- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trebron09
őstag
válasz
Steve198310 #34751 üzenetére
Én nem állítgatom most a kártyám, mert alapon is elég amennyit játszom mostanában.., de amikor néztem akkor az alulfesszel tudtam feljebb tuningolni is az órajeleket..
Még szép, hogy a Tahitis 7870 gyorsabb az enyémtől.. lehet csak nekem logikus ez. Egyébként nem a vga kártya teszi az embert..
De nem "vitázok" tovább, mert még tényleg zserbox aláírása fog érvényesülni.
-
Trebron09
őstag
válasz
Steve198310 #34747 üzenetére
Ez mi?
Nehogy kitaláld már, hogy a monitor csatlakozásától is függ, hogy mennyire fut egy játék?
Ez a 2 fps simán lehet mérési hiba is... attól, hogy D-Sub vagy HDMI-t használsz még ugyanannyi képkockát fog a videokártya tolni az már más kérdés, hogy esetleg ezt nem látod..(#34748) Steve198310: az alulfeszelés nem egyenlő a downclock-al, olvasgass picit, mielőtt ilyen butaságokat írsz.
-
Trebron09
őstag
válasz
Tommee #34268 üzenetére
... akkor nekem miért nem működik ugyanez? bár fogyasztást nem tudok nézni.. de nem kapcsolja le a ventiket a kártya, miután kikapcsolja a monitort.. anno még rákérdeztem itt, és írták, hogy ez csak többkártyás módba müxik.. azóta nem is néztem a témát, de akkor nekem miért nem megy?
-
Trebron09
őstag
válasz
Xirtam #34183 üzenetére
Nekem a nagyobb testvére van.. de 30%-on pörgeti alapon a ventit... a hőfokok hasonlóak, mint nálad, terheléskor egy picit magasabb 65-67fokra is felmegy most (45-47%-ig pörgeti fel a ventilátorokat).
De egyébként ezek nagyon jó értékek.. ennek csak örülni kell
, VRM hogy melegszik nálad, nem lehet, hogy valamelyik szoftverben "beragadt" a kézi venti vezérlés?
-
Trebron09
őstag
Érdeklődésképp kérdezem, hogy egy FX-6300-as vagy 8320-as proci ugye alapon is ki tud szolgálni egy tuningmentes 7870-et (újabb játékokban, nem a benchmarkokra gondolok)?
Rengeteg "pletykát" olvastam ezzel kapcsolatban, ezért pontot szeretnék tenni a végére.. -
Trebron09
őstag
válasz
RetepNyaraB #25049 üzenetére
Én is sokáig kitartottam a róka mellett..de már sajna váltanom kellett és már a krómot használom vagy 2 hónapja.. csak ezt újra be kellett "lakjam", elsőre furcsa volt, de most már sokkal gyorsabb mint az ff..
-
Trebron09
őstag
válasz
nubreed #24065 üzenetére
Játszottam most egy ~2óra cry3-at (darky@ beállításaival: [link] ) hát durván bemelegítette még a gépházat is.. mármint a pci slotnál lévő részt ahová be van csavarva a vga
Nálad a hőfokok hogy alakulnak?
VRM max. 74fok, gpu max. 66fok volt, alul a kis rácson pedig dőlt ki a meleg levegő, gyárilag egy 22cm-es venti tolja rá a hideg levegőt oldalról, lehet meg kéne fordítanom
-
Trebron09
őstag
válasz
nubreed #24058 üzenetére
Nekem alapfeszen (1,219v) megy 1150/1250-et, néztem az 1200/1300-at is de már akkor kifagyott 3Dm11 alatt
1,175V-on pedig megy 1100/1375-öt, tehát az 1200 GPU órajelhez szerintem egy kis mértékű feszemelésre lesz szükséged (nálam az ASIC Quality 78,3%).Kockaharcos: Nálad 1119mV volt az alapfesze a kártyának
-
Trebron09
őstag
válasz
Johnny001 #23800 üzenetére
Na GPU Tweak-el belőttem 1100/5500-ra 1,175V-ot állítottam be neki, vette az akadályt:
[link]De ahogy látom a memóriákat nagyon nem érdemes piszkálni, inkább a gpu-t:
(1150/5000, alapfesz)
[link]Jó hogy ez visszaveszi 2D-ben a VDDC-t a fura hogy a GPU Observer és az Aida64 is a GPU Vcore-nak ugyanúgy 1,219V-ot mutatott az 1,175V helyett..
-
Trebron09
őstag
válasz
Johnny001 #23833 üzenetére
mivel/mennyire feszeled alul? (Nálam 78,3% az asic)
alulfeszelésnél neked is 2D-ben a gpu-z (aida64 is) a VDDC-nek 1,213V-ot ír 0,825 helyett? Én csak ezért nem feszelem alul, mert az oké hogy hűvösebb marad 3D-ben viszont így meg 2D-ben lesz melegebb és nekem azért még mindig többet megy a gép 2D-ben egy nap. -
Trebron09
őstag
válasz
csucsbicep #23826 üzenetére
Ja.. a múltkor azthittem a Blikk új számát olvasom.
-
Trebron09
őstag
válasz
gyuribácsi88 #23779 üzenetére
Igen, mert akkor olcsó volt a biciklibelső
-
Trebron09
őstag
-
Trebron09
őstag
Na nekem sehogy nem bírja a vga alap feszen (1,219V) az 1200Mhz-et... 3Dmark11 leáll.. próbáltam 1200/1200-on, de nemhogy gyorsulás még lassulás lett belőle
Meg én az se vágom, hogyha alul akarom feszelni akkor miért több feszt ad a VDDC-nek (idle is ) és ezért melegebb lesz 2D-ben a kártya... nem vágom ezt.
Valami teljeskörű leírás vagy teszt jó lenne.
-
Trebron09
őstag
válasz
lukaszokni #23693 üzenetére
-
Trebron09
őstag
Most olyat csinál néha nekem a kártya hogy ha a windows betöltött utána mielőtt kiírja az "Üdvözöljük" szöveget vagy nem ad képet csak feketét (ilyenkor nekem kell megnyomni a "source select" gombot a monitoron utána már jó lesz) vagy most olyat csinált hogy a behozta a képet viszont tele volt szemetelve ilyyen piros kis pötyökkel.. utána mikor rendesen betöltött már normális volt a kép (BIOS és POST alatt mindig rendes képet ad, illetve eddig 3D alatt sem volt semmi hiba).
Próbáltam már a DVI-I és a DVI-D kimeneten is most a DVI-D-n van... a monitor pedig DVI-D kábellel van összekötve, nincs átalakító sem... azért lehet driver gond? Vagy hardveres lenne?
Más bajom nincs a cuccal. -
Trebron09
őstag
válasz
lukaszokni #23615 üzenetére
Nekem csak le volt ragasztva zacskó.. vagy hogy érted hogy "leolvasztva"?
-
Trebron09
őstag
válasz
lukaszokni #23610 üzenetére
3 vs. 2Gb GDDR5?
-
Trebron09
őstag
válasz
->Raizen<- #23591 üzenetére
Elég szarul van megírva az is biztos.
Ezt az alulfeszelést mivel érdemesebb megjátszani? Afterburner?
Néztem a kártyát tuningban belőttem 1200/1300Mhz-re (alapfeszen 1,219V) majd 3Dmark11 közben kifagyott.. azért ez illett volna bírnia nem?ASIC Quality 78,3%
-
Trebron09
őstag
Tegnap tesztelgettem.. ennyire kemény a Serious Sam 3 BFE Ultrán? ~1900Mb Vram-ot simán bekajált, meg a cpu magokat is rendesen járatta, emellé 35-45fps társult.
(Mert a látvány szerintem korántsem követelne ennyit.) -
Trebron09
őstag
válasz
->Raizen<- #23530 üzenetére
ööö.. szerintem ez nem nekem akart jönni.
-
-
Trebron09
őstag
válasz
zserbox #23479 üzenetére
Én direkt rákérdeztem:
"Tisztelt **ua!
Azt szeretném kérdezni, hogy a minap rendeltem önöktől egy Asus HD7870-es vga kártyát amit majd pénteken hoz ki a futár.
Ez a kártya részt vesz ebben az akcióban:http://sites.amd.com/us/promo/never-settle/Pages/nsreloaded.aspx#2
Köszönöm!
Üdv."
Válasz:
Kedves Norbert!A kártya része az akciónak, viszont rengeteg február előtt érkezett videokártyánk van, amihez nem volt még kupon, mivel az akció február elején kezdődött, így garantálni nem tudjuk, hogy lesz benne kupon.
Üdvözlettel:
Boda TamásAzaz kár volt nekem megkérdezni.
Ja írtam nekik panaszlevelet is.. kíváncsi leszek a válaszra.
-
Trebron09
őstag
válasz
werszomjas #23477 üzenetére
Hát most 2 játékért nem fogok ezzel foglalkozni csupán megemlítettem hogy vannak ilyenek.
Egyébként magával a cuccal meg semmi gond nincs más meg nem hiányzott a dobozból, csak így nálam ez a bolt leírta magát.. most vásároltam itt először.. ez volt az utolsó is.(Máshol meg nem tudok ilyen akciót sem egyébként ami mellé adják ezeket és épeszű áron vannak a kártyák is.)
-
Trebron09
őstag
válasz
vvillie #23472 üzenetére
OFF:
Tegnap vettem át a kártyám amit a "vizes" boltban vettem.. a doboz előre ki volt nyitva (széttépve ahol ki kell nyitni).. a doboz oldalán pedig egy zacskó van amibe volt valami de kiszedték belőle.. (mindezt csak felbontás után tudtam meg, mert az egész egy nagyobb dobozba volt benne) szerintem ebbe is benne voltak a never settle játékok csak ezek a k*csgk kiszedték.Nem tudom ilyet megengedett nekik csinálni? Mert az oké ha személyesen ott vagyok és elöttem kibontják vagy valami.. de így futárnál való rendelésnél elég gáz.
Lehet írni panaszbejelentést is.. de végül nem írok.. mert netán ha garancia lesz valamikor akkor szarozni fognak.
-
Trebron09
őstag
válasz
Jinxb1rd #23327 üzenetére
Értelmes emberektől? Nem kell célozgatni.. ha meg nem érted a poént akkor sajnállak.Exelsior: 3Dmarkok lefutnak rendesen? Heaven?
Vedd vissza a gyári OC-t ahogy javasolták (jó tudom.. nem a legtisztább dolog, hiszen nem ezért fizettél, de ha úgy is csinálja akkor szerintem memóriahibás... az azért durva hogy 2D-ben is hibázik már.)
-
-
Trebron09
őstag
-
Trebron09
őstag
válasz
gyuribácsi88 #23165 üzenetére
az szép 24/7-re
-
Trebron09
őstag
válasz
gyuribácsi88 #22894 üzenetére
Mellé az ötös lottó nyerőszámokat is linkeld pls.
-
Trebron09
őstag
válasz
gyuszaa #22225 üzenetére
Amit tegnap nézegettem teszteket ott már szinte gyárilag is súrolta valamelyik kártya ezeket:
[link]
(Pl. az XFX... lehet az 1év gari se véletlen, VTX3D)De még mindig a kiszemelt Gigabyte a leghűvősebb, pedig nincs rajta hűtés (vrm), érdekes hogy amelyiken van is "lemez" melegebb valamennyivel.
Igen, ezt mondtam hogy lehet túlaggódom a dolgokat, és miről volt szó korábban pontosan?szerk.: [link]
Jó árba is van... meg van hűtve rendesen, csak ez mellett már a procim malmozna lehet.
-
Trebron09
őstag
70 meg 80 fok
Na akkor vagy veszek egy jobb 7850-et amin van hűtés (pl. msi power edition) 60-62körül, vagy pedig ennyiért már lehet kapni 7870-et és azt veszem (amin meg nincs)..nagy a dilemma, főleg úgy hogy a Sapphire mint olyan nálam kiesett, nem fogok kísérletezgetni vele. -
Trebron09
őstag
válasz
Repsol600 #22175 üzenetére
Zafírt ebből nem veszek...
Ez van kinézve elsődlegesnek: [link]
Második helyen van a 7850 TFIII, ezért is érdeklődök.(Habár ezen a gigán se lehet vrm hűtés, viszont a gpu és a ramok elég jó hűtést kaptak, meg ezt nem tuningolnám, ha ez lesz).
[link]Bocsánat ha "túl aggódom" a dolgot, csak szeretek utánanézni a dolgoknak ha veszek valamit, no a meg a legtöbbet kihozni amit lehet.
-
Trebron09
őstag
Itt nem látom mi hűtené a vrm-et: [link]
Vagy nem tesznek rá gap padot se?Nekem ez nem tűnik ref-nek:
[link]
[link]Akkor itt mi hűti a vrm-eket, mert csak a gpu-t látom hogy hűtené valami (még ramokat se hűti itt semmi):
[link]
Ebből csak a 7870-en láttam olyat amin van ilyen "lemez".A power edition az már más ott tényleg látni hűtést meg jobb vrm-et:
[link] -
Trebron09
őstag
Most nézem, hogy ezeken a 7850/70 kártyákon nincs is vrm hűtés (legalábbis amiket néztem, de a referencián sincs [link]).
Ez korábban a régi kártyákon (pl. az előző 5850-emen) elég nagy probléma lett volna, ha nincs, most ez a DRMos-ok annyira nem melegednek hogy kéne rájuk hűtés vagy csak azért nem raknak rá mert úgy van kialakítva a nyák, hogy nem lehet rárakni
De néztem ezt a kártyát is: [link] Na ez pl. nem referencia nyákra épül és a fetek is mások, valamint egy "tömbben" vannak mégsincs rajtuk hűtés.
A gpu-z ált. kiírja a vrm hőfokokat vagy valami?
Tehát összegezve, ettől "kell" tartani vagy nem mondjuk tuning során. -
Trebron09
őstag
válasz
seederking #22093 üzenetére
A "polling period"-ot állítsátok 1000-ről 3600-ra, akkor valamelyest javul a dolog. Illetve a RivaTuner SS t-ben Vector 3D-re az OSD kiíratást.
-
Trebron09
őstag
válasz
->Raizen<- #22071 üzenetére
Köszi, meg is találtam.
-
Trebron09
őstag
válasz
->Raizen<- #22065 üzenetére
Ezt a monitorozást pontosan hogy is állítod be? köszi az infót!
-
Trebron09
őstag
válasz
Kean_Sorbo #21943 üzenetére
Sejtettem, de mondom megkérdezem,
-
Trebron09
őstag
Ugye a 7870-es át tudja tolni a 3D-t HDMI- kábelen (esetleg ehhez milyen kábel kell)? Mert megnézném mit mutat egy ES6100-es TV-n.
-
Trebron09
őstag
Ez elég bizalomgerjesztőnek tűnik és a hűtése se lehet rossz:
[link]valaki esetleg használ ilyet?
-
Trebron09
őstag
válasz
gyuribácsi88 #21043 üzenetére
Ez amit linkeltem már nagyon a max. keret ami rászánok, azért kérdeztem, egyébként ez van kinézve már, sok helyen olvastam hogy jó, illetve kérdeztem olyat is akinek már volt pont ugyanez, csak jókat írt róla:
[link]Szóval inkább a 7850-ek között nézelődök, szerintem az egy 2 évig biztos elég lesz (tekintve hogy még az 5850 is elég volt a számomra, csak most lehetőségem van váltani
)
A linkelt boltból veszem majd mindenképp a garancia miatt. -
Trebron09
őstag
Na elvitték az 5850-et, úgyhogy már csak egy 2 hetet kell várnom
Ez is jó lehet, mint alternatíva: [link] ? -
Trebron09
őstag
válasz
viperabácsi #20841 üzenetére
Igen már rájöttem... most a 2Gb-os verziókat nézegetem, egyelőre ez van kinézve [link].
, inkább most áldozok rá többet, úgyis kiszolgál majd egy 2évig biztosan
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest