már nem is tudsz max használtan. Ezekkel még nem volt gond nekem is volt ilyenem.
-
HSM
félisten
válasz
Trebron09 #22156 üzenetére
Az Msi twinfrozr-en van hűtés, pedig refi. A refi refin is hűti az "alaplemez". Én akármilyen tuninghoz ajánlanám, nálam a hűtés ellenére is látható volt néha akár 70 fok is, pedig nem húztam, vagy adtam neki plusszfeszt.
A refi Sapphire oc is hűtött. Most több nem ugrik be... -
->Raizen<-
veterán
válasz
Trebron09 #22069 üzenetére
A blogomban megtalálod kattints a nevem alatti piros betűkre.
Amikor intenzíven mozognak a fűszálak felmegy minden mag terheltsége 70-80% közé.
Valószínűleg azért hasalnak ez az i3 procis gépek teljesen ebben a játékban.(#22072) Gaboman : Nagyon meglepődtem hogy egy meglehetősen összetett élsimítási eljárást is simán bír a 7870! Döbbenetes a látvány főleg kültereken.
-
Arkennys
addikt
válasz
Trebron09 #21387 üzenetére
Laptopon avastot használok, de új gépre kaptam NOD licenszes verziót ami még él egy darabig. Addig biztosan az lesz, de nincsen vele bajom. Nekem se csinál fals riasztásokat egyáltalán. Néha még egy Malwarebytes-al is átnézetem a gépet, időlegesen addig szüneteltetve a NOD-ot, de az csak óvatosság. Az sem szokott találni semmit.
-
Arkennys
addikt
-
válasz
Trebron09 #21042 üzenetére
Maradj az ASUS DC2V2-nél, nekem is az van, meg még sokaknak.
Nincs BS hiba, lehet húzni is, a jó hűtésnek köszönhetően egyáltalán nem melegszik.
Ráadásul egy kolléga árulja is az aprón, elég jó áron. (linket nem rakok be mert azért bünti jár) de megtalálod sztem te is.
-
Arkennys
addikt
válasz
Trebron09 #20763 üzenetére
Százalékokat nem mértem, fentebb említve volt, hogy ha jól emlékszek, 40-70% kihasználtságú így egyik fórumtárs szerint (bár ez játéktól-alkalmazástól is függ, lehet több is). Eddig a Llano-ba integrált graf vezérlő ment CF-ben egy HD 6670-el. (gigabyte GDDR3-as, fapados kártya de ilyet kaptam kölcsön kipróbálni
) De nagyon durva, most milyen a graf teljesítmény ezután.
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Trebron09 #20646 üzenetére
Én pont ma váltottam le egy MSI 5850-et erre, egyelőre pozitívak a tapasztalatok: játszani gyakorlatilag csak a Crysis Warheaddel és a Crysis 2-vel szoktam, fullHD, max-on (DX9). Az 5850-nel azért legtöbbször 30-50 förüli fps-t kaptam, gyakran mikrolaggolt, ez a 7870-nel megszúnt. Crysis2 gyakorlatilag fix 60 fps lett, akadások nélkül. Proci és egyéb cuccok az adatlapomon.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Trebron09 #20646 üzenetére
A sapphire-t kerüld. Sok a black screen erroros példány. 7870 ajánlott vétel! Új 3dmarkban pl sokkal erősebb egy gtx 480-nál is. Ezeket a márkákat szimpatizálom és egyben ajánlom: Asus MSI Gigabyte Powercolor.
Én a gigabyte 7870 oc karimat alap órajelen használom 1100/1200-on és mindenhova elég. Combosabb játékoknál 50 foknál megáll a melegedés és egyáltalán nem hangos! Őt még esetleg tudom ajánlani: [link]
Tahiti LE chip van benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged