- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sepsi0
őstag
-
Jake88
tag
válasz
Zeratul #4477 üzenetére
De nem az mert kb filmet nézek akkor is előadja. VLC playernél. Sőt ha görgettem firefoxba majd megálltam valahol. Sőt még Microsoft Officenál is
Na kicseréltem catalystot közbe 12.3-ra és most is előadta idáig 1x. De most meg jó. Akkor hogy is van ez? Szar Catalyst 12.8-as? Pedig az is újra raktam már nem is 1x.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
Zeratul #3878 üzenetére
Úgy tűnik, hogy 3,8 GHz-en stabil marad egy picike fesz. emelést melett. (~0,05 V-ot emeltem, bár lehet beéri kevesebbel is.) 3D mark 11 alatt processzor tesztnél ez a +600MHz, 10 %-os teljesítmény emelkedést okozott. Mindjárt megnézem, hogy mekkora hatással van a VGA-ra, bár tuti megugrik majd az is. Olyan 15-20%-os emelkedést simán el tudnék képzelni.
Aztán ha bírja a CPU megnézem, hogy 4GHz mellett meddig tudja hajtani a 7850-et, csak a játék kedvéért. -
noby
aktív tag
válasz
Zeratul #3298 üzenetére
szia! Nem fér össze a saját chipsetjével az AMD GPU?
Vagy döglődik az alaplapom?Hát amit írtál mindkettő benne lehet a pakliban viszont én a helyedben kipróbálnám egy másik lapban és akkor valamire fény derülne.
Egyébként még az is furcsa számomra,hogy 7870eknél negyed ennyi hibával nem találkoztam mint a kis tesóknál ezt nem nagyon értem
-
E1even
senior tag
válasz
Zeratul #1631 üzenetére
Az +50 az a 60MHz. A 7850-nél van 60MHz OC.
Normálisan el kellene olvasni amit írtam és nem kötekedni, ott van az első részében.
Több, mint valószínű, hogy bírni fogja.
De szerintem Te is láttál már egy s mást, hogy tudd, hogy bármi megtörténhet.
Elég kicsi rá az esély, de lehetséges...Én akkor is az OC-t venném, más meg a másikat ajánlja. Ízlések és pofonok. Nekem megérné a +3e-ret, másnak lehet, hogy nem.
De, ha spórolni akar 3e-ret, akkor vegye nyugodtan a simát. Az a +50MHz már nem oszt, nem szoroz semmit a teljesítményben, nem fog érdemi változást észrevenni. -
zsámoly
tag
válasz
Zeratul #1637 üzenetére
Hát BIOS frissitésbe nem merek belekezdeni, viszont a problémát sikerült elég jól behatárolni. Minden AMD driver feltelepítve, kivéve a képernyő illesztő program. Enélkül semmilyen hibát nem tapasztalok( igaz BF3 nem indul így el), de amint felrakom rögtön jönnek a gondok.
Ha komoly gond lenne a kártyával(Vram pl), akkor csökkentett módtól kezdve, mindenhogy csíkozódna. Lehet érdemes lenne kipróbálni egy másik lapban?
-
E1even
senior tag
válasz
Zeratul #1572 üzenetére
Tudom/értem vazze, hogy a pci-e-ből is kap áramot (elvileg max. 150W-ot, ahogy leírtad) a VGA.
Az is megvan, hogy a gagyi tápokhoz van igazítva a leírás.
Az is rendben van, hogy az AMD féle TDP az elméletei max.
Viszont akkor, ha egy VGA tápcsatit kötsz/dugsz csak rá a VGA-ra (esetemben a 7970-esere), akkor miért nem indul el? Holott elégnek kellene lennie a 225W-nak is, hogy menjen 2D-ben? Vagy nem? -
E1even
senior tag
válasz
Zeratul #1570 üzenetére
42A-es minimum 12V-os ágra van szüksége (gyártó szerint, nem én találtam ki), azért linkeltem be a az 580-as lírását (ezen belül pedig a requirements-nél találod).
Tudom, hogy 300W a TDP limit.Akkor ezek szerint a GTX 680-nál 12V x 38A az 456W? Miért adják meg ilyen magasan a határokat? Valószínű, hogy nem véletlenül...
A 7970 is 280W-ot fogyaszt (elméletileg), azt tudod a PowerTune-nal +20W-tal és -20W-tal állítgatni.Az én Seasonic-omnál egyben van hagyva a +12V-os ág és így 54A:
Lehet, hogy benne van ("2x18A is bőven benne van a 300Wban"), csak azért írtam le, mert voltak már belőle gondok, abból hogy nem egyben volt a +12V-os ág.
A "Melyik tápegységet vegyem" topik első HSZ-nek vége felé van egy FSP 400-as tápnak 2db 12V-os ágáról egy kis ismertető, idézem:
"És akkor most egy kis magyarázat, hogy miért is olyannyira közkedvelt a PNF. Az FSP-400PNF-nek 2 darab 12V-os ága van, áganként maximum 18A terhelhetőséggel, közösen pedig maximum 29A (348W) teljesítményig terhelhetőek."
Akkor ez most elvileg túllépi a 300W-ot. Igaz, hogy csak 400-as, de a 600-asnál is valami hasonló van (vagy nem), csak ott 4db 18A-es ágra van bontva.
Mondjuk ha az 540W-ot osztom 2-vel, akkor máris "csak" 270W-nál járunk és akkor tényleg belefér a 300W-os limitbe. Feltéve, ha így kell/lehet számolni... -
E1even
senior tag
válasz
Zeratul #1566 üzenetére
Tudom, hogy a fő ága van 4 részre osztva, de például egy GTX 580 42A-t kér a 12V-os ágon, oda már nem biztos, hogy elég a 2x 18A.
Mondjuk a 7850-hez biztos, hogy elég lesz az FSP is, mert jóval kevesebb a fogyasztása, mint az 580-nak.
Az is igaz, hogy nem vagyok egy táp szaki, Te biztos jobban értesz hozzá. -
Winne
nagyúr
válasz
Zeratul #1472 üzenetére
P67-es Asrock lap, lehet azt még felteszem, bár így utólag nem szokott jót tenni.
@(#1473) noby: holnap összerakom a másik gépet, abban megnézem majd. Nem azzal vinném vissza a kártyát, hogy nem jó, mert nyilván nincs baja, csak nekem ez így nem megfelelő.
@(#1478) csucsbicep: futnak jól.
-
katt777
félisten
válasz
Zeratul #1413 üzenetére
Én a kicsomagolást értettem alatta. Egyébként ha kibontottad, már használt, ahogy egy kocsi is rögtön csak a használt árát éri, amint átvetted a kereskedőtől.
szasanyi:
Az a baj, hogy sok kereskedőnél már eleve megbontják a csomagot, így nem tudhatod, új hardvert veszel-e.
Zsocó: Alaplap energia-takarékossági beállításait érdemes megnézni, ott is lehet gond.
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
Zeratul #1430 üzenetére
Szerintem az a 10 nap a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 4. §-a alapján jó lesz 8-nak.
-
szasanyi
félisten
válasz
Zeratul #1427 üzenetére
A gyári jelzőn van a hangsúly. Vagy nem ugyanarról beszélünk, vagy nem akarod megérteni amit mondtam. NEM az üzletekben (vagy nagykerben) lévő új, gyárilag csomagolt hw-ek házi, azaz saját teszteléséről szól ez a dolog. Mert azután már nem új a termék.
Ettől függetlenül értelmezd úgy, ahogy gondolod nem akarok ezzel további vitát. -
szasanyi
félisten
válasz
Zeratul #1415 üzenetére
Ja, értem már, hol a gond. Nálad a gyári teszt, illetve az ha vki leveszi az üzlet polcáról a hw-t és kicsomagolja, kipróbálja - teszteli - azt ha nem tetszik, vagy nem megy annyit mint szeretne visszacsomagolja és visszateszi vagy visszaviszi - az nálad ugyanaz. Vicces gyerek vagy.
-
szasanyi
félisten
válasz
Zeratul #1413 üzenetére
...attól hogy ki volt próbálva még nem számít használtnak. - ezzel vitatkoznék, saját véleményem alapján mindenképp. Véleményem szerint csak az az új termék, amit én bontok ki, és használok (próbálok ki) először. A pertested, meg az új, csak ki volt próbálva nálam azt jelenti használt. Önmagában ezzel még nyilván nem sokat veszített az értékéből, de az akkor sem új, és én soha nem is fizetnék érte új árat.
Biztosan nem mindenki osztja ezt az álláspontot, de én már "öreg" vagyok és ragaszkodok bizonyos elvekhez, szabályokhoz. -
akela91
addikt
válasz
Zeratul #1375 üzenetére
Utánajártam én is jobban, és valóban így van. Ha te rendelsz egy VGA-t és nem jön be, mert pl. melegszik jobban mint elvárnád, akkor visszaküldöd szépen(akár személyesen is intézheted), és kéred vissza a pénzed, ha jófej vagy, választassz más kártyát, esetleg még jobbat is, és ráfizetsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óra topik
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
- Honda topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged